- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Milyen GPS-t vegyek?
- Honor Magic4 Pro - varázsolj nekünk valami szépet
- Itthon is kapható lesz a kerámia Xiaomi Band 10
- A Nothing Headphone (1) is a dizájnról szól
- Apple iPhone 4S - az amerikai pajtásod
- Magisk
-
Mobilarena
Utoljára frissítve: 2024.03.06.
Légy szíves olvasd el mielőtt kérdezel!
Az összefoglalóban sok helyen a fórumtársak hozzászólásai vannak belinkelve, vagy az ő információik alapján írtam meg, tisztáztam le az adott információt. Ezúton is köszönöm mindenkinek a segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Beni2360
félisten
válasz
junkpod #70828 üzenetére
Hát mivel az egész médiatárat le kell ellenőrizni ezért az időbe telik. Ki is írja, hogy sokáig fog tartani.
Én ezért a filmet vagy sorozatot a fő oldalról törlöm (innen és a HDD-ről is), jobb gomb menüben majd a videók mappában is törlöm az üresen maradt mappát a benne meghagyott semplével együtt.
Aztán időnként a kosarat is törlöm mivel oda rakja. Ez még mindig sokkal gyorsabb mint a médiatár tisztítása opció.
Ui: ha netán benne van a torrent kliense akkor onnan törlöm és csak a főoldalnál marad hátra törlésre. Ez a leggyorsabb. -
ztsoft
őstag
válasz
junkpod #70828 üzenetére
Nálam jól működik a médiatár tisztítása, mindig ezt használom ha törlök a filmek vagy sorozatok közül.
(#70817) Met
Ugye, a filmeknél csak egy filmhez tölti le az adatokat, a sorozatoknál viszont a sorozathoz, évadokhoz meg minden egyes epizódhoz. Látható, hogy a sorozatoknál sokkal több adatok kell letöltenie egy sorozathoz.
Nálam is tovább tart a sorozatok átvizsgálása, mint a filmeké, pedig az utóbbiból sokkal több van (112 film, 14 sorozat, 1114 epizód).
-
dzz
aktív tag
válasz
junkpod #70505 üzenetére
Lehetne, de minek
A GPL világban az a szép ami egyúttal a csúnya is. Ezerfelé ágazó azonos megoldások ahelyett, hogy egységes erővel egy-két megoldást tolna mindenki előre. Ezzel nyert az MS és az Apple is, nem szabdalta szét az erőforrásait! Lehetne egy LE customisation-t fenntartani és PHElec platformnak nevezni, de a kérdés, hogy mit adnánk hozzá ami jobbá tenné? Bootlogó csere?
Az nem gond, mit még? Állíts egy listát össze, illetve állítsunk egyet együtt össze, lehet, hogy kisül belőle valami jó! Amit én szeretnék, azt nem lehet
4k Netflix
-
dzz
aktív tag
válasz
junkpod #70482 üzenetére
Írtam is, nem mindig ír hülyeséget, ezért nem dorgálásnak szántam, hanem talán felhívtam a figyelmét! Talán! Sok user van itt, akiknek az írását már csak átugrom, mert nincs időm kitalálni, hogy mit akar valójában, de eleinte mindnek adok esélyt
, aztán ha látom, hogy nem elütés, nem egy-egy sietve összedobott hozzászólás hanem ez a stílusa, akkor simán továbbgörgetek ha meglátom a nevét! Egy ilyen szöveggel például privátban nem is tudnék mit kezdeni és volt is rá példa más fórumon (pár évvel ezelőtt amikor még türelmesebb voltam), hogy telefonszámot cseréltünk és kiderült, szerbiai magyar aki sosem látott nyelvtankönyvet! Az más fekvésbe helyezi az egészet viszont onnantól megpróbált odafigyelni legalább az alapokra, hogy segítsen saját magán! Értelmezhetetlen kérdésekre nem lehet helyes választ adni, kérdezni is meg kell tanulni. Jelen esetben egyenesen áldásos lenne, mert jó úton halad csak rossz irányba
Már „fejleszt” meg „build”-el, de fogalma sincs az alaprendszer felépítéséről és írni akar a -ro SYSTEM-be, nem érti, hogy miért nem megy?! Belecsap a közepébe, de nem látja át az egészet egyben. Ez a Write-Only mód, ezt kellene egy -rw kapcsolóval átállítani előbb a fejében és mindenki jól járna! Leginkább ő!
Én fejlesztek, embedded linuxokat építek arm processzoros környezetekbe (hw és sw is), egy dual Xeon a fordítógépem distcc-vel amin kb. 60 különböző hw fordítása zajlik és elképzelhető, hogy fogok LE módra is építeni az én környezetembe is, de mielőtt a buildre adnám a fejem, olvasok! Aztán olvasok és még egy kicsit olvasok! Ez az egész LE/CE/OE nekem még új ugyan, de az nem új, hogy előbb meg kell ismernem a fejlesztésének menetét! Őszinte leszek, ez az ismerkedési idő tűnt el a mai programozó palántákból, mert lehet „összeklikkelni” és copy-paste-zni már lassan bármit. Igaz, tele lesz fölösleges dolgokkal, 100x akkora lesz a kód, mint kellene, de van tárhely és memória dögivel, minek optimalizálniNa ez a hozzáállás nem fér el egy LE vagy kernel fejlesztés során. Most kíváncsiságból játszottam egy MeeGoPad-al (T01). Elég egy rossz helyen ütött enter és mehet a levesbe vagy szét kell szedni és direktben a flash-ba írni, hogy visszakapd. 32bit UEFI és 64bit-es rendszer. Egy LE ment rá, persze nem bootolt csak külső eszközről, tehát az LE saját telepítője alkalmatlan a feladatra, kellett egy alternatív módot találnom, de már működik.
Nekem új a LE/CE/OE triumvirátus, sőt igazából pár évvel ezelőttig csak álom volt egy rendesebb multimédiás rendszer, ezért jöttem ide kérdezni. Kaptam választ, keresek tovább számomra megfelelő megoldást és olvasom a hozzászólásokat, mert szinte mindben van valami ami segít, aztán ha nem értek valamit jövök kérdésekkel, de adok időt magamnak azt megfogalmazni, mert hamarabb kapok érdemi választ! Van akkora linuxos tapasztalatom, hogy vehetném félvállra, de akkor minek kérdezzek valamit ha nem érdekel a válaszAbbahagyom mielőtt kicsaptok a fórumról
Nem érintem a témát többé!
-
nfsu17
veterán
válasz
junkpod #70481 üzenetére
Nálam a play/pause egy gomb. Ha megy a film, megnyomom a gombot, megáll a film, előjön az osd. Innen a büdös életben eddig még nem tudtam eltüntetni az osd-t. A vissza gombra csak háttérbe rakja a videót és más menü jön be. Estuary. Természetesen ez csak azért furcsa, mert egyik eszközöm sem így csinálja itthon.
-
FerNandor
őstag
válasz
junkpod #70481 üzenetére
Akkor lehet, hogy ez okozza a bosszúságot, köszi. De ezzel meg az a baj, hogy a Minix u9-h távkapcsolóján van vagy 4-5 gomb és pause/play stb nincs közötte. Átprogramozni sem tudom, mert akkor meg más funkciók vesznek el. (ráraktam volna a nyilakra, de akkor meg a menüben nem tudok navigálni, a hangerőre meg nem engedte, pedig azokat meg pont egyáltalán nem használom)
És az átprogramozással meg a feliratot/hangot is egyszerűbben tudnám léptetgetni, így meg az is kb 8 gombnyomás.
Ilyenkor azért meglepődök, hogy a kb 2009-ben vett WD TV HD-m, amit egészen idáig használtam (most meg odaadtam anyámnak) mennyivel felhasználóbarátabb volt ilyen szempontból. -
Vtmk
tag
válasz
junkpod #70315 üzenetére
Buildelni akarok. De az useragent-et akarom módosítani.:
Nem vágesz?Ez volt az alap:
Kodi/18.6 (X11; Linux aarch64) CoreELEC/9.2 App_Bitness/32 Version/18.6-Git:ccf761beaceb2ec6d1e97227bb7d69b8ba2690b1Ez lett amit ma végre először ledaráltam:
Kodi/18.6 (X11; Linux aarch64) CoreELEC/9.2 App_Bitness/32 Version/18.6-Git:6763f2b528974c6ab3a5fcc8b75f683db13c6bda
És ilyenre szeretném átdarálni:
Valamielek 1.0Meg az ssh username-et akarom átírni.
Ja és telepítettem amit kreáltam-kókányoltam fogom az max+ mentését átrakom egy az egybe az x96s905x -re azt csók.
-
cof
veterán
válasz
junkpod #70247 üzenetére
Bármit meg lehet oldani szerver oldalról. Ott van pl. az IPTV lista, ha jól láttam te is tag vagy, az is csak Kodi alatt nézhető, vagy ennek forkjai, attól függ, hogy milyen kliensek vannak engedélyezve. VLC-ben ezért sem nézhető például.
Widevine L1 támogatás sosem lesz CE alatt mert ahhoz meg Google licencsz kell, hiába tudja a vas, de csak Android oldalról.
HBO meg azért megy L3-al hardveres gyorsítással mert nincs tiltva szerver oldalról.
Itt pont az a lényeg, hogy a Widevine L1-et csak olyan készülék tudja amiben van egy +hardver egy chip erre.
Windows is csak L3 mivel ez szoftveres, L1 meg egy hardver, amelyik készülékek L1-es, abban van egy +hardver.
A NF-nél még rájön a +hitelesítés, simán kiolvasható egy telefonból vagy bármilyen rendszerből a hardveres adatok.
-
Csicsóka
őstag
válasz
junkpod #69871 üzenetére
Elég csak 1x droid recovery-be lépni, és már az összes U-boot változó alapra áll. Vagy csak 1x forpiszkával indítani a CE-t, akkor is ez lesz, a CEC tiltásnak annyi.
Az aml_autoscript legelső sora mindent alapra állít.
defenv
setenv bootfromnand 0
setenv upgrade_step 2
setenv ce_on_emmc "no"
...Nem volt ezek közül valamelyik használva?
-
blakey
titán
válasz
junkpod #68908 üzenetére
Akkor igen, teljesen ki kell kapcsolni. Bár ezeken a boxokon az infra letakarása nem biztos, hogy segít, helyette végigmennék a TV, erősítő távok gombjain, hogy nem kapcsolja-e be valamelyik a boxot. Nálam a TV távja a 4-ből 3 boxot bekapcsol, egyiket az OK gomb, másikat a lefelé nyíl, harmadikat meg szintél a nyíl, bár ebben nem vagyok biztos. Nálam wifis konnektorba van csatlakoztatva a box, így egy gomnyomásra kikapcsolom.
-
Monngoose
aktív tag
válasz
junkpod #68895 üzenetére
Sajnos nekem is volt ilyen kalandom (CE 9.2.1). Én is erősítőn keresztül megyek a TV-be. A TV-n a CEC az erősítős kapcsolat miatt bekapcsolva. Ugyanaz a tünet: CE-n kikapcsolt CEC esetén is a TV ki-bekapcsolta a lejátszót. Sőt olykor még akkor is, ha a TV-n bemenetet váltottam.
Egyetlen dolog oldotta csak meg - kikapcsoltam a TV-n a CEC-t.Nem tudom, hogy a fejlesztők tudnak-e a gondról, de ha nightly-nál is jelentkezik, akkor eddig nem nagyon törődtek vele.
-
ztsoft
őstag
válasz
junkpod #67630 üzenetére
Nálam "még" megy a régi saját API kulcs, most néztem.
Melyik verzió van fent a box-on? Nálam a 9.2.1-es csinálta ezt, a 9.2.0-ás jól működik.
(#67631) DJGABI
Ez a Microsoft "nagy dobása" volt, hogy natívan lehessen egyes Linux parancsokat (elméletileg a Bash volt a fő cél) futtatni Windows-on. Már itt is írtak az SSH-ról tavaly, [link], azt viszont nem tudom, hogy mióta elérhető beavatkozás nélkül.
-
Beni2360
félisten
válasz
junkpod #67277 üzenetére
Kösz, de mivel egy 8 részes (A törvény nevében 3. évad) egyes részeiben volt ez az anomália és annyira nem zavart és már be is fejeztem, az utolsó két résznél meg jó volt a dupla hosszú mh. megjelenítése. Marad minden a szokott beállítás. Csak azért kérdeztem mert a 9.2.1-ről mentem vissza a 9.2.0-ra és azt hittem emiatt lett az anomália.
-
ttt
senior tag
válasz
junkpod #67227 üzenetére
Látom még mindig nem vágod: egyszerűen; ha leírod , hogy működik vagy nem, azt is mellé teszed min is. Ergo típus, proci, stb.
De lehet, hogy én gondoltam azt rosszul, hogy a 70 ezer hozzászólásból bárki-akárki azonnal nem vágja le, hogy nálad a kismillió boxból melyikek üzemelnek.És igen vagy hardver vagy szoftver hiba; hát pont ezért lenne jó, ha nem csak a levegőbe puffogtatnál, ellenben odaírnád, hogy tenálad mi is üzemel jól.
Az, hogy user error meg nem kellene bajnak lenni sztem, pont ezért van ez a fórum, hogy segítsünk, nem leordítva egy "kezdő" haját, még akkor se, ha nem azzal kezdte, hogy végig olvassa az összefoglalót. Mert igen, van olyan, akinek akkor is marad kérdése, ha tizenötször át is olvasta. Ha zavar átléped
-
cof
veterán
válasz
junkpod #67215 üzenetére
Még nekem sem, és nem ma kezdtem, nem noname kártya stb.
Az én BOX-om a pech-es kategóriába tartozik, nem hinném, hogy a régi BOX-okra lenne még újabb stabil verzió kiadás, bár nem ismerem a terveket a jövőre.
Ahogy írtam, a 9.0.3-at már fél éve használom nagy megelégedéssel, valami újítás a régi kárára ment bizonyos BOX-okon. Lehet kernel, Kodi verzió, bármi egyéb inkompatibilitás.
-
ttt
senior tag
válasz
junkpod #67207 üzenetére
Nem szoktam belemenni ilyen "nekem hosszabb, neked rövidebb" dolgokba, de néha ki kellene mászni a barlangból.
Nem véletlenül írtam le CoF-nak, amit: ergo igen is szívtam most az utolsó relaisen a Mecool KI Pro-n, visszarakva a korábbit minden faxa.
Tudomásul kéne venni, hogy kismillió fajta és összerakású box van és az, hogy a családodban minden fasza, attól még máshol mások a körülmények ÉS abból tanulhat bárki is, ha le van írva, hogy lehetnek problémák.
Még mielőtt flame cunamiba mennék, egy jó tanács: a tapasztalat lehet a sajátod, de ha meg is osztod, attól nem hüLYe leszel -
mexel
veterán
válasz
junkpod #67133 üzenetére
Egyébként én is. Eleve már ott megy az indításnál a tökölés ahogy megnyomom a bekapcsoló gombot. Amióta máshogy van a leállítás-indítás azóta itt is van egy késlekedés. ( azért gondolom hogy más, mert több boxon nem kapcsolja le a ledet sem a CE, kell a remote.conf a bekapcsoláshoz, stb)
Én kb 5-10 mp-t tartanék jónak ilyen procikhoz és ilyen kis méretű rendszerhez.Tudom most jön majd hogy nem kell kikapcsolni stb, de én mindig kikapcsolom.
-
mexel
veterán
válasz
junkpod #67112 üzenetére
Mekkora memória van benne?
Hihetetlen nekem hogy nálam 3 db X96Air P2-n mindegyiken másfél perc a boot. Ezek64-esek.Eszembe jutott hogy van a fiók mélyén nagyon régóta egy használatlan 28GB-os PQI SSD, amin van USB 2.0 csatlakozó is. ( nem kell rack)
Erre telepítettem a 0210-es nightly-t és 28-30 mp alatt bootol. Megy a torrent rajta min t az ördög, plusz még 4K-s filmet is játszik egyben.
Rack-ben lévő SSD-re is lehet így telepíteni a CE-t? Mert akkor ez egyszerűbb mint ceemmc-vel molyolni. -
-
-
Csicsóka
őstag
válasz
junkpod #66960 üzenetére
Ez még az első OE-k öröksége, amik mentek sok más platformon is.
Azóta gyakorlatilag minden utód átveszi ezt a program részt, és nem érdekel senkit sem hogy a mostani, főleg falsh alapú eszközök max 1-3 sec alatt ott lesznek a rendszerben, és nem kell várni az x86 vas lassú HDD-jére.
A boot nem akad meg üres hordozó esetén, mert lemez címke alapján mountol, és ha nincs tovább lép. -
Csicsóka
őstag
válasz
junkpod #66956 üzenetére
Van a kernel init-ben egy max 15 másodperces ciklus, ami a /flash-t és a /storage-t mountolja fel. Ha az eszköz készen áll a mountolásra akkor is eltelik 1-2 sec, de ha nem mer nincs jelen a rendszerben, akkor 2x15x2 az idő amit kivár, ez meg 60 sec.
Ez a magyarázat a hosszú boot időre akkor.Erről beszélek:
# Mount handlers
# All handlers take the following parameters:
# $1:target, $2:mountpoint, $3:mount options, [$4:fs type]
mount_common() {
# Common mount handler, handles block devices and filesystem images
MOUNT_OPTIONS="-o $3"
[ -n "$4" ] && MOUNT_OPTIONS="-t $4 $MOUNT_OPTIONS"
for i in 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15; do
ERR_ENV=1
mount $MOUNT_OPTIONS $1 $2 >&$SILENT_OUT 2>&1
[ "$?" -eq "0" ] && ERR_ENV=0 && break
usleep 1000000
done
[ "$ERR_ENV" -eq "0" ] && return 0
error "mount_common" "Could not mount $1"
} -
ztsoft
őstag
válasz
junkpod #66905 üzenetére
Sajnos nem sikerült a kapott eredményt jól beilleszteni (valószínűleg a Windows Linux sorvég kavart be). Így elég nehéz kihámozni belőle valamit is.
Így kellene kinézni-e (az enyém most, S912, CE 9.2.0, eMMC-n), blame, critical-chain.
Startup finished in 7.310s (kernel) + 12.069s (userspace) = 19.380s
kodi.target reached after 12.061s in userspaceÉn is lemértem a táp bedugásától az adatbázis frissítéséig (minden egyes indításnál lefut, a log-ban 00:09-et ír rá, gondolom 9 mp) 43 mp volt.
-
mexel
veterán
válasz
junkpod #66886 üzenetére
Nálam több x3-on is nagyon rossz. Most egy X96Air P2-t mértem, amin alap CE van, nincs még telepítve semmi, ceemmc-vel dualban.
A rendszer indulása a power gomb megnyomásától 1 perc 18 mp. Ez nagyon sok.
Még nem jöttem rá mire várhat.Volt itt Magicsee N5plus azon úgy emlékszem gyorsabb volt. A napokban még 2-3 típuson tesztelem, Vontar X3-on még lassabbnak tűnik.
-
junkpod
veterán
válasz
junkpod #60005 üzenetére
Az X3-as rendszer official ceemmc megoldással így indul, érzésre sokkal rosszabb. Mit kéne megnézni, húgy kiderüljön mire vár ilyen sokat?
CoreELEC (official): nightly_20200129 (Amlogic-ng.arm)
CoreELECX96AirP2:~ # systemd-analyze
Startup finished in 2.961s (kernel) + 9.554s (userspace) = 12.515s
kodi.target reached after 9.553s in userspace -
válasz
junkpod #66849 üzenetére
Hogy miért? Azért mert szétbarmolja(voltak esetek amikor teljesen TÉGLÁZTA is) a BOX-ot, frissítés vagy nem működik vagy működik vagy bootloop lesz a vége! Szóval eléggé bizonytalan a működésük!
Minden elismerésem Csicsóka és mexel kolléga munkájáért
Nem arról van szó, de a CoreELEC saját ceemmc megoldása sokkal praktikusabb(még akkor is ha 10.másodperccel lassabban indul a rendszer) és itt a frissítés is hibátlan!
Nincs bootloop, és tégla utána! És a tárhelyen sem kell osztozni mind2 rendszernek elérhető a teljes szabad terület! -
curmpli
tag
válasz
junkpod #66735 üzenetére
junkpod , mpro
Mindent végig próbáltam a kábelektől kezdve a az összes hang és kép beállítást (három hét tesztelés). SPDIF-optikán keresztül (a HDMI OK!) változó időtartamonként (5-20 perc) sound drop (<1 sec kiesés). Ritka hiba, néhány fórumtársnak (itthon és külföldön) volt hasonló. Beállításbeli megoldás nincs, volt akinek AVR csere segített. Na ezt nem szeretném. Inkább vennék egy más chipseten alapuló minőségi lejátszót, a Mede8errel semmi baja nem volt.
-
mikrofon
veterán
válasz
junkpod #66667 üzenetére
Nem vagyok benne biztos, hogy jól értem a kérdést. De azért válaszolok.
Igazából elég volt azt az egyet letörölni, a librespot-ot. Utána már elfogadható lett számomra.Most pedig ez a helyzet: elvileg nem megy semmi konkrét rajta.
2,5%CPU use nekem megfelel....
hőmérsékletet sajnos távolról nem tudom megnézni.... -
mexel
veterán
válasz
junkpod #66363 üzenetére
A felezős az gyors, az a legjobb egyértelműen. Egy régebbi nightly-val egy Magicsee-n gyors volt a ceemmc-s dual. Az tetszett. nem emlékszem melyik nightly volt sajnos. Most már pár x3-ason az utolsó 2 nightlyval lassú. Meg kell próbáljam egy régi telepítővel is, hátha változtattak valamit.
( x96air p2, vontar x3 és magicsee n5max az amiken most nem jó de nagyon. Megmérem majd pontosan mennyi idő.) -
mikrofon
veterán
válasz
junkpod #66363 üzenetére
Nekem is X2-n inkább 20-30sec mint 10sec alatti. Az elején olyan mintha még kicsit várna is, amikor megjelenik a piros háttérkép és a LOGO középen, meg bal felül az aktuális verzió kiírva. Este lemérem.
Nekem még ami soknak tűnik az a betöltés után mire "feláll a rendszer".
Az Estuary MOD V2 - skint használom. Ha a beállítás ikonra lépek, akkor megjelenik egy információs felület. Itt van pár érték, ami helyett a "foglalt" felirat van kb 30 másodpercig. Illetve az egyik főmenü az időjárás, és az sem jelenik meg kb. ugyan ennyi ideig, csak a foglalt felirat látható az időjárás helyett. Nem tudom ez minek az eredménye. Így a bekapcsolástól 1-2 perc, amíg feláll a teljes rendszer. Elvileg nem a hardver a gyenge, mert a memória 15-20% és a CPU terheltsége biztos 50% alatti de nem emlékszem pontosan....
Nem tudom mi fogja le ennyire a rendszert az elején.....
Lehet csak nem szeretjük egymást eléggé -
mikrofon
veterán
válasz
junkpod #66146 üzenetére
Ne haragudj de te mit számolsz?
X96 MAX: Termék mérete (L x Sz x Ma): 10,50 x 10,50 x 2,80 cm
Az mennyi is? 308,7cm3 az pedig kb a kétszerese.
Nem is értem mit magyarázol megint. Ránézésre látszik hogy a fele kb...
De ez pontosan bizonyítja hogy teljesen mindegy mi a valóság csak hajtogatod a saját valótlansádodat is. Még egy hibás számítással is megpróbálod félrevezetni a többieket.....Azt is leírtam mennyi a hőmérséklete filmezésnél, és azt is, hogy a teljes terhelést nem filmezés alatt mértem, hanem valóban 100%-os terhelés mellett.
Jah és szerintem minden túlhajtás, ami a szükségesnél több....
Ami felesleges energiafelhasználás is....
Szerinted 15-20°C nem jelentős... Szerintem igen és úgy tűnik mások szerint is akik maguk barkácsolják, hogy ne legyen an meleg....Sajnálatos a hozzáállásod...
-
válasz
junkpod #66165 üzenetére
a kollégának S905X2 BOX-a van! írtam hogy azok nem melegednek ennyire, akár 10-15.fokkal is melegebb ugyan olyan körülmény között(ugyan az a hűtés és ház) egy X3.as BOX.
És a kolléga is írta hogy CE alatt neki is bő 10.fokkal melegebb, tehát ha azt veszed akkor az ő BOX-a 15-20.fokkal melegebb mint egy X96Max X2.es, nem kell bedőlni a reklám szövegének, hogy mennyire jól összerakott és optimalizált az a gyufásskatulya azzal a lepkefing bordával ami azon és ahogy rajta van!
-
-
mikrofon
veterán
válasz
junkpod #66142 üzenetére
Ennek a méret dolognak kérlek fuss neki mégegyszer!
Miért mekkorák a mostani box-ok, az itt ajánlottak?
Szerintem pont kétszerese kb az ugoos féle x2 és X3 méretének. A Stick-ek lehet hogy kisebbek, de az itt ajánlott box-ok nem nagyon....
Ezért írtam oda számokkal és mértékeggel is a méretét, hogy látszódjon hogy tényleg milyen kicsi....
Neked melyik van ami még ennek is kb a fele?A többit is próbáld meg kérlek értelmezni mégegyszer. Pontosan leírtam hogy mire gondolok...
Attól hogy te nem így gondolod még nem én járok tévúton...
-
mikrofon
veterán
válasz
junkpod #66122 üzenetére
A mérete fele akkora mint az összes többi box-é, alig nagyobb egy 2,5"HDD-nél (Dimensions: 110*62*22mm; Net Weight: 90g), így nagyon jól lehet hordozni egy 2,5"HDD kemény tokban. Jah és a hűtőborda se túl nagy. Egyszerűen azért lehet mert normálisan össze van rakva és normális alkatrészeket és eszközöket alkalmaztak a Vontar-nál. Ráadásul ehhez egy jól optimált és összerakott android társul az ugoos-tól. CE alatt mondjuk 5-10°C-kal melegebb. Kíváncsi leszek mit mutat ezzel az optimált CPU vezérléssel.
Hoszabb teljes terhelés alatt azt értem mikor hosszabb ideig (30-60 percig) olyan dologot csináltatsz vele ami tényleg 100% körül hajtja android alatt. Egyébként android alatt ha csak megy és kb semmit nem csinálsz vele akkor kb. 35°C, filmezés alatt 45°C körül ugrál.... Ha a samba megy akkor meg pont 35-45°C között változik terheléstől függően...
Egyszerűen ez jól meg van csinálva. Mondjuk drágább is mint azt itt ajánlott box-ok... De nekem simán megéri... -
válasz
junkpod #66114 üzenetére
X96Air annyival szerencsétlenebb hogy TELJESEN ZÁRT a burkolata 0.szellőzés a X96MAX nál annyival jobb a helyzet, hogy ott alul van sok apró szellőző lyuk, és valamennyire el tud távozni a dobozból a meleg, sajnos AIR nál nincs, így meg reked benn a meleg hiába van megcsinálva az SOC hűtése fainra!
-
korcsi
veterán
-
-
cof
veterán
válasz
junkpod #66005 üzenetére
Egér:
Jan 25 15:51:43 CoreELEC kernel: remote: press ircode = 0x00,
Jan 25 15:51:43 CoreELEC kernel: remote:
Jan 25 15:51:43 CoreELEC kernel: scancode = 0x005a,maptable = 0,code:0xff00fe01
Jan 25 15:51:44 CoreELEC kernel: remote: release ircode = 0x00,
Jan 25 15:51:44 CoreELEC kernel: remote:
Jan 25 15:51:44 CoreELEC kernel: scancode = 0x005a, maptable = 0,code:0x00000000Ez benne van, csak ki van kommentelve, ez a sor:
#fn_key_scancode = 0x00
A többi a TV részhez van, be lehet tanítani a TV távirányítón lévő gombokat elvileg, és a TV-n adsz hangerőt így jobb oldalt, és a TV-t kapcsolod ki, bal oldalt meg a BOX-on adsz hangerőt. De rá is van írva, hogy TV control.
-
Csicsóka
őstag
válasz
junkpod #65964 üzenetére
Dehogy nem megy. Az összes régi vason 3-as kernel fut, azok nem kapták meg a 4-est.
Azért nem látsz kódokat, mert a dtb alapból meson-ir módban van, és így nem is fogja érzékelni a kernel az IR kódokat. Át kell váltani egy kamu üres remote.conf-al amremote módba, és lesznek kódok.Megoldás:
touch .config/remote.conf
rebootEgyszer újra fog indulni még, ekkor váltja a dtb-t át, de utána már:
CoreELEC (official): 9.2.0 (Amlogic.arm)
CoreELEC:~ # journalctl -f
-- Logs begin at Sat 2020-01-25 14:39:38 UTC. --
Jan 25 14:40:00 CoreELEC bluetoothd[3054]: Starting SDP server
Jan 25 14:40:00 CoreELEC kernel: Bluetooth: BNEP (Ethernet Emulation) ver 1.3
Jan 25 14:40:00 CoreELEC kernel: Bluetooth: BNEP filters: protocol multicast
Jan 25 14:40:00 CoreELEC kernel: Bluetooth: BNEP socket layer initialized
Jan 25 14:40:00 CoreELEC bluetoothd[3054]: Bluetooth management interface 1.4 initialized
Jan 25 14:40:00 CoreELEC bluetoothd[3054]: Failed to read advertising features: Unknown Command (0x01)
Jan 25 14:40:00 CoreELEC bluetoothd[3054]: Endpoint registered: sender=:1.0 path=/MediaEndpoint/A2DPSource
Jan 25 14:40:00 CoreELEC bluetoothd[3054]: Endpoint registered: sender=:1.0 path=/MediaEndpoint/A2DPSink
Jan 25 14:40:00 CoreELEC bluetoothd[3054]: hci0 Load Connection Parameters failed: Unknown Command (0x01)
Jan 25 14:40:01 CoreELEC sshd[3039]: Accepted password for root from 10.1.1.10 port 38610 ssh2
Jan 25 14:40:10 CoreELEC kernel: remote: Wrong custom code is 0xe916fe01
Jan 25 14:40:11 CoreELEC kernel: remote: Wrong custom code is 0xe916fe01
Jan 25 14:40:13 CoreELEC kernel: remote: Wrong custom code is 0xe51afe01
Jan 25 14:40:15 CoreELEC kernel: remote: Wrong custom code is 0xaf50fe01
Jan 25 14:40:16 CoreELEC kernel: remote: Wrong custom code is 0xae51fe01
Jan 25 14:40:26 CoreELEC kernel: remote: Wrong custom code is 0xec13fe01
Jan 25 14:40:29 CoreELEC kernel: remote: Wrong custom code is 0xb847fe01
Jan 25 14:40:29 CoreELEC kernel: remote: Wrong custom code is 0xfe01fe01Ott figyelnek a kódok ahogy nyomkodtam az X96Max távját.
Ha megcsináltad a rendes configot, csak bemásolod az üres remote.conf-ba a .config könyvtárba. -
mexel
veterán
válasz
junkpod #65964 üzenetére
A napokban kellett csinálnom remote.conf-ot mert valamiért szívatott a CE.
A régi módszer nem megy, viszont ki lehet cselezni és megy ng vasakon is, mintha a wakeup kódot akarnád kiolvasni. Ugyanúgy kiírja bármelyik gomb kódját:systemctl stop kodi
systemctl stop eventlircd
ir-keytable -u
-
dethroner
veterán
válasz
junkpod #65684 üzenetére
2 hangsáv van benne, de bármelyiket választom, csak sztereónak ismeri fel és nekem kell az erősítővel mókolgatni, hogy legalább egy kamu 5.1 legyen belőle. De nem ez az első ilyen, az elmúlt hónapokban már több ilyen torrentről leszedett filmet találtam ami a leírás és a mediainfó szerint is sokcsatornás, de nálam valamiért csak sztereó. Most erről volna szó:
-
kenand
veterán
válasz
junkpod #65571 üzenetére
Az csak 905x2-n (905X3 ?) kell én úgy tapasztaltam.
905x, 912 magától is módosítja a CPU frekit, csak a 912-nél alapban 10000 Mhz van megadva ami túl sok. Tegnap HD film nézés közben figyeltem, a 912-est és alig volt magasbb a 8 mag, mint 667 amire leengedtem, szóval felesleges 10000Mhz-n pörögnie. -
helianthus
csendes tag
válasz
junkpod #65178 üzenetére
Hirtelen meg nem mondom, hogy ki ajánlotta,de azt tudom, hogy egy link volt az ali-ra, és ott ez a box volt. Fogalmam sincs, hogy milyen lesz, mivel kicsit még idegen nekem ez a technika. Igazából még vagy 2-3 napot olvasnom kell, hogy minimálisan képben legyek ezekkel az androidos 4K-s cuccokkal. Mit, hogy, kivel, miért, mennyit, hogyan....
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- HUAWEI MateBook 13 2020 - Kijelző nélkül - I7-10510U - 16GB - 512GB SSD - Win11 - MAGYAR
- BESZÁMÍTÁS! Asus ROG Flow Z13 + ROG XG RTX 3070 - i9 12900H 16GB DDR5 RAM 1TB SSD + RTX 3070 8GB WIN
- Egyedi ékszerdobozka
- Azonnali kézbesítés az év bármely pillanatában
- Apple Macbook Pro 13 2020 - M1 - 8GB/256GB SSD - Touch Bar - 102 Ciklus - 99% Akku - Ezüst - MAGYAR
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest