Hirdetés
- Yettel topik
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Fotók, videók mobillal
- Vivo V70 – a stílus érték?
- Luna Ring 2.0 - így van értelme
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- VoLTE/VoWiFi
- Apple iPhone 17 - alap
-
Mobilarena
GYAKORI KÉRDÉSEK ÉS ALKALMAZÁS AJÁNLÓ
Új hozzászólás Aktív témák
-
n.andras74
aktív tag
válasz
n.andras74
üzenetére
Mostani:
mac mini 2012
2,5ghz i5
intel hd4000 1536mb17" 2011Macbook Pro i7
Specs:-Kijelző:17" 1920x1200 FULL-HD+
-Processzor: Intel Core i7 2.20Ghz
-Memória: 8GB DDR3 RAM (1600 MHz DDR3)
-Grafikus kártya: AMD Radeon HD 6750M/1GB + Intel HD 3000/512MB
-Akku:4-5 Órás (Csak 333-Ciklussal)Lesz előre lépés?
-
sanya1111
csendes tag
Sziasztok!
Olyan gondom lenne, hogy csatlakoztattam egy usb 3.0 dokkolót a 2014-es MBP retinámhoz, azonban amikor a töltő hozzá van csatlakoztatva, akkor alig észrevehetően vibrál a külső monitor.
Úgy gondolom, valamiért túltölti a portokat, vagy maga a géptest is töltés alatt van, mert már pár minidisplayport-vga átalakító behalt ezzel a géppel.
Szerintetek ez a gép vagy a töltő hibája lehet? Ugyanis nem szeretném ha a dokkoló is az átalakítók sorsára jutna.
Üdv:
Sanyi -
-
Syl
nagyúr
Ide is beilleszteném, hátha: [link]

-
Dhampir
félisten
válasz
freelanced
üzenetére
Passz. Az egyéni vásárlónak (főleg, ha nem jön vissza a befektetett pénz, mint a "professzionális munkások" esetében
) nyilván minél olcsóbb, annál jobb. Az úgynevezett "Ármesterek" értenek az "árbelövéshez" leginkább. Szerintem egy 15-ös gépet 600000 Ft-nál többért árulni már "bűn" kategóriája, de ez nem tükrözi a gyártási, banki, adózási, kereskedelmi "blabla" összefüggések torz formában testet öltött valóságát. -
n.andras74
aktív tag
Sziasztok! Van egy 6éves Mac minim amit most ki szeretnék váltani netbookkal. 4k dron videókat vágok magamnak... Mostani i5 mini is boldogul vele. 150-200ezer a keret.
-
freelanced
addikt
Nem tudom kinek mi a tapasztalta, de én nagyon nem erre számítottam az ICentre-nél. Ahhoz képest, hogy APR a customer support 0. Két napja próbálom elérni őket 6 különböző telefonszámon, sikertelenül. Nem gondolom, hogy ilyen összegű tételeknél ennek így kéne működnie...
-
Dhampir
félisten
válasz
freelanced
üzenetére
Már csak egy jó áresés kellene, aztán nyugdíjazhatnám a Mac OS X Leopard-ról szóló tanmesét.

-
freelanced
addikt
Na meglestem az új Macbookot... Nem kellett sokat küzdenie a dizájnereknek a formatervvel az biztos. Egyébként nem lenne egy rossz darab, bár most teljesen megszűnt az átmenet a kettő között, akinek szimpatikus volt az AIR felépítése biztos szívja a fogát. No meg lényegében egy tucat mindhárom gép ( lásd PRO, AIR, sima MB ).
-
Eszleny
aktív tag
Miért ne tudnád? Bármelyik programnál állítható, hogy egy rögzített asztalon nyíljon. Dock-ban jobb klikk az alkalmazásra, beállítások alatt mindig ezen az asztalon nyíljon meg. (Mivel angol az rendszerem nyelve, nem biztos, hogy szó szerint így szerepel).
Remélem nem értettem félre a kérdést.Ha jól látom az App Store-ban is van program iPhone-ra, ami szinkronizálja a Stickies-t. [link]
-
Aaron14
őstag
Beszéltem a Care Center-rel és kb. 2-3 hét a gép pasztázása és portalanítása. Foglaltam időpontot jövőhét keddre az iStyle-ba, ahol elvileg 7.500 Ft (a Care Center-nél ez 12.000 Ft lett volna) és meglátjuk milyen határidőt mondanak.
4 éve nem volt semmi ilyen jellegű karbantartása a gépnek és idén nyáron már éreztem, hogy drasztikusan csökkent a teljesítménye.
-
skoos
őstag
Sziasztok!
Szeretem a Sticky notes egyszerű és cuki működését. Ha telefonban vagyok, sokszor ide jegyzetelek, csináltam is egy külön asztalt tele sticky noteokkal. Néha törlöm, módosítom és ráírok mást.
Tök fa*za lenne, ha a telefonról is láthatnám a maces jegyzeteim. Tudom, a notes jó erre, de azt nem tudom kihelyezni egy külön asztalra.
Létezik megoldás erre?
Üdv,
S -
válasz
tuzpenge
üzenetére
ugyanezt az egeremet használtam már 2db wind10-es gépen is és azok szakadoztak. nem olcsó laptopokról van szó...
macen soha az életben nem szakadt még. ugyanez igaz az Airpods-ra is. win10-en esélytelen nálam sajnosegérnél annyi a gáz, hogy a görgetés nem folyamatos, hanem ugrál. ahhoz van valami évi 20 dolláros app, amit ha felraksz, simán fog görgetni, mintha magic mouse lenne vagy touchpad
-
Aaron14
őstag
Kesz a gepem! Holnap megyek is erte! Azert 3 munkanap szerintem egesz jo hatarido ugy, hogy meg a kijelzot is be kellett rendelniuk. Ti mit hasznaltok a billentyuzet es a kijelzo koze? Ami gyarilag benne volt szerintem hamar el fog szakadni es mellesleg nekem nem is a kijelzo aljan kezdett el kopni, ahol nagyobb feluleten erintkezik a billekkel, hanem a tetejen.

-
Én tegnap lepődtem meg nagyon, nem tudom volt e eddig is ez a funkció, de hatalmas öröm számomra.
Szóval ugye a 2015-ős Pro gépem van amiben meg nincsen Touch ID és mindig a jelszót kellett írni befelé viszont tegnap felajánlotta, hogy a Watchal fel tudom nyitni.
És valóban csak fordítottam egyet az órán és be is jelentkezett a gép.
Nem tudom ez csak nekem újdonság-e és igaz apróság is, de én borzasztóan örülök ennek. 
-
V.Stryker
nagyúr
Jo reggelt
A Magic Mouseon kivul van olyan ergonomikusabb eger, ami kulon vevoegyseg nelkul tud csatlakozni a macbookhoz?
-
Aaron14
őstag
válasz
peugeotmate
üzenetére
Szia! Akkor ugyanabban a helyzetben vagy te is, mint én. Ugyanaz a gép, ugyanúgy pasztázni, tisztíttatni szeretném és most van kijelzőcserén az Almáriumban. Egyébként a Care Center gyors, de nekem legutóbb 2x rossz fóliát raktak fel kijelzőcsere után, megkarcolták a telefont és a tok sarkát is letörték.
Én is tanácstalan vagyok, hova vigyem. iStyle-al van tapasztalatod? -
kchris78
veterán
válasz
peugeotmate
üzenetére
szerintem nem minden gep adja meg magat kozel se de benyaltak a felhaborodas miatt hogy csereprogramot inditanak - persze nem nyilvanosan reklamozva hogy van ilyen.
-
dabgergo
őstag
Sziasztok,
2015-ös 15"-os rMBP-ra érdemes feltenni a Mojave-t? (jelenleg 10.12.6 van fent)
Mennyire stabil? Akkura vajon h hat?
Adobe programokkal ugye nincs semmilyen összeütközése? (El Captian után volt valamelyiknek egy ideig gondja a Photoshop-pal, ami akkor kellemetlenül érintett.) -
smallmer
őstag
Sziasztok!
Mojave telepítés után kérte a rendszer az iCloud jelszavamat.
Beírtam, de hibát dobott és azt írta, hogy majd a rendszerbeállításokban adjam meg. Rányomtam, hogy oké. Azóta a fiók beállítása felirat van még mindig kirakva és forog előtte a töltés. Nem csinál semmit.Mit tudok csinálni vele?
valamilyen tanácsotok van?köszönöm
-
peugeotmate
addikt
Az új szériára (2016-tól fölfele) is igaz a staingate, én sem értem, hogy ez hogy ment át. Terméktervezőként főleg durva feldolgoznom, hogy egy Apple méretű és hatalmas ökoszisztémával rendelkező cég egy nyilvánvaló hibát nem orvosol megfelelően ennyi időn át. De az is tény, hogy most visszaálltam egy csak Windows futtató notira és örömmel menekültem most "haza" az OS X-hez és az unibody alu házhoz.
-
Imy
veterán
válasz
peugeotmate
üzenetére
Ez nem túl jó hír, de miért adja meg magát ilyen hamar? Ha ilyen gagyi minőség, lehet miután megcsináltattam eladom, és felhagyok az apple termékekkel... Drága, és rossz minőség. (habár mindenem apple, de akkor is)
-
peugeotmate
addikt
Nekem is volt már pöttyös a kijelzőm, mintha apró lyukak lettek volna rajta. Nem kimondottan a staingate, de rá lehet fogni. Nekem még az 1 éves gari alatt cserélték akkor a kijelzőm emiatt. Most a másodikat pedig már a jellemzően foltos kijelző miatt. Szóval a harmadik kijelzőm pusztítom most...
-
peugeotmate
addikt
Sziasztok,
a retinás MacBook Pro 2014 13"-s gépem hardveres (belül+billentyűzet) tisztítására és egyes alkatrészek újrapasztázását szeretném megejteni. Most lesz 4 éves, eddig még sosem volt. Plusz kicserélték a kijelőzjét is másodjára visszahívásban, így szeretném most teljesen rendbe rakni.
Valakinek van ötlete, hogy jelenleg merre érdemes, hol éri meg? (Funfact: az iStyle-ban láttam eddig a legolcsóbban 7500 forintért.)Köszi előre is!

Egyébként a Care Centerbe vittem a gépem kijelző cserére, amiről nem is tudtam eddig, hogy APR lett. Másfél napa alatt cseréltek, míg iCentreben időpontra mehettem volna leghamarabb november 21-én... Szóval részemről ajánlom őket.
-
freelanced
addikt
Látom én is, köszönöm!

-
törölt tag
válasz
freelanced
üzenetére
Egyik APR-nél most akciósan 578 ezer az alap 2018-as pro.
-
Head88
addikt
válasz
freelanced
üzenetére
2018-as Pro modellek közt már nincs non-touchbaros.
-
freelanced
addikt
Szerintetek nagyjából mi a legalacsonyabb ár ami várható a 2018-as TB-os modellre? Reális, hogy 580 alá megy idén? Vagy kár lenne várni?
-
Matada2.3
veterán
válasz
bLaCkDoGoNe
üzenetére
Nekem is ghostery van fent, az hiszem a régi verzió safarira (külsőleg telepíthető) szétpörgette a gépem, viszont a lite (app store-os) eddig barátja a deepsleepnek. Remélem ez így is marad.
-
<Lacy85>
addikt
Sziasztok!
Mostanában tervezek új laptopot venni, és az új Air is szóba került.
Ezzel kapcsolatban egyetlen dolog érdekelne.
Fontos lenne, hogy a pendrive-ot bele tudjam erőszakolni valahogy.
Van itthon egy USB -> Type-C átalakítóm, amit még az S8+-hoz adtak. Ezzel megoldható, hogy lássa a pendrive-ot a gép? -
szijartg
őstag
válasz
freelanced
üzenetére
Jó kérdés! Lehet, hogy valamelyest csökkentettek rajta, ezáltal lett halkabb és nem ér bele a kijelzőbe.
Táskába téve mindig egy kézzel fogom össze, így még jobban össze érhet a bill. és a kijelző. Papírt soha nem raktam közé, nem én vagyok a gépért!
Nekem a 2017-esnél már az első egykét hétben elő jött a jelenség, továbbá nyáron annyira megadta magát a kijelző ragasztása hogy kattogott. Erről elég sok videót lehet találni. Bízom benne, hogy ezt is javították. De, ez majd csak nyáron a melegben fog kiderülni. -
Aaron14
őstag
Igen, kozben eszrevettem.

Mas kerdes. Servizben van a gepem kijelzocsere miatt, de nem kertem ujrapasztazast, se semmit. Lassan 4 eves a gep. Ha az esetek 90%-ban nem porog a venti, akkoris veszelyben lehet a gepem a regi paszta miatt? Esetleg meg merjem csinalni magamnak, otthon?
-
r3dsnake
nagyúr
válasz
martinkeet
üzenetére
Mennyire van tele az SSD?
-
martinkeet
aktív tag
Tudnátok segíteni?
2 hónapos Air, amire BootCamp-pal fel kellett, hogy tegyek egy Windows-t (egyetlen program miatt) és most brutálisan lassú a Mac OS. A windows meg villámgyors. A Mojave van fent.
Lehet összefüggés a két rendszer között?
Előre is köszönöm! -
válasz
bLaCkDoGoNe
üzenetére
Ghostery-t nem vágom, de szerencsére a többi dolog nálam nem jelentkezett és tökéletesen fut.

-
bLaCkDoGoNe
veterán
-
szijartg
őstag
Tegnap este 21:30 körül vettem le a töltőről a gépet és csuktam össze majd raktam a táskámba. Látom itt a kommenteket, hogy kinek mennyit merül... érdekes!
2018-as 13-as MBP TB-val (CTO 10.14.1) és jelentem most, hogy kivettem a táskából ugyan úgy 100%-on van az akku. Igaz a World Excel nem futott, de azon kívül egy csomó minden.Továbbá ami feltűnt, mióta megvan ez a gép (szeptember közepe) azóta nem pucoltam a kijelzőt és a billentyűzetet sem. Minden nap használom a gépet, cipelem mindenfelé egy kis tatyóba és nem látszik meg a kijelzőn a billentyűzet nyoma! Valamit talán fejleszthettek az okosok! Vagy pedig az új billentyűzet miatt nem látszik meg.
Az előző 2017-es emiatt kergetett a sírba és váltottam az ideire. Hetente pucolhattam a kijelzőt. -
r3dsnake
nagyúr
válasz
bLaCkDoGoNe
üzenetére
Csak a Safari. A többi eszi az akkut rendesen.
-
Syl
nagyúr
válasz
bLaCkDoGoNe
üzenetére
>Használ valaki Firefoxot macOS alatt?
Jelen!
2015-ös 13 Pro (intel iris 6100), Mohávé, FF 63.0.1 - egy picit valóban jobban terheli a gépet, mint a chrome, de a ventit így sem hallani. YT fullhd framedrop nélkül.
Persze nálam FF ugyanúgy meg van támogatva kiegészítőkkel, mint Linux és Win alatt (ublock origin, noscript, keepass, iridium stb.). (Sajnos iOS-es FF-re nincs bővítmény) -
válasz
bLaCkDoGoNe
üzenetére
Nekem a TB-s 13"-os 2016-os gépen is a Safari vált be legjobban és most is azt használom egy ugyan olyanon, mint a tied csak Mojave alatt. Szerintem az egész atmoszféra miatt jobb a Safari, mint bármelyik másik....

-
bLaCkDoGoNe
veterán
Használ valaki Firefoxot macOS alatt?
Én az utóbbi pár hétben tettem vele egy próbát, hogy kiváltsam vele a Chrome-ot, de rettenetesen rossz tapasztalataim voltak: borzasztóan melegítette a processzort (emiatt folyton ordított a ventilátor a gépben), egy csomó YouTube videó esetén a nézhetetlenség határát súroló framedropokat produkált (80-90°C-os CPU mellett). Bújtam a fórumokat, de nem nagyon találtam másnál ilyen jellegű panaszt, szóval lehet hogy csak a csillagok szerencsétlen összejátszása volt – mindenesetre néhány hét próbálkozás és tweakelés után ment a levesbe, és minden ellenérzésem dacára visszatértem a Chrome-hoz.Ti tapasztaltatok hasonlót?
(Egy Radeonos 15" 2015-ös rMBP-t használok macOS 10.12.6-tal.)
-
general
addikt
még HighSierra van fent, de ma reggelre így is 27%-ra merült 100%-ról, és meleg is volt, mikor most kézbe vettem, ilyet még nem láttam. bekapcsolt wifivel szokott azért merülni, de nem ennyit. egyedül a Word futott, ami máskor nem, az okozhatja ezt?
-
Lazika
senior tag
Hali!
Nekem iszonyat gyorsan merül a gépem 10.14.1el. Mi segítene rajt, clean install?
-
Head88
addikt
válasz
Eszleny
üzenetére
Igen. De nem kell parázni mert nem olyan gyakori probléma.
(#71906) kchris78
Azért rendszeresen találkozom olyan gépel amit recoveryből akartak clean installozni és némi bénázás után mégsem tudtak telepíteni. Hidd el jobb az usb drive. Nem tudom, hogy egyesek miért tartják nehézségnek a pendrive előkészítését. Pár perc alatt megvan. (részletes leírás fent az összefoglalóban vagy az apple honlapján) -
freelanced
addikt
válasz
üzenetére
Igen, hallottam, hogy hangos, bár az nem izgatna. A lötyőgőssége jobban zavar. Ráadásul puhább érzés, és elvileg kevésbé romlik el. De emiatt sem ér nekem 90-100 ezerrel többet az új AIR.
Szóval akkor így lehet, hogy bepróbálkozom a régebbivel, aztán ha nem működne maximum túladok rajta valahogy és gyűjtök egy AIRre.
-
Bagan
aktív tag
Nekem is jott mai napon egy 3,33 gigas frissites.
10.14.1 Mojave
Volt aki mar frissitett? Hatha megoldana sokaknak alvo modban a gyors merulest
-
törölt tag
válasz
freelanced
üzenetére
A nonTB Pro jobb választás az új Airhez képest, tényleg "csak" a billentyűzetét teszteld egy csendesebb üzletben valahol. Sokan nagyon szidják és áldják a 2018-as újabb billentyűzetet, másoknak nem nagy ügy. A 2018 Pro már jobban pénztárca kérdése.
-
Mattb
senior tag
Sziasztok!
Érdemes cleaninstallal felrakni a Majovet? Megfordult most a fejemben mert elég sok szemét van már a gépemen. Ilyenkor igaz egy teljesen csupasz rendszert kapok? Valamint jól gondolom, hog a clean install az az összefoglalóban leírtak alapján készített usb telepítővel valóm telepítést jelenti?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- TCL LCD és LED TV-k
- Yettel topik
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Nyíregyháza és környéke adok-veszek-beszélgetek
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Parfüm topik
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Sweet.tv - internetes TV
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- További aktív témák...
- Asus ROG Scar 18 - RTX 5090 - 64GB Ram 2x2TB SSD
- Bomba ár! Dell Vostro 5620 - i5-1240P I 8GB I 256SSD I 16" WUXGA I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! Dell Vostro 15 3515 - Ryzen 5 I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo IdeaPad V110 - i5-6GEN I 8GB I 128SSD I 15,6" HD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! HP Pavilion 15 - i5-4GEN I 8GB I 750GB I 15,6" HD Touch I Cam I W10 I Garancia!
- Lian Li LCD-s 360mm-es vízhűtés akciós áron eladó!
- iPhone 17 White 256 GB - Bontatlan !! www.stylebolt.hu - Apple eszközök és tartozékok - Számlás
- LENOVO ThinkPad T460,14,HD,i5-6300U,8GB RAM,256GB SSD,WIN11,DUPLA akku
- Sony PS3/PS4/PS5 és kézikonzolok Okosítása és Szoftveres szintű javítása - MÁR 13.00-S PS4 IS!
- ÚJ/BONTATLAN Surface Pro 7+ i5-1135G7 16G 256GB 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

) nyilván minél olcsóbb, annál jobb. Az úgynevezett "Ármesterek" értenek az "árbelövéshez" leginkább. Szerintem egy 15-ös gépet 600000 Ft-nál többért árulni már "bűn" kategóriája, de ez nem tükrözi a gyártási, banki, adózási, kereskedelmi "blabla" összefüggések torz formában testet öltött valóságát.

És valóban csak fordítottam egyet az órán és be is jelentkezett a gép.
Nem tudom ez csak nekem újdonság-e és igaz apróság is, de én borzasztóan örülök ennek.

TigerCat