- Samsung SmartTag2 teszt
- iPhone topik
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Vivo V50 5G - új is, nem is
- Magisk
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
-
Mobilarena
AMD Radeon™ HD 7950 / 7970 topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Raggie
őstag
Persze azzal óvatosan bánnék, leveszem az egész hűtést a kártyáról mielőtt bármit is csinálok majd. De először csak szilikonozni fogom. Meg egyébként elvileg lehet kapni ehez csak ventit. Inkább új ventiket veszek pár ezerért, mint gariztatási mizériába bocsátkozzak egy német bolttal...
-
-
-
r3v0Lut10n
senior tag
System Type: 1 physical CPU
Motherboard: High End - Desktop
CPU Socket: Socket LGA 1155
CPU: Intel Core i7-3770K 3500 MHz Ivy Bridge
Overclocked: 4700 MHz, 1.28 V
CPU Utilization (TDP): 90% TDP
RAM: 2 Sticks DDR3 SDRAM
Video Card 1: AMD Radeon HD 7970
Video Card 2: AMD Radeon HD 7970ATTENTION: FOR PERSONAL, NON-COMMERCIAL USE ONLY
High rpm SATA: 4 HDDs
DVD-RW/DVD+RW Drive: 1 Drive
USB: 5 Devices
Fans
Regular: 5 Fans 120mm;
LED: 3 Fans 140mm;
Keyboard and mouse: Yes
System Load: 100 %Minimum PSU Wattage: 728 Watts
Recommended Wattage: 778 WattsPoénos számot dob erre mondjuk valóban
(#20152) fatal1ty1984 - Ezen jót röhögtem
(#20153) Jani18 - A GPU fura hogy ugyanaz lett (nekem 60-61-nél nem ment még feljebb - C3 alatt sem pl ..) A VRM viszont ha valóban 101-en tanyázik kissé aggasztó (hosszú távon). Esetleg bordákat tudsz rá applikálni ?
-
r3v0Lut10n
senior tag
Betippeltem a konfigod
System Type: 1 physical CPU
Motherboard: High End - Desktop
CPU Socket: Socket LGA 1155
CPU: Intel Core i7-3770K 3500 MHz Ivy Bridge
Overclocked: 4000 MHz, 1.25 V
CPU Utilization (TDP): 90% TDP
RAM: 2 Sticks DDR3 SDRAM
Video Card 1: AMD Radeon HD 7950
Video Card 2: AMD Radeon HD 7950ATTENTION: FOR PERSONAL, NON-COMMERCIAL USE ONLY
Regular SATA: 1 HDD
High rpm SATA: 1 HDD
DRAM SSD: 1 Drive
DVD-RW/DVD+RW Drive: 1 Drive
USB: 1 Device
Fans
Regular: 2 Fans 120mm;
Keyboard and mouse: Yes
System Load: 90 %Minimum PSU Wattage: 430 Watts
Recommended Wattage: 480 Watts> 100% 483/533W
Mond már el hogy szültél ki ebből 979W-ot
Amúgy az tényleg embertelen lenne, nyílván nem ér fel egy mérés eredményével ez az oldal -.- (a szándék sem az volt)
-
r3v0Lut10n
senior tag
-
szasanyi
félisten
Hivatalosan nem BOOST STATE, gyakorlatilag igen mert minden szempontból úgy viselkedik! Ha nem hiszed, teszteld le és meglátod.
-
Ha V2-esed van, akkor az elméletileg BOOST, mondjuk nekem csak 0% PT és emelt órajelen ugrált, ami ugye nem feltétlenül a BOOST jele, mivel az alap verzióban is ezt csinálja a PT, ha kilépne a TDP keretből.
Ha az alapon nem húztam akkor nem volt ugrálás, vagy ha a +20% mellett húztam, akkor sem ugrált.
-
Erdei88
veterán
Most játszottam végig a Crysis 3-at High-on FXAA-val, feljebb nem is néztem, így is elfogyott a kártya egy nagyobb összecsapásnál, láttam én 25fps-t, de ugyanúgy 90-et is. Elég változó volt. Azon a beállításon még élvezhető, nem észrevehető, hogy be-be lassul. Nagyobb felbontáson vagy Very high-on tuti kevés neki.
-
ÁdiBá
veterán
Ezt én is tapasztaltam.
Kell hozzá vas rendesen. Például én egy Metro2033 játszottam végig WQHD-ban.
Két kártyám fel volt húzva játék alatt 1150/6600 -ra.
Ott volt egy olyan rész amikor az alagútban jön egy fény és ugye ez mindent megölt, ilyen elektromos kisüléses dolog.
Ott FullHD-ban 64-65 FPs volt. WQHDban 23 FPs ig ment le.
Azt csak pislogtam. -
-
Asbee
veterán
Ki menthetetlen ne viccelj már. 0,1V-al a boostos fesz alatt 1200-őn majd szólok ha meghalt a karim. Én még mindig nem látok itt olyan bizonyított érveket amik eltántorítsanak attól hogy 1100 gpu és 1500 mem fölé menjek normális feszen belül.
(#19899) glspeter1: Miért beteges ha valaki ki akarja hozni a maximumot a kártyájából? Egy 900 vs 1100-1200-es órajel között nem kis különbség.
Érdekes amíg a pár vészmadár, meg utánaolvasás nélkül tuningolok össze vissza user meg nem jelent, nem volt ebből gond itt...
-
Vigneau
félisten
Te még szerencsés vagy - nekem WoT stabil tuningnál 1200mV kell 1075MHz-es GPU frekihez.
DroiDMester:
Azaz, ULPS. Tegnap este ennek a neve nem ugrott be. Ahogy az AB v3.0.0 b6-ban is, úgy a TriXX v4.6.0-ban is ezzel bővült a beállítások lehetősége, ha jól emlékszem. Kíváncsi lennék, 1 kártya esetén ér-e valamit. Amúgy nem a Boost hatás megszüntetéséhez találták ki? -
BeLucZ
addikt
CF-ben miért mennek gyengébben a karik a tuningot illetően? van erre valami értelmes magyarázat?
(#19828) gaben82: ULPS-ses dologról már hallottam én is, de ez befolyásolná a tuningpotenciált CFben?
lehet anno a 9800gx2mnél is bekavartsingle gpunál ha kikapcsolom mi történik? van értelme? nem okoz bajt?
-
-
Vigneau
félisten
Melyik AB-t használod? Talán próbáld ki a v3.0.0 b6-ot - már ha nem az van fent -, esetleg a GPU Tweak-et, ha kezeli a feszültségeket.
Esetleg még arra lehet érzékeny, hogy szinkronizálni kell a feszt is, ha jól emlékszem (talán a Force constant voltage). Most laposon vagyok, nincs úgy előttem az AB első - Settings - oldalának kezelőfelülete. Próbálok ötleteket adni, nem célom az összezavarás...
-
HSM
félisten
Akkor gondolkozz el, miért nem volt hatása a 4890-nél. Ugyanis a 4890-nél nem GDDR3 memóriák voltak, hanem GDDR5, emiatt dupla gyors volt. Tényleg, ott nekem se volt hatása.
A 4850-emen viszont a 700Mhz-en száguldó 800shader etetésére sokszor nem volt maradéktalanul elég a 64GB/sec, amit a GDDR3 tudott, míg ugyanazt a 800 shadert röhögve megetette a 128GB/sec a 4890-en, akár 1Ghz-re húzva a GPU-t is.
Az 5850-em húzásakor is ugyanez volt. 1440 shadert alapon pont szépen kiszolgált az 1Ghz-es GDDR5 memória 256biten, de mindkettőt húzni kellett, ha szép skálázódást akartál a húzással elérni.
Az 5870-en se véletlen volt 1,2Ghz-es memória.
A 6970 az megint egy olyan kari volt, amire bőven elég volt a majdnem 1,4Ghz-es ramja, ott se nagyon kellett már húzogatni...
Szóval akár azt is mondhatnám, szépen kifogtad a memória-sávszélességgel legjobban ellátott Ati-kártyákat.
De attól még nem mindegyik olyan.
Pl. a jelenlegi kínálatban is a 7870-re pl. elég szűkös az 1,2Ghz-es GDDR5.
Ezzel szemben meg a 7950 épp az ellentéte, ki se látszik a memória-sávszélességből.
-
HSM
félisten
Ezt cáfolnám... A 4850-em is szerette a húzott memóriát, és az 5850-em is meghálálta.
Tény, a 7950-nél nem nagyon érezteti hatását, a gyári 1250Mhz 384 biten elég masszív...(#19714) Keldor papa: Sokszor érzem én is így...
Sokan azt hiszik, elolvasnak 3 tutorialt, és már jobban értik, mint aki 10 éve foglalkozik ezzel.
-
keIdor
titán
Hát igen, ezer éve ezt magyarázom én is, már amikor egyáltalán kedvem van egyáltalán írni.
Néha úgy érzi az ember, mintha valami amatör extrém tuning topikban lenne.
Mondjuk nálatok a 384bit miatt nincs értelme annyira húzni a memóriákon, de nV-n azért van. Csak 256bit a GTX-680. Én emeltem mindkét kártyán, 192GB/s-ről 212GB/s-re, min fps-nél érezni azért.
Nem tökéletes az SLi sem, 1440p-ben figyelni kell a min. fps-t, még mindig be tud zuhanni ha akar, de így nagyobb sávszéllel jobb a helyzet. -
Hát azért nem kéne így beszélni a 7950 -ekről
Nekem a Sapphire Dual-X em (ami gyárilag Boost os volt csak lecseréltem Boost nélkülire a biost rajta)
itt még Referencia 7970 BIOS al használtam 1050/1400.MHz@1,100.v(drop al 1,086 körül)
És 4.óra folyamatos FC3 után(ami köztudott hogy jobban fűti a VGA -t mint eddig bármi más játék) készült a fotó, amin jól látható hogy GPU: 63.fok és a VRM is ott figyel OSD -n ami kemény 56.fok -ig mászott fel!
Pedig semmi EXTRA hűtés nincs a VRM -en gyárilag, csak egy alu öntvény lemez
De 1250/1650.MHz@1,282.v on használva se nagyon mászott fel a VRM nálam 70.fokig sem és a GPU is 75.körül mocorgott és ezek szintén több óra FC3 alatti értékek, más játékokkal nyugodtan le lehet még bő 5.fokot venni ezekből az értékekből!
Szóval nem kell ennyire túl dramatizálni ezt a hőfok mizériát a PowerColor -on csak egy kis borda van a VRM -en az jóval hamarabb át forrósodik ezért olyan magas nálad a hőfok!
-
karesz501
senior tag
Figyelj, leírom még egyszer. Az AMD és gyártók ajánlásával adják ki UGYANAZOKAT a kártyákat BOOST state -el, ami 1250mV -t jelent. Ennyit tudok. Miért is ne bírná ezek után ezt a feszt a kártyád hosszútávon? Nem kell az ördögöt a falra festeni feleslegesen. Nem kell ennyin használni, én sem hajtom ennyivel, pedig gyárilag BOOST-os az egyik BIOS-om. De baja az nem lesz 24/7 -ben sem ennyin NORMÁL használat mellett.
Persze ez nem mondható el szerintem azon kártyákról, amiket valós tesztek helyett szintetikusan "keresztre feszítenek". Miért is? Hogy csodálkozzanak mennyire melegszik egy CF rendszer? Hát nem nehéz kitalálni, hogy nagyon, ehhez nem kell mérnöki diploma....
Abban viszont teljesen igazat adok Neked, hogy mindenki döntse el maga mit szeretne és mi a fontosabb neki, de azért ha visszaolvasol akkor láthatod, hogy az emberek zöme HALK működést szeretne és 24/7 -be nem használják extrém feszültségek mellett a kártyáikat.
-
HSM
félisten
Alapvetően egyetértek a leírtakkal.
Ellenben az utolsó gondolatoddal nem értek egyet, miszerint "Akinek fontos a tuning, tesztelje ki mit tud alapfeszen, és hagyja úgy."
Nem. Ha valaki tuningol, legyen vele tisztában, hogy a kártya tervezett terhelésénél többnek fogja kitenni, ami körültekintő tesztelést igényel.
Ha egy BOOST kártyára ráhúzol 1200Mhz-et, alapfeszen, és mondjuk +20% powerrel, simán ki tud nyúlni egy gyengébb darab... Pl. Nálam a kistahiti: [link]
A GPU simán bírta, de a VRM már nem erre volt tervezve. Ugyanez simán megtörténhet egy 7950-el is...
Ugye az a baj ezekkel a BOOSt kártyákkal, hogy nem folyamatos BOOST-ra tervezik, erre a tulaj ráengedi BOOST alapfeszen, még +20% a powertune, és még +X% amennyit húz is rajta....A powercolor 7950-eiddel annyiból szerencséd volt, hogy azon nagyon combos VRM van, sokkal hamarabb fogy el az amúgy kitűnő hűtő ereje, mint a VRM-é... És ez a VRm dícsérete, mivel a hűtő is elég jól helytáll.
Bár inkább szeret halkan 150W-ot hűteni, ahogy néztem, mint 300W-okat hangosan.
-
lowzor
veterán
Az én sz@rul szellőző házamban max 75 fokig ment fel a Powercolor 7950 1200-on, 1,2V-on. Kétlem, hogy ez a hőmérséklet káros lenne rá, de még 85 fok sem. Egy jól szellőző házban szerintem még hűvösebb lenne. Meg tényleg, a boost-os kártyák gyárilag kapnak 1,25V-ot, szóval nincs miről beszélni. Nem reklámoznák agyba-főbe a tuning progijaikat a gyártók, ha annyira veszélyes lenne. Túlfeszelni nem lehet egyiket sem, ha meg túlhúzod, akkor kifagy. Nálad azért volt 90 fok felett, mert a CF miatt nem kap levegőt egyik kártya sem...
-
karesz501
senior tag
Nem akarlak elszomorítani, DE a nagy átbaszás megint a gyártók és a BOOST biosok miatt van...
BOOST state -el a kártyák 1250mV feszt kapnak gyárilag, nemdebár? Akkor miért ne lehetne feszelni őket eddig ha az AMD és a gyártók is ezt teszik? Na ezt magyarázd meg kérlek.... A hivatalos alapfesz 1050 - 1250 mV között mozog, már miért ne lehetne az 1250mV -et beállítani? Semmi baja nem lesz a kártyáknak ettől, nem kell itt a halálhírét kelteni a 79xx szériának. Mellesleg CF nélkül lehet, hogy nem is melegednének ennyire...
Ellenben szerintem a legnagyobb baromság a kombustor és ehhez hasonló programok futtatása. Minek?!?!? Ez olyan mintha egy kocsit nem az úton tesztelnél, hanem padon fullgáz 1-esben. Persze, hogy leég.... De nem így mész vele a forgalomban....
@radi8tor: egyetértek
-
radi8tor
MODERÁTOR
Miért nem nézed meg a topicjában?
-
Cseneles
őstag
Ha még mindig fagyásod van akkor első körben ird meg a tápegységed tipusát, és kezdésnek mondjuk lődd be a CPU-t olyan 4Ghz re bő fesszel
Tudom nem ez a cél de szerintem ha a ramok alapon mennek akkor mindenképpen CPU a ludas, Bár ha aláirásodban lévő 850-es van nem okozhat gondot a táp
-
BeLucZ
addikt
13.2 beta 7-el nézzed, 13.1nél nem is volt még crysis 3 persze hogy nem megy a cf
13.2 béta a 7 a legfrisebb tudtommal, ez direkt cry 3hoz van, pattintsd fel azt hadd izzadják magukat szarrá a 7950esek
(#19330) Tarill: táp az utolsó amin spórolnék, sztem elég lesz, de később ha teheted szerválj be egy izmosabb minőségibb tápot
-
BeLucZ
addikt
szegény zack
ne búslakodj, meg fog oldódni minden, megértem a bosszúságodat, amúgy a 7950 cf sokkal erősebb a 6970 cfednél ami volt, csak kell hozzá rendes cf támogatottság meg jó driver, szerintem hamarosan érkezni fog a jó driver
de elvileg a beta 7-el teljesen jónak kéne lennie
-
pcsabat
őstag
úgy van ahogyan Asbee is írja. Nálam s775-n és 1366-on ami prime vagy LinX stabil volt az az volt játék alatt is. De ez megváltozott s1155-re. Van olyan beállításom ami 2 óra linx stabil volt, mégis egy Crysis szétfagyasztotta a gépet. Tisztában vagyok a HT-vel és a magok számával, ettől függetlenül jót tesz a HT a Crysis 3-nak, ugyanis szépen használja a procit és HT off nem gyorsul a játék, sőt!
-
Speed®
titán
"az, hogy LinX alatt stabil és játékban nem, lehet az utóbbinál a VGAk áramfelvétele miatt esetlegesen jelentkező nagyobb drop feszoldalon is. Javaslom futtass LinX közen valami 3Ds motyót alakban (Heaven4, Valley, akármi), hogy lásd, változik-e az addig elégnek titulált load fesz. Ha ez a gond, kis korrekció felfelé vagy erősebb LLC segít"
-
kockaharcos
senior tag
Igen előfordul,hogy a linX stabil, játék alatt meg elhasal. Ezért szokták javasolni,hogy a linX stabil eredményre +1-2 lépcső feszültséget rá kell adni, és akkor 99% eséllyel stabil lesz.
Attól,hogy valami nem szereti a HT-t, nem fog fagyni tőle. Szóval hogyha rám hallgatsz, akkor adsz még neki egy kis feszültséget, esetleg visszaveszed 4,6GHz-re, és úgy próbálod.
Valamennyit még profitál is belőle
-
Asbee
veterán
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Windows 11
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- OLED TV topic
- Total Commander
- Samsung SmartTag2 teszt
- iPhone topik
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- AliExpress tapasztalatok
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy A12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 GAMER PC termékbeszámítással
- MacBook felvásárlás!! Macbook, Macbook Air, Macbook Pro
- AKCIÓ! ASUS Z97-A Z97 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- 127 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080 (ELKELT)
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged