Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Nagykeres_Bá

    csendes tag

    Sziasztok! Lenne egy picit zöldfülű kérdésem a tapasztaltabb fejlesztők felé. Szeretném megtanulni az Android alapú app fejlesztés-t, de nem tudom hogyan vágjak neki. Nekem 8-9 év webfejlesztői tapasztalatom van. Szóval láttam már pár forráskódot, meg tervezési mintát, de ez ugye azért más tészta. Ha jók az információim a JAVA alapokat kellene elsőre elsajátítanom hozzá. Nézegettem a témában szakmai irodalmat (blogok, könyvek, tutorialok), de félek mire autodidakta módon kitapasztalnék mindent új piaci felosztás lesz :D 2 kérdésem van:

    1.) Szerintetek, hogyan kezdjek bele az egészbe?
    Én egy rövid tanfolyamra gondoltam, ahol szóban képesek elmondani az alapokat és amikor már tudom mit olvasok ezek után, vennék pár könyvet, meg egy lakatot a szobám ajtajára és ki sem jövök míg nem váltom meg a világot.

    Nézegettem pár könyvet, meg tanfolyamot, amit mások ajánlottak nekem. Ha szabad belinkelném, hátha van róla tapasztalatotok, véleményetek.

    Ide jár egy barátom, sajnos a többiről semmi iránymutatásom sincs:
    http://androidtanfolyam.hu/

    Ezeket a könyveket néztem ki:
    http://www.libri.hu/konyv/feher_krisztian.androidos-szoftverfejlesztes-alapfokon.html
    http://www.libri.hu/konyv/ekler_peter.android-alapu-szoftverfejlesztes.html

    Ez járható?

    2.) Van-e ennek még/vagy már piaca? Sok helyen olvasok álom fizetéseket, de amikor beszélgetek programozókkal azt mondják, hogy sokan nem bírják a hajtást, vagy a másik véglet, hónapok óta nem szólalt meg a telefon, hogy app kéne valakinek. Mik a reális lehetőségek? És ebbe számoljuk bele, hogy ezen a téren pályakezdő lennék, bár most elsősorban hobbi célokra szeretném megtanulni, viszont mivel jóval magasabb órabért lehet elkérni ezért, lehet idővel jobban ráfeküdnék a témára.

    Előre is köszönöm az építő jellegű válaszokat.

    A legjobbaknak csak a legjobbat.

Új hozzászólás Aktív témák