- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Milyen okostelefont vegyek?
- Mobil flották
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Profi EKG-s óra lett a Watch Fitből
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
-
Mobilarena
▼▼▼ ANDROIDOS TABLETEK ▼▼▼
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. március
Új hozzászólás Aktív témák
-
petipetya
nagyúr
-
petipetya
nagyúr
Vajon mikor ér ide az acer_a100_2.007.04 frissítés az a100-ra?
Kijött valami patch az a500-ra is. Azt már megkapta, akinek az van?
-
petipetya
nagyúr
WayteQ xPAD-70 és xTAB-100 teszt - GSM online, youtube link. Még nem néztem meg.
-
petipetya
nagyúr
-
petipetya
nagyúr
Nagyon láma kérdés, de biztosan tudjátok. Acer a100-on van ez a mini hdmi, ehhez rendelném ezt a kábelt az ebay-röl. A másik vége egyenesen belemegy a tévé hdmi portjába és egyéb kiegészítöre nincs szükség, ugye?
-
petipetya
nagyúr
Ez nem lehet sima Desire, hanem inkább Desire S - mindkettő volt (illetve ez utóbbit jelenleg is használom). Amúgy szerintem a rendszer foglalja le a hiányzó megabájtokat, de ez csak tipp. Viszont a topicjában biztosan meg tudják mondani.
-
petipetya
nagyúr
Érdekes kérdés ez a 10.1 vs. 7
Itt van a 10-es Acer P500 egy hete és nagyon bejön a képernyő mérete, mivel ugyanakkora mint a netbookban - szépen át lehet tekinteni vele a weboldalakat.
Viszont az írás már más tészta, az csak ülve kényelmes. Így sem tudom két kézbe fogni, hanem a hozzákapott tokban van letámasztva vagy az ölemben és úgy pötyögök rajta. Fekve pedig abszolút nem működik a dolog - így majdnem ugyanott vagyok, mint a netbookal.
Egy 7-est viszont kényelmesen a kezembe vennék és akár két hüvelykujjal, akár fél kézzel simán menne az írás rajta, ülve vagy fekve és még tokmsem kellene hozzá.
A telefon 3.7-es és a jövőben 4-nél sem lesz nagyobb, így talán egy 7-es tablet lenne ideális itthonra.
-
petipetya
nagyúr
Tudtok olyan alkalmazást, amely az otthoni wifire csatlakozó tablet és szintén androidos telefon között ezeket megvalósítja?
- a telóra érkezett sms-t és hívást kijelezze
- a tab billentyűzetével írjak a telefonon sms-t -
petipetya
nagyúr
z0d1AK és tjb007 köszönöm.
-
petipetya
nagyúr
Melyik a legjobb billentyüzet tabletre?
-
petipetya
nagyúr
válasz
DonThomasino #8217 üzenetére
Ez a Toshiba Folio 100? Mert akkor biztosan nem venném meg.
-
petipetya
nagyúr
Tabletnek sem kell semmit tenni az aksijával, kicsomagolás után egyből lehet használni, igaz? Vagy jobb tölteni kikapcsolt állapotban pár órát?
Telefonnal mindig az utóbbit csináltam, míg mások csak simán elkezdték használni - az aksi pedig mindkét esetben ugyanaddig bírja.
-
petipetya
nagyúr
Segítséget kérek.
A digitalstand telepítőjére lenne szükségem. Ha valaki feltenné, kimentené (/data/app) és átküldené emailben, azt megköszönném. -
petipetya
nagyúr
Nem tudom, hogy igaz-e, mindenesetre én bírom az olyan videókat melyekben "megkínozzák" a csúcstechnológiát:
-
petipetya
nagyúr
Pont egy ilyen van nálam. Az adatokban van egy-két érdekes dolog:
- A cpu sebessége 900valamennyi volt, amikor meglestem egy alkalmazással.
- A szabad RAM 130-180MB között mozog úgy, hogy csak egy böngészőt raktam fel.
- Egy másik leírásban max. 16GB-ig bővíthető az SD.
- A 3G külső modemmel vehető igénybe - nem próbáltam mert nincs modemem.
- Az aksi nem tudom, hogy tényleg ekkora kapacitású-e, mert az android system info mintha 1400-at írt volna rá anno. Egyszer leteszteltem, folyamatos wifin 9,5 órát bírt a lemerülésig úgy, hogy direkt csak óránként néztem meg rajta egy postafiókot, a többi időben a képernyő le volt kapcsolva de a wifi akkor is ment.
- Nem tudom, hogy fontos-e a skype. De a legújabb rom-al nem megy, viszont van olyan amivel igen - ezt írják is a rom topicjában.
- A flash 10.2-es, minden gond nélkül megy rajta.
- A sebessége rendben van, a gmail néha nem szinkronizál.Hirtelen ennyi jutott eszembe.
-
petipetya
nagyúr
Galaxy Tab csak wifis változat 78ezer: link
-
petipetya
nagyúr
Vajon idehaza mennyibe fog kerülni a kétmagos, 10.1-es, 3.0-ás, 8GB-os Toshiba? Mert a 84ezer Ft elég hihetetlennek tűnik...
http://www.mobilport.hu/hirek/20110420/nagyon_jo_aron_erkezik_a_toshiba_tablagepe/ -
petipetya
nagyúr
Meglestem a Skype-ot. Ez is olyan alkalmazás, amelyet nem jelenít meg a tablet market-je, de a telefonról átküldtem a telepítőjét és így már fent van. Szépen működik a hanghívás és a csetelés is.
-
petipetya
nagyúr
-
petipetya
nagyúr
Rákényszerültem, mert feltettem egy másik rom-ot is a legutóbbi óta, és megakadt a logónál. Gondoltam, hogy kiveszem az aksit majd visszateszem - ebben nem lehet. Ekkor láttam meg az sd kártyát, ezért azt távolítottam el és raktam vissza, majd újból feltettem a romot a billentyűkombinációkkal, most már rendben van a gép. Egy szétszedős videót én is láttam véletlenül erről a kínai típusról, ez volt a szerencsém.
-
petipetya
nagyúr
Szétszedtem a tabot és láttam, hogy a belsejében a 4 gigás sd simán kiszedhető. Ha ennek a tartalmát rámásolom egy 16gb-ra és azt teszem a helyére, akkor vajon ugyanúgy működne tovább?
-
petipetya
nagyúr
Érdekes dolog ez a kompatibilitás.
Ha a felbontást vesszük alapul, akkor erre jó példa a lockbot pro (és gondolom, hogy még jó pár app), melyet a tab-ra telepítve már nem igazán lehetett beállítani, mert a csúszkák nem ott voltak, ahol lenniük kellett volna, és jobb oldalt keletkezett egy inaktív sáv.
Az alkalmazások tekintetében még érdekesebb a dolog. Például a tabon lévő marketen nem jönnek elő ugyanazok az alkalmazások, mint amik a telefonon - pedig mindkettőn 2.2 és új felületű market található. Ám ha a telóra feltelepítek egy ilyen progit (ami nem látszik a tabos marketben) majd azt lementem (a system/data mappából kiszedem az apk-t) és telepítem a tabon, akkor az ott gond nélkül fut.
-
petipetya
nagyúr
válasz
philoxenia #3062 üzenetére
Nálam nincs asztali gép, a rendes gép a netbook - ezt használom itthon. Mindenhol máshol a telefon van velem a nettel és 3,7-es kijelzővel. És a kettő közötti űrt tölti be a tab.
-
petipetya
nagyúr
válasz
philoxenia #3053 üzenetére
Szerintem viszont jobb a Blade-Herotab párosítás. Most nekem is androidteló-kínaitab van a készleten, és ezt a párhuzamot nem igen lehet pótolni, hogy mindkettőn ugyanazt látom - legyen az email, net, online jegyzettömb, gdocs stb. Ráadásul a rootolt telóról megosztom a mobilnetet, melyet a tab wifijével fogok be, így a 3G modult rögtön meg lehet spórolni.
Mivel a tab főleg wifivel üzemel, evidens hogy a telós sim-en van a netcsomag, minden klappol.
-
petipetya
nagyúr
Attól függ, hogy mik az elvárásaid. Szerintem ennyiért megéri egy kapacitív 2.2-es vagy 2.2-re frissíthető tablet gép, ismerkedésnek tökéletes. Hasonló pareaméterekkel rendelkező masinát szereztem én is, a kijelzővel nincs semmi gond, egy sorozatot mkv-t lejátszott, flash van rajta.
-
petipetya
nagyúr
válasz
petipetya #2961 üzenetére
"Link: Merimobiles.com - Herotab C8/Dropad A8
- Other Names: New Style 7" Tablet, Haipad M7, Apad M7009"Addig jártam a gugli nyakára, amíg meg nem unta és utat nem mutatott nekem a fenti idézettel ebben a topicban. A linkek és a leírás alapján fel is frissítettem a szoftvert a márciusira. Az itt leírt rootolás még nem sikerült, de majd egyik nap újra nekirugaszkodok.
-
petipetya
nagyúr
-
petipetya
nagyúr
Azt usb billentyűzet a legtöbbel működik, többek között az Apad M7009-el is. Az ebay-en láttam ilyen tokos usb billentyűzeteket, viszont csak akkor venném meg, ha az ékezetes betűket nem a betűre hosszan nyomva lehetne előcsalni. A Milestone-on az anysoftkeyboard feltelepítése és beállítása után működik az a megoldás, hogy egy betűt többször lenyomva egymás után jönnek elő az ékezetek. Például: e=e, ee=é, oo=ö, ooo=ő. Kellene egy pesti tulaj, akinek a tokos billentyűzetével ezt ki lehetne próbálni.
Az office-ra van megfelelő alkalmazás (word,excel, pdf és pps olvasása+szerkesztése, elbánik a docx és hasonló formátumokkal is), de erről csak privátban tudok nyilatkozni.
Távoli asztali elérésre a teamviewer-t használom - mivel a gépemen linux a fő rendszer, így főleg a kliens program nélküli megoldásokat tudom alkalmazni. De van pár win-es cucc is, ezeket nem próbáltam.
Ebook olvasó van egy pár (pl. aldiko reader-t próbálgattam a minap).
Van valami tőzsdei alkalmazás is, mert a kollegám kb. 1,5 hete megleste, hogy a telón feltelepül-e ez a tőzsdés androidos alkalmazás. Be tudott lépni és hozzáfért mindenhez. Ha érdekel, akkor megkérdezhetem majd a progi nevét, mivel azóta letöröltem.
Filmre van pár ajánlott lejátszó (pl. rockplayer stb.). Ezen a tableten még nem próbáltam ki egyet sem, mivel csak egy 2GB-os másik telefonból elcsórt sd van benne. Mondjuk egy 720-as sorozatrész ráfér, azt majd meglesem.
Játszani nem szoktam, arról nem tudok nyilatkozni.
Érdekes, a google szinkronizáció folyton beragad ezen a tableten, mert se a reader-t, se a gmailt nem hajlandó szinkronizálni, a market a régi marad stb. Fel kellett tenni a k9mail-t. Úgy látszik, hogy normális rom nélkül ez a része nem is fog megfelelően működni...
-
petipetya
nagyúr
válasz
petipetya #2953 üzenetére
Szeretnék segítséget kérni. Rootoltam és rom-oltam már Spica-t és Milestone-t is, ezzel a részével nem lenne gond.
Viszont még nem találtam leírást a neten erről a cuccról, és romokat sem. Másik gép rootolt rom-ja jó erre? Ha igen, akkor melyiké és hol találom meg a neten?
-
petipetya
nagyúr
válasz
petipetya #2765 üzenetére
Na, megjött a gép. Mint kiderült, ez egy Apad M7009-es modell. Töltőn van, de persze már belenéztem, hogy tényleg megy-e rajta a flash. A 10.2-es felment rá és elindultak a flash játékok a böngészőben. A sebességgel sincs gond, a kijelző pedig jó érzékenységű kapacitív, kb. mint a Milestone-é. A csomagban volt egy füles, töltő, micro/mini usb átalakító és egy HDMI átalakító. A súlya nem a legkönnyebb, de a ZT-180-hoz képest ég és föld a különbség minden tekintetben.
-
petipetya
nagyúr
-
petipetya
nagyúr
Ma találtam a cikket:
ZTE V9 Light teszt a mobilx oldalánNincs benne flash.
-
petipetya
nagyúr
Hülye kérés lesz.
Úgy néz ki, hogy péntekre itt lehet a cucc, de a konnektor átalakítóm nem biztos hogy itt lesz addigra - ezt 400ért rendeltem a neten. Valakinek nincs egy felesleges kölcsönbe majd arra a pár napra, hogy ne kelljen venni 2ezerért idehaza? -
petipetya
nagyúr
Hétfőn elsőbbségivel és légipostával feladott csomagnak már Angliában kellene lennie, nem? Mert már azt hiszem, hogy be akarja nyelni a pénzemet az eladó, mivel még nem jelentkezett hogy megkapta.
-
petipetya
nagyúr
Facebookon láttam, hátha érdekel valakit:
http://www.mobilx.hu/hu/netbook-es-tablet/android-tablet/point-of-view-mobii-tegra-10-android-tablet.html10.1, dual core 1GHz, kapacitív, 512DDR+512memó, 101ezer.
-
petipetya
nagyúr
Aki már vásárolt ilyen konnektorba dugható átalakítót, honnan és mennyiért szerezte? Ebay-en nem találok, vaterán pedig csak valami csaló eladó általi cucc van.
Innen 2200Ft lenne, abból 1000 a szállítás... Van két lábam, inkább elmegyek érte.
-
petipetya
nagyúr
Egy láma kérdés. ha egy tablethez UK charger van írva, akkor a kép alapján ez az adapter jó hozzá, igaz?
-
petipetya
nagyúr
mieslie:
Szerintem olyan másfél hét lesz ebből.wwhy:
Ne is, nem éri meg a pénzt a zt180. Na, úgy néz ki hogy 85 font lesz a ráfizetés a jobb gépre, amiből még lejön az a postaköltség, amivel visszaküldöm a zt180-at. Jól becsomagolom majd.hun_gery:
Köszi a linkeket, ígéretes gépnek tünnek! Viszont 60-nál tényleg nem szeretnék többet költeni erre idén. -
petipetya
nagyúr
Küld majd egy linket, azzal tudok majd neki pluszban fizetni. Fél órát kínlódtam a gugli fordítóval, amíg összehoztam neki egy pár mondatból álló épkézláb üzenetet, ezért amit lehet, inkább itt kérdezem meg magyarul.
A postán egyenesen besértődtek, hogy miért akartam visszaküldeni a csomagot minél előbb, mert nem így megy. Ki kell csomagolni, aztán be kell csomagolni és feladni. De hogy mibe kell becsomagolni, azt nem mondták el, mert én voltam ott a közellenség, ezért nem is ott fogom feladni. Az angol fickó két réteg buborékos borítékba tette a dobozt, és az egészet hermetikusan lezárta azzal a barna postai ragasztószalaggal. Ezt elfogadják idehaza? Mert a postán erre is húzták a szájukat, amikor meglátták.
A zt180-at amúgy meglestem, hát mit mondjak... Néha akad, néha nem, de az 1GHz nem igazán érződik. Még a Milestone-om gyorsabb, ha visszaállítom 550-ra a prociját. Nem rezeg, habár a beállításokban aktiváltam és nincs led sem az új eseményeknél. Elvileg 2.2 van rajta, amit mutat a telefon névjegye is, de nekem a telón pont ilyen volt a 2.1-es menüje és úgy nagy átlagban mindenhol úgy néz ki. Az értesítési sávon néha elhalványul a szöveg egy-egy röpke másodpercre. Amúgy a sávot lehúzni olyan, mint egy beakadt redőnnyel kínlódni otthon. A szövegmezőbe kattintva a billentyűzet akadozva jön elő. Érdekes hogy fent van a superuser is, ezek szerint rootolták a kínaiak. A kijelző rezisztív mivolta főleg a panelen lévő ikonokra való kattintáskor jön el, pedig format és kalibrálás is megvolt. Most ennyi jut eszembe, de kérdezz ha érdekel valami.
-
-
petipetya
nagyúr
Ne aggódj, csak első agyfaszomban jött elő ez az ötlet... A gugli fordítóval jót beszélgettünk az eladóval, melynek során visszaküldöm a cuccot bontatlanul, átutalok neki 20 fontot és küld egy 8 inch-es tabletet amiben van flash.
A paypalon hogyan lehet csak úgy pénzt küldeni neki? Olyat sosem csináltam.
-
petipetya
nagyúr
válasz
petipetya #2732 üzenetére
Fasza, írja az eladó hogy ebben még sincs flash, az a modell drágább.
Szerintetek rá lehet majd varázsolni valahogyan a 7 inch-es ZT-180 modellre, vagy hiába van rajta 2.2, az nem jelent semmit?
Azon filózok, hogy visszaküldöm és visszakérem a pénzt úgy, hogy a visszaküldés díja is őt terheli. Ha valami nem akar összejönni, annak megvan az oka, és lehet hogy inkább néznem kéne egy másik fajta tabletet.
-
petipetya
nagyúr
válasz
bigrock #2708 üzenetére
bigrock
Szerintem nyugodtan vágj bele. Anno a netbookkal is így voltam, hogy elsőre úgysem tudtam megvenni a legjobb és legdrágább cuccot (másodszorra sem), ezért egy belépő szintű gépet szerváltam, majd rá 1 évre a dupla akkora tudásút vettem meg kicsit olcsóbban. A második noname volt, azóta is jól szuperál.wwhy
A gugli fordító segítségével váltottunk pár szót az eladóval, ezt írta:
"Dear petipetya,
Hi! No problem. Your item has been dispatched and it should arrive shortly.
- e-cloud"
Ezek szerint hamarosan megérkezik a cucc. -
petipetya
nagyúr
válasz
greenisland1 #2696 üzenetére
A neten utánanézhetsz annak, hogy mit jelent ez a kétféle kijelző típus, de egy mondatban elmondhatom a lényegét:
- Rezisztív: a kijelző két rétegből áll, az ujjad benyomja a felsőt ami hozzáér az alsóhoz, és ezáltal jön létre az odabökés (ezért működik kesztyűs ujjal is).
- Kapacitív: a kijelző egy rétegből áll, az ujjad hozzáér és az a pont rövidre záródik az elektromosság által, így jön létre az odabökés (ezért nem működik kesztyűs ujjal).Telefonok között rezisztív például az LG GT-540, amely ehhez képest van olyan szinten, mint egy kapacitív. A múlt héten volt szerencsém megnyomkodni egyet, és így össze tudtam hasonlítani az eddigi kapacitív telefonjaimmal (Spica és Milestone).
A tabletek között a ZT-180 típusról olvastam azt, hogy a kezelésén - hasonlóan a fentebb említett LG-hez - nem nagyon lehet észrevenni a különbséget a kapacitívakhoz képest.
Persze azért van különbség, mert egy jól kidolgozott rezisztív és egy átlagos élményű kapacitív között nem nagyon érzed a különbséget. De egy gyatra rezisztív és egy kimagasló kapacitív kijelző között bizony már feltűnik a dolog.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Mielőtt kérdeznél, olvasd el a téma összefoglalót!
- A warez minden formában tiltott!
- Alkalmazást keresel? Ide kattints!
- Amazon Kindle (10. gen) eBook olvasó
- MacSzerez.com - iPad / 7. generáció / Ezüst / 128GB / Wifi / Garancia!
- iPad Pro 11" M4 2024 256GB Cellular - Apple garancia, 100%, független, ezüst, doboz, számla
- Microsoft Surface Pro 7 - Újszerű, dobozban, gyári töltővel, billentyűzettel
- ELADÓ iPad mini 6 generáció 64GB WiFi / A2567 - Starlight
- AKCIÓ! Gigabyte H610M i5 12400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB Zalman S2 TG Seasonic 650W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RX 6600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- MacBook felvásárlás!! Macbook, Macbook Air, Macbook Pro
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Telefon felvásárlás! Samsung Galaxy A15, Samsung Galaxy A25, Samsung Galaxy A35, Samsung Galaxy A55
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest