- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- One mobilszolgáltatások
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Sokat fejlődött a Tecno belépő ajánlata
- Minden készen áll a Galaxy Unpackedre
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
-
Mobilarena
Utoljára frissítve: 2024.03.06.
Légy szíves olvasd el mielőtt kérdezel!
Az összefoglalóban sok helyen a fórumtársak hozzászólásai vannak belinkelve, vagy az ő információik alapján írtam meg, tisztáztam le az adott információt. Ezúton is köszönöm mindenkinek a segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Joshi
titán
A Ugoos AM6B+ gyári Movie Playere tudta, vagy akkor az is kamu?
-
mikrofon
veterán
Mikor megrendeltem a DuneHD változatot ezt előre közölték! Pirosan nagybetűkkel ott volt a termékleírásban , hogy a szoftvere még nincs kész. Még az is ott volt, hogy mi az a funkció, ami még nem működik és melyik mikorra várható. Így valójában ezt előre tudtam, hogy mit veszek.
Mikor kijött a shield-re az új android a 9 helyett a 11 akkor ott is nagy volt a szívás, aztán frissítették és jobb lett, de ott is vannak még alkalmazások amik nem váltanak automatikusan, hanem egy gombot kell megnyomni, vagy a menüre kattintani. és olyan is akad ami még ekkor sem jó és shieldhez is van egy alkalmazás, Refresh Rate amit fel kellett rakni....
Tehát az Android TV vagyis a Google megszívatott mindenkit. Ezért került vissza az Android 12-be a régi API és ezért fog azzal működi. Szerencsére belátta a Google, hogy hiba volt....
Mivel magának az alkalmazás készítőinek kellett volna az új API-hoz igazítani a szoftverüket, amit se a Netflix, se Disney+, de még a Kodi se csinált meg....
Így ez nem csak a box gyártó feladata....Összességében számomra sokkal jobban használható a DuneHD homatics mint a Shield tv pro így utóbbit el is adtam....
-
mikrofon
veterán
Nekem a Dune változaton megy! Nem áll le, szépen átvált.
Ha tudod hogy milyen a frekvenciája a streamelt tartalomnak, akkor a "Framerate panel"-re felprogramozott gombbal egy kattintás, majd még egy a kívánt frekvenciára.
Ha nem tudod a tartalom frekvenciáját, akkor a "One-click AFR"-re felprogramozott gombbal elő jön a "bugtacker overlay", ami kiírja. Utána 3 kattintás, hogy ebből kilépj, aztán jöhet a "Framerate panel". Tehát ebben az esetben 6 kattintás... -
motooka
csendes tag
-
cof
veterán
Oks, persze, engedjük el a Cortex-et mert az egy gyűjtő fogalom. Ezekben van Cortex-A55 processzor:
The Cortex-A55 is used as Little-core in Intel Agilex D-series SoC FPGA devices.[7]
Rockchip RK3566/RK3568, RK3588.
Amlogic S905X3, S905X4, A113D2, T962X2, T968X2, T962D2.
Unisoc SC9863A
Exynos 850
JLQ JR510De ettől még az S905X3 biztos nem fog tudni DV-t. Amire figyelni kell azok az S905X4-K SOC-ok majd innentől, ha már az egyik gyártó vett licencet akkor lehet a többi is fog amiben ilyen SOC van.
Yettel TV Boxnál is megakadtál a Cortex magon de gondolom nem is próbáltad ki.
Én? Nem rémlik, hogy valaha is foglalkoztam volna Yettel-el, azt sem tudtam, hogy van BOX-a.
-
cof
veterán
Csak a Homatic SOC-ból indultam ki, mivel a CE fórumon is úgy van említve, hogy a SOC-nak is tudnia kell. És ebben S905X4-K SOC van.
Dolby Vision requires a special license to be included in a device’s SoC.
This support may expand to more devices as more vendors use a Dolby Vision licensed SoC.
Ez persze nem azt jelenti, hogy minden Cortex A55 tudni fogja, de az S905X4-K-val szereltek már alkalmasak lehetnek rá ha a többi BOX gyártója is vesz DV licenc-t és kiad egy frissítést az S905X4-K BOX-aira.
-
blakey
titán
Fura ez a "bannolás". Homaticson egyik Kodival sem akar a Netflix 4K-ban menni, de a Dolby Vision az igen
, a gyári appon van 4K meg DV is. Szerintem nálam is ESN probléma áll fenn, de nem a gyárival kapcsolatos. Minden más jó. Számomra elég kellemes meglepetés a Homatics viselkedése. Nyilván van még mit csiszolni, de már most egy használható eszköz és az AFR hiánya is csak akkor tűnik fel, ha szándékosan, mindenben a hibát keresem és a megfelelő tesztanyaggal próbálom előidézni, egyébként teljesen vállalható. 1 hete azt tesztelgetem, úh. jó lesz az irány. A CoreELEC jó lesz rajta, de az új kernel kb. mindenkinek új, ezért megoldást kell találni arra, hogy mindenkinek és minden körülmények között jó legyen. Persze nem lesz tökéletes, de megoldódik.
-
gyűrű
addikt
Az egyik firestick 4k maxon nekem is bannolták. A kodiban letiltottam az addont, a stickről meg uninstalláltam az appot. Kb 4 hét után vissza minden, és ismét rendben volt. Persze ők semmit sem ismertek el..
Mielőtt kivágod a shieldet szólj merre száll.. Nekem a bugxperience mentes verzióval minden oké... -
-
gyűrű
addikt
Hát ezek pár napos boxok.. esetleg hetes.. De nem alis dzsunkák, az áruk sem olyan olcsó. Amúgy a dekóderekben ott a dtshd dts-x a videón is. Biztos menni fog. Frame rate, egyelőre csak kézzel váltható. Nekem ez a kettő ami kell. DV 7 ha lesz akkor jó ha nem akkor az nem deal breaker nálam. Az 5 és a 8 meg a 4 biztos megy. Amúgy az is tetszik hogy a dv és a hdr menüből külön kikapcsolható. A 3 box nál szerintem a fw=k is kompatibilisek, azaz ami az egyiken megy az a másik 2n is mehet. Oszrák boxban annyira nem bízom fw tekintetében, inkább a kínai tajwaniban. De mindhárom most gyakorlatilag vanilla android tv-t használ még..
-
Joshi
titán
Ez baromság. Semmilyen fájl formátumban nem létezhetne egy Dolby Vision Hóóólliwóódi film cím. Természetesen írott lemezen se, hiszen van már 128Gb-os Blu-ray lemez is. Minden más csak magyarázkodás.
-
Joshi
titán
"TS-ben volt meg de ezért muxoltad át TS-be."
Basszus, a release neve adja hogy milyen konténerbe van.A lényeg hogy már érted.
"A gyári lejátszó azért nem fogja mkv-ból vinni a DV-t mivel azt csúnyán venné a Dolby! Akár a licensz visszavonása is felmerülhet mivel az mkv=torrent azaz kalóz verzió"
Ez hülyeség. A gyári eredeti UHD Blu-ray az eredeti ha nem stream. Már eleve a Streamet se lehetne semmilyen formátumban tárolni, mert az már kalóz. Szóval az hogy milyen kiterjesztése van egy DV anyagnak az tök mind1, nem attól lesz kalóz hiszen az már eleve az.ui.: egyébként a TS és M2TS is kalóz, mert azt valaki kiszedte az eredeti UHD Blu-ray lemezről. Hivatalosan nem is tudod kimásolni a lemezről külön a fájlokat. Tehát ezek mind-mind kalóz cuccok. Ha már ez a téma.
-
Joshi
titán
Nem volt fordítva. Nekem ezek TS-ben voltak meg pont azért, mert az Oppo az MKV DV-vel eleve nem tudott mit kezdeni (ezért muxoltam át TS-be). Ezek szerint az Ugoos gyári lejátszója se tud az MKV DV-vel mit kezdeni. A lényeg, hogy az MKV DV-t csak a Vimu tudja, de ez orvosolható, ha az mkv-t átmuxolom TS-be. Ez a része kitárgyalva.
Nekem az jött le, hogy a Vimu lejátszó annyiban tud többet mint a gyári lejátszó, hogy kezeli az MKV DV-t. Persze ezért fizetned kell. A többi plusz funkciót amit esetleg a Vimu tud, azt tudja a Plex is sőt, még többet is.
Mind1, most már összeszedtük hogy mi a lényeg, mielőtt valaki azonnal megvenné a Vimu playert.
-
Joshi
titán
Én nem láttam Gyűrűk ura sorozatból más DV verziót, konvertálgatni meg nem fogok. Néha szoktam venni eredeti 4K lemezt azok, amúgy is az Oppora várnak. Próbaképpen újra leszedtem a District 9-et ami eredetileg mkv és valóban a gyári lejátszó csak HDR10-ben játssza le míg a Vimu DV-ben. Viszont az mkv-t TS-be átmuxolni nem nagy dolog és akkor még az Oppo is lejátssza. Na mind1 azért nem lesz rossz ez, mert amúgy az Oppo feliratkezelése se az igazi (csak ANSI-t tud). A Plexet kipróbálom, most úgy is van időm. Amúgy nekem Synology NAS-om van, gondolom arra kell telepíteni a Plex szervert?
-
Joshi
titán
Világosan leírtam hogy mi megy és mi nem. A demo anyagok engem se érdekelnek, mert nem azokat szoktam nézni. Oppo MKV-ból nem tud DV-t, csak azért muxoltam át TS-be, mert abból meg le tudja játszani. Ha a Vimu tudná TS-ből is a DV-t, nem szólnék egy szót se. Az oppo a croppolt DV-t rosszul jeleníti meg és mivel nagyon sok DV release ilyen, ezért döntöttem az Ugoos mellett. A Plexre miért van szükség mondjuk a jukebox funkción kívül?
-
Joshi
titán
"Ezzel a kérdéssel szerintem a Dolby-t keresd meg. Mkv fajta DV hivatalosan nem támogatott. Az, hogy megy bizonyos appokban(Vimuban is megy) az az app fejlesztő eredménye."
Az MKV hivatalosan nem támogatott DV-re, de a Vimu erre fejleszt. Grat ez logikus. Amúgy meg TS-ből a legtöbb lejátszó viszi az általa preferált profilt. Ha a gyökér releaserek TS-be erőltetnék a DV-t, akkor nem is lenne szükség az MKV-ra.Ha a Vimu lejátszaná a DV-t TS-ből, akkor fizetnék érte. Így kuka az egész. Szerintem ne szaporítsuk a szót, ezért a lejátszóért kár.
-
Joshi
titán
Ok, akkor azt TSmuxerrel áttolom pár perc alatt TS-be és akkor nem kell megvenni a Vimu playert. Nagyszerű. Köszi.
Mindenesetre sokkal jobb lejátszóra számítottam mint amilyen valójában. Igen, a belepörgetést én is tudom nélkülözni, habár az aránylag kisebb méretű fájloknál nem volt gond.
-
Joshi
titán
"A Vimu minden normális DV profilt tud kezelni mp4-ből és mkv-ból."
De basszus, ha ugyan ezt tudja a gyári lejátszó is sőt, még TS-ből is, akkor minek a Vimu? Korábban írtam hogy linkeljetek egy olyan Dolby Vision profilt, amit a Vimu visz a gyári lejátszó meg nem.Egyébként te belepörgettél egy 50-100GB-os állományba? Nem is belepörgetés, hanem ugrás mondjuk a film harmadára. Gyakorlatilag összefossa magát a lejátszó.
-
Joshi
titán
"TS-ből csak HDR10-ben indítja el."
Először én is azt hittem hogy a TS-el van gond, de ez nem igaz. A képen is láthatod, hogy a demo anyagok közül két TS demó is megy Dolby Visionnal (pirossal bekeretezettek nem mennek, de azok a gyári lejátszóval se mennek). De ha a TS-t nem tudja a Vimu, akkor nekem nem is kell pénzért. -
blakey
titán
Vajon hogyan lehetne a buffer méretét növelni?
- egyszerűen, advancedsettings.xml-ben.
egy példa 400MB-ra:<advancedsettings>
<cache>
<buffermode>1</buffermode>
<memorysize>419430400</memorysize>
<readfactor>10</readfactor>
</cache>
</advancedsettings>
-
cof
veterán
Én akkor sem vennék drágábbat ha hirtelen 100 db-ra is lenne lóvé. Elvi kérdés... végeredményben ugyanazt a szoftvert használjuk, CE. Ok, Android alatt lehet van különbség mert az csak nincs összetákolva. Na meg ha kell a DV nincs nagyon más választás csak a drágább kategóriák, de valamit valamiért, engem nem érint.
Egybként mitől jobb? Az enyémnél nem lesz jobb ha egyszer elkészül, csak időm lenne. [link] Szépen körbefaragom a bordát ívesen mintha egy egységet alkotna a házzal.
Most jelenleg ilyen nyitott. [link] De ha 2 mm-es plexiből vágnék egy ívelt lapot rá még úgy is jól nézne ki.
-
vargalex
Topikgazda
Azért én kíváncsi lennék, hogy CE alatt a
stress-ng -c 4
parancs futtatása alatt mennyire megy fel a hőmérséklet (system-tools addon kell hozzá).
Egyébként, ahogy írtam, az én X96 Max Plus-om (ahogy sok más topictársé is) teljesen módosítatlan, évek óta gond nélkül teszi a dolgát. -
vargalex
Topikgazda
Javítok: olcsó külső házak esetén lehet ilyen. De ott a megoldás rá a linken...
-
pruzsi
őstag
Itt ülök már 2 órája előtte de nem tudok rájönni melyik adja ki a hangot
. Túl kicsi az eszköz .
Végülis akkor le van szukitve a kor mondjuk ,én magam cserélni úgysem tudnám. Mostmár a cégtől függ kicseréli e de így is 1,5 hónap volt mire ideert .
Huly kérdés de multimeter tud valamit mutatni rajta esetleg ? -
Beni2360
félisten
OK, ennyire mélyen nem megyek bele de milyen eredeti DV sávot tartalmaz egy 8.44 GB-s Dune.2021.1080p.WEB-DL.DD+5.1.DoVi.H.265.HUN videó? Ezt hozták fel példának de még a ZIDOO-m se volt képes alap beállításokon helyesen megjeleníteni. El meg nem állítgattam e végett.
Van sorozatban 2160-s DoVi a Vaják de avval is kínlódott elsőre.
Source:....................Netflix WEB-DL-Morpheus for HDR10 BL, DVSUX for DoVi RPU (thx!)
Video.Codec:...............x265-HEVC//HDR10 +[Dolby Vision RPU]
DE miért nevezik DoVI-nak.
Na de nem 1080-ban -
mikrofon
veterán
Sziasztok,
régen jártam erre, de visszahúzott a szívem az Ugoos-hoz.Beszereztem én is egy Ugoos AM6B Plus-t a Shield mellé, vagyis inkább helyett. Úgy gondolom hogy eljött az idő, hogy a játékot és médialejátszást külön válasszam. Pont úgy mint @gyűrű forumtárs ajánlotta régebben. Úgyhogy amint beállítottam az ugoos az NVidia-t el is adom.
Az lenne a kérdésem, hogy van valamelyik médialejátszó program amelyik jobban kezeli ezen a készüléken a DV és Atmos tartalmakat mint a Kodi?
NVidian a Kodi volt a legjobb... -
Zizi123
senior tag
Igy kezdtem, hogy nem varok csodat, de eddig az 55"-os TV-ig nem is volt igeny igazan 720, vagy 1080p-re 4K-ra pedig plane. A Sony TV-n a jo minosegu SD olyan volt, hogy semmi nem indokolta, hogy nagyobb felbontasu filmet toltsek le. Szinte elhanyagolhato volt a kulonbseg, cserebe nem 1.3GB, hanem 7-8Gb volt a file meret, ami azert jelentos.
Most, hogy 65" lett a TV, igy most mar azert nagyon a hataran van, hogy zavaro legyen a pixelmeret nagyobbodas. A regebbi, elavultabb kodekeknel mar tenyleg zajos, esetenkent pixeles lett a kep.
Tehat akkor az Nvidia Shieldnek sem jobb minosegu a felskalazasa, akkor tok felesleges lenne lecserelni erre, barmi masra a GT King-et.
Koszonom a segitseget. -
Zizi123
senior tag
Tehat akkor az "AI-enhanced upscaling" csak marketingfogas?
Gondoltam, hogy ez az SD filmekkel / sorozatokkal is csodat tesz 65"-on az Nvidia Shield.
Nem szivesen toltenem le ujra az osszes kedvenc sorozatomat 720p-ben, mert a tobb evados sorozatoknal nagyon gyorsan ugralnak fel a 100Gb-ok.Akkor igazabol az volna inkabb a kerdesem, hogy nyilvan tudom, hogy az SD minosegben is van ilyen is, olyan is, de szerintetek 65"-on melyik eszkozzel kapnam a legjobb minoseget.
Amlogic GT King (ez van azert irtam ezt, ha van jobb, akkor az is jo), Nvidia Shield, Apple TV.
Koszonom. -
Beni2360
félisten
-
SunMount3r
nagyúr
-
gyűrű
addikt
Engem meg pont a netflix app nem érdekel, mert az a tvn is van. Viszont nincs utólagos feliatletöltés, zoom, felirat pozíció mint a kodisban.
A dv meg az tárgyalt boxok 99% nem megy amúgy engem meg nem izgat. A jó hang nekem ugyanannyira vagy jobban fontos mint a kép, a hdr pedig épp elég.
-
gyűrű
addikt
Csak a 4Ks kodi netflix miatt vettem shieldet, ha tehetném legyalulnám az atv=t róla hogy csak a kodi maradjon.dv nem érdekel. Abszolút nem érdekel semelyik atv=s app . A Gt King et használom főleg, mert jobb a kodija mint bármelyik fos androidnak, semmi olyan lejátszó nem érdekelne már amin nem megy a CE. Van még 2db X3 as és egy 912-es CE s boxom..
-
Beni2360
félisten
Most a ZIDOO DV / TS videónál ezt mutatja az NFO.
Az új ZIDOO Z1000 Pro lejátszónál. -
blakey
titán
A HDR10/HDR10+ 10bit, nálad az is 8 bit. A Dolby Vision RGB, de én sem vagyok kibékülve, hogy a lejátszók és a küldött képek megjelenítési infói gyakran eltérnek. Jó lenne ha a TV-d kiírná, hogy pontosan mit is kap, minden esetre érdekes. Egyedül az LLDV-re ír 12 bit-et ami rendben is lenne.
-
blakey
titán
A Dolby Vision és az LLDV is 12 bit/RGB =nálam mindkét lejátszón ami DV-képes), HDR10+ meg 10bit és yCbCr. Szerintem valamilyen szoftveres kavarodás miatt lehet rossz a kijelzés, pl. bekavar az RGB. A TV vagy a lejátszó rosszul jeleníti meg az infókat.
Egyébként nálad az LLDV-re írja hogy YUV lenne, tehát valamit átalakít. A 10 bit sem lenne jó Dolby Vision esetében. -
blakey
titán
Nem tudom mennyire melegszik, nincs ilyenem és nem is tervezem a megvételét mivel harmad. vagy féláron jobbat kapok és nekem megfelel az LE támogatás.
Jobban szeretem a tiszta gyári támogatást azaz inkább adok érte többet.
Csakhogy az általad "nem gyárinak" nevezett támogatás jobb.Már volt olyan készülék a piacon (elfogyott) amit ezzel a rendszerrel értékesítettek, tehát ha úgy vesszük akkor gyári a támogatás. Értem amit írsz, csak nem ilyen egyszerű a dolog.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Formula-1
- Nintendo Switch 2
- Tőzsde és gazdaság
- Medence topik
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Beszántaná a marketingért felelős részlegét az Intel
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Itt a legkisebb asztali GeForce RTX 50-es VGA
- BestBuy ruhás topik
- További aktív témák...
- GAMER PC : RYZEN 7 5700G/// 32 GB DDR4 /// RX 6700 XT 12 GB /// 512 GB NVME
- Asztali PC , i7 11700KF , RTX 3070 Ti , 32GB DDR4 , 512GB NVME , 2TB HDD
- Asztali PC , R5 5500 , RX 5700 XT , 16GB RAM , 256GB NVME , 1TB HDD
- Mac mini (2023 with M2)
- Belépő GAMER PC! i3-13100 / RX 6600 XT / 16GB DDR4 / 512GB NVMe / 600w!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- 125 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 9 7945HX, RTX 4070
- DELL PowerEdge R640 rack szerver - 1xGold 6138 (20c/40t, 2.0/3.7GHz), 64GB RAM,4x1G RJ, HBA330, áfás
- Honor 200 , 8/256GB , Kártyafüggetlen
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 4 Slim / PS4 Pro felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest