- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Magisk
- Bemutatkozott a Fairphone 6
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Itthon is kapható lesz a kerámia Xiaomi Band 10
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Netfone
- Szerkesztett és makrofotók mobillal
- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
-
Mobilarena
Utoljára frissítve: 2024.03.06.
Légy szíves olvasd el mielőtt kérdezel!
Az összefoglalóban sok helyen a fórumtársak hozzászólásai vannak belinkelve, vagy az ő információik alapján írtam meg, tisztáztam le az adott információt. Ezúton is köszönöm mindenkinek a segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Beni2360
félisten
válasz
blakey #41584 üzenetére
Tiszta és a 905 boxról van szó. Olyan volt mint régen droidon kodiban freki váltás nélkül.
Habár ha vissza gondolok tegnap délután megnéztem a Rayen közlegény.... filmet ott nem tapasztaltam semmit. Ma este a Kiéhezettek című filmet néztünk projektorral, de ez nem játszik szerintem. -
ztsoft
őstag
válasz
blakey #41554 üzenetére
Szerintem marad az S912 állandora
No igen, nekem már régóta állandó (nincs más).
Viccet félretéve, tényleg sokat javult.
Az adatbázis frissítése meg nem hinném, hogy Kodi hiba, Kryptonnál is van ilyen és Leiánál is volt, egyik nap nem sikerült felismernie az epizódokat, másnap hibátlanul végig ment.
Nálam a videó adatbázis frissítés minden egyes indításnál lefut. Az egyik film ~1,5 hónapja van a NAS-on, a másik ~2 hete, de eddig egyik sem került be. Ezzel szemben a Krypton-nál egyből az elején bekerült.
-
ztsoft
őstag
válasz
blakey #41517 üzenetére
Tényleg sokkal jobb lett, és még hátrányát sem találtam (megnövekedett CPU használat, hőmérséklet).
(#41514) MCs88
Köszönöm az infót!Megnöveltem a cache méretét is, így már tökéletes, sokkal kevesebb a várakozás a film indításánál (az összes teszt videót viszi akadás nélkül). Tegnap elkezdtem nézni egy feliratos sorozatot, de nem láttam benne röccenést, az infónál is csak az elején egyszer csinálja.
Már csak egy hiba van számomra, igaz, ez már a Kodi hibája. Egyes filmek nem kerülnek be az adatbázisba (ellenőriztem a film címét a themoviedb.org-on, az jó), nem talál róla infót.
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz
blakey #41545 üzenetére
8.90.3 alatt már nem volt. 8.90.2 alatt volt utoljára. Aztán 8.90.4 alatt ismét lett 10 bitem és most 8.90.5 alatt is van. Nem értem, mitől tud beragadni, ha egyszer már kivették és nem volt. 8.90.4-es frissítéssel bukkant fel ismét. Persze nagyon nem értek hozzá...
Bár, kizárólag 8 vagy 10 bit 4:4:4 van. Magas dolgok ezek számomra.
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz
blakey #41516 üzenetére
Képzeljétek, frissült a CE 8.90.5-re és most műkszik Rii i7 légegéren a "back" gomb. 8.90.4 alatt nem ment akármit csináltam vele. Tökre boldog vagyok...
Viszont lenne egy kérdésem. Feliratban a hosszú "ő" betű "sapkában" jelenik meg, de egyedül az. A többi betű tökéletes. Mire kellene állítanom hogy jó legyen? Kösz ha segít valaki.
-
-
leone1234
csendes tag
válasz
blakey #41480 üzenetére
Megvan a baj ,sajnos a plexkodiconnect nem müködik jól az új coreelec-kel .Tiszta telepítés után még müködik amint felraktam a plexkodiconnect utánna már nem folytatja a filmet,csak az elejéről kezdi.De erre a szerencsétlenre még az OPENPHT sem lehet feltenni!Esetleg valakinek sikerült s912-re,vagy csak az a fránya T95Z nem bírja.[link]
-
leone1234
csendes tag
válasz
blakey #41480 üzenetére
Hálózati nasról megy ,plexkodiconnect de síma eléréssel is ugyanazt csinálja régebbi verzióval nem csinálta.Mondjuk vannak érdekességei ennek az eszköznek.Senkinek nem ajánlom megvételre.Android alatt működik a kábeles háló rendesen,(wired).De amint felteszem rá akármelyik Libreeleket vagy coreelecet, kábelesen nem tud DHCP-t lekérni a routertől.Sok helyen írnak erről,pedig csak annyi hogy ha hosszabb kábelen keresztül csatlakozol a boxhoz már nem jó.Rövid kábelel közvetlen a router mellöl működik.Pedig a távoli kábelről minden más eszköz működik Xbox,Tv média része stb,de box nem akar.Itt már forumózták de ez sem megoldás:[link] és itt https://discourse.coreelec.org/t/no-wired-connection-on-pendoo-t95z-plus-s912-8-90-2/407 .Most a wifi 5ghz használom,de pont ma rendeltem hozzá egy lan usb adaptert.Remélem az megoldja a problémát.
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz
blakey #41476 üzenetére
Persze, de fogalmam nem volt akkor még, hogy eszik vagy isszák az S905X boxokat.
LE alatt a gyári táv van "rámásolva", de ugye a gyári táv már nem működik CE alatt. A Rii i7 végül is használható, de vannak bosszantó hiányosságai. Szóval így jártam... Ja, persze, a "back" gomb a Rii-n nem működik CE alatt. El sem hittem hogy lehet ilyen, de többször kipróbáltam és nem működött. Emiatt nem tudom használni CE alatt a Rii-t és így magát a CE-t sem, mert nem tudok kilépni bizonyos funkciókból, ha olyan menübe tévednék, ahol nincs "mégse" gomb. -
ztsoft
őstag
válasz
blakey #41367 üzenetére
Megnéztem én is a linkel videót a CE 8.90.5-ösön, csak simán elindítva egy röccenést láttam, nagyjából a videó közepén, az infó sávot előhozva folyamatos a röccenés.
A CE 8.99.01-en a videó elején (~ 2 mp után) van egy röccenés, az infónál ugyan az mint fentebb.
Az LE 8.2.2.3 Ext4-esnél nincs röccenés, csak az infónál, de az megegyezik az előző kettővel. Talán ez betudható a cache méret növelésével, mivel a fenti kettőnél nincs növelve.
Minden rendszernél többször elindítottam a videót egymás után, így kiszűrve a pillanatnyi hálózati terhelést.
(#41451) blakey
Azzal meg ne is foglalkozz, hogy az volt a hiba, hogy szoftveres gyorsítást használt.Pontosabban, user error volt (nem szégyenlem bevallani, ez van).
-
tothl
addikt
válasz
blakey #41406 üzenetére
Nekem az volt a bajom auj LE rilizekkel amikben Leia van, hogy a rádiós távom nem ment, pedig az kellene.
A régebbiekkel jó volt, ha beraktam egy udev parancsot, hogy ne ismerje fel joysticknek.
Ezekkel mi a helyzet CE esetében ? A pusztán IR -es megoldások nem valami ergonomikusak. -
ztsoft
őstag
válasz
blakey #41417 üzenetére
Köszönöm! Nálam "minimum HD"-n volt, pedig mindig át szoktam állítani.
Valahogy most kimaradt. Így már jó. Igen, most én is bekapcsoltam a feliratot, de eddig nem vettem észre röccenést.
Azon gondolkozom, hogy kicserélem egy jobb változatra, ez a sorozat megérdemli. Annyira lekötött, hogy képes voltam hajnal 4-ig nézni, míg nem végeztem az évaddal.
(#41418) csibuka85
Van benne 4K-s discart, meg keret is. Van saját repója is, a függőségek miatt.
(#41422) Csicsóka
Csak nem ezt használod? Néztem én is, de valahogy nem nyerte el a tetszésem. De lehet most megint teszek vele egy próbát.
-
ztsoft
őstag
válasz
blakey #41410 üzenetére
Itt van, [link], mellé tettem a hozzá tartozó feliratot is, teszthez jó lehet.
(#41408) csibuka85
Szia!
Ez a kinézet (skin) tud hasonlót, Aeon Nox 5 az alapja, [link].
(#41412) darvinya
A többi is ilyennel van konvertálva?
A 4. évad már h264, azt már szépen viszi.
Azért kérdem, mert kicsit katyvasznak érzem kódolását. Xvid-en ff-mpeg4, ezt hogy sikerült összehozni.
Ezt nem tudom, nem én csináltam, "virágbolti" beszerzés.
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
blakey #41394 üzenetére
Amint láthattad is mire volt a válaszom, abban épp nem az infósávról, hanem arról a tesztvideóról volt szó. Ez átfogóbb tesztet igényelne, nem csak úgy ad-hoc, úgy, hogy épp azokkal a filmeknél nincs röccenés (vagy csak ti nem látjátok), amikkel épp néztétek. EzT is írtam. Azért elég húzós, hogy fontos a point-perfect kadencia, meg a 41mp-nkénti röccenés sem elnézhető (ami amúgy nekem sem), de ha a feliratoknál röccen egy kicsit a kép az meg jóvanazúgy. Elhiszem én nektek, ha elég releváns infóval és alapos tesztekkel alátámasztva írjátok, de most is ellentmondásos amiket írtok, úgyhogy nem tudom mit higgyek.
S905X mióta nem 10bit?-> Ezt most komolyan kérded? Tudom itt linkelve lett legutóbb valami tesztkép, miszerint akkor mégiscsak natív 10bit-en tolja (tolhatja), de akkor ezt majd jelezzétek ide is légyszi, de ha csak ha már 100% biztosak vagytok benne. wrxtasy biztosan örülni fog, az S912-es felfedezéseteknek is, még ha engem nem is győzött meg annyira (egyelőre)... (De hát nem én vagyok a lényeg.
)
-
Beni2360
félisten
válasz
blakey #41394 üzenetére
Ez így igaz és megnéztem film alatt nem tapasztalható a röccenés.
Ezek a betűk nagyon gyorsan mennek és általában a filmekben kevés az ilyen folyamatos gyors mozgás. majd megnézem egy autós versenyes részleten.
Tegnap éjjel még felraktam ezt az új 9-s a sima 905 Mini boxra és ott nem röccögtek a betűk simán futott tovább.
Más erre a boxra feltett LE verziónál működött a táv a CE-nél semelyik dbt-re nem akaródzik működni csak a bekapcsoló gomb. Tudom van valami mókolási lehetőség az ösz.f.-ban. -
ztsoft
őstag
válasz
blakey #41355 üzenetére
Nincs röccenés lejátszás közben
Feliratoknál sem? Nálam a MotionBars 24 fps-es teszt videót elindítva, egy tetszőleges feliratot betöltve egyből látható, hogy a mozgó pálcikák megakadnak, ugranak a felirat megjelenése, eltűnése kor (kivéve, hogy gyorsan váltják egymást).
Az is igaz, hogy nagyon kicsi és lehet film közben nem tűnik fel.
csak akkor ha megnyomod az "o"-t, "i"-t, hogy megnézd az infókat
Igen, ekkor folyamatos az akadás.
-
ztsoft
őstag
válasz
blakey #41343 üzenetére
Már látszik is, hogy jól működik a várakoztatás:
Jul 18 17:10:25 CoreELEC systemd[1]: Started Wait on network.
Jul 18 17:10:25 CoreELEC systemd[1]: Reached target Network is Online.
Jul 18 17:10:25 CoreELEC systemd[1]: Starting Kodi Media Center...
Jul 18 17:10:26 CoreELEC systemd[1]: Started Kodi Media Center.Egy kicsit nehéz szülés volt, rossz oldalról közelítettünk, de azért sikerült.
S912-n, kb. a elképzelhetetlen kategória volt 1 évvel ezelőtt.
Elhiszem, nekem csak tavaly november vége óta van ilyen box-om, de akkor már elfogadható volt a kszaq rendszere.
-
ztsoft
őstag
válasz
blakey #41338 üzenetére
A /storage/.cache könyvtárban létre kell hozni a libreelec könyvtárat, majd a /storage/.cache/coreelec könyvtárból át kell másolni a network_wait fájlt (ez csak akkor létezik, ha a CoreELEC->Network->Wait for network before starting Kodi engedélyezve van) a /storage/.cache/libreelec könyvtárba. Ennyi.
Ezt viszont jó lenne jelenteni a fejlesztők felé, sajnos én nem tudom megtenni, mivel a Google fordítását lehet meg sem értenék.Ezek szerint már tudnak a hibáról.Igen, ez elegánsabb megoldás, ezt is csinálhatod, ugyan az a végerdménye.
-
ztsoft
őstag
válasz
blakey #41335 üzenetére
Most nálam is előjött a hiba.
Én is engedélyeztem a szolgáltatást, de a státusra ezt kaptam:
● kodi-waitonnetwork.service - Wait on network
Loaded: loaded (/usr/lib/systemd/system/kodi-waitonnetwork.service; enabled; vendor preset: disabled)
Active: inactive (dead)
Condition: start condition failed at Wed 2018-07-18 16:14:22 CEST; 1s ago
└─ ConditionPathExists=/storage/.cache/libreelec/network_wait was not metEzzel csak egy baj van, nincs olyan könyvtár, hogy /storage/.cache/libreelec, helyette van /storage/.cache/coreelec, a fájl név már stimmel.
Most létrehoztam a hiányzó könyvtárat, meg átmásoltam a fájlt, majd kiderül, hogy jó lesz-e.
-
ztsoft
őstag
válasz
blakey #41333 üzenetére
Nem tudom a rendszeren mikor módosítottak, de a Wiki-ben lévő leírás már nem él a 8.90.5-ösnél, [link]. Ez pont a várakozásra vonatkozik.
A connman-wait-for-network.service nincs, de van kodi-waitonnetwork.service, ami nálam nincs engedélyezve, pedig a GUI-n engedélyeztem a 10 mp-es várakozást.
Ezt Te is tudod ellenőrizni a következő paranccsal a box-on (kilépni a q billentyűvel lehet):
systemctl list-unit-files '*network*'
Nálam ez az eredménye:
UNIT FILE STATE
kodi-waitonnetwork.service disabled
network-online.service disabled
network-online.target static
network-pre.target static
network.target static5 unit files listed.
Ha ugyan ez az eredmény, akkor a következő paranccsal lehet engedélyezni a várakozást:
systemctl enable kodi-waitonnetwork.service
-
ztsoft
őstag
válasz
blakey #41331 üzenetére
Nem a beállításokra gondoltam, hanem a hardver, szoftver összefüggésre. Valamiért a 4-es, 5-ös verzió másképp működik nálad. Lehet éppen csak egy nagyon kicsi eltérés okozza a hibát, amit nem veszünk észre.
Még amit korábban írtam, a libcURL-t is meg lehetne nézni, hátha okosabbak leszünk. Sajnos az én tudományom itt kimerült, a találgatással meg nem jutunk előrébb.
-
ztsoft
őstag
válasz
blakey #41311 üzenetére
A 60 mp-nek elégnek kellene lennie, itt valami más lesz. Átnéztem az összes logot, de egyértelmű hibát nem találtam. Ugye a belső hálózati csatlakozást használod (nem külső USB-s hálózati modult)?
Tenni kéne még egy próbát, ugyan úgy, mint az előbb, de az Adatbázis mellé a libcURL-t is betenni a listába, hátha fény derül valamilyen hálózati hibára.
Más nem használ MySQL-t?
Csak a videó, és a zene részére (amit megadtál az advancedsettings-ben), a többire a belső SQL3-at használja. Esetleg a NAS logjában lenne érdemes megnézni, hogy szerepel-e benne hibás csatlakozásra utalás.
-
ztsoft
őstag
válasz
blakey #41305 üzenetére
Meg is van a hiba, nem tud csatlakozni az adatbázishoz (valószínű még nem épült fel a hálózat), sem újat létrehozni. Pedig végig próbálta az összes verziót, de eredménytelenül.
10:13:32.716 T:3895456560 ERROR: Unable to open database: MyVideos110 [2002](Can't connect to MySQL server on '192.168.2.33' (101))
10:13:32.721 T:3895456560 ERROR: Unable to create new databaseMég most is azt mondom, hogy növelni kell a várakozási időt, csak próba képen állítsd 30 mp-re. Lehet a fejlesztők módosítottak a betöltődési sorrenden, így az adatbázis előrébb került a listán.
-
ztsoft
őstag
válasz
blakey #41293 üzenetére
Rendben, akkor közelítsük meg máshonnan. Be kell kapcsolni a hibakeresési naplózást.
Beállítások->Rendszer->Naplózás itt elsőnek a Komponens-specifikus naplózás engedélyezése bekapcsolni, majd a Komponens-specifikus naplózás megadása itt (hasonlóan, mint Whitelist-nél) kijelölni az Adatbázist, a többit törölni (ne legyen sok felesleges bejegyzés), majd menteni (OK).
Már csak a Naplózás engedélyezése van hátra, majd újra indítani, és reménykedni, hogy sikerül elcsípni a bűnöst (mivel ez is a Kodi-val együtt indul).
-
csibuka85
őstag
válasz
blakey #41290 üzenetére
Szias mester még egy kérdés , berendeltem a MINIX U9-H-t az ipontól. A Zidoo X9S is van egy kollégánál itt ph-n 40K-ért. Teljesítményben és hardverben vanvalami különbség ? A Zidoo-n is van KODI vagy ott a saját lejátszóját használja ? A Kettő között vaciláltam sokáig , hogy melyiket érdemes , melyik felé billenjen a mérleg.
Tecnoman : Az nagyon jó akkor. U1 is jó amúgy. Jókat olvastam róla. Ez a POSTERES dolog nagyon tetszik és az is hogy minden testreszabható benne.
-
ztsoft
őstag
-
ztsoft
őstag
válasz
blakey #41278 üzenetére
Van lehetőség a pnpMyAdmin-ban SQL parancs futtatására is. Kiválasztod azt az adatbázist, amit módosítani akarsz, majd felül (vízszintesen) van olyan, hogy "SQL", azt kiválasztod, a szövegmezőbe meg beírod a következő két kódot (biztos össze is lehetne fűzni, de most nem fog az agyam), majd "Go".
ALTER TABLE settings ADD TonemapMethod integer;
ALTER TABLE settings ADD TonemapParam float;
A kép alapján jónak néz ki.
-
ztsoft
őstag
válasz
blakey #41272 üzenetére
Nálad mi a verziószáma a DB-nek? Mert automatikusan módosítja, ha nem megfelelő, [link], 5301. sor, ha kisebb, mint 110, akkor a következő két mezőt adja a settings táblához, TonemapMethod típusa: integer (INT), TonemapParam típusa: float.
Még azt is megnézheted, hogy a settings táblában szerepel-e az említett két tábla (gondolom valamilyen webes szerkesztőt használsz a MySQL-hez).
-
csibuka85
őstag
válasz
blakey #41272 üzenetére
Egy Minix NEO U9-H-t , remélem hogy nem kell visszavinnem , mert nem tetszik vagy valamit esetleg nem tudna.
Itt nagyon jókat írnak róla: [link]
blakey fórimtárs is mondta hogy ajánlott. Megmondom őszintén hogy van itt PH-N egy Zidoo X9S is amit nézegettem , csak a tesztekben azt írták hogy 50 hz-en játsza le a 2160p-s videókat.
-
-
dugesz77
őstag
válasz
blakey #41209 üzenetére
Ezek a test sample-k elérhetők valahol amivel gondja van a S912-nek? A sima hétköznapi általam nézett virágbolti cuccokkal nem találtam nagy problémát, szerintem simán használható főleg ezzel az utolsó rendszerrel. Nálam megüti az ajánlható szintet most már , pedig itt van mellette egy sima egy X-es és egy D-s box is.
-
Csicsóka
őstag
-
MCs88
aktív tag
válasz
blakey #41127 üzenetére
Nem az adatbázishoz történő csatlakozásban történt változás hanem magában az adatbázisban.
Ha a legújabb alpha Kodi azzal kezdi h csatlakozik az adatbázishoz (ez ugye sikeres) és egy "SELECT akarmi FROM settings" queryt csinál, de nincs olyan nevű oszlopod, hogy "akarmi" a settings táblában akkor nagy valószínűséggel hibára fog futni.Továbbá én gyanusnak tartanám, hogy pont akkor romlott el ez neked, amikor adatbázis sémát módosítottak a Kodiban.
-
ztsoft
őstag
válasz
blakey #41127 üzenetére
De az adatbázis eléréséhez a felsoroltak kellenek, semmi más
Persze, nem is állítottam mást, az adatbázis elérés hiába jó (gondolom a csatlakozással nincs is gondja), ha a lekérés során hibára fut. Ilyenkor a lekért adatokat nem kapja meg a Kodi.
mindegyik Kodi verzióval hibátlan
Esetleg a CE 8.90.4-es verzióban keféltek el valamit.
számomra az a verzió nem túl jó.
Nekem sem tetszik annyira, az előző verziók jobbak voltak.
-
ztsoft
őstag
válasz
blakey #41123 üzenetére
A MySQL-nél ha egy nem létező mezőre hivatkozol (akár lekérdezés, akár írás miatt), akkor az eredmény egy hiba kód lesz, azaz, meghiúsul a kérés (persze, ez nem mindig nyilvánul meg, függ a beállításoktól, hogy látható lesz-e, jobb esetben üres vagy fals eredményt ad). Ez okozhat hibát a Kodi felé is.
(#41125) ztsoft
Ebben lennék biztos
Helyesen, "Ebben nem lennék biztos".
-
ztsoft
őstag
válasz
blakey #41095 üzenetére
megnézem az első részt a következő már fekete képpel indul
Ezt még nem tapasztaltam, igaz nem néztem rajta sorozatot. A 4K viszont használhatatlan rajta, mindent 60 fps-el játszik le, független a forrástól. Már az összes beállítást kipróbáltam, de nem használt, mintha dísznek lennének ott. Ezzel szemben az LE (8.2.2.3 Ext4), CE alatt tökéletes.
CE 8.90.4-gyel nekem nem működik a MySQL adatbázis, korábbi verzióval jó volt
Én is gondolkoztam rajta, de mivel több verziót is tesztelek párhuzamosan, így elvetettem a külső adatbázis lehetőségét (jobb a békesség alapon).
várom a 8.90.5-öst ahol már dobva lett az OSMC kernel és egy módosított kszaq kernel lesz.
Igen, ezt én is olvastam. Remélem pozitív változás lesz (8.2.2.3-asból kiindulva), eddig az volt az érzésem, hogy elindultak a lejtőn. Esetleg valami infó, hogy mikorra várható?
-
-
dugesz77
őstag
válasz
blakey #41062 üzenetére
Az érdekes.. Gondolom a Sata3 része usb2 sebességen megy.
rooney8 ha média lejátszónak akarod használni akkor napok kérdése csak a megtérés LE/CE irányába. Ezen rendszerek alatt én nem találok nagy különbséget a kettő között (nálam egy Mecool BB2 S912 és egy K1 Pro S905D megy egymás mellett)
Ha droidra is szeretnéd használni akkor viszont az s912 jobb választás ,mert pörgősebb/erősebb alatta. -
Beni2360
félisten
válasz
blakey #40913 üzenetére
1: Akkor én szerencsés vagyok, váltakozva nézegetem a sima s905 boxxal és néha az az érzésem, hogy a 912 jobb. Nem tudom, hogy mit számít a hardver ebben az esetben de a 912 erősebb mindenben. szvsz.
2: Folyamatosan olvasom már mióta megvettem több mint egy éve a vészjósló híreket és tapasztalatokat. Nem kétség 1 éve még nem volt ilyen jó.
3: 100-ból 90 az szerintem egy elfogadható arány ha hozzá vesszük, hogy a anyag beszerzés honnan van. szvsz.
4: A felirat röccenés állókép esetén nem látható csak mozgásban - Na ezt azért nem vártam tőled, vagy elírtad. Ha vissza olvasol akkor éppen azt írtam, hogy lassú pásztázás közben csak a feliratokra koncentráltam és egy újság élét figyeltem ahol szerintem lehetett volna látni a röccenést. Mivel a nem átváltott filmeknél is inkább a lassú jeleneteknél volt látható a röccenés-akadás.
5: nagyon szívesen össze jöhetünk egy demóra és vinném a boxomat is természetesen. -
sepsi0
őstag
válasz
blakey #40781 üzenetére
Probáltam a simával és a Realtek-el is.
Egyikkel sem volt jó csak dtb nélkül.Amit idéztem azt kszaq írta....
(#40783) Pelica
Mint írtam 2 fajta dtb-vel probáltam Realtek-el és sima 2gb 1000lan,egyikkel sem volt jó. Amint nem másóltam be a dtb filet az update mappába, felállt a rendszer.
De én itt befejeztem, csak azt tudom mondani, ami történt.
Mindent a leírásnak megfelelően csináltam, de biztos nálam van a hiba.
A lényeg most megy a box ismét nandról a legfrissebb LE-vel. -
ztsoft
őstag
válasz
blakey #40693 üzenetére
Már S912-n is lehet mondani, hogy túlhúzva kevésbé melegszik, eddig a nálam lévő legkomolyabb videóval is csak 71 fokig ment fel.
Azért találtam egy kis furcsaságot S912-n a GPU frekvenciájával kapcsolatban.
Az LibreELEC-S912.arm-8.2.4.1.force.444.10bit.img túlhúzás nélkül 666 MHz-en megy (túlhúzást nem tudtam kipróbálni, mert a link hibás a dtb-hez, az újjal meg nem indult el, kszaq dtb-jét használtam, itt meg nem működik a túlhúzás). Egyszer sikerült csontra fagyasztani a box-ot, az alap beállítások elvégzése közben egyszer csak megadta magát.Frissítettem a LibreELEC-S912.arm-8.2.4.2-fix-lost-audio-v2, az új dtb szintén nem jó, nem indul el (Mega-ról származik). Ekkor kezdtem el átnézni a fórumot, találtam egy linket a Google Drive-ra, onnan leszedve az egész S912-re vonatkozó dtb-t (méretileg megegyezik a Mega-n lévővel), bemásolva a megfelelőt azonnal indult. Ennél túlhúzás nélkül már csak 500 MHz-en meg a GPU, túlhúzással 792 MHz.
De még folytatom tovább a tesztelést, összehasonlítást (LE 8.2.2.3 Ext4, CE 8.90.4), az már biztos, hogy class 4-es kártyához képest nagyon fürge.
-
hzx0
aktív tag
válasz
blakey #40649 üzenetére
PCM-re van állítva és a passtrough mód nincs be kapcsolva. Rendszer induláskor tolja fel a hangerőt (de nem mindig). Mikor elindul az alap felület lépegetek a menükbe egyszer csak ful hangerőn kezdi nyomni a menűbe lépegetés hangját. Bármit inditok ilyenkor már fúl hangon marad a box. Ez után ha nyomom a box távirányítón a hang +/- csak a hangerő kis ikonja jelenik meg " o " de nem lehet csökkenteni. Ha induláskor nem emeli meg a hangerőt akkor következö indulásig végig lehet változtatni a hangerőt.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen egeret válasszak?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Linux kezdőknek
- Apple MacBook
- Bevonják az AI-t az atomreaktorok építésébe
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Napelem
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- Komplett PC - Intel Core i7-9700K, 32GB RAM, NVIDIA GeForce RTX 2060 SUPER
- Gamer Félgép - MSI Z370-A PRO + Intel I7 8700K + Kingston HyperX 2x8GB 2666MHz CL13
- ASRock Z690 PG Riptide + Intel I7 12700 ES + Netac 2x16GB DDR4 3200MHz CL16
- Új, Gamer - GIGABYTE Z790 D + Intel I7 14700K + Apacer Panther RGB 2x16GB DDR5 6400MHz CL32
- Új, Gamer - GIGABYTE Z790 D + Intel I7 14700KF + Kingston Fury Beast RGB 2x16GB DDR5 6000MHz CL30
- LG 42C4 - 42" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R7 5700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Chieftec 600W
- LG 55B4 - 55" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- Bomba ár! HP 255 G7 - AMD A4 I 4GB I 128SSD I HDMI I 15,6" FHD I Radeon I HDMI I W11 I Cam I Gari!
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi 9, Xiaomi Redmi 9AT, Xiaomi Redmi 10, Xiaomi Redmi 10 2022
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged