- 8300 mAh, maradhat?
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Milyen okostelefont vegyek?
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Fit 3 - keveset, de jól
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Feljutott a G96 a Moto széria csúcsára
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
-
Mobilarena
Mielőtt hozzászólásban feltennéd a kérdésed olvasd el a Témaösszefoglalót, a Téma tudnivalókat vagy használd a keresőt.
Az esetek nagy többségében megtalálható a válasz!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Don.Corleone
aktív tag
válasz
füles_ #18357 üzenetére
Ismételten köszönöm!
Fizetni nem fogok egy forintot se, ha úgy dönt a szerviz illetve a pcx, hogy az MSI árát vásároljam le, akkor szerintem kérek egy ilyen gtr be-t, ugyan azon az áron van amin én vettem januárba az msi-t durván 400ft különbség van. Maga a gyártó is szimpatikusabb.
-
kisza25
félisten
válasz
füles_ #18145 üzenetére
powerlimitet lejjebb vettem 50%-al és nem segített, amúgy bf3/4/1-el játszom, multival, fullHD low, látótáv ultra beállításokkal.
Ezen a beállításon annyira CPU limites volt az rx 470-el, hogy kevesebb volt az FPS, mint 1050ti-vel.
Persze ultrán változik a helyzet, meg high-on, csak éppen multihoz nekem úgy nem adja.
Ennyire dobálta a GPU terheltséget, ugyanez volt az első rx 470-el, de akkor jött ki a kártya, betudtam az első drivereknek, de most is ilyen volt rx 470 nitro+-al (GPU load): -
kisza25
félisten
válasz
füles_ #18133 üzenetére
mondjuk a rx 470 nitro+ 8pines és 175W-ot ad meg rá Sapphire,
korábban volt egy Sapphire rx 470 platinumom (ez azért megvolt pár hónapig), az rx 470 teljesítménye nagyon rendben van, de az meg nagyon hangos volt:
-
kisza25
félisten
válasz
füles_ #18128 üzenetére
egyik sem volt tápcsatis, mindkettő gigabyte volt mm-re ugyanakkora, ugyanolyan hűtéssel, 12 fokkal volt rx 460 melegebb
semmi baj nem volt a kártyával, de 50%-al lehúzott poverlimittel is majdnem ugyanaz volt a helyzet, akkor szerinted mennyit ért volna az alulfeszelés
nem beszélni magyar? írtam, hogy elcseréltem, papíron 45W-al eszik többet, nem gondoltam, hogy a valóságban 100W lesz a különbség és, hogy ez ennyit számít
Amúgy korábban már volt rx 470-em csak ref hűtős, nagyon jó az rx 470 teljesítménye és akkor azt hittem csak a kártya olyan hangos, de nem csak az volt az, hanem a tápom is, csak akkor a kártya elnyomta -
Smite
tag
válasz
füles_ #18048 üzenetére
Őszinte leszek. Nem keresgéltem a határt. Megnéztem a leírásodban milyen stabil értékeid voltak. Hozzáadtam 10mV-ot, mert kicsit nagyobb frekik vannak nálam, elkezdtem tesztelni FireStrike-kal és játékokkal és stabil volt. Annyit csináltam még pluszban, hogy a venti fordulatot lentebb húztam:
-
zsizsef
senior tag
válasz
füles_ #18036 üzenetére
Nem nekem kell bizonyítani, hogy rossz, hanem annak aki azt mondja róla, hogy rossz és nem ajánlott. A böfögésről annyit, hogy ha konkrét, saját tesztet mutat a kolléga és nem csak netes leírások után osztja meg tapasztalatát az Asus 470-ről a tapasztalatait, akkor okés a dolog. Nekem van, én bátran ajánlom.
-
válasz
füles_ #17178 üzenetére
Értem, akkor ez nem szempont. Köszi!
(#17179) Pepe78
Gondolom sokkal később és kevésbé pörög fel a kártya hűtése, ha mellette dolgozik egy 120mm-es, csendes venti. Házhűtés meg amúgy is van, szóval ez nem okoz többletzajt.(#17181) Beretvás
Hát, ebben én szkeptikus vagyok... -
válasz
füles_ #17065 üzenetére
Még annyit kérdeznék, hogy a Te 1 ventis XFX- eden (RX-470P4SFD5) le lehet pattintani, vagy csavarozni az XFX-logós fekete burkolatot a bordáról? Csak mert nekem talán úgy jobb lenne a hűtése egy 2cm-ről ráirányított 120mm-es ventivel, a félpasszív működésnek sem ártana.
Te le tudtad szabályozni a ventijét WattMan-ban, hogy ne legyen zavaró? Melyik driverrel?
Illetve nem tudom, találkoztál-e valamilyen problémával? Itt elég jókat írnak róla, de van pár negatívum is:"Here are the problems I had with the card. Once i installed the card in my PC, updated the drivers, etc. I started to get random black screens loss of DVI connection. I tried finding a solution online to no avail. I had to keep dropping the graphic settings lower and lower to a point where I had the setting's lower than what I had originally with. I was not happy with this so I did some of my own investigating. I opened Wattman and I ran Iracing along with Wattman and I found when the card hit 64 degrees C. I would get the black screen no DVI connection. I confirmed this several more times. I went into Wattman and did a custom fan adjustment. Now my PC when it hit's 58 degrees C, the fan kicks on and does whatever it takes to drop the temp down to 50 degree's C and then the fan regulates itself to keep the card at that temp. I have had no problems since that."
-
R0GERIUS
tag
válasz
füles_ #17010 üzenetére
Köszönöm a gyors választ!
Viszont az MSI az ára miatt megkérdőjelezi az előbbi kettő létjogosultságát.
Szeretném OC-zni a kártyát a későbbiekben (nem extrém, hanem 24/7 biztos módon). Ezért kérdeztem a fenti kettőt, mert úgy tudtam, hogy ezek a legjobbak ezt figyelembe véve, és ezt elfelejtettem beleírni az eredeti posztba.
Így is áll ez a kijelentés (tekintve, hogy egy kicsit amúgy is olvad az árkülönbség a szállítás miatt)?
(Nem azért kérdezem, mert tartok az MSI-től, hisz jelenleg az ASUS-szal párban az egyik legjobb alaplap és videokártya gyártó.)Jelenleg nekem nem annyira lényeges azon a kereten spórolni, ezért inkább a minőség számít a kereten belül. Főleg, hogy az eredeti cél 100k környéke volt (nem Gigabyte) GTX 1060-nal, de az árkülönbözeten inkább veszek még egy 1 TB-os winchestert, mert annyival jelenleg nem jobb a GTX 1060, mint amennyivel drágább.
-
törölt tag
válasz
füles_ #16980 üzenetére
Erre azért kíváncsi lennék, mivel tudod alátámasztani ezt a "spórolós VRM-et" Tudnék vele vitatkozni
Link, forrás, hivatkozás ? PCB analízis ? MSI GIGA is 6+2 fázis. Szivesen kielemzem veled ha belinkelsz két nagy felbontású képet a Giga és MSI PCB-jéről hűtő nélkül. (Youtube-on találtam Giga PCB analízist ahol szakmai szemmel (elektrotechnikus szemszögből) vizsgálja a tápellátást és az alkatrészeket, nekem nagyon nem az jött le, hogy szar lenne)Azért vicces amit írsz mert az MSI-n és a Gigán is az ugyanolyan
szarközepesnek mondható samxon kondik figyelnek, hiába szilárd elektrolitos.Az MSI SFC induktorokat használ a Giga Magic Technoligy-t (Zárójelben megjegyzem az XFX kártyáján is Magic Technology induktorok figyelnek hiába vannak rajta szép nagy X jelek. Ugyan azt az R15-öst használja. Akkor az XFX-is spórolós ?
Nem értem ezt a kijelentésedet...
-
-
Gergő19
csendes tag
válasz
füles_ #16783 üzenetére
Köszi a választ.
Fps drop attól van volt pl a régi ati kártyámon, hogy az amd elsitte a catalyst és így szarúl hajtotta meg a karit. anno pl bf3 alatt volt ilyen 40fps-ről leugrott 17ra is aztán pár másodperc és újra 40körűl volt.
az után kiadták a catalys új verzióját amiben javították ezt. -
Gergő19
csendes tag
Sziasztok!
Valakinek van tapasztalata egy msi rx 470 gaming x 4g kártyáról?
Amire használnám fullhd felbontás Bf1 nfs stb.
Az érdekelne, hogy mennyire hangos, illetve vannak-e a kártyának fps dropjai? Régen volt ati karim (hd 6870) ott még a szoftver rész nem igazán volt rendben és voltak droppok stb.
Válaszokat előre is köszönöm.
-
s.bala31
őstag
válasz
füles_ #16767 üzenetére
Kicsit utána néztem neten. Már eleve gyanús volt hogy a Sapphire dobozára csak rá van ragasztva a 4GB felirat,a matrica alatt 8GB van eredetileg. A kártyám még egy 2016 júniusi release és ahogy itt olvasgattam ezekre még 8GB ram került anno.
[link]Visszakeresek a fórumban, csak jó lenne találni valakit aki már próbálta
-
PlayMax
nagyúr
válasz
füles_ #16706 üzenetére
Én már megtettem és alapfesz. nagyon szépen is megy ,sokaknak feszültség emeléssel megy ennyire....
Viszont ,rájöttem hogy +2+5fps miatt nem fogom cibálni mert többet nem add ,ez mellett az instabilitást is elő idézhetjük.
Alapon használom a kártyát már egy hónapja legalább ,ugyan úgy megy ,nincs mhz ingadozás ,mikrolag és egyebek ,atom stabil ,hangját nem is hallani ,hűvös és nem is fogyaszt sokat.Kell ennél több egy videokártyától?
-
HaZsolt
őstag
válasz
füles_ #16617 üzenetére
Annyira csalódott vagyok, sehogy sem akar összejönni a tuning. Unlockoltam Afterburnernert, nem adja meg a több feszültséget, hiába húzom az órajelet nem alkalmazza, csak a memory órajele marad meg, Furmark alatt pedig csak 830 Mhz járatja a kártyát
. WattTool sem ért semmit, hiába adtam neki 1,2 v-ot (ami még bőven a vállalható kategória) fekete képernyő és 3mp fagyás. Nem tudom mit csinálok rosszul, legutóbb 7970-et tuningoltam, utána kihagytam 3 évet, most térek vissza, azoknál még felraktad az Afterburnert, unlockoltad: "i confirm that i am aware of unofficial overclocking limitations" ezzel a szöveggel és amit beállítottál azt az órajelet és feszt megkapta, nem kellett szarakodni. Valaki szájbarágósan letudná írni, hogyan kell NORMÁLISAN meghúzni a kártyát? Vagy adni egy jó leírást (lehet külföldi is).
-
törölt tag
-
OP-ToTo
aktív tag
válasz
füles_ #16486 üzenetére
Köszönöm mindenkinek a válaszokat. Gondolkozom. Rainbow Six Siege játszása a cél. Aztán később lehet megjön az étvágy is.
Ami elvárás hogy a 123 cmes Philips UHD tévémen akadás nélkül fusson minden UHD film. Szerintem ez nem lehet akadály egy ilyen kaliberű kártyánál. Vagy tévedek?
Igazából nem 100%, hogy nekem RX 470 Ati kell, csak így összességében lenyűgözött az egérrel. Nincs Plexis oldallapom nem fogom nézegetni. Fontos, hogy halk legyen, mert azt tutira hallom. Szeretem az Asust, vehetek is belőle strixet de akkor nem ezt a kártyát kell vennem. Nem égeti a zsebemet a pénz, várhatok más akciókra, bármikor adhatnak jó kártyákhoz is egeret pl vagy mást.
-
Pityu.
nagyúr
válasz
füles_ #16430 üzenetére
Hol látod az előbb még a pcx en az xfx [link] 86 ropi valamit nagyon el néztél,egyébként jó kis ingadozó árak vannak a pcx en mert a proci amit néztem az meg feljebb ment 2000Ft vel,a videókari az lejjebb,az alaplap meg megint egy ezressel feljebb.
Egyébként kérdés mennyi az a hangerő különbség a kettő között,én csak a gigabyte 7850 oc kari hangját tudom,nem hangos. -
s.bala31
őstag
válasz
füles_ #16320 üzenetére
Igen kb 75 fok átlagban de nem Witcher 3 alatt. kb 40 perc játék után felmegy 80-ig is néha, ja de a videokártya ventije max 61-62%-on pörög. Ettől magasabb venti sebességet már nem tolerálok esetleg majd nyáron de akkor is inkább le fogom venni a ház oldalát.
Witcher 3 nagyon jó szerintem tesztelésre, ha nem tetszik neki valamilyen beállítás 5-10 perc után kidob az asztalra plusz a hőfokot is ennél lőttem be mert izzasztja rendesen a VGA-t.
-
törölt tag
válasz
füles_ #15938 üzenetére
Azért ezzel én nem teljesen értek egyet hogy 'minden 480 majdnem ugyanannyi'.
Ennyi erővel mondhatnánk bármilyen CPUval kb ugyanaz, ez is addig igaz amíg CPU limitbe nem ütközöl.
Nem lehet egy 24 centis kártya hűtés ugyanannyi mint egy 28-as. mert thermal limitbe ütközik,
nem lehet egy olyan kártya ugyanannyi amiben lockolva van a power limit max +25 ön.
Az se mindegy hogy 8000-en megy vagy 9000-en a memória, az erős CPU használatú játékokban bizony ez előny.
A 480 Refhez képest azért egy 7% fór abszolút visszaigazolható húzva.
A 10 legjobb GS pontból kb 6 volt XFX-el, (a két leggyorsabb is) és 4 MSI-vel a többivel meg nem nagyon láttunk 13 ezer fölött sokat.
Tehát a válasz arra a kérdésre hogy kinek van itt BE vagy a kistesója az hogy minden GS győztesnek , lánynak és akinek az van az infójába írva hogy a black edition a legerősebb törpe -
BReal
addikt
válasz
füles_ #15852 üzenetére
Ejha, nem rossz.
Pont most kerestem volna egy HardwareCanucks-hoz hasonló frissített összehasonlító tesztet, csak nem a 480 8GB-1060 6GB, hanem a 470 4GB-1060 3GB között, de sajnos nem találtam.
Viszont így, hogy 60 alatt is van már AIB 470, így a régen mért különbség (kb. 10%) már az árban is megmutatkozik a 64000 Ft-os egyventis 1060 3GB-hoz képest, 67-ért a 480 4GB meg lehet még érdekesebb választás. Köszi.
-
zozo2001hu
tag
válasz
füles_ #15798 üzenetére
Igazad van nem olvastam el figyelmesen!
"Alulfeszeljük a GPU-t, vagyis csökkentjük a fogyasztást. Alulfeszelés esetén 10mV-os lepcsőkkel ugrálunk lefele az állapot 7-es értékből. Minden -10mV-nál adjunk terhelést a kártyának, személy szerint én a FireStrike-ot szoktam használni. A többi állapotot csak akkor módosítsuk, ha a feszültségértéke magasabb lenne, mint az utána következőé."
Na ezzel még el fogok játszani egy darabig mert érdekel a dolog.
-
zozo2001hu
tag
válasz
füles_ #15744 üzenetére
Nagyon szépen köszönöm mindenkinek a segítséget!
Kitoltam az áramfelvételi korlátot, felvettem a célhőmérsékletet 75 fokra és levettem a ventilátor cél fordulatszámát 2000-re.
Tökéletesen működik a kártya, nem melegszik annyira és sokkal csendesebb is.
Feltöltöttem a google drive tárhelyemre az aktuális wattman beállításokat wattman_silent.jpg a file neve: [link]
A cikkben [link] szereplő feszültségbeállításokkal is próbálkoztam, azonban azokkal az értékekkel a játékok kilépkedtek a windows desktopra sajnos.
-
Raymond
titán
válasz
füles_ #15774 üzenetére
Kar, pedig egy csendes 3 ventis jo lett volna. Akkor nem sok valasztas van az MSI-n kivul, van most egy XFX R9 380X-em es a 90mm ventiktol nem vagyok oda (vagyis kinlodtam vele egy ideig mire hasznalhato lett, undervolt es manualis 38% max egeszen 83 fokig kellett hozza). Igaz XFX azt allitja tuti jo komponenseket rakak a kartyakra ezert olyan jo a GTR es a GTR BE, de valahogy az az erzesem ha megvennem akkor nem olyan peldanyt kapnak mint a J2C videojaban volt
-
-
zozo2001hu
tag
-
Ramoskaa
senior tag
válasz
füles_ #15678 üzenetére
A jelenlegi is MSI . Akkor maradok ennél
Alap proci hűtőm van plusz Zalman z1 neo hűtése (- 2 db 120 mm-es LED ventilátor elöl- 1 db 120 mm-es ventilátor hátul)
Annyi időm még van úgyis ,mert a másikat akarom eladni. Csak azon vacillálok ,hogy lehet bepróbálok egy használt garisat.
Köszönöm a gyors választ srácok! -
távcsőves
senior tag
válasz
füles_ #15514 üzenetére
Fogadjuk el, az ő kártyája az ő konfigjában valamiért ezt produkálja. Nincs ötletem mi lehet a baj. Az rémlik, hogy olvastam, de nem emlékszem pontosan hol, magasabb lett a játék gépígénye a fejlesztők szerint is. De magam is úgy vélem, egy magas órajelű I3 elég kéne legyen annak a játéknak.
-
távcsőves
senior tag
válasz
füles_ #15448 üzenetére
Nem elég a wattman reset. Ilyenkor menj a főoldalon a settings-hez, ahol a shader cache törlés opció is van, és ott nyomj egy alapbeállítást. Mintha újonnan lenne telepítve a driver, rögtön visszakapod a teljesítményt. Tapasztaltam ezt amit mondasz. Nem tudom ez bug-e, vagy a kevés fesz miatt összeomló gpu-t próbálja szándékosan védeni.
-
fanti
addikt
válasz
füles_ #15341 üzenetére
Tényleg baromi erős lett az új Pentium, és nagyon olcsó is! És rendesen hajtja a 470-est meg a 1050Ti-t is!
-
távcsőves
senior tag
válasz
füles_ #15180 üzenetére
Ilyenkor elgondolkodom rajta, hogy a fenébe bírja 6+ éve az öreg giga 6950 vrm 90 fok környékén..
MSI féle vrm hütés megoldása van.
-
senki66
senior tag
válasz
füles_ #15073 üzenetére
"-470-ből: MSI Gaming, XFX RS, Sapphire Nitro+"
Ezek közül melyiknek van 6 pines tápcsatlakozója?
Sajnos a Corsair vx 450W tápomnak csak 6 pinese van. Mi a jobb megoldás ha 6 pines kártyát veszek vagy ugyan olyan jó, ha mondjuk beteszek egy 2sata -> 8 pin vagy 6pin -> 8 pin átalakítót? -
huskydog17
addikt
válasz
füles_ #15074 üzenetére
Nem csak nálunk, a PCGH is jelentős árcsökkenésről számolt be.
Itt pedig szépen lehet látni a grafikonokon az árzuhanást januárban. 30%-ot esett az ára az augusztusi induláshoz képest.
Ez a 8 GB-os változat grafikonja.
Ja amúgy a nagy (8GB) változatot már 83-ért is kapni.
-
távcsőves
senior tag
válasz
füles_ #15074 üzenetére
Robbantani akarsz? Dobd be az 1060 3gb teszt fórumába.
Rendesen hmmm izé szagu lett a hmm érted.
Best buy meg minden, lehetőleg Nv-nek kedvező cimekkel, régi driverekkel.. És akkor az Ashes of the ... azt nem lehet kihagyni, ettől kész vagyok. Raktak volna be egy RE7-et, nem érdekel hogyan, de az 1070-et elkapja az RX480 8b. Ja, és lounch day AMD oldalon kint a driver bőven, NV-nél ez nem jött össze.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Hozzászólás előtt olvasd el!
- 8300 mAh, maradhat?
- Metal topik
- Kerékpársportok
- Nintendo 3DS és DS topic
- Világ Ninjái és Kódfejtői, egyesüljetek!
- EAFC 25
- Vezetékes FEJhallgatók
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- XPEnology
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- További aktív témák...
- ÁLTALÁNOS IGAZGATÓHELYETTES tábla
- SanDisk Extreme Portable 8TB (SDSSDE61-8T00-G25)
- Bomba ár! Dell Latitude 5430 - i7-1255U I 16GB I 512SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I NBD Garancia!
- AKCIÓ! Apple Macbook Pro 15" 2018 i9 9850HK 32GB 500GB 560X 4GB garanciával hibátlan működéssel
- iKing.Hu - Xiaomi 14 Ultra - Ultra White - Használt, karcmentes
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest