- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Google Pixel 9a - a lapos munka
- One mobilszolgáltatások
- A Samsung bemutatta az Exynos 2500-at
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Google Pixel topik
-
Mobilarena
Utoljára frissítve: 2024.03.06.
Légy szíves olvasd el mielőtt kérdezel!
Az összefoglalóban sok helyen a fórumtársak hozzászólásai vannak belinkelve, vagy az ő információik alapján írtam meg, tisztáztam le az adott információt. Ezúton is köszönöm mindenkinek a segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
-
cof
veterán
válasz
tomy86 #74032 üzenetére
A réz a legjobb választás. De azt hiszem, hogy 8 mm fér bele, kis faragással 10 is. Valami ultravékony kétoldalú gap pad, hogy minél gyorsabban elvezesse a rézhez a hőt.
A 60 C már teljesen jó ha megvan. Nem kell 30 C-re levinni.
Ez egy gyári hűtés, semmi modding. Mini MXIII. De van is súlya a cuccnak.
CoreELEC (official): 9.2.3 (Amlogic.arm)
CoreELEC:~ # cputemp
47 C -
cof
veterán
válasz
tomy86 #74026 üzenetére
Ez amúgy jól látom 2 db-ból van összerakva nálad is vagy csak a linkelt képen? Még lehet rajta húzni ha vesztek jobb hővezető képességű pad-et, DroidMester már linkelt sokszor. De van HA-n is láttam.
@nfsu17
A gyári pad ultra gáz, venni kell normálisat és akkor nem kell semmilyen ventilátor.Bár ha 60-65C-re sikerült lefaragni, 4K-n főleg, akkor nem is piszkálnám tovább. Jó az, nem kell, hogy 50 C legyen, az sem jó ha nagyon alacsony hőfokon üzemelnek.
-
Melorin
addikt
válasz
tomy86 #74017 üzenetére
Én is szétkaptam hamár ez a téma, és nem a csavar a probléma. Rossz helyen van a fémlemez. Ha odapróbáljátok a box alját, látszik, hogy épp a szélét súrolja a gap pad. Ha 180 fokot fordítok az alján akkor pont jó helyen érnének össze viszont akkor a fémlemezt eltartja a WiFi vagy BT antennája. Azt elgörbítettem oldalra és így már bepattan a helyére.
Ja és a video ne tévesszen meg senkit, a 4 tappancsot nem kell leszedni az aljáról ahhoz, hogy szétszedjük, nincs alatta csavar, csak pattintani kell.
-
Beni2360
félisten
válasz
tomy86 #73991 üzenetére
Megint megy a kedvencem: Az ötödik elem 4K és csak 48 c fokot mutat az ssh-n is. Szuper ez a ventis megoldás.
Suineg - És ajánlott is a telepítésnél hagyni angol nyelven a varázslót és utána választani ki a magyar nyelvet, mert állítólag valami gabeszt csinál ha az elején váltasz. -
tomy86
addikt
válasz
tomy86 #73982 üzenetére
Ha a bal felső sarokban akarod megjeleníteni, akkor a Custom_1109_TopBarOverlay.xml 61. sora után, ahol ez van:
<control type="label">
<top>60</top>
<label>$VAR[OSDSubLabelVar]</label>
<shadowcolor>text_shadow</shadowcolor>
<height>100</height>
<left>0</left>
<right>0</right>
</control>
másold be ezt:<control type="label">
<top>100</top>
<left>0</left>
<height>50</height>
<width>auto</width>
<aligny>center</aligny>
<label>$LOCALIZE[22011] $INFO[System.CPUTemperature]</label>
</control>
Persze előbb az eredeti xml-t mentsd el más néven vagy másold át valahová! -
Beni2360
félisten
válasz
tomy86 #73975 üzenetére
Igen tudom már a másik boxon ahol nagyobb kijelző volt már ott sem láttam.
Ezen megy egy kék foltot látok. nagy nehezen kivehető számsort éppen ezért nem érdekel.
Mire hazajöttem a vásárlásból álló helyzetben 58 c lett, most bekapcsoltam a ventit az én ventim az anya boxból ahol a HDD-k vannak kapja az áramot és 3 perc alatt már 46 c fok. -
tomy86
addikt
válasz
tomy86 #73322 üzenetére
Egyik megoldás sem vezetett eredményre, úgyhogy elengedem a dolgot. Ugyanazt a hdd-t áttéve egy s905-ös boxra gond nélkül végigmegy a szkennelés. x96 max+-on van hogy 5-6 perc után továbbmegy, de volt hogy fél óra után sem jutott túl egy mappán. Mindezt úgy, hogy az artist info local onlyra volt állítva, tehát nem kellett netes infókra várakoznia.
-
Beni2360
félisten
válasz
tomy86 #73319 üzenetére
Így már érthetőbb számomra.
Akkor mint írták az elnevezésekben keresendő a megoldás.
Gondolom a fájl struktúra fel állása meg van de az elnevezésekben lesz a hiba. Kérdés, hogy végül megtalált mindent? Mert ha nem akkor azért homokozik olyan sokat mert keresi a megoldást.
Videókhoz van nekem elmentve egy oldal de zenei dolgokhoz nincs. De olvastam, hogy Mp3-ra kényes a kereső.
A régebbi boxon nem jelentkezett ez a hiba?
Sajna akkor nem tudok segíteni. -
Beni2360
félisten
válasz
tomy86 #73307 üzenetére
Ha bele pofizhatok a frissítésnél van legjobban terhelve a proci, ezt olvastam egy hsz-ben. És mivel 72 c fokot írtál lejátszásnál ,ott lesz a bibi nézd meg frissítés közben SSH-n mennyi a proci hőmérséklete. Azt is olvastam, hogy melegedő ez a box. A hűtést kellene egy kicsit megvariálni. Arról is volt már itt szó.
Én nem szeretek teljes frissítés éppen ezért meg hosszú ideig eltart igaz nekem 13 TB HDD-m van. Van egy app ami kukucskál és ha valami újdonság érkezik rögtön szkenneli és beteszi a média tárba. De ne kérdezd melyik mert én töröltem mivel mindent megduplázott amikor elsőre elindítottam de biztos a tudatlanságom végett volt.
Sajnos még nem kaptam meg az enyémet (96 max Plus) így csak olvasatból tudok hozzá szólni. -
-
Véreshurka
senior tag
válasz
tomy86 #72937 üzenetére
Nálam valamiért vacakol a vétel van, hogy 2-szer 3-szor meg kell nyomjam a gombot. Pedig tök jó kis távirányító lenne... Nálad (illetve aki még használ ilyet) minden ok? Most helyette egy Minix a2 lite-ot használkk, de egyrészt az nem világít, másrészt ahogy olvastam az újabb széria már tartalmaz valmi akksi kímélő üzemmódot és már ott is többször kell nyomni egy gombot
-
junkpod
veterán
válasz
tomy86 #72686 üzenetére
Ja hát ez elég különleges (kiadvány).
Ahogy az elején indult a beszélgetés nekem régen az volt a gondom, hogy a több lemezes kiadványok esetén a lemez számot kihagyta a sorba rendezésből. Tehát cd1tr1, cd1tr1, cd3tr1, cd1tr1... volt a sorrend.
Most megnéztem Kodi felület és Köré felület is jól listázza.
Értem a Te problémádat, de szerintem az annyira egyedi, hogy (ahogy írtad is) csak workaround megoldás van rá. -
-
dontibee
tag
válasz
tomy86 #67603 üzenetére
Köszönöm tomy86!
Már megoldódott. De én Windows-ból nem látom a boxot, pedig egy hálózatban vannak. Minden hálózaton lévő eszközt látok, de a boxot nem. Lehet ott kell valamit állítani.
Mindenesetre a fájlt egy pendrivera másolva, szerkesztve, aztán visszamásolva a box-ra megoldódott a dolog.
Ennek pedig, nem is voltam tudtában, hogy elvileg Windows alól látnom kellene a médiabox és annak tartalmát, pedig sokszor jó lenne.Hálásan köszönöm a segítséget mindenkinek!
-
Mike88
senior tag
válasz
tomy86 #57320 üzenetére
Sajnos itt elakad, hiába várok, nem történik semmi. Mennyi idő után "lépett tovább" nálad?
A kábel az házi barkács, de 4 különböző kábelből próbáltam már összerakni egyet és minden kombinációban összekötöttem már (értsd mindegyik volt már mindegyikkel összekötve), s minden esetben ezt a hibaüzenetet kapom, úgyhogy nem hinném, hogy azzal volna a probléma. Olvastam a te hozzászólásodat, az enyém nem így néz ki (pontosabban nem az enyém, ha az enyém lenne, már kidobtam volna!)[kép] [kép] . Kicsi hűtés? Ezen nincs is... -
cof
veterán
válasz
tomy86 #57320 üzenetére
De aprócska a hűtése
Az én S905 gépemé nagyobb, a memóriákat is lefedi és még több év után is jól működik. Szuper kis gépek voltak ezek, Gbit LAN-al vennék de már sajnos esélytelen.
Igen, ha nem áll meg a folyamat hibaüzenettel akkor várni kell, de olyat is olvastam, hogy valaki ilyenkor nyomta be a reset gombot még egyszer és továbbment.
-
Csicsóka
őstag
-
Ejelhar
senior tag
válasz
tomy86 #49133 üzenetére
Ahogy nézem wireless eszköz, elvileg ennek mennie kéne.
Ha viszont mégsem akarja az igazat, akkor nagy eséllyel a küldött bemeneti eseménykódokkal van gondja a CE-nek, mert -valamiért- rosszul azonosítja vagy egyszerűen ez ilyen.
Első körben ki kéne nyomozni milyen linux eseménykódokat küldenek a nem működő gombok, majd ezeket később át lehet szabni.
a.) a Kodi beállításokban (Rendszer->Rendszerinfó) ki kéne figyelni milyen IP-t szedett fel a box és ssh-val rá kéne menni (putty letölt, majd a boxra bejelentkezni, felhasználó: root, jelszó: coreelec)
b.) akár több ssh session-t is indíthatunk, kell is, mert az egyik csak a naplózást mutatja majd.
Először megmondjuk parancssorból a CE Kodijának, hogy részletesen naplózzon, így:
kodi-send --action=toggledebug
majd az egyik ssh ablakban folyamatában monitorozzuk az eseményeket, megnyitjuk a naplófile-t:
tail -f /storage/.kodi/temp/kodi.log | grep "LIRC\|HandleKey\|Window \|Activating window ID:"
(a putty kliensbe ha a föntit kijelölöd, akkor jobb egérgombbal be lehet az ssh ablakba illeszteni a clipboard tartalmát)c.) Majd nyomogatod a nem máködő gombokat és látod milyen billentyűkódokat kap a Kodi és az ő hogyan értelmezi, pl nálam ilyenek a nyíl gombok naplózva:
DEBUG: LIRC: - NEW 69 0 KEY_LEFT devinput (KEY_LEFT)
DEBUG: HandleKey: 169 (0xa9, obc86) pressed, action is Left
DEBUG: LIRC: - NEW 6a 0 KEY_RIGHT devinput (KEY_RIGHT)
DEBUG: HandleKey: 168 (0xa8, obc87) pressed, action is Right
DEBUG: LIRC: - NEW 67 0 KEY_UP devinput (KEY_UP)
DEBUG: HandleKey: 166 (0xa6, obc89) pressed, action is Up
DEBUG: LIRC: - NEW 6c 0 KEY_DOWN devinput (KEY_DOWN)
DEBUG: HandleKey: 167 (0xa7, obc88) pressed, action is Down -
Csicsóka
őstag
válasz
tomy86 #48681 üzenetére
A 3 méteres kábel végén volt már nekem egy USB Wlan adapter, ami AP módban ment, soha nem volt gond vele. Attól még lehet ez háklis erre, kíváncsi vagyok lesz e jobb ha rövidebb lesz.
Esetleg próbálj meg más, azonos hardver elemekből összerakott box FW-t letölteni. Nekem a MEGOGO boxra felment pont egy MXQ-Pro FW, mert eredeti nem létezik hozzá, és egyszer kinyírtam az U-boot-ot rajta.
Itt is vagy a harmadik FW sikerült. Ezzel a burning tool-al nem kellett lábakat zárogatni, egyből elindult a flash. Wifi, LAN, távirányító nem volt, mert a megogo gigabites, és RLT wifi, de így már lehetett rá LE-t tenni, és dd-s mentésemből vissza ment az eredeti rendszer. -
mexel
veterán
válasz
tomy86 #48681 üzenetére
Ez inkább a rossz fw miatt van. Ha klón abox akkor nehéz fw-t találni, fotó alapján próbáld.
Én most egy Alfawise H96pro+ al szenvedek. Érdekes a darab. USB burning tool látja, megvan hozzá a jó firm ( 2 is) 100%-ra felírja, de a box nem indul.
CE és LE nem indul el rajta, az usb-re nem is olvas rá.
Az emmc lábai voltak már piszkálva. Elképzelhető hogy valamitzárlatosra vágtak, vagy valami baja lett és ezért produkálja ezt?
Normál esetben ha a Burning tool látja akkor már kell annyi életnek lennie benne hogy a CE vagy LE-nek mennie kellene ( persze ha egyáltalán ránézne az sd-re vagy penre)
De hiába írom fel a rendszert rá akkor sem semmi.
Egyszer elindult a recovery de belefagyott, azóta semmi. -
Csicsóka
őstag
válasz
tomy86 #48673 üzenetére
Pedig a rádugás után, azonnal hallatszik a tipikus USB csatlakoztatási hang, majd indul a folyamat.
Ezt a burning tool-t használom, amit jó 2 éve módosítottam, akkori leírás alapján, a mac_ether.ini-t kellett bele másolni, és még valamit amire már nem emlékszem. Ha ezzel sem megy, akkor mást ötletem nincs.. -
Csicsóka
őstag
válasz
tomy86 #48618 üzenetére
Igen, jól érted. Nem kell reset gomb, se emmc láb összezárás. Több mint két éve megvan már ez a doboz nekem, és számtalanszor tettem újra az FW-t főleg az elején amikor OE drótozással foglalkoztam. Csak ezeket a lépéseket csináld meg amit leírtam, és jó lesz. Itt írom a 3. bekezdésben miért nem megy a meglévő reset gomb.
-
Csicsóka
őstag
válasz
tomy86 #48597 üzenetére
Ez az írás csak akkor működik, ha LE/CE alól él a rendszer, elindul a box ezek egyikével. Ha nálad totál halottnak tettei magát, csak az USB-s flashelés a megoldás. Mielőtt még eMMC láb zárással próbálkoznál, próbáld meg így, nekem az MXQ Pro boxon a flashelés elindult így, mindenféle egyéb macera nélkül.
- Táp ne legyen bedugva a boxba.
- Burning tool, elindít, firmware img betallóz, majd start megnyom.
- USB A-A kábel egyik vége a gépbe bedugva, a másik vége a hátsó, különálló USB bedug, ekkor azonnal elkezdődik a fw írása, ha kész stop megnyom. -
cof
veterán
válasz
tomy86 #48600 üzenetére
Amit az előbb linkeltem csak update, kicsomagolva a rar-t csak egy *zip fájl van benne. Ez már *img: [link].
Így kerestem, van jó sok: [link]
Mondjuk reset nélkül nem tudom mire jutsz, bár nekem más fajta box-om van de csak úgy ismerte fel a PC ha nyomtam a reset-et és közben dugtam be az USB kábelt: [link]
-
-szabi-
addikt
válasz
tomy86 #47397 üzenetére
Mint fentebb (#47388) írtam szoftveres megoldást keresek.
USB burning tool képes feltenni egy android img-t, szóval csak lementést kellene megoldani.SZERK:
(#47393) Imi1981
Ne rágódj rajta, végül nálam is visszakerült az LE.
Mókolni én sem tudtam, de találtam már elkészített távirányító konfigot, mégis visszatettem LE-t.
Ráadásul a jövőben még kevesebb távirányító támogatás lesz.
Ezzel az iránnyal CE csak egy szűk szaki közösség játéka lesz.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Nintendo Switch
- Iqos cigaretta
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- PlayStation 5
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Amazon Kindle
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Xbox tulajok OFF topicja
- Goddess of Victory:Nikke
- További aktív témák...
- GAMER PC : RYZEN 7 5700G/// 32 GB DDR4 /// RX 6700 XT 12 GB /// 512 GB NVME
- Asztali PC , i7 11700KF , RTX 3070 Ti , 32GB DDR4 , 512GB NVME , 2TB HDD
- Asztali PC , R5 5500 , RX 5700 XT , 16GB RAM , 256GB NVME , 1TB HDD
- Mac mini (2023 with M2)
- Belépő GAMER PC! i3-13100 / RX 6600 XT / 16GB DDR4 / 512GB NVMe / 600w!
- ÚJ HP EliteBook 840 G8 - 14"FHD IPS - i5-1145G7 - 32GB - 512GB SSD - Win10 - 6 hónap Garancia
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Bomba ár! Dell Inspiron 15 5578 2in1: i7-7GEN I 16GB I 256SSD I 15,6" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RTX 5060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- DELL Thunderbolt Dock - WD19TB modul 02HV8N (ELKELT)
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged