- iPhone 16e - ellenvetésem lenne
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Mobil flották
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Magisk
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Fotók, videók mobillal
- Azonnali mobilos kérdések órája
-
Mobilarena
Utoljára frissítve: 2024.03.06.
Légy szíves olvasd el mielőtt kérdezel!
Az összefoglalóban sok helyen a fórumtársak hozzászólásai vannak belinkelve, vagy az ő információik alapján írtam meg, tisztáztam le az adott információt. Ezúton is köszönöm mindenkinek a segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Beni2360
félisten
válasz
blakey #37395 üzenetére
Szia!
Most vissza raktam a 912 és nálam nincs is menünél info gomb.
Bemásoltam a letöltött ,LibreELEC-S912.arm-8.2.4-S912-Subtitles-fix.tar és a dzb.img és újra indítottam.
A LE névjegynél 8.90.5 volt és kaptam egy 8.2.4-S912 Sub... rendszert és oda lett mindenem.
Itt valamit el csesztünk-tem.
Kezdhetem belakni az egészet. -
ztsoft
őstag
válasz
blakey #37295 üzenetére
Szia!
Köszönöm a hírt, linket, fel is tettem. Eddig nálam a felirat hibátlan.
A "codec info" megjelenítése kor megakad egy kicsit a kép, de alatta nincs akadás. Még tesztelem tovább.
(#37324) Imi1981 Szia!
Sajnos én csak egy módszert ismerek rá, újra kell rakni az Android-ot, más lehetőséget nem találtam rá (én is belefutottam).
-
Ejelhar
senior tag
válasz
blakey #37191 üzenetére
Egyelőre tanácstalan vagyok:-)
Még a gombod is stimmel, mert ha nem powert küldene, akkor nem a default "Power Menu" ugrana fel, tehát ez is rendben. Mindjárt utána nézek, a rendszer alapértelmezett file-jait is át tudjuk írni OSMC alatt, bár egy "mediacenter" update után ezt mindig meg kell majd tenned.ps. közben olvastam a legutolsó bejegyzésedet, akkor mégsem tökölődök a globális file-okkal:-)
-
Csicsóka
őstag
válasz
blakey #37185 üzenetére
A keymaps könyvtárban nincs másik xml azon kívül amibe beleírtad ShutDown parancsot?
Nem lehet két vagy több olyan fájl, amiben egyforma szekciók vannak.
Vagy nem használtad utána a kodi keymap editort?
Mert a keymap editor szépen átnevezi a fájlodat. .bak-ra, úgy meg nem megy. -
Ejelhar
senior tag
válasz
blakey #37170 üzenetére
Nálam nem akar működni ... Valamit nem vettem észre?
Nem tudni miért, ennek mennie kéne. Ezt a könyvtárat nyalja be utoljára, kifejezetten arra való, hogy átkonfiguráljuk a billentyűzetet,távot.
De mindig a legutolsó xml érvényes, amit abc sorrendben talált. Ha van itt más is, például a keyboard editorral készített gen.xml, akkor az ezt kilövi. Vagy talán mac alatt csináltad a file-t? Az önmagában nem baj, csak a sorvégződést át kéne alakítani unixra.utánlövés: nem emlékszem pontosan hol futottam bele, de lehet, pont ez a file volt, nem minden működött jól root jogokkal. Ha rootként kreáltál vagy cuccoltál át bármit, akkor utólag add az osmc birtokába, tulajdonosváltás:
chown osmcsmc -R /home/osmc/.kodi
-
kovacss72
aktív tag
válasz
blakey #37182 üzenetére
Bocs, a boot idő egy másik hozzászólásra akart válasz lenni, viszont telefonról írtam, kicsit elbénáztam a szerkesztést.
A box kikapcsolásra meg mindent a leírás szerint csináltam és működik, pedig a netről szedtem le a parancsokat, a linuxban még újonc vagyok.Egy eltérést viszont találtam. OSMC alatt 10 MB/s -al kisebb sebességgel tudok a boxra kapcsolt HDD -re másolni, mint LE alatt, ez vajon miért lehet? (38 helyett 28 MB/s.)
Egyébként nálam pörgősebb a rendszer OSMC alatt, pld. a filmlejátszás is jóval hamarabb, szinte azonnal elindul, LE alatt ez 1-2 másodperc.
-
adi1234
tag
válasz
blakey #37142 üzenetére
Akkor ezen a verzión megáll a box frissítése nálam a 912-n !
Általában kipróbálok minden új vagy alternatív dolgot , de lassan a frissítések már arra irányulnak ,hogy minden boxon működjön a rendszer .
Nálam most minden jól megy , így megvárom hátha valami ütős készül a háza táján .
-
darvinya
titán
válasz
blakey #37110 üzenetére
A másik, hogy lassú a HDD-d, nem megfelelő az USB, stb.
Izé…ugyanazon USB-n ugyanazzal USB tárral HW akad, SW jó.
LE-ben milyen sok beállítás van megjelenítőhőz, azonkívül, hogy „stabil”-nak mondott verzióban beállíthatom a felbontást frekvenciával (automatikus) más nincs.
Akkor most milyen egyéb beállítás van és hol?
(#37108) junkpod
Mit nem értesz.
Van egy droid rendszer v6-on VLC HW dekódolás ki.
SD kártyán LE 8.2.3(vagy mi stabilnak mondott verzió) Kodi HW dekódolás ki. -
darvinya
titán
válasz
blakey #37094 üzenetére
Hát annyira vicces 1080p x264/5-ös film akadozva játsza le, kikapcsolva HW akkor nincs akadozás.
Mind2 rendszeren kikapcsoltam HW-t, mert több filmnél akadozott a lejátszás, vagy hang nem tudott szinkronba maradni.(#37096) blakey
Írd már le milyen rossz beállításaim lehetnek, ha csak annyit tettem, hogy kikapcsoltam HW gyorsítást?
-
Csicsóka
őstag
-
szabi__memo
nagyúr
válasz
blakey #37015 üzenetére
Lehet mert előbb megpróbáltam apt-vel feltenni, de nem a daemont hanem a simát ami aztán nem ment fel. Lehet az tett be neki. Utána próbáltam storeból, de nem ment. Viszont apt-vel a daemon ezután simán felment, szóval nem igazán izgat már, de lehet valami ott összekuszálódotr
-
dethroner
veterán
válasz
blakey #36928 üzenetére
Az alfát nem onnan, hanem innen szereztem be. Mindegy is, felraktam a bétát és hogy ennek köszönhető-e, vagy amúgy is ment volna nem tudom, de a teló youtube appról átküldve mennek a videók
Kodi youtube-ban megy a lejátszás az élő csatornákon is, de pl nem jönnek be az ajánlott videók, sőt, a keresőbe bármit írok, csak forog a "dolgozom" karika ítéletnapig, eredmény nélkül. Mi a rosseb lelte ezt a fost?
Update: Vagyis van találat a keresésre, de embertelen sok idő, kb 2 perc után. A találatok akkor már viszonylag hamar elindulnak, csak a keresés borzasztó sok idő. Miért?
-
Csicsóka
őstag
válasz
blakey #36977 üzenetére
Igen, minden olyan hw, amit az LE kezel, most már ez is kezeli. A K1 pro gyári DVB kivétel.
Azon is próbáltam segíteni, az Amlogic DVB driver nem volt belefordítva alapból a kernelbe.
Sajnos ezt engedélyezve, akár fixen, akár modulba, nem fordult le a kernel. Így maradt minden az eredeti beállítások szerint. -
vargalex
Topikgazda
válasz
blakey #36862 üzenetére
Azt nem mondtam, hogy az adatbázist cache-eli lokálisan. Csak a képeket. Nyilván, ha nem elérhető az adatbázis, nem is fog semmit mutatni, hiszen a média információkat valóban onnan veszi. Ahogy láthatod, az adatbázisban csak URL-ek vannak. De nézd meg a Thimbnails mappát, ahogy írtam. Vagy töröld az egyik kliensen a tartalmát és indítsd újra a Kodi-t. Egész biztos, hogy elkezdi letölteni (azaz növekedni fog a Thumbnails mappa tartalma), ahogy bóklászol a filmek között...
Érdemes lehet ezt elolvasni. A lényegi rész az Art for library items bekezdésben: "This means that central databases store where the art is obtained from, and multiple clients then just keep a local thumbnail cache as described below".
Ezért van minden kliensnek saját TexturesXX.db file-ja (Kodi 17-nél Textures13.db) is az userdata/Database könyvtárban. -
ERPY
őstag
válasz
blakey #36859 üzenetére
Ez az adatbázisos dolog engem is érdekelne, persze semmit nem értek hozzá, sosem csináltam még ilyet.
A lényege az lenne ha jól értelmezem, hogy vannak a nas-omon filmek, sorozatok amit haverral közösen elérünk, webdav-on keresztül ő is hozzáfér. Így eddig ha bekerült egy új rész vagy film mindkettőnk boxa leszedte a tartalomnak megfelelő adatokat. Ha adatbázisból dolgozna, akkor ez egy helyen, a nas-on készülne el, így nem kellene a boxoknak külön adatot leszedni, csak lekérik az adatbázisból.
Ennek a beállításáról van valami step by step leírás valahol? Vagy van kedve valaki hozzáértőnek írni egy útmutatót kevésbé hozzá értők számára? -
vargalex
Topikgazda
válasz
blakey #36859 üzenetére
Ha jól gondolom, a borító, stb. képeket igény esetén tölti le a netről. Ahogy láthatod, magában az adatbázisban nincs erre alkalmas mező. De egyszerű: nézd meg a klienseken az
userdata/Thumbnails
mappa méretét. Ha 0-ról indulsz, akkor az növekedni fog. Illetve a scan-t végző eszközödön biztosan teljes, azaz azon a legnagyobb a mappa mérete.Nálam ez a következőképpen alakul:
Notebook, ahol a scan történik:
gavarga@gavarga-e5540 ~ % du -h --max-depth=1 .kodi/userdata/Thumbnails
0 .kodi/userdata/Thumbnails/Video
61M .kodi/userdata/Thumbnails/0
60M .kodi/userdata/Thumbnails/1
55M .kodi/userdata/Thumbnails/2
63M .kodi/userdata/Thumbnails/3
65M .kodi/userdata/Thumbnails/4
58M .kodi/userdata/Thumbnails/5
64M .kodi/userdata/Thumbnails/6
57M .kodi/userdata/Thumbnails/7
66M .kodi/userdata/Thumbnails/8
57M .kodi/userdata/Thumbnails/9
59M .kodi/userdata/Thumbnails/a
64M .kodi/userdata/Thumbnails/b
64M .kodi/userdata/Thumbnails/c
63M .kodi/userdata/Thumbnails/d
71M .kodi/userdata/Thumbnails/e
58M .kodi/userdata/Thumbnails/f
978M .kodi/userdata/ThumbnailsMegogo:
megogo:~ # du -h -d 1 .kodi/userdata/Thumbnails/
10.4M .kodi/userdata/Thumbnails/0
9.6M .kodi/userdata/Thumbnails/6
8.0K .kodi/userdata/Thumbnails/Video
13.0M .kodi/userdata/Thumbnails/8
8.9M .kodi/userdata/Thumbnails/7
9.3M .kodi/userdata/Thumbnails/b
10.3M .kodi/userdata/Thumbnails/4
8.3M .kodi/userdata/Thumbnails/a
9.6M .kodi/userdata/Thumbnails/f
9.4M .kodi/userdata/Thumbnails/3
7.9M .kodi/userdata/Thumbnails/2
15.2M .kodi/userdata/Thumbnails/d
10.5M .kodi/userdata/Thumbnails/c
6.8M .kodi/userdata/Thumbnails/1
9.3M .kodi/userdata/Thumbnails/5
16.2M .kodi/userdata/Thumbnails/e
9.1M .kodi/userdata/Thumbnails/9
163.9M .kodi/userdata/Thumbnails/Mini MX:
minimx-le:~ # du -h -d 1 .kodi/userdata/Thumbnails/
14.2M .kodi/userdata/Thumbnails/0
12.6M .kodi/userdata/Thumbnails/6
2.0K .kodi/userdata/Thumbnails/Video
15.6M .kodi/userdata/Thumbnails/8
11.6M .kodi/userdata/Thumbnails/7
13.5M .kodi/userdata/Thumbnails/b
12.4M .kodi/userdata/Thumbnails/4
9.7M .kodi/userdata/Thumbnails/a
11.6M .kodi/userdata/Thumbnails/f
10.0M .kodi/userdata/Thumbnails/3
10.6M .kodi/userdata/Thumbnails/2
17.6M .kodi/userdata/Thumbnails/d
13.7M .kodi/userdata/Thumbnails/c
10.7M .kodi/userdata/Thumbnails/1
12.2M .kodi/userdata/Thumbnails/5
20.2M .kodi/userdata/Thumbnails/e
12.1M .kodi/userdata/Thumbnails/9
208.4M .kodi/userdata/Thumbnails/Raspberry Pi:
[gavarga@alarmpi ~]$ sudo du -h --max-depth=1 /var/lib/kodi/.kodi/userdata/Thumbnails
[sudo] gavarga jelszava:
4,4M /var/lib/kodi/.kodi/userdata/Thumbnails/3
3,2M /var/lib/kodi/.kodi/userdata/Thumbnails/5
5,3M /var/lib/kodi/.kodi/userdata/Thumbnails/6
5,2M /var/lib/kodi/.kodi/userdata/Thumbnails/b
4,3M /var/lib/kodi/.kodi/userdata/Thumbnails/2
3,0M /var/lib/kodi/.kodi/userdata/Thumbnails/1
2,6M /var/lib/kodi/.kodi/userdata/Thumbnails/c
4,2M /var/lib/kodi/.kodi/userdata/Thumbnails/8
3,1M /var/lib/kodi/.kodi/userdata/Thumbnails/0
3,8M /var/lib/kodi/.kodi/userdata/Thumbnails/9
3,9M /var/lib/kodi/.kodi/userdata/Thumbnails/f
8,0K /var/lib/kodi/.kodi/userdata/Thumbnails/Video
11M /var/lib/kodi/.kodi/userdata/Thumbnails/d
4,3M /var/lib/kodi/.kodi/userdata/Thumbnails/a
3,1M /var/lib/kodi/.kodi/userdata/Thumbnails/4
5,3M /var/lib/kodi/.kodi/userdata/Thumbnails/e
3,9M /var/lib/kodi/.kodi/userdata/Thumbnails/7
69M /var/lib/kodi/.kodi/userdata/ThumbnailsEsetleg állíts be egy új eszközt, routeren tiltsd le neki a WAN hozzáférést és nézd meg, hogy lesznek-e képeid...
-
Csicsóka
őstag
válasz
blakey #36838 üzenetére
Nem is igyekszik a nép, hogy más w-s boxon is kipróbálnák. Csak tanixról van infó. Max. 1-2 napot várok rá, ha addig nem lesz más vason teszt, kizárom a támogatott tipusok közül.
Ha lesz egyszer stabil kernel, ami most az LE dev ágon fut, akkor visszatérünk rá, mert ott már külön fejlesztési ág a W. -
Ejelhar
senior tag
válasz
blakey #36814 üzenetére
Pár éve még volt sírás-rívás az SMB miatt, a célgépek gyenge teljesítménye sokszor a gyenge implementációra vezethető vissza, mert PC-n, x86-os platformon már akkor is jól teljesített.
De pl. a Dune 3-4Mbyte-al kezdte SMB-n (100 Mbites LAN kártyával), ez tényleg pocsék.
De mikor én megvettem, addigra kifaragták. A Smart H1-et kimértem, 72-73 Mbit SMB-n és TCP NFS-en, ez FHD-ra elég. Érdekes amúgy, az NFS kliense UDP-n 50 Mbit alatt teljesített, ez viszont kevés. -
-
blac
tag
válasz
blakey #36781 üzenetére
App Store, innen telepítettem, csak a szolgáltatás beállításokban van lehetőség állítani.
SMB1-re van állítva a protocol, illetve minden variációt kipróbáltam, ezért érdeklődöm a hozzáértők-től, hogy hátha valamit átírva megoldható, hogy mégse kérje a jelszót, ahogy az LE-ben van. -
Ejelhar
senior tag
-
Ejelhar
senior tag
-
kovakovi77
tag
válasz
blakey #36579 üzenetére
OSMC-ben levő összes p212 1GB verziót kipróbáltam nem működik.
LE alatt csak egy dtb-látok dtb.img a fat partíción levő könyvtárakban nincs más dtb.
Honnan szerezhetnék még be S905X 1/8GB verzióhoz valo dtb-t?
Kszaq oldalán méretre kb ugyan ezek vannak fent.A nem működik úgy értem, hogy wired bekapcs nem talál hálózatot, mig a stickes-nél wireless bekapcsol látja az elérhető hálózatokat.
-
kovakovi77
tag
válasz
blakey #36573 üzenetére
Az S905X-hez való p212 1G-s változatú összes dtb-t végig próbáltam, semmi javulás.
LibreElek alatt nem kellett dtb-t cserélgetni, alapból ment.
Régebbi hozzászólásomban írtam egy LibreElek alatti lshw,lsmod kimenetet de legyen itt még egyszer:
Vagy esetleg máshonnan származó dtb kell? LibreElek alatt egy 2xxK dtb van azzal az OSMC nem indul.lshw kimenet:
raistlin
description: Computer
product: Amlogic
width: 4294967295 bits
capabilities: smp
*-core
description: Motherboard
physical id: 0
*-generic UNCLAIMED
physical id: 1
bus info: parisc@1
*-cpu:0
description: CPU
product: cpu
physical id: 0
bus info: cpu@0
size: 1512MHz
capacity: 1512MHz
capabilities: cpufreq
*-cpu:1
physical id: 2
bus info: cpu@1
*-cpu:2
physical id: 3
bus info: cpu@2
*-cpu:3
physical id: 4
bus info: cpu@3
capabilities: fp asimd evtstrm aes pmull sha1 sha2 crc32 wp half thumb fastmult vfp edsp neon vfpv3 tlsi vfpv4 idiva idivt cpufreq
*-cpu:4 DISABLED
product: idle-states
physical id: 5
bus info: cpu@4
*-memory
description: System memory
physical id: 6
size: 806MiB
*-usbhost:0
product: xHCI Host Controller
vendor: Linux 3.14.29 xhci-hcd
bus info: usb@2
logical name: usb2
version: 3.14
capabilities: usb-3.00
configuration: speed=5000Mbit/s
*-usbhost:1
product: xHCI Host Controller
vendor: Linux 3.14.29 xhci-hcd
bus info: usb@1
logical name: usb1
version: 3.14
capabilities: usb-2.00
configuration: driver=hub slots=2 speed=480Mbit/s
*-usb:0
description: USB hub
product: USB2.0 Hub
bus info: usb@1:1
version: 85.36
configuration: driver=hub maxpower=100mA slots=4 speed=480Mbit/s
*-usb:0
description: Mouse
product: USB-PS/2 Optical Mouse
vendor: Logitech
bus info: usb@1:1.2
version: 11.10
configuration: driver=usbhid maxpower=98mA speed=2Mbit/s
*-usb:1
description: Keyboard
product: USB Keyboard
vendor: USB
bus info: usb@1:1.3
version: 1.10
capabilities: usb-1.10
configuration: driver=usbhid maxpower=100mA speed=2Mbit/s
*-usb:1
description: Mass storage device
product: USB Mass Storage Device
vendor: Generic
bus info: usb@1:2
version: 1.00
capabilities: usb-2.00 scsi
configuration: driver=usb-storage maxpower=480mA speed=480Mbit/s
*-network:0
description: Ethernet interface
logical name: eth0
serial: c4:2f:ad:62:43:18
size: 10Mbit/s
capacity: 100Mbit/s
capabilities: ethernet physical tp aui bnc mii fibre 10bt 10bt-fd 100bt 100bt-fd autonegotiation
configuration: autonegotiation=on broadcast=yes driver=st_mac100 driverversion=March_2013 duplex=half link=no multicast=yes port=MII speed=10Mbit/s
*-network:1
description: Wireless interface
physical id: 4
logical name: wlan0
serial: 3c:cf:5b:fe:61:f6
capabilities: ethernet physical wireless
configuration: broadcast=yes driver=SSV WLAN driver driverversion=3.14.29 firmware=N/A ip=192.168.43.20 link=yes multicast=yes wireless=IEEE 802.11bgnlsmod kimenet:
Module Size Used by
ctr 4013 3
ccm 8164 3
ssv6051 200011 0
mac80211 383293 1 ssv6051
cfg80211 365310 2 mac80211,ssv6051
8021q 19119 0
wifi_dummy 806 0
mali 198360 5
amlvideodri 12586 0
videobuf_res 5402 1 amlvideodri
videobuf_core 16491 2 amlvideodri,videobuf_res
videodev 148789 1 amlvideodri
media 25119 1 videodev
dwc_otg 232183 0
fbcon 37495 0
bitblit 4484 1 fbcon
softcursor 1184 1 bitblit
font 7287 1 fbconlsusb kimenet:
Bus 002 Device 001: ID 1d6b:0003 Linux Foundation 3.0 root hub
Bus 001 Device 003: ID 048d:1176 Integrated Technology Express, Inc.
Bus 001 Device 005: ID 1a2c:2d23 China Resource Semico Co., Ltd
Bus 001 Device 004: ID 046d:c00e Logitech, Inc. M-BJ58/M-BJ69 Optical Wheel Mouse
Bus 001 Device 002: ID 05e3:0608 Genesys Logic, Inc. Hub
Bus 001 Device 001: ID 1d6b:0002 Linux Foundation 2.0 root hub -
Imi1981
veterán
válasz
blakey #36528 üzenetére
Na így csinálom de csak akkor látja (most egyelőre telefonnal tesztelem mert egyszerűbb) mikor egy routerra vannak csatlakozva. Ha a két szobával arrébb lévő routerra csatlakozok (amire az előző routerről megy a net) akkor sajnos nem látja. Gondolom azért mert így már nem egy hálózatnak számít . Gondolom az nem valósítható meg, hogy a másik routert is egy hálózatnak lássa a másikkal? Bocs ha hülyeséget kérdezek.
-
ttt
senior tag
válasz
blakey #36442 üzenetére
Az ok, de .tar build? Vagy .gz-ről is megy? Nem telepítettem még így egy rendszert sem, szóval bármivel újat mondasz
Más: Nem léptük már túl az OSMC-vel a fórum kereteit? Nem kellene indítani egy pl: "S905 Le kernelű OSMC from Csicsóka" aloldalt? Már hogy ne tördeljük ennyire szét ezt a jó kis oldalt.
-
Csicsóka
őstag
válasz
blakey #36404 üzenetére
Vagy is, semmi krix krax, telef**tt képernyő? Ment ahogy kell?
Még egy próbát csinálj már meg, légyszi!
Ahogy a resize fájlt csináltad az SD-re, most pont úgy, de emmc fájlt kéne rá tenni.
Ekkor reboot után, elindul a telepítő. Itt sem lehet fagyás, variáció, vagy bármi ármányság.
Ha van billentyűzet, akkor 20 secen belül, bármi leütésével megáll, nem bánt semmit, és elindul az OSMC.
Ha nincs bill, akkor ki kell tépni a konnektorból. Ilyenkor nem tudja törölni az SD-ről az emmc fájlt, ezt kézzel kell. -
Csicsóka
őstag
válasz
blakey #36370 üzenetére
Hogy az initrd fázis alatt képernyőre lehessen bármilyen szöveget írni, be kell hozzá tölteni a megfelelő kernel modulokat, (softcursor, bitblit, font, fbcon) Ezt eddig közvetlenül a framebuffer mód beállítása után betöltöttem.
Most már csak igény esetén, ha valami írni akar, akkor fog betöltődni. Vagy is ha nincs telepítés, átméretezés, update, akkor úgy viselkedik mint az rc3.
A keresési sorrendet megfordítottam, eddig a pen-t nézte meg először, most az SD-t.Az fs-resize-t is módosítottam, ezt a /usr/local/bin-be kell másolni, majd
gunzip fs-resize.gz
Az eredetit előtte törölni kell.
A működését úgy lehet kipróbálni, hogy az SD fat-ra egy üres resize fájlt kell létrehozni.mkdir mnt
mount -L OSMC mnt/
cd mnt/
touch resize
rebootNem fog újra méretezni mert már 1x megcsinálta, de lefut, és nem lehet közben semmilyen hiba.
-
Suineg
senior tag
válasz
blakey #34671 üzenetére
Azt hiszem meg kell hajoljak elötted
Nem tudom mit állítottam most be amit a múltkor nem, de az Universal Movie Scrapper most sikeresen letöltötte a filmjeimhez (344 db) a boritókat, meg miegyebet. Mindezt úgy, hogy a TMDB-t veszi adatbázisnak. Bár át kell egyesével nézegetnem mert szeretem néha a tökéletességet.Egyenlőre most lenyugodtam ezen a téren.
Libreelecnél neked működik a wifi?
-
Pelican
őstag
válasz
blakey #36302 üzenetére
Mindent hálózatról működtetek, SMB-ről, NAS, gép, stb, minden működik, teljesen rendben van a hálózati kezelése.
Abból, hogy nálad megy, nálam meg nem megy, én arra következtetek, hogy nincs teljesen rendben.
Eddig minden box, minden oprendszere látta a NAS-t, kivéve ez az OSMC. Félig ez is látja, megjelenik az IP és a megosztások nevei is. Sőt egyet valahogy sikerült is felvennem egyszer..csicsóka:
SMB megosztást jó ideje nem lehet tallózi, hozzá kell adni, és megy, itt is másnál is.
Már miért ne lehetne tallózni az SMB megosztást a NAS-ról? LE alatt működik most is. -
Csicsóka
őstag
-
darvinya
titán
válasz
blakey #36238 üzenetére
Kodi beépítet file kezelője, csak saját tárjába engedi másolni.
Pl: usr mappában találtam meg config -ot, amiben ott említet file, de csak saját tárhelyre tudtam másolni, viszont onnét nem tudom máshova másolni.Elérni kívülről nem tudom, mert mindig jelszó hiányában eldobja a kapcsolatot.
-
Locutus
veterán
válasz
blakey #36182 üzenetére
Ok, akkor ezt én értettem félre a külföldi fórum leírásából. Bár nem tudom ez a gyakorlatban mit jelent, hogy az alpha verziós szoftver nem használja ki a hardver teljes tudását. Lehet, hogy még így is sokkal jobb, nem? Vagy nemtom, igazából ki is lőhetjük az S912-t miattam.
Redukáljuk le akkor az X96 (42€) és Minix U1 (105€) közé a választást. Előbbi S905X, utóbbi sima S905 ha jól sejtem, viszont jobb a hűtése, supportja (bár ez gondolom csak a gyári androidos témára vonatkozik), illetve jobb(nak tűnő) táv is van hozzá. Minix U1-ből most használtan is van egy lehetőség A2 lite légegérrel együtt 27e-be. (K1 prot meg nemtom honnan vennék értelmes visszaküldhetőséggel, és garanciával, szóval ezt azért lőttem ki)
Ti melyikkel állnátok neki kísérletezni inkább? A cél mint írtam a kadencia helyes hálózati lejátszás kábelen, FHD-ig bezárólag, méghozzá minél kezesebb rendszerrel. (gondolom LibreELEC akkor)
-
headhunter
addikt
válasz
blakey #36106 üzenetére
ctrl+c, ctrl+v "bezavart".
Első nem az volt!
Javított, helyes sorrend:
1. LibreELEC-S905.arm-8.90.4.tar
2. LibreELEC-S905.arm-8.90.5.tar
3. LibreELEC-S905.arm-9.0-devel-20180223155029-r28201-gea3b1a985.tar
4. LibreELEC-S905.arm-9.0-devel-20180316235945-r28380-g48eebd415.tardtb: gxl_p212_2g.dtb
Box: X9 4K Amlogic S905X 2G/8G...
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Melyik állomány "felel" a boot sorrendért, sérülhetett a kernel.img vagy másik fájl a frissítés közben? (3-4.)
-
darvinya
titán
válasz
blakey #36121 üzenetére
Ti írtátok, hogy CEC teljes funkciója működik.
Nálam csak bekapcsolás nem működik, s hiba okát is írtam, hogy csak leállás van, nincs alvó mód.
…használj olyan verziót amiben van…
És ez melyik verzió?Színteret kiveséztem már.
Kérdés még mindig, BT azonosítót hol lehet megváltoztatni?
Vagy ez olyan fix.(#36122) junkpod
Tudom, s írom is.
Olyat nem tudnak ezek a box-ok, mint zárt rendszerűek, ahol HDMI kommunikációs csatorna Wake up is egyben. -
Csicsóka
őstag
válasz
blakey #36113 üzenetére
De még ha garantálna bármilyen működést, akkor sem követelhet senki sem semmit.
Kszaq és barátai, szabad idejüket nem kímélve, tettek az asztalra INGYEN valamit.
Innentől kezdve max. csak szépen kérni lehet bármit is.
Már itt, ezen a fórumon is volt pár olyan fiatal titán, aki majd hogy nem szemrehányást tett, egy nem jól működő funkció miatt.
Nekem ez nem nagyon tetszik... -
pumi1980
tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bestbuy játékok
- Xbox tulajok OFF topicja
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Hardverkemping június végén
- Marcona Thermaltake léghűtés jött HEDT processzorokhoz
- Milyen videókártyát?
- További aktív témák...
- Microsoft Surface Laptop 3 - 15 col - Fekete
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 32/64GB RAM RTX 5060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A12/Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A32/Samsung Galaxy A52
- Szinte új, minőségi, állítható ritkítóolló
- Zebra ZP505 EPL - Hőpapíros címkenyomtató
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest