- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- A Samsung gyártja az első 2 nm-es Qualcomm lapkát?
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
-
Mobilarena
A legtöbb kérdésre (igen, talán arra is amit éppen feltenni készülsz) már jó eséllyel megtalálható a válasz valahol a topikban. Mielőtt írnál, lapozz vagy tekerj kicsit visszább, és/vagy használd bátran a keresőt a kérdésed kulcsszavaival!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Illetve nem feltétlen 4k miatt várja valaki a 390X-et. Ugye VR-hoz is kelleni fog egy kártya, ami tudja a kb 1440p-t 90 fps-sel tolni, illetve számos vr számára kedvező feature van benne, mint preemtive multitasking. És mivel az emberek többsége itt nem félévente akar vga-t cserélni, így akkor már várja hogy kijöjjön egy olyan, ami erre remélhetően képes lesz normálisan. Egy oculus rift meg nem a 4k-s ips monitorok árában jön. Amúgy meg bagóért lehet már kb kapni 3 darab fullhd monitort is, és 5760x1080 sem kevés pixel.
-
Mr Bond 007
őstag
-
Bandi79
aktív tag
Én is várom, milyen lesz az új Audi R8, pedig nem engedhetem meg magamnak még az A6-ost sem
Ugyanezért várom a 390X-et... Kíváncsiságból... Amennyit játszom, azt is inkább régebbi játékokkal, nosztalgiából, ahhoz egy 290 is overkill lenne...
Így 5 év után kezdem úgy érezni, hogy a HD5850 azért már gyengécske, főleg az 1GB Vram miatt, de ha már veszek új videokártyát, akkor az az aktuális generációból legyen. Hogy melyik lesz a 3-as szériából, azt csak az ár/teljesítmény fogja meghatározni. Elvárásaim nem túl magasak: FHD 60 FPS High/Ultra settings minimális/0 élsimítással. Ehhez nem kell 390X
-
-
-
HSM
félisten
Közvetlenebb, gyorsabb az egész.
Ha megmagyarázni próbálnám, akkor arra gondolnék, hogy szignifikánsan csökkent az input lag. Gyors célzásoknál nagyon kijött a difi. A legviccesebb, hogy mindezt úgy, hogy Mantle alatt átlagosan kb. 10-el kevesebb FPS-em volt, mint DX-ben, mivel DX-ben mindenhol 70+ FPS-hez le kellett vegyem High-ra (Dx Ultrán pl, Shanghai be tudott lesni 50-es mélységekbe is, miután ledőlt a torony), Mantle-t pedig Ultrán toltam (+4X-es MSAA), mert úgy már simán bírta, de azzal a nagyjából 10-el kevesebb FPS-el.
-
-
-
HSM
félisten
Putri?
Jelen pillanatban az 1.0 GCN is fejlettebb a konkurenciánál, nem tudom, miért kéne mindenáron beleerőszakolniuk mégnagyobb tudást. Így is a fogyasztásért meg sebességért megy a sírásrívás.
Amúgy 1.2 most a legfejlettebb, az a Tonga, és az lesz elvileg a Fiji is. Szerintem semmi gond nem lesz az 1.1-el sem amúgy, főleg csak VR-nél látom előnyét az 1.2-nek.
-
Thrawn
félisten
Ez világos, csak akkor azt nem értem, hogy miért és hogyan akarod összehasonlítani a DDR-t és a HBM-et, mikor mindkettőnek megvan az a sajátos környezete, amiben jól teljesít. Hiába pattintasz egy DDR4-es RAM modulra a chipek helyére HBM-et, ha a proci azt sem tudja mihez kezdje vele. Ugyanez fordítva is igaz.
Az előbb félreütöttem egy billentyűt, de felnyitotta a szemem miközben kijavítottam. A HBM valódi rövidítése a HűB*Meg
-
Dtomka
veterán
"Jöhet itt a dx18 is ezek a fé*gek nem fognak változni."
Az még nem, de a DX12 jön, és lesz is változás, hogy honnan tudom?Csúnya lenne ha nem így lenne...és most végre pozitív változás lesz. Lehet, hogy aki a PC-jét lecserélte konzolra, idővel vissza fog váltani, mert jók lesznek a játékok portjai.(#9064) Departed
"még szerencse, hogy nekem nem is tetszik az a játék." Persze, akadozva kinek tetszene?Illetve, ha lejjebb veszed a grafot akkor meg azért nem...
Amúgy jó játéknak tartom, ha lesz erősebb vga-d mindenképpen játszd végig... -
Departed
őstag
Ez attól is függ hogy ki mit érez "akadásnak" és hogy milyen felbontást használ.
Nekem eddig egy játék volt játszhatatlanul akadó a 4 éves vga-mon, a Metro 2033 max grafikán. De hát szláv barátaink optimalizálásban elég bénák, még szerencse, hogy nekem nem is tetszik az a játék. -
7time
senior tag
Miért kellene erősebb legyen, a táblázat szerint a 390-390X lenne a nagyágyú amit jobban elhiszek mint az hogy a 380X lesz a csúcs.
Nekem a Tonga X felelne meg 3G memória már csak a fogyasztás a kérdés.daveoff A Tonga nyilvánvaló hogy ugyanaz marad kérdés hogy mit és hogyan dolgozna át rajta, ha csökken a fogyasztás és 3Gb memóriával adják az pontosan elég.
-
stratova
veterán
Ha nem is volt még posztolva, de nézd meg nyugodtan magad is GFXbench alatt azt a kártyát és hasonlítsd össze az R9 285-tel, szinte hajszálpontosan annyi fps-t fogsz látni. Illetve ha a teszt infót megnézed ennél Tonga pro és OS X szerepel.
Korábban volt hír Strato PRO (4 GB) és Litho XT (2 GB) MXM kártyákról (fentűntek egy online boltban, bár így még nem voltak túl érdekesek), később kikerült GFXbenchre egy STRATO XT (6646) eredmény, ami teljesítményben látszólag átmenet R9 M290X és M280X között.
-
Interceptor
addikt
"280X kb semmire nem elég" Ez azért nem teljesen igaz, Divinity Original Sin fullon(60fps), Kingdom Come Deliverance optimalizálatlan alpha full grafon 40-45 fps átlag rohangált, volt ahol 60fps(cry engine 3 hajtja éjszaka néha leesett 30-ra), Assetto Corsa full grafon folyamatos bőven 60 feletti overkill.
Casual cuccoknál a Tomb Raider Tressfx-el is tudta magas beállításokkal a 40-50 fps-t(itt ott 60fps), néha 40 alá beesett, vagy ott van a Dead Rising 3 általában 50fps-el futott, de éjszakánként a plusz effektek miatt néha leesett 30 ra is, TES5 60fps csontra karakter modokkal(ENB-t nem használok). Persze élsimítást általában offolom full hd-hez. Dofot, blurt szoktam még kilőni ahol lehet, mert véleményem szerint semmire nem való effektek. Végeredményben jó ez a 280x még.
-
7time
senior tag
Az a gond hogy túl sok a sötét rész a dologban, lehet hogy lesz R9-370X és R9-385X ezek lennének legalábbis az utolsó a GTX 970 verők és átlag embernek is elérhetőék, de az is lehet hogy ezzel az R9-380X lesz a legnagyobb kijelentésekkel csak félrevezetik a népet, ne feledkezzünk meg a Samsung új GDDR5 8bites csodájáról sem, kisebb kártyáknál azt is használhatják.
players111 Azt elhiszem
-
Dtomka
veterán
Értem, de ez túlzás:
"280X kb semmire nem elég" <<<--- Te már csak tudod, hiszen van olyan kártyád...
Azért én elvagyok vele, BF3-4, FC4-ben
Persze, ha van időd, akkor várj, senki nem kerget, de ha meglesz a géped, akkor sztem 1 fél évig nem fogsz kimozdulni a lakásból.
-
stratova
veterán
280X kb semmire nem elég
Bocs, ezen behaltam.
Egyébként nem tudom érdemes-e a "kimaxolt" játékmenethez ragaszkodni, nem egy játék esetében alig látható eltérés a magas és az ultra beállítás között.
Skylake (ha nekeg kövér IGP kell) elvileg változatlanul 2015 2. negyedévére van időzítve. Kérdés, hogy neked tényleg arra van-e szükséged. Mert erősen úgy néz ki, hogy először az energiatakarékos (=<65W) vonalat célozzák meg. -
Dtomka
veterán
Egy 280x/290 is képes erre...de a 290x + simításokkal is megbirkózik.
Ha váltasz vga-t akkor cseréld a következőket is: ALAPLAP+CPU+RAM na meg persze TÁP."De a váltás még odébb van mert se ddr4-es i5 ,se skylake, se 380X semmi
"
DDR4 re váltani még korai, persze ha van lóvé akkor hajrá...DDR3 16 GB 2100/2400 bőven elegendő lesz még 1 darabig.
-
Dtomka
veterán
Kezd zavaró lenni a sok negatív hozászolásod!
"NASA gépen is akadozó **arok csak MERT azért"
Ha a profilodon lévő géppel a mai játékokat full grafon szeretnéd játszani (és nem lenézésképpen írom!) akkor nagy csalódás fog érni.
Igenis a mantle elindított valamit, és lesz látszata/eredménye. Az AMD ócsárlását meg ne ebben a topicban tedd, mert azzal minden tulajt sértegetsz és (te) lenézel!
Köszönöm! -
nonsen5e
veterán
Mentve, 10 év múlva ha írok jöhet a 3 luxus Ferrari a házam elé.
Én személy szerint hiszek benne, hogy a Mantle elindított egy új utat, és ha nem is idén, nem is jövőre, de meg fogjuk látni az eredményét az egész új rendszernek. Ami játék támogatja már lehet látni a változást, az más kérdés, hogy kevesen építenek rá.
-
HSM
félisten
Befejezhetnéd már érvek helyett a személyeskedést...
Van API, Mantle-nek hívják, de maga az API nem sokat ér, amíg nincsenek rá játékok. Márpedig játékok addig nem igazán fogják kihasználni, amíg valahogy az Nv-re meg nem oldódik, hogy használható maradjon a játék.
Az Nv-nek pont, hogy ez áll érdekében, rövid távon a lehető legtöbb, lehető legolcsóbban előállítható GPU-t eladni. Márpedig ahhoz remek egy ilyen lecsupaszított, nem túl okos, de emiatt keveset fogyasztó, de a mai igényekhez piszok gyors Maxwell.
-
HSM
félisten
Nagyon írod, mekkora fail így meg úgy, de még azt se nagyon értetted meg, amit leírtam.
Csak nézd meg a történelmet... Mindig közösen ment a fejlődés, API/hardver téren, és a gyártók is többé-kevésbé hasonló tudású GPU-kat gyártottak. Ma viszont ez rendkívül kiegyenlítetlen, az API is egy őskövület. Mivel nem szerencsés a fejlesztőknek a potenciális vásárlóbázis kb. felétől elesni, így az Nv korlátaival kell elkészíteni a játékokat mind a mai napig.Nézd meg a StarSwarm-ot, mi történik vele Nv-n és Dx-en, összecsinálja magát röviden, mivel azt már úgy írták, hogy kihasználja a GCN és az alacsony elérés lehetőségeit. Nem véletlen, hogy az AMD saját API fejlesztésére adta a fejét, ez is eléggé példátlan, de nyilvánvalóan elkerülhetetlen volt a fejlesztések szempontjából.
(#8610) gbors: Írjál low-level API-t egy VLIW architektúrára, nagy élmény lesz.
Még az Ati-nak is hosszú hosszú évek kellettek, mire megtanultak rá jó drivert írni.
A 8800-at nem vágom annyira, de ott talán jobb a helyzet.
Te iparági töketlenségről beszélsz, én viszont mást látok. Az iparág a profitról szól, tehát ha az Nv a piac kb. felével leragad egy szinten, akkor nem adhatsz ki semmit, ami azon a szinten meg se mozdul. Márpedig üzletileg nem kifizetődő gyártani egy Nv verziót, meg egy AMD verziót, ugyanis ha igazán ki akarnád használni a GCN lehetőségeit, egész más működésű motor és low level API is kell, ami horror költség. Ezért van a mai Mantle játékokban is, amik alapvetően Dx alá készültek, csak mérsékelt előnye a Mantle-nek.
(#8611) Abu85: Persze, hogy nem jó a HT, egymástól veszik el a szálak a fizikai erőforrást priorizálhatatlanul, ami maga a halál egy sok ponton soros, kritikus szálat futtató API-nál és sok háttérfolyamatnál.
-
Dtomka
veterán
Szerintem a 970-et simán le fogja nyomni a 380x, A 390x a 980 és ha lesz Ti majd azt is, legalábbis teljesítményben, fogyasztásban lehet több lesz. Jó lenne ha így lenne, mert akkor beindulna az AMD szekere és akkor (még) komolyabban vennék őket. Több pénzük lenne, és az nekünk is jobb lenne, mert így is ők tesznek többet a játékosokért (annak ellenére, hogy a Nvidia-hoz képes milyen "kicsik") a többi konkurensekhez viszonyítva.
-
Pont azért tartanak kb azonos szinten, mert a szoftver egy limitet képez, ahol csak a kártyák nyers ereje számít csak.
Mindezt annak ellenére, hogy az egyik GPU-ban kevesebb a tartalék, a másikban több.
Az egyik céget nem nagyon érdekli ez az egész, a másik próbálja megváltoztatni, eddig mérsékelt látható sikerrel. A második álláspontját igazolja a DX12, az OpenGL next és a Apple Metal megszületése.Az AMD ott cseszi el, hogy túl hamar kezd el kommunikálni a távoli jövőről, ezért az összes VérPisike holnaputánra vár 300%-os fps növekedést.
Túl "lelkesek" (lámák) e téren; ahelyett, hogy bölcsen kussolnának, hogy minden amit mondanak, annak legyen kézzel fogható eredménye normális időn belül. Nem tesznek le kevesebbet az asztalra, mint mások, csak tól sokat jár a szájuk. Erre meg rátezs pár lapáttal a fan-ok messiás várása is (CPU fronton ugyebár már csak ez segíthet), ami felnagyítja a jövő fejlesztéseit irreális magasságokba.
-
Gainka
őstag
Szerinted a jatekok programok jobban futnak majd attol hogy kevesebbet fogyaszt a video kartyad? Lol.
Nem irkalok ide allandoan ezert ez uton koszonom a kollegaknak, a hirmorzsakat hireket.
Meg annyi hogy most proba keppen valtottam meg persze egy ajanlat miatt, 7790-rol 760-ra azon kivul hogy tobb fpsem van sok kulondseget nem veszek eszre es tudjatok ez a baj. :/
-
HSM
félisten
"Szimplán annyi van megijedtek NV-től ,mert túlzottan elmentek a kurvajó/semmit nem fogyaszt irányba"
Véletlenül se zavarjon, hogy az Nv buta hardverei tartják vissza a PC játékpiaci fejlődést évek óta. Azért az vicces, hogy ehhez sokan még tapsolnak is.
Tényleg remek dolog, adni egy full buta, lebutított csipet csúcskártya áron. Még jó, hogy keveset fogyaszt. Komolyan... -
Abu85
HÁZIGAZDA
Egy mai átlag játék 30%-ra terheli a GPU-kat. Ez szerinted jó? Mert szerintem nagyon messze vagyunk attól, hogy az legyen. És ha ezen nem változtatunk, akkor amikor 90%-ra terhelik a konzolokat a PC egyszerűen lemarad, mert folyamatosan be kell érni a 30%-kal. Sőt, a PC-n a terhelés mértéke csökken, ami szintén kritikus probléma, mivel két éve még az átlagos leterheltség 40% fölött volt.
Felhasználóként ez lehet, hogy hidegen hagy, de egy gyártót már nem, mert egy negatív tendenciára mutat rá, és nem árt odamenni a fejlesztőkhöz, hogy mi vagy ki a felelős.Bármikor átkonfigurálhatják a GCN-t, hogy fogyasszon kevesebbet. Ugyanazt a stratégiát folytathatnák, amit az NV, csak az AMD nem teszi, mert az NV ezért beáldozta az EA, Square Enix, Deep Silver, Capcom, SEGA, stb. kiadók támogatását.
-
stratova
veterán
Ha tippelnem kellene:
Strato Pro (4 GB-os TypeB) a csúcs vagy egyel az alatti vélhetően Tonga Pro alapú VGA, tán R9 M295X.
Ha követi az asztali verzió példáját 1792:112:64 felállást örökölhet.
Az eddigi zászlóshajó az öregedő Pitcairn XT lapkára épült (~visszafogott HD 7870 1280:80:32), ami már két átnevezést megélt (8970M, R9 290X) és mobil vonalon Wimbledon XT majd Neptune XT kódnéven futott.Litho XT (2 GB TypeA) kártya pedig a HD 8770M -> R9 M275 (~visszafogott HD 7770 640:40:16) Cape Verde XT-re alapozó vonalat váltja.
Erre a jelenlegi kínálatban Bonaire esélyes ugyanis már épül rá mobil VGA a Firepro M6100. Ha itt az XT jelölésből következtetni lehet, nem kizárt, hogy ez már a teljes értékű Bonaire XT-vel egyező felépítésű lapka (768:48:16).
(a képen egyébként egy a Type B kártya szerepel) -
daveoff
veterán
De azonos feltételek mellett két kártya erőbeli különbségének ugyanannyinak kell lenni, nem?! Ha érted mire gondolok...
Én X pályán X útvanolan mentem mindkét kártyával, ők meg Y pályán mentek Y útvonalon mindkét kártyával, az arányoknak ugyanannyinak kellene lenniük. A benchmarkokról meg ne is beszéljünk, mert az eleve azonos útvonal, pálya, stb....
-
leviske
veterán
Kissé messze van az új gyártástechnológia ahhoz, hogy ilyesmikkel érdemes legyen foglalkozni, nem? 28nm-en meg a Tonga esetéből kiindulva elképzelhetetlen számomra, hogy képesek legyenek ekkorát ugrani.
Logikusabb lenne egy vízhűtéses R9 295X-et kiadni, magas órajelekkel.
-
-
elsősorban arra gondoltam, amit Abu linkelt a #8301-ben - az effektív sávszélesség ilyen mértékű megugrása mindenképpen érdekes dolog.
(#8300) HSM: a Tessmarkos eredmény nekem inkább valami freak accidentnek tűnik, esetleg meg lehetne benchmarkolni vele a Crysis 3 város alatti óceánját, akkor kiderülne, hogy igaz-e - de akár igaz, akár nem, ez nem egy komoly faktor a játékokban mutatott teljesítményben. a sávszélesség annál inkább.
-
Dtomka
veterán
A Tonga GPU várhatóan 2048 GCN2-es stream egységgel, 128 textúrázóval és 32 renderelő egységgel kerül forgalomba, a GDDR5-ös fedélzeti memóriához pedig 256-bites adatsínen keresztül kapcsolódik. A memória-adatsín jól láthatóan szűkebb lesz, mint a Tahiti Pro esetében volt – 384-bit vs. 256-bit – de magasabb órajelekkel ez a hátrány valamennyire ellensúlyozható lesz. GDDR5-ös fedélzeti memóriából alap esetben 2 GB-nyi lapul majd a Tonga GPU-val szerelt videokártyákon, de olyan példányok is készülnek, amelyek már 4 GB-nyi VRAM-mal gazdálkodhatnak.
Ezek alapján szerintem gyengébb, viszont alacsonyabb lesz a fogyasztása. Majd a tesztekben minden kiderül
Én a 380X-et várom, de még sokára fog kijönni...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban az OFF és minden egyéb, nem a témához kapcsolódó hozzászólás gyártása TILOS!
MIELŐTT LINKELNÉL VAGY KÉRDEZNÉL, MINDIG OLVASS KICSIT VISSZA!!
A topik témája:
Az AMD éppen érkező, vagy jövőbeni új grafikus processzorainak kivesézése, lehetőleg minél inkább szakmai keretek között maradva. Architektúra, esélylatolgatás, érdekességek, spekulációk, stb.
- Bomba ár! Dell Precision M6800 - i7-MQ I 16GB I 256SSD I 17,3" FHD I K3100M 4GB I Cam I W10 I Gari!
- Bitcoin Miner Eladó Bitmain Antminer S19 JPro 104 Th 3150 watt
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE AORUS MASTER RTX 3070 8GB GDDR6 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB DDR5 RTX 5060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Olcsó Laptop! Dell Latitude 7280. I5 7300U / 8GB DDR4 / 256GB SSD
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged