- Yettel topik
- Mobil flották
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Motorola Moto Tag - nyomom, követ
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- iPhone topik
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- QWERTY billentyűzet és másodlagos kijelző is lesz a Titan 2-ben
-
Mobilarena
AMD AM5 Platform - Zen 5 processzorcsalád - Ryzen 9xx0(X/X3D) széria
A Zen 4 (Ryzen 7xx0) topic [erre található]!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Busterftw
nagyúr
válasz
S_x96x_S #2173 üzenetére
Az MSI x870 ket gen 5.0 x4 SSD-t is tamogat, de mivel nekem ket pcie 4.0 x4 van, biztosan eleg lesz. (most valtottam gen 3.0-rol 2x2TB-ot, boven eleg lesz jatekra stb)
Igazabol mar a mostani Z690 lapon is van pcie 5.0 x16 a vga-nak, csak nincs VGA meg.Addigra legyen meg az uj config, utana mar csak egyszerubb lesz bedobni az uj VGA-t.
-
xtremist
őstag
válasz
S_x96x_S #1784 üzenetére
Semmi gond, nyilván ezt nem részleteztem nem tudhattad, csak magamnak szeretnék egyet, mielőtt elveszne, mert már csak holnapig lehet aktiválni. Szerettem volna platformot váltani, de tavaszra marad a scalperek miatt, vagy a forint árfolyam miatt, már nem tudom eldönteni.
-
-
xtremist
őstag
válasz
S_x96x_S #1782 üzenetére
Nem látok benne semmi etikátlant vagy tisztességtelent. Én is ajándékoztam el ilyen kódot mert a barátom szerette volna a gyerekének, és segítettem olyannak is aki hasonló módon személyes ismeretség nélkül kért segítséget, mert látta a fórumban hogy rendelkezek a szükséges hardware-rel, ő meg nem. Nem hamisítok, duplikálok, nem vezetek félre senkit.
Ez kb olyan, mintha megkérdeznéd hogy tisztességes vagy etikus-e tüzet kérni egy másik dohányostól. -
warcat
veterán
válasz
S_x96x_S #1726 üzenetére
Nem kell ezt ennyire bonyolítani, a pletykák szerint az EU jóval kevesebbet kapott a vártnál,de most őszintén amcsiknál több 10k darabot simán átvesz az amazon, newegg stb. és hozzádvágják a vételárat dollárban egyből. Semmi pénzváltás, nem gyengül hirtelen az euró, nincs extra nagyker közberakva stb. Black Friday miatt még kockázata sem volt egyik félnek sem.
-
omfgk
veterán
válasz
S_x96x_S #1461 üzenetére
A példádon felbuzdulva, Cyberpunk követelmények, félremagyarázva.
Ajánlott:
64 bites processzor és operációs rendszer szükséges
Op. rendszer: 64-bit Windows 10
Processzor: Core i7-12700 or Ryzen 7 7800X3D
Memória: 16 GB RAM
Grafika: GeForce RTX 2060 SUPER or Radeon RX 5700 XT or Arc A770
DirectX: Verzió: 12
Tárhely: 70 GB szabad hely
Egyéb megjegyzések: SSD required.Tehát, bárhogy is nézem, Cyberpunk-hoz vagy kell x3d cache, vagy kell 8p és 4e mag.
Ennyi.
Sima 8 magost szépen gyújtsa fel mindenki most. -
Norb79
őstag
válasz
S_x96x_S #1461 üzenetére
Hű, azért a 14700/5950 proci javaslatot úgy lefordítani, hogy minimum 16 mag kell, az elég erős félremagyarázás.
Az egyik proci “Intel Core”, a másik “AMD ryzen”, ami 8 és 9 betű, szóval olyan processzor kell, aminek a neve legalább 8 betű!
Ez pont ugyanolyan komoly kijelentés, mint a 16 mag! -
szacsee
nagyúr
válasz
S_x96x_S #1461 üzenetére
Igen de ez nem csak a mostani játékokra igaz akár ram terén.
Iracingot fejlesztgetik több mint 10 éve.
Google a barátom:Minimum memória igény:
2013: 2Gb
2019: 8Gb
2024: 16GbAjánlott:
2013: 8Gb
2019: 16Gb
2024: 32Gbwarcat : Ez is teljes mértékben igaz, akinek nics erős gépe rápróbál és ha elindul van öröm és bodottá...
Unokaöcsinek i5 4570-el próbáltunk rá a Beam NG-re és megy, bohóckodik vele, közben van forgalom is. Betöltésnél az rx560 2gb kínlódik, de amikor betölti a textúrákat viszonylag akadásmentes. Nem mondom van 1-2 röccenés és nem a legújabb build, de bőven a minimum alatt vagyunk ezzel a procival. -
warcat
veterán
válasz
S_x96x_S #1461 üzenetére
Végignézted ezeket az ajánlásokat? Mert tipikusan arra utal, hogy a szempont az volt, hogy minél nagyobb számokat írjanak bele.
Szerintük elindul egy Ryzen 3 1200-on a játék, az ajánlott AMD megoldás meg AMD Ryzen 5 3600X ami 6 mag 12 szál.
Biztos vagyok benne, hogy nem vették a fáradtságot, hogy ténylegesen leprogramozzák a több szálas futtatást 16 fizikai magra (főleg mivel nem is lehet tökéletesen mert várni kell a részeredményekre sok esetben)
Le merném fogadni, hogy 5.2 GHzen számolgató 9800x3D de a 7800x3D is el fogja verni az 5950X-et.Továbbra is nagyon messze vagyunk a 'kell'-től amíg gamingről van szó.
-
A.Winston
tag
válasz
S_x96x_S #1461 üzenetére
Azert oszinten belegondolva egy turn based strategianal 16 magot javasolni eleg vastagbor.. En ertem h lehet hamarabb lefut par szazaddal a fordulo, de az mit szamit grafikai beallitasnal?..
Mondom ezt ugy h ven 4X fejjel meg mindig imadom a TW cimeket, de ott azert van szerepe is ha csatat vezenyelsz. -
-
Ribi
nagyúr
válasz
S_x96x_S #579 üzenetére
Ez nagyon program függő minek mi az optimális. Van olyan program / játék ami a minél nagyobb sávszélnek örül és van ami latency függő. Ez a program valszeg sávszél mindenek felett. Volt pár teszt ahogy néztem ahol a 6000-es ram volt elől. Egyelőre viszont az esetleges ram így úgy megy dolgo miatt nem biztos hogy erőltetném a sokkal 6000 feletti ramokat.
-
S_x96x_S
addikt
válasz
S_x96x_S #571 üzenetére
(talán) a Zen5 C2C késleltetés problémája is megoldódhat,
( egy új BIOS/AGESA -val ? )"Geekerwan: AMD will fix Zen 5 C2C latency issue."
( via https://x.com/9550pro/status/1828243165654180154 ) -
rxmiss
tag
-
csaba951
veterán
válasz
S_x96x_S #474 üzenetére
CES 2024 convened the tech industry, giving a global audience access to major brands and startups, as well as the world’s most-influential leaders and industry advocates. CES heads back to Las Vegas Jan. 7-10, 2025.
És ugye csak arról van szó, hogy itt jelentik be (talán). Ez nem azt jelenti, hogy rögtön lehet is majd kapni.
-
-
arabus
addikt
-
fudi2002
nagyúr
válasz
S_x96x_S #410 üzenetére
Na akkor valóban tudja és ér valamit. Más kérdés, hogy akkor h265ön nem fogja tudni az encoder miatt. Amúgy szemeztem az av1el már, lényegesen jobb képminőség ugyanazon bitrátán, de nagyon erőforrásigényes a dekódolása. Sima médialejátszók megpusztulnak egy 4ks normál bitrátás anyagnál(android 4-6 magosok)
-
fudi2002
nagyúr
válasz
S_x96x_S #408 üzenetére
Na azért akkora intel fék egyszer sem volt, pláne nem allcore. Ahhoz nem nyúltak. Tvb és fesz buzergálás volt, azok is kb 5% difit vettek el. Szóval ha az up to 55% ezt az 5-10%ot jelenti (mert 10% felett sehol nem láttam)akkor üzenem a busók földjéről, kapja be az amd.
-
Gróf...
aktív tag
válasz
S_x96x_S #374 üzenetére
"De mire lesz jó egy régebbi béta BIOS?"
Pontosan arra amire az újabb.
Minthogy elméletileg a kettő a CVE-ben tér el egymástól. Aminek az én olvasatomban az X670-es lapra meg sem kellett volna jelennie.Egyébként miért teszed off-ba a hozzászólásod? Úgy gondolod, hogy ez nem kapcsolódik a ZEN 5 témához?
Mármint mi ha nem ez? -
Gróf...
aktív tag
-
törölt tag
válasz
S_x96x_S #268 üzenetére
Nem értem miért borítottad ezt rám, viszont az látszik szépen össze szedted a negatív számokat. Ügyes!
Szar számokat én is tudok keresni, nézd itt egy példa, a tőzsdei várakozásokkal kapcsolatban. Az amd az elmúlt 6 hónapban 24%-ot esett, az elmúlt 5 napban pedig 11%-ot --- > nagyon nagy a baj az amd-nél, ha viszonlag jó negyedévek mellett is ekkorát esik, mert nincs befektetői bizalom.
Na vágod? Lett egy míniuszos negyedéve az intelnek, a miérttel nem foglalkozol, pedig fontos, költekezik a gyárakban mint az állat, ez pedig meg fog térülni. Az amd-nek vagy 8 éve volt zsinóban minuszos, az 32 negyedév. Na bumm.
Szerintem túltolod, de azt csinálsz amit akarsz.
-
törölt tag
válasz
S_x96x_S #261 üzenetére
Köszönöm, de én mint szürke, mezei felhasználó aki leragadt a windowsnál, mint a döntő többség nem tudok mit kezdeni ezzel a teszttel, max érdekesség, amit pár nap múlva elfelejtek, de semmiképp sem döntő mit tud a kiszemelt proci egy általam nem használt oprendszerrel.
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz
S_x96x_S #235 üzenetére
A lényeg annyi hogy összeszerelésnél beállítanak alacsonyabb limiteket procinak szóval nem csoda hogy a finomhangolt intel procik amik NEM a gyári beállításokkal mennek kevésbé döglenek meg. Illetve lassabban. Azon röhögtem hogy 1700 topikban tapsoltak a független adatoknak amik tőlük jöttek. 😁 Mert kisebb számot mondtak mint ami van....
-
omfgk
veterán
válasz
S_x96x_S #233 üzenetére
Thank you for taking the time to get to know Puget Systems, America’s #1 custom computer builder. The internet provides unique opportunities, but it also allows anyone to appear legitimate and credible. It is important to know and trust the online companies with whom you do business!
Puget Systems is based in the Seattle suburb of Auburn, WA, and specializes in high-performance custom-built computers. We emphasize customization over every aspect of each computer, offering personal consulting and support that is becoming quite rare in the industry. Our goal is to provide each client with the best possible computer for their needs and budget.vs
Egy webáruház, ami árul mazsolát, sampont, kávéfőzőt, focilabdát és számítógép alkatrészeket is.
És majd nem csak összeszereli a gépet és windows-t telepít, hanem teszteli is.
Kac-kac.A GN egyébként ilyen gépeket szokott tesztelni az amcsiknál. Mondhatni a Puget vetélytársait.
Felüknél az XMP se sikerül.Garantálod ,hogy teszteli az Alza a konfigokat?
Szívesen vesszük Alza dolgozók belsős beszámolóit.Vagy szimplán hiszel a leírásnak?
3 év garanciát vállalunk, mert hiszünk a kiválasztott alkatrészek minőségében
Ingyenes szerviz hardverhibák esetén
Az összeállított számítógépeket lelkiismeretesen teszteljükNagyon nem mindegy ,hogy melyik.
-
Gróf...
aktív tag
válasz
S_x96x_S #229 üzenetére
Minden ilyen spekulációval, csak egy baj van.
Amióta tudjuk, hogy "valami nem stimmel" és a várható megjelenés közti időben orvosolható-e a probléma?
Tehát: Minden processzor visszarendelve (A VILÁG MINDEN TÁJÁRÓL) és aztán be az újrakupakozó gép alá, hogy egyel kisebb számot kapjanak.
Ja nem! Előbb építenek egy futószalagot erre az esetre, mert kötve hiszem, hogy minden processzor gyártó fel van arra készülve, hogy a teljes palettát visszaminősítse...
Szerintetek ez így valós?
Nem mondanám.
Had idézzem a loboncot: "Milyen furcsa, hogy az új időpont egybeesik az intel mikrokód kiadásával!" -
-
Gróf...
aktív tag
válasz
S_x96x_S #211 üzenetére
A cikk azt írta le, hogy ESETLEG a kupak nyomtatásával van baj, merthogy minden processzor Ryzen 9-es.
NAMÁRMOST, a 9950X ELEVE ryzen 9-es, tehát ha a cikk logikáját követjük, akkor a MAGÁT a ryzen 9-es sorozatot NEM KELLETT VOLNA VISSZAHÍVNI!!! Hiszen az NEM HIBÁS ebben a tekintetben!
Ennél szájbarágósabban nem tudom leírni.
Értem én, hogy valamit írni kell a népnek, de figyeljünk oda, hogy mihez adjuk a nevünk. Nehogy blama legyen belőle.
Abu-t emellett tiszteljük. Kíváncsi lennék ő mit gondolt miközben megírta / fordította / etc. -
hokuszpk
nagyúr
válasz
S_x96x_S #203 üzenetére
de ha egyszer egy I9 teljesitmenyet hozza
"2023 amd felirat az alján"
@Fudi : oda azt a datumot szokta vesni az AMD, amikor lezartak a terveket ; legyartottak az elso peldanyokat es a laborban elkezdtek validalni - tesztelni. Ha iden lett volna uj revizio, akkor 2024 lenne, de akkormeg valoszinuleg nem jonne ki iden.
-
omfgk
veterán
válasz
S_x96x_S #203 üzenetére
Azért esik nehezemre ezt elhinni, mert akkor az AMD-nek máshogy kellett volna ezt kommunikálnia.
Azt kellett volna közölniük ,hogy mondjuk mislabeling miatt hívják vissza a procikat.
Aztán max azon ment volna a vita ,hogy a doboz lett-e elbaszva, vagy maga a lézer felirat a kupakon.Ehelyett viszont más volt a szöveg. És főleg az Intel-es probléma árnyékában az emberek komolyabb gondokra tippelnek (tehát rosszabbat tesz a bizonytalanság az AMD-nek).
Egy sima feliratozási gondot sokkal kisebb negatív visszhanggal megúsznának. Igen, mindenki az AMD-n röhögne, hogy nem tudnak betűzni, de nem vonnák kétségbe az emberek maga a proci minőségét.
Így viszont felmerült már az ,hogy konkrétan a különböző tesztprogik alatt nem volt stabil a processzorok egy része, vagy nem érték el a megcélzott frekvenciákat, pontszámokat. Mind-mind durvább mint az ,hogy már ők is összekeverik a számozásokat.
-
S_x96x_S
addikt
válasz
S_x96x_S #192 üzenetére
( ryzen 9000 delay )
úgy néz ki, hogy tényleg typo, elírták a cpu feliratát ...https://x.com/9550pro/status/1817575639580655821
"The real reason for the Ryzen 9000 delay ...."AMD Ryzen™ 9 9700X--> AMD Ryzen™ 7 9700X -
Norb79
őstag
válasz
S_x96x_S #192 üzenetére
Előre félek ezeket a 9xxx ryzeneket is hogy fogja a sok “szakértő” gyilkolni, Mekkmestert meghazudtolva, aztán mikor beletörik a bicskájuk, akkor persze az AMD lesz a hibás.
Zen4 topikban is, minden második gyerek panaszkodik, hogy x-y-z 3rd party programmal gyilkolja a cuccot, meg ezeréves biosban turkál random, és jé, dadog a cucc. És ötből hármat meg se lehet győzni, hogy nézd már meg full gyárilag, hogy milyen, hátha te teszed bele a bajt, nem, a “minden gyári” az szerintük amikor nem 12 csak 8 féle baromság van elállítva a biosban.
7xxx radeonoknál ugyanaz. Mindent is állít kétféle 3rd party programban és az AMD a hülye meg az adrenalin a szar. Nyilván! Másnál azért működik mondjuk msi afterburner nélkül és dadog másnál msi afterburnerrel, mert az AMD a páros széria számosokat stutterrel szereli fel, a páratlanokat nem, nem ám a random msi afterburner ami fut a háttérben, dehogy!
Na mindegy, mindenki úgy teszi tönkre ahogy a gépét, ahogy szeretné, de én is félek előre a “szakértő szakértéstől”.
-
olymind1
senior tag
válasz
S_x96x_S #192 üzenetére
Szóval most csomagolják a 9600/9700/9900 -as procikat, mert elfelejtették szétválogatni az X-es példányoktól..
Azért 1x arra is kiváncsi lennék, hogy van-e valamennyi sebesség különbség / tuningolhatóság az AMD által küldött tesztpéldányok és mezei user által vásárolt bolti dobozos verzió között.
-
Gróf...
aktív tag
válasz
S_x96x_S #155 üzenetére
Ha arra utalsz, hogy a carbon túl kevés lehet nekem, akkor ezt gyorsan rövidre zárnám. Nem vagyok hajlandó ennyit fizetni Ace-ért és Godlike-ért.
Márka hű vagyok, szóval akkor ez el van intézve.
USB 4 mehet, ahova gondolom.
Cifu!
A TV kártya nem fog sok vizet zavarni. Bár itt nem látom, hogy milyen generáció... Vicces, hogy még XP-vel is működött.
Nem szokásom monstre másolásokat eszközölni a tárhelyek között. Nagyon ritkán futok bele, hogy át kell rendeznem a fájljaimat, de mivel most van egy QVO sata ssd-m, tudom mi az a türelem.
Az érkező ssd lesz gen5 (Talán) Abban meg samsung párti vagyok és nekik nincs ötösük. Egyelőre.
A 970 EVO és PRO marad amíg bírják. (Egész jó formában vannak 95 - 98%)
A kiosztásokról jobbára tesztekből szoktam értesülni.
"The first SSD is wired in PCIe 5.0 x4
The next two are wired in PCIe 4.0 x4
The motherboard has two PCIe 5.0 16x (x8/x8) ports as well as a PCI Express PCIe 4.0 port operating in x4.
Megint csak köszönöm a hozzám való jóságot és törődést.
Elsőre minden olyan egyszerűnek tűnt, Csak processzor lett volna új. A lap és a memóriák már rég kint vannak. És akkor jött ez a 870 a hülyeségévél, amikről kiderültek, hogy kábé haszontalanok.
Most ha jól érzem ugyanott vagyok ahonnan indultam a tervezgetés elején, csak szóval tartottalak benneteket és még ki is tiltattam magam egy időre.
Azt még had kérdezzem meg, hogy van itt nekünk kéznél memória táblázat amiből kiderül melyik memória milyen csipet használ? Mintha nem láttam volna a zen4 összefoglalóban. Annó a samsung B-die volt tuti!
Esetleg erre még hajlandó vagyok rámenni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Yettel topik
- Óra topik
- PlayStation 5
- Fájdalmasan gyenge kijelzőt válaszott a Switch 2-höz a Nintendo
- Mobil flották
- Grim Dawn
- Bittorrent topik
- Milyen légkondit a lakásba?
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! Lenovo Legion 5 White ! R5 5600H / RTX 3050Ti 6GB / 16GB / 500GB SSD
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- Azonnali készpénzes AMD Ryzen 1xxx 2xxx 3xxx 5xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- AKCIÓ! Lenovo Thinkpad T14 Gen 3 üzleti notebook - i5 1245U 16GB RAM 512GB SSD Intel Iris XeW11
- SzoftverPremium.hu
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged