Hirdetés
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- VoLTE/VoWiFi
- Apple iPhone 17 - alap
- Realme GT 2 Pro - papírforma
- Yettel topik
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Motorola Moto G06 Power – nagyfater új zakót vett
- Milyen okostelefont vegyek?
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy Watch8 és Watch8 Classic – lelkes hiperaktivitás
-
Mobilarena

Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Molyzsa
aktív tag
válasz
MaxxDamage
üzenetére
-
Molyzsa
aktív tag
válasz
ScomComputer
üzenetére
Én bepötyögtem

De az én lapomnál pont olyan sorrendben jönnek a dolgok, mint ahogy a kalkulátorban van. -
válasz
ScomComputer
üzenetére
Amúgy van egy Asus (ROG) program amivel easy az OC (RAM) a neve: Mem TweakIt (nem próbáltam, de sokan használják) vajon melyik a jobb?
MD
L -
-
Pro!Petya
addikt
válasz
MaxxDamage
üzenetére
-
-
Pro!Petya
addikt
válasz
MaxxDamage
üzenetére
eseménynapló mit ír?
-
Van sok-sok állítási lehetőség akinek OC-ra fáj a foga
[link]UI:
Most fut a Chrome (YouTube-n zene megy , PH és C&C Tiberium Alliance) és instant kifagyott/kilépett/bezárult a Chrome (egész nap megy) akkor most mi van, ezt vajon mi okozta?
MD
L -
válasz
ScomComputer
üzenetére
Azt mondod?

(#1588) hokuszpk: Köszi!

MD
L -
hokuszpk
nagyúr
válasz
MaxxDamage
üzenetére
a Rec az a Recommended. ( ajanlott )
-
ScomComputer
veterán
válasz
MaxxDamage
üzenetére
Fixed Mode 1.1V

-
válasz
hokuszpk
üzenetére
Igen, le.

Rec. 1.025v
Alt. 1.03125v
Bár nem tudom melyik mit takar (Rec. és Alt.) Min - Max. talán?
Ryzen DRAM Calculator (saját memória szerint)Most nézem BIOS-t és CPU SOC Voltage Auto--> 0.90000 az első érték, egyel feljebb 0.90625 majd 0.91250 , 0.91875 , 0.9250
VDDCR_SOC Voltage az állítható
Auto
Offset Mode
Fixed Mode
(ez a 3)MD
L -
hokuszpk
nagyúr
válasz
MaxxDamage
üzenetére
kozben olvasom, hogy mar a windows update is lement, ilyenkor szoktam csinalni egy oc profilmentest, mielott tovabb matekolok.
told 1.15 -ig , amugy milyen lepesekben engedi valtoztatni a feszt, ha szabad kerdeznem ?
* mondjuk ha a calculatorodat nezem, akkor lehet pont lefele kellene menni, ott valami 1.025 -ot javasol ? -
hokuszpk
nagyúr
válasz
MaxxDamage
üzenetére
na megint elobb irtam, mint olvastam, latom oldodik a problema

-
válasz
hokuszpk
üzenetére
Auto-n van , addig + oljam míg az 1.15 -t el nem éri (az az állítható érték)
Asusnál nem így volt, bocsi a lámaságért, de ASRock lapom talán az életbe nem volt (ja de talán még anno a Mercury konfigba az volt...vagy nem.. rég volt) mindig Asus vagy MSI párti voltam
MD
L -
hokuszpk
nagyúr
válasz
MaxxDamage
üzenetére
ahogy latom 1,1 korul ad neki, szerintem ovatosan emeld meg. nemtom a taichi milyen lepesekkel engedi emelni a feszt, 1.15 mondjuk biztos megy.
az meglep, hogy kulon van ketfele soc, elsore nezd akkor a ram-soc -ot, elso bootnal kiderul, jot tippelek-e. -
válasz
lotuska
üzenetére
Jahm, jelenleg 2933MHz a támogatott RAM Freki és 3466MHz -ről beszélünk (igaz) szóval a lap gyártó listába hiába van a RAM...kis finomítást igényel (meg BIOS verziótól is függ a dolog) azt jelenleg nem tudom frissíteni, mert a legújabb van (1.50)
Más:
Most lefutott a Win10 Update (eddig 43%-nál kifagyott a gép...) és akkor elvileg nem kell bántanom semmit, jó így és használható? (már nem tudom mivel tesztelni, mert minden szempontból megvizsgáltam..teszteltem.)MD
L -
Devid_81
félisten
válasz
lotuska
üzenetére
Ugyan ez megvan az Inteleknel is am.
Ott annyi a kulonbseg (1151-rol beszelek) hogy 3600MHz nagyjabol biztos a memoriaknal.Onnan felfele minden egyes MHz ajandek es a felhok allasanak fuggvenye.
Valoban ehhez kepest az AMD-nel ez a hatarertek picit lejjebb van, de szerintem nem annyira veszes mar.
Nagyon sokat fejlodtek csupan egyetlen generacio/frissites alatt.
Ha igy haladnak a jovore erkezo Ryzen2-vel mar fel is zarkoznak 99%
Peace

-
lotuska
tag
válasz
MaxxDamage
üzenetére
Olvasom a forumot es elrettent ez a sok szivas ami meg mindig van ezekkel a ryzen kit-ekkel, ennek ellenere kalapom emelem elottetek

-
-
Pro!Petya
addikt
válasz
SECTORnooB
üzenetére
Próbaképp kalkulálj egyet, nézd meg mit dob rá!
Szerintem amugy egy nagyon jó kis program és tényleg működik.
Persze a bios vagy az imc , ram modul oc korláttal nem tud mit kezdeni.
Sőt most júli kozepén várható egy ujabb verzió belőle ami még pontosabb lesz.
(#1573) MaxxDamage
Na már akkor csak be kell hegeszteni a biosba aztán lehet kitesztelni
Ha esetleg még ezek után is megmaradna valami féle anomália akkor vedd vissza esetleg 3200-re és ujra teszt. (Lehet a modul futna még feljebb is de meg kéne találni hol van az imc határa) -
Pro!Petya
addikt
válasz
SECTORnooB
üzenetére
Pontosan , annyit is dob 1,36 - 1,375V a 3333MHz-re! (1600-al számolva)
(Nekem amugy 1,39 kell a 3466CL14-hez. Ami soknak tűnhet elsőre, de cserébe nincs is probléma a stress progik alatt ,meg úgy alapból nincs is Semmiféle anomália.)(#1569) MaxxDamage
Lehet nem véletlen!
Thaiphoon: Kezdés előtt érdemes az összes programot bezárni ami az smbus-on csünghet.
/De kiolvasás előtt ugy is jelez ha van rajt más is/
Kiolvasás után report, alulra legörgetsz és rányomsz hogy mutassa a nanosec-et , utána exportálod komplett HTML-be .Ezt lehet majd a Ryzen Calculatorba importálni. -
válasz
MaxxDamage
üzenetére
Rakjam a "Voltage Mod" -ot OC Mode -ra? (Standardon van gyárilag / jelenleg)
Annyi beállítás van, hogy nem is tudom már mit, hogyan...stb..

Vagy mondhattok konkrét megnevezést / értéket is.(mit mire)Van CPU SOC és VCDDR SOC is
MD
L -
-
-
Pro!Petya
addikt
válasz
MaxxDamage
üzenetére
-
hokuszpk
nagyúr
válasz
MaxxDamage
üzenetére
van egy hwinfo screenshotod, amin latszik, terheles alatt mennyit ad neki most a lap ?
-
zzola
titán
válasz
MaxxDamage
üzenetére
Hát jó, ha tudod hűteni...

-
-
-
hokuszpk
nagyúr
válasz
MaxxDamage
üzenetére
mondjuk 2933 -ig garantalt az imc, igy annyira nem lepodom meg, hogy nem feltetlen birja a 3466 -ot.
latom llc allitason kivul soc fesszel meg nem babraltal, lehet azt is picit kezelesbe kellene venni. -
Walter_White
senior tag
Én alapon használnám pár napig, (illetve ha összerakok gépet 3 napig a beállításokhoz se nyúlok), Defaulton mindennek müködnie kell, így szüröm az esetleges HW hibákat. Ha 3 napig tökéletes utána jöhet a beállításokkal való szórakozás, mert akkor tudom hogy valami a beállításoknál nem tökéletes és finomhangolni kell.
-
zzola
titán
válasz
MaxxDamage
üzenetére
Pár bios frissítést még ki kell várni sajnos. Nálam is vannak anomáliák, de használható a gép, szerencsére nem fagy ki. Mekkora nálad a mag feszültség? Nálam OC nélkül 1.300V-tal néha kifagy a PC...
-
-
válasz
ScomComputer
üzenetére
-
-
-
zzola
titán
válasz
MaxxDamage
üzenetére
A Corsair már nem épp az ajánlott kategória. Intelre jó, de AMD-re... G.Skill/Trident Z, ezek általában mennek...
Ha neten vásároltad, álj el, aztán keresel másik modult... -
válasz
Walter_White
üzenetére
Alapjában véve nem néztem, ennek kell mennie XMP-vel is, mert a listán rajta van (direkt úgy választottam ezt a KIT-et)

MD
L -
Walter_White
senior tag
válasz
MaxxDamage
üzenetére
Alapjáraton hibátlan minden? - tehát XMP is kilőve
-
válasz
ScomComputer
üzenetére
Feszt feljebb vittem 1 lépcsővel és még 2 másik értéket is (ami nem auton volt és memóriával kapcsolatos) és mindjárt más a felállás...
TechPowerUp Memtest64 (Maximum -on tolva) eddig 1min 54sec után errort dobott.
Most 10min 30sec -ig futtattam és gond egy szál sem.
/ez a program a másik lap+cpu+ram kombóm is jól lefixáltam vele, ezzel teszteltem és HyperPi / SuperPi -vel. (ezek külön csak memóriát tesztelik, TechPoerUp Memtest64 is)
Mikor mondtam, hogy memtest fut (modul hiba esetlegesen kizárva)
MD
L -
-
Molyzsa
aktív tag
válasz
MaxxDamage
üzenetére
Ezt a videót nézted?
[link]
30. percnél látszik, hogy lehet módolni a RAM frekvenciát.
Vedd vissza 3200-re XMP profil mellett és úgy teszteld meg. -
zzola
titán
válasz
MaxxDamage
üzenetére
"lehet szó valami jó vízes cuccról a procira.(ARCTIC Liquid Freezer 240 4x120mm (ACFRE00013A) pl...)"
Ezen sírtam, ugye ez nem komoly, hogy "jó cucc"... ?
-
válasz
ScomComputer
üzenetére
CMOS Clear megvolt, RAM az XMP-n.
1.35v feszt ad neki így.
Kipróbálom amit mondtál. (én tesztekben szoktam bízni, most az jelzi, hogy valami nincs rendben) azután jöhetnek a játékok. Amennyiben sikerül rendbe hozni, akkor lehet szó valami jó vízes cuccról a procira.(ARCTIC Liquid Freezer 240 4x120mm (ACFRE00013A) pl...)Memtest86 eddig passed / 0 error és 1x már lefutott.
MD
L -
ScomComputer
veterán
válasz
MaxxDamage
üzenetére
Először is csinálj egy full cmos cleart,utána minden alapon legyen kivéve a ramokat állítsd be az xmp-t és adj neki manuálisan egy kis + feszt!
Ha hibázik,megint egy kis +,de csak kis lépésekben,ezzel jónak kell lennie!
Mennyi feszt állít be az xmp?
Ja és még valami,ne ezeket fostalicska,teszteket toljad,hanem tegyél egy játékot,pl a NFS-Payback,nálam olyan szépen ment minden a tesztek alatt ez a játék meg megfingatta a legstabilabb oc-t is.és kellet a + fesz!
Már az elején pörögve húzza be a 11 giga ramot....ha az nem fagy ki,vagy csak egyszerűen nem dob ki az asztalra,akkor tuti minden...
-
Táppal nincs gond, elégnek kell lennie.
Winnek van köze a memóriához ilyen formában?
Ha memtest86 gond nélkül lefut, akkor valami beállítást kell finomhangolni a biosban. Néztem timings beállítást és XMP 2.0 az belővi az értékeket is elég jól. (Jah olyan nincs hogy "auto" ...csat 0 és értékeket lehet megadni..) memory beállítása is csak auto és XMP 2.0 van, Manual nincs. (Asus lap jobb volt sok szempontból, vagy csak nem ehhez szoktam)MD
L -
enemi
senior tag
válasz
MaxxDamage
üzenetére
azért mondom,hogy próbáld előző win 10-el. asszem 2017 szeptemberi. esetleg egy combosabb tápot próbálj ki ha bírsz
-
Nekem a legújabb BIOS van (1.50) és a Win is Updatelt verzió. (1806 vagy mi) + valami nagy Update közben is megfagyott 4*%-nál...aztán restartoltam és korábbi működő verzióra állt vissza...
Pár nap alatt nem oldom meg ezt, akkor asszem küldöm vissza és ennyi..(elállás) már kezdem unni kicsit. Korábbi lappal (+ cpu + ram) szívtam tavaly szeptembertől.
Direkt úgy vettem a memót, hogy tuti kompatibilis legyen.
memtest86 fut és eddig 0 hiba.MD
L -
enemi
senior tag
válasz
MaxxDamage
üzenetére
Asus Crosshair VII Wifi csinált ilyesmit,majd egy BIOS frissítés segített... Jah,és a tavalyi win 10,nem pedig a most áprilisi
-
Nem értem én ezt... minden jó (látszólag) és minden tesztet lefuttattam (3DMark 2001 , 03 , 05, 06, Vantage , FireStrike , Cloud Gate , IceStorm , CB R15 , stb...) gond nélkül lefutott minden és megint kiderül, hogy valami hiba van.
Super Pi lefutott 12-ből 9 teszt (többinél a program hibát generál és megoldást keres a problémára lett, bezártam)
/most pl. Chrome Instant bezártlllmiközbe ezt írtam/TechPowerUp MemTest64 az talált hibát - Maxon futtattam és 1 perc 54 sec amíg hiba nélkül futott és jött 1 hiba (le is állítottam)

Most egy memtest86/64 (mind1) Bootable USB fogok futtatni (5 óra 30 perc akár...ameddig fut/végez), Memória Modul hibát kizárva, ha a modul a hibás, akkor lesz hiba, de ha nem akkor a hiba máshol keresendő..
MD
L -
válasz
MaxxDamage
üzenetére
-
-
S_x96x_S
addikt
válasz
Beretvás
üzenetére
> Ha nem akarod húzni csak akkor vegyél X est máskülönben nincs értelme..

Ezt azért én már túlzó leegyszerűsítésnek tartom

Azért ki lehet mérni "néha" "bizonyos alkalmazásoknál" valamifajta teljesítménynövekedést, valami plusznak lenni kell.
Ugyanakkora frekin ( 4.2Ghz ) - az X-es egy picivel jobb teljesítményt ad.
https://www.tomshardware.com/reviews/ryzen-7-2700-2700x-review,5606-6.html
Ami neheziti az objektív értékelést:
- Az AMD ködösít az extra funkciók kapcsán - és nem lehet tudni, hogy ezek később ( Egy BIOS frissitéssel ) aktiválandó vagy fejlesztendő funkciók, vagy csak sima marketinges ködösítések.
És minnél inkább próbálom megérteni a "Precision Boost Overdrive" , "XFR Enhanced " -t annál inkább ellentmondó információkba ütközöm.A sima proci szerintem azoknak jó, akik
- 65W-os alaplappal rendelkeznek.
- és/vagy Szükös költségkerettel rendelkeznek. ( számít minden egyes kiadott forint )Mindenki másnál erőssen megfontolandó az "X"-es. főleg a 2700X - mert ott az extra $30 -felár arányaiban jobban eloszlik és a "Precision Boost Overdrive" hatása is jobban kijön a több mag miatt.
Ha októberben tényleg jönnek a A420-as alaplapok, akkor még egy átlagos célú gépnek is ideális - a felhasználók ~ 80%-nál - optimális ár/teljesítmény
-
Azt tapasztalom, hogy RogueKiller 64 futtatása közben (kb. felénél 3/4-nél kék képernyőt dob fel.

Default CPU / RAM (XMP-n) és minden teszt lefut(ott)MD
L -
CPT.Pirk
Jómunkásember
Tuning vagy megy vagy nem, de azok a ramok még Ryzen1-hez is csirkék. Inkább add el őket és vegyél 2x8GB normális ramot (samu B-Die), 3000MHz vagy fölötte.
Gondold végig, hogyha a többi komponensed nem nevezhető olcsónak vagy költséghatékonynak, akkor már ne a ramon spórolj.
-
G4ga
őstag
Egy ujabb buta kérdéssel fordulok hozzátok!

Jelenleg 4x4GB Hyper X Savage 2133 memória van a gépembe.
Ezer éve nem foglalkoztam tuninggal.
Tudom húzni egy picit a memóriát? Van értelme?
Érdemes evvel foglalkozni, vagy adjam el és vegyek alapból nagyobb sebességű memóriát?2700X mellé gondolom nem ártana a gyorsabb ram

Msi X470 Pro Carbon lap-om van! -
-
Simi37
őstag
válasz
MaxxDamage
üzenetére
Lehet csak az újabb 3dmarknál de nekem kisebb órajelekkel több a cpu score

-
-
-
Cathulhu
addikt
Nem tudod felhozni az X szintjere. Ha nem X-est veszel, akkor bukod az XFR-t, azaz az 1-2 magos turbot, ami joval* magasabb mint az all core. Amit el tudsz erni OC-val, hogy a 2600-at fel tudod hozni a 2600X all core szintjere, ha szerencsed van kicsit feljebb is talan, de nem az 1-2 magos XFR turbora. Ez alapjan erdemes merlegelned, ha ez nem lenyeges szempont, akkor nem erdemes X-et venni.
*100-200MHz.
-
Lokids
addikt
válasz
SECTORnooB
üzenetére
SLI-t nem tervezek.
Tuning meg csak a 2600 esetében lenne, hogy felhozzam a 2600x szintjére. A 2600x-hez nem nyúlnék. -
Lokids
addikt
Sziasztok!
Azon kívül, hogy más a hűtő és 200Mhz-vel kevesebb, van más tudásbeli különbség a 2600 és x között?
X470-es (msi carbon, vagy gigabyte aorus) lappal tervezek, bár ez még változhat, ha addig kijönnek a b450-esek (kb 2 hét múlva tervezem a vételt). Melyik a jobb? 2600x, vagy 2600 és az árkülönbségből valami procihűtő?Gyárilag a proci hűtő pasztázva van, vagy kell hozzá azt is venni?
-
válasz
ScomComputer
üzenetére
Már egy ideje megvan, de nem a legelső.
Majd leszedi magának Updateba, de köszi, majd megnézem mit lehet tölteni a Microsoft Rendszerből és azt írom ki majd

Kulcs meg simán jó, mivel Retail verziós...(direkt ilyet vettem)
Ha meg nem lenne jó, akkor írok MS-nek...itt az eredeti mindene (nem ragasztottam fel a matricát sem)MD
L -
-
válasz
Szeszkazán
üzenetére
Igen, azt én is láttam. Csodálkoztam is, hogy az meg mi ott

MD
L -
ScomComputer
veterán
válasz
MaxxDamage
üzenetére
Melyik win10 verziót rakod fel?Remélem nem a legelsőt ami kijött,hanem azt amelyikbe 2018.06.26-ig bele vannak integrálva az eddigi updatek....

-
hokuszpk
nagyúr
válasz
MaxxDamage
üzenetére
ilyen 0x80300024 hibam nekem meg nemvolt, de azt irja az almoskonyv, hogy huzz le minden drivet kiveve azt, amire a win10 telepites megy, es jo lesz.
-
Szeszkazán
senior tag
válasz
MaxxDamage
üzenetére
Nézd meg , ha bekapcsolod a precision boostot , akkor a vcore nál berak egy offset -1V , nem lehet elvenni onnan sehogy.
Én BCLK 102-t csináltam ez marad. -
válasz
Szeszkazán
üzenetére
Hmmm...akkor megy Defen + RAM XMP 2.0 -val.
(#1504) jeni: Elvileg nem lehet probléma (Retail Version Win10 Pro x64)
MD
L -
jeni
félisten
válasz
MaxxDamage
üzenetére
nálam alapszabály!
új lap, új SSD, új proci= teljesen új friss Windows 10 64bit telepítés.ennek az a hátránya,hogy a korábbi eredetiséget elfogadja-e az új hardver eszközök esetén a Microsoft?
tudtommal ma már az alaplaphoz igazodik az eredetiség. -
Szeszkazán
senior tag
válasz
MaxxDamage
üzenetére
Előbb írtam , bug van a TAICHI biosban, kapcsold ki aa precision boostot, de el kell reszelni hozzá a biost.
-
válasz
MaxxDamage
üzenetére
Valami beállítás sem jó. Win10 felment és azután személyre szabás közben megfagyott. Most a BIOS full Default és úgy eddig jónak néz ki...
MD
L -
Elkezdett késő délután fagyogatni a gép, előtte Revo Uninstallal próbáltam törölni a régi lap programjait (2 db) és registryt meg mindent kipucoltam. Most ott tartok, hogy a Win10 Setupjába vagyok és nem tudom telepíteni rá a rendszert, formázni tudtam. Továbbra nyomva ezt a hibát írja ki: 0x80300024 ACHI helyett UEFI Boot volt és már települ is.

MD
L
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AKG K371 professzionális stúdió fejhallgató
- Nvidia Quadro M2000/ P2000/ P4000/ P5000/ RTX 4000/ RTX 5000/ RTX A2000
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T480s - i5-8G I 8GB I 256SSD I 14" FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- iPhone 13 mini 128GB Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4052, 94% Akkumulátor
- Ritkaság! Csere-Beszámítás! EVGA FTW3 Ultra RTX 3080 10GB GDDR6X Videokártya!
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest