- Poco X3 Pro - hardverfrissítés
- Kezünkben a Honor Magic V5
- Leesett a kamionról több millió eurónyi Z Fold7
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Vékonyabb házba rejti a Galaxy A17 5G az Exynost
- Macrodroid
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Képen az iPhone 17 Pro kétféle akkumulátora
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
KÉRDÉS ELŐTT OLVASD EL AZ ÖSSZEFOGLALÓT ÉS HASZNÁLD A KERESŐT!
A warez minden formája tabu, mindenki használjon legális módot az alkalmazások beszerzéséhez.
Milyen alkalmazást ajánlunk kérdésre a válasz elég nagy valószínűséggel az összefoglalóban található.
Nem alkalmazás specifikus kérdésnél a telefonod típusát, android verzióját is írd le.
Hasznos tippek, információk találhatóak az összefoglalóban, ezért erősen ajánlott kinyitni és elolvasni a felesleges és ismétlődő kérdések elkerülése érdekében.
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
#79335424 #102784 üzenetére
Oldalról alulról stb. beállítható, simítasz egyet és szintén beállítható ideig mutatja a navibart.
Sajnos nem a gyárit, tehát a hozzárendelt +funkciók ilyenkor nem elérhetőek, csak a home, alk.váltó és vissza.
Két mozdulattal ez a funkció kikapcsolható, és visszaáll a gyári navigációs sáv.
Tv nézés közben mindig használom, és weboldalas videóknál is. -
Jakuu
őstag
válasz
#79335424 #102764 üzenetére
Neutront nem nezted ezzel kapcsolatban?
"* Use Network device (NAS, PC, ...) with SMB/CIFS as music source.
* Use FTP server as music source.
* Use UPnP/DLNA® compatible device as music source.
* Manage files of a music source via local FTP server.
* Output to UPnP/DLNA® compatible devices (up to 24-bit/192 kHz)." -
-
Bozek
nagyúr
-
-
-
bostone
addikt
válasz
#79335424 #102250 üzenetére
Fat32-vel nem ment, ntfs-re formázva viszont viszi. Nem értem, de működik.
Ez az első boxom, és tényleg remek áron kínálják vagy kínálták. Aki szeret barkácsolni, annak mindenképp jó ajánlat. Az átlagfelhasználó is elégedett lehet vele, bizonyos feltételekkel.
Viszont nekem szükségem lenne egy asztalihoz hasonlatos böngészőre, ahol a betüméret duplaklikk nélkül is megfelelő méretű és elboldogul a videómegosztó oldalakkal (youtube, indavideo, sorozatbarát által linkelt lehetőségek), esetleg saját videolejátszóval rendelkezik, és működjön rajta a facebook és azok videói is.
-
bostone
addikt
válasz
#79335424 #102233 üzenetére
Sunvell t95m amlogic s905 2gb/8gb.
A romolást szeretném elkerülni, bár találtam néhány oldalt, ezek döntő többséggel orosz nyelven szólnak az olvasóhoz.
Elvileg kezelni kellene ezt a méretet, az amlogic 905 topikban, jelezték h ntfs-re formázott külső alkalmatossággal nincs gondjuk.
5.1-es droidban kell valahol esetleg engedélyezni a hozzáférést olvasásra is? -
bostone
addikt
válasz
#79335424 #102209 üzenetére
Egy 1tb-os saját tápos, fat32-es, 3,5-ös adattárolóról lenne szó. Libreelec alatt flottul működik, droid felpörgeti a lemezt, de valamiért nem tud csatlakozni. Az es explorer jelezte h ott van, láttam hogy mekkora és mennyi hely van rajta, aztán eltűnt.
64-es pendrive sem működik droiddal.
Arra gondoltam, hogy talán a rom nem engedi, de létezhet alkalmazás, ami felülbírálja a tilalmat. Elvileg gyárilag rootolt a készülék, de még nem teszteletem. -
-
-
-
zeon.hu
nagyúr
válasz
#79335424 #102191 üzenetére
-Frissítésből nem lehet kizárni alkalmazásokat (csak külső megoldással)
-Frissítés után másnap jelzi ugyanazt a frissítést
-Kidobál a play (minden telefonon és csak a play)
-Nincs semmilyen szűrő
-Nincs kereső a saját alkalmazásokban
-De mindezeket ellensúlyozandó kapunk materialt, mert nyilván az a legfontosabb... -
Jakuu
őstag
válasz
#79335424 #102073 üzenetére
Ehhez nem kell lazadonak lenni. Ez alapfunkcionak kellene lennie. Foleg ha az android ilyen iranyba ment el, hogy ne irjunk az SD kartyara, mert biztonsagi okok blabla. Ne molyoljunk bele a telefonba, mert biztonsagi okok blabla, mikozben meg rootolni kell a telefont, hogy teljes backupot csinalj egy 3rd party appal, vagy tobb masik telepitesevel, ami nem hozzaertok kezeben akar a telefon teglasitasaval jarnak.Mintha a kozepkorban jarnank.Mint amikor a 30 evvel ezelott TV szereles abbol allt a szakiknak, hogy a csoves TV-t jol oldalba vagtak tobbszor tenyerrel aztan vagy jo lett vagy nem.
-
beg
veterán
válasz
#79335424 #102073 üzenetére
Amikor működött nálam, akkor jó volt. (3 rom csere esetén 1X) De. Ott is csak azoknál az appoknál, ahol ezt a fejlesztő implementálta, tehát őket is lehet ostorral csapkodni. Ott az API régóta, bele kell fejleszteni. A google abban tudna itt hatékonyabb lenni, ha az asztalra csapna és kötelezővé tenné ennek használatát különben pápá áruházi hely. Ezt az általad is említett youtube letöltők/háttérben játszók valamint az adblockerek esetében meg tudta tenni. Mert dollármilliók forogtak kockán, ekkora bevételkiesés még neki is fájt. De az, hogy a pocokpöcögtető lokátor alkalmazás fejlesztője nem teszi bele a cloud data mentést, az már nem érdekli.
Több tényezős a sztori, az itteni érvek/ellenérvekben is volt mindkét félnek igaza és sokáig pöröghetnénk rajta, de akkor nem maradna ON hsz úgyhogy én is befejeztem.
-
beg
veterán
válasz
#79335424 #102071 üzenetére
Reszelhetjük tovább, de attól még kicsi porszemek maradunk. Mindig előhozom a kedvenc vesszőparipámat: a chrome-ban 1 (azaz egy) fejlesztőnek hány percébe kerülne a könyvjelző sorrend változtatás opció? Teszteléssel együtt kb. 15. Megcsinálják? Nem. Miért? Soha nem tudjuk meg.
Ilyen az üzletpolitikájuk, hogy számunkra evidensnek tűnő és jogosan elvárt igényekre magasról ejt. Más értelmetlen funkciókra meg egy komplett gárdát állítanak rá 2 hónapon keresztül, hogy aztán a felhasználók közül 3 ember bekapcsolja azt a funkciót.Nem kell logikát keresni, elfogadni lehet, megszoksz vagy megszöksz esete. Kicsit olyan mint egy rossz párkapcsolat, de legalább nem unalmas.
-
Bozek
nagyúr
válasz
#79335424 #102054 üzenetére
"A jó sztem az, amikor egy app saját maga menti a beállításait"
Igen. De itt folyamatosan arról van szó, hogy "a hülye Google ezt se tudja megcsinálni". Márpedig amit leírtál, az szerint is az alkalmazás fejlesztőjének kellene ezt megoldania. Visszatértünk tehát az alap gondolathoz. A Google csak akkor tudja egységessé tenni, ha abban a fejlesztők is partnerek. Az nem megoldás, hogy aki nem csinálja meg, annak repül az alkalmazása, mert akkor elég sok cucc tűnne el és hidd el, lennének olyanok, akik ez miatt perelnének.
(#102055) HoTaZo: Már említettem az Xperia Transfer Mobile-t, ami ugyancsak hasonló megoldás a Sony-tól. Ott még iOS-ről is tudsz költözni. De a probléma nem is az, hogy nincs rá alkalmazás, hanem az, hogy nem minden alkalmazás adatát menti át.
(#102060) no1r: Az Xperia Transfer-nél van Cloud is, bár sose próbáltam, így nem tudom, hogy milyen elven működik.
-
válasz
#79335424 #102024 üzenetére
Az új CIB Bankos appról van tapasztalat? Próbáltam egy CM-et felrakni (valószínűleg a CIB app még rootolatlan állapotban volt telepítve és regisztrálva), nem jött össze, volt egy TWRP backupom, visszaraktam többek között a CIB-es appot is. Következő alkalommal amikor használni akartam a jelszóra azt mondta hibás, le is tiltott. Jelszó jó volt, nem szoktam elfelejteni. TWRP backupról azt gondoltam, az mindig működik.
-
air
nagyúr
válasz
#79335424 #102030 üzenetére
"Miért más tészta? A Google a saját érdekei védelmében kitalálta a regulát"
Azért más tészta, mert a Tubemate használatával a Google szabályait sérted. Miért kellene a saját alkalmazás-áruházában helyt adnia egy olyan alkalmazásnak, ami nem tartja tiszteletben a szolgáltató szabályait?
Ő egy videómegosztó szolgáltatást nyújt. Amikor feltöltöd oda a videódat, lényegében lemondasz a szerzői jogaidról. Felhatalmazod a szolgáltatót, hogy saját belátása szerint kezelje. Márpedig ő nem járul hozzá ahhoz, hogy harmadik személy azt offline formában letöltse. Ez egy szabály. Ő hozta a szabályt, mert ő üzemelteti a szolgáltatást. Megteheti, hogy olyan szabályt hoz, amilyent kedve tartja (persze a törvényes keretek között).
Ha valaki nem hagyja, hogy megsértsd a szabályait, akkor még te vagy besértődve? Logikus.
És még én ülök fordítva a lovon. Höhö. -
GrooveHero
addikt
válasz
#79335424 #102024 üzenetére
Tudom, a root csak backuphoz kéne most miui-ra ,mert szeretnék cm-et kipróbálni, aztán cm-en már csak addig lenne root, amíg meglenne a testőre, root ki, aztán próba. De ha nem megy, akkor csak azért nem venném még, mert alapból nem használok rootot, pont a barclays miatt. De amúgy nem húzós, valami 4 font körül van. De állítólag van egy régebbi barclays app, az megy roottal, de csak azért nem rákok fel egy húsz évvel ezelőtti verziót.
Köszi egyébként az infót
Másvalqki eaetleg? -
air
nagyúr
válasz
#79335424 #102022 üzenetére
Rossz a megközelítésed.
A backup funkció használata nem kötelező, hanem lehetőség.
Ha egy program nem használja, attól még lehet jó alkalmazás, és nem kell kivágni a Play-ről.
De ha egy program nem használja, azért nem a Google-t és az Androidot kell szidni.
Ezzel ültök fordítva a lovon.
A Youtube letöltés egy teljesen más tészta.(#102025) frankstork
Légy szíves ne írd le még egyszer, mert hülyeség! -
SharpSA
veterán
válasz
#79335424 #101990 üzenetére
Inkább ne vegyék meg, még a végén elrontják azt is... Szinte én csak a Titanium miatt rootolok (na jó van még pár apróság, de abból az egyiket már elvileg megoldották a 7-es alatt: DPI), mert bár a MM óra több program is menti adatait, de közel sem mind. És igen, ez szerintem is óriási hiányossága a rendszernek. Na és azt sem értem, hogy miért a fejlesztőknek kell valamit beépíteni, hogy az működjön. Miért nem lehet, hogy az automatikusan, rendszer szinten működjön mindenhol kérdés nélkül?
-
Jakuu
őstag
válasz
#79335424 #101990 üzenetére
Inkabb maguknak kellene, vagy a telefongyartoknak egyedi backup szoftvert kesziteni, mint a Xiaomi a Mi PC Suite-t, de az sem teljesen jo , hiszen nem full backupot csinal.
Nem, teljes image mentesre gondolok, de az osszes telepitett applikaciok,kepek,adatokkontaktok stb teljes mentesenek a visszaallitasi lehetosegere, amivel gombnyomasra megoldhato a backup es restore.
Gyakorlatilag ilyen nincs a piacon, sot a TiBi se teljes ilyen szempontbol, annak is vannak hianyossagai,de meg mindig magasan a legjobb megoldas.
Ez az egyetlen egy dolog, amit irigylek az Iphonetol. Es azt ne akarja nekem bemeselni senki, hogy nem lenne megoldhato az android rendszeren is.
Mar regen alapveto rendszeralkalmazasnak kellene benne lennie az osszes telefonnal, foleg amilyen iramban valtjak le a felhasznalok a keszulekeiket. Nem kellene monyakolni. Csak a regi keszuleknel a backup gombra nyomni es az ujnal csinalni egy restoret, ahelyett, hogy mindenfele trukkozessel kelljen atkoltoztetni a kesobbi keszulekre a dolgainkat. -
beg
veterán
válasz
#79335424 #101980 üzenetére
Ott van a doze. Ami kvázi egy greenify újragondolás, az is egy 3rd party után rakták be jó későn. Ott van a youtube background, szintén késve még csak a chrome bétában ott van a.... meg a ....
Akad pár hiányossága
De amíg a gallérosok azon filóznak, hogy hányadik messenger appot (Allo, Duo, Google Messenger, Hangouts) gondolják újra n+1. néven, addig marad a google körein kívül eső megoldás. Sajnos.
Közben a chrome még mindig nem képes egy könyvjelző gyorstárcsázót kitenni a kezdőlapra, de a könyvjelző sorrend átrendezés, mint olyan még mindig úri huncutság 2016-ban
-
Bozek
nagyúr
válasz
#79335424 #101985 üzenetére
De legalább megpróbálta. Egyébként meg bár a nevében benne van az Xperia, a többi Android-os telefonnal is működik, sőt, akár iOS-ről is lehet átköltözni Android-ra.
Az alkalmazások adatait amúgy ez is csak akkor viszi át, ha ezt az adott alkalmazás engedi. Ha olyan kell, aminél ez nincs megoldva, akkor végképp csak a Titanium Backup maradt, amihez viszont root kell.
-
Bozek
nagyúr
válasz
#79335424 #101975 üzenetére
Mondjuk épp egy Sony esetében problémázni ezen, amikor arra ott az Xperia Transfer Mobile... Az lement mindent SD-re, onnan meg csak vissza kell állítani...
-
RVR400
veterán
válasz
#79335424 #101978 üzenetére
Ha továbbmegyek, akkor ugye általában a játék-beli mentések okoznak nagyobb fejtörést mindenkinek. Vagy egy Google Play, ami gyakorlatilag összefoghatná ezt, gyakorlatilag ez lenne a legkézenfekvőbb megoldás, ott tárolódhatna mindenféle játékállás, így bármilyen eszközről belépve lehetne folytatni az aktuális állástól.
-
beg
veterán
válasz
#79335424 #101978 üzenetére
Nagyon.
A fragmentációt arra értettem, hogy pl. vibe ui alatt leszinkronizál a fiókommal data-t. Factory reset, újból bejelentkezés, nem lát cloud adatot. Custom CM, bejelentkezés, lát data-t, lerántja amelyiknél tudja. Remek. Custom AOSP, megint nem lát semmit
Még nem tudom lekövetni az ok-okozatot. -
beg
veterán
válasz
#79335424 #101975 üzenetére
Az tény, köszönhető a droid fragmentációjának. Ez a rendszer ezzel jár, de ezzel sok mindent nem tudunk tenni, csak utána tudunk olvasni ha már nem tolják a popsink alá a bársonyszéket.
Cserébe olcsóbb telefonok és szabadabb kéz. Kinek mi a kényelmes, mindennek ára van. -
Bozek
nagyúr
válasz
#79335424 #101913 üzenetére
A Google Music-nál biztos van offline zenehallgatásra lehetőség, bár ezeket a zenéket csak a telefonon lehet hallgatni.
(#101909) HF77: Esetleg veszel a neten zenéket, a Songo és a Dalok.hu esetében még FLAC letöltésre is van lehetőség. Bár az előbbinél nem minden zenénél van FLAC.
-
-
csadi0011
őstag
válasz
#79335424 #101794 üzenetére
Érthető. Nálam kicsit más a helyzet. Nekem PC-n egy program az abban készült projectjeimet egy gdrive szinkronizált mappába menti, így amit a programban dolgozok, azokat mindig elérhetem felőben, de amit nem az én gépemen dolgozok, azokat is oda akarom szinkronizálni, hogyha a gépem elé ülök, egyből elérjem. Ezért a mobilom szinkronizál, ha máshol vagyok, és a pendrive a közös adathordozó a másik pc és a telefonom között.
-
csadi0011
őstag
válasz
#79335424 #101792 üzenetére
Ja értem, köszönöm!
De akkor honnan tudja, hogy törölni kell fájlt? Szóval, ha én most törlök egy fájlt a pendrive-ról, akkor a gdrive-ból is törlődni fog. Ha kitörlöm az egész mappát, akkor Gdrive mappa is üres lesz.
Beraktam egy másik pendrive-ot, amin létrehoztam egy ugyanolyan nevű mappát, mint ami alapján szinkronizál, és üresen hagytam. Szinkronizálásnál törölte az összes fájlt Gdrive-ból.
Beraktam a régi pendrive-ot, majd szinkronizálást nyomtam. Arra számítottam, hogy törli erről a pendrive-ról fájlokat, mert utoljára a Gdrive-ban is töröltük ezeket a fájlokat, de feltöltötte őket.
Gondolom akkor nem nézi a fájlok utolsó modosítási idejét, hanem ő jegyzi a változásokat, és az előbb még üres volt usbdisk-en belül a szinkronizálandó mappa, most meg fájlok vannak benne. Ugye ő nem tud róla, hogy más adathordozó van ott, mert az elérési út ugyan az. -
csadi0011
őstag
válasz
#79335424 #101788 üzenetére
Azért nem akarom automatizálni, mert csak akkor kell szinkronizálni, amikor a pendrive-ot rádugom a telefonra, akkor meg már ott vagyok és FolderSync gyorsgomb parancsikonjával már megy is a szinkronizálás. És nem csak ezt a pendrive-ot szoktam a telefonba dugni, ezért nem akarom úgy automatizálni.
Amúgy ha pendrive-ot váltanék, vagy véletlenül törölném az adataimat a pendrive-ról, akkor mit kell csinálni, hogy ne törölje le a Google Drive mappából is adatokat, mikor meglátja, hogy a pendrive-on üres a mappa? Mivel ugye kétirányú a szinkronizálás, az utolsó módosítás szerint írja a másikat. -
csadi0011
őstag
válasz
#79335424 #101782 üzenetére
Ahh, köszönöm, pont erre van szükségem. Felraktam a FolderSync-t. Pendrive-val akarom használni. Lehet ebből gondom? Kétirányú szinkronizálást csináltam pendrive és gdrive között. Beállítottam, hogy a fájltörléseket is szinkronizálja. Ahogy tesztelgettem, szerintem nem lesz vele gond. Parancsikont raktam ki, és majd manuálisan fogom szinkronizálni, amikor csatlakoztatom a pendrive-ot.
-
aelod
veterán
válasz
#79335424 #101737 üzenetére
Kipróbáltam vibernél is csak beírja, ENTER lenyomása esetén, de nem küldi el sajnos. Ha ekkora macera akkor megoldom, hogy rábökök a telefonra. Csak munka közben kényelmesebb lenne a gépen megírt üzenetet egyből elküldeni úgy, hogy ne kelljen kaparászni a telefont ehhez.
-
air
nagyúr
válasz
#79335424 #101665 üzenetére
Azt azért megnézném, hogy hol vétel B2-t 17-ért. Gondolom használt, de még így is 2-5x annyi, mint a Mi Band.
Sima Mi Band $10 körül van, pulzus mérős 1S változat $12-13, kijelzős Mi Band 2 $30. -
mzso
veterán
válasz
#79335424 #101538 üzenetére
Nos én olyat nem találok, hogy alkalmazás csoport indítása (ami kéne bekapcsoláshoz), csak leállítani lehet ami nekem pont nem kell... Nem mintha lenne olyan esemény hogy rendszerindítás, csak "újraindítás vége". amiről csak remélni tudom, hogy jó lesz.
(Az E-robotnak is annyira jó a felülete mint baltával kenyeret kenni)
-
mzso
veterán
válasz
#79335424 #101538 üzenetére
Kösz a tippeket. Talán időzített leállítás azt hiszem nekem is van. Azzal az volt a bajom, hogy bekapcsolásnál a SIM-et kéri és addig nem lényeges dolgok mint a hívás/sms fogadás, mobilnet.
(#101537) HREH
Az a 2-3 perc akkor annyi amikor már tudod hogy kell. Tököm ki van már azzal, hogy minden aprósággal elmennek, hosszú órák napok. Van hogy eredménytelenül, mert nem lehet megoldani azt amit akarok -
mzso
veterán
válasz
#79335424 #101534 üzenetére
Én nem akarok egyenként kínlódni ezzel, és az egész telefont akarom hibernálni, vagy még-inkább kikapcsolni/bekapcsolani. (Csak annyi kell, hogy felébredni, elindulni tudjon időzítetten)
De úgylátom még véletlenül sem lehet valami egyszerű dolgot következetes módon megcsinálni.
-
fdisk
őstag
válasz
#79335424 #101487 üzenetére
Ezt nem tudtam.
Kipróbálom, köszi.(#101488) zeon.hu : Én a vibert használom sim nélküli tabon is.
Mikor letöltődött és feltelepült kéri, hogy adjam meg a telószámomat.
Megadtam, majd jött a kód, azt viber a tabon automatikusan beírta, és már kész is volt.
Leszinkronizálta az összes beszélgetést is azonnal. -
-
válasz
#79335424 #101377 üzenetére
Lehet igazad van.
A BSPlayer-rel ugyanaz a baj, mint kb az összes ingyenes droidossal, "containing ads". Nekem tiszta felület kellene, amilyen a MetroTube volt WP-n. Nulla reklám!
Félreértés ne essék, nem a fizetés ellen vagyok, de hogy a reklámoktól van, aki nem őrül meg, azt nem hiszem el. Azért fura a dolog, mert WP-n ilyen 500 forint körül lehetett donate-olni, és reklámmentes lett a felület, ennyit szánnék is rá, de 3-4.000-ért nem fogok appokat venni.
-
Új hozzászólás Aktív témák
● Tilos a warez!
● A Factory Reset Protection (FRP) megkerülésében nem nyújtunk segítséget!
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Formula-1
- BestBuy topik
- Álláskeresés, interjú, önéletrajz
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Eredeti játékok OFF topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Mini-ITX
- Poco X3 Pro - hardverfrissítés
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 9900K 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! AMD Ryzen 7 3800X 8mag 16szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Xiaomi 12T Pro 8/256 GB kék / 12 hó jótállás
- AKCIÓ! ASUS PRO WS W790E-SAGE SE alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Honor X7 fekete 128GB 12 hónap jótállással!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest