- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- iPhone topik
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- LTE frekvenciák
- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- A sógorokhoz érkezik a kompakt Vivo X200 FE
- Magisk
-
Mobilarena
Utoljára frissítve: 2024.03.06.
Légy szíves olvasd el mielőtt kérdezel!
Az összefoglalóban sok helyen a fórumtársak hozzászólásai vannak belinkelve, vagy az ő információik alapján írtam meg, tisztáztam le az adott információt. Ezúton is köszönöm mindenkinek a segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
tobias40 #82655 üzenetére
Szia! Van egy úgymond fő router upc től kapott Connect box. Az van a nagy szobában. Onnan ethernet kábellel másik szobába van a net átvezetve,ott van minden eszköz amit használok. Az ottani router egy asus AC1200GU. A upc eszközből kijövő kábel belevan dugva az asus-ba és megy a net jelszó és minden kérése nélkül. Egyedül wifi jelszót állítottam be annó az asus routerben.Nekem végül.is akkor a Upc routerbe kell fix ip állítani? Vagy az asusban? Vagy mind a kettőben?
-
zetecR
addikt
válasz
tobias40 #82497 üzenetére
Hű, rég volt, valami 10€ körül lehetett...
Nekem leginkább a video streamelése kellett, itt látod a Pro verzió előnyeit.
Itt pedig a Yatse - Kore összehasonlítást. -
blakey
titán
válasz
tobias40 #82399 üzenetére
Matrix alatt is megy a Netflix, HBO GO, RTLMost, stb. Mik nálad a tsai?
Már mindegy, mivel nagyon nem figyelsz a leírtakra és arra amit csinálsz. Itt kérdeztél konkrét linkre amit ebben a hsz-ben linkeltek, egyértelműen Leia-ra készült anyagról van szó, nem tudom felfogni, hogy a fenébe keveredtél a Matrix verzióhoz.
Friss telepítés legyen minden esetben, ha van mentés a 9.2.X-ből akkor azt vissza töltőd a 9.2.X rendszeredre, de a legjobb ha pontosan ugyanarra, ha Matrixot teszel fel akkor új beállításokat alkalmazz. -
kokokka
addikt
válasz
tobias40 #82392 üzenetére
Komolyan, nem is csodálom, hogy befrissítettél egy Leia-t Matrix-ra. A linkelt fájloknak benne van a nevében a verziószámuk. Azt teszed fel amelyiket szeretnéd, ezt hadd ne én mondjam meg! De ismét mondom, Leia alatt nem tudom milyen, mert Matrix-ot használok. Nem rémlik, hogy működött volna, csak pár fájl.
-
kokokka
addikt
válasz
tobias40 #82382 üzenetére
Na várj, csak hogy jól értem-e? Felraktad ezt :
CoreELEC-Amlogic-ng.arm-19.0-Matrix_vpeter-bdj-2021.03.26.18.57
és azt mondod olyan, mintha Matrix-ra frissített volna? A nevében benne van, hogy az Matrix-hoz való. Ezek szerint neked még Leia volt fenn, így meg nem kell csodálkozni rajta, hogy nem mennek az addonok. Linkeltem Leia-hoz valót is, neked abból kellett volna, ha jól értelek....
-
kokokka
addikt
válasz
tobias40 #82378 üzenetére
Azt hogyan? Mindenem ugyan olyan maradt amilyen előtte volt. Semmi sem változott, tökéletesen működnek az addonok is. HBO-t nem használok de fent van, most rányomtam, szerintem működne is ha lenne belépésénem. Netflix is megy, semmit sem vágott haza a frissítés.
Mi volt amit ezzel frissitettél? -
blakey
titán
válasz
tobias40 #82364 üzenetére
A régebbi verzióra készült menüs verzió is egy fejlesztői, tehát automatikusan sehova nem fog frissülni. Manuálisan tudod frissíteni pl. 9.2.7-re. Baj nincs a 9.2.7-el, sőt semelyikkel sincs viszont a sokszínű használat miatt lehet, hogy nálad előjön olyan probléma ami másnál eddig nem volt. Nyugodtan kipróbálhatod a 9.2.7-et is, előtte meg a menüs verziót, oda-vissza frissíthetsz, csak az új Matrix alapúra nem frissíts, mert akkor előjöhet 1-2 hiba, azt csak tiszta telepítéssel hajtsd végre.
-
Ejelhar
senior tag
válasz
tobias40 #80563 üzenetére
Igen, ahogy írod, felesleges a host név előtt a a protokol megszabása.
Távolról próbáld ki, lehet hogy jó már.
De ehhez nem CE/LE kéne hanem egy böngésző például.
Azért, mert a tanúsítvány (certificate) ellenőrzés ugyan azokon is megbukik, viszont kézzel felülbírálható. -
Ejelhar
senior tag
válasz
tobias40 #80560 üzenetére
Protocol: WebDAV server(HTTPS)
Server address: tobias.net (ide kell a DDNS-be társított nevet beírni)
Remote path: -- ez maradjon üresen --*
Port: 443 (ha az alapértelmezett porton üzemel)*** Szerintem mint hálózati helyet kellene felvenni, ezért maradjon ez üresen és induljon a gyökértől.
Mert ugye utána már lehet tallózni a hálózati helyet és filmeket sorozatokat külön-külön felvenni alóla.** értelemszerűen ha más a NAS portja ahol szolgáltat, akkor azt kell beírni ide.
Vagy ha a routeren más porton fogadod, akkor persze azt. Például a NAS a belső hálón ugyan az alapértelmezett 443-as porton ajánlja ki a szolgáltatást, de a roteren te meg mondjuk a 9043-as porton fogadod és azt forwardolod tovább a belső hálóra, akkor az utóbbi portot kell beírni, mert kívűlről ez így látszik.ps. lehet certet is kell majd telepítened ha a CE nem eszi meg simán. Az már macerásabb.
-
Zsadi
őstag
válasz
tobias40 #75602 üzenetére
Azt nem tudom hogy egy átlagos user vesz e egyáltalán ilyen boxot. Forgalomban sincsenek nagyon, pár oldalon lehet itthon kapni, jóáron.
Ha így jár, akkor sajna szerintem így járt.
Mondjuk a hazaiaknál is vannak érdekességek. Családban vettek egy Minix Neo x39-et. Gyakorlatilag médialejátszónak amire kellett volna, nem volt jó.
Leveleztem a Minixel, kiderült, hogy ez ipari felhasználásra készült (boltok, hotelek, stb számára) nem a lakosságnak. Mégis árulják boldog boldogtalannak.
Szerencsére vissza tudtam vetetni. -
Beni2360
félisten
válasz
tobias40 #74678 üzenetére
Itt találtál választ a kérdésedre?
-
blakey
titán
válasz
tobias40 #74566 üzenetére
Valami nagyon félre ment már eredetileg is azon a rendszeren. Nem tudom mit és hogyan csináltál de ha minden jó akkor a táv is jó. Nálam is hibátlanul megy frissítés után. A frissítést sem értem, mert nálam le van tíltva és még csak meg sem jelenik, hogy van új szoftver.
-
Beni2360
félisten
válasz
tobias40 #74544 üzenetére
Ebben a videóban mindent megtalálsz .
Hálózati hely csatolása win 10 alatt -
nfsu17
veterán
válasz
tobias40 #71299 üzenetére
tobias40
HÉLÓÓ!!
Ők az X99-ről beszélnek, ne ajánld azt a hozzászólást, amiben X96-os cuccok vannak.
Nem a telepítésről beszélek, mert az ua, hanem a hozzá való *.conf fájlokról.
Ez a két box nem kompatibilis egymással ilyen téren.-----------
Manimaci
"Még annyi, hogy remote.conf és vfd.conf fájlokat hol találhatok hozzá!? "
Most komolyan nem szúrja ki a szemed, hogy amire válaszoltál hsz, ABBAN VAN benne??
-
salem007
tag
válasz
tobias40 #71267 üzenetére
A kártyát nem kell bántani.(amúgy igen mindent átvisz)
Fogod a régi boxot bekapcsolod(amin be van állítva minden)bemész a rendszerbe, és
csinálsz egy biztonsági mentést.
Majd Totalcommander vagy SSH-án letöltöd a gépedre a Backup mappából.
Ezután fogod az újj gépet bekapcsolod Totalcommander vagy SSH-án
bemásolod az előzőleg letöltött biztonsági mentést a Backup mappába.
majd rendszer és mentés visszaállítás és kész.
Ha mindent jól csináltál a box újra indul és telepíti a mentést és kész.
(ha a rendszered sd-kártyán vagy pendrive-on van kicsit lassabb,de türelem meg lessz) -
salem007
tag
válasz
tobias40 #71263 üzenetére
9.2.2-es CE van fennt,de ennek a mentését felraktam egy régebbi AE verzióra,
de azzal sem volt semmi gond.
Szerintem független a verziótól ugyanis a biztonsági mentés és visszaállítás
csak a beállításokra és az alkalmazásokra vonatkozik.(max ha függőségi hiba van nem telepíti vagy nem alkalmazza)
Amúgy nekem single módba telepítve mert nekem nem kell az android.
Amúgy szerintem a mentés helyreállítással csináld és ne sima felülírással.
(ha nem sikerül akkor vissza az eredeti fw és lehet kezdeni előről,egy párszor csináltam amíg nem volt stabil verzió rá, de azis megvan 5perc alatt) -
-
gyűrű
addikt
válasz
tobias40 #69282 üzenetére
Nekem is van 4K-s tv-m ahol tudnám nézni a "4K"-s netflixet, de mégis a GT-Kinggel nézem.. HD-ben. Kényelmi szempont is, meg a smarttv apk-nem tud pl. feliratot rendelni/letölteni a filmhez. A kodiban ugye ez alap.. Aztán a NF apkban nem lehet képkitöltést/levágást se módosítani. Sokszor van hogy megtetszik vmi , de a NF nem tesz fel hozzá feliratot, viszont amúgy elérhető magyarul..
-
mikrofon
veterán
válasz
tobias40 #69282 üzenetére
Én is az okostv + netflix alkalmazást akartam említeni. Ha valaki megelegszik ezzel. Akkor igazán egyszerű és sok dologtól megkíméli magát. Főleg ha hozzá vesszük hogy az teljesen legális így nem kell VPN és egyéb... Bekapcsolod a tv-t, kiválasztod a filmet, sorozatot, aztán nézed.
Persze kell egy normális tv hozzá az biztos.... -
Csicsóka
őstag
válasz
tobias40 #69026 üzenetére
A remote.conf-ban az adott gomb hexa kódjához hozzárendeled a Linux imput event kódot.
Pld:
0x04 23 #9 -> I (Info)
0x01 18 #0 -> E (EPG)Itt a 9-es szám gomb hexa kódja a 0x04, ehhez az eredeti remote conf-ban 10-es event kód tartozik, ami maga a 9-es szám. De nekünk nem ez kell, hanem az hogy ezt 23-as event kódként adja tovább, ami az i (info) billentyűzet leütéssel egyenlő. Az EPG ugyan ez, de ott a 11-es nulla helyett a 18-as E lesz továbbítva.
A guide, és info gomb hexa kódja kell csak, és ez alapján menni fog.
-
blakey
titán
válasz
tobias40 #68872 üzenetére
Valószínűleg semmi köze a Harmony dologhoz, a szoftverhez meg végképp viszont annak nagyobb a valószínűsége, hogy egyik eszköz gombja kikpacsolja a boxot, nálam pl. egyik boxot a TV OK gombja kelti életre, a másikat a a lefelé nyíl, stb. Próbáld ki, hogy melyik eszköz zavarhat be és azt a gombot mellőzd.
-
tobias40
veterán
válasz
tobias40 #68583 üzenetére
Sztem attól lett tégla a Vontar gépem hogy a Mecool-on a legfrissebb CE 9.2.1 volt és arról csináltam backup mentést,és azt akartam feltenni a Vontar 9.2-re.
De hogy ez miért vágja agyon a droidot azt nem értem...
Most próbálok A-A usb kábelt szerezni azzal életre kelteni,nem tudom menni fog-e mert olyan az egész mintha még áramot se kapna... -
cof
veterán
válasz
tobias40 #68559 üzenetére
Mentést át lehet vinni. Mondjuk a backup kiegészítővel, csinálsz egy mentést, és az X3-on meg betallózod.
Mehet dualban is, akár Android nélkül is fel lehet tenni csak a CE-t. De csak óvatósan mivel nem stabil rendszer, nincs ezekre még stabil CE, szóval csak saját felelősségre, legyen kéznél Android FW .img amit vissza lehet tenni USBBT-vel, ha elromolna valami.
SSH-n ezt a parancsot kell kiadni: ceemmc -x
Aztán itt kiválasztani, hogyan akarod, Android mellé vagy nélkül.
-
divan
őstag
válasz
tobias40 #68514 üzenetére
Töltsd le a Coreelec-et. Írd ki egy lemezre, én a LibreELEC USB-SD Creator -t szoktam erre használni, de mással is lehet.
A kiírt kártyán a device_trees mappából az sm1_s905x3_2g.dtb -t másold ki a főgyökérbe, és nevezd át dtb.img-re.
Ezután mehet a gépbe, és vagy a fogpiszkás módszerrel, vagy androidból a Reboot to LibreELEC appal bootolj át Coreelecbe. -
-
dugesz77
őstag
válasz
tobias40 #67303 üzenetére
Felajánlották a refundot nem problémáztak. AZ érdekesebb talán az ,hogy azt is írták,hogy újraküldeni nem tudják,mert nincs készleten ("We are very sorry that your original product is not in stock now, we are unable to resend it to you. So we can only process the refund for you.")
Az oldalon bőszen árulják akciósan most is -
Ra3
őstag
válasz
tobias40 #67278 üzenetére
Ez a novemberi rendelés amit nem kaptál meg?
Durva hogy én január elején vettem innen és két hét alatt megkaptam, nem tudom nálad mi mehetett félre. Azóta rendeltem mégegyet, 3 hete várom hogy feladják, mondjuk a kínai újév és a korona miatt csúszik, szóval még nem aggódok.
Eu raktárból lenne most jó rendelni, de nem látok sehol, Kínából lutri hogy mikor adják fel. -
achtung986
csendes újonc
válasz
tobias40 #66844 üzenetére
Ezen a képen pont az látszik lent.
Nekem nem kellett hozzá semmi extra addon, a stabil verzión is volt ilyen opcióm és a nightly-n is. Ha nem a default skint használod akkor viszont lehet, hogy csak a telepített addonok között találod meg a CoreELEC settings (vagy configuration?) addont, ha onnan megnyitod, akkor jön elő ez a képernyő. -
-
válasz
tobias40 #66824 üzenetére
amit írtam csak NG-s BOX-al működik és csak a EREDETI CoreELEC ceemmc megoldással telepített DUAL redszer!
Az össze/vissza tákolt dulal felezős STB..... módban telepített megoldásokkal én nem foglalkozom!
Csak olyan BOX.ot használok amin 100% osan működik azt EREDETI CoreELEC DUAL megoldás!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Formula-1
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Renault, Dacia topik
- Linux kezdőknek
- Milyen házat vegyek?
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R 5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Corsair 650W
- Asus rtx3080 ryzen5900x
- AM5 Ryzen7 Win11 FullHD gamingPC 2-3év garanciával (8700G/4060Ti/32GB/1TB M2/WiFi6/BlueTooth/Win11
- GAMER PC : RYZEN 5 4500 / 16GB DDR4 / ASUS RX 480 8GB / WiFi / Bluetooth / 512GB M.2 SSD / 500GB HDD
- Gamer PC - i3 12100f, RTX 3070 és 16gb DDR5 + GARANCIA
- AKCIÓ! Gigabyte B650M R7 7700X 32GB DDR5 1TB SSD RTX 3080Ti 12GB Cooler Master H500P WHITE 750W
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- Honor Magic 7 Pro - Fekete - Új kipróbált készülék! Karcmentes gyárilag független! 512GB Memória!
- QNAP TS-870U-RP 8 lemezes Rack NAS
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest