Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Petykemano

    veterán

    ezt linkelem, mert bár - bizonyos topikokban - megtűrhetetlenül skót akcentussal szól, de elég jól összefoglalja a legutolsó "Turing" szivárgást.

    Most hogy ez igaz, vagy nem, abba ne menjünk bele. Abu azt monda, bármi, ami Turing, az kamu, Megjelent pár GA előjelű kódnév, ugyanakkor az RTX márkajelzést az nvidia tényleg levédette. Szóval a pletykák elég szövevényesek és egymásnak akár ellentmondók is. Az nvidia találgatós topikban fel is fogom vetni, hogy vajon ennek mi a célja.

    Amit itt szeretnék feldobni az a RTX kódnév mögött feltételezett szándék, amit a raytracinggel és a tensor magokkal hoztak összefüggésbe (a videóban látható egy rövid részlet arról, hogy az nvidia a raytracinges renderelés egy részét tulajdonképpen nem számítja, hanem neurális hálós technológiával becsli, a hiányzó részeket kiegészíti - sokkal gyorsabban, mint a számolás.)

    Korábban volt szó arról, hogy a raytracing lehet az új tesszeláció. A video tulajdonképpen elég jól leírja, hogyan: az nvidia megy a ML hiányában és ezt a grafikában is hasznosítani lehet. Erre remek terület a raytracing. Ha figyelembe vesszük, hogy szerepeltek más gyártók gpui gameworksös címekben, és hogy ebben helyet kap.a raytracing, akkor máris lehet sejteni, hogy mi várható.

    Korábban nagy volt a zúgolódás amiatt, hogy az AMD belekényszeríti a piacot a DX12-be. Illetve amiatt is, hogy az intel es az AMD ki fogja szorítani a piacról az nvidiát a pGPU-kal.

    Az AMD nyilván nem fog ellenlépéseket tenni (hacsak nem tekintjük a rapid packed math fícsört annak), mert az intel processzorpiaci gyengélkedése miatt értelemszerűen a nagyobb szerverpiacra fókuszálnak.

    Találgatunk, aztán majd úgyis kiderül..

Új hozzászólás Aktív témák