- Google Pixel 9a - a lapos munka
- Magisk
- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
- Szerkesztett és makrofotók mobillal
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
-
Mobilarena
Mielőtt hozzászólásban feltennéd a kérdésed olvasd el a Témaösszefoglalót, a Téma tudnivalókat vagy használd a keresőt.
Az esetek nagy többségében megtalálható a válasz!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Lacccca87
addikt
válasz
Metacska #24741 üzenetére
Nagyon nem jól látod a dolgokat.
Ez nem ugyanaz az helyzet mint a HDD/SSD a RAM félig meddig ide sorolható.
Nem az a legfőbb gond hogy hiány miatt áremelkedés van hanem hogy az árak már 2 sávot csúsztak felfele.
A gyártóknak lenne lehetősége mövelni a szállítmányokat de szándékosan nem teszik mert figyelembe veszik azt a kockázatot amikor kipukkan a lufi és elárasztják a használt piacot a kártyák mai meg magávla rántja az új eladásokat is kb a béka feneke alá. Ezért csak annyit gyártanak ami nem feltétlen jelent majd később problémát sem kereslet ügyileg sem pedig garanciális ügyintézékor.
A garanciális ügyintézésről jó lenne egyébként valmai statisztika hogy mennyire ugrott meg az átlaghoz képest amiót fut a bányászláz.
Ha így haladunk nem kell majd meggyőzni az embereket hogy ne vegyenek VGA-t, mivel nem lesz rá meg a fedezet, és tök mind1 hogy nuygat vagy kelet vagy dél vagy észak, sehol. Helyette ki fognak várni 2-3 generációt amikor az általuk elfogadható árszintbe olyan kártyát kapnak ami előrelépés. Kb semmi ok mostami miatt megérné cserélni az 1-2 éves VGA-kat DX12, vulcan kompatibilitás megvan így olyan módosítás változás nem jöhet mint régebben SM1-2-3 váltásnál ami látványos.
-
Don.Corleone
aktív tag
válasz
Metacska #24600 üzenetére
én mondhatni a megjelenése óta játszok amikor még javában early access volt, venti problémám sose volt, de kezdetekben ennyi crash sem. Lehet config függő, de szerintem inkább csillag állás függő a dolog.
Nincs egy gyenge gépem, szerintem, más játék pedig vígan fut maxon. pubg egy baromi optimalizálatlan játék még mindig, hiába az 1.0, és még egy jó ideig az is lesz véleményem szerint Egy configot nem a pubg-hez mérten kell megítélni-értékelni, ennyi az egész szerintem.
de hogy ne legyen teljesen off, lassan egy éve lesz meg az xfx gtr, és kopp-kopp, nagyon meg vagyok elégedve vele, mióta nálam semmi probléma vele, jó választás volt.
-
Lacccca87
addikt
válasz
Metacska #24515 üzenetére
Hát nem tudom
Volt még a hősidőből származó leszabályzott 650 rpm-es Sytche ( remélem jó irtam) slim de 1000 nél már zavart (ezért is szabályoztam), az egyszerű ventik meg jóval nagyobb hanggal dolgoznak, annyit meg nem ér hogy bedobjak a gépbe 3-4 ventit csak hogy meglegyen a zárt ház esetén a megfelelő szellőzés mert az már azt jelenti hogy lehetett volna 10e Ft -al drágább megoldást választani ami a, kevésbé melegszik b, jobb a hűtése.
Szóval játék közbe nem érdekel ha 70-80 fok a vga meg megjön a hangja hogy lehűtse magát, de alapjáraton meg nem akraom hogy 3-4 venti feleslegesen zümmögjön a házba mert nincs értelme.
De ez továbbra is csak az én véleményem meg engem nem zavar ha k ivan bontva a gépház, illetve nálam nem egy zárt lyukban van a gép így kevésbé számít
-
Vitka675
tag
válasz
Metacska #24401 üzenetére
Szia!
Pont ugyanez a kártyám van nekem is, én nem piszkáltam a hűtést. Afterburnert és/vagy MSI gaming appot nem tettem fel, mert a Wattman engem személy szerint bőven kiszálgál. Feszeket nem bántottam, 1400-2150re van feltekerve, de szerencsére ez plusz fesz hiányában nem járt melegedéssel. Power limit +10%, ahogy kell.
A hűtési beállításokon nem tudom kell-e állítani, nekem a teteje eddig 74-75 fok volt a cuccaim közt olvasható konfigban, 40% felé nem mentek a fentik, és mindez csakis szintetik benchmark nyírás alatt, játékokban hűvösebb. Ha jól emlékszem 50 foknál kapcsolnak a ventik (lehet h rosszul, majd otthon megnézem), viszont azon ne lepődj meg, hogy egy idő windowsban, alapjáraton is már-már forró a backplate. Én ennek inkább örülök, mert innen látom, hogy szépen jön le a kártyáról a meleg, és nem az van, mint pár más helyen, hogy a hűtőborda alig langyi, a CPU-GPU meg izzik. Alapjáraton álló ventikkel 42 fok körül vagyok, szóval a hőmérsékletekkel semmi gond.
Végül a hangja miatt sem állítottam, mert megmondom őszintén én a bekapcsolást követő felpörgésen kívül még nem hallottam a kártyát. A 30-40%ra lecsavart házhűtőim hangosabbak, pedig azok sem kiabálnak.
-
Vitka675
tag
válasz
Metacska #24334 üzenetére
Én csak ajánlani tudom.
Tegnap haverokkal nekiálltunk benchmarkolgatni, kinek mije van. Hasraütve, gyári feszen feltekertem 1400/2150-re, és kapott Unigine Superposition-nel pár kört. Power limit +10% ahogy kell, 73 fok volt a teteje 40%-es ventikkel, az szűk 1400as fordulat, a házhűtés mellett a hangját nem hallottam. Semmi throttling. Nyilván a legtöbb verzió hasonlóan fasza, de nekem ezzel ez a tapasztalat, nincs panasz, sőt! Na meg a piros-fekete dizájn és a sárkányos hátlapi lemez, és a heatpipe-ok
szerk: a pontszámot majdnem elfelejtettem, 1400-2150es OC-vel, alapórajeles 1600X és 2667mhz-en futó RAM mellett 2538, screenshotom sajnos nincs
-
Gabesz25
tag
válasz
Metacska #24334 üzenetére
ezt nem vitatom, de a Sapphire jobban vonz valamiért, ill. az MSI-k drágábbak. 340€-t meg nem akarok érte fizetni. szóval még kicsit várok, nézegetem napi szinten az árakat, aztán ha találok valami akciót, akkor majd lecsapok rá.
#24330 Looserke igen, tisztában vagyok azzal, hogy azt a két kártyát már igen nehéz lenne beszerezni, max használtan lehetne. De akinek sikerült ilyet beszerezni, nem hamar fog megválni tőlük
-
bozont
veterán
válasz
Metacska #24079 üzenetére
Ez függ a fejlesztőktől is, hogy milyen ütemben növelik a hardver igényt, meg a te kompromisszum készségedtől. De az biztos hogy az 570 nem minimálisan gyorsabb, hanem legalább kétszer annyira.
Az 580 kb 10%-kal gyorsabb az 570-től. Viszont ha hosszú távra tervezel, akkor mindenképpen a 8GB-os verziót vedd. -
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Hozzászólás előtt olvasd el!
- 2db Dell PowerEdge R740 2U Rack Szerver és 3db Netapp FAS2040 NAS
- LG 77G3 - 77" OLED evo - 4K 120Hz 0.1ms - MLA - 2000 Nits - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDMI 2.1
- 15,6" Dell Latitude laptopok: E6540, E5550, E5570, 5580, 5590, 5500, 5501, 5510/ SZÁMLA + GARANCIA
- 121 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- BESZÁMÍTÁS! MSI Z77 MPOWER Z77 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest