- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- iPhone topik
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Motorola Moto Tag - nyomom, követ
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
-
Mobilarena
Utoljára frissítve: 2024.03.06.
Légy szíves olvasd el mielőtt kérdezel!
Az összefoglalóban sok helyen a fórumtársak hozzászólásai vannak belinkelve, vagy az ő információik alapján írtam meg, tisztáztam le az adott információt. Ezúton is köszönöm mindenkinek a segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
-
blakey
titán
válasz
Csabi1984 #102047 üzenetére
Minden esetben elindul, ha előtte nem volt (alvó módban) áram alatt és utána áramot kap. Okoskonnektor ki/bekapcsolása esetén is. Nekem is arra van dugva, de csak amiatt, hogy ha netán lefagy és nem lehet távval újraindítani, akkor nem kell a szekrény mögé mennem kapcsolgatni vagy kihúzni, hanem elég a telefonról egy ki/bekapcsolás.
-
DoItYourself
Topikgazda
válasz
Csabi1984 #102008 üzenetére
A HDMI 7.1 a linkelt Kodi táblázatból jött, amit valószínűleg régen frissítettek, vagy arra gondolhattak inkább, hogy max. 7.1. Bár ez a Kodi beállítás sztem félrevezető, mert ezt mindenki kapásból úgy állítja be amilyen hangrendszere van, passthrough-nál meg mindegy, mert ott a digitális hangsáv megy át, aztán majd az erősítő eldönti mit csinál vele.
Esetedben is mindegy, hogy a hangsáv 5.1-es vagy 7.1, a HDMI-n átfér, aztán majd az erősítő lekeveri annyi hangfalra, amennyit rákötöttél, és beállítottál [az erősítőben]. Tehát nyugodtan lejátszhatsz 7.1-es hangsávot is, az erősítőd majd lekeveri szépen 5.1-re. -
blakey
titán
válasz
Csabi1984 #101995 üzenetére
Akkor kell foglalkozni a több csatornával, ha konkrétan a többcsatornés PCM-et is szeretnéd hallani, tehát ha van egy 7.1-es LPCM anyagod és az AVR támogatja, akkor az audió résznél érdemes 7.1-re állítani, amennyiben nem, akkor maradjon a 2.0 és beállítható, hogy legyen-e belőle többcsatornás DD (a továbbküldés lehetőségeknél) vagy 2.0 legyen.
-
apszi
őstag
válasz
Csabi1984 #101618 üzenetére
Az "ac3" átkódolás akkor kell, ha az erőlködőd nem kezeli az "eac3" hangfolyamot, abban az esetben ugyanis átkódolja az eac3-at ac3-as hangra (régi erősítőknél hasznos). Ha ismeri az erőlködőd mindaz ac3-at, mind az eac3-at, akkor kapcsold ki az átkódolás engedélyezését, hogy az erősítőd oldja meg a kódolást.
-
blakey
titán
válasz
Csabi1984 #101581 üzenetére
Mivel jobb a Nightly… - annak való, akinek problémája van és javítják, vagy tesztel esetleg az a beidegződése, hogy neki csak a friss jó, még akkor is a Nightly. A Nightly a munka követésére (is) szolgál, a fejlesztők csak végzik a dolgukat és "megnyomják" a gombot, a rendszer meg automatikusan generálja a fájlokat, ha friss módosításokat észlel.
-
blakey
titán
válasz
Csabi1984 #101356 üzenetére
Milyen gyári színnel? Gyári felszín mindent tud, amit a Kodi, a többi nem biztos, de azoknak is van ilyen beállításuk. Egyébként biztos, hogy valamit "rosszul" csinálsz, mert alapesetben a visszalépésre nem lép ki a Kodi, hanem kilép a menübe, de a háttérben megy a lejátszás, ilyenkor a baloldali rejtett sávba lépsz és rányomsz a négy irányba mutató ikonra és máris teljes képernyőn megy a lejátszás, ha nálad mégis kilép a vissza gombra, akkor azt te állítottad be a beállításoknál.
-
kaciokos
őstag
válasz
Csabi1984 #100891 üzenetére
Köszi a tippet, de nekem nem CE van (lesz) rajta, hanem Android. A mostani távomon vannak 0-9 számgombok, azt programoztam fel kodi alatt erre meg pár hasznos funkcióra, pl. hangsáv vagy felirat váltásra. Ez utóbbiak lehet, hogy rétegigények, de szerintem a play/pause általában kell, mégis hiányzik a távokról.
-
blakey
titán
válasz
Csabi1984 #100481 üzenetére
Számomra jobb lenne egy jobb PKC, de valamiért nem akarják jól megcsinálni. amúgy 2 éve van ez, hogy kimaradnak a javítások, újítások és otthon kell "gondozni". A PM4K számomra egy kényszermegoldás és jobb, mint a korábbi Plex kiegészítő, az nagyon rossz volt, legalábbis én nem voltam vele elégedett.
-
togaba
tag
válasz
Csabi1984 #100091 üzenetére
Valamilyen oknál fogva egyszercsak beindult a tévé távirányítója és rendben működik. A CEC-t anno beállítottam és a mostani újraindításig az én elvásársaimnak megfelelően rendben működött. Most az van, hogy ha újraindítom a rendszert, megint nem működik rögtön a táv. Vajon ezt mi okozhatja? Melyik beállítás állítódott el? Mutatnátok egy beállítási képet?
Mindebből a problémából az lehet a tanulság, hogy folyamatosan feszültség alatt kell tartani a Homát.
-
Csabi1984
addikt
válasz
Csabi1984 #99031 üzenetére
Lehet eddig is volt csak nem figyeltem a Dune applikáció katalógusainál (Filmek, Sorozatok) eltávolithatóak a sallangok (kategóriák) és felvett mappák fognak látszódni csak.
Már csak az lenne jó ha nem lenne külön a két kategória hanem egy oldalon lehetne látni és olyan lenne minimális megközelítéssel min a Kodi fő oldala -
blakey
titán
válasz
Csabi1984 #98995 üzenetére
Csak én érzem azt, hogy a (Dune) Homatics box andoidján futtatott Kodik ezt kivéve (kodi-21-Omega-armeabi-v7a-release-quietvoid-2023-03-15.apk) egyik se működik tökéletesen. - valószínűleg, nálam a 08.15 rendben van. Maven's Nexus is oké.
…ha film lejátszás közben lepausolom (OSD alatt mert ugye nincs fizikális pause gomb a Homatics távján) majd újra elindítom és megnyomom a balra vissza nyilat (back) akkor egyszerűen bezárja a lejátszást és vissza ugrik a főmenübe. - először is nem "lepausolod", hanem szünetelteted a lejátszást, másodszor, ha megállítod, majd újra elindítod és kilépsz az OSD-ből, akkor a film megy tovább, nem lép ki, úgy működik, ahogy kell, valamit sikerült elállítanod. -
nfsu17
veterán
válasz
Csabi1984 #98867 üzenetére
Nem bootol gyorsabban általában, sőőt...akár lassabb is lehet...nálam.kb egál.
Rengeteget logol a CE, azaz nyírja az sd kártyát.
Nem erre találták ki az sd-t.
Plusz így sd is megmarad. Pendrive esetén a slot is üresen marad.
És szimplán jobb a 'reakcióidő/sebesség'.
Múltkor írtam erről hosszabban saját tapasztalatot.
Legtöbb esetben észrevehetetlen a sebességkül., de vannak ritkán folyamatok, ahol lemarad az sd, nincs ebben semmi meglepő.
Mi lenne izgalom az új CE-től?
Az én belsőmön volt már leia, matrix, most nexus.
Plusz ezek permutációja, azaz nexusról vissza matrix, majd újabb héten nexus...
Tudnám használni sdről is, de minek, ha így tisztább, szárazabb érzés...nekem.
-
-
gyűrű
addikt
válasz
Csabi1984 #98167 üzenetére
Dune-homaticsra nem tudsz beta fw-t felrakni. Ugrik a dune app, és utána már sose megy majd. Valami ruszki csávó egyszer rakott rá, de aztán a dune nem volt hajlandó neki resetelni se a boxát. Asszem a gariját is bukta. Már ha valamiért használni akarod, de nem tudom miért kéne..
Magából a dune appból persze lehet betat feltenni, de az se lesz tökéletes.. -
gyűrű
addikt
válasz
Csabi1984 #98148 üzenetére
Nagyon gyors és stabil 8-10 db különböző kapacitású van itthon, a 32-es sajnos nem kapható már..
És nem lóg ki nagyon.. -
zazenke
őstag
válasz
Csabi1984 #98088 üzenetére
ha dune homaticsod van akkor szerintem ne kavarjál visszafele tedd fel a legújabbat miután frissítetted az android részt is a legújabb kernelre .és utána tehát ce telepítés -----nightly azon belül amologic NE azon belül ce 21 azon belül a mai dátumú gz végű . amit ki kell másolni a gyökérbe annak a fájl nevében benne van ha jól emlékszem a 280 sei azonosító tehát nem sima s905x4 amit írtál. [link]
-
blakey
titán
válasz
Csabi1984 #97961 üzenetére
Nem értem, hogy miért kell összezavarnod a fórumozókat. Semmi köze a Plex-hez. Az adatbázis frissítéséhez van a Library Auto Update, a tisztítást megoldhatod manuálisan is, vagy beállítod, hogy minden indításnál tegye rendbe az adatbázist.
-
stigma
addikt
válasz
Csabi1984 #97961 üzenetére
Hi. Ha NAS-on van telepítve Plex akkor használj a Kodiban PlexKodiKonnect addon-t, és úgy működik ahogy leírtad.
Itt csak az adatbázist használja, ha letöltesz egy filmet és lex felismeri , akkor a Kodi is.
Ha törölsz, akkor kikerül belőle.
Ezenfelül Emby(Embycon) és Jellyfin (Jellyfin for Kodi) is ugyanígy működik. -
Gino20
őstag
válasz
Csabi1984 #97717 üzenetére
Laptopról nem tudom hogyan érem el a CE-t. Nem találom. Igazából céges laptopot használok, amin részben admin vagyok és tudok telepítgetni programokat, de a hálózati helyek beállításait úgy látom, hogy nem tudom babrálni. Amúgy nincs itthon média szerverem / PC-m / NAS-om.
Box-on lóg egy X TB-os külső HDD és boxon fut a transmission torrent kliens (vagyis a Homán még nincs telepítve).CE fájlkezelőben meg sehol nem találok Update mappát
.
Szerintem elengedem. Majd ha jön droid frissítés, akkor frissítem. A lényeg, hogy működik, van DV is és ez volt a lényeg, ha már LG-re váltottam (amin nincs HDR10+, persze tudom kevés az ilyen tartalom) a Samsungról (amin van HDR10+, de nincs DV).
#97718zazenke: Hát az Én kompetenciámmal az
, de a leírtak alapján elengedem a dolgot
-
blakey
titán
válasz
Csabi1984 #97506 üzenetére
Igen, cserébe a hangokkal vannak gondok. Teljesen mindegy, hogy mit veszel, mit használsz, egyelőre az Amlogic + CoreELEC az ajánlott. Amúgy, ha a Honatics AFR hiányát nem vesszük figyelembe, akkor egy jól használható eszköz. Hosszabb ideig használtam, nem okozott problémát, hogy nincs AFR, néha, 1 pillanatra feltűnt, aztán ennyi. A Dune app egész jól használható.
-
zazenke
őstag
válasz
Csabi1984 #97500 üzenetére
jelenleg még nincs rajta automata frekvencia és felbontas váltás szóval rosszabb. itt szinte coreelec el használja mindenki mert arra meg jó. android alatt csak a dune alkalmazás megy viszonylag normálisan de több filmnél laggol nálam szóval az is felejtős nálam. tulajdonképpen az egész android része beteg még filmlejatszas szempontjából
-
apszi
őstag
válasz
Csabi1984 #97433 üzenetére
Köszönöm a megerősítést, akkor lehet, hogy hétvégén kipróbálom. Mindent felirattal nézek, kitenni pedig nem gond az srt-t (általában így is történik), szoval akkor még jó is lehet. De gondolom akkor ha kiteszed a forced-et, nálad is rendben. Kíváncsi leszek rá. Köszi még1szer .
-
-
blakey
titán
válasz
Csabi1984 #96815 üzenetére
Ez a hiba már évek óta jelen van, és többen írtuk, jeleztük, stb, egyes boxokon kb. észrevehetetlen, illetve ott a "performance" mód, azzal némileg kiküszöbölhető vagy advancedsettings.xml-be ezt beletenni:
<advancedsettings>
<gui>
<algorithmdirtyregions>0</algorithmdirtyregions>
</gui>
</advancedsettings> -
xtend
senior tag
válasz
Csabi1984 #96801 üzenetére
Igen Coreelec alatt van ilyen hogy pl forced felíratnál megröccen a kép, nemcsak Omega alatt, régebbi verziók is csinálják. Valaki látja, valaki nem. Droid és Windows Kodi alatt nincs ilyen probléma (Linux alatt nem tudom de tán Libreelec sem csinálja ezt egy jó ideje)
-
Csabi1984
addikt
válasz
Csabi1984 #96794 üzenetére
Pontosítás: CoreElec 21.0 Omeha alpha1-ről van szó.
Eszköz: X96max+Kiegészítés: Másik ugyanilyen eszközön kipróbálva a nem mellékelt hanem filmhez, sorozatba "kódolt" felirat kötveztében a lejátszás beremeg.
Azonban Firestick 4K MAX alatt amin nem CoreElec van azon nem jön elő ezen jelenség.
Nem tudom, hogy egyedi jelenség vagy más is tapasztalta-e azért osztottam meg a tapasztalatomat
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen videókártyát?
- Milyen légkondit a lakásba?
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Fájdalmasan gyenge kijelzőt válaszott a Switch 2-höz a Nintendo
- Nintendo Switch 2
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- További aktív témák...
- Új / Újszerű /Gamer / Munka PC i7-14700KF RTX 4060 Ti DDR5 32GB Garanciális
- Asztali PC , R5 5500 , RX 5700 XT , 16GB RAM , 256GB NVME , 1TB HDD
- Asztali PC , R5 5500 , 1080 Ti 11GB , 16GB DDR4 , 512GB NVME , 500GB HDD
- i7 8700/ RX6500/ 32GB DDR4/ 512GB m.2/ garancia/ ingyen foxpost
- Csere-Beszámítás! Gamer PC Számítógép! I5 12600KF / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 512GB SSD
- REFURBISHED - HP USB-C Dock G4 docking station (L13899-001)
- 135 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4090 (ELKELT)
- Turbózd fel géped a jövő RAM-jával!
- AKCIÓ! MSI Z790 i5 14600KF 64GB DDR5 512GB SSD RTX 3070 8GB Rampage SHIVA Enermax 750W
- LG 39GS95UE - 39" Ívelt OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged