- Mobil flották
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Google Pixel topik
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Macrodroid
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- iPhone topik
- Hatalmas teleppel futott be a Xiaomi Mix Flip 2
- Bemutatkozott a Fairphone 6
-
Mobilarena
Utoljára frissítve: 2024.03.06.
Légy szíves olvasd el mielőtt kérdezel!
Az összefoglalóban sok helyen a fórumtársak hozzászólásai vannak belinkelve, vagy az ő információik alapján írtam meg, tisztáztam le az adott információt. Ezúton is köszönöm mindenkinek a segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
-
ztsoft
őstag
válasz
kenand #46966 üzenetére
Szia!
Igaz, nekem a Youtube hisztizett a verziószám miatt, de hátha megoldja Neked is. Telepíteni kellett az InputStream Helper-t, így már nem számított, hogy más volt a verziószám. Ezt pedig a Youtube beállításaiból tudod telepíteni, MPEG-DASH->InputStream Helper telepítése (alul).
-
Csicsóka
őstag
válasz
kenand #46966 üzenetére
Ez érdekes, hisz nálam egyik vason sem volt soha 2.0.8, és még is megy gond nélkül. Nézd meg nálad mi van, mert a packages-ben benne van, minden korábban települt addon.
Itt ez van:
CoreELEC-t95m:~ # ls .kodi/addons/packages/
game.controller.default-1.0.6.zip
game.controller.default-1.0.8.zip
inputstream.adaptive-2.2.27.0.zip
inputstream.adaptive-2.3.3.0.zip
inputstream.adaptive-2.3.6.0.zip
....Lehet nem ártana törölni a .kodi/addons/inputstream.adaptive és a .kodi/userdata/addon_data/inputstream.adaptive könyvtárakat, majd megint neki futni az egésznek.
Esetleg a kodi/addons/packages/-ből is lehet alacsonyabb verziószámút, telepítés zip-ből metódussal feltenni. -
Csicsóka
őstag
válasz
kenand #46964 üzenetére
Kell lennie, nélküle eddig sem működött volna.
CoreELEC-t95m:~ # ls -a .kodi/
. .. addons cdm media system temp userdata
CoreELEC-t95m:~ # ls -a .kodi/cdm/
.
..
EDEF8BA9-79D6-4ACE-A3C8-27DCD51D21ED.challenge
EDEF8BA9-79D6-4ACE-A3C8-27DCD51D21ED.init
EDEF8BA9-79D6-4ACE-A3C8-27DCD51D21ED.response
libwidevinecdm.so
widevineEsetleg hozd létre, és másold bele a libwidevinecdm.so-t
mkdir .kodi/cdm
-
DoItYourself
Topikgazda
válasz
kenand #46881 üzenetére
Ez csak 800x480 felbontású, rossz a leírása. Az Alfawise X az, ami HD felbontású, és létezik Androiddal és S905X-el, $170-190 áron. Ennyiért meg már LG-t is lehet venni, aminek rendes képe van. Dèja vu érzésem van, ezt már lehet, hogy leírtam egyszer.
Device tree nélkül nem hiszem, hogy LE vagy CE futtatható lenne rajta. -
Martin Eden
tag
válasz
kenand #46694 üzenetére
Én is toltam egy reklamációt a gearbestre a 3 rendelt N5 kapcsán, hogy csökkentett az órajel és akadozik a 4k, ami más (valós) s905x-en nem, erre írták, hogy csatoljak max. 10 megás állományt, ahol bizonyítom a hibát (egyidőben volt/van még két reklamációm nem megérkezett pár $-os rendelésekkel kapcsolatban, amik már 4 hónapnál régebbiek, ezekre meg azt írták, érdeklődjek a postán; úgy hogy előtte már pár ezer $-t elköltöttem náluk...). Szerencsére egyik N5-öt sem 4k-ra rendeltem, mondjuk ma láttam X96 minit valami 26-27$-ért, akkor már jobban megérte volna az. De így legfeljebb a kinézett projektort sem tőlük rendelem majd be...
-
peterattila
aktív tag
válasz
kenand #46336 üzenetére
Sziasztok! Most találtam rá a topicra, de úgy látom sajnos későn
. Tegnap este jött meg a gearbestről rendelt magicsee n5. Droidon bekapcsolva valami katasztrófa volt, kapartam ar arcomat. Az asszony csak nézett, hogy mi ez, mit vettem? Én meg kínomban csak hápogtam. Ma meló után felraktam a CE-t, ezzel most megy, ismerkedünk egymással. FHD nekem elég, több nem kell. Az biztos, hogy többet nem rendelek a dzsunkáról. Ha ezt az eszközt itthoni kereskedésből vettem volna, az asztalunkra csapnám, sőt feljelenteném a céget is vásárlók megtévesztése miatt. De így mit tudok csinálni? Semmit. Törlöm is a gearbest acc-omat, a továbbiakban nem lesz rá szükség. Kib@ott mérges vagyok.
-
rooney8
aktív tag
válasz
kenand #46437 üzenetére
hát nem tudom, hogy a melegedéstől lenne-e. nem is az van, hogy több órás tv nézés után lassul be, hanem konkrétan box bekapcsolása után egyből próbáltam és botrányosan lassú.
most be van kapcsolva az auto frame rate fix, lehet az is bekavar, mert mikor váltok, felvillan egy kép, majd feketeség és utána jön be rendesen.
-
Csicsóka
őstag
válasz
kenand #46394 üzenetére
S905x2 CE nélkül semmit sem ér, de ha még lesz is rá, akkor sem valószínű hogy beruházok egyre, mert a player igényimet még a régi S905-is kielégíti. Szervernek meg a box, a 2A-es táp miatt nem az igazi, a rádugott HDD-nek van hogy ez a táp kevés. Nem véletlenül van a Rock64-nek 3A-es tápja. Ha meg fejleszteni akarok a raid tömb miatt, akkor egy RockPro64 lesz a következő cucc.
-
dugesz77
őstag
válasz
kenand #46373 üzenetére
Én is pc alapú NAS-t használok. Nálam egy toronyházas HP Elitedesk 800 G1 (G3220 4GB ram-al)van most erre a célra beüzemelve . Mehetne bele 35W-s T proci is tudom de annyit nem akarok rákölteni. Elég halk ,konnektor felől mérve 2 hdd-vel 30W alattii fogyasztással OMV-vel.
TM, Plex, NFS. Nincs vele gondom amúgy de ha működne az s905X2 alatt is ugyanez pár wattból venti mentesen akkor miért ne. -
Márton
nagyúr
válasz
kenand #46357 üzenetére
Én is megvoltam, de haladni kell a korral, meg ez nekem szakmám is, így muszáj volt
720p-s projektorom volt úgy 5-6 éve, tudom miről beszélsz, de túl vagyok azon a korszakon.blakey: "USB-n rádugott vinyóról is, boot kártyára másolva is, bármilyen cache, buffer beállítással."
DoItYourself: egyelőre jegelem a CE-t a sok gyerekbetegség miatt, úgyhogy LE.
-
darvinya
titán
válasz
kenand #46274 üzenetére
Az, hogy mi van benne valójában nem tudni, de RK már fel-fel kúszik CE, csak LE nem megy fel.
Kipróbálnád, hogy LE fel megy-e?
Ha nem akkor RK.(#46276) mexel
Ezért szoktam nézni külső HDD (vagy csak keret) vásárlásnál van olyan, hogy Safe energy, vagy hasonló leírása.
Mert azok maguk elintézik és biztosan lekapcsol, még üzemelő box/PC/laptop-nál 5-10perc adatforgalom nélkül is lekapcsolja magát.
Utóbbit egyesek nem szeretik, de szerintem felesleges, mert adatforgalomat 1mp belül újraindítja, akkor nincs akkora kiesés, hogy egyáltalán veszteség lenne.
Ezekben (nem tudom pontosan) van egy max. 256MB puffer, ami adatvesztés kiküszöbölésre raktak bele. -
mexel
veterán
válasz
kenand #46236 üzenetére
A SOC-on is S905X van írva, AIDA szerint is, de droid alatt sok mindent kiírhat. Lehet hogy 905X de akkor valami butított vagy selejt széria, de az biztos hogy kb azt tudja csak mint a 905W, mindenben.
A 905W FW-k nem mennek fel, tehát a rendszerben is 905X- ként szerepel a soc azonosítója, de ezt simán gyárthatják így szerintem.
Orosz oldalon írták hogy alis rendelésnél pl volt amelyikennem egyforma ramok voltak rajta, 2 féle pár volt. Szóval úgy tűnik a Magicsee cég nem hosszútávra tervez, kiszórja ezt a szériát amíg elhíresül hogy valami kamu SOC, de addigra sokat eladnak majd.
Ráadásul éppen összerakható annyira egy dual rendszerrel hogy jobb lesz mint egy dobozból kivett gyári 905W. Ha meglesz a FW akkor azt is felrakom valahová.
Szóval senki ne vegyen Magicsee-t amíg nem derül ki mi is ez, csak bosszúságot szerez magának szerintem.Darvinya: igazad van ebben a formában
Attól függetlenül van box amivel leáll a rack, van amivel nem
Ezért érdekelt a kérdés hogy a boxon belül mi határozza ezt meg.
Blakey: elindult közben a kijelző, kompletten újrahúztam a rendszert USB-n előbb a tanixon, azóta működik.
Ja, és elvileg már nmegvan a Coreeleces dual a T3 minire, most próbálgatom hogy hogyan lehetne gyorsan-egyszerűen telepíthetővé tenni.
-
mexel
veterán
válasz
kenand #46110 üzenetére
Igen, a képeken a Gearbesten is a másik táv van ( x96 féle, jobban is örültem volna neki).
Az hogy bugos nem fedi teljesen a valóságot, valami baj van vele, valami nem kerek.
Ha érdekel adok linket a tesztfájljaimhoz, megnézheted N5-ön hogy működnek-e.
S905X-en nem kell a deinterlacing-el foglalkozni, ott azoknak a fájloknak menni kell, ez a 905W miatt kellett sok videónál, akkor jött képbe a deinterlacing amikor a 905W boxokat kellett üzemképessé tenni.
Ennél a boxnál viszont azok a fájlok nem mennek amik a 905W-nél sem. Más 905X-ek és 905D-k simán viszik ezeket hiba nélkül.
Itt a Magicsee N4-nél ha bekapcsolom a deinterlacing-et akkor lesz csak jó. ( jobb)
Anélkül gyakorlatilag szinte használhatatlan, nem csak hibás a kép hanem teljesen belassul a box és nagyon akadozik. Ezt nem lenne szabad.
És nem csak android alatt, mert egy android rendszerből nem ítélnék, azok mindig bugosak.
De most összedobtam egy a gyáritól teljesen független rendszert ( M16 alapjából vettem, ami már jobb lenne alapból is,) de ezen is módosítani kellett pár dolgot hogy a filmek nézhetőek legyenek.
Libreelec alapból hibázik a tesztfájlokkal ( ugyanazokkal más S905X boxok soha), a CE-ben pedig kell a deinterlacing hogy a hibás videók nézhetőek legyenek, de így is van ami kicsit röcögős.
Szerintem vagy valami überlassú memória, vagy hibás-butított-selejtes SOC, vagy valami hasonlóra problémára gondolok. Nem lehet véletlen a túl olcsó ár a többi S905X boxhoz képest.
Kellene valami 4K 60fps tesztfájl ami garantáltan nem megy 905W-n de 905X-en igen, azzal lehetne megtudni mi is ez valójában. ( van egy hasonló videóm, de az kétesélyes, csak CE alatt megy, droid alatt kb diavetítés) -
mexel
veterán
válasz
kenand #46108 üzenetére
Az N4 már más távval jön, hasonló a tanixéhoz, pár gombos, ilyennel. ( CE a hangerő gombok kivételével kezeli)
Tudom hogy S905X és ez a baj. A box nem úgy viselkedik mint egy 905X. Kb olyan szintű mint egy 905W.
Szétszedtem és S905X van írva a soc-ra, de a tudása mégis kevesebb. A gyári droid használhatatlan, és a CE és LE is akadozik ha 905X beállításokkal használjuk. Szóval részemről abszolút nem javasolt darab, nagyon gyengén viselkedik. -
darvinya
titán
válasz
kenand #46046 üzenetére
Nincs mit.
Berakot kép alapján, a fehér a Bal hang csatorna(jack hegye).
Az én T95N Mini M8S Pro box-omon AV port egyben SPDIF is, csak működtetéséhez kell a Mono jack különben AV port ként viselkedik.(#46047) Beni2360
Pont annyi hang csatornás, mint optikain lenne.
Nincs különbség, hogy optikai vagy elektro digitális. -
kenand
veterán
válasz
kenand #46046 üzenetére
Iyennel megy a fehéren
Kisebb gond de az Alexelec mintha nem látná a Wifi+BT chippet, sima 905x-es dtb-t tettem rá. (lehet nincs benn) A típust sem tudom sajnos...
Biztos hogy az Alexelec remote.conf-ot használ?
Betettem az androidról kimentettet a configfiles mappába samban, ujraindítottam, de továbbra sincs táv... -
Beni2360
félisten
-
peterk
senior tag
válasz
kenand #45992 üzenetére
Nem, de nagyon egyszerű csinálni.
Telepítsd fel a CE-t, engedélyezd a beállításokban az SSH-t, lépj be SSH-n (root/coreelec a usernév/jelszó), aztán add ki sorban az alábbi három parancsot:
1. systemctl stop kodi
2. systemctl stop eventlircd
3. ir-keytable -tAztán kapd elő a távot, és kezd el szép sorban nyomkodni a gombokat rajta. A képernyőre (az SSH konzol képernyőjére) ki fogja írni minden gombnál, hogy milyen számkódnak ismeri fel. Egy 0xXXXXXX formátumú számkódot fog kiírni, van amikor csak két számjegy (pl. 0x12), vagy amikor négy (0x1234), vagy amikor több. Ezt írd fel minden táv gomb mellé magadnak egy papírra. Aztán kapj elő egy sima szövegszerkesztőt, ami tud linuxos szövegformátumban is menteni. (pl. notepad++). Készítsd egy üres fájlt, nevezd el ahogy akarok (pl. magicse-remote-config, kiterjesztés nélkül), majd másold be az alábbiakat a fájlba, végül a sor elején levő számkódokat cseréld le azokra amiket felírtál az egyes gombokhoz. A számkódok mögötti szöveges kódokból rá lehet jönni, hogy mi melyik (KEY_NUMERIC_0 nyilván a "0" gomb, a KEY_DOWN a "le" gomb, stb.). Ha valamelyik szöveges kódhoz nem találsz távirányító gombot, azt a sort törölheted nyugodtan.
-----------------------------------------------------------------------
# Magicsee, type: NEC
0x2217 KEY_NUMERIC_0
0x2241 KEY_NUMERIC_1
0x2203 KEY_NUMERIC_2
0x2242 KEY_NUMERIC_3
0x2245 KEY_NUMERIC_4
0x2207 KEY_NUMERIC_5
0x2246 KEY_NUMERIC_6
0x2255 KEY_NUMERIC_7
0x2217 KEY_NUMERIC_8
0x2256 KEY_NUMERIC_9
0x2202 KEY_ENTER
0x2244 KEY_MUTE
0x2247 KEY_INFO
0x224e KEY_VOLUMEUP
0x2252 KEY_VOLUMEDOWN
0x2212 KEY_CHANNELUP
0x2211 KEY_CHANNELDOWN
0x224c KEY_FASTFORWARD
0x2254 KEY_REWIND
0x2251 KEY_PLAY
0x2208 KEY_RECORD
0x2250 KEY_PAUSE
0x221a KEY_STOP
0x2215 KEY_NEXT
0x2216 KEY_NEXT
0x220e KEY_PREVIOUS
0x2257 KEY_PREVIOUS
0x2206 KEY_UP
0x220a KEY_DOWN
0x2243 KEY_LEFT
0x2201 KEY_RIGHT
0x2202 KEY_OK
0x224b KEY_EXIT
0x2205 KEY_HOME
0x225b KEY_MENU
0x2210 KEY_ZOOM
0x220b KEY_MODE
0x2204 KEY_LANGUAGE
0x2214 KEY_SUBTITLE
0x225f KEY_RED
0x221e KEY_GREEN
0x225c KEY_YELLOW
0x221d KEY_BLUE
---------------------------------------------------------------------------Ha végeztél, mentsd el a fájlt, csatlakozz hálózaton a boxhoz, és a "configfiles/rc_keymaps" mappába másold be az elkészített fájlt. Utána pedig a "configfiles" mappában levő rc_maps.cfg fájlba írd ezt be:
---------------------------------------------------------------------------
* * magicse-remote-config (vagy aminek elnevezted a fájlodat)
---------------------------------------------------------------------------Ha nincs rc_maps_cfg fájl a mappában, akkor készíthetsz is egyet, vagy pedig lemásolhatod a rc_maps.cfg.sample rc_maps.cfg néven, és abba írd bele (utóbbi esetben vagy törölj ki mindent a fájlból, vagy tegyél kettőskeresztet minden sor elé, kivéve a fenti egy sort.).
Ennyi. Indítsd újra a boxot, vagy pedig lépj vissza az SSH konzolhoz ha még nyitva van (ahol a táv gombok kódjait felgyűjtötted), nyomj egy ctrl-c-t (hogy kilépj a kód olvasásból), majd add ki a következő két parancsot:
1. systemctl start eventlircd
2. systemctl start kodiÉs már működni is fog a távod.
-
szabi__memo
nagyúr
válasz
kenand #44968 üzenetére
S912-höz sem adta ki (és az is 2 éves), szóval nem tudom érdemes e reménykedni és s905-re sem rajtuk múlt tudtommal. Talán egy s912-szerű megoldás összejön enélkül is, egyelőre passz. Talán ha más gyártók belehúznak, akkor lesz akkora nyomás rajtuk, hogy lépjenek, viszont nem tudom más platformok hogyan állnak, de mivel még mindig az ósdi s905 a legjobb választás nem túl biztató
-
Keef_Lee
senior tag
-
-
Technoman
őstag
válasz
kenand #37234 üzenetére
kenand
Érdekes, én a másik "véglet" vagyok.
Inkább veszek egy kicsivel drágábban valamit (pld az itteni 8-10k-s lejátszóval szemben, én megvettem a 40k-s Minix Neo U1-et), de ezt évekre vettem. Nem vagyok az a konzumrabszolga típus.
Mindentől függetlenül, én sem vennék egy túlárazott, mára már letűnt márkát.darvinya
Na ez az. Ez a szegmens nem olyan, mint pld az autóipar, itt nem lehet egy márkából évtizedekig megélni. (BMW, Mercedes, stb....)
Csendben megjegyzem, hogy a jelenleg bírtokolt "A" kategóriás Minix sem lesz már sehol, 5-10 év múlva.
Emlékeztek még erre az (akkori) "istenkirály" márkára
Ennyire k@rva ez a világ -
Technoman
őstag
válasz
kenand #37229 üzenetére
Na igen, ez érthető lenne, ha itt mindenki sírva-ríva követelné, hogy legyen már egy normális LE kiadás (vagy más) ami nem egy bughalmaz. De nem ez a helyzet. Már egy 6-10k-s lejátszó is lehet atomstabil, a megfelelő LE/dtb párossal.
Ennek tükrében viszont, nevetségesnek tartok egy átcímkézett alis lejátszót 2-3x áron eladni, főleg 1 GB RAM és 100-as Lan mellett.
Ahogy korábban már írtam. szvsz, a jelenlegi gyártó meg akarja lovagolni a neves márkát, hátha még e név alatt el lehet adni. -
dugesz77
őstag
válasz
kenand #35954 üzenetére
Raspberry-re szépen fejlesztik. Lehet estére kipróbálom , bár pont ma raktam fel egy Rpi2-re az Le Leia-t az alatt is működik a 720p-ben a HBOGO
. Meglepően szépen viszi , bár csak pár órát teszteltem stabilnak tűnt.
Kéne venni egy Raspberry Pi 3 Model B+ nem sok az előre lépés de akkor is kell.
-
Theory66
aktív tag
válasz
kenand #35774 üzenetére
Találtam egy Tanix TX3 Max-t, kuponnal 38$ ~ 9800 Ft Ebben van beépített 4.1 BT, új, és 2/16GB. Ha jól néztem TX 3 ajánlott, de a max nincs a listában. Ez is jó vagy ezzel van valami gond?
A használtat 5k+szállítás 1300 + 1k bt dongle= 7300 Ft áron tudnám megszerezni akkor talán ez jobban megérné nem?
-
Adamo_sx
aktív tag
-
-
blakey
titán
válasz
kenand #35078 üzenetére
Tudom mit ír de nem kell beállítani SPDIF esetén semmire, maradjon 2.0, a PT-t kapcsold be és az erősítőnek megfelelően állítsd be, tehát ha tud AC3-at és DTS-t akkor DD=be, DD transzkódolás be, DTS be, többihez nem kell nyúlni, így lesz minden esetben hangod. Amennyiben PCM-et szeretnél akkor annak megfelelően kell beállítani.
-
blakey
titán
válasz
kenand #35073 üzenetére
Miért furcsa? A passtrough rész nincs összeföggésben a Csatornák számával, ezért passtrough, tehát ha a transzkódolást bekapcsolod akkor minden olyan hangot amit transzkódolni kell az megfelelő, de maximum 5.1 lesz, pl. van egy 7.1-es Multi CH anyagod amit nem tud kezelni az eszközöd, bekapcsolod a traszkódolást és AC3 5.1 lesz.
Egy picit furcsán és nyakatekert módon van a hangbeállítás, de a lényeg az, hogy ha nem kell Multi CH PCM akkor a Csatornák száma maradjon 2.0 és a Passtrough rész legyen megfelelően beállítva, amennyiben kell a Multi CH akkor a csatornák száma legyen 7.1 és annak megfelelő legyen a PT. -
zsoika
addikt
válasz
kenand #35070 üzenetére
Droid alatt gondoltam! A kamerának van saját androidos programja....tehát a kamera beállításait és a képet ott látni csak nem tudom hogy tudom majd felvenni. Azért gondoltam hogy ha v.ki próbálta már akkor jelezhetné, mert addig nem merem megvenni a kamerát...nem egy olcsó mulatság(de mi az?)
-
esox
senior tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Új / Újszerű /Gamer / Munka PC i7-14700KF RTX 4060 Ti DDR5 32GB Garanciális
- Belépő GAMER PC! i3-13100 / RX 6600 XT / 16GB DDR4 / 512GB NVMe / 600w!
- AKCIÓ!!! GAMER PC: Új i5-14400F +RTX 4060/5060/4070/5070 +Új 16-64GB DDR4! GAR/SZÁMLA! 50 FÉLE HÁZ!
- GAMER PC : RYZEN 7 5700G/// 32 GB DDR4 /// RX 6700 XT 12 GB /// 512 GB NVME
- GAMER PC! Ryzen 5800X / RTX 3080 / B550 Aorus / 32GB DDR4 / 512GB NVMe / 750w! BeszámítOK
- CarPlay / Android Auto adapter meglévő Android alapú fejegységhez
- BESZÁMÍTÁS! Sony PlayStation4 PRO 1TB fekete konzol extra játékokkal garanciával hibátlan működéssel
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- LG 34GS95UE - 34" Ívelt OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest