- LG Velvet (4G) - megelőzte a híre
- Google Pixel topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Na! Ez egy JÓ utólagos autós fejegység - Minix CP89-HD
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Magisk
- iPhone topik
Aktív témák
-
chab7
addikt
válasz
volvoguy #18091 üzenetére
Normális, bár nem tudom miért. Elb@szott dolog ez is minálunk magyarhonban,hogy a balra dúőlő ékezetesek számítanak egy karakter egységnek, a jobbra dőlőt pedig csak többől tudja továbbküldeni. Na de mindegy. Vagy írd balra dőlővel, vagy Handcent SMS appal, és akkor a jobbra dőlővel is írhatod, az app küldéshez már lecseréli balra dőlőre.
Valaki amúgy elmondhatná miért van "szabványosítva" ez így minálunk. Akkor talán letennék az elméletemről hogy a.) direkt, kib@szásból (több sms) vagy b.) balfékek voltak és ezt is elcseszték mint oly sok mindent magyar szokás szerint. -
chab7
addikt
válasz
DonMedve #18079 üzenetére
Nem nem kompatibilis, legalábbis nálam: "This item cannot be installed in your device's country"
(#18087) gyuszmó: Pedig ott van bakker. Haladó beállítások -> számcsoportok -> hozzáadás -> nevet adsz neki -> hozzáadás -> névjegyek
(de mindezt már meglevő számcsoportnál is meg lehet tenni) -
chab7
addikt
válasz
St3ven #18070 üzenetére
Ennél is érdekes dolgokat látok:
Your location:
fine (GPS) location,
coarse (network-based) location
Network communication:
full Internet access,
create Bluetooth connections
System tools:
retrieve running applications,
change Wi-Fi state,
bluetooth administrationEzekre mi szüksége van egy akkufigyelőnek?
-
chab7
addikt
A Swiss Army Knife app egy zseblámpa/ vonalzó/ iránytű/ számológép/ vízszintező/ időmérő app
Na most akkor ez mire kell neki?Hardware controls:
change your audio settings,
take pictures and videos -
chab7
addikt
válasz
dokee78 #17719 üzenetére
Én erre az értesítési felületen levő képernyőforgatás enged/tilt gombot használom csak. Mikor pl ágyban fekve olvasok rajta vagy ilyesmi, nekem ne forogjon ha én is oldalra fordulok
A romban amit használok ez az értesítési sávon van, de létezik hozzá widget gomb is - mint a wifi, apn stb (szvsz ezt felesleges külön apponként megadni egy újabb appal) -
-
chab7
addikt
Tudnátok ajánlani valami olyan appot amivel a telefonból webkamerát lehet csinálni? Nehezítésképpen nem windowsos géphez kellene hanem Linuxoshoz.
-
chab7
addikt
válasz
baandii #17384 üzenetére
My Data Manager
Külön programonként is számol, sőt, külön mobil és wifi is nézi. Nem rég használom én sem, de elég jó.(#17386) Mauzes: Ha nem akarod megadni a beceneveket akkor annyit változik a dolog, hogy a becenév nélküliek a lista elején lesznek sorrendben alattuk pedig a becenevesek. A keresztnév, vezetéknév előre ill. hátra tevését pedig szerintem minden app tudja. Jelen esetben is, a DW is tudja.
-
chab7
addikt
válasz
Mauzes #17376 üzenetére
DW-nél én ezt úgy oldottam meg, hogy akinek nem volt becenév beállítva, annak a teljes nevet adtam meg oda is. Így meg tudja csinálni, hogy a becenevek alapján teszi sorba.
Amúgy meg ha nem adsz meg becenévnek valamit akkor azok a kontaktok vannak elől - vezetéknév vagy kersztnév alapján sorakoztatva, kinek hogy jó - és alattuk a becenévvel rendelkezők, becenév alapján sorrendben.
Én össze akartam fésülni ezt a kettőt, azért adtam meg a teljes nevet becenévhez is azoknál akiknek nincs beceneve.
Még mindig ezt találom a legügyesebb kontakt managernek. -
chab7
addikt
válasz
Keeperv85 #17176 üzenetére
Úgy hajszál pontos nem is kerül rá
(#17180) Keeperv85: Persze, de mint említettem, egységsugarú felhasználóknak ugyan mi félnivalójuk van ettől? A személy igazolványunk adatai - azaz személyünket azonosító adataink - is bent vannak egy minisztériumban (vagy hol, nem tudom pontosan de az most nem is érdekes) bármikor/bárhol az alapján is azonosíthatóak vagyunk, de ettől sem rettegek valahogy. Én kitartok amellett, hogy ez vihar a biliben, és jóval hasznosabb számunkra az opció mint értékes másnak a semmitmondó adatunk. (Hacsak nem sántikál valaki valami rosszban mert az kapcsolja ki de gyorsan
)
-
chab7
addikt
válasz
petipetya #17152 üzenetére
Jó az írás, és az egyik hozzászólásban levő "vihar a biliben" kifejezés illik is hozzá.
(#17161) canniball: Mint már írták , a gps koordinátákat teszi be exif kódba a a képre.
Én pl bekapcsolva tartom, nem félek a nagy tesótólcsak egy senki vagyok a sok közül. De így a kirándulós képeket nem kell megjegyezni hol készülnek mert ha egy ismi is kérdezi akkor csak letölti, ráteszi a Maps-ra és már el is kirándulhat oda hogy saját szemével megnézze
Vannak ezeknek a dolgoknak jó oldalai is, érdemes azokat használni, nem olyan dolgoktól rettegni aminek nem sok jelentősége van. Ha majd repülőt megyek esetleg eltéríteni akkor előtte kikapcsolok minden ilyen adatgyüjtést -
chab7
addikt
válasz
aggleány #17074 üzenetére
Húúú, későn jöttem. Míg nem jöttem rá erre az ujjelhúzós visszaállításra addig úgy tudtam visszahozni, hogy az 5-ről (ennyi van nekem beállítva) előszőr 3-ra állítottam, kilépés home-ba, aztán vissza 5-re, és megjavult. A beállításban 5-ön volt, de míg el nem állítottam meg vissza nem hozta elő újra (a huzogatást meg akkor még nem ismertem). Lehet az EX-ben is működne ez, de sajna már olvasom, hogy újra kellett mindent állítanod
-
chab7
addikt
válasz
atillaahun #17025 üzenetére
A skype sajna mióta felvásárolták, tudatos lassú leépítésre van ítélve. A pc-s változatnak is vannak nyűgjei, de amint látom a telefonosban is vannak olyan apró dolgok amik nem teszik felhőtlenné a használatát. (Akadások, akkuhasználat stb)
-
chab7
addikt
Ó, köszönöm
Működik, végre egy tárcsázó+névjegy kezelő ami ki tudja írni, pl hogy "Hugi hív" miközben Zöldes Piroska név van beállítva rendesen névnek. Tehát sync is megy hozzá rendesen.
Egy picikét zavaró lehet, hogy előre pakolja előbb a becenév nélkülieket ábécérendben, majd utána a becenévvel rendelkezőket beceneveket megjelenítve ábécérendben. Vagy van rá valami beállítás, hogy vegyítse össze, csak 2 perc nyomkodás után még nem találtam meg, vagy a becenév nélkülieknek be kell írni a nevüket a becenévhez is.
De ez már így is nagy előrelépés
Találtam is egy leírást hozzá angolul [link] -
chab7
addikt
válasz
TazLeacher #16965 üzenetére
Amúgy meg a google csodákra képes ezügyben is.
-
chab7
addikt
Ennél van jobb akku és fogyasztás figyelő widget, pillanatnyi kijelzéssel, history-val?
Battery Monitor Widget
Mert ennél ha lehúzom töltőről akkor nem azonnal reagál. Ugyanúgy ha a képernyőt offolom is csak idővel megy le a fogyasztás érték. -
chab7
addikt
Szépen felsoroltad azokat az eseteket amik pont megkívánják az irányzott cuccokat, de szerintem én/mi itt a hétköznapi felhasználás kompakt kényelmes oldaláról közelítjük meg a dolgot. Ha esküvői fotós lennék akkor valószínűleg profi fényképezőgéppel dolgoznék, ha hegyimentő lennék akkor meg egész biztos lenne csúcskategóriás navigációm, operatőrként kamerám. De itt arról van szó, hogy ha a mindennapokban velem van egy ilyen telefon akkor bárhol ha meglátok valamit gyorsan le tudom fotózni /videózni. kirándulásnál, vagy csak úgy egy idegen helyen ha valamit meg akarok keresni (de szerintem nyugodtan használható hosszab utakra is) van benne gps és elnavigál. Emellett zenét hallgatni és filmet nézni is lehet vele unalmas várakozásokban, buszozáskor, pl napi munkába ingázásban. Velem lehet egy számológép, iránytű, szögmérő stb sok kis hasznos dolog anélkül hogy egy nagy batyut kellene cipelnem. Folytassam? Tudjuk hogy nem a speciális esetekre készültek, senki nem is ezt mondta. De a hétköznapi ember hétköznapjaiban kompakt és hasznos. Ennyire baj, hogy sok mindenre jó - mint mondtam, főleg olyankor mikor nem számítasz rá hogy kell, de akár úgy is hogy megfelel a célnak és azért használom/juk?
Ha igen, nem kell használnod, de remélem mi akiknek megfelel használhatjuk és élvezhetjük a lehetőségeit.
Megfigyeltem, hogy vannak emberek akik a dolgokban nem a számukra használható oldalt nézik vagy akarják felfedezni/ hasznosítani maguk - vagy esetleg más - számára, hanem azt nézik, az adott dolog miért nem jó. Ez is egy hozzáállás, de így mindig elégedetlenek lesznek -
chab7
addikt
válasz
Istwan #16695 üzenetére
Hmm elgondolkodtató, hogy valamit rosszul csinálok.
Gyanús is volt, hogy egy szál telefonnal menni valahová nem olyan cool, bár kényelmes érzés volt úgy utazni, hogy ezek helyett egyetlen telefon volt nálam és mégis tudta azt amit ez a sok cucc együtt.
Az órás dologhoz meg csak annyit, hogy anno nekem is volt karórám de mióta van a telefonokban azóta nem izzasztom a csuklómat vele (nekem kényelmetlen viselni, be is akadhat valahová ha dolgozok, azon kívül hogy nyáron izzad alatta és még ha leveszem is ott marad az "árnyéka")
Nem használok lockscreent mert ha be van kapcsolva a kijelző akkor tudom mit csinálok, ha meg nem használom akkor sötét képernyővel nem nyomódik el semmi. Ergo ha idő kell akkor power be, idő megnéz, power ki. Tokból sem kell hámozni mert olyan telót sem használok amit ennyire óvni kellene. Inkább fólia van rajta, az is csak karcmentesség miatt, pedig elvileg az sem kellene strapatelóra ami miatt simán hordhatom burok nélkül. Azt elismerem sok teló esetében más lehet a helyzet és érvényes lehet a fentebb említett tokból ki lock kiold... ami tényleg gáz. Van aki hype alapján választ hardvert is meg szoftvert is, van aki meg hasznosság szerint (ja és ahogy egyel feljebb említik - pénztárca szerint)... Na de már eddig is off volt így nem folytatom nem ide való
Várom inkább az app ajánlásokat, észrevételeket, ami ebbe a topicba való. -
chab7
addikt
válasz
Csigusz 1 #16549 üzenetére
Adatnak a Google van benne, a köpönyeget pedig a hasonlítás előtt kézzel is frissítem azért,mert azt észrevettem, hogy nem mindig frissül magától hiába van 15 percre állítva (persze azt kellene hasonlítanom amit magától ír ki mert a lényege az lenne hogy ha ránézek a telefonra akkor azt lássam ami éppen van mindenféle művelet nélkül)
-
chab7
addikt
Köpönyeg vs Fancy
Már második napja tesztelem a kettőt előtérbe helyezve a hőfokok összevetését. Napközben oké mert majdhogynem statikusan egyenletes a hőmérséklet. Minden forrásból 28-30 fokok voltak.
De ilyenkor este már hűl a levegő.
Érdekes módon a Fancy pontosabb.
Tegnap este: fali hőmérő 17.6 fancy 18 köpönyeg 20 (időkép ugyanakkor a környékre 17-18 mutat)
Ma este: fali 18.7 fancy 18 köpönyeg 22 (időképen 18-20)
Még csak 2 napi adat, de számomra meglepő. Nézegetem azért majd még változó időszakokban, mennyire tartós ez a felállás. -
chab7
addikt
Frissült az Angry Birds Rio, új pályákkal
-
chab7
addikt
Viszont ha csak óránként nézi meg akkor mi van azokkal a wifikkel amikre az eltelt óra alatt rá lehetett volna csatlakozni? Ha meg csökkented az időintervallumot akkor közeledik a fogyasztása a gyárilag is használatos állandó wifi figyelőshöz.
Logikusan nézve én továbbra is a gyárit preferálom és javaslom. Nem vészes a fogyasztás növekvés, a már használt wifikre pedig auto rákapcsolódik. -
chab7
addikt
Annyit írtatok itt a köpönyeg widgetről, hogy feltettem én is. A weboldalukhoz képest a widget tényleg nagyon jó. Azt kellett megoldanom ezután, hogy a Fancy widgettel együtt ne legyen 2 időjárás is, de a Fancy ha csak órát mutat nem éppen szép. Keresgéltem hát kifejezetten csak óra widgetet és erre akadtam:
ClockQ(és ha a köpönyeg automatán állítaná a tartózkodási helyet... vagy esetleg állítja?)
-
chab7
addikt
válasz
chap-man #16367 üzenetére
Itt a felső három app kell hozzá: LINK
Nem csak a hívónevet, de SMS-t Mail-t és GTalkot is mondja ha kell.
...és itt ragadnám meg az alkalmat, hogy megkérdezzem, miért lehet az hogy van amikor a GTalk üzikre csak bimbammol és nem olvassa fel, aztán meg random módon máskor felolvassa?
Másik észrevétel a dologgal, hogy híváskor tudja alkalmazni, hogy ha van becenév akkor azt mondja, de GTalk-nál meg csak a teljes nevet mondja, akkor is ha pipa van a becenév használatánál.
Ezen bugokat kivéve nagyon tuti a program. -
chab7
addikt
"Amúgy szerinted hogy az édesf.szomba érzékelje a telód azt, hogy visszaértél a hálózat hatósugarába, ha nincs bekapcsolva a WIFI-d?"
végre kimondta valaki.
"De akkor meg ez az app fogja meríteni az akkut, igaz nem annyira, mintha menne a WIFI-d non-stop." Szerintem viszont ez a megoldás legalább ugyanúgy meríti, mert ugye nem csak óránként kellene véghezvinnie ezt. Ugyanis csak akkor nem merítene jobban ha nagyon nagy időközönként nézne utána. Na de akkor meg ha egy wifis helyen vagy akkor csak nem várod ki ezt hanem bekapcsolod magad.
Úgy jó az ahogy gyárilag van. A már egyszer használt wifikhez auto kapcsolodik mikor észleli, a többinél jelez, hogy elérhető. Kapcsolódáskor pedig a mobilnetet nem használja.
Mindez bekapcsolt wifi mellett nem igazán eszik sok akksit (bár ez lehet hardverfüggő is). -
chab7
addikt
válasz
hodostamas #16176 üzenetére
Ha már helyi mérőállomások adata akkor meg idokep. Na annak részletes a hőtérképe. De mondom, nálam a Fancy is azt adja amit az itteni állomás. Mázli.
-
chab7
addikt
válasz
Dark Archon #15533 üzenetére
Azért én a gépen is tárolom egy mélyre ásott elérési úton egy semmit mondó fájlnév alatt, rengeteg sor random karakter között ahol csak fejben annyit kell megjegyezni hol van ez a fájl és hanyadik sorában van az a kód részlet ami kell, mert jobban bízok a gép memóriájában mint az agyamban ami lehet egy karaktert elfelejt a sokból idővel de a gépé tudni fogja a pontos kódot akkor is
-
chab7
addikt
Itt olvasott ajánlatok alapján kipróbáltam a Smart Keyboardot. Annyira jó hogy már én is ezt használom. Viszont hiába van bepipálva az intelligens szótár és az új szavak megjegyzése, mégsem ajánlja fel az olyan szavakat amik nem szerepeltek a szótárban de beírtam böngészőbe/SMS-be stb. Kell még valamit állítani, hogy megjegyezze a szavakat? (elég kevés szó van amit nem tud magától, de azért akad, és jó lenne ha csak az első alkalommal kellene minden egyes betű megadásával bevinni és következőnek már azt is felajánlaná)
Más: Próbáltam én is az új Google navigációt. Első nekifutásnak nem is rossz. Két otthonom közt ingázok viszonylag sokszor, olyankor szoktam is próbálgatni a navigásciós programokat, és a nagy IGO-nál is csak az idei térképek óta van benne 2 rövidebb útszakasz ami az útvonalamba esik (az egyik pont a régi lakóhelyem utcájának a vége ami nem volt összekötve a fő útvonallal és mindig a másik irányban akart kihozni az utcáról), tehát még a nagyoknál is akadnak hibák, nem hogy a friss Google naviban (mert ám ez meg még nem tudja az útvonalnál, valójában melyik a leggyorsabb és melyik a legrövidebb útvonal - egész másfelé akar elvinni - de kezdésnek nem rossz. Ha szépen fog fejlődni (pontosabb vonalvezetés és útvonal tervezés valamint a hang is "beszélhetne szebben") akkor egy két verzió után már valóban alternatíva lesz az eddigi nagyok mellett.
Aktív témák
Hirdetés
- Hitelkártyák használata, hitelkártya visszatérítés
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Revolut
- LG Velvet (4G) - megelőzte a híre
- GoodSpeed: Samsung Galaxy SmartTag2-esek a tolvajok ellen!
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Google Pixel topik
- Interactive Brokers társalgó
- Linux kezdőknek
- További aktív témák...
- PowerColor RX 6700 XT 12GB GDDR6 RED DEVIL Eladó!
- MSI RX 570 8GB GDDR5 ARMOR OC Eladó!
- Legion 5 16IRX9 16" QHD+ IPS i5-13450HX RTX 4060 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- SK Hynix Platinum P41 2TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7000-6500 MBs - Eladó!
- Verbatim Vi5000 2TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új, bontatlan - Eladó!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest