- iPhone topik
- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Brutál akkuval érkeztek az Ulefone X16 modellek
- Betiltották a Pixel 7-et Japánban
- 200 megapixeles zoomkamerát sem kap az S26 Ultra?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Fotók, videók mobillal
- Magisk
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
-
Mobilarena
AMD Radeon™ HD 7730 / 7750 / 7770
Új hozzászólás Aktív témák
-
djculture
félisten
válasz
dragonfx #19370 üzenetére
Ja ha jól rémlik még Abu is elemezte ezt egyszer hogy működik ez az uj energia gazdálgodás a gcn-nél.. Minden eddigi kártyánál nagyobb energia megtakaritás lehet vele elérni főleg a zerocore állapottal de a sima memóriák nem igen komálják ezt. Már a régi kártyáknál is lehettet látni ha az ember nagyon visszahúzta a memóriát akkor volt minden, csikok hibák a képen fagyás. A kártya biosában át lehet irni a standby órajeleket akkor jó lesz. De ezt csak hozzáértőnek ajánlom mert ha elszúr valamit nem fog képet adni a kártya.
-
Tournament
aktív tag
válasz
dragonfx #19365 üzenetére
8.1 alatt nekem sincs gond a 13.12vel tuningot meg elehet felejteni mindenhol őssze omlik trixxx stb...
CCC elvan qrva ahogy illik nincs fagyás se fekete képernyő
de OC halott a CCC-be *********.sys őszeomlik OC alatt..
CCC nélkül trixel 1250 / 1750 feltudtam menni 7790 dual-xel
-
-
>>>W!nman*
tag
válasz
dragonfx #19308 üzenetére
XFX450.
Elvileg nincs.
CPU I5 4570 Haswell, nehéz kihasználni
SSD Kingston V300 120GB
Memória: 2x4GB Corsair Vengeance kitAz egész gép új, Memtest bő2, de majdnem 3nap alatt nem dobott hibát a megvétel után, illetve a fagyás a memóriák egyesével történő felhasználása esetén is jelentkezett.
Most kiderül(het) a VGA para, mivel másik vga került be. Ha nem jelentkezik a probléma, egyértelmű -kell h legyen!
-
Alister71
nagyúr
válasz
dragonfx #19246 üzenetére
A másik az, hogy nem sokat nyersz vele. Az AMD se hülye, tisztában van vele, hogy tuninggal mennyi hozható a következő kategórián. Be vannak ezek jól pozicionálva. Benchmarkokban jól mutathat az a pár + pontszám, de valós fps-ben keveset jelent. Ha kevés a vga, erősebbet kell venni, mert max annyit érhetsz el, hogy a Crysis 3-ban low és meduim keverékében 25 helyett 30-al fog menni a játék. Valós előre lépést nem fog jelenteni. Pláne nem egy beszálló szintű 7750-esnél.
Én pont ezért váltottam 7870-esre, és nem azért adtam ki érte 50 ezret, mert a 30 ezres 7770-es hozta azt a szintet szénné húzva. -
raubisoda
senior tag
válasz
dragonfx #19243 üzenetére
A Set1-ben írom át a harmadikat értelem szerüen és azzal minden változik.De a lényeg a lényeg ha nem megy ne eröltesd nem éri meg.Általában ha van integrált vga meglehet őket újra flashelni ha valaki elb@sz valamit de nem biztos,hogy sikerül.Szóval ha nem akarja az igazat ne csesztesd hagyd a francba.
-
Alister71
nagyúr
válasz
dragonfx #19243 üzenetére
NE módosítsd a biost, mert meg fogod bánni. Jobb esetben lesz képed, de a win nem fogja felismerni a vga-t és folyamatosan újra fog indulni, aztán szenvedhetsz vele, hogy csökkentett módban valahogy visszarakd az eredetit, de ha nincs szerencséd, még kép sem lesz, aztán egy másik vga-val kell életre keltened dosban az elszúrt vga-dat.
-
Stonerice
őstag
válasz
dragonfx #19118 üzenetére
Nem vágod vele tönkre a procit, csak adni kell
a vccio-t vagy vccsa-t feszültséget is melette. Nemtom melyiket, olvass utána. Meg van szabva, hogy nemlehet a 2 feszültség között nagy különbség. SZóval, ha a ramfeszt emeled, akkor a másikat is kell.
GCN-es vga-k dx 11.2-t tudnak. Legújabb gpu-z is így mutatja.Helyesbítek.: VTT emeled 1,15 vagy 1,2V-ra és akkor meht a 1,65V-os ram fesz.. ezt találtam!
Ezt az én lapom sztem nemtudja állítani, de az AIsuite beadja :S
-
Gainka
őstag
válasz
dragonfx #19091 üzenetére
Nekem semmi az ég egy adta blabla , szoval semmi problémám nincs. Felraktam egyet nem cserélgetem össze vissza, nem is értem egyáltalán mindek
(#19092) Lacielvtars
Nincs ezekkel semmi gond nem aggodj. Fel kel rakni a gyárit és ha jön egy uj játék amiben problémád van akkor kell az arra kijött driver-javitást felrakni, teljesen fölösleges össze vissza pakolni egyik másikat, föleg céltalanul, söt lehet sokaknálpont ez a problem.
Persze a játékok mellet is lehet problem de az nem tuti hogy a driver miatta van, ha meg igen akkor kell ujabbat keresni, az más kérdés. -
Lacielvtárs
nagyúr
-
Thrawn
félisten
válasz
dragonfx #19054 üzenetére
Win alól szerkeszthető BIOS? Olyat hol láttál
Nagyon nem érted ezt az UEFI dolgot, semmi köze milyen GPU van a kártyán.
Ezt tudja:
Ultra Fast Boot -
-
Tournament
aktív tag
válasz
dragonfx #19013 üzenetére
Szerintem ne nyuzd szét a voltagel mert ugy jársz mint én anno lehet 2-3 honapig örőm hogy milyen jó lett de utána lehet megsül
Én 2 karit buktam anno pedig nem volt meleg csak 50 fokos és mégis behaltelőszőr az egyik 2 honapig ment a második ment 6 honapig azota csak te3szt erelyéig tuningolom azt tovább nem
hynix vagy elpida ramos a 7770ed és milyen az asic értéke ?
-
Tournament
aktív tag
válasz
dragonfx #19009 üzenetére
hát ha csak az van a lapon akkor igen
De előtte nem árt tudni milyen a vram a vga-don !
Milyen a rá flashelendő bios vram kodja !
Mert akkor ha nem a jó a biosfile amit ráakarsz rakni akkor pont az az eset van hogy nem tőlt be a kártya !
De ha a vram megegyezik akkor menni fog !
ja és mielőtt bármit is probálnál mentsd le a gyári biost mert minden kártyánál van kicsi modositás nekem pl: nem tudtam beszerezni az eredetit ami volt rajta mivel mindenkinek más a kártyája
haverom kártyályával együtt vettem az enyimet ugyan az és a bios mégse
-
Steelmanus
addikt
-
Fauno
tag
válasz
dragonfx #18969 üzenetére
Bocsi, de mi az a hwinfo?
Hibát sajnos generált, csak nem tudom, hogy ez valóban ennek tudható ez be, villogó piros pöttyök jelentek meg egy 3DMark-nál és egy kipróbált játéknál idáig, amelyek száma lényegesen csökkent, illetve megszűnt ha automatikus helyett, manuálisra állítottam a ventilátort és feltettem (70-80%-ra), vagy ha levettem 1050-re a GPU-t. Azonban a másik próbált 3 játéknál és másik 2 3DDmarknál 1170 GPU-n sem csinált semmi hibát.
-
valenc
tag
válasz
dragonfx #18955 üzenetére
Nemtudom nemértek a sandyhez annyira de szerintem azzal se menne.Amúgy nekem a laptopom sandy-s és szerintem nem véletlenül 1300-as mellette a ram míg az ivy-s procikhoz már 1600-at adnak általában.De ez mobil úgyhogy nincs sok köze hozzá.Amúgy én még haswell mellett is letojnám hogy milyen magas a ram freki tényleg semmit se ér a világon dvga mellett.Valószínű 3k-s i5-el menne amúgy.Asic nemtudom mi le vagyok maradva
-
valenc
tag
válasz
dragonfx #18951 üzenetére
Most lehet hogy hülyeséget mondok de valahol azt hallottam hogy ddr3-ból 1600mhz a max.A többi amit árulnak a boltok pl 2400-as az is csak húzott 1600-os.Tehát ezért ilyen "egyszerű" húzni egy jó alacsony időzitésű 1600-as ramot de ebben nem vagyok biztos hogy így van, ahogy írtam csak valahol ezt olvastam
De szertintem neked még mindig bőven jó ha hagyod a 1300-on semmi különbség nincs kár vele vesződni.
-
Stonerice
őstag
válasz
dragonfx #18948 üzenetére
Igen! menne neked is Z77 és P67-es lapban is 1600-on a ram. Elég jó a Kingmax ramom(bolti ). Jelenleg Cl 11-12-12-34-en megy 1,5voltal. Feszt hiába adtam neki, attól nem bírta jobban. Nem volt időm még kitesztelni alacsonyabb időzítésen. Sok idő lenne.
Hogy b75-be menne e 2133-at azt nemtudom.Szerintem sehogysem menne, de google barátunk megtudja mondani. 1600-on biztos menne Ivy-vel, illetve gondolom feltétel lehet az XMP támogatás, a memória részéről. Bár nekem manuálba van. Volt Ivy cpu-m is, és az több szorzót ad be a memóriára. Akár köztes szorzókat is, mint például a 2000mhz.Gyakorlatban játéknál semmi haszna szinte az 1333mhz feletti ramnak. Gyengébb cpunál is csak 1-3FPS különbséget mérnél, leginkább ott, ahol az alkalmazás is engedi kihasználni, és ahol a gpu nincs kihajtva.
Egyébként már javába gyártják a DDR4-et, ehogymár csak a ram miatt válts alaplapot. Ha K-s procit is akarsz, akkor mehet a Z77, hisz csak azzal tudod húzni
-
Stonerice
őstag
válasz
dragonfx #18938 üzenetére
Most mondtam! Z77-es lap. Lord vader cucai között is EZ->"Gigabyte Z77-D3H" olvasható.
Mint ahogy nálam is z77-es lap van, és az 1600mhz-s ramjaim mennek perpill 2133mhz-n.
Neked, csak akkor menne azzal az alaplappal 1600mhz-t aram, havalamilyen Ivy proci lennne benne.De a pentiumok közzül, ott sem támogatja mind az 1600mhz-t, ugyanúgy mint például Sandynál a G620-as (a linken írja is, hogy Memory Types DDR3-1066) Pentium is csak 1066mhz-n engedi járni a ramokat B, és H sorozatú lapokban.
Sandy procik hivatalosan, csak 1333-ig tudják kezelni a procikat. (még az core i7 is). Kivéve P, és Z sorozatú alaplapokkal, mert átveszi a memória irányítást az alaplap (ha jól tudom, ezért). -
djculture
félisten
válasz
dragonfx #18938 üzenetére
Pedig így van, mivel az intel mesterségesen butítja a procikat így az i3 is hivatalosan csak DDR3-1066/1333-at kezel viszont az i5 mit ad isten ha megnézed az intel oldalát DDR3-1333/1600-at...
De a ramok amúgy hogy mennyin járnak gyakorlatilag akkor számitanak ha benchmark programokban akarsz gyönyörködni a számokban vagy az integrált szutyok igp-t akarod játékra használni. -
Lacccca87
addikt
válasz
dragonfx #18897 üzenetére
Nem az engedélyem kell hanem már ezerszer el lett monda az amit kérdezel, sőt neked lett válaszolva. De amit feljön egy hasonló kérdés újra végig zongorázod az egész kálváriád.
Az hogy mit támogat az egy dolog, ha van lehetőség az fsb és szorzó állításra akkor lehetséges.
I3-540 mit támogat szerinted? 1333-at, mégis ha beleraknék egy 2000-es ramot vígan tudnám hajtani vele 2000-en.
Ismerősnek 2600K van és vígan 1800-on használja az 1600-as ramokat szóval ennyit erről a kérdéskörröl is. -
Lacccca87
addikt
válasz
dragonfx #18888 üzenetére
Nem akarlak megsérteni de blődségeket beszélsz már egy idje.
Először sírsz hogy nem megy meg szar és mi lehet a gond, elmagyarázuk aztán azzal jössz hogy elég ez neked nem fogsz 1 játék miatt fejlezsteni, aztán megint cska előhozod. Nekem ebből az jön le hogy nem hogy nem érdekelne a rivals hanem egyenesen epekedsz érte hogy normálisan fusson de nem akarsz tenni érte semmit. Utána hogy 2k-s széria nem kell neked, de a 3-4K az már drága meg lapot is kellene venni, de végül kideül hogy még egy i3 ra se lenne pénzed/költenél de azért i5 ben gondolkodsz.Ezek után még azt hozod fel hogy nem használnád ki a 2K-val az 1600-as ramokat.... pont hogy most nem használod ki semennyire és jobban jártál volna 1333 as alacsonyabb időzítésekkel, de a 2k-s is tudja csak XMP profillal mondjuk vagy manuális tunning beállítással ha jó a ram még 1800-on is mennének.
El kell dönteni hogy kell-e vagy sem és ha igen akkor pénzt költeni rá ilyne egyszerű, ha meg nem akkor nem sírni meg kérdezgetni másokat hogy de 4 maggal hogy megy meg stb...
Kaptál már bőven infot és tanácsot el tudod dönteni megéri e neked a váltás, sőt arról is kaptál hogy mire válts de az meg nem üti meg az igényeid szintjét ami meg bőven túlszárnyalja a pénztárcádat......
Összefoglalom neked röviden ha neked nem sikerült leszűrni a tanulságot:
1. gyenge a procid,
2. vga még csak elég lenne de visszafogja a cpu, magasabb felbontásokba meg főleg
3. neked bőven elég a 2K -s széria is az i5-ből használtan
4. kihasználná a 2K-s széria is az 1600-as ramod. -
Alister71
nagyúr
-
Alister71
nagyúr
-
djculture
félisten
válasz
dragonfx #18846 üzenetére
Ja procit kellene leghamarabb cserélnem de fene tudja mert 4ghz.en megy az is ha úgy akarom. Ami egy négy magos athlon2-től szerintem szintén kiemelkedő. Beraktam egy fx6300-ast helyett a multkor de nem volt az a hű de erős ez a processzor érzésem. Egy fx 8350 kellene minimum.
-
djculture
félisten
válasz
dragonfx #18843 üzenetére
Az első dx11-es széria volt a hd5, az a vicc hogy tuningban jeleskedik a cucc pont ezért is nem cseréltem még le, 750 helyett 950-en megy alapfeszen ami ennél a kártyánál nem kicsit számit. A rajta lévő memória meg ennél is durvább mert a gyári értéke 6000 miközben csak 5000-re van belőve.
-
djculture
félisten
válasz
dragonfx #18830 üzenetére
Ezen..[link]
Elég jókor jött az biztos, akkoriban már a 9600gt nagyon gyenge cucc volt kicseréltem az egész gépemet csak már új vga-ra nem futotta.. De még mindig kiszolgál a vga bőven, szerintem még az a mostani r7 r9 széria is felejtős majd utána lesz kártya nyugdijazás.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
AMD Radeon HD 7730 / 7750 / 7770
- 28nm GCN mikroarchitektúra
- DirectX 11.1 támogatás
- 128 bites memóriabusz
- ZeroCore Power
- 47 / 55 / 80W-os TDP
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 9900K 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- 15" Workstation: Lenovo Thinkpad P1 gen2 // P52s // P15 gen1 // FHD, 4K oled touch
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U7310 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook E754 - i5-4GEN I 8GB I 256SSD I 15,6" HD I HDMI I W10 I Garancia!
- LG 25GR75FG - E-Sport Monitor - FHD 360Hz 1ms - NVIDIA Reflex + G-sync - AMD FreeSync - HDR 400
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest