- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Motorola Moto Tag - nyomom, követ
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- A Samsung gyártja az első 2 nm-es Qualcomm lapkát?
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
Chaser
legenda
válasz
ttwepinefrin #23653 üzenetére
kizárt dolog mert nem tudod ((( :
legközelebb belépsz akkor mondjuk megnézed -
Gyuri27
félisten
válasz
ttwepinefrin #23650 üzenetére
Nehéz úgy tuningolni, hogy nincs az ember előtt a lap. Kappa
De ott a videó. Nézd meg vagy 2x és meg fogod tudni csinálni. Aztán boldog 2700 tulaj leszel. -
Chaser
legenda
válasz
ttwepinefrin #23650 üzenetére
esetleg nem tud a lapod screent menteni?
szerk:
persze bios-ban, winben mind tud ( : -
Gyuri27
félisten
válasz
ttwepinefrin #23647 üzenetére
Ezek ugye multi értékek?
Na ha már itt vagy akkor mehet + offset: +50mv, +100mv.
Nagy mókólás (tuning nélkül) ez lesz kb a max amit ki tudsz hozni belőle.Tuning érthetően lépésről lépésre: [link]
-
Chaser
legenda
válasz
ttwepinefrin #23629 üzenetére
nem az miatt nem boostol nyilván, de én azt cserélném
Speed(R)
pont így vagyok vele én is, azt hiszem el amit én mérek
de legmegyőzőbb a hőtermelés, mivel utálom a nagy meleget, hadd ne mondjam most pl 5600 xt az 590 ellenében defaulton mennyire kevésbé fűt, nem kell hozzá konnektoros mérő sem ( :
melyik az az oldal ahol megadják adott cpu-nál szálak függvényében mekkora a boost? 10 perce keresem de most nem sikerül megtaálni -
hokuszpk
nagyúr
válasz
ttwepinefrin #23635 üzenetére
azonnal higgadj le, es hagy minden beallitast auton.
-
Speed®
titán
válasz
ttwepinefrin #23622 üzenetére
500W..azt annyira vedd komolyan, mint a 4.1GHzet manual OC nélkül. 150W az 1070ed TDPje, az ASUS féle tipikus pár MHz OCt ismerve lehet a 160at is bekéri ;p
A procidat meg hiába voodoozod, manual szorzó és vCore piszka nélkül úgy fog működni, ahogy a gyártó kitalálta, max. offsettel rá tudod venni, hogy pár*25MHzel feljebb férjen bele a TDPbe, de ennyi. Állj neki megismerni, hogy viselkedik 4GHzre állítva pl., keresd meg a hozzá tartozó minimum feszt és használd elégedetten vagy szórakozz tovább vele ~0 eredménnyel..ezt már te döntöd el innen
Egyébként a tápot lecserélném, de nem azért, mert ne bírná, hanem mert jócskán benne van a korban.
-
Gyuri27
félisten
válasz
Beállitottad és semmi?
Azért irtam a cr 20-t mert az megjáratja a procit.
A game nem biztos, hogy megfogja (nem ismerem azt a bf-et mit eszik és mit nem).
Tehát azt a két értéket rakd vissza alapra, autóra. Majd had szaladjon egy kör teszt. Ott kapsz egy pontot valamint hw infóval nézheted hova boostol.
Ezután a két értéket állitsd be (autórol offset és level2). Majd megint egy kör teszt.
Na ennek a két körnek a pontjait és boostjait tedd már ide be. -
GIORGIONE76
őstag
válasz
ttwepinefrin #23627 üzenetére
Amúgy még hány fórumlakónak kell leírnia újra és újra hogy, nonX allcore frekvencia (mondjuk 3.9 - 4.0 Ghz| és negatív offset!?
a többit tudja majd a gép magától!
és nem kell félni, a processzor csak akkor fogyaszt majd ha megjáratod, de akkor legalább kihasználja a magokat és a csak feszültségnek megfelelően, azaz nem fog mindig zabálni és indokolatlanul melegedni... ha akarod megspékelheted még a load line calibration-el ha van a bioszodban, de mást nem kell állítgatni! -
CirrMee
addikt
válasz
Nincs ott semmi probléma - sem a táppal, sem a kártyáddal, sem a prociddal. Egyszerűen csak nem akarod megérteni, mit jelent a boost órajel.
-
Chaser
legenda
válasz
de ez így okénak tűnik, bf1 úgy rémlik nem akarja szétszedni a cpu-t, fenn van nálam is, később megnézem, de valami 50% cpu terhelés rémlik smt nélkül 6 magon
kikapcsolt smt mellett megnézhetnéd változik-e bf1 alatt az órajel és javulnak/romlanak az fps értékekszerk:
pontosan melyik fps ez és kb mennyi idős?Televan
+0,2-0,3v elég erősnek tűnik anélkül is, hogy közölted volna a másik kettő mit mutat -
hokuszpk
nagyúr
válasz
ttwepinefrin #23583 üzenetére
a 3.2 az alaporajel, all core terhelesnel ha jolemlexem 3.4 a 2700 teteje, szoval a bf5 alatt, ami azert tudja hasznalni azt a sok magot, egesz jo a 3.45.
az 1 magos terhelesre vonatkozo ertek a 4.1, mittomen pasziansz alatt tudna menni ennyit, csak azzal meg ugye minek. -
Gyuri27
félisten
válasz
ttwepinefrin #23595 üzenetére
[link]
Irtam 2 dolgot. Azt nézd meg mikor kedved lesz.
Cpu core voltage: ne autón legyen hanem offseten.
Performance enhancer-t pedig állitsd level 2-re.
Ai tweaker alatt találod ezeket. -
GIORGIONE76
őstag
válasz
ttwepinefrin #23591 üzenetére
-
Gyuri27
félisten
válasz
ttwepinefrin #23591 üzenetére
A 4.1 nagyon nagyon max (amd oldalán irják is). De a 3400-3500 szerintem kevés.
CR 15-20-at (multit persze) ha futtatsz mennyi az órajel, mennyit szalad a proci? -
Speed®
titán
válasz
Amennyiben tisztában lennél vele mit vettél (és az előttem szólók azzal, mit beszélnek), úgy nem lenne kérdés, felhasználói piszkálás nélkül miért viselkedik alapon úgy, ahogy. 2C4T feletti terhelés esetén az alapon nagyon alacsony TDP miatt visszaesik az órajel, manual allcore OC mellett növelheted csak az órajelet a fogyasztás kárára. Tehát semmi gond nincs a tapasztaltakkal, csupán rossz procitól várod, amit pl. az X variánsoknál lehet tapasztalni (4+ boost). Ha nekiugrasz a BIOSnak és normálisan belövöd, 4-4.1G allcore frekit el tudsz vele érni valószínűleg, ahogy sokan tették.
-
GIORGIONE76
őstag
válasz
Talán EZ szemlélteti a legjobban, fölöttem jól írta Gyuri27, kell hozzá leadott teljesírmény, de be kellene állítani hogy le is tudja adni, auto-n lehet csak annyit mutatott neked, mivel monitoroztad? WIN-el feladatkezelőben? CPU-Z?
ja és játék alatt azért nem megy feljebb mert egyébként is alszik a magoknak több mint a fele!
-
kecsawi
senior tag
válasz
Lehet nem volt rá szükség, de én az AMD oldaláról felraknám a legújabb proci drivert, ha nem lennék megelégedve a teljesítményével. (amúgy 4.1-ig kéne mennie.)
-
Gyuri27
félisten
válasz
Elvileg (ha minden adott) 4.1 boostol.
De ehhez azért oda kell adni a feszt. Rendes hűtés kell (a vrm ugye adott).
Meg progi ami igényli is azt az órajelet.
Szerintem nézz szét biosban. Valami el van állitva (offset, pbo, max fesz, max teljesitmény limit pl 45 watt). -
GIORGIONE76
őstag
válasz
ttwepinefrin #23458 üzenetére
de de azok jók...
az előtte lévő csak irónia volt
biztos értette pár topiklakó! -
GIORGIONE76
őstag
válasz
ttwepinefrin #23456 üzenetére
pedig volt olyan is aki lebeszélhetetlen volt
cruci & gskill -
MaddeNNNN
addikt
válasz
ttwepinefrin #23449 üzenetére
RAM-os topikban biztosan tudnak segíteni ha valami speciális kívánságod van.
De ők is ezt fogják ajánlani első körben: Crucial Ballistix Sport LT 2x8GB 3000/3200mhz 28-29k. nagyon jól tuningolható
G.skill Aegis 3000/3200mhz 2x8gb 24-25k ár/értékben kiváló99.9%-ban mindkét kit működik minden ryzen processzor minden am4-es lap kombinációval
-
GIORGIONE76
őstag
válasz
ttwepinefrin #23449 üzenetére
nem írtad milyen lap, de ha B450...
de mind1 is, azt a ramot nyugodt szívvel itt senki sem fogja ajánlani...
válassz gskillt, crucialt, ha a lap oldaláról közelíted a dolgot ott a qvl hiányos lehet, sokszor fordítva érdemes, a kinézett ramnak is van gyártói kompatibilitási listája lapra vonatkozóan
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- iKing.Hu - Motorola Edge 50 Ultra - Nordic Wood - Használt, karcmentes
- Crucial 240GB SSD eladó
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490s - i5-8GEN I 16GB I 512SSD I 14" FHD I Cam I W11 I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550 7 5800X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3070 8GB Rampage SHIVA Enermax 750W
- AKCIÓ! ASUS B460M i7 10700 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1080Ti 11GB KOLINK Observatory TG TT 600W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged