Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Petykemano

    veterán

    válasz Abu85 #33785 üzenetére

    De ha a GPGPU-nél oda kell figyelni arra, hogy van-e egyáltalán IGP, vagy hogy az milyen teljesítményű, ezért nem lehet áltanosan használni, akkor megette a fene. Senki nem fog erre programozni.

    De akkor ugyanez érvényes arra is, ha az intel, az nvidia vagy az AMD a saját koherens linkjével dolgozik. Mennyi lehet a piacon azoknak a készülékeknek az aránya, ahol a CPU és a ténylegesen használt dGPU gyártója ugyanaz ÉS teljesítmény szempontjából egyáltalán megéri ezzel szórakozni? Persze más, ha 1-2 éven belül az intel szignifikáns (értsd: konzolokhoz hasonló számosságú) piaci részesedést ér el saját linkkkel összekötött GPU konstrukcióval. Ez mennyire reális?

    Mennyire reális, hogy előbb megvalósul, mint hogy megérkezzen a PCIe sávszéleség bővítés (4-5) ÉS közben nem veszik el a CPU gyártók és közben nem lesznek más CPU gyártók (arm)

    Oda akarok kilyukadni, hogy persze világos, hogy ennek a PCIe sávszélesség-problémának egy lehetséges megoldása az, ha az AMD és az Intel saját linket használ PCIe helyett és közbe még mellékesen ki is pöckölhetik az nvidiát, de ennek csak akkor lesz értelme, ha piaci részesedést is szereznek rá, meg programozni is fognak így.

    Találgatunk, aztán majd úgyis kiderül..

Új hozzászólás Aktív témák