Hirdetés
- Samsung Galaxy A57 - kecses test, lusta lélek
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Milyen okostelefont vegyek?
- Poco X8 Pro Max - nem kell ide sem bank, sem akkubank
- MIUI / HyperOS topik
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Megint Samsung-gyártott Snapdragonról pletykálnak
- iPhone topik
- Két új Poco C-széria mobil érkezett
- Honor Magic 8 Pro Air a neve, január 19-én mutatják be
-
Mobilarena
Mielőtt hozzászólásban feltennéd a kérdésed olvasd el a Témaösszefoglalót, a Téma tudnivalókat vagy használd a keresőt.
Az esetek nagy többségében megtalálható a válasz!
Új hozzászólás Aktív témák
-
távcsőves
senior tag
17.10.X sorozat nem az igazi, ez most igaz. Teljesen instabil, olyan hibákat produkál vele minden, hogy ez igazából alfa állapotú. Nem kell ész nélkül frissíteni, egyelőre, az 1 hónapos "régi" driver egyelőre ajánlottabb.
@FreaK: A gtx970-hez meg, az aztán igazán takarékos az rx-hez képest. Nem is értem, hogy lehet hozzá jó a táp. Az rx-hez meg nem. Na mindegy.
-
-FreaK-
veterán
válasz
$p@rr0w
üzenetére
Ha kipróbáltad a régebbi drivert, írd meg légyszi, hogy megoldótdott-e a probléma, mert én a hét elején kivettem az 580-at a gépemből és vissza tettem a saját gtx970-emet, mert a CS:GO és a Witecher3 nem indult el, vagyis lekapcsolt a monitor a játék indítása után (a BF1-nél meg nem...).
Mivel elég necces a tápom ehhez a VGA-hoz, ezért azt hittem, hogy a táp miatt van a dolog, így kivettem a kártyát, nem is akartam szenvedni vele többet.
Így viszont gyanús, hogy a driver okozza..
-
$p@rr0w
őstag
oLYAN PROBLÉMÁM LENNE HOGY MIÓTA FELTETTEM A LEGújabb 17.10.2-es drivert játék közben ha nem nyomok semmiylen gombot egy ideig kikapcsol a monitor, illetve ha pl. a virtual super resolutiont a driverben ki-be kapcsolom elsötétül a monitor és no signalt kapok amíg nem nyomok a billentyűzeten egy gombot.
Nekem ebből úgy tűnik hogya kártya valamiféle energiatakarékos módba kapcsol vagy kikapcsol egyszerűen mintha elaltatnám a gépet, de vajon mitől, milyen beállítás szabályozza ezt? Nehogy a windows energiabeállításait mondjátok azok ki vannak kapcsolva.
Driverben a Power Efficiency ki van kapcsolva.
-
gacsip
csendes tag
Na mostanra sikerült pontot tenni a mondat végére. Úgy látszik nekem lett igazam, a kártyának az ég világon semmi baja nincs. Vissza küldtem hang illetve eme probléma miatt szervizbe (a monitort), a szerviz érdekesen egyetlen egy nap alatt azt állapította meg hogy semmi baja nincs. Ámbár ezt nem hagytam és érdekesen pár levelezés után levásárolhattam az összeget. Milyen érdekes, szerintük jó bár mégis levásárolhatom. Rendben, kinéztem egy másikat, ez már ACER, ugyanúgy 75 Hz, Freesync-es, 24-es. És lásson csodát az ember, nem ég le alatta a kártya. Én még ilyet nem láttam, hogy egy monitor enné meg a kártyát. Szóval ha bárki így járna mint én. Küldje vissza szervízbe. Illetve ezek után nem merem ajánlani az AOC monitorokat!
Köszönök azért mindent. -
R3laX
addikt
válasz
Valdez
üzenetére
Aha, mondjuk tényleg mind1, mert amúgy annyin megy amit beállítasz.
Simi37: Én ha 3DMark-ra gyúrok, előtte MSIAB-ben pipálom a Extend Official Overclocking Limits-et(ez feljebb engedi a memóriát), majd nyomok rajta egy defaultot és bezárom. Utána indulhat a TriXX, ott kap plusz életenergiát
.korcsi: Sajnos az új driverekkel már ott is visszaugrik a fesz, nekem úgy rémlik. TriXX a nyerő, ha kell egy kis extreme oc

-
Simi37
őstag
válasz
ricsi8800gt
üzenetére
GSben es CSben is hozza az 5ghz i5ot. cpu pontban meg a duplaja

-
R3laX
addikt
De a vicc az, hogy még a GPU-z alap képernyője is 1400/2000-t ír, ja ez driveres b@szakodás. Erre mondom, hogy azt gondoltam akkor a Wattman csak tudja mi van, de még az sem
.Szerk.: Ránéztem amúgy ezzel a driverrel a Quake Championsra, úgy tűnik kellemesebb frame-ekkel működik. Lag az még mindig iszony, de ez már egyre jobb
. -
R3laX
addikt
válasz
Plasticbomb
üzenetére
-
Lacccca87
addikt
Igaz csak R9 270X-el próbáltam de nálam tökéletesen megy a memória huzigálás.
#23976 : ez a nomrál működés, amikor beálíltod pillanatra megemeli az órajelet a kért értékre majd viszaáll nyugalmi állapotba. Terhelésen meg a kért órajelen teker. Ezen felül több állapot is van szóval azért láthatod hogy több értéken is ugrál.
-
R3laX
addikt
válasz
Valdez
üzenetére
Én is hanyagolom, csak gondoltam kipróbálom, hogy nem e csak az új driver sok megint az MSI AB-nek, mivel ők mindig utólag dolgoznak. Közben kiderült, hogy mikor belövöm visszaugrik 2000-re, de 3D alatt mégis 2200-on megy, meg 2250-en. Na ez kicsit most káosz, bár leszarom ha ténylegesen tartja a beállított értékeket.

Szerk.: MSI RX480-on, ha AB-ben feltolod a zöld memó csúszkát, visszaugrik 2000-re, de amúgy annyin megy amennyit beállítasz. Majd vki tesztelje ki 480-nal, kíváncsi vagyok.
-
távcsőves
senior tag
válasz
Valdez
üzenetére
Igen, kapsz a mókolt memória időzítéssel plusz 1-2 FPS-t és nem többet egy 8GB-os RX480 esetén. Cserébe csekolhatod, hogy nem-e hibázik a vRAM és stb. Megéri? A bányászok kemény pénzért szarakodnak vele (állításuk szerint) és ők a gpu fogyasztását is erősen próbálják lenyomni a 24/7 üzem miatt. (De végül csak sikerül kinyomni a szemét szerencsétleneknek.)
-
Valdez
őstag
Vannak ezek a moddolt biosok az RX kártyákhoz. Ezeket főleg bányászatra használják, de hasznos lehet játékokhoz is?
Jelenleg 1450/9000-en megy a kártyám minden probléma nélkül, szóval elégedett vagyok
-
Remus389
nagyúr
válasz
Csupingo
üzenetére
A wattman előnye, hopgy szerintem minnél több program fut a háttérbe az lassítja egy picit a gépet, ezért jó ha nem fut pluszba egy msi afterburner.
Hátránya viszont hogy ha elszáll a gép, újra be kell mindent állítani, nem lehet elmenteni a profilokat.
Itt egy jó oktatóvideó a wattmanhez, én is ennek alapján állítottam be: [link]
-
Simi37
őstag
válasz
Simi37
üzenetére
Kicsit részletesebben kifejtettem ugyanezt a windows topikban de ott ezt a topikot javasolták (há innen jövök
) De akkor itt is megkérdezem 
-
R3laX
addikt
válasz
Valdez
üzenetére
Kb +40-50% sebesség, ha nem a GTA5-öt nézed, vagy vmi optimalizálatlan ganét PUBG, ami semmin nem megy jól.
Sajnos sosem egyenesen arányos az ár/teljesítmény. Mondjuk ha azt nézed, egy 380X sztem simán 1050ti szinten van sőt, még gyorsabb, ami újonnan nem egy olcsó mulatság, csak ugye a 380X már csak használtan beszerezhető. Én a helyedben egy 1050ti vs 380x videót odabiggyesztenék a hirdetésedbe. 
-
korcsi
veterán
válasz
Csupingo
üzenetére
Ha bírja, nem hiszem, hogy problémát okozhat.
Pár évig használtam dell u2312-t 75Hz-en.
Feszültség ügylet:
Asus Srix 580 TOP (T8G 1410MHz)
wattmanban frekvencia dinamikuson P7 1410MHz feszültség kéziben P7 1150mV.
Valley ablakban és teljes képernyőn is 1150mV-os VID-el megy.
P7 frekvencia felemel 1420-ra
Valley ablakban 1150mV teljes képernyőn beáll 1200-ra és utána már minden P7-es állapotban 1200mV lesz a VID, VRMtool-al ellenőrizve.Nem a wattman csinálja, probáltam anélkül telepíteni a driver-t, úgy is ilyen, a driver vagy Asus sajátosság lehet?
Még rápróbálok GPU tweak-re.
-
Valdez
őstag
Beüzemeltem az RX 580 Special Editiont, eddig nagyon tetszik. Ez előtt Nitro 380X volt, de ennek érezhetően jobb a hűtése is, pedig többet eszik a kártya.
Persze nyilván nem érte meg a cserét, mert annyival nem gyorsabb mint amennyit ráfizet az ember, dehát na...
Pláne hogy nem tudom eladni a 380x-emet se
-
Csupingo
veterán
válasz
korcsi
üzenetére
Ha már így témánál vagyunk, kérdezném: lehet baja a monitoromnak, ha egyedi felbontással 60 Hz-ről mondjuk 70-re állítom? Esetleg rövidülhet az élettartama? Ha mondjuk sikerülne, akkor átlagos win használat mellett kicsit folyamatosabb lenne minden mozgás, vagy ilyen kis eltérést még észre se vennék?
-
távcsőves
senior tag
válasz
Remus389
üzenetére
OSD szolgáltatást. Ez hiányzik néhány embernek, de pont most volt hír róla, lesz a Radeon driverben OSD szolgáltatás. Van akinek a WattMan idegen kicsit, azoknak, ha OSD nem kell, én inkább javaslom a Sapphire Trixx-et buheráláshoz, mert stabilabb szerintem, de a probléma az szokott, lenni, a 3th party program és wattman nem szereti egymást. És általában mindkettőben matatnak egyszerre. Alternatív megoldás lehet, ha csak FPS kijelzés kell, RTSS önmagában, az FPS-t önállóan is ki tudja jelezni. Ha a HWinfo64 is telepítve van mellette, akkor még többet is, mint az Afterburner, de kicsit melósabb beállítani.
Amúgy valóban az Afterburner lenne a legjobb, a monitorozás, az OSD, a fan profil, a különböző OC profilok, stb, elégé svájci bicska, de nem 100%-os a Crimson driverel a kompatibilítás. Nekem most is fent van, buherálom is vele a vga-t, de nem minden driver esetén sikerült ez. Ez van.
-
Csupingo
veterán
válasz
Remus389
üzenetére
Sokan azt szokták meg. Fps kiiratáshoz is használják, azt gondolom nem tudja a wattman. Talán könnyebben kezelhető, átlátható, minden kártyához használható, stb. Amúgy én nem használok ilyeneket, ezért nem is tudok részletesebben válaszolni neked. Csak azért említettem, lehetséges hibaforrásként, mert a múltban már többször előfordult, hogy bizonyos amd driverek furcsaságokat műveltek bizonyos msi ab változatokkal.
-
Csupingo
veterán
válasz
Kiratheonly
üzenetére
A freesync-et nem ismerem, sajna. Nem lehet pl. sima win használatnál kikapcsolni? Ott azért a 144 Hz magában is folyamatos mozgást biztosítana, vagy alacsonyabb tartományban használni?
-
korcsi
veterán
válasz
Kiratheonly
üzenetére
-
Csupingo
veterán
válasz
Kiratheonly
üzenetére
Lehet próbálgatni: msi ab-t letörölni ha van, vagy más kártya babráló programokat. Drivert ddu-val leszedni, 1-2 másik változatot kipróbálni. Bányászvírust is lehet keresni (mondjuk akkor a gpu órajelet is meg szokta emelni). Meg szokta emelni az órajelet 2 vagy több kijelző esetén, esetleg 144 Hz-es monitornál is, vagy hdmi-s erősítő esetén is.
Esetleg kiváncsiságból letehetnéd mondjuk 75 Hz-re a monitort, akkor mit csinálna, vagy hdmi kábel helyett dp-vel megnézni, vagy fordítva.
-
Lacccca87
addikt
válasz
Kiratheonly
üzenetére
Én az összes ilyen anomáliával rendelkező egyén helyében törölném az AB-t és egyéb segéd vagy monitorozó programokat.
Az esetek 90%-ban mint utólag kiderül ezek okozzák a problémát.
-
korcsi
veterán
válasz
Kiratheonly
üzenetére
Nem ok nélkül nem vesz vissza. Monitor?
-
korcsi
veterán
válasz
Kiratheonly
üzenetére
Milyen monitor(ok) vannak rajta, memória folyamatosan pörög 2000-en.
gpu-z idlebe mit mutat?
Próbáltam egyet ha 2000MHz-en megy a memória akkor a VDDC is felemelkedik a memória szintjére, nálam 800 helyett 950mV-ra.
Megnézem így meddig melegszik.
-
Kiratheonly
tag
válasz
Kiratheonly
üzenetére
-
Kiratheonly
tag
válasz
korcsi
üzenetére
Nos, kicsit alaposabban szemügyre vettem a GPU-t. Nem tudom miért van az, hogy nulla terhelés van a GPU-n és képes felmelegedni akár 70 fok fölé is. Ha hagyom az alapbeállításokat, akkor 54 foknál pörgeti a ventiket olyan 2-3 percenként. A beállítások normálisak, fogalmam sincs, hogy mit tehetnék. Valami nekem nem kóser ezzel a kártyával, hogy gyakorlatilag nincs passzív üzeme, mert képes magát felmelegíteni abban, hogy áll. Le kéne pasztáznom a GPU-t? Thermal pad-ot kéne cserélnem a VRM-eken?
-
HaZsolt
őstag
Néha előjön szürke hangyafoci, az egész képernyőn. Tuning, mókolás, nincs a rendszer frissen telepített. Mitől lehet? Nagyon ritkán történik egyébként. Driver gond? Mást is érint? Rx 480-ról van szó.
-
4264adam
nagyúr
válasz
ricsi8800gt
üzenetére
-
ricsi8800gt
addikt
válasz
turistakolbi
üzenetére
Annak akkor se kellene fagyni
-
turistakolbi
aktív tag
válasz
ricsi8800gt
üzenetére
Dejó neked, 1550 a gpu clock..
nekem már 1430-nál fagynak a játékok
(((( hiába adok neki 1185 mv-t 
Mondjuk csak 1x8 pines
STRIX Og8 -
korcsi
veterán
válasz
turistakolbi
üzenetére
Jó a GPU hűtése az Asus Strix-nek, fire strike stress teszt alatt 1400MHz-en maximum 65 fokig melegedett 1800-as maximum fordulat mellett, wattman alapértelmezett fordulat és hőmérséklet beállításokkal, amiről persze nem tudni, hogy milyen értékeket takarnak. A feszültségnél nálam mindenhol 1150mV-ot jelez ki P7-es lépcsőbe (bios, aida, wattman) de ha automatikusra teszem a feszültség szabályozást 1200mV-ot állít be, de hogy miért azt nem tudom.
Hogy a két esetben miért változott a VID attól, hogy wattmanban pöcögtettem ezt a két beállítást, nemtudom...
HWinfoval lehet vrm hőmérsékletet is monitorozni, ha van kedved aggódni, azt is nézd meg.
-
Fandango
veterán
válasz
turistakolbi
üzenetére
Köszi! Wattmant beállítottam így, a rendszerhűtőket is átállítom.

-
turistakolbi
aktív tag
válasz
Fandango
üzenetére
Hozzáteszem, hogy egy COOLERMASTER N300 ablakos házban van, 5 darab rendszer hűtő ventivel, és Biosban beszabályozva hogy ha a cpu eléri az 50cels-t akkor felmennek 80% ig a wentik és 60cels nél maxon mennek. Zárt fülesem van. és az a legdurvább hogy sokszor ki is kapcsolnak a videókártya ventillátorai

De a korábban linkelt videó magáért beszél. Esetleg nézz fel Twich csatimra, minden nap Live-olok, és élőbe bekapcsolom a venti rpm-et is ha szeretnéd látni.
Szóval a házban rendesen van szellőzés.
-
4264adam
nagyúr
válasz
ricsi8800gt
üzenetére
várom a képeket, engem legjobban az Aorus XTR foglalkoztat

-
Fandango
veterán
válasz
turistakolbi
üzenetére
Az hogy a jó istenbe lehet, hogy húzva és venti leszabályozva nem megy 60 fok fölé a kártya játék alatt??
Nekem is Strix van, ezért nem értem.
Wattmanról tudnál egy képet berakni hogy van beállítva? -
turistakolbi
aktív tag
válasz
4264adam
üzenetére
Asus strix. (nem szeretem asus márkát, Sapphire best. de ez a hűtőjük nagyon nagyon!!!)
Star wars battlefront 2 ULTRA graph on. + streamelve 60 fps el
szerintem elég jó gépet raktam össze 
https://go.twitch.tv/videos/180347466
Mondjuk 47 perctől nézd. 1400 ra húzva. szinte hangtalan az egész. Wattman ba beállítod hogy max rpm 1800 legyen. és aludni lehet mellette.
SOHA nem láttam a kártyát 60 cels felett.. -
-
4264adam
nagyúr
Melyik 480/580 lett hűtésileg a legjobb?
MSI Armor 470 nem jött be, még az én gépházamban is kérte a 80% ventilátor használatot 75°C-on tartás érdekében, és a hydro táppal is cicergett.
Topikot olvasva, az MSI Gaming sem lett a legjobbak között ezen a szérián.
Gigabyte Aorus XTR, Sapphire Nitro-X SE, XFX GTR?
-
korcsi
veterán
válasz
Kiratheonly
üzenetére
Terhelés nélkül miért olyan meleg a gpu? Nálam böngészde közben 38 fokos.
-
-FreaK-
veterán
válasz
szacsa33
üzenetére
Uhh, tényleg, gyanús..

Csinált még ilyen színes "pixeleket" is egy másik fagyásnál, akkor nekem is rögtön a memória hiba ugrott be, de nem tudom hogy a kevés táp okozhat-e ilyet. Nem jut elég kraft a memóriának mondjuk és azért hibázik. Ezt ki kéne tesztelni, csak nincs kéznél megfelelő táp. -
-FreaK-
veterán
válasz
lacus83
üzenetére
Igen, ő a tesóm, ő vette meg a VGA-t mert jó áron volt, az új gépének a többi része viszont csak novemberben lesz meg, addig én raktam be a kártyát.

Tápos topicban is írták, hogy lehetséges, hogy a táp nem bírja, de nem feltétlen. Tegnap volt egy grafikai hibás fagyásom, de sikerült levideózni mielőtt kifagyott a játék. Szerintetek, szoftver, táp, vagy kártya hiba? A szoftvert én itt már kizárnám, de hátha ti mást mondtok. Videó
Illetve most jut eszembe, hogy fent van még az Afterburner is, de azt reseteltem, és a kártya csere után már rögtön az új kártya értékeit mutatta.
Csak most melóban vagyok, este tudom kipróbálni, de ha meg mégis a táp okozza, akkor még most meg kéne rendeljem, hogy holnap megkapjam (ahhoz is fel kell menjek Pestre majd.) -
lacus83
senior tag
Kicsit összezavarodtam a profil képek alapján plusz a téma - válasz kapcsán.De akkor így már mind kettőtöknek szól a válasz.

A te kártyád esetében is ami ha jól értem FreaK kollégánál van igaz lehet és sanszos hogy nem kapja meg az elegendő feszültséget a tápból a kártya.Táposban mint mondtak?Régi Chieftek tápom csinált hasonlót,pedig nem kellett volna.
A táp cserémig én alul feszeltem,plusz 2 ágról adtam kaját a Sapphirenak. -
Savanya
addikt
válasz
Kiratheonly
üzenetére
AS06-val nekem is felpörgeti és 3D-ben főleg túl hangos is . AS09-vel valamennyivel halkabb ,de még mindig lehetne csöndesebb . Viszont a felpörgetési szokása eltűnt szerencsére . Érdekes volt OC-s verzióm is az teljesen csöndbe lett az új quiet biosz után .
-
NoiZz
tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Hozzászólás előtt olvasd el!
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Óra topik
- Gyúrósok ide!
- Milyen TV-t vegyek?
- Samsung Galaxy A57 - kecses test, lusta lélek
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Okos otthon - Home Assistant, openHAB és más nyílt rendszerek
- Milyen routert?
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B360M i5 8400 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 8GB RAMPAGE Shiva Adata 600W
- GAMER PC! i5-14500T / RTX 4070 / 16GB DDR5 / 512GB NVMe / 650w Gold!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- 226 - Lenovo LOQ (15IRX10) - Intel Core i7-13650HX, RTX 5060
- KERESEK Magyar GARIS VGA-t: 7900XTX NITRO+ / 7900GRE Pulse / 4070Ti SUPER 2x Ventus
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Sztem ez nem táp kérdés.

Természetesen kellett az extend nekem is. Anélkül nem tudnám 2300ra tenni a ramot.
.
Az ideiekben meg trükközni kell, hogy 1.175 fölé mehessek.

. Neked milyen BIOS van fent? Eltudod küldeni esetleg?
(((( hiába adok neki 1185 mv-t
De nem is ártott már egy értelmes hűtést letenniük az asztalra.