- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Mobil flották
- Érkezik a Now Bar a Galaxy órákra is
- MediaTek lapka köré épülne a Galaxy S25 FE?
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- 10 000 mAh-t szuszakolt a Realme egy átlagos vastagságú telefonba
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
- Samsung Galaxy Z Fold6 - ugyanaz, sarkosan fogalmazva
-
Mobilarena
Android szakmai topic
Windows 8/10 gépen a készülék nem csatlakozik többé, mit tehetek?! ---> [link]
Az alábbi témák kitárgyalása kerülendő, mert nem ide tartozik!
Kérdésed a megfelelő topikba tedd fel:"melyik alkalmazás, ami"
"milyen tokot vegyek"
"piros hátlap hol kapható"
"Melyik okostelefont vegyem?"
Új hozzászólás Aktív témák
-
Renomaker
csendes tag
Sziasztok!
Tudna valaki segíteni, hogy hogy tudnám működésre bírni a google assistantot a 1+ 6t-én?
Sosem használtam még semmilyen telefonon, itt úgy láttam a power gombot kell nyomni, a hang alapú keresés működik, de az assistant sehogy nem akar előbújni. -
ksanc
őstag
válasz
ArthurShelby #36248 üzenetére
Igen, menet közben rendszerfájlokat felülírogatni nem mindig szerencsés, bár nem onnan futnak.
Nem tudom, milyen romod van, és milyen recovery-d, de egy wipe cache/dalvik cache is kellene.
Van rootod, nézd meg, van-e /data/dalvik-cache, meg mi van benne. -
ArthurShelby
addikt
Végül csak egy sima újraindítás kellett és használható lett (+ enyhén bugos), csak azt még az elején nem mertem, mert így pl telefonon a sidesync meg volt nyitva, amivel szintén kapcsolódni tudtam a telefonhoz.
Aztán szimplán megadtam a sysytemui-nak a jogokat, újraindítottam és használható lett valamennyire (még mindig bugos). Újratettem a ROM-ot odinnal, factory reset nélkül, de még mindig nem az igazi.
Szóval egy FR kéne, amire még nem tudom elszánni magam. Esetleg hol tud még a systemui szemetet hagyni? -
ksanc
őstag
válasz
ArthurShelby #36246 üzenetére
Az User/felhasználóneved/.android mappában nézd meg, van-e adb_usb.ini fájl.
Ha nincs, hozd létre, bár elvileg az adb a szerver indításánál létrehozza.
Nézd meg az eszközelelőben az adb eszköz - a rádugott telód - harware ID-jét (Tulajdonságok/Részletek és legördülő menüben Hardverazonosítók). Ebből az USB\VID_ utáni négy számjegy kell neked.
Írd bele a fenti .ini fájlba így: 0x1234. Az 1234 helyett az előbbi szám kell.
Parancssorban adb kill-server, majd adb devices, a telón megjelenik az engedélykérő ablak, engedélyezed és kész.adb-vel telepített appot futtatni... hirtelen nem tudok rá egyszerű megoldást
-
ArthurShelby
addikt
Hali!
Anno ezt csináltam, de most az eredeti lementett systemui-t tettem, vissza. Már át is másoltam, a jogokat pipálgattam éppen be, amikor lehalt a totalcommander a systemui-val.
Nem tudom valahogy adb-n újra futtatni a totalcommandert (van rendszergazda joga)? Nem szeretném emiatt a telefont újra tenni.Eddig odáig juottam, hogy a totalcommander csomag neve com.ghisler.android.TotalCommander, és fönn van az adb a gépen.
Ha kiadom azadb devices
parancsot, akkor kiír egy hexadecimális számot, és azt, hogy unauthorized. -
bucihost
senior tag
Sziasztok!
MI6Note, android 7.1. kb 2 hete mobilnet alatt nem mennek a gyári google alkalmazások (térkép, kereső, youtube), minden más pl facebook igen.
"Nincs hálózati kapcsolat" hibára hivatkozva, viszont böngészőből tökéletesen mennek.Eddig azt hittem készülék gond, már próbáltam a frissítéseket eltávolítani, de úgy se oldódott meg. Viszont ma már egy Samsung A5-ön is ezt játssza, szóval nem készülék specifikus gond lesz.
Ez valami google bug lehet, van már rá valami megoldás? Tapasztalt már más is hasonlót?
-
Micuir_M
tag
-
terapeuta007
aktív tag
Ezek a magyar nyelvre allitott androidok mily furcsak es viccesek...
-
Djuree
félisten
üdv!
vhogy előjött a telómon egy kis karika amit ide-oda lehet húzogatni a főképen. ha rányomok ua. van rajta mint a tálcán lent, egy vissza gomb, egy főkép gomb, egy futó appok, egy bill. zár meg egy tisztítás gomb. nem tudom hogy jött elő. hogy tudom eltünteni?
-
csubuka
addikt
válasz
terapeuta007 #36231 üzenetére
Köszönöm szépen! Jó tudni, hogy van ilyen thinkpades aksilimitalos megoldás Androidra is
-
gg72
veterán
válasz
terapeuta007 #36233 üzenetére
Ok, akkor csinálok egy factory reset-es tiszta teleptíést.
-
gg72
veterán
Sziasztok! 3 nappal ezelőtt váltottam egy A5 (2017) telefonról A8-ra, a beállításaimat és minden egyebet a Samsung Smart Switch programjával vittem át az új mobilra. Az elmúlt 3 napban már kétszer fagyott le és indult újra magától a telefon, először chatelés közben, majd ma használat nélkül, egyszerűen készenléti módban, nem tudtam feloldani a telefont. Ilyet az A5-öm egyszer sem csinált két év alatt, így eléggé tanácstalan vagyok. Kifogtam egy hibás darabot, vagy telepítsem újra, tisztán, smart switch nélkül?
-
Rage47
veterán
Itthon milyen helyzetben van a Google Play Store ajándékkártyázás? Tudok ismerősömnek ajándékkártyát digitálisan adni? Vagy a külföldön vásárolt kártya jó az itthoni Store-ba?
(Nincs androidos készülékem, egy ismerősöm kérdezte tőlem.) -
csubuka
addikt
Sziasztok!
Nem biztos, hogy ez a legmegfelelőbb topik, de jobbat nem találtam sajnos.
Azt ki lehet valahogyan kapcsolni egy telefonnál, hogy ha fájlokat töltök át gépre vagy épp "USB tetherelek" (érdekes szó
), akkor ne töltse a telefon akksit? Vagy hardveresen a legegyszerűbb és olyan USB kábel kell, ami "csak data"? Már ha van ilyen és nem házilag kell kókányolni.
*Nagy jelentősége ennek nincs, csak kíváncsi vagyok...
Köszönöm előre is!
-
Szaraz
tag
válasz
terapeuta007 #36202 üzenetére
Szia!
Sikerült a rom csere flashtollal. Megszűntek a program letöltések is. Remélem jó lesz.
Köszi a segítséget. -
miaoumaoi
tag
Lehet root nélkül is biztonsági másolatot készíteni az apk-ról az ES File explorer pl tud ilyet, nem kell root, root az app data-hoz kell, apk-hoz nem, ha jól emlékszem még adb-vel is le lehet valahogy bűvészkedni az apk-kat. Egyébként hasznos szerintem mert én is használok régi telómról átmásolt apk-t mert vagy nincs már a play-en vagy az újabb verzióra nincs szükségem pl. dropbox-ból is egy oldscool 2.0 valahanyast használok azt viszem mindig tovább az újabb telóimra mert nincs szükségem még egy office-ra meg egyéb szuper minden adatot rögzítő több száz megát elfoglaló csillivilli sz@rra, de ugyanez elmondható más programokról is az újabb nem mindig jobb.
-
Somatom
veterán
De megy. Nem rootolt a telóm és többszőr másoltam (mentettem) róla alkalmazásokat. Ilyen telepítés több okból is történhet. Az általam használt alkalmazás már nincs a Playen, vagy, egy régebbi verziót használok, vagy általam készített alkalmazást másolnék, vagy nem akarok Google fiókot megadni az új eszközön, stb., stb.
-
ksanc
őstag
válasz
miaoumaoi #36222 üzenetére
Ja.
Milyen kár, hogy ez root nélkül nem megy, mivel a telepített appok (apk fájlok) a /data mappában vannak.
Tehát nem tudod onnan root nélkül kimásolni.
Netről meg pl. innen tudsz letölteni apk fájlokat.
De ha már letöltöd, akkor miért is kell valami kit-tudja-milyen-forrásból és nem a Playről? -
miaoumaoi
tag
válasz
ben-ga #36221 üzenetére
Igen, van. Bekapcsolod a telón az "Ismeretlen források" kapcsolót a biztonságon belül utána már tudsz apk-t telepíteni pl. egy filekezelővel. Átmásolod a telefonra az apk-t vagy netről letöltöd, megkeresed egy filekezelővel és elindítod és feltelepíted. A régi telefonon pedig egy filekezelővel ami támogatja pl. es file explorer vagy total commandel készítesz biztonsági másolatot és átküldöd BT-n vagy LAN-on és ugyanúgy telepíted ahogy előbb írtam.
-
ben-ga
tag
Sziasztok!
Ha nem szeretném az appokat a playről külön letöltögetni...
van rá megoldás, hogy kimásoljam régi telefonról vagy máshonnan letölteni? -
-
Nimrod
addikt
Két kérdés, lehet már volt, de összefoglalót átolvastam és ezekre nem láttam választ.
Egyik hogy pár napja alapból angol nyelvű beállításokkal bizonyos dolgokat elkezdett magyarul kiírni. Például captcha boxok szövege, illetve amikor lecsatlakozok wi-fi-ről, de valami még éppen kérne netet, akkor is magyarul ír. Beállításokat megnéztem, csak US van beállítva. Android 8.0, Nokia 3. Ötletem sincs már, hogy mitől lehet.
Másik kérdés, ha logcat logokat nézek egy crash miatt és nincs benne adott appról semmi, annak mi lehet az oka? Mondjuk egy app esetében, minden más appnak látom a bejegyzéseit és a crash sorokat is.
-
Bozek
nagyúr
De nem is írta sehol se, hogy ő függetleníteni akarja ezzel a telefont. Annyit írt, hogy "Nem brandelt : nem Telenor, Telekom, Vodka által alkalmazásokkal felpakolt ROM." Ebből nekem az jön le, hogy olyant akar, amiben nincsenek benn a szolgáltatós bloarware-ek. Pont le is írtad a célt a PAN - TMH cserével. Ezt akarja elérni, csak úgy, hogy semmi szemét ne legyen benne.
A függetlenítést csak terapeuta007 dobta be a beszélgetésbe.
-
ksanc
őstag
Egy PAN telóra hiába rakja fel a XEH fw-t, PAN függő marad. Vagy még látványosabban, ha felrakja mondjuk a TMH-t, akkor minden Telekomos lesz, logó, progik, csak éppen ugyanúgy csak a Telenor kártyáit fogja elfogadni.
Brand: hát igen, nekem még az életben nem volt szolgáltatótól telóm. Illetve egyszer, amikor besétáltam az ingyen J320FN (Samsung J3 2016) telóért
Na, arra is hiába mókolsz rá bármit, Telenor függő marad. -
-
-
Bozek
nagyúr
Itt a brand, unbrand nem a telefonra, hanem a szoftverre vonatkozik. A telefonokra kijön egy szoftver, a gári függetlenekre az unbranded, a szolgáltatófüggőkre meg a branded. De természetesen az előbbi sem független, csak azokra a telefonokra szánták, és nincsenek bennük a szolgáltatók által bepakolt alkalmazások, csengőhangok, indító képernyők, stb.
Azt már telefonja válogatja, hogy melyiken cserélgethető ez csak úgy simán. A Sony esetében például bármikor bármilyen régiós FW-t fel tudok rakni. A Vodafone függő Z5 Compacton például volt már norvég független telefonra szánt szoftver is (abból volt frissebb verzió először).
-
válasz
terapeuta007 #36206 üzenetére
Hm. A ROM, amit leszedtem, egy file volt, és csak az AP-t pipáltam. Az lehet, hogy abban benne van a CSC is, csak be kellett volna pipálni?
@ksanc : Unbranded-nek azt szokás hívni, amiben nincsenek benne a szolgáltató logói, stb...
-
ksanc
őstag
válasz
Jól írta Bozek, nem tudom, milyen utólagos telepítésre gondolsz.
A nyelvi fájlok minden egyes apk-ban, framework fájlokban külön-külön találhatóak meg, nem létezik olyan, hogy felraksz egy nyelvi pakkot és hipp-hopp, minden alkalmazás olyan nyelvű lesz.
Esetleg ilyen lokalizációs segédprogramokkal be lehet varázsolni a beállításokba a magyar nyelv kiválasztási lehetőségét is, aztán ha szerencséd van és a rendszerappok mégis tartalmazzák, akkor magyar lesz. Ha nem, akkor a default nyelven fog megjelenni, hiába állítod be. Egyéb, utólag telepített, magyar nyelvet is tartalmazó appok azonban magyarul fognak virítani.A függetlenítésre a szolgáltatónál csak az esetleges hűségidő lejártával van lehetőség. Előtte csak a szokásos durva kötbér kifizetése után.
-
ksanc
őstag
A brand az inkább maga a márka, a gyártó, az, hogy melyik szolgáltató forgalmazza, az nem igazán brand. Szerintem
Valójában nem a romcserével történő szolgáltató-függőség feloldása/megváltoztatására gondolsz?
Na, az nem fog menni. Voltak olyan régi Samsungok, amiknél ez egy hiba miatt működött, de egy ideje már nem.
Tökmndegy, mit ír ki, mit jelenít meg, Telenorvég függő fog maradni.
Samsungra maximum valami főzött custom romot találhatsz, a gyáriak gyakorlatilag mind szolgáltatófüggőek a saját hülyeségeikkel együtt. Amennyire én tudom, persze. -
Bozek
nagyúr
válasz
Utólag hogyan lehet nyelvet telepíteni? Legalább egy szakmai topikban ne írjunk hülyeséget.
Amúgy az Android általában tartalmazza a magyar nyelvet. Csak némely kínai telefonból szedik ki.
Az meg a másik hülyeség, hogy ehhez függetleníteni kell a telefont.
-
ubid
senior tag
Sziasztok.
Valaki megkapta már az új rendszert p20 pro ra?
Én tmobile OS vagyok de még semmi.Valaki?
-
terapeuta007
aktív tag
Jah tudod telepiteni a tobbi nyelvet is termeszetesen utolagosan.
Fuggetleniteni kell lehet.
A fuggetlenites az szerintem minden szolgaltatonal ingyenes van pl a telekomos oldalon tutorial. Vmi kodot kell beutni a tarcsazoba.Mindent kicsereltel az odinban amit lehet az uj rommal?(modem esc system meg ilyenek)
Amugy iemei mentest ugye csinaltal mert van ra kis esely hogy elveszik az imeid odinnal baszakodasnal. -
válasz
terapeuta007 #36204 üzenetére
Nem brandelt : nem Telenor, Telekom, Vodka által alkalmazásokkal felpakolt ROM. Gyári kellene, de unbraned. Ha "páneurópai" (többnyelvű), az még jobb.
Innen szendtem. Viszont valami nem jó, mert ugyanúgy ott van a My Telenor... :S
Most nézem, hogy van Baltic Europe, meg Nordis, de ezek vajon tartalmazzák a többi nyelvet is? -
Hello,
Jobb helyet nem tudok.
Samu Trend 2 Lite-n akarnék unbranded ROM-ot, le is szedtem, fel is tettem. Odin. Szépen újraindul, működik. Mit látok : My Telenor. A teló Telenorvég függő, de az unbranded ROM-mal miért jelenik ez meg? :SIlletve, valaki tud erre pl. európai ROM-ot? Vagy valami olyan magyart, ami nem brandelt?
Új hozzászólás Aktív témák
Sok embernek van kérdése az Android rendszerrel kapcsolatban, mely igazán nem köthető gyártóhoz. Ebben a topikban lehet feltenni a szakmai kérdéseket, amelyek telefon/tábla függetlenek.
A Factory Reset Protection (FRP) megkerülésében nem nyújtunk segítséget!
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller.
- Politika
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Milyen videókártyát?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- PlayStation 5
- Opel topik
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- További aktív témák...
- Google Pixel 9 Pro készülékek 128gb / 256 gb / 512gb - Szép állapot, garancia, akár beszámítással
- Xiaomi Poco X7 Pro 5G 12/512gb - Makulátlan, garanciális, akár beszámítással
- Xiaomi 14T Pro 12/512gb - Makulátlan, akár beszámítással
- Samsung Galaxy S25 12/256gb - Újszerű, akár beszámítással
- Samsung Galaxy A35 5G 6/128GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, 1 Év Garanciával!
- Xiaomi Redmi Note 10 Pro 128GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF Z790 i7 14700KF 32GB DDR5 1TB SSD RX 6800XT 16GB Pure Base 500 White 1000W
- DDR5 16GB 8GB 32GB 4800MHz 5600MHz RAM Több db
- Bomba ár! Dell Latitude 3420 - i5-11GEN I 16GB I 512SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
- Xiaomi Redmi Note 10 Pro 128GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest