Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • sutszi

    veterán

    válasz Def26 #4702 üzenetére

    Az előttem szólóhoz hasonlóan én is úgy veszem ki, hogy az árat sokalljátok. Nos, ez nem egészen olyan téma, hogy bemegyek a boltba és leakasztom a polcról. Nem először olvasom, hogy valakinek van egy ötlete, és akkor fejlesztőt keres hozzá. Aztán innen több irányba is fordulhat a dolog. Van aki halálcsillagot akar a kertbe, de szerinte nem bonyolult és 10 ezerből szeretné okosba megoldani... Másik verzió, ha sikerült megegyezni az árakban, akkor menet közben derül ki, hogy mégse ezt szeretné, mégse így működjön...és még kér bele 16 olyan funkciót amiről szó sem volt az elején. Na ilyenkor indul a vita, hogy ki mit definiál hibának, módosításnak, javításnak, új fejlesztésnek...stb.

    Árajánlatot általában úgy lehet adni, hogy tisztában vagyunk mit kell fejleszteni. Van egy specifikáció ami meghatározza az alkalmazás sarokköveit legalább. Itt eltérnek a módszerek. Láttam már olyat, hogy azt írta valaki, hogy titkos és szerződésig nem mondja el... Ami abszurd...bár azt is be lehet árazni.

    Szóval kérjetek árajánlatot több cégtől is és akkor jobban érzitek majd, hogy mi a piaci szint és mit tudtok kifizetni.
    De én azt javaslom, hogy érdemes a funkciókat úgy kitalálni, hogy az elején azokra a core dolgokra menjen a fókusz amivel már el tud indulni értelmesen az alkalmazás. Utána ha már beindult az üzlet, akkor lehet tovább építeni.

    [ Szerkesztve ]

    Mondja, Mr. Babbage, ha rossz adatokat ad meg a gépnek, akkor is jó válasz fog kijönni belőle?" Képtelen vagyok felfogni azt az értelmi zavart, ami valakit egy ilyen kérdés feltevésére késztethet. - by Charles Babbage

Új hozzászólás Aktív témák