- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- iPhone topik
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Motorola Moto Tag - nyomom, követ
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
-
Mobilarena
AMD Radeon™ HD 7950 / 7970 topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
karesz501 #16638 üzenetére
Mivel nézed a GPU feszt terhelés/játék alatt? Mert ha az MSI AB nek az OSD -jén, és nem csinálod meg a MOD -ot hozzá amit leírtam korábban, akkor az szépen átcseszi a fejed mert NEM a valós GPU feszt látod!
És légyszi csinálj már nekem egy ilyen tesztet, a beállításokat látod a heaven ablakában, de tekerd fel 1100/1400.ra az órajeleket, és had menjen olyan 4-5.kört végig, és az msi ab -nél tedd 2.sec re a monitorozás értékét, és tedd külön ablakba a monitorozó ablakot hogy minden értéket lehessen látni ahogy nálam!
*****************************************************************************************
ZozzHUN Nem tudom én +20.on nem szoktam használni, eleinte mikor még a gyári Boost bios volt a kártyámon akkor próbálgattam és volt hogy +20.% on rosszabbul teljesített a kártya mint +10 en talán innét maradt bennem a +10.%De 1275/1675 .ön járatva se tettem +20.ra ott is elég volt a +10.%
-
BullKoxa
őstag
válasz
Nekem is VaporX-m van és most átkapcsoltam az egyes Bios állásra mikor nem ég kéken a kapcsoló. Hát nekem BF3 alatt szépen dobálta a gpu órajelet. Kérhetnék-e olyat tőled ha tényleg nem ugrál az órajeled akkor megkaphatom a te biosodat? Kíváncsi leszek menyivel másabb mint a 7970-s bios amit jelenleg használok.
-
BullKoxa
őstag
válasz
te mivel nézed hogy mennyin teker a vga vetije . A Memóriának a feszét mivel lehet állítani?Köszi előre is a választ.
-
-
-
szasanyi
félisten
válasz
karesz501 #16519 üzenetére
Igen, DroidM sikeresen hegesztett nekem egyet a saját BIOS-ából, így most noBOOST BIOS + manuális beállításokkal GPU 1Ghz@1.095V illetve VRAM 5500Mhz@1.50V használom. Jó a teljesítmény, nem hangoskodik és egyáltalán semmi gond nincs.
Persze a BIOS kapcsoló 2. állásában ott a gyári BOOST BIOS is, ami jó ha van, de jobb ha nem használja az ember. -
BullKoxa
őstag
válasz
karesz501 #16255 üzenetére
Hello! Nekem 7950 Vapor X m van . DroiDMester 7970 biosával ami nagyon jó teszi a dolgát! A Turingról. A DroiDMester biosal most 1.062 V kap a Gpu és megy a 1120MHz, Ram 1420-n . És így nem is melegszik nagyon a kari semelyik része sem ( a Gpu amúgy is nagyon hűvös mindig), A Kandalló mellett van a masinám az asztalon pc ház nélkül. 0.5 méterre.
Csak én nem tudtam 2 napig a prohardverre fellépni ??
-
szasanyi
félisten
válasz
karesz501 #16257 üzenetére
Én most azt mondom egyik sem.
Hétfőn hívom őket, hogy idézem: A Megrendelő a17/1999. (II. 5.) Korm. rendelet 4. §-a alapján jogosult az áru átvételét követő nyolc munkanapon belül indokolás nélkül elállni a vásárlástól. Ebben az esetben az iPon Computer Kft. köteles a Megrendelő által kifizetett termék árát haladéktalanul, de legkésőbb az elállást és az áru visszaszolgáltatását követő harminc napon belül visszatéríteni - mert érdekelnének a részletek.
A kártya nem hajlandó mind2 BIOS-szal jól működni, és tudok rájönni miért? Amúgy nincs semmi hiba, de ez sztem nem kéne, hogy így legyen. Tuning csak +20% mellett lehetséges (ez mondjuk kisebb problémám, de na...). BIOS 1. (950/5000) állásban ~20%-kal gyengébb teljesítményt nyújt, mint BIOS 1. állásban (925/5000) amit sehogyan sem értek, mi okból...Két driverrel is kipróbáltam (12.11b és 13.1 WHQL), sőt a rendszert is újrahúztam.
-
haddent
addikt
-
haddent
addikt
válasz
karesz501 #16255 üzenetére
Nekem volt, és sajnos NEM válogatott chippel készül ,azaz vagy bírja a boost biost, vagy nem...
A VRM alapjáraton is forró, de OC -nél elfő. Nem igazán tudnám ajánlani, egyetlen pozitívum, hogy a gpu hűtés jó (bár nem túl csendes) és jó alkatrészekkel szerelt (nem cicereg stb..). -
karesz501
senior tag
válasz
karesz501 #16249 üzenetére
Egész éjjel a netet bújtam és erősen hajlok a Sapphire 7950 Vapor-X felé (is)...
Van valakinek tapasztalata ezzel a Vapor-X -el? Elvben van hozzá nem boost -os BIOS is, illetve erős a gyanúm, hogy a OC Dual-X -es Sapphire BIOS-ok jók lehetnek hozzá.
Minden segítséget / észrevételt és ötletet szívesen veszek
-
szasanyi
félisten
válasz
karesz501 #16211 üzenetére
Great! Majd számolj be Ta mit tapasztalsz.
Egy "problémás" körülményről be kell számolnom: az igaz, hogy a teljesítmény vezérlő +20% értékre növelése maximalizálta a kártya alapórajeles teljesítményét. Enélkül ti. 900-950 Mhz között ugrál a GPU órajele hiába folyamatosan 100% a terhelése, valamint lényeges közel 25% FPS növekedést hoz FC3 alatt. Mást nem néztem még.
Cserébe megjön a kártya hangja! Venti fordulat 35-40% helyett 50% ahol már olyan hangja van mint az MSI TwinFrozr II/III hűtőjének. Hangosnak nem mondható, de nem is kimondottam halk mivel hallható zárt ház esetén is. Ezt most vettem észre, mert fejhallgatóban nem érzékeltem.[B]MOD - holnap letesztelem ezt nyitott ház mellett közelről, mert most jutott eszembe, hogy így egyszer már megtréfált... a VX450! Akkor egy ASUS GTX570 DCUII volt a gépben, és kb. 2 nap kellett míg rájöttem, hogynem a VGA hangosabb, hanem a teljesítmény felvétel átlépett egy határt, és az addig hangtalan VX450 tápom emiatt zajong, mivel jobban melegszik és felsrófolta a ventijét.
-
-
-
-
válasz
karesz501 #15817 üzenetére
HardverKer -képének és leírásának se lehet 100.% osan hinni a ki írt típus 11196-16-20G az biza ami nekem is meg még párunknak van és Boost Verzió alap órajel 850/1250@1,124.v Boost: 925/1250.MHz@1,250.v
Sajnos a HK -leírás hibás, mert ott 900.at írnak ez a régi OC verzió és nem SKU# 11196-16-20G néven fut
azt se merem ajánlani hogy hívd fel őket mert nemrég elmeséltem a történetemet.. keresd vissza és megérted miért mondom amit írtam
Amúgy ha valóban 11196-16-20G -t kapsz én már megtaláltam rá a 100.% os Boost NÉLKÜLI BIOS -t ha kell majd megosztom veled
-
surgyi
senior tag
válasz
karesz501 #15819 üzenetére
Na előkerestem a dobozát, SKU# 11196-16-20G, ha jól látom ez a linken szereplő kártyáé is.
Nos ez HD7950 3G GDDR5 PCI-E HDMI DUAL MINI DP WITH BOOSTEgyébként nekem semmi gondom vele, ha a power limitet feltolom 15%-ra. Ekkor akár a gyári 925MHz-en, akár ha felhúzom, az 1100MHz-en is stabilan megy, nem ugrál sem az órajel, sem a feszültség értéke!!!
-
Perillustris
senior tag
válasz
karesz501 #15631 üzenetére
Asus lett, köszönöm a tanácsokat. Egy Gigabyte HD7950-et cseréltem le, amivel tulajdonképpen semmi bajom nem volt, hozta is az elvárt számokat, stb. Vitathatatlanul jobb a minősége ennek, a ventillátor lamellái cseppet sem hajlanak (persze nem kell fogdosni). Lényegesen halkabb 100%-ra pörgetve a ventit.
Kíváncsiságból feltettem 1100-ra a GPU Tweak-kel, az F1 ben ez +8 FPS-t hozott. Mondjuk nem vagyok tuningmester, nem is igazán akarok ezzel erőlködni, de nyilván én sem akarom benne hagyni a kártyában az erejét (ahogy találóan fogalmazott valaki).
Azt viszont sajnálom, hogy már elfogyott a kupon az iPON-ban, pedig az a három játék elfért volna.
-
Varázslóó
senior tag
válasz
karesz501 #15710 üzenetére
épp hogy neméri meg már a HD8000 es... sőt... mivel nem arról szól... de még annak se éri meg aki hobby ból venné..... 165ezer volt a HD7970 en is... a HD8970 is annyi lesz azért 2db 7970 et kapsz....
és még a CF + 60% a is jobb lesz mintha megveszed 165ezerbe és 3hónap múlva... 100ezer -
lowzor
veterán
válasz
karesz501 #15639 üzenetére
Most már már láthatod, hogy nagyon is jól tetted. A Sapphire-t néha nagyon nem értem...Ilyen extra ultra költséghatékony hűtést rátenni egy 7950-re
Még egy 7750-en talán elmenne ez, de még annál is néznék, ha egy ilyen szar lenne rajta. A hőfokjaira kíváncsi lennék egy ilyen példánynak
Bár mondjuk gondolom 1,095V-on talán nagy nehezen elviszi.
-
lowzor
veterán
-
BeLucZ
addikt
válasz
karesz501 #15620 üzenetére
hardverkerrel csak óvatosan
helyedbe lecsekkolnám ott helybe, mert én most nyaliztam be de keményen a his 7970el, holnap megyek a csere asusért picit ráfizetek és direkt kibontattam ott velük hogy megnézzem jó e a portéka,de kajak nem vágom miért nem lehet annak a terméknek a képét kirakni amit árulnak ténylegesen
-
-
BeLucZ
addikt
válasz
karesz501 #15561 üzenetére
valamire biztos jó
lábat törölni tuti, de hogy általában a költséghatékonyságot jelzi, az is biztos, legalábbis nekem ez a 2-ik kék nyákos vgam, egyiken sem lehetett feszt állitani szoftveresen, ami k. idegesitő, ha jol tom a gagyibájtos windforsz edisönös vgakon is kék nyák van azokon sem lehet és nem dicsérik őket tulzottan
-
BeLucZ
addikt
válasz
karesz501 #15349 üzenetére
gondolod hogy BIOS update megoldaná? hmm, nem tudom de elég siralmas ez igy, de még ha alapfeszen birná a cata maxot akkor azt mondom egye fene, de hogy még azt se birja az gázos
megnéztem terhelésnél 1,17 V-ot kap a gpu-z szerint, érdekes a gpu z látja a feszt, miért nem tudom állitani a semmivel, BIOS frissités vagy másik bios megoldhatja a gondot? de ha nincs rajta a feszszabályzó, amit fogalmam sincs hogy tudok meg akkor cseszhetem szerintem, de hogy sporolhatják le egy ref kártyáról ezt?
(#15353) karesz501: 2 bios? az csak a caymaneknél volt nem?
-
KAMELOT
titán
válasz
karesz501 #15314 üzenetére
Akkor te ilyen példányt kaptál! Nézd nekem sem megy a 7770-en pl.1100-on. Alap 1020 és OC 1050.Úgyhogy ennyi. Valakinek meg megy 1200-at. Ez példányfüggő és nem gyártó.
(#15315) szasanyi: nálatok is ennyibe kellene kerülni csak ugye ráraknak kicsit.
Sapphire 7970 95K
ASUS 7970 102K
Áraknak nem nagyon tudok örülni mert nincs rá keretem. Habár vennék egy ASUS 7950-et.75K talicska pénz érte.
-
-
-
-
haddent
addikt
válasz
karesz501 #15191 üzenetére
Próbálom elfogadható formába önteni: ha van egy kevés kis izlésed is, akkor ezerszer jobban fog tetszni, mint a COD. Mondom ezt úgy, hogy a CoD2 az egyik kedvencem, és az is marad örökre. De a cod4 után amit műveltek, az már vicc. Kb. Fifa szintű, évente egy újabb szemetet csak vigyék már.
Jó, persze azért lehet, hogy valakinek mégis az MW3 jön be jobban, dinamikusabb, más, de szerintem lerágott csont, ráadásul saját maguké... -
Zsohi
őstag
válasz
karesz501 #14825 üzenetére
Én semmi pénzért nem vennék újra giga kártyát. Alapfeszen nem bírja a gyári órajeleket, gariztatni nem tudom, mert azt válaszolják cseréljek rajta BIOS-t, ami végülis megoldja a gondot jóval magasabb feszen... A kártyám anti-tuning király és a volatge drop, pedig megérne egy külön misét. A pénzemet vissza kérni nem tudom, mert az ingyenes AMD játékok miatt nem térítenék vissza az egészet. Soha a büdös életbe egy üres petákot nem adnák még egy giga termékért.
-
Sontir Fel
őstag
-
haddent
addikt
válasz
karesz501 #14830 üzenetére
Ajjajj.. nem is egyszer...
Egyébként én továbbra is csak azt tudom mondani amit tapasztaltam: semmi rosszat. Több gigabyte karim is volt (nem konkrétan 79xx..), és semmi gond nem volt velük soha. A hűtő szerintem kifejezetten csendesebb darab. Igaz, overclockban pl. soha nem jeleskedtek. Úgy mondanám, hogy hozzák a kötelezőt, de azt korrektül. -
ZozzHUN
addikt
válasz
Nekem most volt egy memoria hibas, kicsereltek, egy sorozatbol kaptam mindkettot. Ez most jonak tunik. Rev 1.0-ast vegyel, mert annal bios cserevel unlockolhato a feszultseg. A dobozt nem ragasztjak le, zacskon keresztul meg mar lathato hogy rev 1.0 vagy 2.1
Amugy ez a kartya is ilyen gyenge eresztesu gpu-t kapott ASIC szerint. 55% koruli volt mindketto, de gyari 1250mV-n mindketto vitte a 1125 core clockot.
-
synthattik
aktív tag
válasz
Nekem ilyen van,meg vagyok vele elégedve,alapon játékok alatt ilyen 56-57 fokos,és ilyen 36%-os ventivel képes ezt elérni.ott hangtalan,de ha húzod ott már azért megy följebb a venti,és olyan 45 körül már van hangja,de még úgy is 60 körül tartja.
Húzást értem ilyen 1100/1500-ra,amit ahogy néztem a topikban nagyjából minden kártya tud.
Nekem szerencsére eddig semmi problémám nem volt vele,de volt itt más akinek nem igazán jött be,én azt mondom vegyél nyugodtan.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Csere-Beszámítás! Asztali számítógép játékra! I5 14400F / RX 6900 XT 16GB / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- Telefon felvásárlás!! Honor Magic6 Lite, Honor Magic6 Pro, Honor Magic7 Lite, Honor Magic7 Pro
- AKCIÓ! MSI B550 R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA MSI 650W
- IBM/Lenovo Thinkpad T60
- Csere-beszámítás! Számítógép PC Játékra! I3 14100F / RTX 3060 12GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest