- Macrodroid
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- iPhone topik
- Hatalmas teleppel futott be a Xiaomi Mix Flip 2
- Google Pixel topik
- Bemutatkozott a Fairphone 6
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Profi EKG-s óra lett a Watch Fitből
-
Mobilarena
A legtöbb kérdésre (igen, talán arra is amit éppen feltenni készülsz) már jó eséllyel megtalálható a válasz valahol a topikban. Mielőtt írnál, lapozz vagy tekerj kicsit visszább, és/vagy használd bátran a keresőt a kérdésed kulcsszavaival!
Új hozzászólás Aktív témák
-
westlake
félisten
válasz
füles_ #19194 üzenetére
Maradjunk annyiban, hogy AMD-vel már régóta nem foglalkozom, mert nem szimpatikus az egész brand.
Nem követem a híreket, úgyhogy a továbbiakban hülyeséget sem akarok írni.#19193: Na jó de ilyen alapon a 3DMark eredmények sem mérvadóak. Mondjuk valóban nem is azok.
Mindenki használja, de az eredmények a legtöbbször semmit sem jelentenek. Maximum egy család különböző modelljeit érdemes ezzel összehasonlítani. Az itteni eredményeket érdemes átnyálazni. Jól látszik, hogy a 3DMark és a Heven sem a valós értékeket adja vissza. -
westlake
félisten
válasz
füles_ #19190 üzenetére
Hogy lehet gyorsabb? Nézd meg, hogy a 780 Ti-ben 2880 shader van, a 970-ben meg csak 1664, mégis egy sziten van a két kártya. Valaki nagyon okosan azt mondta, hogy két különböző line shader számát nem lehet összehasonlítani. Egyébként végigondolva a dolgot, valóban jogos.
A 7%-ot nem tudom, hogy honnan szedted, de egyértelműen nem fedi a valóságot.
-
westlake
félisten
válasz
füles_ #19179 üzenetére
Nem tudom mennyire lehet biztosra venni az adott kártya tudását a GFXBench alapján, de ha valóban 2304 core durrog a GPU-ban, akkor ez nagyon harmatos teljesítmény. Ha a maximális core 4xxx körül lesz, akkor az a mostani eredméyn maximum 110-120%-ka lehet.
#19187: A GTX 1080 teljesítménye minimum 20%-kal lesz magasabb a GTX 980 Ti teljesítményénél (referencia vs. referencia).
-
oAcido
aktív tag
válasz
füles_ #19179 üzenetére
Offscreen eredményeket nézve a 390X bő 40%-al erősebb. Még a sima 390 is ráver ~10%-ot (Onscreen eredmény mindhárom kártyánál egyforma, nem tudom ennek van e jelentősége).
Offscreen-ból kiindulva jó ha a 490X hozza a Fury/Fury X teljesítményét.
Meg mi számít alapórajelnek/refnek? Mi van, ha itt se nagyon marad a kártyákba tartalék (alapból nagyon magas órajelen jönnek)?
Mindenesetre én már nem akarok várni a HBM-es túlárazott kártyákra, úgyhogy remélem jól sikerül ez a széria
-
törölt tag
válasz
füles_ #19141 üzenetére
Az a poén hogy ezt a kártyát mindig így mutogatják , pedig erre még van egy tető.
Mondjuk én se tenném rá ha lenne ilyenem, mert jól néz ez így ki.
Szerintem a 2 GPU-s kártyákat sok értelme nincs összehasonlítgatni a simákkal mondjuk a fogyasztási adatok érdekesek, de VR-re mindig a 2 GPU-s fog győzni simába meg sose fog kétszereset nyomni, a Vega mindig jobb lesz. -
westlake
félisten
-
füles_
őstag
válasz
füles_ #19141 üzenetére
új driver: AMD Radeon Software Crimson 16.4.2 - DirectX 12 Performance Boosted
Pro Duo-hoz:Az árát leszámítva nagyon korrekt kártya lett.Egyáltalán nem fogyaszt sokat,sőt -
törölt tag
válasz
füles_ #19120 üzenetére
Itt egy dolgot hagytok ki csak a számításból, AMD biztosan de a világ is most már lassan a Directx 12 ben gondolkozik, és abban is számol !
Tehát egy feleződött csíkszélességgel Direct X 12 ben hozni a ref 980TI-t azért nem annyira nagy ördöngösség.
Nem kell hozzá kb csak 30% gyorsulás.
Itt inkább az a lényeg hogy az 1080 Ti ha irányt vált akkor nőni fog a fogyasztása emiatt csökkenni fog a sebességre felhasználható többlet, vagy nem vált irányt és akkor hoz a 490x nek a direct x 20% ot kb.
Itt tehát elég azt teljesíteni hogy AZ 1080TI NE szökhessen meg és a 490x annyival olcsóbb legyen amennyivel lassabb és akkor ez így nagyon rendben van az egy árkategóriával kisebb kártyától. Többit meg majd a Vega intézi. -
oAcido
aktív tag
válasz
füles_ #19116 üzenetére
Ha ez tényleg igaz, akkor a ref 980 Ti szintjén lesz a fullos Polaris 10.
Viszont akkor a Hitman megint (lásd Battlefront) direkt a kártyához lett belőve, hogy tartsa a 60 fps-t, a lehető legszebb beállítás mellett.
Már csak egy jó ár kell és vissza is lehet szállni a ringbe
-
golya87
őstag
válasz
füles_ #19116 üzenetére
Akkor ezért vágtak bele a HBM-be, mert a Polaris-hoz is ezt akarták használni. Gondolom a HBM2 gyártásának csúszása(?) húzta keresztül ezt a számítást.
Ezen infó hiányában nekem eddig a levegőben lógott a HBM korai adoptálásának oka. Értem én, hogy tapasztalatgyűjtés, de azt megtehette volna most is. -
törölt tag
válasz
füles_ #19049 üzenetére
Elég sajátos értelmezés ez...
Ha a "kockák" alapján nézzük akkor a Vega meg a Navi is lecserélné a teljes sorozatot mert "átnyúl" teljesen rajtuk, de ez azért eléggé valószínűtlen...
Itt a p10 és p11 helyzete akár nem is feltétlenül konkrét teljesítményt jelent, csupán azt, hogy a p10 lesz a "csúcs" a sorozatban.
Eleve ha 2 GPU-val akarják lefedni az egész szegmenst akkor vagy nagyon sok selejt van vagy nem lesz annyi kártya kategóriánként.A Fury X teljesítményét mondjuk tényleg nem nehéz megközelíteni ha azt vesszük hol van a 290X/390X-hez képest, főleg egy alaposan átgondolt GPU-val (a Fiji nem az).
Ezek után leginkább az árazásuk érdekel (ha hoz gyorsulást megint mehet FX árban, ha nem akkor viszont olcsóbban kell adniuk), illetve, hogy milyen ütemben jönnek majd ki.
-
válasz
füles_ #19033 üzenetére
Nincs HBM2 2016?
Ejjj...
(#19036) Malibutomi
Nem is ez a kérdés... hanem az hogy nem 2016, hanem 2017...
Pedig hogy is volt az a nagy HBM-es tapasztalat meg iterposer előny stb stb.... hát semmi nem lett belőle.
Na nem mintha NV ezek szerint megerőltette volna magát... bár ők elvileg az év 2. felében már szállítanak ide-oda valamit... jó persze lehet AMD is. No majd meglátjuk hamarosan (vagy nem).
-
Malibutomi
nagyúr
válasz
füles_ #19020 üzenetére
Az elnevezesekhez annyit tenbek hozza, hogyha az NV tenyleg GP104-en akar hozni 1080Ti-t, akkor szinte biztos hogy lesz felette meg egy lepcsofok.
Akkor az AMD is ezt fogja csinalni. Ha ez tortenbe, akkor van ertelme annak amit fejtegetsz hogy minden szamozas lejjebb csuszik (P10-480, kis Vega 490, nagy Vega Fury2?).
De ez meg nagyon messze van.
Egyebkent a Fury meg a 390x kozott nincs nagy kulonbseg, ha a 390x-nel kicsivel gyorsabb a P10 az mar szinte Fury szint. -
Z10N
veterán
válasz
füles_ #18909 üzenetére
Ugyanez pepitaban. Ha ez igaz, akkor a 480/X elegge eros lesz, a 470/X pedig komolyan vissza lesz nyesve/csonkitva mint ahogy a driverbol lattuk (460/450). Viszont akkor a 490/X-szel mi lesz? Lehet tolodik 2017-re es a vega-bol lesz a fury2-vel egyutt (elobbi gddr5x, utobbi hbm2)? Bar mar mindegy, masfel honap es minden kiderul.
Ui: Korabban lemaradt egy T
-
törölt tag
válasz
füles_ #18908 üzenetére
Ez alapján nekem úgy tűnik, hogy a Maxwell mintájára ők is próbálnak megszabadulni a "feleslegtől" és egy takarékosabb architektúrát kihozni.
Eléggé leegyszerűsödött a felépítése.Ha a P10 lesz a 480 akkor az kb. 390/X teljesítmény lesz. De akkor mi váltja a Fury/X-et ? Az utód jön jövőre azt tudom. Lehet a végén még tényleg lesz egy Fiji rebrand is...
Így viszont a P11 lemehetne akár 460-ig is. -
törölt tag
válasz
füles_ #18896 üzenetére
A teljesen ertelmezhetetlen kartya ertelmezhetetlen aron, 1500$, 350W TDP, akkor veszek 2 Nano-t es ugyanott vagyok teljesitmenyben, full vizesblokkal es teljes custom vizrendszerrel + CPU blokk a korben is olcsobban jon ki mint ez
Akinek van penze az megveheti ha nem akar szerelgetni, csak berakni a gepbe, rakotni a Rift-et/Vive-t es csoki, bar a Polaris csalad erkezte elott par honappal nem latok nagy keresletet erre, ha nincs sok raktaron akkor meg talan, hiaba szep es jo a designja.
-
stratova
veterán
válasz
füles_ #18894 üzenetére
Na jó, ez már-már klickbait. Itt nekem már kavarodik a Polaris 10 Polaris 11... vagy ők írták el. A konzol szintű jelző a 16 CU-s Polarisra lehet igaz (ennél még stimmelne is a 800-1000 MHz-es órajel és a 128 bites GDDR5 bár remélhetőleg legalább a konkurencia szintjére húzták fel a delta color compression hatékonyságát, mert az előd kártya R9 M390 még 5460 MHz-es GDDR5-öt kapott 256 biten, igaz 1080P felbontáson általában megelőzi a 128 bit 5000 MHz GDDR5-ös GTX 965M).
Remélhetőleg AMD rendet tesz kicsit az elnevezésekben is:
M395X - 32 CU 2048:128:32 909 MHz 256 bit GDDR5 5460 MHz
M395 - 28 CU 1792:112:32 723 MHz 256 bit GDDR5 5000 MHz
M390X - 20 CU 1280:80:32 834 MHz 256 bit GDDR5 5460 MHz
M390 - 16 CU 1024:64:32 958 MHz 256 bit GDDR5 5460 MHz
M385X - 14 CU 896:56:16 1100 MHz 128 bit GDDR5 6000 MHzJelenleg ennyi lapkával fedik le azt amit Nv GTX 960M, GTX 965M, GTX 970M-mel és lényegesen kevesebb notit forgalmaznak velük.
-
válasz
füles_ #18888 üzenetére
Nem valószínű, a P11 a 380 szintje alá várható.
A GP102-ről nem tudunk semmit. Ha azt feltételezzük, hogy ua. FP32-es ALU lesz benne, mint a GP100-ban, és hasonlóak lesznek az órajelek is, akkor megfelelően gyors memória mellett lehet akár 50%-kal is gyorsabb a 980Ti-nél. De ez nagyon fiktív.
-
M@trixfan
addikt
válasz
füles_ #18845 üzenetére
Ezt az akcentust figyeld!
Egyébként mindenkinek ajánlom a csatornát, nagyon jó analíziseet készít a "srác" a témában.
-
válasz
füles_ #18845 üzenetére
Köszi!
Valami olyasmit mond, hogy a szám az idővel kapcsolatos (it's just time based thing), így a későbbi polaris alapú chip száma majd nagyobb lesz, mint 11. Aztán nevetve mondja, hogy ez a titok, amit most itt közreadott.
De lehet nem jól értettem.(#18846) stratova: Nem tudom mennyi hely van az APU-k és a 16 CU között. Most is ugye csak egy használható kártyája van AMD-nek az ez alatti szinten, az R7 360 12 CU-val. Mármint nyilván nem lenne rossz egy ilyen teljesítmény 30k alatt, csak nem tudom megéri e fejleszteni ilyet.
-
leviske
veterán
válasz
füles_ #18821 üzenetére
Ha emlékezetem nem csal, akkor decemberben a Polaris 11 a GTX950 ellenében volt kiállítva. Ebből én arra következtetnék, hogy odaáig leskálázható lesz. Ebből viszont következik az is, hogy nem tűnik túl esélyesnek, hogy a 480(X) család arra alapozzon. Ha már az nVidia a valamivel rosszabb tranyósűrűséget nyújtó TSMC 16nm-en nagyot ugrik a GP200-al (és ebből következtetve gondolom a GP204/206-al is), csúnya lenne, ha az AMD meg egy helyben topogna a Samsung/GloFo 14nm-en.
Szóval én most már azért a 480(X) családtól elvárnám, hogy hozza a Hawaii/GM204 teljesítményét. Ezt meg azért kizártnak tartom, hogy a Polaris 11-el sikerülne. Egy herélt Polaris 10-el könnyebben hozható volna. Nem igazán hinném, hogy a Polaris 11-ből kitudnak hozni a Tonga/Tahiti teljesítményénél többet, az a szint meg jó lenne, ha ebben a szériában nem jutna már tovább a 470(X)/460(X)/450(X) családon.
Az esetleges Polaris 12 szerintem inkább a jócskán öregecskedő Caicos/Oland szellemi utódja lehet az R5 kártyákban.
-
törölt tag
válasz
füles_ #18821 üzenetére
Fiji GPU-t továbbra is gyártaniuk kell a Pro Duo miatt (már amennyiben nem egy kirakattermék lesz), ha rebrand nem is lesz ugyanúgy megmaradhat az is így akkor az árakat is aszerint fogják belőni (490/X csúcs alatta meg mondjuk még hagyják a nanot és a furyt a selejtek miatt)...
Így meg lehet, hogy a 460 és alatta is valamelyik 28 nm-es kártya lesz, bár a Bonaire már kevés lenne 3x is, ami meg erősebb lenne az csak GCN1-es. -
Sir Ny
senior tag
válasz
füles_ #18778 üzenetére
(#18781) gbors: "Ismét: ezek nem teljesítményt növelnek, hanem kihasználtságot"
Neked eddig sosem adtam arcpálmát, azt hiszem.
(#18778) fules : "Amúgy ha mégnézed a 2880 shaderes 780Ti-t is jó 15%-kal odakente a 2048 shaderes 980"
20% -kal nagyobb órajel? jobb ALU-ROP arány?
De valóban, ez kitűnő ellenpélda
-
válasz
füles_ #18780 üzenetére
Ismét: ezek nem teljesítményt növelnek, hanem kihasználtságot, ill. az egyes shader programok teljes átfutási idejét csökkenthetik. Ennek mindig van értelme.
A 780Ti pixel-műveletek terén mérföldekkel a 980 mögött volt, míg az effektív ALU-kapacitásban alig volt érdemi különbség.
-
válasz
füles_ #18767 üzenetére
A shadereknek hogyan nő a teljesítménye? Két MAD-ot végeznek egy ciklus alatt? Akkor az már nem egy shader, hanem kettő
A kihasználtság persze javulhat, gondolom erre mennek rá az új CP-vel, meg a CU-n belüli ütemezésen is biztos hangolnak. Az sem kizárt, hogy az aszinkron compute mintájára aszinkron grafikus programokat is fog tudni futtatni. De ez mind csak feltételezés.(#18766) Z10N: Most akkor elég közelítő a 800, vagy reális az 1200? Ez már nem is 33% különbség, hanem 50%. Ég és föld.
-
apatyas
Korrektor
válasz
füles_ #18767 üzenetére
Én viszont azt nem értem, mintha a mellékelt (sisoft-sandra ha jól írom) teszten a shader teljesítménye se lenne olyan kimagasló. Osztogattam azt az órajellel meg CU számával délután, meg jósolgattam, de valahogy mégse jött ki konzisztens eredmény a korábbi chipek teljesítményéhez képest. Memória sávszéltől mennyire függ?
Sz: lehet, hogy megvan, mit mivel kevertem össze. Holnap megnézem, amikor megint tudok gondolkodni. -
Malibutomi
nagyúr
válasz
füles_ #18696 üzenetére
A 11-et latta. Nem mindegy...
(#18697) Sir Ny
Attol fugg, hogy a max TDP-rol beszelunk-e -szerintem gbors arra gondol - vagy a pillanatyi fogyasztasrol? A polaris demo 60fps lockkal futott, szoval valoszinu annal tobbet is tud enni. Ha jol emlekszem ott valami 80W volt az egesz gep, vagyis kb. 30-40 a GPU maga, de az valoszinu a jol beallitott tesztkornyezet miatt. -
válasz
füles_ #18690 üzenetére
A jóval több 150W és 200W között valahol, de tényleg nem akarok jósolgatni. Inkább néhány dolgot fontolj meg:
- A 2.5x perf / watt javulás baseline-ja az aktuális generáció leggyengébben teljesítő tagja lesz, ami a 380X vagy a 390X, nem a FX
- A teljes TDP-ben benne van a memória is, ami a Fury X esetén relatíve szerény fogyasztású, a Polaris 10 mellé viszont nem biztos, hogy HBM kerül
- A csíkszélességváltás miatt nem automatikus a felezett fogyasztás, ha el is érik, akkor sem biztos, hogy az első szériával
- Nem tudom, hogy a GCN4 mennyire lesz perf / Watt irányba fejlesztve, és az AMD-n kívül más sem tudja. Az azért mindenesetre furcsa, hogy az AMD tábor szerint a Pascal a Maxwell minden perf / Watt előnyét elveszti, viszont az AMD még javul isÉs amúgy a GP104-et is a 150W-200W range-be várom
-
-
Malibutomi
nagyúr
válasz
füles_ #18603 üzenetére
Juliusban siman mehet a HBM2 mert a samsung januar ota gyartja. De amugy egyetertek nem fog jonni osz elott a legnagyobb.
Power efficiency meg a hatekonysagot jelenti, ha 200wattot fogyaszt attol meg lehet jo a hatekonysaga, mivel ketszer gyorsabb lesz amellett a fogyasztas mellett
-
Malibutomi
nagyúr
válasz
füles_ #18599 üzenetére
Ket dolog nem illik ebbe bele:
Azt mondtak jon VR alapszint (970-390) olcsobban.
Ha a full polaris tenyleg 16-18milliard tranzisztorral jon akkor minimum 1.5 de inkabb ketszer gyorsabb lesz mint a Fury/980ti.
Vagyis a masodik legkisebb is gyorsabb lesz a Fury/980ti parostol valamivel. -
stratova
veterán
-
törölt tag
válasz
füles_ #18316 üzenetére
Abban igazad van hogy egyetlenegy kategóriát kell AMD-nek megnyernie.
Ami Kínában a Best Buy kártya lesz. Ezzel be van zsákolva a piac jó fele.
De ha jól értem azt mondjátok hogy ezek a 10 11 12 maga a GPU-k.
A 10 az oké laptop, de én nagyon örülnék ha a Tabletbe is megcéloznák a Nvidia Sheld-jét és egy méltó ellenfelet tennének neki, az valóban egy remek termék még majdnem én is vettem olyat ( ne áruljatok be a VS be)
és akkor a 11 GPU lenne a 470 480 490 x ? és a 12 a Fury ,Nano, X kiváltására ?
Egész, háromnegyed (sérült) felezett alapon ?
Most ezen elgondolkoztam hogy két kártya vagy két GPU kapja meg a HBM2-t ?
Mert akkor a legkisebb 12 es sem kapná meg -
Malibutomi
nagyúr
válasz
füles_ #18313 üzenetére
Szerintem az elso is alaptalan ha a 11 980 szintu lenne a 12 meg a nagyagyu (legalabb 1.5x 980ti teljesitmeny), akkor ott maradna egy hatalmas ur.
A 12 szinte biztos hogy sokkal erosebb lesz mint a 980 ti. Akkor a 11 a 980ti es 980 koze kellene essen, illetve talan a vagott kozelebb a 980-hoz. A 10 viszont akkor inkabb 970-960 szint kellene legyen. (Valoszinu erosebb is mint ahogy demoztak, 60fps lockkal stb.)
Lentebbrol egy-egy szint kieshet. -
stratova
veterán
válasz
füles_ #18263 üzenetére
A teljesség igénye nélkül:
A projekt F egy ex-AMD alkalmazott LinkedIn profiljában tűnt fel, amely szerint egy 232 nm2-es 430 blokkos Samsung/GloFlo 14LPP dizájnra épülő chippen dolgozott. Már a német oldal is kitér arra, hogy egyrészt a lapkaméret a végleges termék esetében ettől eltérő is lehet, másrészt egy ilyen Projekt nem feltétlen jelenti, hogy később tömeggyártásba is kerülő termékről van szó.
A második bekezdés a Videocardz-hoz hasonlóan azt taglalja, hogy az említett lapka Polaris 10-nek túl nagy Polaris 11-nek viszont túl kicsi.
Annyiban lenne célszerű egy ilyen köztes lapka, hogy éppen egy tekintélyes piacot érinthetne és célszerűbb lenne ha AMD a 200-600€ ársávban új termékeket vezetne be a régiekkel (azok átnevezésével) pedig csak a piac alsó szegmensét fedné le (Bonaire, Pitcairn & Tonga).
A cikk végén újfent említik, hogy bizonytalan, hogy ez a Projekt F kódnevű lapka valaha is kikerült a tervezési fázisból. -
füles_
őstag
válasz
füles_ #18262 üzenetére
Itt van angolul
Bár hülyeség amit a Videocardz ír.Ez 100% hogy nem a Polaris 10,mert az kb Cape Verde méretű (123 mm²) -
törölt tag
válasz
füles_ #18220 üzenetére
Az a valaki az Abu volt aki azt irta hogy a dual vga Riftre oltilalizált Polaris meg a sima képernyore
De mondjuk ez logikus hogy ha valami dupla sebességu akkor se olyan gyors ha két kulon képet kell számolnia mert a dualban be vannak toltve GPUnként az adatok nincs annyi memoriamozgás
Én ezt a hirt nem hiszem el AMD ennyire toketlen nem lehetne hogy a Rift érkezésére lekésné a kifejezetten rá szánt kártyáját
Meg hát már tavaly oktoberbe akarták kiadni akkor eltolták karácsonyra majd március ez még valahol logikus is
Szerintem nincs ok technikai halasztásra
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban az OFF és minden egyéb, nem a témához kapcsolódó hozzászólás gyártása TILOS!
MIELŐTT LINKELNÉL VAGY KÉRDEZNÉL, MINDIG OLVASS KICSIT VISSZA!!
A topik témája:
Az AMD éppen érkező, vagy jövőbeni új grafikus processzorainak kivesézése, lehetőleg minél inkább szakmai keretek között maradva. Architektúra, esélylatolgatás, érdekességek, spekulációk, stb.
- Kazy Computers - Fehérvár - Megbízható?
- Le Mans Ultimate
- Fájdalmasan gyenge kijelzőt válaszott a Switch 2-höz a Nintendo
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- BestBuy topik
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Kivégzi a Firewire-t az új macOS verzió?
- Digitális Állampolgárság Program DÁP
- Bevonják az AI-t az atomreaktorok építésébe
- További aktív témák...
- Asus Rog Strix G16
- Álmodozol egy erősebb gamer élményről? Kamatmentes rèszletre is!
- AKCIÓ! MSI B550 R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA MSI 650W
- Bomba ár! HP ZBook Studio G5 - i9-9980H I 32GB I 1TSSD I Nvidia I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gar
- Samsung Galaxy A04 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged