- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Google Pixel 8a - kis telefon kis késéssel
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy A34 - plus size modell
- iPhone topik
- Fotók, videók mobillal
- Motorola Edge 50 Pro - több Moto-erő kéne bele
- Magisk
- Realme GT Master Edition - mestermunka
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
-
Mobilarena
▼▼▼ ANDROIDOS TABLETEK ▼▼▼
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. március
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
tjb007
nagyúr
Jó neked.
Egyes Defy tulajoknak is van már karc a kijelzőjén, a múltkor látott Sonim -ról nem is beszélve aminek a kijelzőjén nem is karc hanem vájat volt, hogy hogyan sikerült ezt produkálni az máig rejtély.
Karc nálam sincs pedig eddig még egy karcálló "üveggel" ellátott telefonom sem volt, egyrészt mert általában fólia van rajta, másrészt én tokban hordom és nem a zsebemben. Persze minél jobban vigyáz rá az ember annál nagyobb az esélye, hogy történik vele valami.Amiket nagyon fenyeget a karcosodás azok a rezisztív kijelzők, azokat is akkor ha stylus -szal vannak használva. Múltkor át kellett vennem egy csomagot, a futár elővette a PDA -t, hogy írjam alá, na annak a kijelzője szabályosan fehérre volt karcolva.
-
Chaser
legenda
Kivételek mindig vannak
Notiból is van ami 7 évesen nem látott szervizt, meg olyan is ami 1 év alatt tropára megy. Gondolom függ a felhasználási szokástól is, meg attól éppen milyen minőségű alkatrész került az adott gépbe, meg milyen napja volt a munkásnak aki összerakta.
-
-
aag
őstag
Mellébeszélsz. Ezen a bolygón az Apple a meghatározó tablet-gyártó. Ők kezdték és ők adják el a legtöbbet. Ez tény-kérdés. Nincs ezen neked mit háborogni.
A szemünk pedig pontlátó, és a perifériás látásunk is egy kört lát a külvilágból. Ez fiziológiai tény. A mozik technikai paraméterei meg az épületekhez alkalmazkodtak. Ez is tény.
A mozifilm képaránya egyébként nem 16:9, hanem: 2,39:1 Ez szintén tény.
Namost, hogy a monitorgyártók (ideértve a TV-paneleket is) miért kezdtek el 16:9-es, meg 16:10-es képarányú paneleket gyártani, azt sűrű homály fedi. Vannak magyarázatok ugyan, de ha megvizsgáljuk őket tüzetesen kiderül, egyik sem állja meg a helyét. Az igazsághoz valószínűleg az a magyarázat állhat a legközelebb, hogy a gyártás ezt a "csíkszélességet" tudja gazdaságosan produkálni.
Egyébként pedig nemszívesen vitatkozom veled. Tisztellek a segítőkészségedért.
-
fujifilm1
senior tag
Sziasztok,
Tulvagyok 30 ora keresgelesen.
Amit szeretnek:
10" colos Tablet - Ez a legfontosabb!
2.2 vagy magasabb Android
Forum / modded firmwerre. (forum- hogy legyen jovoje.)
5:4 arányu (nem 16:9!)
1Ghz- A8 vagy magasabb CPU (jo a 800Mhz meg szobajohet)
10.2 vagy magasabb Flash lejatszas minden alkalmazasban.
A Google market mukodjon 99%ban.
-lehetoleg capacitive, de 2 ujas, dicsert resistive is jo.
-jo tapasztalatok, videok ahogy mukodik.
Front kamera 1.3 mp., WIFI, erős aksi. home, back soft keys.200-400 USD arban.
Ami nem kell:
GPS, back camera, 3G, SIM. Ezek csak novelik az arat. de ugyse hasznalnam.Talaltam par olyat, ami tobbseget teljesiti de vagy nincs semmi nyoma forumnak se referenciának.
Nincs referencia
16:9es sajnosVan vmi javaslatotok?
Koszonm,
Robi -
Az utóbbi évek nekem nem erről árulkodtak. Én magam is használok GPU alapú videórenderelést,és láthatóan hamarabb elvégzi a feladatot ugyan olyan minőségben mint ha csak CPU-ra bíznám a feladatot. Egy célhardver mindig is jóval erősebb lesz,mint egy általános célra fejlesztett központi processzor. Ez a jövő,nem hiába az AMD is a Fusion-t nyomja,mert a cpu mellé beintegrált gpu-val végeztetik el a munka nehezét,lásd videókódolás,3D-s ablakkezelés (AERO),stb stb... Az nvidia is azért nyomja a saját dolgát,mert láthatóan a szervereknél is alkalmazott fermi alapú megoldások köröket vernek az általános feldolgozásra kialakított cpu-kra..
Más: A projekt denver-ről gondolom hallottál?
"Known under the internal codename “Project Denver,” this initiative features an NVIDIA CPU running the ARM instruction set, which will be fully integrated on the same chip as the NVIDIA GPU. This initiative is extremely important for NVIDIA and the computing industry for several reasons."
-
A célhardvernek is nevezhető Tegra 3. Jelenleg a Tegra 2 is rendelkezik hardveres encoder lehetőséggel. Egyedül a platformra(android) írt encoder szoftvert kell elkészíteni és már mehet is a videórenderelés...
Tegra 2 spec:
Video (1080p)Decode
H.264 VC-1 AP MPEG2 MPEG-4 DivX 4/5 XviD HT H.263 Theora VP8 WMV Sorenson Spark Real Video VP6
Encode
H.264 MPEG4 H.263 VP8
-
hecktor
aktív tag
Te, akinél rengeteg tablet megfordul, kb. mennyire teszed az esélyét hogy 1 év alatt elromlik a Galayx Tab-om? Mennyit szoktak visszavinni garanciával ill. javításra, esetleg erről van adatod?
Nominálisan mennyi értékkülönbséget jelenthet a jobb proci és hardvergyorsító, esetleg %-ban kifejezhető a gyorsaságkülönbség?
-
Spidee
senior tag
Hm, értem!
Azért kérdeztem csak, mert az Archos 101-ről láttam egy videót, hogy tudja kezelni. Gondoltam akkor ez is tudja.
-
aag
őstag
Mint irtam, tobb, mint 300 ezer alkalmazas van, kompatibilitast mondani kozel lehetetlen.
Akkor veszed majd eszre, mikor telepitenel valamit ami nagyon kellene, es nem menne, majd akkor veszed eszre.Valóban, ezt már mondtad. De miért ezt hajtogatod folyton? Mondj egyetlen egy fontos alkalmazást aminél hibajelenséget produkál a 4:3-as méretarány. Ha ilyet nem tudsz megnevezni egyet sem, akkor többet már ne mondogasd ezt a 300 ezrees számot. OK?
-
megalover
tag
Oké, értem én a dolgot! Vagy legalábbis sejteni vélem...
De itt vannak még például az 1024×768-as felbontású tabletek (asszem mintha láttam volna olyat is vhol) na azokkal mi a helyzet? Hiszen az is 4:3-as felbontás, és ekkor felmerül a kérdés - minek fejlesztik annyira a 4:3-as képernyőaránynál is ezeket a multi-touchos kijelzőket, ha az androidos programok annyira nem támogatják?
Azért írtam, hogy mutassatok kézzelfogható "teszteket" (akár külföldi siteokról..) mert ha ez már létező probéma a Tabletek esetén, akkor valószínűleg előfordulhat hogy kivesézték már ezt a témát itt-ott nálunk okosabbak/jártasabbak az android-témában. -
Chaser
legenda
Még nem árulnak.
Luissimo: Ez stimm, fentebb összegeztem is. bár azt még nem tudom, hogy rezisztív vs kapacitív témában mi a helyzet, csak annyit tudok utóbbi jobb. Volt nálam egy belépő lowend voda érintős teló, néha hibázott, de összességében használható volt, valami 14k volt újan, tehát biztos nem kapacitív. Nem éreztem használhatatlannak, de nem is használtam jobbat még
Ha nem lenne az xpad akkor biztos az epadot venném gondolkodás nélkül -azért ügyesen 30k alatt most meglenne-, de így inkább várok. Kicsit drágább, de ár/értékben sokkal jobb az xpad, papíron legalábbis.
-
Chaser
legenda
Persze, bruttó árak. Ezért csodálkozom. ÉN IT-ben ilyen eltéréseket még nem láttam.
amikről már hallotam, illetve régebb óta jelen vannak, tehát valszeg nem fake-üzemek:
pcl-land: 32k
computer budai: 35k -ez a helyi bolt-
A4team: 39k
PCX:41k -érdekes mód itt 2 cikkszámon is fenn van, de gondolom ebből csak 1 fajta van, a "másik" verzió 50k-
mibilx: 46k
netrun: majdnem 51k...
Na most vagy van belőle több verzió amit nem hiszek, vagy nem értemCpu kérdésemre tudsz választ adni, vagy hol nézelődjek? Új nekem még ez a dolog.
-
Chaser
legenda
Engem anélkül nem fognak meggyőzni, hogy érdemes 50k fölött nézelődnöm. Ha valami beválik én azt használom évekig is, a telóm is már 4 éves múlt, de nekem jó. ha 1.5 év múlva egy 130-150k-s csoda behalna nálam, hát nem tudom mit csinálnék az 1 év garjával
Elvileg az epadban is arm cpu van. De mégis mennyivel erősebb az xpad-é a +200mhz-en kívül? amúgy nagyon érdekes e3zeknek az árazása, ugye megnéztem az egyik kedvenc boltomban hogy mennyi, br 35k. OK. Nem feltétlen olcsó bolt, gondoltam ekörül dobálják mindett. Erre csak 1 boltnál látam olcsóbban, többinél drágább. De még ismertebb boltokban is, pl mobilx meg egy másik helyen 45 illetve 50k. Az ok, hogy vannak árbeli eltérések, na de ekkorabruttósítva is elég sok, %-osan meg pláne. mitől van ez?
-
Én megvárom az új archos-okat ez a cég elég jól odateszi magát mindig, súly design,kialakítás,jó support,jó árak!
A következő tabom is Archos lesz szerintem...
Más: Szűtyőt nem találtam hozzá,de közben eszembe jutott,hogy a nővéremnek van egy jó varrónője,szal leadtam a méreteket és megmondtam milyen anyagból szeretnék egy kis tatyót neki. Kis tépőzáras teteje lesz,a belseje meg ilyen steppelt anyagú (remélem jól írtam) kis párnácskák,szal puha is lesz és elég jól megtudja védeni a kijelzőt is.
-
Chaser
legenda
Majd ha adnak rá 3 év garit talán elgondolkozom rajta...addig
Tetszik ez a wayteq, csinálsz róla tesztet majd?
Igazából a 10"-os jobb lenne, de az gondolom lesz 60-70k ha nem több. Azért a kijelző minőségére kíváncsi vagyok meg a használhatóságra, de specek alaján jó..kár hogy ez alapján a kék párduc is jónak tűnt
szerk: és az xpad már multi touch..ez jó dolog
szóval elég sok mindent kapnék 310k-ért, mindenképpen megvárom a teszteket róla
-
Torry
addikt
-
megalover
tag
Érdekes, eddig ugyanis mindig vindózzal (helyesebben vinfossal) volt csak dolgom, ott meg olyan képernyő megjelenítési arányt állítok be amilyet csak akarok, a programokat ez ettől még nem zavarja... Android ennyire BUTA lenne....???
Vagy akkor minek gyártanak hozzá 800x600-as kijelzőket a gyártók, ha androidon ennyire használhatatlan lesz tőle - mint Te mondod - amúgy fogtál már egyáltalán a kezedben ilyen kijelzővel megáldott masinát????
Üdv:
megalover -
Zirowe
nagyúr
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Mielőtt kérdeznél, olvasd el a téma összefoglalót!
- A warez minden formában tiltott!
- Alkalmazást keresel? Ide kattints!
- TCL LCD és LED TV-k
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Házimozi belépő szinten
- Intel Dual Core 2000 felhasználók barátságos offolós topikja
- Asztalos klub
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- DJI topic
- Milyen autót vegyek?
- További aktív témák...
- Apple Ipad 10.generáció
- IPAD AIR 13" M3 WIFI 256GB KÉK
- Bontatlan ÚJ IPAD PRO M1 M2 M4 11 12,9 Wi-Fi és 5g cellular 128--512GB DEÁK TÉRNÉL Azonnal Átvehető.
- iPad 8th. 32GB Cellular Független Karcmentes/1-3 hónap gar./Akku 100%/p4300
- Logitech Combo Touch iPad Pro 11" (1., 2. a 3. gen), szürke - UK billentyűzet ipad tok billentyűzet
- ÖRÖK GARANCIÁVAL - OLCSÓ, LEGÁLIS SZOFTVEREK 0-24 KÉZBESÍTÉSSEL - Windows - Office - LicencAruhaz.hu
- PlayStation Plus Premium 24 hónapos előfizetés , egyenesen a Sony-tól!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Tablet felvásárlás! Samsung Galaxy Tab S10+, Samsung Galaxy Tab S10 Ultra, Samsung Galaxy Tab S10 FE
- BESZÁMÍTÁS! 860W Fractal Design ION + 2 Platinum tápegység garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest