Hirdetés
- Poco X8 Pro Max - nem kell ide sem bank, sem akkubank
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S26 Ultra - fontossági sorrend
- MWC 2026: Bajnoki címre pályázik a Xiaomi Watch 5
- Milyen okostelefont vegyek?
- Vivo X300 Pro – messzebbre lát, mint ameddig bírja
- Mától Huawei okosórákkal is lehet érintésmentesen fizetni
- Távozik az Apple vezérigazgatója
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
Új hozzászólás Aktív témák
-
tamikomac
aktív tag
válasz
zed1983
üzenetére
Ezeket nézted?
Zalman CNPS80F - 48.4 mm, 1.654 Ft
Xigmatek PRAETON LD963 - 44 mm, 5.674 Ft
Raijintek Zelos - 44 mm, 5.147 Ft
Deepcool HTPC-200 - 47 mm, 5.295 Ft
Pcx-ből néztem őket.
-
AxBattler
félisten
válasz
zed1983
üzenetére
Én is ezen tanakodok most. Oké, hogy szerettem volna sima 50+ FPS-t játékok alatt.... de nem játszom semmivel, max. 1-2 menet Heroes of the Storm-ot tolok, meg a SC2 két eddigi kampányát kellene végigvinnem már (őstehetség vagyok
). Szóval most nálam is napirenden van a kérdés...A lent ajánlotttt Alpine 64 Pro rev.2 szerintem is jó kis hűtő, 2.5k HUF-ért átmenetileg is nagyon megéri!

-
vgabri1
tag
Szisztok! Sajnos nem sikerült egyezkednem hiába van jótálásom. Elsőkörben vettem proci hűtőt így már 48 fok fölé nem megy játék közben sem. Mondtatok két megoldást is hogy gyorsabb ram, vagy még 4Gb 1600Mhz ram és plussz vga.
A 3350-es hozzászólásom volt a kiindulópont. -
zed1983
őstag
Sziasztok!
Egy A8 7600-nak mennyi körül lehetnek a hőfokai Load és Idle-ben?
A gyári hűtés milyen rajta? -
MasterMark
titán
A78 vagy A88X legyen. A különbség lényegében a crossfire támogatás, meg pár csatlakozó.
RAM-ból a lehető leggyorsabb ajánlott Dual Channel-ben. Persze lényegében bármilyennel megy, csak ez itt az IGP miatt nagyon sokat számít.
Pláne most ne ezen spórolj, amikor lent vannak a RAM árak nagyon.
-
vzozo
senior tag
Sziasztok, némi segítséget kérnék, mert nem vagyok benne 100%-osan biztos, hogy mindent értek ezen a téren. Kb. 8 éve raktam össze utoljára PC-t, azóta pedig sok-sok idő telt el, mialatt nem követtem a technológiát.
Kinézett proci: A8-7600
Ez eddig tiszta sor, a tesztek / review-k alapján a célnak meg fog felelni.
Most akkor jöjjön az alaplap: A58, 68, 78 vagy 88-as chipset? Ha jól értem, akkor kb. mindegyik megfelelő, a kérdés inkább az, hogy kellenek-e nekem a magasabb verziószámú chipsetek extrái (NEM). Egy dolog érdekel: kompatibilitás. Tehát van lényegi különbség ezen chipsetek között?
Alaplap: gondolom érdemes olyan gyártóét választani, amelyik aktív és folyamatos támogatást nyújt (BIOS, driver update-ek), minimál ár mellett. Annyi leesett, hogy manapság az alaplapok inkább csak az IO interfészek, csatlakozók miatt léteznek, és kb. minden lényeges a prociban van integrálva (na jó, ez el van nagyolva, javítsatok ki, ha rosszul gondolom...)
RAM: itt azt látom, hogy 2133MHz. Ez szükséges és elégséges feltétel, vagy elmegy pl. lassabb 1600-os RAM-okkal is, redukált performancia mellett?
Köszönöm!
-
xigris
őstag
Egy 4 és 7 éves gyermek játszana rajta vagyis használná eddig egy am1 5150 volt a gépbe csak a villám tönkretette,s gondoltam fejlesztenék rajta.
Egy a4 7300 és egy a6 7400k közt vacilállok.
-
AxBattler
félisten
Ne becsüld alá a gyerekeket, szvsz egy kis online móka bármikor befigyelhet. Ahhoz meg egy A6 / A8 nem árt, főleg ha hosszú távon gondolkozik az ember.

Biosphere A6-6400k-s videóit ajánlott megnézni, tud a kétmagos kicsike! Az A6-7400k-ba meg már több számolóegységet raktak, bár azon az áron inkább egy korábbi A8 ajánlott.
-
tamikomac
aktív tag
válasz
leviske
üzenetére
Böngészésben (sajnos) jobb a Haswell, ezen nincs mit szépíteni.
Office Performance - A6-7400K
Gaming Benchmarks - A6-7400K
Bár ki az aki, Mozilla Kraken alapján vesz processzort?

-------------
xigris - Én egy AMD A8 vagy A10-et vennék, használtan megvan 20-ból.
Hiába jobb a Pentium egy szálon, 4 mag az 4 mag.
És az AMD driver támogatottsága sokkal jobb mint az Intelé. -
leviske
veterán
Mondjuk most így meglesve engem is meglepett, hogy a képességeihez képest milyen frankón képes futtatni a BF4-et. Szóval visszavonom a fentebb írottak egy részét.
Bár arról nem vagyok meggyőződve, hogy böngészés közben is képes ennyire meggyőző lenni a Haswell ellenében.
-
patomi
őstag
válasz
leviske
üzenetére
Fiam gépében A4 6300 van. Én is meglepődtem mennyire jól használható proci. Nyilván SSD van a gépben, ami plusz ad egy lapáttal, de a gémek nem azon vannak. Csak most kezdi kevésnek érezni, hogy GTA V, meg Watch Dogs a képbe került(időnként meg-meg akad 1280x1024ben)... No meg gyűjtött egy kis pénzmagot a felújításra.
-
leviske
veterán
Ezekben a feladatokban szerintem még mindig fontosabb a CPU, mint az IGP, így 20k alatt szerintem messze a Pentiumok (pl.) képviselik a legjobb választást. A keret felett 4k-val ott volna az A8 7600, amit valószínűleg bárki bátran ajánlana, de az említett árban én speciel csak Intelt mernék ajánlani.
Hosszú távon az Edge/VLC duót használva lehet, hogy az A6 7400K is képes lenne odatenni magát, de Firefox/Chrome/Opera használatával kevesebb szívással járhat az intel.
-
xigris
őstag
Sziasztok! Gyerekek gépébe milyen procit ajánlotok net youtube filmnézés a keret nem sok lehet használt és új is.Max 20k

-
tamikomac
aktív tag
válasz
pzolika9512
üzenetére
Félreérthetően fogalmaztam. Az általam leírt konfigot buek1967-nek írtam, hogy én képzeletben egy ilyet hoztam össze az ő pénzéből

-
Sz.Péter
tag
válasz
pzolika9512
üzenetére
Straight power 10 400W van,és igaz ez már 20-on felüli,de hangja az gyakorlatilag 0,igazándiból 10,4 db ,100% terhelésnél 11,7db,és 80plus gold 93%-os hatékonyságú.Van gépemben egy asus xonar st még az is szebben szól mint előtte a noname tápom.A 5400 pláne a 7200-ar vinyo,egy hangorkán,ehhez képest,ezért van ssd-is.
http://www.bequiet.com/en/powersupply/518
Bocs az off ért. -
lenox
veterán
válasz
pzolika9512
üzenetére
Olyanom nem volt, lehet, hogy az is hasonlo halk. A vinyok szornyen hangosak a bequiethoz kepest, epp ezert en ki is raktam oket a fo gepembol, abban mar csak ssdk, passziv cpu es vga huto meg bequiet tap van.
-
pzolika9512
aktív tag
nem tudom, de ezt mindenkitől hallom hogy bequiet nagyon halk, el sem tudom képzelni hogy mennyire halk, mert nekem egy superflower 450-esem van, és ma minden ventit kikapcsoltam/kihúztam/lefogtam egy fél perce, csak a tápét nem, és semmi, semmi hangot nem hallottam (persze ez alapjáraton volt, de terhelés alatt sem szoktam hallani a hangját), az öreg hdd-imet jobban hallottam mint a tápot

ha a bequiet ennél is halkabb, akkor valamit nagyon jól csinálnak
ne értsd félre, nem azért mondom mert az "enyém biztos halkabb", csak csodálkozok 
-
lenox
veterán
válasz
pzolika9512
üzenetére
Egy legalabb 120-as ssd es egy wd red kell, igazabol en halkat akarnek, akkor csak az 1 tb-os a jo, a nagyobbak hangosabbak. Persze halk tap is kene hozza, en a chieftec helyett bequiet-et szoktam venni, a pure power l8-bol a 300-as, 350-es es a 400-as kiraly, attol fuggoen, hogy mit akar meg rakotni az ember, pl. nyitva akarja-e hagyni egy erosebb vga lehetoseget. Nekem is van egy ilyen Chieftec 450-es, hat az veszett hangos a bequiet-okhoz kepest, ugyhogy azt csak a szetszerelos gepben hasznalom. A kaverihez a 350-es bequiet-ot nyomatom, az hangtalan. Egyedul a hutes meg ami kerdes, a tobbi nagy gepembe befernek a nagy hutok, ebbe most nem...
-
tamikomac
aktív tag
válasz
pzolika9512
üzenetére
Azért írtam nem szentírás, kinek a pap kinek a pap lánya.
Ez nem a Milyen merevlemezt vegyek? topic, de WD10EFRX vagy WD10EZEX nagyon nem mindegy.
A BLUE WD az abszolút minimum, de ha jót akar az ember magának akkor RED, BLACK vagy PURPLE.Nálam kb. 6 éve megy egy Chieftec GPS-450AA-101 A.
Vitt már Phenom II X4 960T (X6-ra húzott) + GTX 460-at is 3 vinyóval, soha semmi baja nem volt.Ha ezt elvitte akkor a 65 W-os A8-7600-al csak elboldogul.

----------------------
buek1967:
Majd kérjük a beszámolót mik lettek megvásárolva. -
tamikomac
aktív tag
válasz
buek1967
üzenetére
Én egy ilyet hoztam össze:
ASROCK FM2A88X Pro+ - 16.252 Ft
AMD A8-7600 3.10GHz FM2+ BOX - 23.640 Ft
ARCTIC COOLING Alpine 64 PLUS - 3.505 Ft
HyperX 8GB Beast DDR3 2133MHz CL11 KIT HX321C11T3K2/8 - 18.285 Ft
WD Red 1TB 5400rpm 64MB SATA3 WD10EFRX - 20.188 Ft
SAMSUNG SH-224DB/BEBE fekete OEM - 4.585 Ft
CHIEFTEC GPS-450AA 450W - 10.325 Ft
LOGIC A10 - 5.239 Ft
----------------------------------------
102.019 FtPersze ez sem szentírás, de ha már el akarnál menni 135k-ig akkor inkább egy Athlon X4 860K, 2x4GB 1600 MHz RAM és egy NVIDIA GTX750. Ez így ki is jön 135k-ból, sőt GTX750Ti is kijönne.
-
AxBattler
félisten
Hátööö... Kádár elvtárs gyengélkedik.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
PuMbA
titán
válasz
solfilo
üzenetére
Mindegyik APU így viselkedik, még az A10-7850K is
Ennek ellenére hozza a játékokban amit kell, tehát igazából mit számít 
lenox: Arctic Cooling Alpine 64 Plus van nekem, az árához képest nagyon jól hűt és nem kell birizgálni a felfogatást, de egy 95W-os APU-val már nehezen bánna el

-
leviske
veterán
Igen, arra írtam. A két említett felbontás közti 20% teljesítménykülönbség nem kevés kissé?
(#3453) solfilo: Nem is próbálkoztál az ilyen TDP keretet kilövős bios beállításokkal? Én hülyét kapnék, ha egy eleve CPU igényes játékban 600MHz órajelesés jelezné, hogy félti a TDP keretet.
MOD: Arra mekkora az esély, hogy az átlag 7870K-k is elmendegélnek majd alap fesz. mellett léggel 4600MHz-en stabilan, ahogy Flank3r-nek?
-
patomi
őstag
-
-
lenox
veterán
válasz
leviske
üzenetére
Ez az a8-7600-ra irod? Kiserletezgettem vele tegnap, atkerult most egy nagyobb hazba, ahol huteni is jobban lehet, meg aramot is tobbet kap, meg ugye a bios update ota nem is melegszik annyira, be lehet a biosban ugy allitani, hogy 3.1 GHz-en menjen a cpu, 800-on a gpu, 2133-on a ram, es nem vesz vissza egyikbol se, bar a stock hutovel igy hangos, szoval veszek valamilyen jobb hutot, de igy is 1920x1200-on min grafikan 40 ala is benez az fps, 1280x800-on meg 50 ala.
Amugy milyen hutot kene ra venni? Asrock FM2A78M-ITX+ lap, es 76 mm hely van folotte. Neztem pl. Thermalright axp-200-at, de elvileg belelog a ramba, axp 100 is. Jelenlegi allas szerint Scythe Big Shuriken 1-et latom legjobbnak, de ha valakinek lenne valami 12x12 cm-es otlete ami nagyobb feluletre osztja szet a hot, azt megneznem, a shurikenek eleg vekonyak. Nyilvan ultrahalkra gondolok, hangosan konnyu megoldani.
-
patomi
őstag
válasz
buek1967
üzenetére
Lapon is foghatsz egy 5K-t. Felesleges az ATX méret. [link][link] A gép összeszerelést is kihagynám, mert nagy részt gány munkát végeznek. (Az aerocool házakat szidják, gyenge minőség és instabilitás miatt. Nézz be a "milyen házat vegyek"-be.)
(#3456) AxBattler... Na ebből, ha itt tesztelik megint jó kis flame war lesz. Nem is értem ezt a procit különben.
-
AxBattler
félisten
válasz
solfilo
üzenetére
Ott a 95W-os keret többre is elég lehet, de én nem számítanék nagy csodára.
Azért egy SC2 multi csatánál biztosan számít valamit...
-
buek1967
tag
Köszönöm az eddigi tanácsokat. Kicsit feljebb toltam a keretet, talán már túlságosan is. Ehhez mit szóltok?
Asrock FM2A88X EXTREME4+ alaplap 20834 Ft
AMD A8 7600 dobozos FM2+ processzor 23859 Ft
Kingston 2x4GB DDR3 2400MHz HX324C11T2K2/8 memória 21309 Ft
Seagate 1TB SATA3 SSHD ST1000DX001 merevlemez 21854 Ft
Corsair 450W VS450 tápegység 13670 Ft
Aerocool Cyclops EN55156 számítógép ház 11661 Ft
Alpenföhn Brocken processzor hűtő 11332 Ft
Samsung SH-224DB/BEBE fekete OEM DVD író 3551 Ft
Gépösszeszerelés 4990 Ft
Összesen: 135602 Ft -
AxBattler
félisten
-
lenox
veterán
World of Warplanes probaltam A8-7600-zal, eleg szaggatos. Van valamilyen mod, hogy menjen szepen? Nyilvan levettem minden beallitast minimumra, de ez nem hatotta meg.
-
válasz
MasterMark
üzenetére
Más játéknál nem tudom, de A8-7600 + Skyrimra sokkal jobb az Omega.

(#3441) NyuszyCaster: repü

-
Visszaraktam 15.7 helyett az Omega drivert (14.12), hátha jobban fog megint futni a Skyrim.
A 15.7-nél lejjebb kellett vennem ugye a beállításokat (1080p, low, csúszkák picit feljebb tolva), hogy menjen 30 fps körül nyílt terepen a játék (barlangokban így is benyalt 20 fps-be is), ugyan ezekkel a beállításokkal az Omega driverrel kilőtt az fps, 30-50%-kal nőtt, mindenhol, barlangokban, nyílt terepen is. Most kezdtem nézegetni, 30 fps alatt nem láttam még, általában 40 feletti az fps, de előfordul 50 feletti is.El vagyok képedve, hogy lehet így eltolni az új, elvileg alapoktól újraírt drivert az APU-k szempontjából

-
nyakdam
aktív tag
Annyi ilyen rosszul összerakot konfigot láttam már. Ha már 4Gb rammal adják(ráadásul 1600-os) akkor valami kisebb proci lenne hozzá és adnák Faces gépnek. Annak még a táp is mindegy mert a kihasználtsága alacsony lenne. De többnyire erőltetik, hogy még játszani is lehet vele, pedig nem. Játékhoz 2X4 legalább 2133-as Ram kell, de akkor minden játék elindul vele és nagyrészük 1080p-ben.
-
nyakdam
aktív tag
-
patomi
őstag
válasz
MasterMark
üzenetére
Meg a tápot és a házat sem venném meg. Bár utóbbi maradhat. Megint egy hozzá értően összeállított konfig.
Amúgy iponon 85K-ból kijön a cucc(összepakoltam). Vannak iponnál olcsóbb boltok is.(#3433) buek1967 ... Itt találsz jó pár videót esetleg jó kiindulási alap IGP teljesítményhez:[link]
-
buek1967
tag
válasz
solfilo
üzenetére
Köszönöm, azt gondoltam, hogy az újabb CPU azért többet jelent. Average CPU Mark 5193 a 7600 esetében és kb. 3000 a 2008-as q6600-nál. Max. pár hónap múlva mehet bele egy akkori best buy VGA.
Egyébként a konfig, amin gondolkodom:
[link]
Szóval: ezen milyen mai játék nem lenne játszható? Illetve van-e olyan komponens, amit érdemes lenne cserélni, bővíteni? -
Sz.Péter
tag
válasz
tamikomac
üzenetére
Köszönöm szépen.Közben gyorsan találtam egy progit,az F1 2013-at ami rendesen kiakasztja a procimat full 100%-on megy,és a hőfok is 69-71,viszont hála ez égnek,ennél nem megy tovább,és egyáltalán nem szaggat szépen fut.Kelleni fog az a 7600-as,remélem az elég lesz hozzá,és nem megy 60C fölé.
-
tamikomac
aktív tag
válasz
Sz.Péter
üzenetére
Akkor a procid az A6-5400K és A6-6400K között helyezkedik el, a 6400-hoz közelebb állva.
AMD Trinity On The Desktop: A10, A8, And A6 Get Benchmarked!
AMD Richland and Socket FM2 Platform: Computing Performance.
-
tamikomac
aktív tag
válasz
solfilo
üzenetére

Többször csináltam már, mikor fürdök, eszek, lemegyek boltba, stb...
Hagyom állni BIOS alatt és mivel a turbo nélküli maximum órajelen pörög, ettől magasabb normál körülmények közt nem nagyon lesz soha a hőmérséklet. Sőt azt is lehet hallani, ha előtte csip-csup dolgot csináltál windows alatt, hogy fokozatosan emelkedik a venti fordulatszám, szóval "dolgozik" az összes mag rendesen. Szerintem olyan 48-50-be fog megállni.Lehet tippelni és fogadásokat kötni, te meg kifotózod és megnézzük ki győz.

-
tamikomac
aktív tag
válasz
Sz.Péter
üzenetére
Hirtelen ezt találtam:
http://www.toptengamer.com/150-gaming-pc/Meg azért a youtube-on van sok videó a 7300-ról.
Ebben a 7300-ban 128 vagy 192 db shader van ezt megnéznéd GPU-Z-vel?
Ebben az esetben az AMD weboldala nem tudom jól írja-e a 192-t, mert ha igen, akkor A6-5400K/A6-6400K teszteket kellene nézegetni, ellenben ha mégis 128 db shader, akkor A4-5300/A4-6300 teszteket. Ezekhez áll legközelebb akkor a 7300.
De szerintem nem írja jól az AMD, mint ahogyan az A4-4000-et sem, mert abban nem 160 db shader van, hanem 128 db. 160 db számoló az FM1-es A4-esekben van, Trinity/Richland-ban sose volt 160.
Ezért nem vagyok benne biztos, hogy jó-e a 192, mert azt a Tri/Ric A6 K-ba pakolják, a 7300 meg nem K-s. -
válasz
buek1967
üzenetére
Induljunk ki abból, hogy csak a 7790 teljesítményét manapság 35k forint körül lehet megkapni újonnan (4 mag árát most még bele sem vettem).
Ha jól értem, akkor az a kérdésed, hogy mennyire éreznéd visszalépésnek egy 24k árú APU-t, aminek az árában már benne van a 4 procimag is az IGP mellett?Szerintem nagyon, főleg hogy 4 GB, valószínűleg csak 1600MHz-es, single DDR3 van mellé. Az A8-7600-hoz dukál 2*4 GB 2133MHz-es DDR3 RAM és akkor is lassabb mindenképp érezhetően lassabb lesz.
(#3422) Sz.Péter: ha elég az A4, akkor ne vegyél A8-at. Azt ráérsz később is, ha már kevés az A4-7300. Ami az A8 mellett szólhat, hogy nyers erőben jobb, több benne a tartalék, illetve kevésbé terheli meg, ha egyszerre több mindent csinálsz a gépen. De ha elég az A4, akkor feleslegesen ne vegyél új procit.
(#3419) RollingPotato: köszi, de nem kell a mostaninál jobb hűtő, teljesen elégedett vagyok vele, 3k-t bőven megért.

-
buek1967
tag
Teljesen láma vagyok a8 tekintetében. Most ősrégi, de erős Intel quad q6600-om van egy AMD-s 7790-el, 4GB ddr2-es rammal, ezt a gépet családtag használná tovább. Kérdésem: játék tekintetében mennyire érezném visszalépésnek a 7600 igp-t? Minden mai játék elfut rajta? A gépet konfigban venném 4 gb ddr3 rammal.
-
Sz.Péter
tag
válasz
RollingPotat
üzenetére
Köszi.Keret csak lenne rá inkább,nem látom,hogy mire tudnám kihasználni.Persze a gyorsaság mindig jól jön,de mégis menyivel,avagy mennyi az anyi. Láttam,hogy az a4 7300-ast is átlehet állitani 45W-re.de fogalmam sincs hogy hol.Kipróbálnám.Asus A88XM plus lapom van.
-
Sz.Péter
tag
válasz
tamikomac
üzenetére
Kicsit mégis elgondolkoztam hogy vegyek e 7600-ast,több full hd-s vidin 60fps-es nél,a firefoxnél nálam sem megy sokkal feljebb max 45-50% átlag 40 és akadás mentesen,szépen viszi.A hőfok is stabilan 45C körüli,igaz
az artic a30-as hűtöm majd egy kiló,és gyakorlatilag hangtalan.Nem tudon hogy az A4 7300-as ról mért nem csináltak legalább egy kisebb tesztet,mert 12K-ért nagy vételnek tartom. -
12000 Ft-ot sokallok arra, hogy nézegessem a hőmérsékletet, ráadásul csak 1 éves licenc.

Szokott lenni ehhez az árhoz képest akcióban?(#3417) RollingPotat: már nem aggódom a hőmérséklet miatt, nem azzal van a gond. Most már csak az bosszant, hogy nem tudom mivel mérni Aida64-en és Bioson kívül.

-
válasz
pzolika9512
üzenetére
Ja így akkor oké. Turbót kikapcsolva is ilyen viszonylag magas az érték?

-
Hát valóban nem igazán nyerő újraindulgatni, hogy nézegessem a hőmérsékletet. De a kérdés, hogy akkor a fentebb linkelt képernyőmentésen melyik hőmérsékletet kell nézni? Vajon jól gondolom, hogy a 38 fokos értékek lehetnek a jók?
Speedfan Temp1: 38 fok (Temp3 33 fok, mint a Biosban az alaplapnál mutatott érték)
HWiNFO64 >> Alaplap >> T1: 38 fok (Alaplapon belül a Motherboard szintén 33 fok, mint Biosban)
CPUID HWMonitor Alaplap >> Temperatures >> TMPIN0: 38 fok (itt is a TMPIN2 33 fok, mint Biosban az alaplap)Látszik, hogy ez a három program ugyan azokat az értékeket olvassa ki valahonnan (38, 37, 33 fok)
Vagy írjak AMD-nek, hogy mivel mérjem a hőmérsékletet?

Megmondom őszintén, az egész csak azért merült fel, mert Skyrim érezhetően köhögősebben fut újabban (30-35 fps -> 25-30 fps, azonos beállításokon), és először a hőmérsékletre gyanakodtam. Aztán rájöttem, hogy lehet a drivercsere a gond forrása, Omega után felraktam a 15.7-est és valószínűleg ettől romlott a teljesítmény.
Ugyan akkor az is igaz, hogy nem 3,1 GHz-en futnak játék alatt a magok, hanem 2,4 GHz-en. (HWiNOF64-el logoltam) - fent már tárgyalt HWiNFO64 >> Alaplap >> T1: 46 fokig ment fel kb egy órás játék során.(#3412) pzolika9512: Az a 60-61 fok szerintem elég sok, nem lehet, hogy újra kéne pasztázni?
-
válasz
tamikomac
üzenetére
A gépben SSD van, tehát az újraindulás kb 30 másodperc se, utána azonnal Biosba lépés, ez 3 fok különbséget jelent mindjárt? Az már világos, hogy utána megy feljebb, mert maxon tekernek a magok.

(#3408) MasterMark: Arctic Alpine 64 Pro Rev 2
-
tamikomac
aktív tag
válasz
solfilo
üzenetére
"Én tippem a több programnál megjelenő 38 fok, bár nem tudom hogy lesz abból újraindulás után 41 fok Biosban, ami 10 másodperc múlva 42-re váltott. Szobában 25,8 fok van."
Válasz
:
A BIOS-ban még nincs energiatakarékos üzemmód, így ott a proci a turbó nélküli maximális órajelen jár mind a 4 magnál. -
Köszi mindenki a programötleteket.
Elindítottam mindent, ami van. GPU-Z a negatív csúcstartó (4 fok), AMD Overdrive a másik véglet (68 fok).
Netezgetés után pár perc idle, akkor lőttem a screenshotot, aztán Biosból próbáltam, de nem sikerült, úgyhogy x perc múlva megvártam, míg a progik felveszik az első screenshoton lévő hőmérsékleteket, újraindít és lőttem egy Bios-t is. Valaki valami tipp, hogy melyik a nyerő?Én tippem a több programnál megjelenő 38 fok, bár nem tudom hogy lesz abból újraindulás után 41 fok Biosban, ami 10 másodperc múlva 42-re váltott. Szobában 25,8 fok van.
Aida trial licencem lejárt sajna.

-
miqlas
őstag
válasz
MasterMark
üzenetére
LoL ... nekem a GPUz 8 celsiust ír ... az AIDA64 meg 29-34 között

-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
AMD "Kaveri" APU topik
- FM2+ tokozás
- Négy vagy két mag
- Integrált DX11.2 Radeon GPU
- Integrált PCIe 3.0 vezérlő
- DDR3-2133 RAM támogatás
- HSA / Mantle / TrueAudio
- Szorzózármentes "K" modellek
* Kaveri (Steamroller & GCN):
AMD Ax-7xx0

- Mass Effect: Andromeda [Spoiler Alert!]
- Autós topik
- Építő/felújító topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Ingatlanos topic!
- Kerékpárosok, bringások ide!
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- Bestbuy játékok
- Milyen TV-t vegyek?
- Graphics: Telefonvásárlási kálváriám....avagy clickbait cím: Horror a hardveraprón
- További aktív témák...
- Intel Core I7 11700K - 8mag/16szál - Eladó!
- Intel Core I7 14700K - 20mag/28szál - Új, bontatlan - Gari 2029.02.05. -ig - Eladó!
- Intel Core I7 13700KF - 16mag/24szál - Új, bontatlan - Gari 2028.01.26. -ig - Eladó!
- AMD Ryzen 9 9950X3D2 4.30GHz
- Intel Core ULTRA 9 285K +32GB 7600MHz Patriot Viper XTREME 5 DDR5 kit! (Bolti ár: kb 600ezer Ft!)
- iPhone 14 128GB 100% (1év Garancia)- ÚJ EREDETI AKKUMULÁTOR - AKCIÓ
- PlayStation Okosító Blu-ray lemezek - PS4 GoldHEN Loader / BD-JB Lapse és PS5 Auto Jailbreak AIO
- iPhone 13 512GB 100% (1év Garancia)- ÚJ EREDETI AKKUMULÁTOR - AKCIÓ
- GEN5!!! 14/12GB/s 1TB Gen5x4 NVMe SSD, 1 év gar
- Lenovo T14S Thinkpad FHD IPS i5-1135G7 16GB RAM 256GB SSD Intel Iris XE Graphics Win11 Pro Garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

). Szóval most nálam is napirenden van a kérdés...

.... A8 7670K-nak olvastam végig.... Kész ![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)