-
Mobilarena
Android szakmai topic
Windows 8/10 gépen a készülék nem csatlakozik többé, mit tehetek?! ---> [link]
Az alábbi témák kitárgyalása kerülendő, mert nem ide tartozik!
Kérdésed a megfelelő topikba tedd fel:
"melyik alkalmazás, ami"
"milyen tokot vegyek"
"piros hátlap hol kapható"
"Melyik okostelefont vegyem?"
Új hozzászólás Aktív témák
-
Nimrod
addikt
Samsung Galaxy J6+ most lett elérhető 10-es Android, érdekes módon Nokia 3-ason még nem. Ami érdekes, hogy system telepítés után egyből rányomtam szokás szerint Play Store-ra és ott volt System WebView is. Ez nem valami legacy dolog még az 5-ös korabeli időkből?
-
Nimrod
addikt
Köszi, ezek közül kb. semmi sem működött, mert vagy nem is volt olyan opció, vagy a limitáltsága a device-nak (régi Lenovo tablet 5-ös Android). Végül App Inspector-al sikerült úgy-ahogy letiltanom.
-
Nimrod
addikt
válasz lovi27 #40597 üzenetére
Elég régóta benne van már ez a memóriakártya, azóta volt már hasonló frissítés, de ilyen gond nem volt még. Akkor volt hasonló - véletlenszerűen összeomló appok - amikor még egy régebbi Android volt rajta, 8-as talán. LinkedIn tipikusan ilyen app volt, 9-esre frissítéssel megoldódott ez a probléma. Most úgy látom Play Store is simán kijön hibaüzenet formájában, miközben látszólag rendben van. Illetve zárolt kijelzőn nem látom például weather app adatait sem, hiába fut az is gond nélkül.
-
Nimrod
addikt
Nokia 3-ra telepítettem a szeptemberi security update-et, azóta furán viselkedik a teló. Például SD kártyára most hirtelen kitalálta, hogy nem támogatott és formázzam. Újraindítás megvolt, továbbra is csinálja. Ötlet?
-
-
Nimrod
addikt
Két kérdés, lehet már volt, de összefoglalót átolvastam és ezekre nem láttam választ.
Egyik hogy pár napja alapból angol nyelvű beállításokkal bizonyos dolgokat elkezdett magyarul kiírni. Például captcha boxok szövege, illetve amikor lecsatlakozok wi-fi-ről, de valami még éppen kérne netet, akkor is magyarul ír. Beállításokat megnéztem, csak US van beállítva. Android 8.0, Nokia 3. Ötletem sincs már, hogy mitől lehet.
Másik kérdés, ha logcat logokat nézek egy crash miatt és nincs benne adott appról semmi, annak mi lehet az oka? Mondjuk egy app esetében, minden más appnak látom a bejegyzéseit és a crash sorokat is.
-
Nimrod
addikt
Van egy régi Alcatel OT-991-esem, aminek szerettem a GPS funkcióját. Tárhely tervezési hiba miatt (low budget phone ugyebár) szinte tele, semmi frissítés nem ment már rá. Play Store-ba belépni is szenvedés volt, de megoldottam. Addig reseteltem és flasheltem, amíg eljutottam oda, hogy már be sem kapcsol (boot anim végtelen ciklusban). SP Flash látja, de nem tudja helyrerakni, több verziót is próbáltam.
Mit lehet még megpróbálni ebben az esetben? -
Nimrod
addikt
Előkapartam a régi Alcatel OT-991 telefonom, teljesen meg volt nyekkenve már Google account oldalról. Gondoltam legyen egy új firmware meg unlock. Elsőnek sima factory reset, végre gyors, használható. Viszont Google accountba belépni nem tudok, így Play Store sem megy.
User-pass jó, ugyanazon az eszközön gyári browser alól be tudok lépni a Google accountomba, tehát netre is csatlakozik.
Andoid version Gingerbread...
PC-s ONE TOUCH Upgrade S 2.8.0 szerint nincs mit frissíteni rajta.Bármi ötlet, hogy mit tudok még megpróbálni?
-
Nimrod
addikt
Android telefonoknál milyen szempontokat érdemes mostanság figyelembe venni vásárlásnál? Amennyire tudom Android akkor érzi jól magát, ha minél erősebb vas van alatta, ez nem tudom változott-e.
ANT+ szabványt látszólag kevés telefon tud még kezelni, erre lehet későbbiek során szükségem lenne. Telefont cserélni nem akarok fél évente, ezért frissíthetőség is fontos lenne. Viszonylag sok gyártó viszont nem annyira foglalkozik a frissítésekkel, mostani telefonommal (Alcatel) és régebbi tabletemmel (Prestigio) pont ebből a szempontból (is) jártam pórul. -
Nimrod
addikt
A számok megmaradtak a híváslistában, de nem a telefonkönyben. Híváslistában is elfelejtette melyik számhoz milyen név volt rendelve. Érdekes módon nem az összes számra igaz.
Lehet háttérben letöltött valami frissítést, mert napokban amikor új számot vittem be, akkor picit máshogy nézett már ki, lehetett külön bevinni a vezeték és keresztnevet. Most viszont amikor újra beállítgattam csak a régi módon lehetett. -
Nimrod
addikt
Fél siker. Elég öreg Prestigio PMP3084-es tablet Android és firmware frissítve, 2.1-es Android-ról 2.2.1-re. Ez látszólag a legfrissebb Prestigio honlapján, meg egyébként is öreg vas. Dinamikus háttérkép valamiért kikerült ebből a változatból, kár érte. Gyorsvezérlőn megjelent a Bluetooth ikonja. Probléma, hogy ebben olyan nincs, azt böködve szépen fogta magát és újraindult. Weather forecast szerint nem vagyok a netre csatlakozva. Most kábé ennyi, majd tesztelem videókra, úgyis csak arra használom.
-
Nimrod
addikt
Alcatel OneTouch 991-es telón, Gingerbread rendszeren elfelejtett a teló jópár telefonszámot a névjegyzékből. Logikát nem láttam benne, másfél éves a készülék.
Új hozzászólás Aktív témák
Sok embernek van kérdése az Android rendszerrel kapcsolatban, mely igazán nem köthető gyártóhoz. Ebben a topikban lehet feltenni a szakmai kérdéseket, amelyek telefon/tábla függetlenek.
A Factory Reset Protection (FRP) megkerülésében nem nyújtunk segítséget!
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- iPhone topik
- Path of Exile 2
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- Hálózati / IP kamera
- Klasszikus, átlátható HardverApró listanézet (2025-01)
- Nintendo Switch 2, vagy amit akartok (találgatós topik most még)
- Elektromos (hálózati és akkus) kéziszerszámok, tapasztalatok/vásárlás
- Nyaralás topik
- További aktív témák...
- Xiaomi Redmi A3 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- iPhone 13 Pro 128GB Független Kék Megkímélt/1-3 hónap gar./Akku 84%/p3976
- Honor 200 Pro 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi Note 13 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával