- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- iGO Primo
- iPhone topik
- Mobil flották
- Galaxy Buds Core nevű fülesen dolgozik a Samsung
- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Csúcstámadó és kompakt tablet is érkezett a Xiaomitól
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
-
Mobilarena
AMD Radeon™ R9 290 / 290X / 390 / 390X téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
KillerKollar
őstag
-
KillerKollar
őstag
válasz
#35434496 #742 üzenetére
Nézegettem teszteket,azt írják 95 fokig megy föl,de az AMD szerint ezek a kártyák úgy lettek tervezve hogy ez az üzemhőmérsékletük.Nekem egy Coolermaster HAF 932-es elég méretes és jól hűtött házam van,szerintem abban nem lesz probléma a két kártya hűtésével,tuningolni nem fogom őket,max a sima "uber" módot használom és kész.Nyilván nem érdekük hogy túlmelegedjenek a kártyák alapórajelen a ref hűtővel,hiszen akkor mehet az ember garanciáztatni,nem beszélve a sok vásárlói panaszról ami rossz fénybe tüntetné fel őket...
(#743) hash99 Azt automatikusan szabályozza nem?Ahogy melegszik a kártya,úgy nő a fordulatszám. -
KillerKollar
őstag
-
válasz
#35434496 #625 üzenetére
Van egyszer ugye a front árrés amit realizál az etailer, minden etailernek db alapú negyedéves target van felállítva,ami után GPU szerinti bontásban kapja a target elérésekor a visszatérítést. Ezen felül az adott brand ASUS/MSI/Gigabyte is fizet neki visszatérítést a forgalom után. Ehhez jön még a marketing támogatás és az oldal olvasottságért járó prémiumok. VGA esetében így a margin 5-7%-ra kúszik fel globál.
Westlake: Az Expert ára jó,de ez nem a legjobb dealer ár amit ott el lehet érni....
-
-
-
SkyS1gn
félisten
válasz
#35434496 #580 üzenetére
Speaking of memory, there’s one important thing you should know before choosing the best sample. Some cards use Elpida memory, which is known to offer worse overclockability than Hynix modules. According to the post from OCUK, and previously leaked photos this is quick overview of already known models:
Sapphire R290X BF4 – SK Hynix
Sapphire R290 – Elpida
Asus R290X BF4 – SK Hynix
Gigabyte R290X BF4 – Elpida
AMD Press R290X – SK Hynix
HIS R290X – SK Hynix / Elpida -
-
-
-
-
-
válasz
#35434496 #411 üzenetére
Dehogy fogytak.
Egyébként abban is biztos lehetsz,sajnos nem Mo. az első számu ország amit megcéloznak ezzel a kártyával. Más országokban probléma nélkül megvesznek ilyeneket.A 780 se a Mo.-i emberek pénztárcájához vannak beárazva. És mégis van aki SLI-t rak össze belőle.
#413 Rabbitf_24 : CFX nélküli CF , Mantle decemberben , Titan körüli teljesítmény kicsivel olcsóbban. Ezektől elvileg nagyon fel fog gyorsulni a kártya. Ezt mondják. Mondtak sok mindent már AMD-nél,mindenki eldöntheti maga,hová teszi ezeket a dolgokat.
-
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
#35434496 #368 üzenetére
A Furmarkot nem érdemes nézni. Elmondom miért. Az R9 290X az egyetlen kártya ami már semmilyen szoftveres fojtást nem kap. A többi termékre a driver fordítója szándékos üres ciklusokat fordít be, mert a gyártók érdektelennek tekintik a Furmark sebességét, és nem szeretnék, ha a hardver teljes erőből küldené a számításokat. Erre már egy ideje nem reagál a program fejlesztője, mert a cégek fojtásait csak úgy tudná megkerülni, ha minden egyes termékre külön gépi kódot írna, amire se ideje sem pedig ereje. A Furmark fejlesztését ebből a szempontból befejezte. A Furmark teljesítményben az új Radeonon hozzávetőleg kétszer gyorsabban fut mint minden másik kártyán. Pontosan azért mert nincs szoftveresen korlátozva.
(#371) players111: Nem én készítek tesztet. Valszeg csak az egyik mód lesz.
-
válasz
#35434496 #365 üzenetére
Azt mond meg nekem miért kell flamet kelteni a GK110 topikban olyan eredményekkel amik nem hivatalosak és azt sem tudjuk még ez az egész hogyan működik.
Ferrari gyárba sem mész oda és beszélgettek arról, hogy mik a Mclaren hibái, nyilván pesszimista és többségben elfogult "véleményeket" fogsz kapni, értelmetlen, maradjon itt ez a téma meg az AMD találgatósban -
-
p87
senior tag
válasz
#35434496 #361 üzenetére
Én is így értem. Érdekes lesz ez, azért valószínű lehet majd több ventiprofil, vagy teljesítményprofil közül választani ami finoman vagy durván szabályozza a venti fordulatot, erre utalhat az über és quiet mód, esetleg átveszi a PowerTune a ventivezérlést vagy nem tudom...
-
-
p87
senior tag
válasz
#35434496 #350 üzenetére
És el is hiszed?
Azoknak szinte sosem lehet hinni, és ahogy olvasgattam a guru3d fórumot a driver-ről ezt alá is támasztják.
Inkább feküdnének rá a hibajavításra, mert a Titan megjelenése óta eléggé lejtmenetben vannak a driverek Nv-nél.(#355) players111:
Ne legyen igazam, de valószínű csak pénteken lesznek hivatalos tesztek... -
KAMELOT
titán
válasz
#35434496 #294 üzenetére
Valószínűleg erős proci limit van a 290X esetében, azért is ilyen xarok az eredmények. Legtöbbet akkor tudunk majd meg ha kiadják és letesztelik erősebb procival is. Ami inkább kezd furcsa lenni számomra az a 94 fok FURMARK alatt. Nekem már 65fok BF alatt is sok a 7970-nél. Igaz eddig ez volt a max ULTRA grafon.
-
-
Sondi1986
addikt
válasz
#35434496 #265 üzenetére
Fogj egy 780 ref kártyák és küld neki a Furmark-ot. Utána fixáld le 50% venti fordulatra.
Utána nézd meg a hőmérséklet. ha nem érte el a 90fok-ot akkor néz meg per pillanatba merre tar a boost ja, mert a gyárinál is jobban vissza veszi ilyenkor magát.Azért tette fel 100% a venti fordulatot hogy ne vegye vissza az órajelet.
Egy megoldás van a 290x-re nem ref hűtőst kell akkor venni vagy víz blokkosat.
Különben nem tudom honnét szetsz ekkor a hülyeségeket?
Mivel nem alapon ment! -
p87
senior tag
válasz
#35434496 #255 üzenetére
Azért nem kéne egy széjjelhúzott vizesblokkos eredményhez hasonlítani, 18,5K-s physics ponttal...
Ezzel reális összehasonlítani:
TITAN @1123 max boost / 1750mhz mem
3770K @ 4700
16GB ADATA 2400mhzAkárhogy nézem Titan simán megvan...
Majd ha ez is megkapja a vizesblokkokat akkor lesz nemulass.Csak jönnének már. Amúgy engem a sima 290-es érdekelt eddig, mert a kezdeti árazás 700USD-ről szólt a 290X-nek és ez nekem már sok, de szerencsére a NV hamar válaszolt így ha jön a 780Ti 650USD áron akkor nem nagyon adhatja az AMD 700-ért, mondjuk 600-625 minjárt kellemesebb lenne és talán bevállalnám.
-
válasz
#35434496 #223 üzenetére
Sorry azt nem olvastam, hogy ilyet írtál. De olyan dolgokon lamentáltál, hogy nem értettelek meg. "1920x1080 nem is lesz gyorsabb a kártya?" Lehet, hogy nem lesz látható gyorsulás, de oda nem is kell gyorsulás egy GTX 780-hoz képest, hiszen szvsz az is viszi azon a felbontáson a gameket fullon. Úgyhogy arról a kártyáról Én se kapkodnám el a váltást. Ne értsd félre amiket írtam neked ezeket nem kötekedésnek szántam!
-
válasz
#35434496 #219 üzenetére
Jó Neked ebben igazad van, csak azt nem értem, hogy ha nem akarsz váltani, meg szerinted amúgy se lesz egy nagy szám ez a kártya, akkor miért okoz ekkora szenvedést? Ne foglalkozz ezzel!
Egyébként az új r9 290x körül valóban nagy felhajtást csinál az AMD, de ezt elég sok cég csinálja, ahhoz, hogy rutinból tudni kéne kezelni. Kár előre ráizgulni. De az biztos, hogy 2-3 monitoros rendszereken nagyon jól fog muzsikálni a kártya.
Az áráról: csak a BF4 limited edition kártyák lesznek 700-800 dollár körül. Amik utána jönnek (sima 290x) azok 600 dollár körül lesznek, ami azért már nem rossz.
-
keIdor
titán
válasz
#35434496 #213 üzenetére
Gondolom a gyártás is közrejátszik. Amúgy se siessék el, a két konzol esetében is kiderült mennyire rossz a rohanás, szoftver nincs, de jön a karácsony és erőltetik a megjelenést.
Közben 2014 volt az eredeti terv, sőt Xbox One 2014 vége csak a Sony miatt előrehozták, de ott is ezért limitált a darabszám, játék meg alig lesz rá. -
laca000
őstag
válasz
#35434496 #177 üzenetére
Egyébként "érdekes"..
Miért nem FHD teszteket linkelgettek, kit érdekel, hogyan produkál a kártya 18990x96870-ben?
Valahogy én nem indulok be tőle, hogy azonnal rohanjak majd a boltba vásárolni egy 290-est..
Mire lesz olyan monitorod, a kártya rég nyugdíjba vonult, nem beszélve róla, hogy oda kellene a gépbe kb 3, hogy normális FPS számot produkáljon.
"Bullshit" marketing.
..és közel ugyanannyiba kerül majd, mint a 780-as, vagy lesz max 10k-val olcsóbb.
Hú-ha!
Oda ne rohanjak!
Azt a világmegváltó VGA hétszentségit neki.
Majd akkor szóljatok, ha az AMD valamit valóban letesz az asztalra.
..mert ez nem túl sok minden.
Kedvező árcédula, semmi több, ennyi. -
Malibutomi
nagyúr
válasz
#35434496 #162 üzenetére
Ezt a nullát mire alapozod? De ha úgy is van, azonos árban mit vennél két kártya közül amik FHD egyforma erösek? Amelyik nagyobb felbontásokon elhúz vagy amelyik lemarad?
Amit itt rendezel arra a "bitchin'" tökéletes szó. Mindegy milyen hír jön belekötsz. Ha jobb a titannal akkor miért csak annyival, ha valahol nem jobb akkor szar/csalódás, ha 4k-ban jobb akkor kit érdekel a 4k...stb...stb...
-
Sondi1986
addikt
válasz
#35434496 #154 üzenetére
ki fog Magyarországon 160k kártyát venni.
ha elolvasod ezt a tesztet [link] itt se fog a ref 780-es végig boostolva menni, ez épp arra jó hogy fél óra alatt valaki lefuttat egy játékot, utána úgy is eléri azt a kritikus hőmérséklet ahol már szépen vissza áll a megadott órajelre.
Különben én se értem hogy most láttál egy grafikon és egyből tudsz következtetni abból hogy az összes 95fokon fog menni.
Igaza volt Cris99, nem tudom mit vergődsz itt!
-
Malibutomi
nagyúr
válasz
#35434496 #129 üzenetére
Itt van: [link]
Itt azért látok egy kis bibit:
Vagyis ugyanazt ami mindig előjön minden nagyobb kisebb kártyánál. A "OC-val behoztam a nagytesót..jó akkor én is húzom kicsit, és marad a különbség" effektre gondolok.
Mondjuk amennyi a Titan és a 780 árkülönbözete, szerintem őrült aki titant vesz.
-
Sondi1986
addikt
válasz
#35434496 #129 üzenetére
Ez se jó!
Nem ezt akarod: Gigabyte GTX780OC gyorsteszt -
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topicban tilos bármilyen offtopic hozzászólás írása!
Ilyen célra használjátok a Lokál fórumban található offtopicot.
- VR topik
- PlayStation 5
- Autós topik
- Otthoni időjárás-állomás
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Path of Exile (ARPG)
- Kevesebb dolgozó kell az Amazonnak, AI veszi át a rutinfeladatokat
- Fájdalmasan gyenge kijelzőt válaszott a Switch 2-höz a Nintendo
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Nintendo Switch 2
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy Xcover 6 Pro, 6/128 GB, Kártyafüggetlen
- LG 48C4 - 48" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
- AKCIÓ! ASUS PRIME Z390-P i5 8600K 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 8GB GDDR6 DEEPCOOL Matrexx55 630W
- Azonnali készpénzes AMD Ryzen 1xxx 2xxx 3xxx 5xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB DDR5 RTX 5060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest