- Xiaomi Mi 9 SE - csúcsimitátor
- Samsung Galaxy S24+ - a személyi asszisztens
- Telekom mobilszolgáltatások
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Jolla és SailfishOS tapasztalatcsere
- Google Pixel topik
- iPhone topik
- Végre bemutatkozott a Google Pixel 4a
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
Új hozzászólás Aktív témák
-
Raggie
őstag
válasz #48613632 #24503 üzenetére
Sajnos a Google önmagában nem segít. Értő keresési készség és a leírtak ellenőrzése is kell hozzá, hogy segítsen.
Az általad beidézett részt inkább nem minősíteném, mert előttem már megtettők elegen. Maradjunk annyiban, hogy kesebb benne az igaz kijelentés, mint a hamis.Clint Eastwood FTW
-
senior tag
válasz #48613632 #23569 üzenetére
A rosszabb kijelzőhöz igazodik a kártya valahogy, így a Freesync - bár úgy tűnhet, hogy be van kapcsolva - tuti OFF.
Talán két azonos kijelzővel és azonos beállításokkal tudna működni.Ugyanez van, ha ki is van kapcsolva, akkor is addig kaki marad, amíg ki nem húzod a második monitort.
-
PuMbA
titán
válasz #48613632 #21181 üzenetére
Ez előtt én is értetlenül állok, kevésbé tartom jó vételnek ezeket a kártyákat Viszont még ma is tartják a frontot teljesítményben a 8GB ellenére, csakhogy kérdés, hogy meddig. Inkább ajánlok 6700XT-t helyettük a milyen videókártyát vegyek témában, ha épp oda tévedek.
[ Szerkesztve ]
-
Maelephant
aktív tag
válasz #48613632 #19234 üzenetére
Nézz be a Windows 10 fórumba, részletesen leírom, hogyan konvertáltam a mbr2gpt tool-lal a rendszermeghajtóm (tiszta UEFI-re akartam átállni végre CSM/Legacy módról). A szükséges partíciókat létrehozza a parancs a rendszerlemezen, kivéve a 16 MB-os MSR partíciót, ezzel kapcsolatban nincs egyértelmű info a neten (mármint hogy mennyire van egyáltalán szükség erre a partícióra, miközben működik nélküle az UEFI/GPT üzemmód/rendszerlemez, illetve hogy a MS miért hallgat arról, hogy a saját tool-ja sem hozza létre, miközben kb. lényegesnek, mellőzhetetlennek állítja be a mindenféle tudásbázisban, leírásokban). Így nem kell újratelepítened a belakott rendszered, gondolom, ezért szeretnéd meglépni.
-
senior tag
-
nagyúr
-
senior tag
válasz #48613632 #19231 üzenetére
Igazából nem tudom mire alapozza ezt az állítását a kolléga (ettől függetlenül lehet, hogy igaza van), de ha van rá időd (és elegendő tárhelyed) akkor egyszerűen csinálhatsz egy biztonsági mentést a rendszerpartíciódról és kipróbálhatod, hogy működik-e.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
-
BeZol
őstag
válasz #48613632 #18843 üzenetére
Mindfactory-s mai napig eladott mennyiségek:
Náluk TUF és ROG STRIX 6700 XT sztem nem is volt kapható, mert kb. gyártani is alig gyárthattak belőle, én legalábbis német és spanyol webshopokban sem igazán láttam...
Ezek után nem csoda, hogy alig találsz eladót ASUS-okból, Powercolorok-ból meg sokat látsz (toronymagasan ebből adták el a legtöbbet, és nem csak 6700 XT vonalon...)
Nvidia vonalon annyi előnye van a STRIX-nek a TUF-hoz képest pl. 3080as vonalon, hogy 2x8pin helyett 3x8pinesek, ezért a TDP-keret jobban kitolható.
AMD-nél ez kvázi tök8, mert MPT-vel ez megkerülhető.
Nvidia-aknál meg az OC-nak nincsen sok értelme, mert csak zabálnak, de alig gyorsulnak (AMD-k sokkal jobban skáláznak), szóval szinte csak azért éri meg a Strix, hogy az e-pénisz nagyobb legyen, meg mert xy-nak az éppen jobban tetszik, esetleg full strix buildet akar összedobni.[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz #48613632 #18838 üzenetére
Asus TUF 6900XT-ről volt szó! Lehet nem figyelted az előzményeket, mondjuk akkor nem értem miért válaszolsz valamire, ha azt sem tudod mire válaszolsz!
Volt 6800XT TUF-om és a jelenlegi 6900XT Devil(aminek állítólag a leg jobb a hűtése az összes 6XXX szériában) mind 2 kártyát használtam 400-450W terhelésen, a TUF-nak nagyobb a bordája így nem kellett annyira pörgetni magán a ventiket, így némileg csendesebb volt mint a DEVIL
És van ROG STRIX 3060Ti-m is(itt is ugyan az a hűtés még a 3090Ti-re is ugyan ezt teszik), valóban baromi nagy, stabil, és nehéz hűtésű kártya!
De nem jobb semmivel a ROG STRIX hűtése sem mint a TUF, ha pedig magát a TUF és ROG SRTIX kártyákat akarod össze hasonlítani nézzél meg olyan teszteket ahol leszedik a VGA-ról a hűtéseket és látod magát a VGA PCB-jét, megnézel egy azonos típust pl: 3080Ti TUF és ROG STRIX, 1:1.ben ugyan az a kártya, csak a hűtésük más.
Szóval ne gyere a rizsa szövegeddel hogy a STRIX az űberkirány a TUF meg csak egy átlag népkártya, mert rohadtul nem így van, ugyan azt kapod a STRIX-el is csak más a hűtés rajta, sőtt még a ventilátorok is ugyan azok a TUF és STRIX-en, csak a borda más és a műanyag/alu burkolat.
De megyek még tovább a STRIX-en találsz a hűtésen műanyag elemeket is a TUF-on FULL Alu az egész.a Sapphire Nitro+-t meg ne is vegyük egy kalap alá mert köszönő viszonyba sincs egy TUF kártyával, a NITRO széria az RX580 szériánál még valóban jó volt azóta meg egyre szarabb minőség!
[ Szerkesztve ]
-
Moby
addikt
válasz #48613632 #18840 üzenetére
Én azt látom, hogy nincs olyan gyártó, termékcsalád, márkanév, bármi, ami garanciát jelentene bármire. Sz adott termék felhadsználói tapasztalataira lehet némileg építeni, de azok is csak az adott termékre jelentenek mintavételt, és ha az esetleg jó is, az semmit nem jelent egy másik termékére nézve a gyártónak, márkának, bárminek. Nagyjából ugyanazt a szart próbálja mindenki kipaszírozni nagyjából ugyanazért az árért.
-
Moby
addikt
válasz #48613632 #18838 üzenetére
Ez szerintem inkább csak marketing. Strixem utoljára 1080Ti-om volt megjelenéskor, hát az szép kövér fos volt, ki is adtak belőle javított változatot, de az sem volt sokkal jobb. A TUF-om nem ismerem, csak egy 3060 volt belőle, ami meg egy annyira gyösz, hogy elrontani se lehetett
-
nagyúr
válasz #48613632 #18835 üzenetére
Előbb próbálj ki egy ilyen ASUS TUF kártyát utána véleményezd!
Egálban van a hűtése a RED DEVIL.el, vagy még talán picivel jobb is nála!
Maga a VGA.is teljesen rendbe van, semmivel nem gyengébb mint az említett ROG STRIX, amúgy meg sajna 6900XT ből nem készült léghűtéses ROG STRIX, csak a kacak AIO.s hűtésű.
-
blaca83
őstag
válasz #48613632 #18788 üzenetére
Munkára (Photoshop,Lightroom) és játékra van használva a gép, de azért írtam kifejezetten a Batttlefield-et, mert mással nem játszom.
@fanti:
Nekem egy 144Hz -es Acer Predatorom van, így a 144 FPS lenne megcélozva.
Videóteszteken brutál a 6900XT és szinte el sem hiszem, hogy Ár/Érték/Teljesítmény arányban ennyivel jobb jelenleg, mint egy 3080-3080TI.@ADAM1337:
27"-on WQHD felbontás van nálam.
Igen, kicsit tartok ezektől...!A technika eszköz. Egy gép. Amely nem ad semmit, és nem vesz el semmit. Az ember az, aki a technikával rombol vagy épít.
-
nagyúr
válasz #48613632 #18718 üzenetére
3állása van a kapcsolónak.
Silent, Performance, és Szoftver, TriX progival tudod ilyenkor váltani a Silent és Performance módot.
És MINDEN VÁLTÁS UTÁN KELL EGY GÉP UJRAINDÍTÁS! Hogy a választott bios töltődjön be!
És valóban 2 bios van nem csak annyit csinál a kapcsoló hogy hangosabb lesz a venti tőle!
[ Szerkesztve ]
-
belaazallat
addikt
válasz #48613632 #18706 üzenetére
Adatlapján ott van, 5600G, ha jól tévedek az egy IGP-s 3600-as proci.
"Ha valami el tud romlani, az el is romlik. Ha nem tud elromlani, akkor oda kell adni Bélának, és el fog... ;]" by peterkeT \__/ Online FPS nick: Celpont \__/ Minden út járható. ... Harckocsival! Hummer rulez!
-
R3laX
addikt
válasz #48613632 #18692 üzenetére
Néha csekkoljátok a hivatalos kártya oldalát is, az a legegyszerűbb [link] . Kicsit lejjebb tekerve ott is van a megoldás "Bios switch". 3-as Software mode Performance (default) / Silent mode.
Szvsz. akkor érdemes átváltani fizikálisan performance-re, ha átflashelnéd azt, mivel teljes egészében megegyezik az alapbeállítással. Előző tulaj biztos átrakta Secondary-ra szoftveresen Trixx-ben, ami viszont a silent és visszavesz az alap sebességből.
-
belaazallat
addikt
-
belaazallat
addikt
válasz #48613632 #18689 üzenetére
GPU -z szerint több érték nem egyezik pl: pixel filrate, texture fillrate, Órajelekről már nem is beszélve. Se a default se a boost. Szerkesztettem az előző hsz-em, ott a gpu-z kép.
PH tesztben szerepló kártyának megint más értékei vannak. [link]
[ Szerkesztve ]
"Ha valami el tud romlani, az el is romlik. Ha nem tud elromlani, akkor oda kell adni Bélának, és el fog... ;]" by peterkeT \__/ Online FPS nick: Celpont \__/ Minden út járható. ... Harckocsival! Hummer rulez!
-
belaazallat
addikt
válasz #48613632 #18679 üzenetére
Bios kapcsoló milyen állásba van neked a kártyán, nem kapcsoltad véletlen át?
Én is Full HD-ben játszok, én a GPU hotspot-ot akarom lejjebb szorítani.
-
belaazallat
addikt
válasz #48613632 #18670 üzenetére
Köszönöm szépen!
Jóval kevesebb a GPU score-od, pedig erősebb a procid. Alacsonyabb a GPU hotspot is 15fokkal, mert kevesebb feszültséget is kap. Teljesítmény korlát is jóval alacsonyabb, mint nálam. Neked 130W, nekem 145W amit kitoltam 174W-ig.
-
belaazallat
addikt
válasz #48613632 #18613 üzenetére
Üdv! lőnél egy timespy tesztet HVinfóval? mint itt: [link] Köszi!
-
ScomComputer
veterán
-
ScomComputer
veterán
válasz #48613632 #18613 üzenetére
Töröld le a "Trixx"-et a ..csába, és tegyél fel valami normális monitorozó sw-t pl. msi ab...itt a topikban ha visszakeresel tettem fel/linkeltem egy új beta verziót...vagy magát a radeon osd-t nézd...akkor mit mutat..
Én szereltem már pár gépet 6600XT-vel is de soha nem ugrált load alatt semmi(jó változik pár %-ot,na de nem drasztikusan) pláne játékok alatt...itt #18612 a képen is látod a beállított maxon megy végig..[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Relatív gyári teljesítmények:
● RX 6400-hoz képest
● RX 6500 XT-hez képest
● RX 6650 XT-hez képest
● RX 6750 XT-hez képest
● RX 6950 XT-hez képest
Fogyasztási keret állításához:
● MorePowerTool
/link a weblap közepe fele/
● MorePowerTool leírás/guide, mit hogyan, miért !!!
Aktuális AMD driver:
● AMD.com
EXCEL-tábla topiklakók méréseivel:
● [LINK]
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest