Hirdetés
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Amazfit T-Rex 3 Pro – világítós dínó
- CES 2026: A tévékben is okosabb lesz a Gemini
- Visszatérnek a Samsung tervezte CPU-magok és GPU az Exynos 2800-ban?
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Milyen okostelefont vegyek?
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
Új hozzászólás Aktív témák
-
ryori
senior tag

-
Vartanus
őstag
válasz
AxBattler
üzenetére
Egy 2x4GB-os KIT esetén már alig van különbség az 1600 és 2133 között, szóval egy i3 alá 2x4Gb ram max 2000-el olcsóbb mint AMD APU alá a "gyors" 2x4Gb-os 2133-as ram.
Alaplapot is lehet olcsón kapni, az új Kaverik meg már gyári coolerrel is igen jók. (de apróról lehet hűtőt is jó áron szerezni.)
Szvsz egy i3-as konfig nem olcsóbb mint egy A8 7600-os, sőtt. -
AxBattler
félisten
válasz
Vartanus
üzenetére
Volt róla szó valamelyik cikk alatt, hogy új memóriamegoldáson dolgozik együtt az AMD más cégekkel, csak mire mainstream termék lesz belőle, az legalább 3-4-5 év.
Nem csak az APU-ról van szó, egy A8 tényleg jó vétel (főleg apróról, újonnan), de ehhez jön még a gyors DC-s RAM, és az esetleges plusz cpu-cooler.
-
Vartanus
őstag
válasz
AxBattler
üzenetére
Az hogy még megfizethető,de mint fentebb írtam még a DDR4 3200 is harmatos GB/s értéket ad még a HD 7750 70-72GB/s értékéhez viszonyítva is.
Az hogy előbb vagy utóbb át kell állni a DDR4-re az AMD-nek is ez világos,de kéne már valami ütős megoldás a memória sávszélesség gondokra.Azért egy A8 7600 szerintem jó ár/érték aránnyal bír, már az A10 7700K ára sem vészes.
Úgy gondolom az lenne a jó, ha az AMD végre meglépné azt amit az FM2-nél akart, hogy az A szériás és FX platformot egyesítse az FM3/FM4 foglalaton. -
Z10N
veterán
Tudom, pont azert vettem azt, mert volt 1866-s memoriam. Viszont sajnos valamiert nem megy (korabban mar megirtam).
-
PuMbA
titán
A 7400K-nak a maximális támogatottja a DDR3-1866, szóval tényleg dob rajta
A8-7600-tól támogatott hivatalosan a DDR3-2133.AxBattler: Én egy 7400K-ban (256 SP) vagy egy A8-7600-ban (384SP) gondolkozom, de akkor a refresht már megvárom, mert talán addig jön az Intel Skylake aztán, hogy melyikre esik a választás....
-
AxBattler
félisten
-
Deba13
újonc
válasz
üzenetére
mindent megfelelően csináltam ( + nullról új ssd vel is teszteltem )... valami bios beállítás lesz szerintem, csak nem tudom mit kellene piszkálni.. A procit meg ha cseréltetem is akkor sem biztos, hogy meg lesz oldva továbbá az még + 2 hét minimum addig meg nincs gépem...
-
Deba13
újonc
lenne egy olyan problámám, hogy a (7850k procis alap fesz en a 2400(jelenleg1600) as rammal null tuning)
vettem hozzá egy giga r9 270x oc 2gb videókártyát. Amint teszteltem volna, vagy játék(indítás során)
a videókártya kikapcsol már minden volt tesztelve(alkatrész) külön külön semmi hiba már alaplapot is cseréltem gariba hátha, de a hiba még mindig fennáll. A gép működik tovább, csak a karit lövi ki.
gariztassam a procit is vagy van valami ötlet?? -
lenox
veterán
válasz
AxBattler
üzenetére
Igen, gyari. De ugy ertem, hogy default beallitason nem hogy teker, hanem kb. 40 masodperc utan kikapcsol, hogy tulmelegedett. Az gondolom nem normalis, nem? Akar allhatnek a biosban 2 orat is (ha az elso percben nem kapcsolna le). A huto is bazi meleg, szoval azt kizarnam, hogy nem jo a pasztazas, huto felrakas stb.
-
lenox
veterán
Vettem tesztelgetni egy A8-7600-at meg egy Asrock FM2A78M-ITX+ lapot. Ugy kezdodik, hogy ha belepek a bios-ba es varok, akkor szepen elkezd felmenni a homerseklet es egy ido utan lekapcsol a gep. Ha atallitom 45 wattra, akkor nem allitja le magat, de windows update alatt is suvit a ventije. Gondolom nem jo feszultseget kap, elkezdtem levenni a biosban, meg az orajelet is levettem, igy mar nem suvit.
Van olyan utility, ami ha esetleg a biosban hulyeseget latok, akkor azert a valos feszultseget megmutatja? Milyen feszultseg korulre lehet lemenni kb? -
PuMbA
titán
Kaveriben nincs, mert GCN 1.2-es
Tesztekben egyébként tisztán látszik, hogy az A10-7850K és az A8-7600 között alig van különbség GPU teljesítményben, tehát már a 384 GPU SP is kimaxolja a memória sávszélességet
Elszámolta magát az AMD, mert így nincs sok értelme az 512 SP-s nagyobb GPU-nak....ráadásul tuningolva eszik a proci vagy 150W-ot, szóval brutálisan szar hatékonyságú lesz az egész. A8-7600 lett az arany középút, ami alig lassabb az A10-7850K-tól, de jóval kevesebbet eszik (45W, 65W) és a memóriasávszélességet is teljességgel használja. -
Joe.36
addikt
válasz
AxBattler
üzenetére
Ha ilyen lenne az APU és normális áron, mindenki azt venné, és nem drága VGA-t. Vagyis nem lesz ilyen...
Pedig de jó is lenne egy ilyen speciális AMD APU Pc-be FM3+ ba mondjuk.

Processzorarchitektúra
AMD Jaguar
Processzormagok száma 8
L2 gyorsítótár mérete 2 x 2 MB
Integrált grafikus vezérlő AMD GCN architektúra
CU-k száma 18
Shader részelemek száma 1152
Textúrázó csatornák száma 72
Beágyazott memória 32 MB ESRAM -
ESRAM sávszélessége 102 GB/s -
Rendszermemória kapacitása 8 GB
Rendszermemória típusa GDDR5
Memóriabusz 256 bit
Rendszermemória effektív órajele 5500 MHz
Rendszermemória sávszélessége 176 GB/s -
ryori
senior tag
Nos, vizsgáltam a frekvencia ingadozást tovább, 1. kép:
[link]
Ez az alap ingadozás jelentkezik az energiagazdálkodás miatt, amit 90% megoldott. ok
Viszont a gpu-t terhelve még mindíg 2600mhz-re esik vissza az órajel, a cpu és igp voltage-t allul feszeltem amennyire lehet, a hwinfo és aida szerint is a fogyasztás nem lépi túl a 65w-t, és hát nem is közelíti nagyon, így még mindíg értetlenül állok a dologhoz, 2. kép: [link] -
Vartanus
őstag
Az amiről beszélsz a Delta Color Compression és a Kaveriben nincs benne, mivel a Kaverit hamarabb mutatták be mint magát az eljárást, az eljárás csak a Carizzo SoC APU-kban lesz benne.
Szerintem a nagy áttörés a HBM memória lesz:"A HBM egyébként egy olyan széles I/O interfésszel rendelkező, egymásra tokozott DRAM lapkákból álló koncepció, amely az adott processzor által használt tokozásra kerül, a fizikai összeköttetést pedig nagy sűrűségű interposer biztosítja. Az I/O konfiguráció a GDDR5 x32 opciójához viszonyítva itt x1024 is lehet. A HBM-hez persze jóval kisebb adatátviteli sebesség is társul, de az extrém széles memóriabusz ezt bőven ellensúlyozza."
-
AxBattler
félisten
No igen, ha az APU-knak is olyan lenne a memóriaellátottsága, mint az új konzoloknak, akkor rögtön más lenne a leányzó fekvése.
Röhögnék, ha a Carrizo rögtön DDR5-tel jönne, de ez persze lehetetlen.
(#2473) Vartanus
A két vállalat szerint a HBM a csúcskategóriában való bemutatkozás után nagyjából 2-3 évvel már megjelenhet a középkategóriában is.
Kár. -
Z10N
veterán
Ezert akarnam en is az 1866-t eroltetni. Hallottam mashol is hiaba emelkik az igp orajelet nem profital belole, mert nincs mivel "etetve" a keves savszel miatt. Ugy nez ki ezen a ddr4 se fog sokat valtoztatni. A gcn1.3-nal (R285) volt egy textura tomoritesi eljaras ami kimeli a savszelt, ez benne van a Kaveriben? Meg is nezem a cikket.
-
AgFRjkUZT_3
tag
Visszatalálósbejegyzéscsakneolvasdsemmiértelme
-
Joe.36
addikt
Tapasztalatom szerint hiába emelem egekbe a CPU, IGP értéket (A107850K) sajnos vissza fogja a szük memória keresztmetszet, 35-40 GB/Sec.... Játék közben.... És ezen a nagyon gyors memória is alig segít valamit...
-
Z10N
veterán
A kelleganak alaphutovel birta a cpu/igp tuningot. Akkor ennek a nagyobb bordanak siman kell vinnie. Az irta az elobb a forumtars, hogy ~1200-ig ment az igp-vel, pedig az meg nem is GCN-s. 6400 az mar extreme
4,8GHz mar korrekt lenne szerintem. Kerdes ez a TDP limit mennyire piszkal bele a dolgokba. 45W TDP-t probaltad mar? -
ryori
senior tag
ha teszel rá egy komolyabb hűtést, még az igp-t is lehetne húzni, de az így gyárival nem mertem. így van játékok alatt 50 fok maximum. minden gyári frekik stb most, turbo core on, amd application power cucc off, c6 state off.
////////////////////////////
Uefiben 6400mhz-t ír maxnak, egy jó lappal, jó hűtéssel, vajon bírná stabilan?
-
Z10N
veterán
válasz
üzenetére

Errol beszelunk ugye? Hofok? Egy kb. 3 cm magas alu borda. Viszont koszonom az ertekeket, ki fogom probalni oket. Ahogy neztem az IGP-nek csak fix frekit lehet adni, de eleg sok van. Raktam ra egy nagyobb gyari amd coolert, meg egy 12cm-s hazhuto a pici hazba, alapon jar mindegyik. -
ryori
senior tag
4500-ig mertem felhúzni, gyári hűtővel terhelve sem rossz, igaz azt tudni kell hogy TDP limit miatt 2600mhz-re vissza veszi az órajelet ha a gpu része is terhelve van
minden féle,fajta módon próbáltam ezt kilőni, de semmi.
de a játékok jól futnak, szóval nem panaszkodom
render közben nem használ gpu-t így gyors.
Ja hogy 1866-os hm... -
Z10N
veterán
válasz
AxBattler
üzenetére
Ertem. Nos ugy voltam vele hivatalosan tamogatja az APU es a lap is. Nem vartam a csodat, csupan a minimumot. Ez egy regebbi ddr3 kit, viszont ebben a konfigban ki is tudnam hasznalni. Jot tenne a savszelessegnek. Mar adtam neki 1,65V-t ugy sem mukodik. Az MSI support se tudott mondani semmit. Probaltam egy modullal a ket slotban kulon. Plusz fesz, 2T, auto XMP. Zavar, mert nem hozza az elvarhatot. Semmi tuning nincs meg, alap minden a BIOS-ban.
-
AxBattler
félisten
A 10k-s kategória - gyártótól függetlenül - szerintem ilyen, nincsenek csodák. Semmi baj az olcsó lapokkal, jó kis konfig építhető köréjük, de ne csodálkozz, ha 1-2 funkció köhögve megy csak.
Jól láttam, a Te RAM-jaid pont egyik listában sem szerepelnek?
Próbálj meg 1,65V-ot adni nekik, az még nem gáz, hátha úgy beveszi az 1866Mhz-et. Dual-ban az pont jó is lenne. -
frankie!
őstag
És még az érdekelne, hogy a DualGraphics működik-e MadVR alatt?
-
Z10N
veterán
válasz
AxBattler
üzenetére
Miert "kokany", indokold kerlek. Az MSI-vel eddig nekem nem volt bajom. Kiveve most ezt. Igen 10k volt. Olcson akartam egy gepet osszerakni htpc-nek, vmi gond van ezzel? Emellett a lap igen csak kis meretu, ami szempont volt (22.6 cm x 17.3 cm). A termekleirasban ez szerepelt hivatalosan: Supports DDR3 1333/1600/1866/2133(OC) MHz az ujabb BIOS-ban mar 2400 is szerepel. Van egy kulon csak memoriakkal foglalkozo lista normal es OC. Semmi massal nincs gond, patent kis lap. Milyen problemak fordulnak elo? A58/A68/A78/A88-ra nem volt szuksegem.
http://www.msi.com/support/mb/A55ME33.html#support-mem
http://www.msi.com/support/mb/A55ME33.html#support-ocmem -
frankie!
őstag
Sziasztok!
Egy HTPC-t szeretnék összerakni FS2+ alapokon. Először egy kis A4-6400K-t néztem ki kezdésnek,amit később, ha olcsóbb lesz bővítenék nagyobbra.
A kérdésem az lenne, hogy egy A4-el milyen minőségi szintet lehet elérni MadVR használata mellett? -
Z10N
veterán
Hello,
Nalam a Kaverinel nem megy az 1866 (csak az 1600 megy). Mar kontaktoltam az MSI-vel (A55M-E33), de csak kerdezgetnek nem csinalnak semmit. Talan majd a kovetkezo BIOS update.
A6-7400K
A55M-E33
Gskill Ripjaws F3-15000CL9D-4GBRH 2x2GB (DDR3-1866 CL9-9-9-24-2T)A gyari huto amit adtak hozza egy vicc, az alaplapom eszaki hidja jobban van hutve

Majd kap egy kis tuningot, igy nagyobb bordat kapott (bar a kicsi is lehet eleg alapon).
Ezeket olvastam konkretan a 7400K-rol:
AMD A10-7800 and A6-7400K Review: AMD Rounds Out the Kaveri Line
AMD A10-7800 & A6-7400K APUs Run Great On Linux
Trying The Configurable 45 Watt TDP With AMD's A10-7800 / A6-7400KAIDA64-nel ezt hogyan lehet megcsinalni, mert nem talalom. Vagy ez custom beallitas?

Udv, Z.
-
AxBattler
félisten
válasz
Gombinyó
üzenetére
Elméletileg csak 2133Mhz-ig támogatott, de itt többeknek is megy 2400Mhz-en, szóval hajrá.
Mondjuk egy normális lap nem árt alá, ha már amúgy is tervezel tuningot... -
Gombinyó
őstag
Sziasztok!
A10 7800 és A10 7850K közül melyiket érdemesebb venni, ha 2-3e ft a különbség a 7800 javára?
Virtualizálnék is ami proci igényesebb lehet és pici játék is becsúszik néha. -
Whysperer
addikt
Sziasztok. lenen egy oylan kérdésem ,hogy az unokaöcsémnek vettek egy gépet. persze nem azt amit modntam és csak most tudtam meg. Szóval egy a10 van ebnne meg egy ati 270x. kérdésem ,hogy az IGP-t érdemes lenen bekapcsolni és xcrossba tenni az 270x-xel vagy ahhoz túl lassú,hogy bármi is történjen?
-
-
ryori
senior tag
válasz
Vartanus
üzenetére
Ugyan akkora méretűnek kell lennie mind a két modulnak, szóval 2x2 2x4 2x8 stb. és azonos sebességen is.
=============
Miért van hogy GPU terhelés közben a processzor órajele visszaesik 2600mhz-re? gpu terhelést kikapcsolva pedig felmegy 3500-3900-4500-ra attól függően mennyire van húzva. (aida64 stability test a6-7400k) -
Vartanus
őstag
Jelenleg a kisebbik multimédiás PC-m esetében az APU mellett van egy Kingmax DDR3 2Gb-os 1333-as ram,amit sikerült 1866-ra felhúzni CL10-es érték és 1,65V mellett. A kérdésem annyi,hogy ha mellérakok egy Kingmax 4GB-os 1333-as(vagy 1600-as ramot),akkor lesz-e DC vagy sem?
-
ryori
senior tag
AMD érzékelők még mindíg nem működnek megfelelően, 21fokot ír a procira, 71-et a packagere, speedfan jól jelzi+hwinfo is (41°) a Nuvoton NCT6776F érzékelővel.
-
Márk
senior tag
Az, hogy az integrált videokártya mennyi RAM-ot használhat a rendszermemóriából, a BIOS-ban lehet beállítani?
-
ryori
senior tag
Na urak, ehhez az A6-7400K-hoz milyen kicsi borda jár már, azthittem vicc, feltéve viszont nem csalódtam, halk, és hűvös, aida stress stest max 60fok, alapjárat 40-48 fok. nem rossz egy gyári hűtéstől ami ennyire kicsiii
és ezek gyári feszen turbómag nélkül, 1GB s-vram.
[link] -
Márk
senior tag
Nos, én a gyári hűtőről úgy hallottam, hogy aki szereti a csendet az jobb ha lecseréli, így a 7850K megörökölte a Phenom II X4 940 BE prociról az Asus Silent Square Pro hűtőt, így most jelenleg az van rajta.
Új hozzászólás Aktív témák
AMD "Kaveri" APU topik
- FM2+ tokozás
- Négy vagy két mag
- Integrált DX11.2 Radeon GPU
- Integrált PCIe 3.0 vezérlő
- DDR3-2133 RAM támogatás
- HSA / Mantle / TrueAudio
- Szorzózármentes "K" modellek
* Kaveri (Steamroller & GCN):
AMD Ax-7xx0

- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Ageia PhysX ppu - az első fizikai gyorsítókártya
- Linux kezdőknek
- Úgy állhat le a 16 GB-os GeForce RTX 5060 Ti gyártása, hogy közben nem áll le
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- iPhone-t használók OFF topikja
- CES 2026: árad a Panther Lake az Inteltől
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- LEGO klub
- További aktív témák...
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Mini 128GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4174, 94% Akkumulátor
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- SanDisk Extreme Portable 8TB (SDSSDE61-8T00-G25)
- Eladó Apple iPhone 12 Pro Max 256GB / 12 hó jótállás
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3060
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

A8-7600-tól támogatott hivatalosan a DDR3-2133.
azért, aida stresszel szórakozik csak. na
akkor minden oké 

4,8GHz mar korrekt lenne szerintem. Kerdes ez a TDP limit mennyire piszkal bele a dolgokba. 45W TDP-t probaltad mar?
minden féle,fajta módon próbáltam ezt kilőni, de semmi.

és ezek gyári feszen turbómag nélkül, 1GB s-vram.