-
Mobilarena
Utoljára frissítve: 2024.03.06.
Légy szíves olvasd el mielőtt kérdezel!
Az összefoglalóban sok helyen a fórumtársak hozzászólásai vannak belinkelve, vagy az ő információik alapján írtam meg, tisztáztam le az adott információt. Ezúton is köszönöm mindenkinek a segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
trance89
őstag
válasz
blakey #12167 üzenetére
s905x-en kevés embernél jelentkezett, ez a probléma leginkább a sima s905-ös boxokat érintette és random jött elő
nálam a 10-es builddel minimx és minimxiii-on is ugyanúgy random megállt a bootképernyőn (5-ből 3-4 alkalommal), a 11-esel ugyanez a helyzet
az utolsó működő stabil kiadás a 009, aztán a nov. 19-i dev build után belekerült a temp reading, azóta keserítette sokunk életét ez a hiba
hozzátenném én csak a 64 bites verziót próbáltam -
Technoman
őstag
válasz
blakey #12014 üzenetére
Nem hagyott nyugodni a dolog, ezért újra betettem egy régebbi KODI mentéssel a filmet.
Azt vettem észre, hogy ha eredeti angol sávban megy a film, akkor nincs micro lag, ahogy átrakom a szar, magyar, RTL-es szinkronra, már meg is jelenik a bug (?) Találkoztál már ilyen hibával? -
glugi
aktív tag
válasz
blakey #11083 üzenetére
Feltettem a 10-es LE verziót. Valamivel jobb, nagyobb százalékban van hang.
Érdekességek: DD5.1 (sőt, DD5.1-EX), hdmi-n van hangom a tv-n, pause képarány állítás miatt, indít és már nincs hang. 009 esetén pár perces pause után nincs hang, DD2.0, DD 5.1 (függetlenül attól, hogy az audio fülön a hangeszköz ébrentartását mire állítom).
Most hangeszköznél van PCM, HDMI és BT opció, a 009 alatt csak PCM vagy HDMI volt (dtb fájl megfelelő).
PCM esetén általában van hangom a tv-n, hdmi-n keresztül.
Másik tv-n hétvégén tudom kipróbálni, de már én is a tv-re, illetve pontosabban arra gyanakszom, hogy kb. HDMI 1.2-es lehet maximum a csatlakozója és ez valamiért bekavar az MXIII-nak, vagy fordítva. -
junkpod
veterán
válasz
blakey #11837 üzenetére
elkezdtem talózgatni ezt a develt és látom már van 3.11 is!
LibreElec 3.011na most ki is próbálom ezt az update módszert. Csak berakom a gz filet és a megfelelő dtb filét átnevezve az update mappába és nyomok egy restartot?
-
hevizms
addikt
válasz
blakey #11783 üzenetére
Pedig nem is ittam
Köszönöm a segitséget.Most már világos
Kodi beállitásait lelehet valahogy menteni?
Értem ezalatt a kiegészitők jelszavaitól elkezdve az iptv belépésig mindent.Azt hittem azok verziószámok és jó mindegyik,de közben leesett hogy van sima Beelink Minimx is
-
Osynho
addikt
válasz
blakey #11700 üzenetére
és DoItYourself:
Köszi. Talán ezzel lehetne leginkább a PC-n megszokott kezelést elérni, csak sajnálom rá a 11-12 ezer Ft-ot. Más kérdés, hogy LE alatt tök jól megvagyok a tv táv + mobil irányítással, de pl böngészőhöz, meg beszélgetések gépeléséhez a fizikai billentyűzet lenne a legjobb. LE alá a Chromium a legjobb böngésző? Egyáltalán van életképes megoldás?
Más kérdés: az miért van, hogy amikor lemegy aludni az M18, mármint elsötétíti a kijelzőt, tehát be van kapcsolva, akkor egy idő után nem lehet a CEC-el kapcsolódó távirányítóval felébreszteni, csak Yatse-val?
-
csuzso72
tag
válasz
blakey #11683 üzenetére
Köszönöm a válaszod! A LE nagyon tetszik nekem is, igaz az enyémen még az utolsó 9-es dev van. Ami egy kicsit hiányzik onnan egy rendes böngésző (igaz nagyon ritkán kell, meg néhány adnroidos app), de nehezebb elérni azt ott (hiába elég a gyári firm is hozzá, azért nem kellene mókolni).
TV-met képileg próbáltam a legjobban beállítnai, filmeknél nincs is gond, a jobb képminőséget az IPTV-nél láttam (igaz lehet placebó, amikor az SMPC-t és a kandenciahelyes (?) lejátszást sikerült beállítani).
Hétvégén, jövőhéten lehet lesz egy kis időm és mindkettőt egyszerre a tv-re kötöm tesztelni.
LE-t frissíteni fogom, mert most pl újraindításnál a PVR kezelő megfekszik. Próbálja betölteni az adatokat, de nem megy, ezért nem is jelenik meg a főmenüben a TV opció. Ha a beállításokban ki-be kapcsolom a tv-t, sikeresen elindul, és egy kikapcsig rendben megy (alvóból is jól jön vissza).
CEC az LE alatt jobb, hálózati elérés az LE alatt jobb, H96Pro android/SMPC alatt kényelmesebb. Valamiért az M3 táv LE alatt rosszabb (hatótáv), de ezt továbbra sem értem, hogy lehet.
Valami beállítás miatt gondolom, de LE alatt jobb az, hogy pl filmlejátszás megy vagy TV a főmenübe visszamegyek és a háttérben továbbra is fut a film/TV műsor. Ezet a másikon nem tudtam beállítani és itt az IPTV csatornalistájára ha visszalépek a teljes képernyős lejátszásról leállítja a csatornát. LE alatt a kis ablakban továbbra is fut. Lehet felhasználói hiba, hogy nem találom a beállítását, pedig szerintem kb ugyanúgy van a két gép beállítva.
Szóval csak médialejátszásra az LE tökéletes és jobb is, vegyes használatra a másik és médialejátszásban sincs nagyon elmaradva. Alap dolgokra, átlagos felhasználói igényekhez szerintem mindkét gépet be lehet állítani. -
szabi__memo
nagyúr
válasz
blakey #11647 üzenetére
Én android alatt gondoltam. Az LE egy totál más rendszer, s912 alá nincs is. Senki nem is szarozna LEvel ha tökéletes lenne android alatt
Az is több mint érdekes, hogy elvileg ez a legbugosabb legfosabb cucc a kodi fejlesztők szerint. Persze ők a gyári miatt mondjak. De hogy egy személy megold majd minden problémát rajta amik még az ajánlottabbakon sincs megoldva.. hát no komment
-
pinnacle
nagyúr
válasz
blakey #11589 üzenetére
Köszi! Kikapcsoltam mindkettőt felül, mégis bekapcsol a TV. Nektek nem? MiniMXIII-am van.
-
Technoman
őstag
válasz
blakey #11562 üzenetére
Kösz a részletes választ.
Ha csak ennyi lenne a "gond" -mmint az új formátumok inkompatibilitási lehetősége (ami minden valószínűség szerint inkább a 4k/8k/200k filmekre fog vonatkozik) akkor nincs mire várnom.
A TV-met nemrég vettem, nem fogom egy jó ideig lecserélni 4k-ra + filmekből is inkább a max 10GB-ig szoktam lehúzni.
A fagyást pedig nem tudom másnak betudni, mint a kevés RAM-nak. Most már nem is SD-ről megy a bootolás, hanem a beépített 8GB mem.-ről (tehát már arra sem foghatom, hogy a kártya lassú)
Ezek a fagyások egyébként már akkor is már megvoltak, amikor még megvolt rajta az Android.
Egyszerűen, ennyit kaptam a pénzemért és kész. Ezt el kell fogadnom.
Aztán lehet, hogy az a gond, hogy túl nagy az adatbázisom (2x4 TB WD vinyókról nézem a nézni valót)
Nem csinálja sűrűn (szerencsére) csak egy kicsit zavaró. -
szabi__memo
nagyúr
válasz
blakey #11562 üzenetére
oké, értem. én sok jót még nem olvastam róluk, bár ja, maga a chip jó. de mint player lutri
addig szerintem osztom a kodi fejlesztők véleményét: wetek, mi tv (max minix). mindegyik s905-el
na meg ott a fire2 ami eleg jol tamogatott meg.mondjuk en orulnek ha vegre lenne egy mas markaju soc is amit elkezdenek olcsobb playerekben hasznalni bar ezek joval dragabbak mint a nepszerubb lejatszok. meg a xiaomi android tv os-es s905x-h gep is joval olcsobb ennel, varhatoan az is jo tamogatassal es nem dzsunka kinai takolt os-el...
-
Technoman
őstag
válasz
blakey #11553 üzenetére
Annyira tudtam/reméltem, hogy te fogsz válaszolni. Thx
Miért lenne érdemesebb a Zidoo-kat megvárnom, mibe tudnak többet, az említett Minix-nél?
Szigorúan csak FHD .mkv filmek/sorozatok lejátszására használnám, néha .flac ill. ape track-ek lejátszására. Játékra abszolút nem!
Egyébként, ami miatt Venzről tovább lépnék
- kevés az 1GB RAM (rendszeresen fagyogat, amikor a JukeBoxot pofozgatom, szépíteném)
- hálóban, Win-ről lassú a másolás (100-as)
- nem tudom teljes értékűen használni a távot (ezt én b@szarintottam el, amikor ügyesben letöröltem az alap op. rendszert, azóta az alap Venz-es LE-n "megy" a táv, de ha AZ SD-n lévő 09-esel hajtom meg, már nincs táv, pedig már feltettem Junkpod rem configját is, a leírtak szerint, de semmi változás)
Tudom, már a vásárlás előtt -ha jól emlékszem- pont te hívtad fel a figyelmemet, az első kettő korlátaira, ettől függetlenül nem bánom, hogy megvettem, mert annyira nem vágott földhöz (13 ezer volt) és legalább megismertem egy jobb JukeBox rendszert, az eddig használt MP-imhez (Dune/Mede8er) képest. -
törölt tag
-
junkpod
veterán
válasz
blakey #11411 üzenetére
beelink MX64 (alias m18) boxra felraktam a 010-est, rövd teszt alatt hibátlan, sőt megjött végre a 24/96 flac lejátszás hangja is. Annyi nyűgje volt, hogy telepítés után a remote.conf-ot hiába másoltam a configflesbe, le se sz@rta, ki kellett venni és gyokérbe felmásolni és onnan már ok minden.
Pár teszt után minden rendben tűnik: jelly fish, hd hang, hevc, ...most megnézek egy filmet aztán majd migrálom az adatokat (megpróbálok mentést csinálni a 7-esben és azt visszatölteni a 10-esbe) (médiatár és felület, addonok...)
-
törölt tag
válasz
blakey #11396 üzenetére
Szerintem meg hasznos az 5GHz. Sok helyen terheltek a 2,4GHz -es csatornák, továbbá kizárható az összeakadás más, 2,4GHz -es eszközökkel (pl. Bluetooth perifériák). Én sem vennék már 10/100 -as kütyüt, de ez igény kérdése. Én beérem az SD felbontású filmekkel is, azok meg röhögve átjönnek 10/100 -on is.
-
m_kovacs
tag
válasz
blakey #11280 üzenetére
"Azért ajánlottam többek között a Neo U1-et mert jó és kadenciahelyes a lejátszás."
Ezt értsem úgy hogy Android OP.alatt? vagy csak LE alatt?
(#11277) m_kovacs
"Egyértelmű, hogy android alatt, LE alatt nem kérdés."
EZ egy nagyon lényeges mondat,Tehát nem az ANDROID az akadálya a kadencia helyes lejátszásnak!
Most nincs türelmem kigyűjteni, hogy ki mindenki állította,hogy az Android az akadálya! Remélek Ők is olvassák.
Én is azt vallom,hogy van élet a Kodin túl is!
m_kovacs -
szabi__memo
nagyúr
válasz
blakey #11283 üzenetére
Wetek után mondjuk ja, 2. helyre jók lehetnek, de azért közel nincs olyan és annyi rom rá mint a wetek-ekre.
Nem mondtam, hogy rossz választás, csak nem hiszem, hogy jobb. De mindegy, csak kérdeztem, hogy még talán drágább is mint a WP2 amiben pl dvb-x vevő is van.
És ugye a weteknek licence-e is van. Playready, Dolby, DTS... -
sp8787
addikt
válasz
blakey #11226 üzenetére
En ezt kb. ugy fogalmaznam meg ,hogy ne nevezzuk mar "medialejatszo"-nak azt ami meg azt se tudja amit a 7 evvel ezelott megjelent WDTV Live pl. automata frekvencia valtast.
Ez sztem egy "medialejatszo"-nal dealbreaker vagy tudja vagy nem az.
Persze lejatsza de lejatsza a PC-m is legfeljebb kifolyik a szemem -
furumc
csendes tag
válasz
blakey #11209 üzenetére
Értem, tehát több követelménynek kell megfelelni ahhoz, hogy egy eszközt média lejátszónak nevezzünk, és egy sima mx player-ben való sikeres film lejátszás még nem minősül média lejátszásnak!
Viszont úgy vélem, és ha minden igaz olvastam is valahol, hogy az S912-höz jön frissítés, és támogatva lesz ubuntu felől is.
Árban 10$ a különbség az s905x és s912 között, beelink-et tekintve. -
furumc
csendes tag
válasz
blakey #11199 üzenetére
És mi a baj az S912-vel? Egyenlőre nincs támogatva ubuntu, openelec, libreelec oldalról? És csak androiddal lehet hasznáni? Androidon nem lehet lejátszani filmeket, vagy esetleg a beállítások nem olyan részletesek?
Alapvetően torrentről szedem le a filmeket, 1080p, 720p, és 3D-ben. A tv-m passzív 3d-t tud, kell hozzá szemüveg, és lg, tehát elméletileg a full hd 3d filmek is csak fele akkora felbontásban mennek.
Mi a baj az androidos lejátszó programokkal(mx player, vlc player)? -
ShadeX
tag
válasz
blakey #11058 üzenetére
Köszönöm a segítséget! A Minix ROM valóban megoldotta a problémát, gyönyörűen működik a gamepad vezetékes hálókapcsolat mellett is. Érthetetlen, hogy tudták ezt a hibát benn felejteni a gyári verzióban...?
Valószínűleg a fellángolásom a gamepad iránt múló hóbort lesz, elég kevés játékot találtam, ami korrektül irányítható lenne vele... -
Pelican
őstag
válasz
blakey #11039 üzenetére
Nem a RAM, nekem MINI MX-G-m volt 2 GB-vel, hanem az egész mintha gyorsabb lenne és van egy csomó 4k VP9 anyagom. De majd a használat közben derül ki, sajnos olyan készülék nincs (legalább is ebben az árkategóriában), ami mindent tud. Még a képnézegetést nem próbáltam, ha az menne android alól, akkor az is nagy előrelépés lenne. (MX-G-n két LE kártyát cserélgettem, egyet a képhez, egyet minden máshoz).
-
junkpod
veterán
válasz
blakey #11002 üzenetére
ok, azt értem, de a tv-nek is vannak beálításai és a bekötési sor sem mindegy.
Ha az erősítő és a tv is hdmi-s akkor a legjobb ha box-hdmi-erősítő-hdmi-tv. Ha ráadásul atv és az erősítő is ARC szabványos, akkor ezzel készen is vagyunk. Be kell állítani az erősítőt ARC fogadásra és kikapcsolt állapotú passthrough-ra (ha tudja. Ilyenkor mindnem minden variációban fog szólni, esetleg a lejátszóban kellhet lekeverni sztereóra amikor erősítő nélkül néznek filmet (ha a tv nem tudja a DD-DTS jelet dekodolni)
Minden más eset bonyolultabb, de segítséghez jó lenne tudni mije van a kollégának.
-
zsoika
addikt
válasz
blakey #10985 üzenetére
Mit tudom én....nekem olyan van ami hardveres és nem használom az LE-t. Ha ilyet vesz minden hang menni fog mókolás nélkül.
Amikor vettem ezeket írták más fórumokban igaz nekem pont az volt a bajom hogy 7.1-ben akartam nézni RAW-ba nem PCM-be. Lehet az nem stabil és a PCM igen?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Le Mans Ultimate
- Vírusirtó topic
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Otthoni időjárás-állomás
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- BestBuy topik
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Xbox Classic / Xbox 360
- További aktív témák...
- AKCIÓ!!! GAMER PC: Új RYZEN 5 5600X +Új RTX 3080 +Új 32-64GB DDR4 +1-2-4TB NVMe SSD! GAR/SZÁMLA!
- Csere-Beszámítás! Gamer PC Számítógép! I5 12600KF / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 512GB SSD
- AKCIÓ!!! GAMER PC: Új i5-14400F +RTX 4060/5060/4070/5070 +Új 16-64GB DDR4! GAR/SZÁMLA! 50 FÉLE HÁZ!
- Asztali PC , R5 5500 , RX 5700 XT , 16GB RAM , 256GB NVME , 1TB HDD
- AKCIÓ!!! GAMER PC: Új RYZEN 7 5700/5800X +RX 6600/6700XT/6800/9060XT +Új 16-64GB DDR4! GAR/SZÁMLA!
- Bomba ár! Lenovo IdeaPad V110 - i3-6GEN I 4GB I 128GB SSD I 15,6" I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Samsung Galaxy A22 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Csere-Beszámítás! PowerColor Red Devil Spectral White RX 9070XT Videokártya! Bemutató Darab!
- Xiaomi Redmi Note 11 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged