-
Mobilarena
AMD Radeon™ HD 7950 / 7970 topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gróf...
aktív tag
válasz
radi8tor #26403 üzenetére
Ez a beárazós topik mire jó?
Emlékszem régen egy akármilyen hardvert 60%-nál drágábban nem lehetett eladni. Itt meg olvastam 7970 lightningra 95-100 huf-ot. Ab ovo miért válik meg valaki egy ilyen kártyától? Nyilván azért, mert belenyúlt egy húzhatatlan selejtbe! Százért egy bizonytalan múltú használt kártya elég necces!
-
Burt1793
veterán
válasz
radi8tor #26172 üzenetére
DualX vagy OC a jobb a sapphireból?
Látom itt egy OC van, az a második helyen áll, nem rossz! ;-)(#26173) Tarill: Igen, azt tudom, hogy a pcie3as laphoz új proci is kéne. De nem váltom le a 2600k-t, mert még 2-3 évig hibátlanul helytáll majd, simán bír mindent.
Köszi, hogy megírtad.
-
HSM
félisten
válasz
radi8tor #25729 üzenetére
"Szerintem nagyon már nem fog esni 7970 ára a használt piacon."
Szerintem meg folyamatosan esik a használtpiaci áruk (mint minden VGA karinak), pláne esni fog, ha bejönnek a GTX680 alá árazott 770-ek, pláne ha megjönnek majd a 8900-ak....
Én azt mondom, akkor érdemes új karit venni, ha a régi már csak kellemetlen kompromisszumokkal elég, vagy ha olcsón megúszható a váltás. A kis refi 5850-emmel rekord sokat, 3 évet elvoltam, pedig volt idő, mikor havonta volt új VGA-m....Jónak tűnt februárban beszállni a 7000-es szériába az új játékok és a halk hűtés, és energiatakarékosabb működés miatt és nem bántam meg, hogy addig vártam.
-
válasz
radi8tor #25631 üzenetére
No .... egy kis infó.....
Most vettem észre hogy a fenti tesztem alatt csak PCie 2X módba futott nem tudom mi lehetett a gond de látszódik is a fenti képnél GPU-Z és CPU-Z nél is hogy csak 2X et mutatnak!
Abból vettem csak észre hogy akartam csinálni GRID-2 vel is teszt képeket és elindítom a bench -et benne, és 30-35.FPS -en szaggat mint az atom, mikor előtte 90-100.al ment tegnap!
Szóval akkor néhány kép először is arról hogy mennyire igénytelen a 3D Mark11. ebből látszódik hogy kb semmire nem jó....
Tehát 1300/1500.MHz@PCie-2X.módban
ugyan ez 16.X móddal
Ha megnézed a részletes FPS adatokat láthatod hogy alig rosszabb 2X módban, viszont élesben (GRID-2) meg 30 vs. 100.FPS tehát kevesebb mint 3 -adára esik vissza a teljesítménye a VGA -nak míg trémarkba alig venni észre
N.Ferry tesztképére vissza térve most hasonlítsd össze vele az én 1300/1500@16x. es eredményem! és szintén a részletes FPS adatokat nézd ne az összesített cpu/gpu pontszámot
De van tovább is: Merto LL -ből is néhány szösszenet
HD7950 alapórajelen(925/1250MHz) és 4300.on járó 3570K nál is van CPU limit, mert a GPU csak 97.% on jár
és pár kép játék alatt találkoztam ~80.% os GPU használattal is
igaz itt csak 4300 -on járt a cpu, de látható itt is a bűvös ~70.% os CPU használatnál már nem képes kihajtani a GPU -t MAX -ra!
Viszont erre én is szeretném tudni a választ hogy ha a CPU csak 70.% on jár miért nem tudja jobban kipörgetni a GPU -t
miért nem megy 90-95.% -ig fel a cpu használat és akkor talán a gpu is max on járna.
De sajnos ez az összes játékra igaz ha már ~70.% -on tekerik a CPU -t akkor már vége van a melódiának és nem képesek kihajtani a VGA -t!
Szóval be kell látnod hogy NEM ELÉG a 4500.on járó 3570K az 1200/1500.on járó 7950 -hez, de vannak kivételek és még egy alapórajeles 7950 hez sem elég!
Az már más tészta, hogy ez a játék élményből nem sokat vesz el hogy csak 80-90.% on megy a GPU és megvan a 60-100.FPS, de engem akkor is marhára idegesít hogy kevés a CPU mert nem 100% on teker a VGA[ Módosította: radi8tor ]
-
-
N_A_S
veterán
válasz
radi8tor #25454 üzenetére
Ki van maxolva a grafikai beállítás (ott van a videó elején milyen részletességen játszik), ráadásul ahol 75%-os a GPU usage, ott az FPS is szépen bekúszik 50 alá, ami azért ciki. Ez nem CPU limit?
Én meg továbbra is tartom hogy elég gyakori ahol a CF mellé alacsony egy 4.2-es ivy. Persze ha csak az a cél hogy a fix60 meglegyen, oda lehet gyakran elég, csak a GPU-k akkor 50-60% körül dolgoznak, oda meg már minek ugye CF? Inkább leveszek az MSAA-ból.
HSM
Ezt a kérdést megspórolhattad volna ha belenézel az első 2-3 percbe. -
N_A_S
veterán
válasz
radi8tor #25451 üzenetére
Szerinted. De akinél adott a rendszer hogy mérésekkel megmutassa az kettőnk közül te vagy. Ahogy írtam, BF3 multi alatt igenis van jelentősége. Ott még egy kártyánál sem árt ha van alatta egy 4.5-ös Sandy. De ugyanez igaz mondjuk egy Crysis2 vagy Crysis3 multira is.
Itt egy példa és ez Crysis 3 single! 7970CF, és 3930K@4.6, a GPU kihasználtság pedig nem egyszeri esik 75% környékére.
-
N_A_S
veterán
válasz
radi8tor #25441 üzenetére
Ez egyértelmű hogy single. Én arra próbáltam célózni hogy szvsz fölösleges CF rendszert építeni arra a procira FHD mellé. Nem lesz akkora javulás 1 kártyához képest, hogy megérje a ráfordított anyagi költséget, sőt... még lehet hogy rosszabb is lesz bizonyos esetekben mint 1 kártya az esetleges microstuttering miatt. 4,7GHz meg nem egyenlő az 5-tel.
-
xatos3
senior tag
-
-
-
HSM
félisten
válasz
radi8tor #24589 üzenetére
Azért védem, mert nem mind produkálja azokat a kellemetlenségeket, amiket írtok róla. Ha pedig valami új tulaj bejön a topicba, azt látja, BOOST így szar úgy szar.... És valszeg BOOST karija lesz, mert már csak olyat gyártanak, és akkor nekilát mindenféle BIOS-t próbálgatni, (ami szerintem tökre nem okés dolog) meg elrontja, és utána erről szól napokig a topic, amikor tök sok BOOST kari teljesen jó lenne kis feszállítással és +20% poweren....
A használtpiac szempontjából is szvsz tök szar, hogy bőven akad kari, amiről már azt se tudni biztosan, milyen BIOS-al jött ki a gyárból, mert már előre-hátra össze-flashelték az egészet.
Megmondom a frankót, régebben nyugodtabban vettem használt VGA-kat, amíg nem volt ennyire divat az össze-vissza mókolás meg rongyosra húzás.
Nyilván, lenne, aki azért vált, mert nem vált be neki a gyári BIOS, de nem egy esetben látom, hogy csak azért vált, mert hogy "fúj, búsztos", meg majd biztos jobban megy a sima BIOS-al.... -
HSM
félisten
válasz
radi8tor #24568 üzenetére
Az szívás, mert Titánból csak BÚSZTOS van.
(#24569) szasanyi: Sose fog úgy működni, ahogy szeretnéd, mert alapvetően a kártya teljesítményfelvételének korlátozása a célja, ellenben ha tuningolsz, akkor pont, hogy több kakaó kéne, tehát vissza fog venni.
Ellenben a jelenlegivel a legtöbb kártya +20%-on tök jól elvan 1200-on is akár.Ez a probléma rendes BIOS-al szerelt kártyákon nem létezik a BOOST-al +20%-on.
Nekem a Titán nem kéne. Fullos kártya, méltó csúcskártya, de 1000 dollárt kérni érte akkor is vicc szvsz. Ráadásul nekem az AMD oldal szipmatikusabb, annyival meg nem is veri a 7900-akat (az új metron kívül).
(#24568) radi8tor1:A (#24565)-ben azt írtad, nem is is lesz olyan karid, most meg már nem érdekel?
Ezzel csak azt akartam mondani, hogy többeknek BOOST 7900-uk van a topicban, és csak keveseknek jutott "problémás", a legtöbb teljesen jó.
-
BeLucZ
addikt
válasz
radi8tor #24252 üzenetére
buta 7950-es, ez jó
szidjátok ezt a szerencsétlen kártyát, pedig sztem a piac legjobb ár/érték arányú karija ha csak a teljesítményt nézzük
(#24253) ÁdiBá : kolléga, hidd már el hogy megy szépen
bioshock inf, bf3, metro, cry3-t, unigine benchmarkokat néztem és nagyon szépen megy, cf elég rugalmas szerencsére
2gb ram bőven elég még, legalábbis 1920ban 0 hátrányát érzem eddig
-
ÁdiBá
veterán
válasz
radi8tor #24252 üzenetére
Értem én, csak az is 2Gb, és a memóriában egyeznie kellene a CF-nek.
Vagy esetleg rosszul tudom?
Én úgy tudom a Gpu felépítése, a memória mérete, és a memória busz sebességének kellene egyeznie.Csak panaszkodik a kolléga hogy nem úgy megy a CF ahogy kellene, én azért ezt az okot se zárnám ki hogy nem iker kártyákat járattat.
-
válasz
radi8tor #24242 üzenetére
A kártyához kapcsolódik? Igen. Ha valakit nem érdekel akkor max nem olvassa el, ennyi. Ettől még egy teljesen ON-topic beszélgetés.
És senki nem mondta, hogy mindenre a bios csere lenne a megoldás. De a user pont arra kíváncsi, hogy adott kártyának, mi az eredeti bios verziója. Nehogy már ezt ne lehessen itt kitárgyalni, csak azért mert Téged untat.
-
-
-
fatal1ty1984
őstag
válasz
radi8tor #23757 üzenetére
pontoson rola van szo ,mivel neki van ugyanaz a nyákja mint nekem csak OC cimszoval kitolta a sapphire és annyit tett,hogy az enyémen alapbol mindkét álláson 925gpu van az öven pedig 950=1000mhz.egyszoval kidobtak ugyanazt a kártyát parasztvakitásra másik emelt örajelü bios-al
-
fatal1ty1984
őstag
válasz
radi8tor #23755 üzenetére
Akkor,most kettötöktöl kérdezem,hogy az akkor nemgáz ha gyári bioszal feszelem agyon?ill. az én dualx-em 925gpu-val jött ki viszont utánna megjelent as oc ami 950/1000mhz biosokat tartalmaz gyárilag és a 2 nyák 100%ig megegyezik,akkor miért vágná haza?pedig ezitis az amd mérnõkei hagyták jová.az a bios ami másik nyákhoz van cask mellesleg megjegyzem,hogy elsem indul,szoval lehet ezt sokáig fejtegetni
-
Gtaati
őstag
válasz
radi8tor #23745 üzenetére
Oké értem
Tegyen mindenki belátása szerint
Ha nem rávaló a bios nem fog megfelelőlen működni ergo régi vissza és minden marad a régiben, gpu vrm hőfokkat mindent lehet monitorozni és ha valami nem normális akkor a régi vissza, ha nem megfelelő valami akkor fagyni fog stb és instabil lezs a cucc és régi vissza, nekem ez a véleményem(mérnökként)!
-
Weareus
addikt
válasz
radi8tor #23674 üzenetére
Persze, de a lényeg az apró különbségekben van.
Játékrögzítésben pl. egyértelműen veri az MSI AB-t, tud forced Vsyncet (bár úgy láttam, neked nem sikerült megoldani vele), olyan játékoknál is ki lehet csikarni a Vsyncet, ahol se a játék, se a CCC, se az MSI AB nem hoz megoldást (Pl. Metro, ezt épp ma oldottuk meg egy fórumtárssal.)
A gameplay-rögzítésnél és nem utolsó sorban CF-nél (!!!) eszméletlenül sima, smooth-érzést ad az MSI-hez képest a felvett video, és maga a játékmenet is...
Gondolom sok CF-tulajnak ismerős a mikrostutternig szó...
Hát ez a progi ebben is segíthet...
Annó a FC3-at pont a microstutternig miatt hagytam abba.
De majd most...
Nyilván nem buzdítok senkit, hogy felejtse el az MSI AB-t, de aki szeret új dolgokat kipróbálni, az még jól is járhat vele, ahogy én is... -
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- OnePlus One - Kína már itt One
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Ingatlanos topic!
- Gumi és felni topik
- Autós topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- További aktív témák...
- Thinkpad X230 legenda: i7 CPU, IPS kijelző, 12 GB, dupla SSD, magyar villbill, webcam, fingerprint
- Csere-Beszámítás! Intel Core I5 14600K Processzor!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Az ASUS TUF Gaming B550-Plus csak rád vár! Kamatmentes rèszletre is!!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest