- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- iPhone topik
- Magisk
- Milyen okostelefont vegyek?
- Mobil flották
- Xiaomi Mi Note 10 / 10 Pro - 108 megapixel, maradhat?
- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
- Fotók, videók mobillal
- Megérkezett a Poco M6 Pro 4G
Új hozzászólás Aktív témák
-
TazLeacher
nagyúr
válasz
darál0w #13341 üzenetére
Bekapcsoltam a gépet kikapcsoltam az energiatakarékós izét, és 3.2 Ghz-en, ennyi volt a gyári fesz. Minden alapon, semmihez nem nyúltam.
Többire így hajnalban hirtelen nem tudok mit mondani.
Tehát nem normális...
Tuti, hogy "újraindul", mert bekapcsolásnál felvillan a VGA-n 4 led, és olyan 2 mp után, amikor ismét maxon pörög a venti, megint felvillan.
Ezt csak bekapcsnál csinálja (újraindításnál nem) és, ha BIOS-ban átállítok vlamit, és azt mentve indítom újra a gépet (mondjuk órajelátállítás). -
TazLeacher
nagyúr
válasz
darál0w #13309 üzenetére
Sokat matekoltam, de végül egy jó ronda lapot sikerült választani:
Asus M4A489GTD Pro usb3
Amik versenyben voltak:
MSI - de ebből egy normálisabb lap már elég vészes árban lett volna, az olcsóbbak meg nem igazán voltak meggyőzőek
AsRock - tegnapig ez volt a befutó, az AMD-s fulloos lapuk, a 890FX Deluxe4. Csak az utolsó pillanatban "vettem észre", hogy a bordák egy ventit takarnak. Aktív hűtéssel nem veszek lapot. Épp elég jól szellőzik a ház, és van benne sok csendes venti ahhoz, hogy ezt nem rombolja le egy 3 cm-es 1500rmp-en pörgő hangos izé. A lapban megnyerő volt, hogy volt rajta cmos/power/reset gomb, ezek nagyon jól jöttek volna. Az olcsóbb lapokat nem mertem bevállalni, nem tudtam, hogy mit szólnak a tuninghoz, tapasztalatot meg nem igazán találtam.
Gigabyte - elég régóta már Gigabyte-al nyomultam, AMD vonalon teljesen kizártam. A komolyabb lapjaik nekik is eszeveszett drágák, és nem igazán találtam vélenyt egyikről sem.
Asus - röpke pillanatig megfordulta a fejemben a Maximus IV Formula is, de mivel jön a platformváltás, fölöslegesnek tűnt. Sajnálom, hogy a jelenlegi lapon nincsenek a kapcsolók, de ezért meg nem fizettem volna annyi pluszt. A választottamról a külföldi oldalak elég jókat írtak, és ahogy beleolvasgattam a fórumokba tuninggal sem volt gond. Tehát ezért született ez a döntés.
Lehet nem kellett volna 890-es lapot venni, de a régebbi lapok is 25K körül voltak, ennyi pluszt megért, hogy egy relatív friss lap legyen. (Megjegyzésképpen a PH-s teszt volt az olvasottak közül a legnegatívabb, tehát a véelményem nem ezen alapult.) Egy bajom van, hogy rohadt ronda a lap....ezzel majdcsak megbarátkozom valahogy.
-
-
lsc
nagyúr
válasz
darál0w #13235 üzenetére
X2-es prociknál ha feloldod az alapon nem működő magokat akkor így ismeri fel a cpu-z, aida és a többi program is.
Ezt írtam, talán ha még egyszer elolvasod rájössz, vagy csak én nem értem amiket írtál.
Amit írtam nem zárja ki ezt :x3 athlonnál is Bxx az elnevezés., ráadásul nekem mintha rémlene athlon x2@x4 , sőt athlon x2@ phenom x4 is, tehát ezért nem értem az elsőt. -
-
Winne
nagyúr
válasz
darál0w #13152 üzenetére
Most végigolvastam elég sok tesztet, a 1155-öt nagyon jónak mutatják, 2500 különösen jónak tűnik, tehát a 2400 lenne most a jó választás nekem ár/értékben.
A 1156 viszont még egy vakfolt, azok lényegesen gyengébben muzsikáltak...
Ezek közül elsőr eez az egy maradt versenyben: [link]
-
Winne
nagyúr
-
-
Ger_man
senior tag
válasz
darál0w #12920 üzenetére
Sziasztok,
Ma nagytakarítást végeztem a gépben... bár nem volt azért dúrva a helyzet, talán a tápot kivéve
És hát újrapasztáztam a procihűtőt is, sokszor olvastam már itt prohardveren, hogy nagyon vékonyan kell csak használni a hűtőzsírt...Hát most úgy is csináltam, felkenés után egy keményebb fényes felületű papírral lehúztam a végén a felesleget, ezt mind a hűtőn (OCZ Vendetta2) mind a proci (X4 20 @ 3.4Ghz 1.400V) kupakon megcsináltam, tényleg úgy nézett ki mintha nem is lett volna rajta... És hát jöhetett a prime, és valóban 2-3°C fokot jelentett a dolog... persze nem eget rengető a változás... de azért érdeme kipróbálni
Ger_man Out.
-
Attila8006
aktív tag
válasz
darál0w #12847 üzenetére
igen sajnos az..de nemtudom én sem hogy mi okozhatja..mondjuk ami cpu-z adatot megadtam az normális?
most buta kérdés..nem lehet hogy emelnem kellene a proc frekvenciáján?vagyis kicsit tuningolni?vagy azt inkább netegyem?
még nem találkoztam ilyen gonddal.De minden hibátlanul és fagyás mentesen megy,csak irritáló ez a hang.. -
Willanyász
csendes tag
válasz
darál0w #12796 üzenetére
Tegnap ahogy olvasgattam a fórumot,pont egy Phenom 955 tuningban segédkeztetek és ott olvastam hogy az NB feszültségét 1 picivel feljebb kell emelni még alaphangon is némelyik gépnél.És lám csodát azóta jónak tűnik de még nem akarom elkiabálni.Ha tuningra adom a fejem meddig lehet emelni ezt a feszt? És menyire érdemes 2000-ről felállítani?
Válaszotokat előre is köszönöm. -
-
ilovedigweed
senior tag
válasz
darál0w #12716 üzenetére
DIMM1: Kingston 9905403-171.A00LF 2 GB DDR3-1333 DDR3 SDRAM (8-8-8-22 @ 609 MHz) (7-7-7-20 @ 533 MHz) (6-6-6-17 @ 457 MHz)
DIMM2: Kingston 9905403-171.A00LF 2 GB DDR3-1333 DDR3 SDRAM (8-8-8-22 @ 609 MHz) (7-7-7-20 @ 533 MHz) (6-6-6-17 @ 457 MHz)
Ezeket most másoltam ki everestből, Vagy inkább megnézzem a modelszámot és arról kikeressem neten?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Időjárás topik
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- Spórolós topik
- Milyen TV-t vegyek?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- TCL LCD és LED TV-k
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy A41 64GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T480s - i7-8GEN I 16GB I 256GB I 14" WQHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- REFURBISHED és ÚJ - HP Thunderbolt Dock G2 230W docking station (3TR87AA)
- Azonnali készpénzes AMD Ryzen 1xxx 2xxx 3xxx 5xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest