- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Mobil flották
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
-
Mobilarena
Android szakmai topic
Windows 8/10 gépen a készülék nem csatlakozik többé, mit tehetek?! ---> [link]
Az alábbi témák kitárgyalása kerülendő, mert nem ide tartozik!
Kérdésed a megfelelő topikba tedd fel:
"melyik alkalmazás, ami"
"milyen tokot vegyek"
"piros hátlap hol kapható"
"Melyik okostelefont vegyem?"
Új hozzászólás Aktív témák
-
0xmilan
addikt
Üdv!
Kaptam egy One Touch Pop 7 tabletet azzal a hibaüzenettel, hogy "egyszer csak lefagyott".
A kezdeti bootloop-ot megoldottam azzal, hogy a gyári recovery-ből töröltem a /cache partíciót.Ezután sikeresen elindult, de a kijelző feloldását követően sorra dobálja a force close üziket - többnyire gyári appok állnak le folyamatosan: play szolgáltatások, gapps, telefon, stb. Olyan gyorsan jönnek az "ezmegazleállt" jelzések, hogy semmit nem lehet csinálni. A beállításokat se tudom megnyitni, mert egyből leáll, pedig nem ártana engedélyezni az USB hibakeresést, mert így az adb sem működik.
A problémát részben szerintem az okozza, hogy nincs elég hely a belső SD-n, mert a viber is jelzi, hogy a kevés tárhely miatt nem tud elindulni (pedig nem is akarom, hogy elinduljon).
Próbáltam recovery-ben factory resetelni. Ki is írja, hogy wájpolta a /data-t meg a /cache-t, de újraindítás után még van 3rd party app a launcherben, szóval mintha nem csinált volna semmit.
fastboot devices látja, de a fastboot erase data / cache, illetve a fastboot -w parancsok se működnek.
erasing 'userdata'... mehet akár negyed óráig is, de nem csinál semmit.A gyári recoveryben van egy "apply update from ADB" opció. adb devices fel is ismeri sideload módban, de nem találtam egyetlen olyan .zip-et sem, ami a tablet-hez való vagy bármi köze lenne hozzá. Próbáltam olyan updater-script-et írni, ami törli a /data-t meg a /cache-t, de Installation aborted üzivel kidob.
Szintén a recovery-ben van egy "Enable ADB" menüpont. Ez kiírja, hogy starting adb, de adb devices ugyanúgy nem látja.
Ha bárkinek van bármilyen ötlete, akkor szívesen fogadom.
tl;dr: Kerüld az Alcatel felirattal fémjelzett készülékeket, ha jót akarsz magadnak.
Új hozzászólás Aktív témák
Sok embernek van kérdése az Android rendszerrel kapcsolatban, mely igazán nem köthető gyártóhoz. Ebben a topikban lehet feltenni a szakmai kérdéseket, amelyek telefon/tábla függetlenek.
A Factory Reset Protection (FRP) megkerülésében nem nyújtunk segítséget!