- iPhone topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- Apple Watch
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Íme az új Android Auto!
- Samsung Galaxy S20 és S20+ duplateszt
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
Aktív témák
-
atillaahun
veterán
válasz
DonThomasino #27988 üzenetére
Áhh, értem.
Elméletileg néhány (vagy talán minden?) telóhoz vannak olyan szervíz kódok, amik képesek tiltani a HSPA-t, így ha nem ugrál a teló közte és az UMTS hálózat között, akkor a 3G kevesebbet fogyaszt mint a 2G. Mert készenlétben ugyanannyit eszik, használatban kevesebbet, de végeredményben a hálózatváltogatások miatt többet.
Bár nekem a 2G is megfelel, úgyhogy nem igazán nyomoztam a szervíz kódok után komolyabban. -
atillaahun
veterán
Szerintem ennek csak kategóriánként lenne értelme. De ugye hiteles összehasonlítást írni egy-egy launcher-ről, levelező kliens-ről, forgalommérőről, fogyasztásmérőről, stb... hatalmas meló lenne, amire tudtommal még senki sem vállalkozott.
Úgyhogy marad ez a topic, a semminél jobb. Mondjuk jó ideje nem sok újat tudnak már itt sem mondani. Amilyen programokra szükségem volt, azokat már mindet kiteszteltem, és valószínűleg az igényeimnek legmegfelelőbbet használom. Persze rengeteg hiba, és főként hiányosság mellett.
Kicsit ki van már a tököm az Android-dal a hihetetlen optimalizálatlanság miatt, de nem fektetnék még egy 1 évet egy másik OS kitanulásába, főleg hogy valszeg a többi is szar csak másképp. -
atillaahun
veterán
válasz
St3ven #27898 üzenetére
Nem tudok róla, hogy lenne. Azért javasoltam a telefon/rom topic-ját, mert ez nem általános hiba. Egyébként ha nem akarod naponta váltogatni a csengőhangodat, akkor szerintem jobban jársz ha hangrögzítővel szimplán beszerkeszted egymás után vagy ötször, oszt kész.
#27900) Foose
Akkor viszont nem sok lehetőség maradt. Megpróbálhatsz még egy reinstall-t, ha az sem segít, akkor meg töröld ki amelyik nem kell. De ne végleg, (tedd el valahova), mert ha komolyabb baja van, akkor FC-zni fog a végtelenségig.(#27909) xSide
Köszi a tippet. Ez a cellainformáció alapján való lokalizáció jól hangzik. Eddig azért ódzkodtam az ilyen programoktól, mert GPS alapján kapcsolgattak, annak meg nem sok értelme van.
Ez a cellainfós lokalizáció szerinted kerül valami extra energiába, vagy a program csak egyszerűen kiolvassa valahonnan a már meglévő adatokat?(#27952) TRob1
Ebből én a Dropbox-ot használom meg a Gmail-t. Bár ez utóbbi elég szutyok a csatolmányok nem kezelése miatt. Csak lusta vagyok jobbat keresni. -
atillaahun
veterán
válasz
Androdor #27890 üzenetére
Tetszik. Írtam is egy bejegyzést. Aztán bejött az ablak, hogy regisztráljak a tökömtudjahova. Az meg most nem hiányzott. Úgyhogy mégse írtam.
(#27891) St3ven
Ez telefon típus függő, a topic-jában érdemes érdkelődnöd, hogy ROM hibáról van-e szó, vagy beállítás kérdése. -
atillaahun
veterán
Tehát a Beállításokban a régiből kiveszed a pipát, az újba beteszed, átváltod a beviteli módot és újraindítás után ezt mindig visszaállítja?
Ez így érdekes. Gyári ROM?
Valami külön vezérlő programmal kapcsolod ki, vagy Power gomb - leállítással?(#27884) DonThomasino
Én is kipróbáltam már pár programot, OS verzió szám eltérés miatt még egy se sírt. Inkább az a jellemző, hogy a készülék típusa, meg főként ország szerint szűrik a felhasználókat, de ez sem gyakori azért, és többnyire ki is játszható. -
atillaahun
veterán
válasz
pethYeti #27877 üzenetére
Mintha már ezt is próbáltam volna egyszer. Asszem végül azért az IM+ mellett döntöttem mert ezt nem lehet betenni a háttérbe, így jelentősen többet eszik.
Bejelentkezésnél nálam nem problémázik, az egyetlen bajom vele, hogy a skype account-ból folyton kidobál, ami még nem is zavarna annyira, mert idővel visszamászik rá, csak folyton dobálja róla a tetves hibaüzeneteket, és nem lehet letiltani. Majd pár nap múlva esetleg írd meg, hogy ez az IMO hogy kezeli a Skype-ot.(#27879) DonThomasino
Nem. Csak a google accountod-hoz van kötve. -
atillaahun
veterán
válasz
macimeister #27864 üzenetére
IM+
Asszem ez az egyetlen ami még tud Skype-ot is a többiek mellett. Persze csak a chat részét. De az is elég gatya mert naponta kidobál az accountról.
Többi része rendben van. Nagy előnye, hogy működik push módban is. -
atillaahun
veterán
Köszi, és erről a service.jar-os megoldásról hol olvastál? Valami kiindulópont is bőven elég lenne.
(#27851) pethYeti
Megnéztem, de az csak infót ír ki. Szerintem ott nem enged választani semmit.(#27839) R19
Én OnePunchNotes-ot használom. Benne van minden fontos személyi adatom, amit nem tudok fejből, meg a jelszavaim. Automatikusan csinál backupot, amikorra beállítod. És én még Dropbox-szal le is szinkronizálom, így telefoncsere, vagy ROM csere esetén is megmarad minden, sokszor jól jött már. -
atillaahun
veterán
válasz
Mulderpapa #27812 üzenetére
"...de ennek ellenére bármilyen telefonszámot tudok hívni..."
Ki is próbáltad? Engem meglepne ha tényleg működne. Gondolom egyenleget lehet náluk feltölteni, és abból vonják a nem Viber irányba történő hívásokat.
De feltöltött egyenleg nélkül ez érdekes volna. -
atillaahun
veterán
Tudja valaki Mobo Player-ben hogy kell hangsávot váltani? Ha jól értem azt írja a készítő hogy lehet, de sehogy se jövök rá.
-
atillaahun
veterán
válasz
dokee78 #27780 üzenetére
Ilyenre már én is régen vadászok. De attól tartok nem lesz.
(#27781) CrAzY88
Pontosan. A diagrammos érték az átlag, amit a többi quadrant használók feltöltött pontjaiból számol a program. De mivel nem lehet tudni ki mikor és milyen OS-sel mérte nem túl mérvadó. Ahogy a többi készülék átlagértéke sem.(#27785) dokee78
Igen, gondoltam. Én is éppen ezen okból érdeklődtem már itt felőle. Halványan rémlett, mintha olvastam volna ilyenről, ami beragasztja a memóriába a dolgokat, de sajnos már fogalmam sincs hol. -
atillaahun
veterán
válasz
toth_janika #27647 üzenetére
Melyik programmal? 800m az elég durva azért, lásd a fentebbieket.
(#27649) toth_janika
Szerintem azt inkább a hálózati adótornyok alapján méri, 800m-es pontosság GPS-nek csúnya volna. -
atillaahun
veterán
Beállítanál magadnak egy műholdat.
Egyébként még azt tartom elképzelhetőnek, hogy a szolgáltató hálózata alapján csinálni egy lekérdezést, bár szerintem legálisan már ez sem menne. Meg még baromi pontatlan is volna. Még így is megérnék megtalálni melyik cigány húzta be a telefonom, ha megkapnám egy 4 emeletes tömbház koordinátáit.Mod.: igen, egyébként végiggondolva a dolgot, ha nem magától csúszik ki a telefon a zsebedből (már pedig az enyémből nem szokott), akkor a tolvaj első útja a sarki GSM-be vezet, ahol kukázzák a SIM-edet, és lehetőség szerint lepucolják a telefont, de legalábbis kikapcsolják. Úgyhogy ha hamar észreveszed, akkor egy pár órád van, (mert az ilyeneknek már megvan a jól bevált helyük) hogy megtaláld egy programmal.
-
atillaahun
veterán
Az a gond szerintem, hogy ez teljesen ingyenesen elméletileg sem oldható meg.
Mert az még rendben lenne, hogy a program webes felülete lokalizációnál küld egy SMS-t a számomra (a fejlesztő költségére), ami egy kódot tartalmaz. A program figyeli az SMS-eket, és a megfelelő kóddal bekapcsolja a GPS-t, csak ugye a koordinátákat vissza is kell küldeni valahogy a weboldalnak, hogy az megmutathassa a térképen a helyzetem, de Net hiányában ez csak egy másik SMS-ben lenne lehetséges, amiért már ugye fizetni kéne.Bár úgy tudom, hogy külföldre sem drágább az SMS mint itthonra, úgyhogy ez simán bevállalható lenne. De inkább ilyen WiFi-s szutykokat csinálnak.
-
atillaahun
veterán
Én eddig Lookout-ot, Cerberus-t, és Android Lost-ot próbáltam, de ahogy te is mondod mindhárom használhatatlan, mert WiFi, vagy mobilnet kapcsolat nélkül meg sem moccannak. Én lassan egy éve vadászok Anti-Theft programra, de egyre inkább kezdem azt hinni, hogy olyan nem létezik ami jó is valamire.
-
atillaahun
veterán
válasz
dokee78 #27430 üzenetére
Igen, azaz. Lehet régebben volt csak Pro a neve.
(#27431) TRob1
Annyi, hogy elrejtettem az értesítő sávot és a dokk-ot is, hogy több helyem legyen, így azon nem látszik. De ez a biztonságis dolog elgondolkodtató. Mondjuk nem tudom mit kezdene valaki a levélfiókommal ha feltörné. Semmi nagyon titkos vagy értékes infó nincs benne. Bár az kétségtelenül rosszul esne ha eltűnnének a gondosan elrendezett névjegyeim. Gyanítom viszont, hogy a Google-nak évekre visszamenőleg vannak "biztonsági" másolatai még a témabeállításaimról is, lehet visszaállítanák ha tudnám igazolni, hogy enyém a fiók. -
atillaahun
veterán
Azért idegesített fel múltkor az ADW Notifier, mert írja a fejlesztő, hogy 2.3.5-ös Gmail-től nem megy. Felerőszakoltam 2 korábbi verziójút is, oszt azzal se. Pedig régen Blade-n mikor használtam még hibátlan volt. Neki futok majd mégegyszer, mert úgy látom nem nagyon lesznek erre univerzális programok, ami nem Launcher specifikus.
-
atillaahun
veterán
válasz
Tybee21 #27415 üzenetére
A saját topicjában érdeklődj inkább, szerintem több száz, ha nem ezer hozzászólás volt már a hangerő mecerálásról.
Más.
Ritkán szoktam programokat dicsérni, de mivel ez itt rendszeresen visszatérő téma, hagy javasoljam az Animated Weather Pro-t, nálam (Miskolc) az elmúlt pár hónapban elég pontos értékeket, és előrejelzéseket mutatott, főleg mióta beletették a MyForecast nevű szolgáltatót.
Hátránya, hogy fizetős, és gyengébb készülékeken nem nagyon szeret az animációja rendesen futni, előnye viszont szerintem a pontosság, 4 napos előrejelzés, és amiért főként szeretem, hogy mutatja a várható időt, napi 4 részes lebontásban is -reggel, napközben, este, hajnalban.Ja, és még mindig keresek ADW Notifier-hez hasonló értesítés jelző/számláló programot. Működőt.
-
atillaahun
veterán
Akit érdekel esetleg a lopásvédelem, némi levelezés után most végre kaptam egy nagyjából tiszta választ a Lookout-tól, a programuk működését illetően.
Ami némileg elszomorít, és a lényeg az alábbiakban, hogy a lokalizálás nem működik WiFi vagy Mobilnet kapcsolat nélkül, így túl sok mindenre szerintem nem használható a program.
Úgyhogy folytathatom a kutakodást, valami rendes védelem után."...It makes complete sense that Lookout can't locate your phone if the data connection, either via Wi-Fi or 3g/4g, isn't turned on. The data connection is required for all Lookout remote features to be successful.
In addition to being powered on your phone needs both a data and a network connection for locate to work. This is a 2-way connection.
1) The network connection handles calls and SMS messages.
2) The data connection handles the internet (Wi-Fi, 3G and 4G).
3) Lookout sends a SMS message to connect with your phone via network connection (1-way). This is a connection asking your phone to report to Lookout.
4) Once connected to Lookout we send the command to locate to the phone via data connection.
4) Your phone must then connect with Lookout via the data connection (2-way connection) to report its location. If this connection is functioning a Google map will appear with your phone's location.
If one or both of these connections don't work then Lookout cannot locate your phone."
-
atillaahun
veterán
válasz
Cartman023 #27060 üzenetére
Dropbox. Sugarsnyc nem tud Android szinkronizálni. Bár a Dropbox is csak fizetősen.
Ha viszont erre nincs szükséged, akkor a Sugarsync mintha több helyet adna alapból. Bár akkor már Box, az 50 GB-ot ad, ha visszaolvasol egy pár napot leírták a trükkjét.(#27091) Fehércápa
Nem tudok még magyar nyelvű szövegfelismerőről. Google nem töri magát, hogy megcsinálja. -
atillaahun
veterán
Na ki találja meg előbb a szervízkódot?
Szerintem valami felajánlott jutalom a győztesnek biztos felgyorsítaná a folyamatot. -
atillaahun
veterán
Igazán nem akadékoskodásként, de mért lesz az neked jó, hogy majd a nagy lapát füleiddel megtapicskolod a kijelzőt, és lerakod a hívást?
Egyébként az én tippen a szervíz kódok lennének, ha a beállításaid között nincs ilyen.
(#26868) helixP
Válts át a rétegek között mondjuk műholdas, de inkább terep alapú nézetre.
Vagy költözz el a belvárosból, mert úgyis csak ott van 3D. -
atillaahun
veterán
válasz
gyuszmó #26800 üzenetére
Nem vagyok túl jó véleménnyel a billentyűzetekről úgy általában, ha gyakran melléütsz, és nagyon zavar, akkor azon szerintem csak az segítene, ha fektetett módban gépelnél, úgy viszonylag korrekt.
Én most AnySoftKeyboard-ot használok, az annyit tud esetleg, hogy megnöveli a betűk magasságát a billentyűzeten, de inkább a szélességgel van baj, amit viszont nem lehet állítani, mert akkor már egymásra lógnának a betűk, vagy nem férnének ki a képernyőre.Ami viszont miatt szeretem, hogy kirakja alapból a magyar ékezetes betűket, nem kell hozzá a hosszan-nyomóssal baszkódni, meg tudja a többszörös érintést, így az összes fontos írásjelet beviheted valamelyik betű 2-3-4.-szeri lenyomására, anélkül, hogy váltanál, meg persze én még azt is szeretem, hogy a számokat szintén felrakja a felső sorba, így amiatt sem kell váltani. Végülis minden egy helyen van, elég gyorsan tudok már vele írni.
-
atillaahun
veterán
válasz
macimeister #26793 üzenetére
... vagy ES Explorer.
(#26797) Gedeon31
Backup to Gmail.(#26787) hunfatal
Na igen, én is azt néztem tegnap. De most akkor hogy is állsz vele? Kicsit lemaradtam. Felraktad a 11-est, és egy böngésző se jeleníti meg egyátalán? -
atillaahun
veterán
válasz
Something_ #26738 üzenetére
ShootME elméletben tud még videót, bár ha jól olvastam csak valami valami gyenge fps-sel. De ahogy láttam levették Market-ről, meg más helyekről is, sehol sem találtam.
-
atillaahun
veterán
válasz
F-ECT$ #26733 üzenetére
Hát igen, pont a lényeget nem tudja. Mert én sem arra használom elsősorban, hogy a mobilnet forgalmamat kordában tartsam, mert úgyis lassítós, hanem, hogy a kis tetves sunyi rendszerfolyamatokat, meg egyéb programokat lefüleljem ami mászik ki a netre, pedig semmi keresnivalója ott. És akkor azt DroidWall-ban én is kilövöm.
Meg mondjuk azt is jó látni, hogy a faszbukk is pár óránként lekap néhány száz kbyte-ot, ha teljesen off a frissítés akkor is, ha on, akkor meg még többet. És nem ez az egyetlen ilyen kedves kis program.(#26726) tutis
F-ECT$ már javasolt két jó megoldást, a 3. még az lenne, hogy törlöd őket a picsába, főleg azokat, amiket abszolút nem használsz. De esetleges rendszerfolyamatok lévén ezekhez csak Root jogosultsággal, és mondjuk Root Explorer-rel férsz hozzá. -
atillaahun
veterán
TrafficStatsPro. Asszem Market-en már nem elérhető, vagy csak én nem látom, de elmentettem egy korábbi verziót ha kéne.
Természetesen keményen félremér, mint összes ilyen program, de legalább tud WiFi-t is nem csak 3G-t, App-onként mér (rendszerfolyamatokat is), és lehet resetelni.
Eddig más ilyen programmal még nem találkoztam.(#26719) Teasüti
MoboPlayer nálam szépen streamel. Bár én megavideóról még pont nem próbáltam. -
atillaahun
veterán
válasz
zsolt19900 #26608 üzenetére
Erre nem gondoltam.
Szóval webkamera helyett kéne. Háthh-hmmm.
Nem lehetetlen, bár én sose próbáltam, mert szerencsére van előlapi kamerám, de valahol - talán pont itt, mintha olvastam volna, hogy mások már használták Skype-hoz, MSN-hez webkamerának. Program nevet sajnos nem fogok tudni mondani, annyira nem fogott meg a téma, csak rémlik valami.
Szerintem a megfelelő kulcsszavakra keresve a fórumban, vagy guglin, mint android+telefon+webkamera+skype vagy valami ilyesmik, juthatsz eredményre.(#26611) erikke17
Szvsz kevés szarabb App van a Market-en mint a faszbuk. Én már vagy hatszor letöröltem, persze ehhez annyiszor fel is kellett rakni.
Maradtam végül a böngészős változatánál. Meg mellette megy IM+-al a chat állandóba. -
atillaahun
veterán
válasz
zsolt19900 #26602 üzenetére
Őőő, lehet hogy pont a lényeget nem értem - most mit titkoljam ittam már néhány pohárral így vacsorára - de miben különbözik ez egy szimpla telefonos videofelvételtől?
Akkor is látod mit veszel fel. Mér akarod még ezt a monitorra is kirakni? -
atillaahun
veterán
válasz
macimeister #26445 üzenetére
Belemész a taskba, és date meg reminder.
-
atillaahun
veterán
válasz
macimeister #26443 üzenetére
Google Task Organizer-t használok nagy megelégedésemre 1 éve. Elsősorban a Gmail-Notes-ba való szinkronizálása miatt. A szerző szépen frissítgeti. Tud mindent amit elmondtál, én még a teljes képernyős widget-et szeretem benne. Az egyetlen program amit megvettem a 23 Ft.-os ADW mellett.
Ja igen, ha emlékeztetőt állítasz be alapból 10 percenként nyivákol, amíg le nem nyomod. Persze állítható az időköz.
Calendarral tud szinkronizálni, bár én sose próbáltam, leszoktam a naptárról miután ezt használni kezdtem. -
atillaahun
veterán
Nem kell nekem másodpercre pontos szinkron, elég ha minden éjszaka itthon megcsinálja WiFin, mikor töltőn van a teló. Egyébként a RealSync profilok szerint szinkronizál, ahol megadhatsz mappát, fájltípust, méretet, létrehozási időt, hálózattípust, meg még vagy 10 féle dolgot, és aszerint dolgozik. Ezt kéne tudni az alapnak is. Akkor talán fizetnék érte valamicskét.
-
atillaahun
veterán
Nem ment el az eszem, hogy mobilneten szinkronizáljak. Van rá egyébként program, amiben megadom, hogy csak WiFi-n keresztül csinálja, és azt használom, az alapot csak szeretem szidni.
(#26428) dokee78
Köszi, megvan már a kiválasztottam. Azért enyhe pofátlanság, hogy 3,5 €-t akasztanának le rólam azért, amit már az alap programnak is tudni kéne. -
-
atillaahun
veterán
válasz
nova001 #26341 üzenetére
Igen, az ES Explorer ezt is tudja, egyik megoldás, hogy FTP hozzáférést adsz meg neki. Ehhez viszont PC oldali server klienst is be kell állítanod. Meg persze nem árt ha nem nagyon gagyi az otthoni neted feltöltési sebessége.
Másik, hogy beállított Dropboxon keresztül filmezel, ahhoz viszont először oda kell feltöltened a filmeket, ami nem megy túl gyorsan. Bár ha PC-den is van Dropbox mappa és kliens, csak belerántod a filmet vagy eleve oda töltöd le, az feltölti a szerverükre automatába, és ES-en keresztül elérhető lesz. Viszont csak 2 giga tárhelyet adnak ingyér.Viszont gondolom olyan programot még mindig nem tud senki, ami böngészű nélkül teszi elérhetőve LAN-on az SD-m tartalmát.
-
atillaahun
veterán
válasz
doddencs #26275 üzenetére
Opera mini elég hülye, inkàbb mobilt rakj fel, abba megy a link rendesen, szintén tömörít a turboval, és tud már flasht is, plusz az egyetlen, ami tud fájlmegosztóról letölteni. Közel teljes értékű böngésző.
Már csak a kezdőbetű alapú egyéni keresők, és gesturek hiányoznak belőle, azzal már nagyon profi lenne. Plusz még egy kis reszelés ráférne a flashre.
-
atillaahun
veterán
válasz
atillaahun #26258 üzenetére
...és végül egy kér(d)és, linkeltetek itt régebben egy App-ot, - csak már nem találom - amivel a többi program hozzáféréseit lehet lekorlátozni. A jogosultságokat, amiket telepítéskor kér.
Tetves faszbuk, meg Animated Weather folyton beragasztják a GPS-t, nem lehet őket lekoptatni róla, kapcsolgatni meg nem szeretném mert másra szoktam használni.Ja ige, és egy extra kérdés (...tudom, én is szeretem az ilyeneket
), olyannal már találkoztatok, ami a teló SD tartalmát nem (csa) böngészőn, hanem LAN-on keresztül is elérhetővé teszi? Tehát lehet vele megosztott mappákat állítgatni, mintha csak winfosban lennék.
-
atillaahun
veterán
Köszi a tippet kipróbáltam, de ölég gyenge. Első körben ilyet játszott el, hogy bekonfigoltam mindent, aztán egyszer csak nem lehetett vele egyetlen betűt sem írni sehova hiába nyomtam neki. Újrahúztam, utána jó lett, tesztelgetem, és ilyet nem tud, hogy csupa NAGYbetűs szöveg írása. A gesture-ekről már nem is beszélek. Plusz ugye valami 1,3k-t kérnek érte ha lejár. Durva.
Végül visszatértem a jól bevált AnySoft-ra, még ha ostoba is a szójavasló funkciója, de legalább minden mást hibátlanul csinál.(#26257) EVOkaa
FriendCaster
Szvsz az is szar, de csak feleannyira.(#26252) Eternitys
Ezt az ES Explorer is tudja, annyi extrával, hogy ahhoz nem kell PC oldali klienst is telepíteni, plusz Dropbox-ról is tud streamelni nem csak LAN-ról. -
atillaahun
veterán
Ha már billentyűzet, AnySoftKeyboard-on kívül létezik még olyan, ami ki tudja rakni a magyar ékezetes betűket elsődlegesre a többi közé?
-
atillaahun
veterán
Szvsz is teljes reális volna. De hát számomra már rég kiderült, hogy az Office programok nem éppen a Google erős oldala. Én a GoogleDocs miatt szoktam szidni őket. Beraktak az online szerkesztőkbe vagy 6 beállítást, aztán dógozz velük hülyegyerek, ha tudsz...
Ilyenről sem hallottam még sajnos. Fényképalbumok ugye alapból lapozósak, de hogy ehhez még zenét is szinkronizálj.
-
atillaahun
veterán
Használt (nem olvasott/hallott róla!) már valaki olyan lopásvédelmi App-ot, ami WiFi/Mobilnet nélkül is képes aktiválni a GPS-t, és megmutatni a telefon helyzetét a térképen?
Ha minderre még SIM csere után is képes lenne, az maga lenne a tökély.Kiory (#26195)
Csak, hogy nem érdektelenség miatt nem válaszolunk, ezesetben a nagy csönd sajnos azt jelenti, hogy nincs. Legalábbis én sem hallottam még olyanról, amibe a minimál funkciókon kívül több minden is bele lenne építve. -
atillaahun
veterán
Helló, tudtok olyan App-ot mint az ADW Notifier, csak működőt? Mail, hívás, meg SMS értesítésre/számolásra kéne.
-
atillaahun
veterán
válasz
erikke17 #25166 üzenetére
Ezekszerint Szlovákiában még valóban tiltva van, mint sok más országban. Az is egy csoda igazából, hogy Mo.-on már engedélyezték. XDA-n vannak egész jó tört verziók, amik működnek bárhol, én is azzal toltam nyárig.
És igen a mobilnet megkergül miatta néha, bár utóbbi időbe szerencsére egyre ritkában tapasztalom. -
atillaahun
veterán
Nah végre én is megvettem az ADW EX-et, telóról nem engedte ez a szemétláda, de PC böngészőjéből már gurúl.
Bár a rend kedvéért intallation was successfull után dobott egy hibát, hogy the package was not signed correctly, de látszólag felment. -
atillaahun
veterán
Tudja valaki mit kell csinálni a Gmail-vel, hogy a zip-et is megnyissa, de legalább elmenteni lehessen?
-
atillaahun
veterán
válasz
Canonfan #22879 üzenetére
Elméletileg smartass2 a legjobb, mert az nagyon intelligens, gyakorlatilag meg ahányszor elolvasom ezeket a governor-os leírásokat annyiszor nem értem, hogy melyik miben másabb mint az egyik. Itt van például a SA2 részletesebb leírása. Én konkrétan fejre álltam tőle.
-
atillaahun
veterán
Tudnátok segíteni valahogyan beszerezni a DCD CloudSync Free-t? Képtelen vagyok letölteni bárhonnan, pedig már az összes jól bejáratott oldalt meg trükköt próbáltam. Nem hiszem el, hogy ennyire le tudnak korlátozni egy tetves programot hogy Mo.-on ne legyen elérhető.
Egyébként azért szeretném ennyire kipróbálni, mert a leírása szerint ez az egyetlen Google Docs (valós) Sync-re képes program. És ugye a Dropbox-al szemben eddig ez volt az egyetlen hátránya, hogy nem lehetett Android-ra szinkronizálni, de ha most sikerülne, akkor 20 GB tárhelyet adnának évi 10 $-ért, és ez szvsz sokszorta okosabb mint az öszes többi tárhely. -
atillaahun
veterán
válasz
RAiN91 #22190 üzenetére
Az a része még elég gatya. Asszem csak 10 mérföldes körzetet enged kijelölni, abból is max. 10-et hajlandó cache-elni, és ha betöltöd nem is lehet rajta útvonalat tervezni, csak gyalogosan, műholdas kép meg ugye végképp nincs.
De ígérték egyébként, hogy lesz full offline Maps is, de attól tartok arra még kell 1 évet várni.
Egyébként egész konkrétan mi nem sikerül benne? -
atillaahun
veterán
Tudnátok segíteni valahogyan beszerezni a DCD CloudSync-et? Nekem a Market még Enabler-rel sem mutatja.
-
atillaahun
veterán
Csak egy gyors megjegyzés, majdnem csúnyán besültem egy félreértés miatt, mert a faszbukk kliens nem mutatott egy üzenetet csak 2 nappal később.
Úgyhogy most harmadszorra és véglegesen is töröltem.
Muszáj vagyok maradni a PC-s verziónál. -
atillaahun
veterán
Ugyan a widget részét nem használom csak az előrejelzést, de az Animated Weather Pro mostanában egész jó értékeket mutat nálam az új szolgáltatóval.
Más.
Van valakinek ötlete, hogy a facebook néven kívül még mi alapján szinkronizál a telefonkönyvvel?
Mert az ismerőseim feléhez rakott be képet másik feléhez meg nem, pedig az ő nevük is megegyezik mindkét oldalon. -
atillaahun
veterán
Értesítő sávra beragadt <Untitled> Download unsuccessfull ellen mit javasoltok?
Törlés gomb, meg újraindítás nem segített.
Általában 3 programmal szoktam letölteni, Market, Real Sync, vagy tTorrent, de már mindnek kitöröltem az összes adatát, meg átmeneti tárát, de semmi.
Esetleg egyéb ötlet? -
atillaahun
veterán
válasz
baalco #18650 üzenetére
Nem tudom mi van ezekkel az adatforgalom mérő programokkal, de az enyém is pont ezt csinálja, már pedig net kapcsolat nélkül nem hiszem, hogy bármilyen adatforgalom folyna. Kipróbáltam már egy pár programot, szvsz az összes szar, bár oyat is olvastam, hogy eleve az Androidba van elcseszve ez a rész, azért nem lehet belőle hitelesen kinyerni az ilyen jellegű infókat.
Hasonlóan a fogyasztásmérő appokhoz. -
atillaahun
veterán
Van valakinek ötlete, hogy a facebook néven kívül még mi alapján szinkronizál a telefonkönyvvel?
Mert az ismerőseim feléhez rakott be képet másik feléhez meg nem, pedig az ő nevük is megegyezik mindkét oldalon.(#18624) johnny82
Root Explorer, igaz néha belefagy a végén, de megycsinálja. -
atillaahun
veterán
válasz
HollyBoni #18580 üzenetére
Ha arra gondolsz, hogy cache-eli e alaphangon a térképrészleteket, akkor igen, de szerintem csak netkapcsolattal mutatja. Illetve hát nem tölti újra szerintem. De ugye te is tudsz térképrészleteket kézzel eltárolni, csak ennek elég korlátozott a felhasználási lehetősége, de kétségtelen hogy mutatja offline is.
-
atillaahun
veterán
válasz
cseppelcs #18402 üzenetére
Leírása szerint még a Realsync is tud FTP-t kétoldalúan szinkronizálni. Nem próbáltam eddig.
Ami a névjegyeket illeti, szerintem elég ügyes az Android e tekintetben, a második beállítás kell neked, csak mellé még azt is állítsd be melyik név szerepeljen elől.
Nálam ez egy külön beállítás a rendezési elv alatt. -
atillaahun
veterán
válasz
cseppelcs #18372 üzenetére
Dropbox-ra tudsz bármit backupolni, 2 GB-ig ingyenes, afelett is bővíthető ajánlásokkal. ES File Explorer-rel lehet róla bármit stream-elni (lejátszani, megnyitni, akár szerkeszteni is), Dropsync pedig tud kétoldalú valós szinkront Androidra. Igaz, hogy 3 külön program, de azért elég hasznos, legalábbis nekem.
Ja igen, ha még az erdeti Dropbox-ot is felrakod, bármit meg tudsz osztani, közvetlenül letőlthetővé tenni, kilinkelni.
-
atillaahun
veterán
válasz
spiritex #18259 üzenetére
Szerintem böngészőfüggő is lehet. Nálam Opera már feldobott párszor ilyen ablakot, amikor nyilvános volt a kapcsolat, de mégse.
(#18281) flash-
Előny ha USA-ban vásárolsz személyesen, vagy $-ban árazott cuccot veszel neten. Hátrány ha ezt az EU-ban teszed, mert a $-t először €-ra váltják, és csak aztán Ft.-ra, így kétszer buksz az árfolyamkülönbségen.
Pár száz vagy ezer forintos tételeknél ez nyilván jelentéktelen, de ha százezrekről vagy milliókról van szó, ott már meg lehet érezni. Így EU-ban (~€ övezetben) jobb a Mastercard (€ alapú), aki meg csak belföldön vásárol forintban, annak elég egy szimpla nem dombornyomott kártya is. Aminek sokszor éves díja sincs. Csak a bankok azért senkit nem szeretnek túltájékoztatni számlanyitáskor.(#18261) Schuey
Látom kaptál már pár választ a témában, még annyival egészíteném ki, hogy az aggodalmad tényleg túlzás, de természetesen nem alaptalan, és részben jogos. Nem vagyok ugyan szakértő adathalászat témában, de szerintem névvel, telefonszámmal, lakcímmel sokat kezdeni nem lehet, főleg akkor, -mint mondták ha nem vagy bűnöző, vagy valamilyen fejes, mert így legfeljebb rendelhetnek neked 66 pizzát, vagy bliccelésnél, igazoltatásnál a te nevedet, címedet adják meg, és küldik a bírságot, egyéb huncutságok...
Ha valahogyan megszerzik esetleg a SZIG számodat, adószámot, TB számot, bankszámlaszámot (amiket azért ép eszű ember nem sűrűn ad meg neten bizonytalan eredetű/felhasználási célú helyeken) akkor az már egy kicsit más kategória. Hivataloktól/hatóságoktól elektronikus úton lehet sokféle igazolást kikérni/leadni (NAV, ügyfélkapu), és okosságokat megtudni, de szerintem hétköznapi emberekre ez megint nem jelent komoly veszélyt.
Az hogy a Google megtudja és tárolja az adataidat (többnyire koordináták, vásárlási szokások), azt ők elsősorban marketing célokra használják fel a célzott reklámaikhoz (mert ugye ők ebből élnek). Erről lehet azért pár cikket találni neten.Ami reális félnivalód lehet azok valóban a bankkártya adatok elvesztése/nem megfelelő helyen való megadása miatti behúzások. Nekem pl. egyáltalán eszembe se jutna a főkártyám adatait bárkinek (anyámnak se), vagy bárhol megadni. Külön vásárlási limiteket rakattam rá a bankba, a háromjegyű titkos kódot meg lekapartam a hátuljáról.
Sok helyen igényelhető szerintem virtuális kártya, kiegészítőként a főkártyához netes vásárlás céljára. Alapból ugye nincs rajta pénz, mindig csak annyit teszel rá, amekkora értékben vásárolsz. Teljesen biztonságos. -
atillaahun
veterán
válasz
atillaahun #18186 üzenetére
Nem szóltam. Épp most jött ki hozzá frissítés, amiben javították is. Vannak még azért jó programok. :-)
Bár az FTP hostolást is megcsinálhatnák éppen.HollyBoni
Szerintem ezt a Blade topicban már megválaszolták neked. Ha mégse, akkor valaki másnak biztosan, napi szinten téma a kérdés.
-
atillaahun
veterán
Működik valakinek a másolás ES alatt Dropbox account-BA? Nekem valamiért csak olvasni enged belőle. :-(
-
atillaahun
veterán
Nah próbálgattam ma a szokásos dolgokat ezzel az új script-tel, de nagyon úgy tűnik, hogy semmi sem változott. Nem csak hogy az Opera-t nem képes a memóriában tartani, de mást sem. Bár a leírása, meg videó alapján nem jött át 100%-osan, hogy mit kellene ennek tudni, de én olyasmit vártam tőle, hogy felgyorsítja az App-ok, meg az asztal közötti váltogatást, de nem tette. Neked produkál valami érezhető változást?
(#18135) aggleány
/system/app/MarketUpdater.apk-t kell leirtani bármi root képes fájlkezelővel, és akkor nem frissít többet. Vagy elég ha átrakod máshova. -
atillaahun
veterán
válasz
Nordik #18124 üzenetére
Hát ha nagyon keresel biztos találsz pár Viber témát is elszórtan, ahol konkrétabban kiokosodhatsz. De a biztosítékra írtam, hogy vedd ki a SIM-edet, és úgy csinálj pár hívást WiFi-n, mert ebből láthatod, hogy a szolgáltatódnak és a telefonszámodnak semmi köze a dologhoz. De mint említettük ez csak az olyan hívásokra vonatkozik, amik más Viber-est érintenek.
-
atillaahun
veterán
válasz
Nordik #18118 üzenetére
Nem használtam ugyan, de amennyire itt olvastam ingyenes korlátozások nélkül. Bár arról nem tudok, hogy SMS-t ingyen küldene, szerintem inkább szimpla üzenetet kliensen belül.
De ha nagyon kételkedsz vedd ki a SIM-et, és próbáld ki úgy WiFi-n.
Viszont arra figyelj, hogy ha a kliensből normál hívást indítasz, tehát olyat hívsz, akinek nincs meg a program, akkor az normál fizetős hívásnak minősül.
Bocs ha túl hülyebiztosra sikerült a hozzászólás, csak nem derült ki egyértelműen mennyire vágod a témát. -
atillaahun
veterán
Arról én is tudok, de még az összes memória felének közelébe sem szokott lenni a felhasznált. Ezért gyanítottam, hogy inkább az Opera gagyizik megint, legalábbis nem lepődnék meg rajta. Érik már neki nagyon az uninstall, csak még nem sikerült kiválasztani az utódot.
Ez a cucc egyébként jól néz ki amit linkelt, fel is tettem, majd holnap kiderül használ-e valamit.
Olyanról nem tudsz esetleg, ami bizonyos alkalmazások indulását akadályozza meg? Mert a legtöbb Task Killer csak bezárni tudja, de attól még ugye újraindul. Pl. a Maps. Hogy szakadna meg aki ilyenre csinálta. -
atillaahun
veterán
Szerintetek az, hogy az Opera nem hajlandó megmaradni a memóriában, folyton bezárul, ezért a benne lévő oldalakat is újra kell nyitogatnom -a saját hibája, vagy maga az Android rendszer zárogatja be folyton valamiért? Más böngészőkkel mi a tapasztalat? Nincs erre valami gyógyír?
(#18039) padika11
Nem telt be a belső memóriád? -
atillaahun
veterán
válasz
csukasi #17977 üzenetére
Értem persze, de a 3G-t nem az elérhetőségre értettem, hanem a host-olásra. Hogy ha nincs éppen WiFi-m akkor is megoszthassam a fájljaim. De látom már ez nagyon extra kívánság, amit nem nagyon tudnak a programok, pedig szerintem csak egy szimpla FTP server host-olásról lenne szó telóról. Úgyhogy asszem Dropbox-szal kell ügyeskedjek majd valamit, az így elsőre elég okosnak tűnik. Azért köszi. Egyébként én is tolom a hálózati filmlejátszást ES MOBO párossal, tényleg frankó dolog.
Ha a támogatottság biztos akkor Diceplayer-hez sajna nincs több ötletem.
-
atillaahun
veterán
válasz
csukasi #17969 üzenetére
Ránéztam most én is, Market meg sem találja, Androidzoom szerint fent van, de a közvetlen link sem működik. Egyébként azt írja 5000-be kerül, pénznem nincs feltüntetve. Szerintem valami gáz van a programmal, írj esetleg a fejlesztőnek. Rajta van egyébként a telód a támogatott készülékek listáján?
Altbrucke (#17910)
Na megnéztem, de nem egészen értem, ez is valami webcímet kér. Nekem nincs FTP serverem, azt akarom, hogy a telóm SD-je legyen elérhető WiFi-n és 3G-n keresztül is. Ilyen program nem létezik?
Aktív témák
Hirdetés
- OLED TV topic
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Revolut
- iPhone topik
- Mielőbb díjat rakatnának a görögök az olcsó csomagokra az EU-ban
- Synology NAS
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- További aktív témák...
- 119 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!) (ELKELT)
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch SE/Apple Watch SE 2 (2022)
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max/
- Asus Rog Strix G16
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest