- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- iPhone topik
- A sógorokhoz érkezik a kompakt Vivo X200 FE
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Itthon is kapható lesz a kerámia Xiaomi Band 10
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Fotók, videók mobillal
- Honor 400 - és mégis mozog a kép
- Google Pixel topik
-
Mobilarena
AMD Radeon™ HD 7950 / 7970 topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
fatal1ty1984
őstag
válasz
radi8tor #23539 üzenetére
3d mark valamiért utálja a win8-amat sajnos,azért meg nemakaok felteni mást.
furmark,bioshock,warfighter,bf bad company2,crysis 3 eddig megy semmig ond nincs velük.
melyik nyuzza legjobban a vga-t?mert akkor holnap ugyis unalom van és nekiesek pár orát nyuzni vlamelyiket
nekem a game a fontos nem a score vagy valid. ,szerintem senki sem a benchmark-al játszik.ha game alatt nemfagy ki akkor nekem tökéletesen megfelel a beállitás,de szerintem sokan igyvagyunk ezzel.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
radi8tor #23408 üzenetére
kíváncsi leszek arra.
meg főleg a Far Cry 3ra vele együtt.
viszont:
"One thing to note: this fix does not yet address Eyefinity + CrossFire problems." Ezzel csak annyi a probléma, hogy CFnek szerintem jelenleg leginkább1080/1600p fölött van értelme (legalábbis singleben ha nem 120HZ a cél). -
-
ÁdiBá
veterán
válasz
radi8tor #23390 üzenetére
Kár! Már reménykedtem benne hogy lelehet tölteni a Driver-t.
Amit mutattak a videóban néha nálam is előfordul sajnos egy-két játék alatt.
Túl sok jelentőséget nem tulajdonítottam a dolognak. De persze ha lenne rá egy megoldás hogy picit jobban dolgozzon össze a két kártya, azt megköszönném, és szerintem a felhasználók jelentős része.... -
ÁdiBá
veterán
válasz
radi8tor #23300 üzenetére
Én is így voltam vele mindig.
Megvásároltam elsőnek az ASUS HD7970 (referencia) kártyámat.
Másodikat pár hétre rá rendeltem a hardverkerből, szintén egy darab ASUS-t. Akkoriban még össze kellett kapargatni a boltokat interneten, hogy hol találsz raktárról HD7970-est.
Na, gyorsan megrendeltem az ikret a kártyám mellé.
Másnap felhív a hardverker.:
Zafir lett belőle, maradhat?!
Úgy éreztem magam mint ha piacon lennék! -
válasz
radi8tor #23279 üzenetére
Minden gond nélkül működik a 7870.XT és a 79xx CF -ben!
Azt sem tudom honnan a fenéből vettétek hogy: pl ha egy 7950 és 7970 CF-et nézünk hogy a nagytesó le fog butulni (órajelekben) a kistesóhoz! Egész egyszerűen nem fog 100.% on járni ennyi a történet, de ugyan úgy mind 2 kártya a saját órajelein jár, vagy amennyire tuningolod őket és nem kell hogy AZONOS órajelen menjenek!
A sok okos tojás csak beszél HÜLYESÉGEKET mert itt-ott olvasott valami hasonlót, mint jelen esetben és semmi valóság alapja NINCS!
Olyanok írjanak csak erről a témáról akik már nem csak próbáltak(vagy még próbálni se próbálták, csak olvastak EZT-AZT! róla) 2 eltérő VGA -t CF -ben hanem HASZNÁLTÁK is! legalább pár hétig, hogy legyen valamiféle valóság alapja!
Én elég aktívan használok(tam) CF -et már 6.éve! és volt benne minden féle vegyes válogatott! HD58xx óra már viszonylag probléma nélkül megy a CF, az igaz hogy 38xx és 4xxx szériánál még nem volt teljesen hibátlan a CF és elég sok nyűg volt velük! De HD5xxx óta már elég jól megy a CF és a skálázódása is elég jó nálam a legrosszabb esetben is megvolt mindég a +50-60.% amelyik játék meg szerette a CF -et ott a 90-95.% is simán megvolt!
De hogy vissza kanyarodjak a 7870XT & 7970 CF -re mennek azok is szépen CF -ben aki nem hiszi egy kis ízelítő belőle
-
HSM
félisten
válasz
radi8tor #23152 üzenetére
A powerunte nem nyúl a memórihához. Másfelől nem a memória a fő fogyasztó, és az 1,6V-hoz képest nem olyan nagy difi az 1,35V. Nekem is ilyen 10W-os nagyságrend a memória tekergetés, a fogyasztásban nem nagyon látszik, de a memória környéki NYÁK-hőfok megköszöni a visszavett feszt 1,5V-ra 1,6 helyett, és a m,érsékeltebb memória-húzást.
SZerk.: Akokr látom megoldódott...
1,6V kicsit erős lenne a GPU-nak, meg az 1500Mhz-is...
-
válasz
radi8tor #23134 üzenetére
(#23134) radi8tor1:
Van, hosszútávú befektetés, pillanatnyilag egy BTC kb 27K HUF-ot ér. Ez mostanában biztos vissza fog esni, de később (nagyobb elfogadottság/elterjedtség esetén) akár jóval magasabb is lehet az árfolyam. Nem mellesleg egy p2p protokolon, matematikai alapokon alapuló deflációs valuta, mely teljesen decentralizált, nagytestvér mentes keretek között. Nekem nagyon szimpatikus, ha értelmes lenne a világunk, akkor ez lenne a jövő. De mivel a világunk eléggé beteg, így kérdéses a jövője, én azért bízom benne.
(#23135) ÁdiBá:
Korábban Dridmester linkelte, CF esetén így nézne ki a dolog:
Amúgy egy kártyás kiépítésnél is lehet fölé tenni ventiket, olyan a felfogatója.
(#23137) radi8tor1:
Lassan
1 db 7950-essel 1000/1500-on (mem órajel nem igen számít neki, GPU a lényeg) napi 0.02 BTC bányászható. 1200/1500-on 0.025 BTC. Te 2 db 1200-on járatott 7970-essel 24 óra alatt kb 0,0575 BTC tudnál bányászni, vagyi kicsit több, mint 3 hónap alatt (100 nap) majdnem 6 BTC-t (5,75) tudnál bányászni, ami jelenlegi árfolyamon kb 155K HUF, persze ebből lejön az áram díja.
-
fatal1ty1984
őstag
válasz
radi8tor #23004 üzenetére
az én dual-xem még a reef nyákos és 1350 a vége léghütéssel eddig.(azis 100% bench alatt)24/7 -re 1250-en használom 1600-as mem-el.van másik 4db 7970 is itthon (2db giga oc,2db full ref kártya) és mindegyik tudja az 1200-at hozni,igy lehet csak a forumozok töbsége fogta ki a gyenge példányokat,mivel ahogy irtátok is azonos a gpu és nemhinném,hogy külön válogatva lennének a gyárba 70-eshez.
ahogy irtam is,semmi bajom a 7950-el mert volt nekemis,viszont használtan kb 15k külömbség van a 2 kártya ára között,ami valjuk be öszintén nemsokmindenre elég a mai világban.szoval én csak amiatt pártolom a 70-est,hogy nemkell agyonfeszelni és huzni a gpu-t ahoz a teljesitményhez amit a 70-es tud+egyik 70--esem sem akar kigyulladni oc miatt és ha hozzászámolunk egy peter hütést akkor HOPPÁ megis van a 7970 ára.szoval az ,hogy csak azért vesz valaki oc-s 7950-et mert mekkora fasza,szerintem egy hülyeség,mivel azt már keményen hüteni kell amire a gyári hütések 90% kevés.
én szeretném lezárni itt ezt a témát
-
HSM
félisten
válasz
radi8tor #23004 üzenetére
Szerintem minden 7900-as NYÁK jó sok rétegből áll (az 50-es is) mivel a 384bit sok réteget kíván a sok vezeték miatt. Tehát legalább 4 azok is.
Nyilván a marketing anyag nem a konkurenciát fogja kiemelni, hanem a népszerűsítendő terméket.
Pontosítsunk! A PCI-E csati alapból max 75W, a 6-tűs max 75W, a 8-tűs max 150W, hivatalosan. Ebből sehogy se jön ki se a 210W se a 350W.
Meg nem is ez a lényeg, hanem hogy maga a kártya VRM-je mennyit tud leadni, az szokott inkább elfogyni.Én eddig se hívtam 7970-nek a 7950-et, ezután se fogom.
-
HSM
félisten
válasz
radi8tor #22985 üzenetére
Pontosan ismert, hogy miben különbözik. +14% textúrázó, +14% shader, magasabb gyári órajel és 250W power limit alapból 200W helyett.
Tápellátásban különböznie kell, mert több shadert etetsz, magasabb órajelen, ami több fogyasztás, tehát gyárilag erősebb tápkör kell rá, de tuningban a fogyasztása is magasabb lesz a több számoló miatt.
Alapvetően elmondható, hogy 7970-ből is vannak durvább és kevésbé combos kiadások, míg 7950-ből is vannak combosabb VRM-ű és kevésbé combos kiadások is. Ne abból indulj ki, hogy a prémium, (sztem az egyik legjobb 7970) Lightning karid mit bír.
Persze, ne nevezzük 7970-nek az OC 7950-et, de ami az általad említett cikkben is van, csak hasonlítás, tehát amit a user tapasztal (sebesség) az ténylegesen megfelel a gyári 7970-nek.
A gyorsulási versenyen se az számít, hogy egy Ferrarival vagy egy agyontekert kispolskival állsz rajthoz, az számít, menyi idő alatt futod meg a távot...A 6950-ről sokkal kevésbé lehetett 6970-ként beszélni, mert olyan csipek kerültek rá, amik nem bírták a 6970 fogyasztását produkálni, és emiatt ha unlockoltad/ráengedted a 6970 órajelét, igen hamar kinyiffant, mert az azonos tápellátás nem bírta ezek miatt a lényegesen nagyobb terhelést.
A 7950/70 esetén már más a helyzet, ugyanis a nem refi 7950-eken tápkörben arányaiban jóval több tartalék van, illetve nem is unlockolhatóak.
Az NV kariknál ne jöjjünk a GTX670-el, az persze, meg se közelíti a 680-at, főleg a refi, a 670 kész vicc, százezres kártyát ennyire költséghatékony agyonlimitált formában kiadni... Nem akarok flame wart, ezért nem fejtem ki a véleményem, csak nagyon röviden, szval gáz...
(#22986) szasanyi:
(#22989) DroiDMester: Nem vettem észre arányosan rosszabb minimum FPS-eket 925/1250-en, mint 1050/1400-on...
Nem régi játékokat játszom, vegyesen van minden, Cry3, TR, SC2, D3, PS2, hogy csak az ismertebbeket említsem, és maxra van húzva mind. Igaz, élsimításból C3-ban csak 2XTSMAA volt, TR-ben meg csak 2X-es SSAA, ami nem max, de teljesen jól mentek ezek a játékok. Ahol beesett az FPS, az a 7970-en vagy tuningolt 50-en is beesett volna, csak nem 20-ra, hanem 24-re. Nekem ez nem annyi, hogy megérje a magasabb hőfok, fogyasztás és zaj. Persze, ha le tudnám hűteni, miért ne az extra sebesség, de 1050-en nem minden játékban marad 1800rpm alatt a venti a profilommal a nekem tetsző hőfokokkal.
Persze, a fogyasztás a legkevesebb, csak lenne ugyanolyan halk és hűvös, akkor még az 1050/1400 nekem megfelelne, tovább akkor se húznám, esetleg ha valamihez tényleg annyira ezen múlna, tudok-e élvezhetően játszani, akkor lehet megkapná az 1150/1550-et, de nem hiszem, hogy ez a veszély fenyegetne a jelenlegi játék kilátásokkal a következő fél évben.
Így meg tök jó a 60-65 fok alig tekerő ventivel.(#22994) haddent: Anno leírtam, sztem mi a helyzet a csatival... [link]
(#22996) radi8tor1: A PCB-nek ehhez semmi köze.
A 6+8-on ugyanúgy fel tud venni többet.
(#22999) Cole86: Alapon marhára nem... 1050/1500Mhz-en, +20% poweren már kb. hozza a 925/1250 +20% poweres 7950-et.
(#23000) radi8tor1: Emlékeim szerint a refi 7970 NYÁK kerek 300W-ra volt felkészítve.
-
haddent
addikt
válasz
radi8tor #22990 üzenetére
Van ám 2x8 pines HD7950 is
Ráadásul a "levágott" részeknek köszönhetően azonos órajelnél jelentősen kevesebbet eszik, így kevésbé melegszik.
Tényleg, egyébként valami elektronikai guru nem akarja elmagyarázni, hogy mire is jó a 8 pin, illetve miért bír ki több Ampert? Hiszen csak +2db 0V ér, ugye?#22995 poli27 Amit linkeltél az egy DC2T HD7970, ami köztudottan az MSI Lightninggal egyetemben esztelenül túlbiztosított és felesleges. Vajon miért tudnak a ref. HD7970 -ek is menni 1250MHz -et simán, ha ilyen kellene neki hozzá..? Mert nem kell. Lehet, hogy hűvösebb meg szebb, meg csöndesebb meg stb..., de nem "must-have".
Meg 2x8 PIN? Most komolyan? A napokban oly népszerű HD7990 nem ugyanilyen 2x8 Pinnel érkezik? Na nehogymár nekem úgy meghúzzál egy GPU -t, hogy annyit kérjen, mint 2 ugyanabból
-
-
fatal1ty1984
őstag
válasz
radi8tor #22957 üzenetére
elméletin is max egy alap ghz edition.én nemis emiatt háborgok,hanem,hogy azt senki sem irja,hogy a 7970 pl 1250-ig álltalában lehet cibálni és akkor már böven a huzott 7950 felett van,és itt van a kutya elásva mikor valaki olyat ir,hogy hozza a 7970 teljesitményét és akkor már azt felesleges venni és csakis az isten 7950-est.
elnézést a kirohanásért,csak már unom,hogy sokan azzal vannak,hogy fuuuuuh vettem egy 7950-et meghuzom és sokkal faszább meg olcsobb mint a 70-es. volt nekemis 50-esem és ráadásul még a referencia nyákos ami elég ritka volt már akkoris,mértem benchmarkokat+game és pont emiatt váltottam 70-esre,mert böven gyorsabb huzva mint akármelyik szétfeszelt sz.rrá huzott 7950.
ennek ellenére énis azt mondom,hogy nagyon jo vétel föleg egy tuningosabb 7950,de aki nem maxon akarja járatni a kártyáját és nem filléreskedik akkor inkább vegyen egy bevált 7970-et,aztán ha ugyalakul,hogy már kevés akkor lehet adni neki 1200-1300-ig gpu.
-
válasz
radi8tor #22957 üzenetére
Nem elméleti síkon hozza annak teljesítményét adott magasabb üzemi frekvencián, hanem a gyakrolatban. Ha ezt továbbra sem sikerül értlemezni, arról feltehetőleg nem én tehetek.
Azonban ha a megfogalmazás ennyire zavaró számodra (halkan megjegyzem eléggé szörszálhasogatásnak tűnik
), akkor nyugodtan kérd meg a szerzőt, hogy két darab "teljesítményének" szócskát emeljen be az adott mondatba és akkor mindenkinek nyugodt lesz a lelke
-
válasz
radi8tor #22954 üzenetére
Ezt korrábban is felvetetted a cikkírónak és akkor is leírta neked, hogy játékban nyújtott teljesítmény alapján így szimulálta a 7970-es sebességét is, ezért alkalmazta ezt a megnevezést, mely ezen kikőtés mellett:
-játékok alatt nyújtott teljesítmény
meg is állja a helyét.
Magyarra lefodítva:
Egy 1125mhz-en hajtott 7950-es hozza játékok alatt egy 1050mhz-en járó 7970-es teljesítményét. Szerint mikor elsőre választ kaptál Tőle erre a kérdésre, ez akkor is eléggé érthető volt.
-
-
haddent
addikt
válasz
radi8tor #22912 üzenetére
Szerintem a DIE maga azért az elég precíz kellene, hogy legyen... Ez nem az a hely, ahol egy kis forgács meg sarja megengedhető
Bár polírozásnak én sem látom értelmét, nehezen tudom elhinni, hogy jelentős változást hoz. Én addig nem políroznék, amíg nem egy min. Alpenföhn Petiről van szó. Addig sokkal jobb változást lehet elérni kevésbé veszélyes és munkaigényes dolgokkal.
-
poli27
veterán
válasz
radi8tor #22905 üzenetére
Miért késett eddig is elérhető volt a 7990 , csak "Malta" kódnéven jön az új, a régi a "New Zealand" kódnévre hallgatott
"A korábban kiszivárgott specifikációs adatok szerint két teljes értékű magról van szó, melyek így összesen 4096 darab stream processzort fognak tartalmazni 6 GB (2*3) GDDR5-ös memóriával megtámogatva. Ezek továbbra is 384 bites adatbuszokon csatlakoznak a GPU-khoz. A két főbb dolog, ami első ránézésre megkülönbözteti ezt a kártyát a tavaly megjelent Radeon HD 7990 "New Zealand"-tól az az, hogy a visszajelzésekre és az igényekre reagálva az AMD mérnökeinek a különféle fogyasztáscsökkentő módszerek segítségével sikerült lefaragni a kártya étvágyát, ami így már két darab 8 tűs PCI Express tápcsatlakozóval is megelégszik a korábbi három helyett, ráadásul a vezérlő hűtését is jelentősen átalakították, ami immár három bővítőhely helyett csak kettőt foglal el a számítógépházban.." -
HSM
félisten
válasz
radi8tor #22873 üzenetére
Köszi szépen, képeket találtam róla, szerintem kár vele fáradnod: [link] Ez alapján bár sokkal komolyabb a hűtő, mint a 7870-esen általam kipróbált sima TwinFrozr, de ugyanúgy elég hangosnak mérték... Engem az érdekelne, tud halkan működni a GPU megfölése nélkül?
Nálam ha ez megvan, akkor jó a hűtő, amúgy meg nem.
Jah, látom... Meg vissszaolvasva a lyuktávolsággal is baj lenne...
Akkor projekt lefújva. Nem tetszik ez a gumós verzió. A régi platnijához is megcsinálhatták volna az 54mm lyukat, és akkor csak egy kis réz lap kellett volna alá és kész.
Azt a sarkazásvédő kupakot is régen meg tudták úgy oldani, hogy a vga teteje kilógjon belőle.A pasztázással hány fokot lehet nyerni? 2-3 fokért nekem biztos nem érné meg szétszedni, de 7-10-ért annál inkább....
MX4 akad itthon bőven, csak megbontani nem akarom feleslegesen. Kérdés, a powercoloron milyen gyárilag a paszta, bár zozzhun képei alapján erős közepesnek ítélném a paszta/pasztázás minőségét: [link].
Ha valaki pasztázta már újra ezt a karit és olvassa ezt a posztot, megkérném szépen, írja le mire jutott. -
válasz
radi8tor #22865 üzenetére
az attól függ!
ha 70.fok fölé engedi a GPU -t akkor a TUNING már korántse olyan biztos!
Nálam amíg a gyári Dual-X hűtő volt és engedtem a GPU -t 70-72.fokra felmászni akkor már 1200.MHz en is hibázott a kártya most a PETER -el 1300.on is simán megy! nem beszélve arról hogy a hangját nem hallom!Szóval nem csak a csend miatt érdemes hűtőt cseréni!
-
zack
nagyúr
válasz
radi8tor #22863 üzenetére
Merlin hardvernél 13700.-.. Kevesebb maradna mintha 7970-re váltanék. Jó lenne ez nekem? Ugyanis közel sem biztos, hogy többet fog menni jobb hűtővel.
A hőfokok most is jók, pár fokért nem biztos hogy érdemes 14k-t hűtőre kiadni.
Azt hiszem, vagy marad így, és marad az egyik 7950, vagy jön helyettük a 7970 Flex.Ráadásul a valid az nem 24/7, tehát ezek az eredmények nekem nem sokat érnek. Az a +30Mhz meg tuning hűtővel inkább csemege egy validhoz, mint hogy használható értelme legyen.
-
-
HSM
félisten
válasz
radi8tor #22776 üzenetére
Hát ez az... Semmire nem jó az az ASIC quality alapján belőtt fesz, max távoli közelítésnek... Ne mondd nekem, hogy ez jól ki van találva, a 7950-em is röhögve stabil a gyári 1,188V helyett 1,038V-on, a Sapphire 7870 XT meg az 1,256V helyett 1,031V-on...
Ez sokkal több, mint véletlen, hogy a kettő nálam járt Tahitiből mindkettő ilyen volt, és ilyen nagymértékben félrelőve.
Persze, világos, hogy nem megy az egyedi tesztelés, de épp ezért áll égnek a szőr a hátamon, hogy látjuk, mennyire nem tudják még gyárilag egyetlen fix érték mellé se belőni a kártyának azt a feszt, ami kell neki a stabil működéshez, hogyan tudnák akkor hatékonyan megoldani dinamikus órajelhez, meg mindenhez... Szvsz ez teljesen lehetetlen a jelenlegi technikai ismeretekkel, ez nekem inkább tündérmese kategória.(#22777) Abu85: "A PowerTune új verziója az eddigi legjobb megoldás erre. Állítsd be az órajelet, okézd le, és ha nem stabil, akkor majd a hardver beavatkozik."
Egyfelől értem, hogy üzleti szempontból miért marha jó a valójában tuningolhatatlan VGA, amiről a hülye user mégis azt hiheti, hogy jól feltuningolt, miközben mégsem. Az idézett mondatod tartalmát án úgy látom, hogy a powertune a jelenlegi legjobb megoldás arra, hogy állítsd be az órajelet, okézd le, örülj a fejednek, a hardver úgyis úgy fog működni, ahogy ő akar."A tuning a jövőben sem fog különbözni, csak nem a valós, hanem a lehetséges legnagyobb órajelet adod meg, az aktuálisat pedig a hardver beállítja."
Szerencsére a 7950-nél még úgy működik, hogy beállítod, és csak akkor ugat bele a PT, ha nagyon gázos a szitu, és ez is kikapcsolható (Thx AB unofficial mode). Ez a tuning, amiről beszélsz, nem is tuning, mert ha tuti stabil, és úgyis a hardver szabályoz, akkor nyugodtan kiadhatták volna mondjuk 2Ghz-es gyári limittel, a hardver meg majd belövi a maxot, amit bír a hűtés, a VRM meg a GPU...Épp ez a bajom, amit radi8tor1-nak írtál, hogy te kiadod az extra suskát az OC VGA-ért, ami adott esetben gyárilag éppen annyit fog menni, mint az olcsóbb, tök sima. Vagy te tuningolod, ő meg figyelmen kívül hagyja. Ez egyáltalán nem pálya szvsz. A gyártónak jó, te meg hülyének vagy nézve.
Én ehhez nem fogok jó képet vágni.
Tök jó dolog a fagyaszthatatlan VGA, de én sokkal boldogabb vagyok pl. a jelenlegi VGA-mmal, amin ugyan kellett beállításonként 5-6 fagyás, de megtaláltam az optimális feszt hozzá, minthogy a VGA védje meg magát, amit biztosan nem tud olyan precízen (éppen ezért, mert nem fogják egyenként kellően alaposan hozzáhangolni a gyári feszeket az órajelekhez, mert nem érné meg) működni így, mintha te kitapasztalod rendesen.
A VGA nem rendelkezik memóriával, meg intelligenciával, hogy bekalibrálja magát különböző órajelekre, és terheléstípusokra optimálisan, szóval a gyártóknak ez szuper lesz, mertt olcsóbb kari, olcsóbb VRM, és kevesebb buta user által elfüstölt termék, az AMD-nek szuper lesz, mert nem lehet majd tuningal feljebb menni, mint amennyire ők azt megengedik, az átlag usernek tökmindegy, mert úgyse tuningol, a power usereknek meg 100% vegytiszta szívás, mert nem fog a hardver úgy viselkedni, ahogy ők szeretnék. -
HSM
félisten
válasz
radi8tor #22439 üzenetére
Persze, minek keresnél másik kártyát, ha már van egy jóféle 7970-ed, ami bevált.
Amúgy annyi a bonyodalom, hogy BOOST karikat bizonyos programok csak fixed voltage-al tudtak korábban húzni. Ez egy opció pipálásával orvosolható, utána minden ugyanaz. De elvileg már ez is meg van oldva, bár nem próbáltam, mert nekem jobb így, inkább a nagyobb stabilitást preferálom, mint 8-10W üresjárati fogyit, amit nyerni lehet az "ugrálós", üresjárati 0,8V fesszel a fix 1,038V-hoz képest.
-
ZozzHUN
addikt
válasz
radi8tor #22117 üzenetére
800/1250-en VGA limites, de 1200/1450-en eléggé kihajtja a 4500mhz-es i5 2500K-t. Erre nem számítottam. Ez 1920x1080-ban volt High Preset+FXAA-val.
Egy kis nyalánkság: Crysis 3 benchmark-om (első jelenetet mértem fraps-szal welcome to the jungle pályán)
GTX680 stock - 62 FPS
HD7970 925/1375 - 60 FPS
HD7870 stock - 44 FPS
HD7950 800/1250 - 53 FPS
HD7950 1200/1450 - 62 FPS -
HSM
félisten
válasz
radi8tor #22059 üzenetére
Felhívnám a figyelmed az apróbetűs részre:
"- ez a rang nem jelent kizárólagosságot, rajtuk kívül is lehetnek még szakik!"Nem tartom magam "szakértőnek", de ez a szakértő topic linkelése arra válaszul, hogy értünk-e DroiDMesterrel a témához, elég sértő, ezenkívül személyeskedő is, ami az alapelvek értelmében tilos.
Úgy gondolom, ha a Logouton a kiemelt cikkek közé került az idevágó írásom, akkor azért nem lehetek annyira analfabéta a témában...Kritikából is csak pozitívat kaptam, pedig szakértők is olvasták.
A tápos kérdések egyébként tényleg nem ide valók, de a konfigurációk fogyasztása a topic VGA-ival viszont igen, ugyanis a komplett gép fogyasztásából lehet következtetni a VGA fogyasztására, hacsak nincs egy kibelezett géped bontott PCI-E csatival meg egy rakás műszered mérni, és ez a többségnek nincs.
A gyári TDP pedig egy össze-vissza tweakelt karival annyit ér, mint halottnak a csók. -
-
válasz
radi8tor #22056 üzenetére
De ez fordítva is igaz, hiába megy valaki a tápos topicba és hiába vannak ott tápügyileg hozzáértők, ha fingjuk nincs hogy mennyit eszik egy tuningolt 79xx esetleg egy 79xx CF. ellenben itt nem egy és nem 2 kolléga van, aki méricskél(viszonylag pontosan) mi merre hány WATT, és mennyit kajál az egész gép egy tuningolt vagy épp egy szénné tuningolt 79xx kártyával!
Szóval én sem értem miért ne lenne itt a helye annak hogy kitárgyaljuk mi mennyit fogyaszt, és mekkora táp elég hozzá!
De tegnap is pont ez volt a problémád meg kb 2-3.hete is mikor hasonló dolgokról volt szó!És az sem értem miért állítasz olyat
Hogy itt nincs senki aki ért a tápokhoz? mert aki ilyen komolyan bele veti magát a mérésekbe mint én(akinek ráadásul ez[is] a szakmája) vagy HSM kolléga az már csak konyít valamit a témához, De hát te tudod.........
-
válasz
radi8tor #21889 üzenetére
Nem is a táp téma volt a fő probléma!
Hanem: Meg hd7970 1200MHz 1.26V, i7 3770 4.1GHz 1.06V , 16giga ram, 2hdd, 4 venti ... na ez így olyan 360-380W -ot vett fel AC -ról, olyankor, amikor kb. 500FPS volt egy játékban (érdekes módon ilyenkor többet kért, mint amikor pl.: Cry3 izzasztotta 50FPS -re..). Ebből a proci min. 70 max. 110W lehet, de elvileg 85W. A többi hozzávaló még 10-15W, tehát úgy kb. 275-300W körül eszik amikor már meg is van tépve, és nyúzzák is.
Amit ír kolléga KÉPTELENSÉG, mivel ugyan nála csak 1,26.v on járt a 7970, viszont neki 3770K ja van ami a HT végett simán többet kajál 4,1.en mint nekem a 3570K@4,3. on tehát kb ugyan annyinak kellene lenni nála is a fogyasztásnak mint amit én is mértem!
Valós 300.W(táp hatásfokát leszámolva) fogyasztás KÉPTELENSÉG, ilyen órajelek és feszek mellett!Amúgy már múltkor is volt ez a táp téma dolog, én úgy gondolom NAGYON is téma vág, mert ugye abból indultunk ki hogy nem stabil a 2.db 7970 es kártya a kollégának és 90.% hogy a táp fogy el nála, főleg ahogy írta 4-5.éves, tehát már az is elképzelhető hogy valamennyire kivannak száradva a kondik benne, és nem képes leadni már a 720W ot 12.V on csak 550-600.at és ez végett instabil a rendszere!
-
TTomax
félisten
válasz
radi8tor #21829 üzenetére
Lehet tévedek de szerintem a táp is határon táncolhat... tudom,hogy egy igen jó minőségű tápról beszélünk,mert AX...de szerintem a két kockásra rángatott 7970 bekajálhat majd 600W-ot...mert az Ares II is bekér majdnem annyit tuningolva... és hát a ha 3770k is meg van húzva... háááát...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Exkluzív AMD Ryzen 7 Setup - Nem csak vásárolhatod, bérelheted is! Kamatmentes rèszletre is!
- Apple iPhone 12 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! Apple Mac Studio M1 MAX 2022 32GB 512GB számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- Csere-Beszámítás! Sapphire Pulse RX 9070 XT 16GB Videokártya! Bemutató darab!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest