Hirdetés
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- CMF Phone 1 - egy jó telefon
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- CES 2026: Az állásodba kerülhet az egészséged
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Samsung Trifold, Pebble, Bosch, AI, AI, meg AI - CES 0. nap
Új hozzászólás Aktív témák
-
terapeuta007
aktív tag
válasz
nyakdam
üzenetére
Akkor rendbe van. Ez a konfig már igy marad aztan par ev mulva eladom az egeszet. Kell már ddr4 meg ryzen alapu gép sajnos. Meg akkor mar ahhoz valami combosabb video kartya. De ez a gep marad igy ahogy van nálam még egy max 5 évet.
Van benne 12gb 2133 ram is. Eladni mondjuk nem biztos meg fogja érni majd.
Most a metro exodust várom rohadtul. Az ugy is singleplayeres. De durván nez ki kovancsi leszek milyen beallitason birkozik meg vele. -
terapeuta007
aktív tag
-
heavygrip
senior tag
-
nyakdam
aktív tag
válasz
nyakdam
üzenetére
Megnéztem a 2400-es ramokkal pár játékot. Jöttek ki érdekes dolgok(látszik, hogy nem stabilak).
1600-on:
Rocket leage: min:58 avg:60(Vsync -el mértem azért annyi)
BF1: min:25 avg:52
Dragon Age Inq.: min:28 avg:382400-el
Rocket leage: min:47/0 avg:59/40
BF1: min:44 avg:65
Dragon Age Inq.: min:33,7 avg:39A ramjaim hibásak és 1600-on stabilak valszeg a Rocket-nél ez épp kijött. Úgy általánosságban szerintem DVGA mellé is megéri a gyorsabb ram(pl 2133-as mindenképp érdemes) mert a memória olvasás/írás 15-20%-al jobb és az egy szálas teljesítményen is meglátszik. A min FPS-eken mindenképp dobb valamennyit.
-
terapeuta007
aktív tag
válasz
nyakdam
üzenetére
45w 65w meg auto fokozat van
volt màr ugy hogy a c6 state meg a turbo kivolt kapcsolva egyszerre, de ugy még nem probaltam hogy csak azokhoz nyulok.megfogom probalniaz zavar hogy nemtudom hogy a proci egeszseges-e szorakozni kell-e vele még(delid profibban esetleg) de majd kiderul ha megjon az alaplap.
jo nagy szopàs ha procit is kee venni
de akkor visszakuldom az alaplapot és veszek egy olyan socket-eset amihez komolyabb procik vannak de még ddr3-as -
terapeuta007
aktív tag
válasz
nyakdam
üzenetére
az mier van hogy akarhogy van a proci: oczva/alapon a feladatkezelo mindig 2-3ghz kozti orajelet mutat>(hibás a % is) a max orajelnek meg ha felhuzom akkor is 3,7ghzet ir. a cpu-z es amd overdrive is kiirja a 4,4ghz et amin van most. ez problema ? nem hasznalja ki rendesen a windows a procit?
-
Jamesb2
aktív tag
válasz
nyakdam
üzenetére
Tuningban jobb az Asus, ez igaz. De egy közepes 4200/1050 MHz-t két mozdulattal be lehet lőni az Asrock-on is, több nem kell. Nomeg ugyanúgy lazán elmegy benne a ramom két fokozattal feljebb tekerve.
Itt van a két lapp, csak az egyik kell. Mindkettőre lenne vevő, nem tudom melyiket hagyjam meg

Ami különbséget észrevettem, a susu hidegebb, de lehet csak az érzékelők között van különbség. Mindenben 5 fokkal eltér. Mondjuk a 27 és a 32 fok olyan mindegy...
Az Asrockon meg normálisan működnek a ventivezérlők. -
törölt tag
válasz
nyakdam
üzenetére
Akkor így is megpróbálom. Csak nekem nem értem miért hal meg játék alatt ha felveszem az IGP-t 960 ra. Cpu 4000mhz 1.4v, nb 1800mhz 1.4v. Ram 2400mhz 1.65v xmp betöltve. Biosban turbó engedélyezve, energiagazdálkodás letiltva.
Alaplap asrock extrem 6+. Vagy ez a lap nem elég stabil vagy én állítok be valamit rosszul.Van két load line calibration ami auton van de gőzöm sincs mit irányít.
-
törölt tag
-
válasz
nyakdam
üzenetére
Meg lehet csinálni szoftveresen:
1. Tedd fel az AMD overdrive-ot.
2. Core/Voltage fül
3. Turbo Core Control gombra katt
4. vedd ki a pipát a az Enable Turbo Core elől
5. OK gomb
6. ???
7. Profit!!!Ilyenkor a turbó kikapcsol, de beállíthatod alapnak a turbó órajelet, az csak a TDP-t emeli. S nem fog többé lemenni 3 GHz-re IGP terhelésnél. Hogy miért csak így lehet, azt nem tudom.

Annyi követelmény van azt hiszem, hogy a BIOS-ban a turbónak engedélyezve kell hogy legyen.
-
stratova
veterán
válasz
nyakdam
üzenetére
Nálam manuális tuning mellett 900-at enged az FM2A88X-ITX+. Még kérdéses 3 FET hűtését, hogyan fogom megoldani, mert föléjük lóg a wifi-kártya. Lehet majd pár "süninek" lekapom a tüskéjét és csiszolok belőle dremmellel.
Amúgy maga a 2400-as XMP profil is belövi az NB VID-et 1,35-re, de HWinfo szerint a tényleges feszültség ekkor sem magasabb, 1,81-nél, érdekes.
Szerk.: Köszi, Aidával még nem néztem, de eddig az IGP feszt semmi nem írta ki, se HWinfo se Overdrive se GPU-Z.
-
stratova
veterán
válasz
nyakdam
üzenetére
Érdekes, nálam az NB 1,18125 V gyárilag, irreálisan magasnak tűnt +100 MHz NB clk-ért ezt 1,3 V fölé emelni, úgy hogy eközben sem függetlenül állítani sem monitorozni nem tudom a GPU feszültségét.
nyakdam, Plasticbomb: mindkettőtöknek köszi a beállításokat, ha a lesz a gyárinál acélosabb CPU és VRM hűtésem, lehet feljebb merészkedem, eddig 3700-4000 (alulfeszelve s már az all core turbó 4 GHz) + 800 + 1800 volt ami stabil is nem is szemetel és normális hőfokot produkál.
-
törölt tag
-
terapeuta007
aktív tag
válasz
nyakdam
üzenetére
Nekem most stabilan megy 4,3ghzen az integralt video fevan huzva 900ra es nem veszi le a procit jateknal 2400as ramokat hasznalok. Az istené se lehet tovabb huzni semmit de a proci csak langyos. bf4 megy highon stabil 30al
A bf1 béta meg picit döcögve ment 30at mediumon (sima hdn mindketto) -
törölt tag
válasz
nyakdam
üzenetére
Nem vágom. Anno sokat kellett az a8 ast is buzergálni, aztán jó lett. Utánna már az volt a gond ha visszább akartam venni a szorzót. Csak a 4.3ghz et komálta.
Lehet a windows szarakodott vagy az általa felrakott radeon szoftver mert az folyamatosan behalt.
Lehet a win10 nek nem tetszett a procicsere. Nem tom.
Most úgy néz ki működik, de a civ VI egy szemernyit sem lett gyorsabb. Igaz az IGP t az a8 nál is sikerült 850 re tornáznom. Most meg az a10 nél 900 a plafon. Nesze neked hiperszuper kaveri. Szerintem a zen is ugyan ez a népámítás lesz. Még az a szerencse, hogy használtan vettem. Jön még hozzá egy fasza hűtő és lenyelem a békát. Szerinted meddig egészséges a délihíd feszkóemelése? Nem akarnám galyravágni az alaplapot sem, de valahogy ki kellene még sajtolni az igp- ből egy kis szuflát. Jelenleg 1.3v on van. -
törölt tag
válasz
nyakdam
üzenetére
1-1.5 éve csináltam egy pár tesztet játék alatt illetve valley benchmarkal. Itt meg is osztottam aszem csak eastone1 név alatt. Én egy r9 290x et hajtottam az a8 5600k val. A legújabb játékok, Ultrán, 8x élsimítással, ritkán mentek 50 fps alá. Elég szép teljesítmény volt ettől a "gyengének" kikiáltott procitól.
-
Papabear195
tag
válasz
nyakdam
üzenetére
Sajna az fm2-es procik (apuk) 4,5 ghz-en is csak az i3-akat közelítik meg, 4 mag ide vagy oda, talán a Carrizo szorzózár nélkül hozott volna be valamit, a tesztek alapján, de ezt már az fm2 foglalatban nem tudjuk kipróbálni.
Azért általános felhasználásra még mindig jó ez a platform, játékra kezd kevés lenni. -
PuMbA
titán
válasz
nyakdam
üzenetére
Ha a processzor fogja vissza a dolgokat, akkor nem fog dupla fps-t hozni
A Battlefield 1 például Core i5-tel majdnem dupla fps-t hoz egy AMD APU-hoz képest. A mostani játékok pedig egyre inkább kihasználják a processzorokat. A vadi új Watch Dogs 2 például megpörköl 16 magot
Ugyanígy a régebbi DiRT Rally egy 2 magos modern Pentiumon ugyanannyi fps-t hoz, mint nálam a 4 magos APU-n, mert annak meg a gyors 1 magos feldolgozás számít, ami az AMD-nél nem jó, szóval a processzor egy nagyon hátráltató elem tud lenni. -
törölt tag
válasz
nyakdam
üzenetére
7850K és 7890K közötti különbségről lehet tudni valamit?
Bár a 7890K -t sanszos, hogy csak újonnan fogom tudni megvenni. Használtan még sehol sincs.
Nagy a vacilla mert már tegnap kiborultam az am4 apu árakon, szal nyárig nem várok + fél év mire normális áron lesznek. Most egy a8 5600K s aput nyúzok de nem tudom érdemes e még ebbe a platformba fektetni.
Vagy nézelődjek inkább 1151 es platformon olcsó i5 meg egy rx 460 esetleg 470 irányába. -
J.C.G.
aktív tag
válasz
nyakdam
üzenetére
Vinyón nem vettem észre semmi különös hangot, torrent klienst nem tudom, h vissza raktam-e. Holnap megnézem. Memória az Hyperx blu. Amikor fagyás van, akkor megnyitom a feladatkezelőt és egy idő után amikor bejön, akkor jó nagy tüske látható a proci mind a 4 magjánál, memória használat normálisnak tűnik.
Biosban csak annyit állítottam, hogy átkapcsoltam IDE-re, minden más alapon van. -
PuMbA
titán
válasz
nyakdam
üzenetére
Így szokott ez mindig lenni
DDR3 megjelenése után a DDR2 arany árban ment és most is abban megy. Mindig az az olcsóbb termék, ami elárasztja a piacot, sokat gyártanak belőle és veszik is. A DDR3 megy kifelé, mert az Intel már DDR4-en van és hamarosan az AMD is ott lesz 
-
nyakdam
aktív tag
válasz
nyakdam
üzenetére
Remek, a második kijelzőmnek annyi. Eddig nem vettem észre mert nem volt időm a frissítés óta, de jelenleg nem sok hasznát veszem. Olyan mint amikor 10 biten használtam és visszaváltottam IGP-re. Villog és szemcsés a kép. Köszönöm WIN10. visszaraktam korábbi Crimsont és csak a 16.1 nem fagyizott le telepítéskor, de ebben sem elérhető már a kijelzőnél a további beállítások. A legújabbnál a win súgót dobta fel, ez meg semmit. Pedig ott lehetett állítani, hogy hány bit-en használod a monitort.
Valakinek hasonló?
-
válasz
nyakdam
üzenetére
Egyenlőre a memória tuningba nem kezdenék bele, sosem csináltam és nem akarok semmit elcseszni.
(elvileg van egy nagyon jó bizniszem kilátásban. Némi ráfizetéssel az 1600-as memók cseréje 2133-ra)
Az AMD procik viszont legendásan jól húzhatóak. Arra gondoltam, hogy egy minimális tuningot (esetleg) alkalmaznék.A proci húzása, befolyásolja bármennyire is a GPU teljesítményét? Úgy értem, hogy mivel itt egy APU-ról van szó, ha nővelem a processzor órajelét, az a beépített GPU teljesítményét változtatja e pozitív, netán negatív irányban?
-
PuMbA
titán
válasz
nyakdam
üzenetére
AM1 lett Pentium G4400-re cserélve szüleimnél és olyan gyors netezésre és egyéb alap feladatokra, mint az A8-7600, de kevesebbet fogyaszt, mint az AM1
Ez lesz szerintem neki a befutó, mert még dual memóriát sem kell vennie és van DDR4, illetve emiatt is nagyon jövőtálló platform 
Ez van szüleimnél:
ASUS H110M-A alaplap 18,8k
Intel Pentium G4400 17k
Arctic Cooling Alpine 11 PLUS (Intel) hűtő 3,8k
4GB 2133MHz DDR4 RAM Kingston HyperX Fury Black CL14 (HX421C14FB/4) 5,5k -
Plasticbomb
addikt
válasz
nyakdam
üzenetére
Nem ír semmit a biosba. Pontosabban nem módosít semmit. Ha jól emlékszem regisztereket módosít, amiket a rendszer induláskor állít be magának alapértelmezésben, és ezekből olvassa ki a proci, mikor milyen pstate-n pörög, és ahhoz milyen fesz és szorzó tartozik. Szóval ezeket a regisztereket módosítja a kívánt módon, már ha unlocked cpuról apuról van szó.
De ha a default.cfg az exe mellett van, akkor automatikusan be is tölti azt indításkor, így ha úgy nézted, hogy indítás után elindult a k15tk, akkor be is töltötte, vagyis már nem az eredetit beállítást kaptad vissza. Egy mappával feljebb kell menteni a beállításokat, mint a exe, és akkor nem tölti be exe indításkor (vagy törlöd a fájlt, akkor beolvassa az eredeti értékeket, és létrehozza a default.cfg-t, amit elmenthetsz eggyel feljebbi mappában). És ne hagyd neki, hogy a windows automatikusan betöltse az alkalmazást. Akkor nem fog belezavarni semmibe. -
Rush77
aktív tag
válasz
nyakdam
üzenetére
nyakdam & AxBattler Köszönöm.

A jelenlegi RAM az hűtőbordás de gondolom nem sokat tudnék húzni rajta tehát marad az "új".
A másik meg hát 7670 nem nagyon van használtban legalábbis nem nagyon láttam de majd nyitva tartom a szemem aztán lecsapok.Hogy egy kicsit offoljak: CPU cserénél kell újrahúzni a Winfost illetve az aktiváció megtörténik ugyanúgy?
-
patomi
őstag
válasz
nyakdam
üzenetére
Ez ugye nem komoly ne haragudj. Intel mellett sem tapasztaltam ilyet, meg az A10 6800K mellett sem.
A88M Extreme4+ lapban ráadásul 4,9GHz-et ment a proci. Ami a kompatibilitási listán szerepel annak mennie kell az adott lapban, csak a tuningra nincs garancia. -
pengwin
addikt
válasz
nyakdam
üzenetére
Hát nem tudom, az én fapados Asrock B75-ös lapomon sincs hűtés(4+1 fázis, ha jól emlékszem), mégis jól érzi magát benne egy 77W-os i5... Szerintem alapjáraton, tuning nélkül egy 65W-os AMD APU is el kell menjen simán egy hűtés nélküli lapban.
Vagy az FM2+ lapokat direkt elrontják a gyártók? Nem ez lenne az első eset, hogy az AMD-t az Intel-függő partnerei valahogy ellehetetlenítik. Lásd laptopok: ugyanabba a laptopba AMD APU mellé gyengébb hűtés, rosszabb kijelző, egyszerűbb memória-rendszer kerül, mint az azonos típusú intelesbe. -
Plasticbomb
addikt
válasz
nyakdam
üzenetére
Addig nem telepítek sose újra, amíg nem látok más megoldást. Nem azért, mert nehéz lenne, sőt, úgy van mindenem beállítva, hogy semmi gond ne legyen belőle, majdhogynem ugyanott tudok folytatni mindent, ahol újratelepítés előtt hagytam, csak szimplán újratelepítéssel nem kihívás javítani valamit. És azon a módon szinte biztos, hogy nem fogom tudni, mi okozza, azt meg útálom, mert nem tudok arra számítani, és máskor, máshol nem fogom tudni egyből mondani, hogy ez meg az okozza, és miképp lehet javítani. (A tudás: hatalom.
) -
Z10N
veterán
válasz
nyakdam
üzenetére
Ott valami gond lesz, bar nalam nem dual graphics modban, de megy az igp es a dgpu egymas mellett.
Amugy en is remelem, hogy a fejlesztok mostmar tenyleg kezdenek valamit az innovaciokkal.
A multiadaptert mar 5 eve hianyoltam, remeljuk a hatekoynsag noni fog meg (7790+7870).
-
válasz
nyakdam
üzenetére
Működött az, hiszen gyorsult az IGP a multiadapter hatására. Az más kérdés, hogy visszafogta a 260X-et.

De gondolom ez a rész javulhat még, ez a játék az első fecske, s kb még mindig fejlesztik tudtommal. Bár ezt lehet rosszul tudom.
5 percen belül érdemes lehet szerkeszteni a hozzászólást.

-
PuMbA
titán
válasz
nyakdam
üzenetére
és stratova: IGP-ben az Intel lesz az első, mert AMD oldalon a GCN4-es (Polaris) Raven Ridge APU 2017-ben jön és azt se tudni, hogy mikor
A most nyáron-ősszel megjelenő Bristol Ridge APU meg GCN3 lesz, hiszen a Carizzo-t hozzák fel asztali gépekbe, amikben csak a 8bit x265 van támogatva jelenleg, illetve a YouTube VP9 kodekje is teljesen hiányzik, ami az Intelben szintén van már hibrid módon, de év végén az is teljesen fix funkciós lesz. -
-
-
Z10N
veterán
válasz
nyakdam
üzenetére
Ugy latszik a max amit be tudtak allitani 2100 volt. A tobbieknel 2000, mint nalam is.
7400K teszt videok
OC: cpu, cpu-nb, dram, gpu
cpu-nb kitesztelve -
Plasticbomb
addikt
válasz
nyakdam
üzenetére
A DDR4-2133 csak az első lépcső a szabványban. Jelenleg azt hiszem 3200 MHzig nyomták fel szabvány szerint, de van már 4600MHz "tuning" darab is. DE meglátjuk, mi lesz, mi csak találgathatunk, meg bilibe lógathatjuk a kezünk..
Először egyáltalán jelenjen meg valami AM4es deszka, meg hozzá belevaló cpu/apu is. -
karandip
tag
válasz
nyakdam
üzenetére
Nekem arra kéne, hogy amikor az időm engedi olyan 1-2 hetente, 1x le tudjak ülni és kikapcsolódni kicsit. Nem kell ultra graf. elég a low, szval egyre jobban erre hajlok, ez így elég olcsón jönne ki.
Far Cry 3-4-et, shadow of mordort próbáltad rajta esetleg? Olyanokat hogy wow, meg lol meg se kérdezem hogy fut e mert tuti. -
-
30z.Samu
titán
válasz
nyakdam
üzenetére
Akkor én tévhitben éltem, azt hittem, hogy a mai játékok ram igényesek.
Még szerencse, hogy felhoztam a témát.
Köszi a felvilágosítást! Viszont ha jól vettem ki, akkor is fogok teljesítmény növelést érezni, ha a memóriákat lecserélem 2133-asra, az 1600-asakat pedig elboltolom. -
pengwin
addikt
válasz
nyakdam
üzenetére
Tudtommal csak alsó kategóriás Radeonokkal működnek az APU-k IGP-i, és azokból is a DDR3 memóriás variánsokat szokták melléjük ajánlani, mert a GDDR5-ös dVGA-kat már inkább visszafogja az IGP.
270X mellett sem véletlen nincs meg még a lehetősége sem, az a kártya a 256 bites buszon levő GDDR5-tel állandóan csak az IGP-re várna. Szóval szerintem ez nem bug. -
HeadKnife
csendes tag
válasz
nyakdam
üzenetére
Semmi fólia nincs. Jól raktam fel, pasztát is úgy ahogy kell. Most a Tera Online-t nyomatja barátnőm, eddig 2 perc volt a max amíg bírta. Már 2 instán túl vagyunk és még gyári minden, a hűtő meg épphogy több mint kéz meleg (jövőre úgy is bevizezem). Megpróbálom 2133-on 1.6V-al.
-
Új hozzászólás Aktív témák
AMD "Kaveri" APU topik
- FM2+ tokozás
- Négy vagy két mag
- Integrált DX11.2 Radeon GPU
- Integrált PCIe 3.0 vezérlő
- DDR3-2133 RAM támogatás
- HSA / Mantle / TrueAudio
- Szorzózármentes "K" modellek
* Kaveri (Steamroller & GCN):
AMD Ax-7xx0

- Intel Xeon E5-2600v4 processzorok készleten 2680v4,2683v4,2697v4,2697Av4(áfás számla, 2 év garancia)
- AMD Ryzen 9 9950X3D - Új, 1 év garancia - Eladó!
- Intel G3950 , 3930, G4400, G5420 Procik Akciósan!
- AMD Ryzen 7 9700X - Új, 1 év garancia - Eladó!
- AMD Ryzen 5 8500G 6-Core 3.5GHz AM5 Box - PCX garancia 2028.10.06.
- REFURBISHED - HP USB-C Universal Dock G1 (DisplayLink)
- ÚJÉVI AKCIÓK / MICROSOFT WINDOWS 10,11 / OFFICE 16,19,21,24 / VÍRUS,VPN VÉDELEM / SZÁMLA / 0-24
- Keresünk iPhone 16/16e/16 Plus/16 Pro/16 Pro Max
- 186 - Lenovo Legion 5 (15IRX10) - Intel Core i7-13650HX, RTX 5070
- MacBook felvásárlás!! MacBook, MacBook Air, MacBook Pro
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Azért általános felhasználásra még mindig jó ez a platform, játékra kezd kevés lenni.

![[link] [link]](http://prohardver.hu/dl/cnt/2016-03/126776/multiadapter_mini.png)