-
Mobilarena
GYAKORI KÉRDÉSEK ÉS ALKALMAZÁS AJÁNLÓ
Új hozzászólás Aktív témák
-
brickm
őstag
Miért jobb isoban tárolni, mint dmg-ben?
A szerver leégett pár napja. Alaplap dedikált vga mögötti tápból kiszállt a füst. Most nézek újat.
Mindeközben... -
galaxys80
veterán
Közben már más is jelezte a nas topikban. Nem maradt más legyalultam a hdd-t. Néhány képem és zenén sajnos ment a levesbe. A többség máshol is el volt mentve.
A nas-on csak admin és pc guest hozzáférés van. De ezeknél meg szükség is van a teljes hozzáféréshez.Egyébként egy másik oldalon feltöltöttem a samplet, de sajnos nem talált semmit.
-
Smiley
addikt
Attol nem felek.
Nem mi vagyunk mar a celkozonseg, es mar nem ugyanaz a minosegellenorzes van, ezt el kell fogadni. Evente nem lehet normalisan mukodo OS-t kiadni, ezt bizonyitja mind a 2 ket nagy software gyarto. Bevallom oszinten en nem nagyon tudok olyan feature-t ami benne van a Mojave-ban es hianyzik nekem a Sierra-bol. Talan ez a kupleraj kezelo az asztalon... de ezert en biztos nem fogok valtani.
-
marsu.
senior tag
Szerintem ezt a kedvezményt nem az APR adja, hanem az Apple. Viszont most, hogy utánakerestem látom, hogy az iCentre csak Mac-re ad 6%-ot, de az iStyle és az Apple iPad-re is adja. De iStyle szerintem bármelyik boltjában érvényesíthető, ill online is.
Ez nem tuti, de régen olvastam valahol olyat, hogy az sem baj, ha a számla nem annak a nevére szól akié a diák (iS-nál). Szóval, ha véletlen már nem tanulsz, akkor egy ismerős is jó lehet. De ennek azért járj utána. -
brickm
őstag
Hogy egymás mappáiban futtatni is tudjanak dolgokat.
Én se csinálnék ilyet a saját gépemen, és erre mondtam, hogy elegánsabb lenne létrehozni egy közös groupot és annak kiadni az R-W jogot, de ez egyszerűbb. AZt is szivesen leírom, ha van rá igény.
Azért kell két user, hogy más ikonokat/hátteret lehessen beállítani(gondolom) meg ne kelljen kilépkedni a fb/jutub stb-ből
-
brickm
őstag
Azt ugye vágod, hogy Snowden TC-et használt és nem tudták elítélni a TC-re meg pont akkoriban robbantották rá a "nem biztonságos" jelzőt. Minden platformról egyszerre távolították el az összes 7.1a és előtti verziókat, és cserélték le a 7.2re amiben már (gondolom én) van hátsó bejárat.
-
brickm
őstag
Ezt is meg lehet érteni, igazából meggyőződés kérdése. Mondjuk akkor azt, hogy a kérdező döntse el saját maga, hogy van-e igénye rá.
Minden esetre amit tudok ajánlani és én is használom: adblock, WOT, meg java script és flash tartalom tiltásra alkalmas pluginek. Ezek szerintem a mai internetes világban szükségesek.
-
Syl
nagyúr
Tűzfallal valamikor a kilencvenes években foglalkoztam utoljára
de miután elterjedtek az otthoni routerek, azóta elvagyok a routerek/OS-ek alap védelmével. Ugyanígy a vírusirtók. Ha az OS-ben van valami alap (pl. win7, 8.1, 10) akkor jó, ha nincs (macos, linux), nekem az is jó. A böngészőre egy jól bekonfigurált adblock, ha meg valamit letöltök, először megy fel a virustotalra.
Nem vagyok egy szaki, alap usertől azért többre tartom magam, ám mégsem értem azokat amiket írtál:
"ARP poisoning van vagy DNS spoofing." -
b_alazs
tag
Világos, de a spec karakter nélküli, laza betű+szám kombinációt egy valamire való rendszer már alapból el sem fogad '19-ben, de legalábbis szól, hogy ez így nem lesz oké.
Itt pont fordítva van, ami szerintem kritikán aluli és erősen aggályos.
Ha valakinek van energiája, csekkolja nyugodtan, már egy pont-tal kiegészített PW is kiakasztja az OS-t és nem enged be restart után.
Amit még találtam neten, hogy a FileVault kikapcsolása esetén működnek a komplex jelszavak, de akkor kikapcsolod az adataid titkosítását. Szóval ez nem megoldás.
-
Syl
nagyúr
Ilyenem van, semmi driver faxni nem kell hozzá, megy magától mint a kisangyal.
-
FIREBLADE78
addikt
-
Head88
addikt
2016-tól forrasztott az ssd. Legalábbis a 15" Pro vonalon. Szerk: 13" Touchbar gépekben is forrasztott az ssd.
Egyéb csatlakozó nincs az alaplapon.
De a régebbi gépekből is ha kikapod a pci-e ssd-t akkor miről megy a rendszer?
Egyébként mint tudjuk az apple egy átvariált pci-e lábkiosztású csatlakozót használ amibe nem passzolnak a szabványos nvme ssd-k. Szóval ezt a cuccot sehogy nem lehet csatlakoztatni macbook-hoz. -
Syl
nagyúr
Én a FreeFileSync-et használom mindhárom rendszeremen.
-
vasi89
őstag
akkor még Én is csak ismerkedtem a rendszerrel de az már érzékenyebben érintett, hogy fokozatosan eltűnt a LAN port mára az összes kis méretű laptopról. Azért nem mindegy h max sávszélességgel jön vagy max 10 mega. De a lan-t csak otthon használom így azért nem akkora gond.
@30z.Samu: ezt én is szeretném tudni
-
vasi89
őstag
Az első gépem egy 2009es pro volt, kb pár hónapig volt csak benne a dvd író mert a superdrive sem votl egy sikersztori. Külső írót használtam, a superdrive helyére pedig ment a +hdd. Úgyhogy azt jól de az teljesen más dolog. Egy pendriveot nem tudsz rádugni átalakító nélkül.
@TBMC: ezt az állas pontot is elfogadom
mondjuk legjobban engem sem az átalakító zavar hanem a már-már nevetséges ára a macbookoknak.
-
wm2
őstag
Ezek megtalálhatók Win_PC és főleg Linuxos oldalakon, ahol az emberek nem anyira (senki ne vegye magára!) tunyák, mint Mac-en. Mac-en sokaknál ha már kettőt kell kattintani valamire vagy terminálba írni az kész tragédia: "inkább megveszem készen a storeban ezt vagy azt" (jól is élnek egyesek belőle).
Van a VLC-nek átalakítás/közvetítés/exportálás varázslója is, de nem mindig teszi jól a dolgát, és ez az új 2.2.6 sokszor akar hibaüzenetet is küldeni. Mac-en legalábbis, mert Linuxon semmi gondom vele. De Mac-en meglepne ha mostanság valami nem akarna hibaüzenetet küldeni.
-
Smiley
addikt
Kb ejjel-nappal, letezik az a fantasztikus tunnelblick, ami akkora egy osszehanyt valami, hogy azt leirni is nehez... szoval marad a command line openvpn macports-bol forditva, meg a sajat post script-ek, ez legalabb ugy mukodik, mint ha normalis oprendszer lenne alatta.
-
Syl
nagyúr
A kábel vastagsága oké, de a típusa? Itthon van pár gyorstöltést tudó telefontípus és simán keverhető nemcsak a töltőfej, hanem a kábel is. Na de persze tudjuk, hogy a Lightning csatlakozó pont ezért lett kitalálva, hogy az Apple korlátozhassa a kábelek és perifériák használhatóságát...
A telefonról és az iOS-ről inkább nem nyilatkozom
-
Syl
nagyúr
-
Syl
nagyúr
Ezt én cáfolnám! Igaz nem macbookon próbáltam, hanem desktop i3 gépen (ugyanaz az adobe cs6 munkakörnyezet; fizikai win7 vs vbox win7) - kb 10-15%-kal volt lassabb a virtuális környezet.
És csak halkan jegyzem meg, hogy a vboxban érezhetően gyorsabb az indesign, photoshop, illustrator trio, mint macbookon.
-
wm2
őstag
Igazából jól csinálják. Ha csak egy alulemezt adnának ki alma logóval 600 dollárért, valaki azt is megvenné és jöhetnek rá a kiegészítők. Egyébként egy 6S + AIR sok embernek elég. Elérhető árban van. Az iMac Pro is olcsóbb lesz, mint egy hasonló tudású HP, csak éppen kevés lesz hozzá a 90 napos telefonos segítség.
-
bmakszim
őstag
"amikor kijött a '16-os MBP széria Skylake-kel. Azért nem volt Kaby, mert az OS nem volt rá eléggé felkészülve."
Ez nem igaz. Annak idején a MacBook Prokba való Kaby Lake szimplán nem volt még elérhető (U verziók Iris-szel és 45W-os széria), következő év januárjában jelentek meg.
Azóta lett Kaby Pro, az OS pedig még most sincs rá rendesed felkészítve...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Ohh Lenovo ThinkPad P15 G2 Tervező Vágó Laptop -75% 15,6" i5-11500H 32/1TB RTX A2000 4GB /1 Millió/
- UHH! HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -40% i7-1165G7 16/512 Iris Xe FHD EU-HUN
- Acer Swift 3 (SF314 54) i5 / 8GB RAM / SSD / FullHD / kiváló állapotban!
- Lenovo ThinkPad T14 Gen 2/14"UHD(3840x2160)/i7Vpro-1185G7/48GB/512GB/Nvidia MX450(2GB DDR6)LTE,eSIM)
- Lenovo ThinkPad P14s/14 FHD(1920x1080)/i7-1165G7/32GB/512GB SSD/Nvidia T500(4GB GDDR6)
- Apple Watch SE 2 44mm, Újszerű, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Honor 90 Lite/Honor 90/Honor Magic5 Lite/Honor Magic6 Lite/Honor Magic5 Pro
- BESZÁMÍTÁS!Gigabyte B650M R7 7800X3D 64GB DDR5 1TB SSD RTX 3080Ti 12GB Corsair 4000D Airflow TG 750W
- AKCIÓ! Dell Precision 5820 XL Tower PC - Xeon W-2123 112GB RAM 512GB SSD 1TB RX 580 8GB Win 11
- HP OMEN MAX 16T-AH000 - Ultra 9 275HX, 32GB, 1TB SSD, NVIDIA RTX 5090
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest