Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
mlinus #19922 üzenetére
Szerintem meg pont nem nagyon lesznek ilyenek játékokban, kinek lesz erre pénze meg ideje, minden architektúrára optimalizálgatni évekig (mint az a "szenvedés" amit az AotS-al levágtak)... lesz egy pontosan ilyen TimeSpy-hoz hasonló DX12 szabvány kód... aztán szevasz. Vagy jól lekezeli a hardvered a queue-kat, vagy nem, vagy nyersz vele kis teljesítményt vagy nem...
Ahol meg lesz idő optimalizálni, ott megint az lesz hogy úgyis megcsinálják mind a két oldalra közel ugyanazt, vagy legalábbis majdnem ugyanolyan gyorsra. Lásd AotS... ott is olyan kód lett a vége ami mindenre jó.
Aztán ha ezen felül akarnak csinálni nem szabvány kódot is, mert egyszerű épp... akkor abban a pár játékban lesz valami konzol-GCN nyavaja... vagy GameWorks a másik oldalon. Ez meg eddig is így volt DX11 alatt is... lásd Hitman vs Tomb Raider mondjuk.
-
Igazából azzal elveszted az összehasonlíthatóságot... onnan meg azért lesz értelmetlen a teszt.
Mást csinálna máshogy a két kódút.Egyébként meg az AMD, NV és Intel is leokézta a megoldást... nem tudom miért pont itt a fórumon akarjátok megváltoztatni... ha nekik jó volt akkor jó kell legyen mindenkinek.
-
válasz
Petykemano #19918 üzenetére
He?
Lehet nekem van késő, de te érted is amit írsz?
"csinálnának egy olyan tesztet is emellé, amelyik grafikus futószalag mellett futtat aszinkron compute -t."
Szerinted a mostani mit csinál?
-
válasz
Petykemano #19874 üzenetére
Az async compute nem csak más részegységek felhasználásáról szól, azért nem.
Az async lényege az hogy ki nem használt "fölösleges" erőforrásokat fogjunk be munkára az elvégzedő fő feladat(ok) mellett... és azért async mert függetlenül végrehajthatóak a többi mukához képest (nem kell szinkronizáció az indításukhoz, futtatásuk közben, más futó folyamatokkal).
Tehát a Time Spy egy teljesen jó teszt erre.
Async = nem kell szinkronizálni ("egyeztetni" egymással)... szinkron és aszinkron is mehet valami párhuzamosan.
-
válasz
stratova #19866 üzenetére
Akkor már inkább ezt olvassa, ha tud angolul...
-
-
-
1200-1300 EUR... hinnye... ez durva áron lesz.
(Mondjuk a Titan-ok edddig is azok voltak.)
-
válasz
daveoff #19705 üzenetére
Ez eléggé valószínű, bár szerintem azért a játékokon is sok fog múlni, hogyan muzsikálnak majd melyik kártyán a következő fél évben.
Mert a trend legalábbis megfordulhat, ha AMD-n is jól, vagy neadjisten jobban futnak az új API-s játékok.De nyilván nem azonnal fog mindenki áttérni...
Ha pl amikor jön a Vega az fog látszódni, ami pl a DOOM-nál történt, akkor a többség AMD-t fog venni... ha csak egálban lesznek, akkor marad az NV főlény.
-
-
válasz
Laja333 #19636 üzenetére
De írta hogy az ára is lecsökkent... nem tudom mennyi volt előtte, csak tipp... a többi ~210GBP most, a 4GB-ra... most meg 199-re vitte le a Sapphire... ott írta fentebb.
Lehet akkor a többi is szépen visszaveszi majd a 480-ak árait.
Látod máris beindult az árverseny.
Nagy kár hogy feljebb semmi nincs ebből... -
-
-
-
-
Na tessék... aki custom 480-ra várt annak megjött a kártya és kapható is... gyorsan le kell csapni rá.
-
-
Nálam is anno a 280X-el a nem éled fel a monitor volt a legidegesítőbb probléma... a játék és egyéb problémák vagy alig jöttek elő, vagy relative hamar megoldódtak.
Viszont amióta megint GTX-et futtatok, tény hogy jóval kevesebb (gyakorlatilag majdnem nulla) nyűgöm van.
Sőt engem még az a pár multimonitoros és egyéb probléma sem érintett ami tavasszal volt 2-3 driverrel GTX oldalon.Szóval igen, én sem értem sokan miért legyintenek erre (tagadás szintjén néha)... ezek tények, hogy jobb a driver a zöld oldalon.
Mondjuk az új Crimson stb óta nem tudom mi a helyzet odaát.
-
-
-
-
válasz
keIdor #18373 üzenetére
BF4-nek kell a sok gyors ROP (is), szerintem az a baja... ez már a Fijinél is előjött.
(#18384) t72killer
Mondjuk a Black Ops 3 az pont nem egy erős DX12 cím.
Ellenben valszeg teli van sok post process, meg compute effektel.De ha úgy vesszük hogy a DX12 is a sok shader/compute effektre és programra épít akkor igen... egyértlemű ezekre van kihegyezve.
-
-
Mondjuk nem is vártam mást.
Jó GPU lett ez amugy, csak custom megoldást kell majd venni belőle... amugy a modern játékokban nagyon jó teljesítményt ad. Ezért a pénzért pazar ajánlat lesz.
A fogyasztása mondjuk meglepett... ennél azért alacsonyabbat vártam.
Úgy látom Abuéknak nem sikerült időre összekalapálni a cikket...
-
-
válasz
Malibutomi #18291 üzenetére
Amugy a játkosok száma is nő, de ezt csak abból vonják le hogy az indie játékok meg a már említett moba cuccok annyira megdobták a PC-s játékbevételeket (újra a PC a legnagyobb emiatt, nagyobb az összbevétel/piac, mint a konzolokon), hogy olyan mintha többen vennének játékokat PC-re és többen játszanának... de szerintem ez nem teljesen igaz.
-
válasz
Malibutomi #18288 üzenetére
Mert csökken is... csak ezen az egészen belül a Gamer rész relative kicsi, nem tudja kompenzálni...
Csökken a PC piac is, és a dedikált is (mert az IGP/APU veszi el a piacot)... de a Gamer emellett még ha nő is, akkoris összegészében kevesebb lé folyik be, ergo növelni kell az árakat, mert a költségek sem csökkennek, sőt csak nőnek azok is.
-
-
válasz
huskydog17 #18241 üzenetére
Utóbbi szerintem.
Ilyen NV árak mellett eladhatatlan maradna az eredeti árán.(Külföldön is már megtörtént ez az esés... )
-
-
-
Ez lehet valami Steam machine design is... majd kiderül.
-
-
-
-
-
-
-
-
válasz
Malibutomi #17745 üzenetére
Nem olyan jelentős az ... eddig is volt szitu amiben jobbak voltak.. ez csak plusz egy, DX12 ide vagy oda.
(#17746) TTomax
Mondjuk egy nem SLI proci tesztet is csinálhattak volna... ott lehet nem számít ennyire.
Jah mondjuk közbe találtam...
No igen úgy néz ki szépen skálázódik a multicore és az egyszálú IPC szerint is. -
válasz
Malibutomi #17741 üzenetére
Na jó de 4K?
Jóhogy... FullHD meg 72 egy 980-on is... szal nem kell itt temetni semmit.
Egyelőre az van hogy vagy mindegyiken jól fut a DX12 vagy mindegyiken rossz/alig játszható... ergo semmi jelentős előnye nincs AMD-nek igazán.
Persze más kérdés hogy az NV előnye sem jön ki, mert nem lehet drivert optimalizálni rá... a fejlesztőknek meg nem lesz ideje igazán rá.Egyedül a 960 roskadt be érdekesen, ha a 285/380-hoz nézem.
-
válasz
#45185024 #17699 üzenetére
Ezt sosem fogod megtudni... igazából az NV hasznát a pénzügyi jelentések gross marginjából tudod kb kikövetkeztetni... igaz abban bennevan minden termék, hacsak nem bontják ki GPU részre külön.
Utána kéne nézni.
Amugy a legtöbb IT cég 50% körülre törekszik vagy a felett... az alacsony hasznot termelő tömeges termékeknél meg jó ha van 20-30% és ez a közvetlen tőlük vásárlók felé értelmezendő (thát globál/régiós disztribútor, OEM).
A másik amiért nem tudhatod, hogy mire hozzád kerül a termék, abban benne van az NV haszna, a globális/regionális disztribútor (EU pl) haszna+költségei, benne van a magyar disztributor/forgalmazó haszna+költségei és a kisker haszna+költségei is.
Tipikusan azt mondanám hogy mondjuk az MSRP $599 ebból kb 20-30% lehet a "forgalmazás haszna", tehát amit az NV kap az mondjuk ~$420, ezen pedig kb 50% haszna lehet, tehát kb $210 a haszon, $210 dollár az összes rárakódó költség. Ha a 20-30%-os hasznot veszed, akkor meg $85-$125 a haszon és $335-$295 a teljes költség amit "rátesznek".
Persze ez csak az én tippem, mivel IT szektorban dolgozok és kb ezek szoktak lenni az arányok.
-
-
-
-
válasz
schawo #17636 üzenetére
Nincs nagy jelentősége... én azt hiszem anno gbors-al is vitáztam erről a sávszélességről.
És én akkor is úgy vallottam, hogy compute limitáltak vagyunk inkább mindkét oldalon, azzal lehet többet gyorsulni.
Mondjuk AMD oldalon ROP limitáltak is picit (főleg a jóval alacsonyabb órajel miatt)...GTX1080 be is bizonyította, kisebb szávszéllel is csúcsra tudott törni.
AMD oldalon sem a sávszél a baj, mind a 390X, a Fury meg pláne bizonyította... compute-ban, meg ha újítottak valami jót az architektúrán (annak hatékonyságán), főleg 1266MHz-en, simán tudnak jobbak lenni mint a 390... közel azonos SP/CU számmal.
-
-
-
-
Ha tényleg hozza egy GTX980 R390 Fury sebességszintjét ($500) ennyi pénzért ($199), hú az nagyon ütős ajánlat lesz.
A NV most tényleg felkötheti majd... erre azért nem számítottam, ez tényleg jó kis támadás.
No akkor várjuk a teszteket.
Úgy látszik a 480-al a 4800-as szériát hozzák el megint.
(Legalábbis szeretnének megint egy olyan sikert.)(#17609) stratova
Ide akartam... csak mostmár mindegy... oda is jó lesz.
-
-
válasz
#16729600 #17261 üzenetére
De nem is azok keresnek és vesznek ilyen kártyákat.
Szerintem nálunk is főleg a diplomás vagy jobban kereső állásban lévők játszanak és szórakoznak ilyen téren.
Ott meg szerintem még 3k nem is sok... inkább 3k és fölfelé tenném a jövedelmeket.
Tekintve hogy ezen réteg tuti hogy átlag felett keres odakint is.De igazából da bumm, ha csak 2król beszélünk, akkor sem vágja földhöz őket...
Még egy átlagos ember is simán bemehet és megveheti ezeket ha nagyon vágyik rá... és még marad mellette annyi hogy megél az adott hónapban bőven.Egy átlag magyarnak meg a fizetése sem elég rá... néha még kétkeresős "családban" sem.
És ez itt a baj kéremszépen. Legalábbis a mi szempontunkból.Na de ennyi off elég is erről.
-
-
-
-
-
Szerintem ezt a játékos témát ne itt folytassátok.
-
Szerintem le a kalappal a fizikai design emberkék előtt az NV-nél... Jensen is dumált róluk egy kicsit, ebben a termékben szerintem ők tettek le az asztalra valami zseniális dolgot. Meg a legnehezebbet is... ma már ez a kihívás nem a logikai áramkörök/blokkok tervezgetése... persze azis az, csak sokkal több segítség van hozzá (szimulációk, emulátorok, szerverfarm stb).
-
-
válasz
huskydog17 #16624 üzenetére
Ez nem az amire mi várunk.
Csak valami marketing rendezvénynek tűnik a partnereknek... lehet nem is nyilvános.
Persze ettől még azon a napon lehet más esemény is.Azon az lesz a minimum, hogy Raja Koduri bohóckodik majd.
-
válasz
Szeszkazán #16600 üzenetére
Jelenleg csak rebage...
-
válasz
Dyingsoul #16491 üzenetére
Mivel kb azonos teljesítménnyel jönnek mint a mostaniak... +20W... szerintem ugyanezek a hűtők lesznek mint most, és kb ugyanezekkel a paraméterekkel fognak jönni... talán kicsit jobban kell majd pörgetni a ventiket, vagy egy picivel nagyobbra tervezik a hűtőket. És marad a félpasszív jelleg is.
-
válasz
Dyingsoul #16489 üzenetére
Igazából a Maxwellek előtt nem nagyon volt ilyen csendes nagyteljesítményű VGA kártya... ez a generáció emelte most nagyon magasra a mércét és az emberek felismerték, hogy lehet így is, és szép lassan elvárás is lesz/lett.
(Na jó már a 770/780-ból is volt ASUS meg MSI Gaming ami szintén csendes volt... de azok amolyan első fecskék, mint kivételek voltak.)Hangos cuccokat mostmár egyre nehezebb lesz eladni...
-
-
válasz
Malibutomi #16394 üzenetére
980-al tényleg faszán fut... bár nem néztem jobban a dolgok mélyére, meg nem méricskéltem, csak így "érzésre".
-
-
-
1.8GHz boost? Ejjha... ha ez tényleg igaz az nem semmi lesz.
-
válasz
Malibutomi #16161 üzenetére
Kár hogy nem csak a PR/Marketinggel van baj.
-
-
-
válasz
deadwing #16105 üzenetére
Szerintem más a kimeneti jel. Egyik full rgb a másik meg lehet nem. Nem adja le a teljes 8bitet hanem levágja az alját mert videó eszközök és tv esetén az a kompatibilisebb.
A kijelző beállításainál érdemes ellenőrizni.
Illetve néha a tvn is állítható ez hogy mennyire fekete a hdmi fekete.
-
válasz
huskydog17 #16036 üzenetére
Ó dehogynem... kihagy a memóriád...
pl a Crysis nem rémlik hogy a DX10 lassabb volt behazudott extra grafikával?... aztán kiderült fut DX9 alatt is és ugyanúgy vagy jobban néz ki és gyorsabb is.
Meg volt több ilyen játék is már azóta... most így DX11re nem tudok példát mondani, ott inkább fagyásokra meg több bugra emlékszem, amíg ki nem pofozták őket (pl Batman-ek stb), ha nem is lassulásra. Meg akkoriban jöttek a játékok amiken nem ment az AA pl. (Mondjuk nekem nem hiányzott már akkor sem.)
Volt itt minden már... nincs új a nap alatt.
Majd kiforrja magát, csak most a probléma is sokkal komplexebb lett... mert ja "drivert" kell írni a GPU szállítók helyett. -
-
válasz
Laja333 #15997 üzenetére
Ez pusztán azon múlik, hogy játszol is tényleg valamivel... vagy csak bencsmárkolsz, meg panaszkodsz hogy milyen rosszul fut/nem optimalizált stb.
A Batman is jó játék, csak vannak akik nem tudtak elszakadni a botránytól meg hogy hogy fut... rosszabb esetben ki sem próbálták, csak mentek a árral.
-
válasz
#45185024 #15992 üzenetére
Miért ne lehetne gyorsabb... volt olyan időszak is... gyorsabb is lehet... azonos vagy minimálisan jobb áron akkor is jó lenne.
A probléma inkább a körítés sajnos amin óriási javulás kéne hogy versenyben legyenek.
Kellenének minőségi hűtéssel szerelt kártyák, stabil minőségi szoftvertámogatás... stb stb.
És nem csak egy egy rövid időre... hanem hónapokon át... és generációkon át felépítve és megtartva! a minőséget.Akkor talán lenne esély egy egészségesebb piaci leosztás kialakulására.
Sok időnek kell még eltelnie mire erre csak esélyük lesz kicsi is... és a "köznép" sem Geforce-ot ajánlj a boltban vagy kér majd az eladótól. Tehát a köztudat is átfordul.
-
válasz
#52815360 #15988 üzenetére
Nem is erről van itt most szó...
Egyszerű ez üzletileg... nézd meg a mostani sebesség és árkategóriákat... tolj mindent eggyel lentebb, és akkor kb közel jársz ahhoz ami várható.
Nézd meg mit kapsz 300 dollárért, nézd meg mi eggyel nagyobb... és kb azt fogod kapni 300 dollárért pár hónap múlva.
Meg lesz egy új kicsit gyorsabb csúcs, nyilván kb azonos áron mint ma.Igazából egy GTX580->680 váltáshoz hasonló fog lezajlani, mivel nem jön "nagy GPU" most.
-
válasz
füles_ #15986 üzenetére
Egy szóval sem mondtam hogy nem lehetséges technikailag... de azért ha a Fury árazásából indulsz ki, nem fogják 300 dollárért hozzád vágni.
Ígyis a fogukat húzták kb annyira ellenálltak bármi árcsökkentésnek (még vesztett helyzetből is), Nano is meddig tartott, mire belátták.Technikailag az NV is adhatná ennyiért akár a Ti-t is... talán még akkor is keresnének rajta... de 980-at bőven.
Szépen majd megint lekövetik egymást, kb a mostani árszinteken maradva / kategória = sebességszint most itt... szerintem már tudják egymás dolgait ki mivel hova mennyiért jön.
Le van ez már papírozva így 1-2 hónappal a megjelenések előtt. -
-
válasz
rocket #15874 üzenetére
Saját tőkét, készpénzt és a tulajdonosokét nyeli folyamatosan (+ nyilván bankok meg befektetők hitelei)... hát nem lennék egyik "gazdája" sem, várhatnám a csodát, meg hogy majd egyszer viszont látom a pénzem... vagy persze eladom a tőzsdén... csak lehet ott is nagyon buknék.
Nem egyszerű a szitu az már biztos.
Kíváncsi lennék ha mondjuk az elmúlt 5 év veszteségeit összeadnánk mekkora summa jönne ki.
-
NV-nél az látszik hogy még inkább leegyszerűsítették az SM-eket, tehát az SM belső komplexitása jelentősen csökkent, ezzel javítva mégtovább a fogyasztást. A belső crossbar, a közös erőforrások száma stb jóval kevesebb/kevésbé oszlik meg, ezáltal egyszerűbb.
Kepler 192, Maxwell 128, Pascal már csak 64 cuda core per SM.
Viszont az SM-ek számát cserébe növelik (15-24-60).
Persze a nagy GPU-kat nézve most, de alsó házban is ez ment/megy le.
Az is látszott hogy a ROP-ok számát viszont növelték, így nem lepne meg ha ezt most még tovább nőne a grafikus célterülett miatt.
Nagyon úgy néz ki, hogy igen, a magasabb órajelre hajtanak/alapoznak.
Sok egyszerű, de magas órajelen járatható blokk legyen.AMD meg eddig inkább a komplex nagy fogyasztású, de sokkal rugalmasabb (minden össze van kötve mindennel, szabadon) irányba ment. Ami nagyobb fogyasztást és jóval kisebb elérhető órajelet eredményezett a komplexitásából adódóan is.
Valószínűleg ebből lépnek most picit vissza... ha igazak ezek az információk és követik kicsit az NV féle optimalizálást.
Főleg annak fényében, hogy saját bevallásuk szerint is fogyasztási plafonba ütköztek az architektúrájukkal, tehát papíron tudtak volna a Fijinél is nagyobbat csinálni, csak a fogyasztás ezzel a felépítéssel és komplexitással kezelhetetlen.Nagyon érdekes majd látni hogy a belső felépítésben mit voltak hajlandóak beáldozni, felosztani, egyszerűsíteni még azért hogy nyerjenek a perf/watt arányon-hatékonyságon (a gyártástechen kívül).
Elindultak e abba az irányba tényleg hogy a CU-n belül is csökkentettek daraboltak, a CU-kat is több részre osztották e (több shader engine)... stb stb. -
válasz
daveoff #15645 üzenetére
Nem ilyen vészes ez... csak sajnos több idő kell mire kiforrja magát, mindenki megcsinálja a maga kis optimalizált motorkáját DX12-re/Vulkan-ra, és onnantól nem lesz ez baj.
A probléma jelenleg csak a siettetett/erőltetett bevezetés, hagyni kellett volna több időt erre (meg ugye sajnos pénzt szánni rá), amire sem a kiadók (már amelyik, tisztelet a kivételnek), sem a Microsoft nem volt hajlandó marketing és egyéb okokból. Most pedig elsőre visszaütött.Szerintem jövőre, de leghamarabb az év végére/második felére/ már jól futó játékok jönnek majd.
Addigra azért az első fecskékből leszűrt tapasztalatoknak és a kutatásoknak is be kell hogy érjen az eredménye.Elvileg a Frostbyte már készen fog állni a következő BF idejére tuti, pl.
Hacsak nem lepnek meg a Mirror's Edge alatt vele.(#15647) mlinus
Jah, tavaly épp idénre tették, hogy a PCjáték összeladások túllépik majd a konzolokét.
Persze ez főleg sok lúd disznót győz alapon van, de azis valami... -
Csak érdekességképp mértem egyet az új HITMAN patch 1.03-al:
DX12 (GTX980 Strix - 1200p noAA minden más max):
Benchmark Results:
---- CPU ----
8015 frames
70.20fps Average
7.70fps Min
197.74fps Max
14.24ms Average
5.06ms Min
129.89ms Max
---- GPU ----
8015 frames
70.77fps Average
10.60fps Min
114.44fps Max
14.13ms Average
8.74ms Min
94.35ms MaxDX11:
Benchmark Results:
---- CPU ----
8267 frames
72.44fps Average
9.65fps Min
152.96fps Max
13.81ms Average
6.54ms Min
103.59ms MaxÚgy néz ki mostmár lefut rendesen a DX12 kód és kb azonos teljesítményt hoz.
Majd még lehet később jobban utánanézek van e különbség játékon belül. -
válasz
cyberkind #15608 üzenetére
Gyorsan játszd ki a PhysX-es gammákat... ugyis egyre kevesebb lesz.
Mindegy amugyis tuti jön valami kisebb pacal, mert Jensen trollkodott vele a Drive PX bemutatószakaszán.
(#15610) fules
Nos, ezen keynote alapján nem, mert ha először a felhőbe megy meg a kutató egyetemek kapják meg a GP100-akat és a szervereket is 17Q1-re teszik, akkor meglepne ha nyáron virítanának egy consumer cuccot csak úgy a játékos nagyérdeműnek.
Valami más jön majd nyáron... GP104 valszeg... de hogy ezek után az milyen lesz passz.
Tippre úgynézki elég magas órajelekkel tudnak operálni ezzel az architektúrával, szóval valami 980Ti + 20-50% közötti sebességű cucc jöhet majd, kérdés milyen memóriával. -
-
válasz
Firestormhun #15582 üzenetére
Ahogy nézem itt magán a CUDA core-on belül lesz a nagy trükk... alig nőtt a számuk, mégis majd 2x annyi tranyóval...
GP100 achieves its colossal throughput by providing six GPCs, up to 60 SMs, and eight 512-bit memory controllers (4096 bits total). The Pascal architecture’s computational prowess is more than just brute force: it increases performance not only by adding more SMs than previous GPUs, but by making each SM more efficient. Each SM has 64 CUDA cores and four texture units, for a total of 3840 CUDA cores and 240 texture units.
Tehát akkor ez valami vágott cucc még... lehet sok a selejt.
(Vagy csak elírás.)
-
válasz
Firestormhun #15582 üzenetére
Haha... kösz. Keynote közben nem kutakodtam.
Gyorsan átfutom, de majd utána csemegézek... nem rossz.
-
-
válasz
Malibutomi #15577 üzenetére
-
600 mm^2 (jó nagy bakker
nem lesz olcsó...
)
+ preemption ezerrel....
Tömegtermelésben van ma... (de a chip vagy a kártya?
)
P100 servers coming in Q'17
Hű... először felhőbe jön... na akkor ebből nem lesz GTX idén...
(#15576) Szaby59
Nem rémlett hogy mondott volna memória partnert.
TSMC CoWoS® (Chip-On-Wafer-On-Substrate) services use Through Silicon Via (TSV) technology to integrate multiple chips into a single device. This architecture provides higher density interconnects, decreases global interconnect length, and lightens associated RC loading resulting in enhanced performance and reduced power consumption on a smaller form factor.
"Interposer"-re egy másik recept/megközelítés.
-
válasz
Malibutomi #15571 üzenetére
Deep Learning lesz a Skynet...
Remélem hamarosan beszélni fog a chipről is picit...
-
válasz
Malibutomi #15568 üzenetére
Jah, minden évben vesz egy újat erre...
....
És Steve Wozniak elhányná magát a Marson VR-ben...
-
-
válasz
Szeszkazán #15492 üzenetére
Ahogy nézem ez még mindig egy nagyon kérdőjeles motor meg benchmark.
-
válasz
m0h0senator #15481 üzenetére
GTC-re április 4-7 jól jönne majd, hogy fent tudjunk maradni nézni a keynote-ot.
Jen-Hsun Huang
CEO & Co-Founder, NVIDIA
Tues, April 5
09:00 AM PTHabár... 9+9 az csak 18 óra... akkor mégsem kell.
-
válasz
Petykemano #15477 üzenetére
Azért ez ennél sokkal bonyolultabb és ne nyeld be a marketing választ.
Persze hogy azt mondja az NV amíg nem tudják, hogy nem jó semmire... aztán meg ők lesznek a legnagyobb úttörői a technológiának. Nem ez lenne az első ilyen eset.Van abban ráció, hogy pl amíg a GPU compute kódot számol, addig pl mellette párhuzamosan a memóriába töltsd a következő képhez szükséges adatokat... mivel teljesen más részeit használják a GPU-nak.
Stb stb.
Tehát nem csak buborékokról van szó, hanem arról is azért hogy a GPU több részegységét egyszerre lehessen dolgoztatni "függetlenül", vagyis növekedjen a kihasználása a benne lévő képességeknek egyszerre egyidőben. -
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban az OFF és minden egyéb, nem a témához kapcsolódó hozzászólás gyártása TILOS!
Megbízhatatlan oldalakat ahol nem mérnek (pl gamegpu) ne linkeljetek.
- Beszámítás! Sony PlayStation 5 825GB SSD lemezeskonzol extra játékokkal garanciával hibátlan működés
- HP Omen - 27" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDR 400 - USB-C - KVM Switch
- LG 42C3 - 42" OLED EVO - 4K 120Hz 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen6 CPU
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB DDR5 RTX 5060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Felújított szerverek, storage-ok, hálózati eszközök Enterprise szinten, minden gyártótól
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest