- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Yettel topik
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Mobil flották
- Motorola Moto Tag - nyomom, követ
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- iPhone topik
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- QWERTY billentyűzet és másodlagos kijelző is lesz a Titan 2-ben
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
-
Mobilarena
Utoljára frissítve: 2024.03.06.
Légy szíves olvasd el mielőtt kérdezel!
Az összefoglalóban sok helyen a fórumtársak hozzászólásai vannak belinkelve, vagy az ő információik alapján írtam meg, tisztáztam le az adott információt. Ezúton is köszönöm mindenkinek a segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
djnice #86448 üzenetére
De erre még rájön a VÁMFA, nem? (A változás óta nem rendeltem semmit külföldről, nem tudom hogy van ez éppen). Mert akkor már nem annyi az annyi...
csubyy: És vajon erre vajon legalább annyira jó a CE, mint az itt ajánlott "szokásos" Box-okra, amiknek külön dtb-je is van? Én valahogy óckodom kicsit dedikált dtb nélküli "akármilyen lehet" generic Box-októl.
-
kokokka
addikt
-
blakey
titán
válasz
djnice #83396 üzenetére
Persze, de ha mindent hozzá állít akkor nem lesz annyira rossz mintha csak úgy beállítaná az egyik eszközön, márpedig sokan azt csinálják és azt hiszik, hogy attól a változástól jobb lesz. Nem tudom, hogy honnan veszik azt, hogy a Full jobb lenne videólejátszás szempontjából, csak azért mert Full még nem azt jelenti.
-
Technoman
őstag
válasz
djnice #82352 üzenetére
(kezdek tőled félni, hogy így számon tartod a hsz-eket
)
Szóval, egy itteni Szaki, meggyőzött, hogy nem lenne értelme váltanom. Az ő javaslatáravisszamentem a default skin-re (Confluence) és lássss csodát, meggyógyult az addigi lefagyás.
(mondjuk kicsit túlzásba is vittem, mert a színes-szagos Ace2-öt használtam, ami 1000 infót is képes (volt) megjeleníteni az adott filmről. Ez okozhatta a rendszeres fagyást. -
kokokka
addikt
válasz
djnice #80962 üzenetére
vpeter tett fel egy Drive linket, az alatt van a tegnapi dátumos libbluray : 19.0.100. Erre gondolsz, vagy majd egy újabbra. Mert most ugyan nem tudom megnézni, de tegnap este lehet, hogy én ezt tettem fel.
szerk.
CoreELEC-Amlogic-ng.arm-9.2-nightly_20210302.tar
Az ebben lévő ugyan az lehet, mint a fenti?
-
kokokka
addikt
válasz
djnice #80951 üzenetére
De a képen a CE van :) Az androidot hagytam a francba, mert rányomtam az ISO-ra és egyből kilépett a Kodi a droid főmenüjébe. Aztán befrissítettem a Matrix-ra, addonból feltettem a libbluray-t és viola, megy az ISO menüvel. A képen már ezt láthatod. Sőt, össze vissza kalandoztam a lemezen és minden hibátlan volt, nem akadt, nem fagyott, nem lépett ki. Igaz, meg csak ezt az egy ISO-t teszteltem, de bizakodok, hogy mind jó lesz.
-
Beni2360
félisten
válasz
djnice #80820 üzenetére
Hát pedig nálam is időnként lefagy a 9.2.5-nél és én nem használok szinte semmi adonokat csak a sima lejátszás van és az eredeti skint használom, néha az Aber-t . Most a 6-s van fent de már itt is volt 1x, 2x fagyi de ezek a menüben való lépkedéskor jelentkeztek mindkét verziónál. Van olyan most, hogy a médiatárban az oszlopban lépkedve nem reagál a gombnyomásra majd többszöri nyomás után lefelé egyszer csak leszalad amennyiszer nyomtam a gombot.
---------------------------
Ui: Ez mire van ? OpenVFD -
kokokka
addikt
válasz
djnice #80822 üzenetére
Nem számít :) Én tegnap négy filmet néztem meg egyhuzamban, hibátlan képpel és hanggal. Volt közben többszöri pause is, de indítás után azonnal ment tovább hiba nélkül minden esetben. Nem akadt, nem röccent, nem hagyott ki egyszer sem, sem a kép sem a hang. Zenehallgatás is volt hosszabb ideig, tallózással és képnézegetéssel egybekötve, minden tökéletes volt. Szóval nem számít mit mond, tizede árból kapom ugyan azt az élményt mint a drága lejátszókkal. Igen, a felülete kevésbé felhasználóbarát. Ien, a távirányítója sem profi (bár az utólag vásároltak sokat nőtt az élmény) És igen, nem out of box a készülék. De mindent ár/érték arányban kell nézni és ebben ez egyenlőre verhetetlen.
-
belashx
senior tag
-
gyűrű
addikt
válasz
djnice #79474 üzenetére
Nálam jobban senki nem akarta hogy jól működjön, hidd el. Azért a csonttá fagyások nem is egyediek, külföldi fórumokon is is írták, többen . Sajnálom de ezeket sajátmmagam tapasztaltam. Majd talán a következő generáció használhatóbb lesz. Be is fejezem a shieldes offot, lemondtam róla.
-
Moritz
csendes tag
válasz
djnice #79185 üzenetére
Kipróbáltam, de nem változott semmit. Megcsináltam mindent, ahogy le van írva, sorban.
Az utolsót nem teljesen értem:After that you can choose to change the resolution, color space, GUI 4K rendering and it will not affect the display for HDR.
Ezzel van dolgom? Ha van, akkor esetleg le tudnád írni, mire gondol pontosan?
Nálam egy picit más jelenség van, mint amit a 25. hozzászólás is ír:
After reboot …
1 MINIX logo appear and loading normally is SDR
2 COREELEC logo appear for the first time normally in SDR
3 COREELEC logo appear the second time and screen automatically switch in HDR mode
So the problem occur when the secong loading ot the CORELEC logo.nálam ez annyi, hogy a MINIX logo villan (egy picit sötétebbre vált), de a COREElec nem villan. Az egész boot alatt a tv info gombja HDR HD (kiterjesztett bemeneti jel) -et mutat.
Miután megcsináltam, amit küldtél (kivévée az utolsó sort), nem változott semmi.
Nagyon bízom benne, hogy tudsz, vagy valaki tud még segíteni, úgyhogy ha van még ötlet, kedv, akkor jöhetnek
-
Moritz
csendes tag
-
Moritz
csendes tag
válasz
djnice #78349 üzenetére
Készítettem pár képet, hogy lásd a különbséget a két box képe között (ami különbségnek szerintem nem kellene, hogy legyen). Az eltérés lehet, hogy a készített képeken nem látszik annyira nagynak, de az életben ez elég nagy. A kép fakóbb, az emberek bőrszíne szürkébb, stb.
Egy kis összefoglaló, hogy ne kelljen visszalapozni a történetemben:
- a tévé: Samsung RU7179 (RU7100-ás sorozat)
- Boxok: a régi egy MiniMX (S905), az új egy Minix Neo U22 (S922), mindkettő CoreELEC rendszerben
- a beállítások a tévén ugyanazok minden fotó esetében, és a képek ugyanazon a bemeneten készültek
- ez alapján lettek a TV színei beállítva
- ezekkel a beállításokkal a régi box színei tök jók voltak, akár vinyóról, akár netről néztem filmeket -
eshe
tag
válasz
djnice #79051 üzenetére
Sajnos csak full hd-m van.Ott inkább a newpipet használom,de még annál is szebb a képe,biztos valami képjavító algoritmus van benne.Megnézem azt amit ajánlottál de úgy látom ezt sem a playstoreban kell keresni
.Viszont találtam egy érdekes jelenséget:van egy sorozat konkrétan a star trek enterprise amit az új box nem hajlandó lejátszani normálisan.Elinditom és nincs kép csak hang,ha beletekerek akkor visszajön a kép ,de a hang elcsúszik jócskán ,majd egy idő után ismét elmegy a kép és így tovább. Próbáltam vlc-n ,kodin de ugyanaz.A másikon a ce-s kodin és win alatt potplayeren teljesen jó.
-
DoItYourself
Topikgazda
válasz
djnice #78580 üzenetére
Régen azt írták, hogy nem fogadnak támogatásokat, nem tudom ez változott-e azóta, mindenesetre nem találtam semmi erre utaló linket a CE honlapon.
Valami aprópénz biztos összegyűlne, ha lenne konkrét célja, pl. a fullos 3D lejátszása. -
FerNandor
őstag
válasz
djnice #78501 üzenetére
Pedig én olyan szívesen olvastam eddig a házimozis meg logoutos harcokat az ilyen témájú beszélgetésben. Az főleg nagyon tetszett, amikor valaki azt írta, hogy az áramingadozások csökkentése érdekében, akkor annak a valakinek inkább az erőműtől kéne húzni egy közvetlen vezetéket
vagy valami hasonló
-
lanszelot
addikt
-
Marcsello31
őstag
válasz
djnice #77688 üzenetére
Hali! És tudnál nekem segíteni ebben?
Akkor ha jól értem, az azon használt linux jó az s905 x3hoz is? Tudnál nekem egy linket adni ahol letölthetem azt a linuxot ami s905x2re van? Ezer köszönet előre is! Én most egy amlogic s812 linuxot futtatok sd kártyán a boxomon, de itt sincs GPU.. Ha tudsz egy olyan linket adni örülnék neki, ha nem akkor ez alapján körbe nézek a neten, kép:
az enyémen ez így néz ki: [link] -
Marcsello31
őstag
válasz
djnice #77672 üzenetére
Szia! Köszi a linket! Megnézem, én is el jutottam már odáig, az armbian linuxxal, hogy bebootol sd kártyáról a box. Betölt mindent, szinte a használhatóságik, de 1iksem látta a gput, vagy úgy nem látta ahogy kellene?! A cpu, ram, wifi, lan, ok. A Gpu kiesett mind1nél, a linket megnézem, hátha találok benne használhatót, ha másnál működik akkor nálam is kellene hogy működjön.
a box gpu hardwer neve : mali-g31. driver kellene a linux alá, és menne minden. -
aldebaran
addikt
válasz
djnice #77280 üzenetére
Igen, jó ár/érték arányúak, de a software rajta nem a legjobb, mint pl. a CE-kodi kapcsán is látható.
Azért tudnak minél olcsóbbak maradni, mert sw-re költik a lehető legkevesebbet. A hw lehet hogy tutijó, de a soft nem és az átlagember - akikből a legtöbb van - nem igazán tud vele mit kezdeni. -> szerintem. -
Technoman
őstag
válasz
djnice #77048 üzenetére
Köszi djnice
Akkor egyelőre megelégszem az U9-esel is, az tud HDR-t#77053blakey
Dolby Vision lejátszása Sony Xh9096-os TV-n: És mi van akkor, ha -hála az Android op.-nak- letöltöm a fenti TV-re a Kodit? Úgy már teljes értékű DV "lejátszó" lesz a Sony TV-ből?
(A kérdésem lehet, hogy hülyén hangzik, de mivel ilyen TV-t is néztem magamnak, a napokban kipróbáltam egy kis teszt csomaggal (DV/HDR...). A beépített playa valóban kaki, de amikor feldobtam rá a Google Play-ből a Kodit, már játszott szinte mindent) -
rgeorge
addikt
válasz
djnice #76960 üzenetére
Nálam semmit sem keres, mert fel sem tudtam tenni belsőre a CE-t, lásd a hibaüzenetet. Tudom, hogy nem támogatott eszköz, de sokan használják és sokan tették már át sikeresen eMMC-re. Az SD kártya, amiről most fut a CE 32GB-os, és 4/64-es az X96 Max+.
-
mexel
veterán
-
kzkz
őstag
válasz
djnice #76257 üzenetére
Köszi a tippet, bevált az Amazon Fire TV 4K stick. Stabil, kellően gyors, nincs szaggatás egyik alkalmazásban se (kodi, youtube, netflix) a videók lejátszásakor. Még LAN adapterre se volt szükség, mert a Wifi kellően gyors rajta 5Ghz-en 80Mbit/s filmeknél is.
(Amúgy 250/250Mbit/s-t mérek a teszten. A Mi Box-nál is ennyi volt, de az cache-elt Kodi alatt, ez meg nem.)A Samsung Q82R TV-m egyből felismerte, nem kellett semmit állítani a HDMI kapcsolatoknál. Megy a kadencia helyes lejátszás is Kodi alól. Átvált HDR-re is, amikor kell.
A HDMI-ARC-os hiba is megszűnt, amit a Mi Box S okozott, és a CEC is frankón működik, ki- és bekapcsolásnál mindhárom eszközt kezeli, és az erősítő hangerejét is állítja.
Lecseréltem a gyári launcher-t is, mert az kész káosz volt a sok amazon-os szolgáltatással, amik közül semmit nem használok...
Örülök, mert már kezdtem feladni ezt a kütyümizériát, és beletörődni, hogy 2020-ban nincs egy normális Android-os TV okosító...
-
Suineg
senior tag
válasz
djnice #76231 üzenetére
Egy szuper játékhoz ha lenne kedvem, esetleg ne faggyon be. Vagy két 4K filmet is lejátszani egyhuzamban. Ilyesmi.
Értem én, hogy ez üzemi hőfok (76Celsius) de akkor is az volt mikor f@s hűtéssel megjött az első Kínából? (Úgy megnézném a Minix Neo U1-emen de az más proci.)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Nintendo Switch
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Apple asztali gépek
- Tőzsde és gazdaság
- PlayStation 4
- Bittorrent topik
- bitpork: MOD Júni 13 Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- Kerékpársportok
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- További aktív témák...
- i7 8700/ RX6500/ 32GB DDR4/ 512GB m.2/ garancia/ ingyen foxpost
- AKCIÓ!!! GAMER PC: Új RYZEN 5 5600X +Új RTX 3080 +Új 32-64GB DDR4 +1-2-4TB NVMe SSD! GAR/SZÁMLA!
- Csere-Beszámítás! Akciós Gamer PC! R5 5500 / GTX 1070Ti Rog Strix / 32GB D4 / 500GB SSD
- AKCIÓ!!! GAMER PC: Új i5-14400F +RTX 4060/5060/4070/5070 +Új 16-64GB DDR4! GAR/SZÁMLA! 50 FÉLE HÁZ!
- Lenovo ThinkCentre M83 / i3-4130 / 8 GB DDR3 / 128 GB SSD / Win 10 + 1 év Garancia + Számla!!!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T15 G1 - i5-10GEN I 16GB I 256GB SSD I 15,6" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! Dell Inspiron 5405 - Ryzen5 4500U I 8GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! ASUS VivoBook X1504ZA notebook - i3 1215U 16GB DDR4 RAM 512GB SSD Intel UHD IGP WIN11
- Xiaomi Redmi Note 11 64Gb Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Motorola E40 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest