- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Netfone
- Telekom mobilszolgáltatások
- iPhone topik
- Redmi Note 12 4G - valaki fizetni fog
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Magyarországra jött a Honor szuperzoomos mobilja
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
-
Mobilarena
Android szakmai topic
Windows 8/10 gépen a készülék nem csatlakozik többé, mit tehetek?! ---> [link]
Az alábbi témák kitárgyalása kerülendő, mert nem ide tartozik!
Kérdésed a megfelelő topikba tedd fel:
"melyik alkalmazás, ami"
"milyen tokot vegyek"
"piros hátlap hol kapható"
"Melyik okostelefont vegyem?"
Új hozzászólás Aktív témák
-
aprokaroka87
nagyúr
magát a drivert tudja átirni
mert pl a bizonyos prestigio telefont úgy ismeri fel mtp módban a win xp hogy azon a gépen a Windows media player 9 van,és jelenleg a total commanderben sincs ott a plugin
tehát arra gondolok hogy a prestigio valamit mókolt úgy egy mtp driverrel hogy az alapból menjen winxp-n.
míg esetemben valószinű hogy egy szabványos mtp drivert használ a telefon
ugyanis ha nem telepitem pl a total commander mtp plugint akkor fel sem ismeri az mtp módot
ebből gondolom hogy valami okosság közbe játszik
mert tudomásom szerint winxp+winmp10 esetén van alapból mtp támogatás
[ Szerkesztve ]
-
BlackPriest
őstag
más is találkozott vele, de inkább kigugliztam, köszi a segítséget...ha valakit érdekel a megoldás, adok linket
mod, ok, látom, töröld ezt is, király a topik! rendszerfile hiányzik, de app probléma, nagy szakértők vagytok!
[ Szerkesztve ]
Bogár nélkül lehet élni, de minek?!_______________________________________________ Elnézést, hogy nem illik bele a véleményem a világképedbe.
-
BlackPriest
őstag
-
MrCsiT
addikt
Androidos telefonra névjegyek (telefonkönyv) visszaállítása témakörrel még mindig nem vagyok elégedett, sőt.
Nekem csak kellene egy "névjegyek importálása google fiókból" funkció továbbra is, főleg, ha az automata szinkron ilyen bizonytalan:
Mikor korábban ezt hiányoltam, nem tudtam a telefonra szinkronizálni a felhőbe importált névjegyeket.
Azokat láttam a https://contacts.google.com címen. A telóra, bármeddig vártam, bárhányszor nyomtam a szinkronizálás most-ra, nem jelentek meg. A telón végül VCF-ből importáltam. Ugyanabból, amit korábban a felhőbe is importáltam, szépen látszott is ott minden névjegy.Most ha belépek, az "összes névjegy" alatt azt látom, hogy csak e-mail címeket tartalmazó nevek vannak fent, semmilyen, telefonszámot tartalmazó névjegy nincs, és a pl. 200 névjegy helyett, látszik vagy 15..
Ez vajon lehet azért, mert egy új telefonra vettem fel a fiókot, a szinkron pedig, felszinkronizálta a "semmit", az üres névjegyzéket, az helyett, hogy a felhőből szinkronizált volna a telefonra?!
Az egész egy fekete doboz számomra jelenleg..
Csak kellene egy menü, ahol megmondhatom, mit is szeretnék, mert egyébként, mégis hogyan dönti el a szerver, hogy most
A, a felhőben van jól, és a névjegyek a telefonról hiányoznak;
B, direkt töröltem a telefonon, tehát, a felhőből is törölnie kellene?![ Szerkesztve ]
"Nekem a "link" egy hivatkozás legyen, ne egy ember ?!" - by Mr.CsiT
-
veterán
-
yolan
őstag
A hangerő fel + home + bekapcs gombos menüben ha felfelé navigálok a hangerő gombbal, akkor a legfelső opcióról átugrik a legutolsóra? A hangerő le gomb amiről tippem sincs hogy működik-e, gondoltam ha át lehet pörgetni a menüt a felfele gombbal, akkor talán elnavigálok.
értem én, itt én vagyok a főgonosz, aki azzal kezdte hogy gyűlöli a rendszert. nemtudom, hogyan oldható meg a többi rendszeren, és nem is érdekel, nem ez gyalulja a napom. felejtsük el..
“A writer needs a pen, an artist needs a brush, but a filmmaker needs an army.” - Orson Welles
-
yolan
őstag
próbáltam máshogyan fogalmazva, lényegtelen.
MHL nem megoldás. Kijelzőn az érintő sem működik.Szerk.: nem vagyok android mágus, igazából utálom az egészet a kezdetektől, nekem ezek az adb rövidítések google utánajárást igényelnek. Picit hihetetlen hogy nem lehet megoldani az adott telefonnal egy kábellel meg egy számítógéppel.
[ Szerkesztve ]
“A writer needs a pen, an artist needs a brush, but a filmmaker needs an army.” - Orson Welles
-
törölt tag
Sokáig Samuztam és a gyorskapcsolóiról azt hittem, hogy az Android feature. Aztán szembesültem a stock Android gyorskapcsolós megoldással és gyorsan kerestem valami használható alternatívát. A Gravitybox megoldása sem olyan jó, mint az SGS2 Wanam ROM -jáé (ami a Samu gyorskapcsoló, továbbfejlesztve), de számomra sokkal használhatóbb, mint a stock Android.
[ Szerkesztve ]
-
holozis_HUN
veterán
Hát pl nem csak HTC-re lévő Xposed modul. Vagy pl mint Serajr Xperia Xposed. Szerintem ez nem túl kompatibilis minden eszközzel. Olyanra gondolok mint pl Youtube background. Ez szerintem sok eszközzel kompatibilis.
Nincsenek igényeim, azért kérdeztem, hogy hátha lesz olyan, ami megtetszik.
[ Szerkesztve ]
El errar es humano y el perdonar, divino.
-
aprokaroka87
nagyúr
hát nem tudom,de 3 napja gyanúsan gyorsan lett az 52%-ból 100%,kb 45 perc...nem gyors töltöm van.
ránéztem a mV értékre és a 4200+ feletti érték helyet csak 4000 volt írva...elötte is volt már ilyen,mert furcsán gyorsan merült a telefonom.
Tehát az Android szerint "feltöltve" állapot volt,ám közben mégsem mert most pl 4188mV-nál járok úgy hogy 98%-os az akkumlátor szint
-
Smchr
csendes tag
Nem is az lett volna a legnagyobb baj, hogy nagy hanem az ára. (S4 4,9 zoll és a kávája is kisebb)
Telefonvásárlási feltételeimet ezennel kellően túlbeszéltük. Ez egy szakmai fórum, szerintem maradjon is meg annak a továbbiakban is. Ezt a témát innentől lezártam.
[ Szerkesztve ]
TÖRÖLT FELHASZNÁLÓ
-
Smchr
csendes tag
Igazad van, ez igen nagy hiba volt. Én kellett volna ellenőrizzem ezt vásárlásnál, de akkor úgy gondoltam, ezeket az apró szoftveres dolgokat csak örökli már ennyi év után az elődökből. Abból kiindulva, ha már állapotjelző LED is jutott rá, az S5 után ez is vízmentes lett és itt is van pulzusmérő.
Ez a világ (t)rendje.
TÖRÖLT FELHASZNÁLÓ
-
törölt tag
Akkor ugrik, ha szoftveres beavatkozás történik. Olyan, mint régen a sárga háromszög volt. Arra volt triangle away, ami eltűntette. Nem tiltott a szoftveres beavatkozás és a flag visszaállítása sem. Csak ezzel visszaélni tilos. A háromszöget is sokan csak azért tüntették el, hogy ne legyen, nem azért, hogy visszaéljenek vele. Nekünk meg főleg semmi közünk sincs ahhoz, hogy Ő miért szeretné visszaállítani a flaget.
[ Szerkesztve ]
-
-
vadorzó
tag
Ez még tegnap volt.
Net nélkül amúgy nincs semmi gond.
De látod, nem egyedi az eset: "Opendott óra gyári progija (eszembe jutott: getfit+ ) kérte a hozzáférést a google profilomhoz, Megkapta, Onnantól kezdve végig jöttek a felugrók."[ Szerkesztve ]
You can't see California without Marlon Brando's eyes
-
MODERÁTOR
-
Mr Dini
addikt
Micsoda? A pptp (poptop) vpn, az a microsoft féle vpn. Az openvpn pedig szintén egy vpn fajta, csak szerintem többet tud titkosítás terén.
Vettem otthonra egy asus routert. Felraktam a tomato-t, beállítottam egy openvpn szervert rajta, droidra leszedtem az openvpn klienst meg a tanusítványokat stb és felcsatlakoztam. Így titkosítva ment a forgalom a routerem felé és a router ipjéről ment a forgalmam, tehát ha mondjuk egy bevásárlókp. wifijén lennék fent, akkor azt, h én milyen oldalakat látogatok meg, nem fogják látni. Az alatt a kb 5 perc alatt, amíg elintézek mindent, senki nem fogja a csomagok valódi tartalmát megkapni. Ne mondd nekem, h ennyi idő alatt fel lehet törni mondjuk brute force-szal a titkosítást...
Cookie:
Meg lehet belőle tudni a session idket és a bejelentkezős oldalak ugye lementenek egy cookie-t, ami alapján tudja az oldal később, h be vagy lépve. Nemtudom ismered e pl a droidsheepet, de én nem kedvelem ezeket az appokat. És érdekes módon (kipróbáltam otthoni hálón) ha droidsheeppel sniffelem a hálót, akkor a vpnre csatlakozott eszközöknek nem látszik a forgalma. --> tehát ilyen szempontból Te is tudod, h nyílt hálón ajánlott vpnezni.
Szerk.: ha neked biztonság kell, böngéssz TORon.
[ Szerkesztve ]
Minden egér szereti a sajtot... Kivéve a Logitech G305.
-
Bozek
nagyúr
Eredetileg arra lett kitalálva ugyebár, hogy a céges hálózathoz csatlakozz távolról és használd a cég erőforrásait. Ilyen az internet hozzáférés is.
Egy egyszerű példa:
Dolgozol egy irodában Debrecenben, a cég központja azonban Budapesten van. Neked nem feltétlenül a budapesti VPN-hez kell csatlakoznod, így viszont kifelé irányuló kapcsolat nélkül nem érheted el a Budapesten üzemelő levelezőszervert sem. Ebben az esetben mindjárt nem eltérítésről van szó. -
Bozek
nagyúr
Van azért értelme, még ha nem is feltétlen a védettség miatt. Tény, hogy hálózathoz való kapcsolódásra találták ki, de mint írtam, használható másra is. Pl.: Magyarországon letiltott oldalak használata, csak magyarországi IP-címről elérhető szolgáltatások elérése, stb. Egyébként ez utóbbira már próbálnak megoldást találni, mert elég gáz, hogy EU-s tagállamként ilyen megoldásokhoz kell folyamodni.
-
tomy86
addikt
-
BaLee
addikt
Ha én feloldom a titkosítást a telefonomon és felmásoltam a fájlokat a számítógépre azok onnantól már nem titkosított fájlok, mivel a titkosítást hardveresen a telefon csinálja.
Ezeket a fájlokat akartam visszamásolni az új SD kártyára de úgy, hogy nem állítottam be titkosítást. De sajnos úgy néz ki csak a gyári visszaállítás segít.(#23207) beg: ezt nem tudtam, akkor így már érthető a dolog, a beállításoknál csak az SD kártya adatait írta.
[ Szerkesztve ]
-
BaLee
addikt
Nem értem amit írsz.
Én egy telefonba rakott új, üres SD kártyánál akartam beállítani, hogy már ne legyen titkosított.
Mi köze ennek a titkosítás értelméhez? Ahhoz hogy én lementsem az adataimat úgyis fel kell oldanom a titkosítást a régi kártyán.(#23203) beg: köszi, most néztem meg újra és a beállításnál tényleg írja, hogy csak gyári visszaállítással szüntethető meg, így akkor most ez jön
-
Shoo
senior tag
Szerintem éppen elég ütős lesz, hogy számítógéppé varázsolható és nem kell szinkronizálgatni, ha a tudása megfelelő. Ez a force touch is sokaknak jelentéktelen, mégis elvileg bekerül az s7-be vagy épp a retinaszkenner...
De tény, hogy jelenleg az androidot futtató eszközök a legjobbak
Galaxy S9; Galaxy Watch; Galaxy Note 8; Dex Station; Asus Zenpad 8.0
-
szimi57
őstag
Sajnos nem ismerem az Android rendszert annyira, hogy már a kérdésem is jó legyen. Jelenleg egy Cyanogenmod 12.1 (Lollipop 5.1.1) rom van a telón. De már válaszoltál is. Romot kell cserélnem. Gondolom a Cyanogenmod valamilyen szinten annyira beágyazott egyedi rom, hogy nem lehet vele mit kezdeni. A "mod"-ból gondoltam, hogy talán nem megoldhatatlan feladat.
A MOSOLY egy olyan vezeték nélküli kapcsolat, amely nem igényel külső áramforrást.
-
sz.balazs.95
veterán
-
Chebbie
tag
Az öcsémnek szeretnék segíteni, mert az igaz, hogy tiltják tőle azt a játékot, de teljesen indokolatlanul, túlreagálják az egészet a szülők.
tibcsi0407: sebaj, remélem az új fiók és a gondosan lekódolt appok majd megoldják a helyzetet.
Somatom: azt azért nem hiszem, hogy ennyire mélyen belemennének a dolgokba -
Chebbie
tag
-
tibcsi0407
félisten
Akkor lehet én értettem rosszul, hogy pontosan az a cél, hogy a szülők ne tudják letorolni az appot.
Ugye felraktak az applockert, de akkor is le tudták törölni a szülők a játékot. Erre írtam, hogy szerintem csak simán a Play fiokbol teszik ezt.
De lehet félreértettem.utdetailing.hu || Szakmai kérdésekre privátban NEM válaszolok.
-
szimi57
őstag
Különösebben nem izgat ez a ram kérdés, de úgy is mondhatnám, hogy a legkevésbé izgat. Csak egyszerüen furcsának találtam, hogy a kolléga frissen sült Lollipopos telója több, mint 1 GB-tal több ramot bezabál, mint az én KitKatosom, ami szintén frissensült. Hardverben nem nagy a külömbség a két teló között.
A MOSOLY egy olyan vezeték nélküli kapcsolat, amely nem igényel külső áramforrást.
-
vicze
félisten
"A Lollipop nem tudja, nem lehet benne "aktiválni"."
Ez így ebben a formában nem 100%-osan igaz. Az AppOps benne volt a kódban továbbra is, de pusztán app-pal nem aktiválható mint 4.3/4.4-ban, szóval ebben igazad van. De mivel a kódnak része, így a fejlesztők bedrótozhatják a GUI-ba, ahogy tette CM vagy MIUI és a többi.@aprokaroka87: "play store-ban is lehet módositani a telepités elött."
Szó sincs ilyesmiről.
Kizárólag az API Level 23-as (ezt nagyon jegyezze meg mindenki, mert a régiek NEM!) alkalmazások, minimális jogokkal települnek és használatkor valós időben kérnek hozzáféréseket a különböző dolgokhoz. Megvonni bármitől megvonhatod utólag, a Level 23 előtt nem lesz lekezelve az adott alkalmazásokban így az random hibákat okozhat és működésképtelenné teheti az alkalmazásokat pont mint AppOps. -
Bozek
nagyúr
Nekem az outlook.com-os címet hozzáadta a fiókokhoz gyári Sony FW-n is. A Nine klienst megnéztem, egész jó, de a céges levelezésemhez tökéletesen megfelel az ingyenes Outlook alkalmazás is. Szinkronizálni nem akarom a címlistát, online elérés meg nincs a Nine-ban sem sajnos.
-
Bozek
nagyúr
-
Bozek
nagyúr
2. Nem csak IMAP létezik a világon. Exchange ActiveSync segítségével hozzá tudod adni a Microsoft-os fiókot is simán. Elvileg lehet benne szinkronizálni a névjegyeket és a naptárat is, de sose próbáltam. Ez a fiókom csak a Windows 8.1 miatt létezik.
A Te fiókodat nem tudom, hogy ezzel a megoldással össze lehetne-e hozni az Android-al, de egy próbát megér.
-
liquidgold
tag
Rendben. Outlook. Még hotmail.com os a mail címem. Ezt használom wpn. Egy Lenovo Vibe p1m et vettem most. Van egy (feltételezem akkor Lenovos )mail app amibe felvettem a hotmailes fiókom. Ki lehet választani miket szinkronizáljon. Naptár névjegyek mailek. Minden átkerült a Lenovora.
-
tibcsi0407
félisten
Én pedig úgy látom, hogy megkérdezte, hogy az Ő telefonján hol lehet bekapcsolni, amire kontráztál az Android M-mel, hogy csak abban van.
Tehát igazából a kérdés egy specifikus készülékre vonatkozott.
Tehát, amiben neked van igazad: Az, hogy valóban a 6-os Android az összes készüléken tudja ezt
Amiben nekem: Az Ő készüléke (is) tudja ezt, annak ellenére, hogy nem 6.0 van rajta.
Értem, hogy nem Android alapszolgáltatás. Igaz, nem vagyok egy Android pro, de azért tisztában vagyok a alapfogalmakkal.
Na de a lényeg:
Tudja használni, be tudja kapcsolni és tiltani, amit akar.
Nem szeretnék tovább offolni.
Peace & Loveutdetailing.hu || Szakmai kérdésekre privátban NEM válaszolok.
-
tibcsi0407
félisten
Azért írtam, hogy nekem a lollipop tudja, mert a 6.0-ra akartam vele reagálni. Nem tudom még hány gyártó építi be ezt a telefonba.
A beállítást később azért is írtam le a legutóbbi válaszomban, hátha ott megtalálja.
Nem szeretnék ebből vitát csinálni, mert mindkettőnknek igaza van, más-más oldalról megközelítve a kérdést.
Ez alapján Ő is ott találja, ahol írtam, tehát szerencséjére be tudja állítani.utdetailing.hu || Szakmai kérdésekre privátban NEM válaszolok.
-
tibcsi0407
félisten
Nem hőzöngök, ezt írtam:
"Nekem a Lollipop is tudja. Igazából sok kínai gyártó beépíti a permission managementet"
Nem állítottam, hogy minden Lollis teló tudja, hanem azt, hogy sok kínai telefonban benne van a funkció.
De igazából a válaszom lényege az lett volna, hogy ezt a permission management appot kereste a kolléga.Egyébként nekem itt van, hátha Ő is megtalálja a kérdéses telón:
Beállítások --> Biztonság --> App permissions[ Szerkesztve ]
utdetailing.hu || Szakmai kérdésekre privátban NEM válaszolok.
-
KrAt
veterán
-
MODERÁTOR
-
mike1334
veterán
Idővel fejlődnek a programok, az alkalmazások egyre több Ramot esznek meg..nem az op rendszer miatt érdekel..csak az, hogy mennyi marad szabadon, mégis mennyi programot futtathatok a háttérben kedvem szerint akadás nélkül. Amúgy biztosan vak vagyok, mert nem láttam..egyedül a stock droid volt megemlítve, de oda se volt odaírva, hogy pl Nexus (Cyanogen, AOSP melyik készüléken van rajta gyárilag?). Mert ugye gyártót kérdeztem (tudom a Nexust nem ugyanazon gyártók készítik mindig, de az legalább kiindulási alap). De tényleg elnézést, hogy tudatlanságomban kérdezni mertem, többet nem fordul elő. Ritka csúnya szokás kioktatni valakit, mert nem ismer valamit és kérdez. Egyszerűen is lehet válaszolni a kérdésre. Ha a szakmámban odajön valaki és ilyen válaszokat adnék neki már régen éhen haltam volna, de persze ez ingyenes szívességi alapon működő tanácsadás, így nem is várom ezt el. Azért köszönöm az időtöket nem offolok többet.
[ Szerkesztve ]
...unless the law provides otherwise. Guarantees not guaranteed!
-
mike1334
veterán
Tudom, tudom..de csak a hivatalos gyáriak közül érdekelt volna. Lényegében annyi lett volna a kérdés, hogy kivéve a dobozból a telót és bekapcsolva melyikben marad a legtöbb RAM szabadon (persze azonos feltételek mellett pl.: 2 GB Ram-os telók esetén).
beg: köszi neked is, tudom a stock a legcsupaszabb, de az csak nexusokban és motorolákban van tudtommal, a nexus túl drága, motorola meg nincs edigitalnál, mm-ban, stb...
...unless the law provides otherwise. Guarantees not guaranteed!
-
szárnyacska
tag
Sziasztok van egy problémám.Concord 5500 as telcsin szerettem volna EBR módosítást végezni.
Sajnos a MtkDroidTools_v2.5.3 al sehogyan sem sikerül mentést készítenem.
Alapból ugye ez root nélkül is kellene tudnia, amint olvastam van akinél ne látja ha rootolt a telcsi azt sem.
Én már régebben felraktam az http://itfroccs.hu/concorde_5005_nfc_root itt bemutatott kínai rootot most ezt leszedtem hátha ez kavar be és egy kingrottal próbálkoztam,hát az sem vált be.Próbálgattam más driverekkel is hátha ilyen probléma van.Aztán találtam egy megoldást ahol factory módból mutatják be ennél a módszernél a Mtk befagy csak feladatkezelővel tudom kilőni.Ha valaki esetleg tudna segíteni annak örülnék mert már kifutottam az ötletekből.
Új hozzászólás Aktív témák
Sok embernek van kérdése az Android rendszerrel kapcsolatban, mely igazán nem köthető gyártóhoz. Ebben a topikban lehet feltenni a szakmai kérdéseket, amelyek telefon/tábla függetlenek.
A Factory Reset Protection (FRP) megkerülésében nem nyújtunk segítséget!
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Path of Exile 2
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Óra topik
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Építő/felújító topik
- Gitáros topic
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Netfone
- További aktív témák...