- Fotók, videók mobillal
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Külföldi SIM-ek itthon
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Így lesz tégla a porszívódból - a Roidmi csődje
- Nem nyílnak a Foldok?
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
Új hozzászólás Aktív témák
-
tapppeeer
tag
Sziasztok!
A 955 BE procimnál kell valamit trükközni beállításokkal - értem ezalatt, hogy kell valamit AUTO-ról manuálisan átállítani, vagy ez csak a nem BE-s procikra vonatkozik?
Valamint nekem is feljebb kell feszelnem a CPU NB VID-et, ha van egy kis bizonytalanság tuningnál?Köszi!
-
tapppeeer
tag
válasz
Ger_man #11525 üzenetére
Köszi!!!
A dual core optimizer telepítése megoldotta a problémát!
A franc se gondolta volna, hogy a négymagosnak is kell ez a progi... korábban is volt hasonló jelenség 2 magos AMD procival, de ott játszhatóak voltak a játékok, csak időközönként berángattak... de mindenesetre ez akkor is fura, hogy tuning nélkül, dual core optimizer nélkül minden f@szán megy, tuningolva pedig már kell a dual core optimizer... hogy mik vannak!Mégegyszer köszi a tippet, eszembe se jutott volna ez a lehetőség!
-
tapppeeer
tag
válasz
Ger_man #11525 üzenetére
Hali!
32bites XP-m van. Minden energiagazdálkodási cucc ki van kapcsolva a BIOS-ban is. Az a fura, hogy 3,2GHz-en, tehát alapon minden frankón megy... csak szorzót emelek 3,6GHz-re és az említett játékok használhatatlanok lesznek... bár érdekes, hogy a Bad Company 2 meg teljesen jól megy 3,6Ghz-en is... nem értem. Majd még próbálkozok valamit variálni a BIOS-ban, mert csomó dolog "Auto"-n van, és lehet, hogy manuálisan kéne beállítani pár dolgot, amikor tuningolok.
-
tapppeeer
tag
Sziasztok!
Egy számomra nagyon érdekes dologgal találkoztam... néhány játék (Medal of Honor, Need4Speed Hot Pursuit, Tom Clancy's Splinter Cell Conviction) játszhatatlan volt 1680*1050-ben, kicsit fura volt... először a GTX460-as Nvidia High Definition Audio driverre gyanakodtam, hogy összeakadt a hangkártya driverével.
Most viszont rájöttem a probléma okára. Phenom II X4 955-öm van, felraktam 3,6GHz-re, mondván ez nekem tökéletesen elég. Prime simán ment, a hőmérséklet Everest szerint 48°C-ra ment fel Prime alatt. Mint most kiderült ezért szaggattak, vagy inkább meg sem mozdultak a játékok, mert tuningolva volt a proci... találkozott valaki hasonlóval? Eddig azt hittem, hogy kifagynak a játékok, vagy újraindul a gép, de azt, hogy játszhatatlanul szaggatnak a tuning hatására, álmomban sem gondoltam volna.
Van erre valami gyógyír, vagy esetleg van valami köze az akadáshoz, hogy az alap 1,4V (amit kicsit sokallok alapnak) helyett a 3,6GHz-re tuningolt procit csak 1,35V-on hajtom?
Azt hittem, hogyha nem bírja a proci a tuningot, akkor kifagy a rendszer, nem pedig elkezd szaggatni?! Vagy esetleg nagyon megnő a hőmérséklet a tuning hatására, csak az Everest rosszul jelzi ki? (Bár ez utóbbit nem hinném, mert a BIOS is nagyon kevés hőmérsékletet ír ki újraindításkor...)Köszi előre is a válaszokat!
-
tapppeeer
tag
válasz
darál0w #11138 üzenetére
Köszi a választ!
A kérdésem még, hogy mennyi az alapfesz a 955 BE-nél? Lehet hinni az alaplap BIOS-ának, hogy 1,4 V? Egyébként megrendeltem a Hyper 212+ hűtőt, köszi a tanácsokat... azonban sajna utólag néztem meg, hogy ez jóval magasabb a Hyper TX2-nél. Ez azt jelenti, hogy nagy valószínűséggel nem fog beférni a házamba (Cooler Master Elite 331)...
-
tapppeeer
tag
válasz
darál0w #11132 üzenetére
Köszi a választ! Az igazság az, hogy csak este fogom beüzemelni a procit... Egy Cooler Master Hyper TX2-t rakok rá. Ez a hűtés elegendő a 3,6GHz-hez (esetleg az általad említett 4GHz-hez)? Ha nem elég a 4 gigához, akkor milyen hűtőt javasolsz? Mondjuk azt, hogy kábé 10 rúgó a keret egy jobb hűtésre...
Köszi mégegyszer!
-
tapppeeer
tag
Sziasztok!
Ma jött meg a 955 BE procim. A kupakon a következő adatok találhatók:
AMD Phenom II
HDZ955FBK4DGM
CACAC AC 1033FPMW
9J48963H01101Ebből milyen következtetések vonhatók le, mind általánosságban, mind tuning szempontjából?
Ha mondjuk a célom a 3,6GHz-re való tuningolás (jó eséllyel), akkor hova kell húzni az NB-t, meg a HT-t? Nekem ugyanis ez nem tiszta, még a tuningleírást elolvasva sem... egyáltalán, ha ez utóbbi kettőt húzom alapbeállításokról egy 3,6GHz-re húzott proci esetén, akkor mennyi sebességnövekedést adnak, vagy hogy van ez? Van valami arány a 3,6GHz, és a HT, valamint NB órajele között? Hangsúlyozom, hogy szorzóbabrálással akarok tuningolni...Köszi a választ előre is!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Házimozi belépő szinten
- E-roller topik
- Fotók, videók mobillal
- MasterDeeJay: Natív 3Dfx Glide Windows11 alatt Voodoo1 és Voodoo2-vel.
- Milyen széket vegyek?
- Azonnali notebookos kérdések órája
- Vezetékes FEJhallgatók
- sziku69: Szólánc.
- További aktív témák...
- AKCIÓ! MSI Z370 i5 9500 16GB DDR4 512GB SSD RX6600 8GB Cooler Master MB510L Chieftec 500W
- BESZÁMÍTÁS! Asus Maximus VIII Hero i7 6700K 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700 XT 8GB Zalman i3 NEO 700W
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490s - i7-8GEN I 16GB I 256SSD I 14" WQHD HDR I Cam I W11 I Gari!
- MikroTik CCR1009-7G-1C-1S+ Cloud Router
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest