- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Mobil flották
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Ideiglenesen leállította az Xperia 1 VII értékesítését Japánban a Sony
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Milyen okostelefont vegyek?
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Apple Watch
Aktív témák
-
PNEUM
aktív tag
Kedves FreeM!
Szvsz. ha annyira sz@rok lennének az ATI chip-es videókártyák, akkor nagy valószínűséggel, nem az ATI eladásai, hanem az NVIDIA eladásai növekednének. ( Ennyire sokmindenkit nem lehet átverni! Vagy ha igen, akkor az ATI-nak vannak a legjobb Marketingesei! ) :))) -
keopsz
HÁZIGAZDA
kicsit se vagy eltévedve, áh.. :?
ha ennyire nem értesz egy hozzászólást, esetleg kérdezd meg vki kezelőorvosát, gyógyszerészét, ha nincs saját, hátha felír vmi tutit.
nem megfelelő súllyal estetsz latba dolgokat. (értsd, mert biztosan nem érted: az AF még nem minden. egy rendszer része, amit a szakirodalom IQ-nak becéz. tudod, image quality..)
tudod, ha nem egy elfogult flémbuster lennél, hanem bírnál némi józansággal a témában, akkor lett volna arcod pl. megcáfolni egyik fórumtársad duplán is bejegyzett rettenetét, h a ph! mennyire elfogult, meg inkorrekt.. helyette nyomattad a hülyeséget, h ''mekkora csalás má' az ati, mer' 8 helyett csak 5 bittel számol'', amikor normál felhasználáskor, az általad pedzegetett parák messze nem teszik élvezhetetlenné a játékot.
az AA dolgai kapcsán pedig a napközistanárnénidet laikusozd le, ha kérhetem, ő talán elnézi neked. én sem azt írtam, h egy nagyarcú, kellőképp felszínes észkombájn vagy, aki itt veri a nyálát hülyeségekre, hanem finoman próbáltam érzékeltetni, h a dolgokat a maguk súlyán tessék, ha már egyáltalán, mert ettől, amiket az ati szemére hánysz, még nem nézhető el az nv AA parája, ami ugye mellesleg egy 3 éves élő technológia, így lett volna honnét puskázni. jamegugye3dfx..
én pusztán azért szedtem elő az AA-t, mert sokszor relevánsabb, mint az AF, főleg akkor, ha az AF-fel ''csak ennyi'' a gond(od).
és legkevésbé sem azért, h ilyen pőre és ostoba válaszokat csikarjak ki belőled, hidd el. a komplex megközelítés forszírozása volt a szempont, hiszen a kettő, bár technológiai szinten nyilván más, de mint IQ-setup kellékek, szorosan egymás mellé tartozó történetek.
írd le, h az ati hol sumákol, hívd fel rá a figyelmet, de ne így:
''Lám lám. Az ATI csúnya csalásai előbb utóbb mindenki számára nyilvánvalóvá válnak. Itt bizony nagyon keményen feláldozták a minőséget a sebesség érdekében.''
mert ebből az NEM derül ki, h az nv milyen botrányos és használhatatlan AA-t produkál. ez egy elfogult és rossz mondat. a ph-ra még protekcióval se kerülhetne ki. ''csúnya csalás'', ''nagyon keményen feláldozták'' - teljesen elhibázott hangsúlyok. szíved joga rosszul fogalmazni, de miért csodálkozol, ha ezen x másik ember kiakad. ellenben, ha nem ilyen sértett/kárörvendő/kisiskolás dumával adnád elő mindezt, megemlítve, h so-so, mondjuk így is még az a nagy harci helyzet, hogy az ati ennyi, az nv annyi, nos, akkor komolyan lehetne venni téged.
így nagyon nehéz. -
Bandit21
addikt
TE figyi FreeM nem mondom h nagy szakértő vagyok, de
1. a 9-es (általad belinkelt) oldal után meg kellett vna nézni a 10-est is :DDD
2. Segítek mert biztos ''elkerülte a figyelmedet'' az általam belinkelt lapon van 3*2 kép. Ebből az első kettő közül elég nagy hiba van az nV által generáltom. Nézed? Megvan ugye? Hát igen semmi fényhatás...
A 3. két képen is gond van. Melyikkel? Az nV-éval. És micsoda? Nincs árnyék! Nahát! Mik vannak, hogy nem vetted észre? :B
Szuper ez az nV! Neharagudj de senkit nem fog megmozgatni egy ilyen topic SEM, amíg ehhez hasonló hibák vannak. Végignézed a tesztet? Az összesben ahol 8xAF és 4xAA van bekapcsolva ott az ATI megoldásai nyernek. És ezek már nem ritkán használt beállítások, akinek ilyen van így hajtja. (én is!) És nem is kevéssel kap ki az nV.
Az AA és AF nélküli tesztekben pedig nyer az nV. Szégyen is lenne ha a GPU+63Mhz-e és a memória +200Mhz-e nem lenne elég hozzá. Meg kellene nézni egy 5950U-szintjére tuningolt 9800XT-t, egy akkora hűtővel, így már AA AF nélkül sem lenne előny sehol...
Elméletben vitázhatsz bármiről de aki végignézi ezt a tesztet az nem vesz nV kártyát. Én se nyitok ennek új topicot ahol lehet nV-t gyalázni h ''fúdeszar a 5950U és milyen jó az XT'' Úgytűnik a képzeletedben élő Ati-fanboyok mégse annyira fanatikusak...
Ezzel szemben. Ha találsz egy oldalt. Ahol van 2 gyártó. Az egyiknek 1 hibája. Ami lehet h föltűnik screenshot-ot nézve számolgatva, de összképében, jobb gyorsabb (árnyékokkal és fényhatásokkal tűzdelt -minő luxus- ) képet ad mint a másik. És Te mégis CSAK és egyedül azt az egy hibát emeled ki a többi számottevő előnnyel szemben, akkor EZ AZ ELFOGULTSÁG. Ez a fanatizmus neharagudj. Nem tudod objektíven figyelni, és kész.
Fölösleges szerintem ez az egész, értelmetlen szélmalomharc.
JA ÉS MÉG 1 KÉRDÉS AZ H NINCS ÁRNYÉK ÉS FÉNY AZ CSALÁS???
[L]http://www.xbitlabs.com/articles/video/display/aquamark3_10.html[/L]
Ha megkérhetlek ne válaszolj csak gondold végig. És ne gyere azzal h ez nem kapcsolódik a támához, mert azzal kapcsolatban jutott eszembe. Szerintem ideillik. Tudod fórum... -
igi
aktív tag
Bocs, de nem bírom ki (habár tudom, hogy falrahányt borsó):
Ez a topic úgy általában nem az AF-ről szól, nem is annak indult (lásd a topic első mondatát).
Sajnos, mivel épp azért kattintottam a linkre, mert azt hittem, hogy az AF lesz kivesézve, és többet megtudhatok erről a képjavító eljárásról - ehelyett kiderült, hogy ez a cím túl általánosra sikeredett, és a topic az ATI fikázási céllal indíttatott - szerintem nagyon megtévesztő :)) AF ügyben.
üdv:igi -
rudi
nagyúr
Emlegeted itt a csalást nyakra főre. Nem az számít csalásnak hogy ha valamit nem a hivatalos szabványban vagy máshogyan rögzített eljárás alapján csinálnak, hanem valamilyen más módszerrel (pl. nem ürítünk z-buffert, kisebb pontosságot használunk)? Linkeltél oldalakat ahol szó van az ATI aniso megoldás nVidiához viszonyított alsóbbrendűségétől. Állították ezeken az oldalakon hogy az ati csal?
Szerinted nem arról van szó hogy az ati aniso egoldása EGYSZERŰEN MÁS mint az NVidia megoldása? Van egyáltalán valami elképzelésed arról hogyan csinál az ATI Aniso-t (RIP mapping-szerűség) és hogyan az NVidai (valami logaritmusos képlettel)? Láttál vanalmi HIVATALOS DEFINÍCIÓT arra vonatkozólag hogyan KELL aniso-t megvalósítani? Ha ezekre tudsz válaszolni akkor és CSAK AKKOR nevezd az ATI-t csalónak!
OFF
Igazat megvallva még nem láttam sehol a szakmai véleményedet, mindig csak belinkelsz valamit és ''fujjjj ATI''-jelleggel kommentezed... Tudsz a sz@rdobáláson kívül mást is?
ON -
faster
nagyúr
[L]http://www.digit-life.com/articles2/radeon/sapphire-radeons.html[/L]
Érdemes ezt is elolvasni.
És hagy idézzek a 3dcenter-es cikkből:
R300's texture filtering logic is an improvement upon R200's: BF block artifacts are still there, AF was an improvement over R200 but still won't match the competition's quality.
Ebből pedig leszűrhető az, hogy a Gef4 AF minőségileg jobb, mint a 9700, de a 9700 (és az összes R3xx) jobb, mint a 8500.
Én elismerem ezt, és a digit-life-os cikk is ír erről. Ezért csak ismételni tudom magam:
1. Ez egy ismert dolog az R300-ról, és ha eltekintünk a pure tesztábrától és megnézed a digit-life-os cikkben a textúrákat a játékokban, látni fogod, hogy nem olyan nagy a különbség.
2. Az általan belinkelt Call of Duty képen egyértelműen bilinear szűrés van, ezért rosszabb a kép minősége ATI alatt. De ez nem egy szándékosan elmismásolt dolog! Akkor az is csalás, hogy az 51xx Detonatorban a RTCW képe szar volt? Dehogyis! Az egy bug volt! Ez is az.
Csak, hogy mondjak valami újat is: A két cikk bármilyen meglepő is, ugyanazt mondja, csak az egyik azt mondja, hogy ez nagyon rossz, a másik azt, hogy nem is olyan rossz!
Csak arra hívnám fel a figyelmet, hogy a digit-life-os cikk 2002.10.06-ban jelent meg! Ez pedig kétségessé teszi a BREAKING NEWS besorolását a 3dcenter cikknek. -
xuldar
addikt
Bakos Ferenc: Idegen szavak és kifejezések szótára
an ld a-
a-, an- gör a tagadást v. valamilyen tulajdonság hiányát jelzi idegen, főleg görögszavak elején; -talan, -telen
kefalo- ld cehhalo-
cephalo- [e: cefalo] gör szóösszetételek előtagjaként az utótagnak a fejjel kapcsolatos voltát jelöli; feji-, fej-
Az -id ugyan nincs benne, de mint tudjuk, ez előtaggal felruházó szócska
Áruld már el kérlek, mit is jelent az ankefaloid? Mert ez a szóösszetétel elég értelmetlen (ugye nem kell leírnom, mit jelent az ''értelmetlen'' szó? Ha esetleg nem tudod, szívesen elmagyarázom :DDD :DDD -
xuldar
addikt
1. Szerintem nem én vagyok itt az egyedüli, aki szerint a te érdeklődésed nem változott, mióta létezik egy nVidia nevű cég. De minimum 80 napja semmiképpen (mióta regisztráltál itt).
2. A tapasztalat nálam nem a ''láttam már olyat, aki hallott róla'' kategóriát képezi, mint a te tapasztalataid az Ati kártyákkal, hanem minimum kézbevettem, minimum pár programot kipróbáltam rajta, egyenként minimum fél óráig.
3. A mellébeszélés ismét csak sokak tapasztalata szerint nem az én szokásom. Én csak egy újabb ember vagyok, akit tehetsz az ignore-listádra. (úgy tűnik, 2-3 hónapon belül pár régi motoros mellett csak az újonnan regisztráltak nem lesznek a listádon :C) -
bLaCkDoGoNe
veterán
''No ezt hívják elvakultságnak.''
Nem. Elvakultságnak azt hívják, amit Te csinálsz. Javaslatom a következő: halmozz fel szobádban egy nagy halom GeForce-os dobozt és kártyát, féltő gonddal vedd mindet a kezedbe, simogasd meg őket, csodáld szépséges kialakításukat és innovatív technikai megoldásaikat. A falaidat tapétázd a legjobb, az ATI galád csalásait leleplező képek hatalmasra nagyított változataival, hogy a gyűlölt ellenség mindig a szemed előtt legyen. -
Bandit21
addikt
Aki megnézi ezeket a képeket, és elhiszi h ugyanolyan beállításokkal készültek, (itt a játékon belüli DETAIL-re gondolok illetve CP minőség beállításokra) az télleg nem OK...
A teszt amúgy nagyszerű!
[L]http://www.viperlair.com/reviews/video_graph/ati/radeon/9600xt/p2.shtml[/L]
[L]http://www.viperlair.com/reviews/video_graph/ati/radeon/9600xt/p3.shtml[/L]
Köszi a linket, jók a táblázatok! :C -
xuldar
addikt
Én csak azt látom, hogy az Ati jóval nagyobb szűrésnél is jóval kevésbé lassul, ellentétben az nVidiával, ami alacsonyabb szűrési fokon is jobban lassul.
Igaz, hogy a topik az aniso-ról szól, de kíváncsi vagyok, mikor nyit FreeM az élsimításról is topikot :DDD Szerintem arra még várhatunk. -
xuldar
addikt
Bevallom, nem pontosan emlékeztem, mit írtál. De az alábbi topikban jól látható az elfogultságod az ''egyik gyártóval'' szemben. A #44-ben látható, hogy sosem érdekelt az ATI. Ebből egyenesen következik, hogy sosem volt ilyen kártyád. Nem azért vesz az ember egy kártyát, mert nem érdekli, tehát nem vettél még sosem Radeont.
[L]http://prohardver.hu/rios3_forum.php?mod=40&id=26373[/L] -
xuldar
addikt
Esküszöm, megkeresem azt a topikot, amiben azt mondtad, hogy még sosem volt ATI kártyád. Akkor neked milyen tapasztalatod volt a másik oldallal? Láttad a haverod gépében (más monitorral) 2 percig?
Ha a többiek elvakult ATI hívők, akkor te egyenesen fanatikus nVidia rajongó vagy.
Ja, és mielőtt elkezdenéd a hülyeséget, sosem volt még ATI kártyám, nem nagyon láttam még működés közben, hogy meg tudjam ítélni a minőségét, és Ti4200-am van. Úgy gondolom, hogy nekem így elég objektív véleményem van _a hozzászólásaid hovatrtozásáról_. -
Keitaro
addikt
Első sor még ok.
Második nevetséges, főleg a harmadikat elnézve. (persze ha egy hercules versenyez egy no name cuccal még ez is elképzelhető...)
FX5900 Ultra 256MB Nettó 114.140,-
9800Pro 128MB nettó 74.980,-
9800Pro 256MB nettó 92.980,-
(forrás E-Connect)
ATi Radeon 9800XT 256MB, TV-Out+DVI, BBA nettó 111.600,-
(Magicomp)
Olyan rohadt drága ez az Ati...
Alvin, ha nézed a fórumot. Te nagyon AF-re mész. Mesélj a változásokról kérlek :) -
Ez a mondat explicite értelmetlen.
Nincs mértéke a képminőségnek, hiszen nevéből eredően nem képmennyiség, hanem képMINŐSÉG. Egy jellemző, egy tulajdonság sosem lehet ''objektív'' vagy ''szubjektív''. Ezeket a címkéket csak a jellemző megítélésének kategorizálására használjuk... -
L3zl13
nagyúr
Zoller34: ''Képminőségben szerintem akkor is az ATI magasan a legjobb''
FreeM: ''No ezt az állítást cáfolja a 3dcenter és az xbitlabs cikke, már ami az AF-et illeti. És nekik egy kicsit erősebb érveik vannak annál mint hogy ''szerintem''.''
Tehát ő a képminőségről beszélt.
Te erre a cikkel jöttél, és hogy az ő érveik erősebbek.
Szerintem meg nem.
Amíg valós játékok (alkalmazások) túlnyomó részében, játék közben (nem kimerevített egyes képkockáknál!) az ATI vezet nálam, és a nagy töbségnél is, addig nem ''erősebbek'' az érveik.
Max annyit mondtál, hogy az ATI nem tökéletes. Hát nem mondhatnám, hogy meglepődtem. Ennyi. :)) -
Zoller34
aktív tag
száraz tényekkel nem tudok szolgálni ugyanis még sosem volt nv geforceFX-em
http://www.tomshardware.hu/graphic/03q2/030512/geforce_fx_5900-22.html
Anizotróp szûrés esetében gyakorlatilag nem mérhetõ jelentõs különbség az FX kártyák között. Az ATi kártyái valószínûleg azért maradnak le ennyire, mert jobb minõségû textúrákkal dolgozik. A képminõséget is vizsgáló hamarosan megjelenõ tesztünkben visszatérünk még erre a kérdésre.
Itt mintha azt írnák hogy az ATI jobb minőségű textúrákkal dolgozni .
Légyszíves magyarázd meg hogy is van ez , mert te vagy az okosabb ;) -
Zoller34
aktív tag
Hali!
1. Nem akarok kötekedni , de te meg honnan tudod hogy megugrik ?
2. Nem -e azért akarod lehúzni az ATI-t , mert neked NV van ?
3. Ha van Ati-s ismerősöd , akkor próbáld elkérni tőle a kártyát hogy meg is győződj az állításod helyességéről .
4. Nem vagyok hozzáértő , de az ismerőseim 90%-nak ATI-ja van ( biztos azért mert az NV a jobb :))) )
5. Egy haver a napokban vett ati-t , gondolom ő is csak a csapnivaló minősége miatt ;P
Na de tényleg nem flame akart lenni , én úgy gondolom mindenki használjon olyan videókártyát ami bejön neki meg persze amire futja ! -
steveetm
őstag
Egyébként a dolog érdekelne, ha te tudod hol van _normális_ dx9 spec akkor lécci ne kímélj(normális alatt értem hogy microsoft által kiadott, nem vmi mittomén mien weboldal által magyarázott). Fáradt vagyok ma már keresni, de ha nincs akkor holnap előkotrok sdk-t hátha abba lesz...
Üdv.: steveetm -
Jenő
aktív tag
9700 Pro Quality
[L]http://www.xbitlabs.com/images/video/geforce-fx/1-ati-q-mip.jpg[/L]
5800 Application
[L]http://www.xbitlabs.com/images/video/geforce-fx/1-fx-app-mip.jpg[/L]
Ha már ennyire igényesek vagyunk, akkor ne a teljesítményorientált beállításokkal nézzük már kérem szépen. -
Power
senior tag
-
dnacrew
tag
Nem szoktam flame topicokba írni de ezt már nem bírtam ki.
NE A SPEED-et RAKD AZ AGRRESIVE MELLÉ TE... !!
De ha már ragaszkodsz ehhez a feálláshoz, akkor mennyi FPS-t produkál 1600*1200-ban az ATI speed AF-el, és a FX5800 Agrresivevel 6xAA melett?
És ne gyere Q3 meg Unreal-al mert a Directx8-as gamek már öreganyám gépén is futnak max grafikán.
Ha annyira elvakít az Nvidia képminősége akkor jácc 6xAA és Aggresive (ez hányszoros amúgy????) AF-el egy új(DX9) game-el, és néz egy nagyon jó minőségű képregényt. Addig én a ronda ATI-t bámulom 1600*1200*6xAA*16AF-el minden játékban bőven 30FPS felett.
Flame Over ------------------------------------------------------------------------------- -
faster
nagyúr
A speed mode az ATI-kon eléggé kaki minőség, és az AF minősége a textura szögéhez képest is ismert egy ideje, nem is beszélve a bi-trilinear keverésről AF esetén. Ezért érdemes a digit-life-os cikkeket olvasni ezek az oroszok nagyon pengék, pont ezen okok miatt csak quality módban, ATI-nál 16-os, Gef-nél 8x-as AF-gel tesztelnek. Ráadásul rájöttek arra, hogy ha nem a driverben, hanem a játékban kapcolják be a triliear filteringet, akkor az esetek többségében igazi trilineart produkál a kártya. Épp keresem a vonatkozó cikket, csak nagyon hosszúak, ezen a fránya munkahelyen meg néha dolgozni is kell! :DDD
-
''So, we see that GeForce FX doesn’t bring any positive innovations over GeForce4 as far as anisotropic filtering quality is concerned. On the contrary, by introducing the mixture of tri-linear and bi-linear filtering instead of true tri-linear filtering they tend to worsen the image quality quite tangibly.''
R200 -> R300 : javulás és gyorsulás
NV25 ->NV30 : romlás és gyorsulás
Nos tehát akkor? -
-
faster
nagyúr
Kedves FreeM!
Az a baj az általan nyitott topikokkal, hogy csak azokat a cikkeket, leírásokat,teszteket linkeled be, amik az ATI-t lehúzzák, vagy a Nvidia-t dicsőítik, ezért érthetően eléggé gyanakvóak a kedves fórumtársak a te teszteredményeidet illetően. Ezzel az a gond, hogy azt sem hiszik el, amikor igazat mondasz, mint pl. jelen esetben, bár ebben a tesztben is van egy-két furcsaság, hogy NV25-tel hasonlítják össze, nem pedig egy FX példánnyal. Az NV25 jó, szerintem senki nem vitatja ezt.
Ezért javaslom ugyanezen az oldalon megjelent másik cikk olvasását is:
[L]http://www.3dcenter.org/artikel/2003/10-26_a_english.php[/L]
Aktív témák
Hirdetés
- AKCIÓ! MSI B365M i5 8600 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB CM MASTERBOX Q300L Zalman 600W
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Intel i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RTX 4070Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! LG UltraGear 27GL850-B 144Hz QHD 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest