Hirdetés
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Milyen okostelefont vegyek?
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- iPhone topik
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
- Telekom mobilszolgáltatások
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- OnePlus 15 - van plusz energia
Új hozzászólás Aktív témák
-
NyuszyCaster
senior tag
válasz
pzolika9512
üzenetére
erre gondoltam én is ezért nem hagytam neki hogy elvigye a gépe tegnap inkább ide irtam elősször több ember több tapasztalat és tudás

-
pzolika9512
aktív tag
válasz
NyuszyCaster
üzenetére
-
NyuszyCaster
senior tag
válasz
MasterMark
üzenetére
köszönöm
-
NyuszyCaster
senior tag
válasz
pzolika9512
üzenetére
köszönöm azt tudtam én is hogy 4 magos csak furcsa volt hogy a win 2 nek látja és hát a szevizes szerint rossz a proci azért irtam ide
hogy most valójában mi is van mert nehezen udtam volna elképzelni hogy2 mag meghalt mint ahogy a szervizes mondja -
MasterMark
titán
válasz
NyuszyCaster
üzenetére
A modulos felépítés miatt a Win kettőnek látja. Attól még 4 magos.
-
pzolika9512
aktív tag
válasz
NyuszyCaster
üzenetére
logikai processzorok 4.....
nekem is ilyen procim van, az 4 magos, hiába ír akármit a windows
-
NyuszyCaster
senior tag
sziasztok!
kellene egy kis segitség nekem
váltottam win 10 re és elvileg a procim 4 magos de a windows azt irja magok száma 2 ...
viszont az aida64 4 magot mond most melyik az igaz?? vagy esetleg az amd m rossz, [link]
-
MasterMark
titán
Lényegében igen, nincs olyan óriási nagy különbség, hacsak nem valami nagyon gagyi monitor. De pl. az én monitorom 900p-t nem tud felskálázni, hanem középre berakja kicsibe. 720p-t viszont érdekes mód tud. Ezért használom elsősorban.
Bár most azon gondolkozom, a GPU-s skálázás mintha több input lagot generálna. Eddig csak Battlefield 3-nál vettem észre, hogy 900p-n mintha késne egy kicsit, viszont 720p és 1080p rendben van. (Bár elméletileg ilyenkor 720p-nél is a GPU skáláz, szóval ott is lennie kellene késésnek. Lehet ez csak valami BF baj.)
-
AxBattler
félisten
válasz
MasterMark
üzenetére
Tegnap próbáltam ezt a skálázást, de 27"-on nem láttam nagy különbséget 720p-n és 900p-n a korábbi, sima monitoros skálázódáshoz képest.
Kaveri-vel ez szembetűnőbb, jobban interpolál? -
AxBattler
félisten
válasz
MasterMark
üzenetére
-
AxBattler
félisten
válasz
MasterMark
üzenetére
És ezt Catalyst-ben hol tudod megtenni?
Mennyivel jobb így az interpoláció minősége?
Megnéztem volna, de elfelejtettem, hogy most Nvidia-ra váltottam...
-
AxBattler
félisten
válasz
MasterMark
üzenetére
Magyarul a játékon belül csökkented a felbontást, vagy Catalyst-ben trükközöl valamivel?
-
Devas
őstag
válasz
zed1983
üzenetére
Ha vam egy nagykepernyos fullHD tv-d javaslom probald ki, hogy kozelebb ulsz hozza, leveszed a felbontast a jatekban ahogy szoktad es ablakos modban futtatod a jatekot. Tobb jatekkal erdemes megnezni, szerintem teljesen szep grafikai elmenyt kapsz. Igaz a kepernyo fele nem lesz kihasznalva. De igy akkor kepzeld el egy kis felbontasu nagy kepernyos kijelzovel fullscreenben...
-
Devas
őstag
válasz
MasterMark
üzenetére
Ha a fullHD monitoron lejjebb veszed a felbontast full screenben, akkor nem kerulnek a helyukre a pixelek. Mosott, csalt kepet latsz. Csunya. Ablakos modban mar lehet a helyen lesznek a pixelek, de nem minden esetben. Nem azt mondtam, hogy ha fullHD monitorja van, akkor vegyen masikat, csak ha esetleg van elfekvoben kissebb felbontasu, akkor probalja meg azzal. Viszont amint vesz bele VGA-t is, mehet nyugodtan a fullHD. Csak igy mar nem lesz koltseghatekony az APU, ha az IGP-jeert fizet es nem hasznalja ki.
-
MasterMark
titán
De most ez honnan jött?
Nem is mondta milyen monitorja van.És FullHD monitoron is lehet kisebb felbontáson játszani, úgyhogy pláne nem értem.

zed1983: Én általában 900p-ben játszom, mivel a 720p-vel nem nyerek annyit, mint amekkorát felbontásban vesztek. Szintén FullHD monitoron.
-
Devas
őstag
válasz
MasterMark
üzenetére
Pl. 1366x768, 1440x900, 1600x900, 1680x1050
Kissebb ertsd fullHD alatti.
-
AxBattler
félisten
válasz
MasterMark
üzenetére
+1, ez most nagyon jó áron van!

-
MasterMark
titán
válasz
MésziGab
üzenetére
Nem lesz jó. Én ezt raknám.
-
MésziGab
tag
válasz
MasterMark
üzenetére
A kiszemelt ram!
Kingston 2x4GB DDR3 1600MHz HyperX Fury HX316C10FK2/8 memória ez jó?
Tudsz ajánlani helyett vmit? -
MésziGab
tag
Hali
Gépösszerakás elött állok a kiszemelt procim egy AMD A8 7600 dobozos FM2+ processzor!!
Sajnos a szűkös keret miatt most VGA nélkül vásárolom a konfigot,alap játékokat elfog vinni komoly VGA nélkül,vagy mindenképpen kell mellé VGA? -
JoePapa97
csendes tag
1440x900-as felbontáson szeretnék játszani. AMD A10 7870K + dual channelbe MSI R7 260X vagy MSI Radeon R7 250?
Milyen nem túl gagyi alaplapot ajánlanátok hozzá, és milyen RAM-okat (2X4 GB)?
Tunning nincs tervben. Mindez pénzben mennyibe kerülne ha minden alkatrész új? -
AxBattler
félisten
válasz
zed1983
üzenetére
PH tesztben hangosnak írták a ventijét, azt is csak egy csere 25mm-essel tudnám elképzelni. Ekkora méretben talán az Alpenföhn Silvretta a legjobb.
Mellesleg a Xigmatek-re már küldtem ajánlatot, de én egy SWIF2-92P-t raknék rá.
Jut eszembe! Az AKASA-nak van 15*120*120mm-es, PWM-es, ajánlott ventije, vagy legalábbis anno jó véleményt olvastam róla: Akasa AK-FN078 Slimline PWM
Ha a Big Shuriken gyári hűtője nem felelne meg neked, akkor ez jó pótventi lehet, elfogadható áron.

-
zed1983
őstag
-
AxBattler
félisten
Akkor passz. Egy 25W-os Kabini APU-ra nyugodtan bevállalnám, de egy A8?
Scythe Kozuti PH-n is egész jól szerepelt: Biztosak vagyunk benne, hogy egy alapórajeles Core i3 vagy valamelyik energiatakarékos, 65 wattos AMD APU hátán 1500-2000-es percenkénti fordulat környékén megállná a helyét. Tudni kell, hogy a vékony, 80 milliméteres ventilátoroknál ez a tempó már szinte hangtalan üzemet jelent.
Viszont itt is az alaplap felé fúj a venti: Vékony, csupán 10 milliméteres ventilátort függesztettek a borda alá, mely a lamellákon keresztül húzza be a friss levegőt, majd azt az alaplap felé tolja.

-
lenox
veterán
válasz
AxBattler
üzenetére
Hat azt figyeltem ki tegnap, hogy ha lehuzom a hutot az aramrol, akkor idleben szepen lemegy 45 fokra, aztan terhelesre megy fel, beallitottam valami 8-900 rpm-et, es azt tapasztaltam, hogy 59 fok korul ha radugom akkor melegebb lesz, mint ha lehuzom. Szoval a tap altal keringetett levego jobban huti, mint ha a tap felol raszivja a melegebb levegot. Nyilvan nagyobb terhelesnel nagyobb fordulat lett, es akkor mar jobb, ha fujja, de mindenesetre kiprobalnam, hogy ha forditott iranyu a venti, akkor mi tortenik, mivel akkor nyilvan a hidegebb levego erne a hutot, es utana a tapon keresztul kimenne.
Amugy van ilyen gyarilag felfele fujo huto, Scythe Kozuti, azt is ki lehetne probalni eppen... -
lenox
veterán
válasz
AxBattler
üzenetére
Jelenleg 8 gepem van otthon osszerakva ugy, hogy monitor/eger/bill/halozat es oda lehet melle ulni, ezert nem toltom ki, meg mindig valtozik valami.
Ez a gep egy Cooler Master Elite 110 haz, Bequiet Pure Power L8 350 watt, Asrock FM2A78M-ITX+, A8-7600, 2x 4 GB Kingston HyperX Fury, SSD, meg ugye most Arctic Alpine 64 Plus huto. -
AxBattler
félisten
Ha jol ertam az alpenfohn silvretta pont olyan, ahol meg lehetne forditani az iranyat a ventinek.
Magyarul azt szeretnéd, hogy az APU-ról, és az alaplapról szívja a meleg levegőt, és aztán a táp felé küldje?Mondjuk úgy elég nehéz ajánlani, hogy nem ismerjük a házadat / konfigodat, nem tudom a kérdezők miért nem töltik ki az adatlapjukat?
(#3546) zed1983
Szerintem az a DeepCool hűtő kb. semmit nem ér, akárcsak a Thermaltake X3.
Bár a ventit lecserélve egy normálisra talán...
-
lenox
veterán
Vettem egy Arctic Alpine 64 Plus-t a gyari huto helyett az A8-7600-hoz az itteni javaslatok alapjan, de nem vagyok tulsagosan megelegedve vele. A hazban 76 mm hely van a tap alatt, szoval befer, de tul kozel van a tap ventillatorahoz, es ahogy kepzelem a tapbol szivja a meleg levegot, szoval ahhoz, hogy ertelmesen hutson eleg hangosan kell jaratni. Egy nagy hazban jo lenne, meg ahogy tippelem ha a venti iranyat meg lehetne forditani akkor is jo lenne, de ezen nem lehet. Mondjuk 3k-t be mertem kockaztatni, meg van mas gepben helye, szoval nem gaz, de ez nem oldotta meg a kis de halk gepem problemajat.
Van valakinek valami jo otlete? Ha jol ertam az alpenfohn silvretta pont olyan, ahol meg lehetne forditani az iranyat a ventinek. Barmi olyan, ami hasonlo lapos, fordithato iranyu venti, befer itx lapba, de esetleg nagyobb feluletu, szoval halkabb beallitassal hut?
-
Sz.Péter
tag
Beszerváltam 24k-ért A8 7600-at,hát nem csalódtam,60 egynáhány C helyett 45 környékén viszi hd-ben a f1 2013-at,és 30-35fps helyett 55-60 lett.Nagyon örömködök

-
válasz
vgabri1
üzenetére
A RAM egyelőre elég, azt elég később is venned szerintem, de ha van rá keret, akkor vedd most, tűrhető áron vannak a modulok mostanság. Igazából nem volt még IGP-s proci mellett VGA kártyám, szóval a többi kérdésre nem tudok felelni. Még annyi, hogy szerintem direkt nem kell letiltani az IGP-t, elég, ha a monitort a VGA-ra dugod.

-
vgabri1
tag
válasz
solfilo
üzenetére
Köszönöm, az infót, valószínű ez lesz. A másikat lekell tiltani? Valahol olvastam hogy nem mindig kell letiltani, mivel úgy is ezt fogja használni. A gépet újra kell telepíteni? Azt is olvastam hogy telepítés nélkül nem használja ki az erőforrásokat.
Az Amd optimalizálót érdemes használni? Állítólag ezzel is lehet fps-t nyerni.Ha ezt a kártyát veszem akkor a ram az elég? -
szzoo
tag
válasz
Ciccuka
üzenetére
Szerintem kb. semmit nem profitál, de ha igen akkor sem éri meg csak ezért cserélni.
A8 7600 APU esetén dual channel 1600 Mhz-ről 2133 Mhz-re váltva ~2 - 4 ftpst hozott csak játéktól függően a jobb memória. Csak tipp, de nem várnék ennél többet egy jobb időzítésű ramtól sem.1866 Mhz órajelű memória meg felesleges, mert az A8-4500M memóriavezérlője 1600 Mhz-et támogat. Persze ettől vehetsz magasabb órajelűt, én is 2400 Mhz-est vettem, mert jobb áron volt.
-
Ciccuka
veterán
AMD A8-4500M laptop processzor esetén lehetséges 30%-os különbség (3DMark 1.5-ben vagy memória sebesség mérésnél) a Single Channel és Dual Channel memória mód között?
-
tamikomac
aktív tag
Srácok,
Ha valakinek nem K-s APU van, ott be lehet állítani fix NB frekvenciát?
Nekem nem sikerül.
Asrock FM2A75M Pro4+
1097 / 1197 / 1597 MHz, ezen 3 érték közül ugrál az NB.
És rájöttem, az F1 azért esik be néha feleakkora fps-re, mert játék alatt az NB 1597 MHz beesik 1097 vagy 1197-re. De csak akkor, ha 0.960 vagy 1.024 V a proc fesz.
Minden más esetben 1597 MHz az NB frek.Ilyenkor Alt+Enter majd ismét Alt+Enter és jó lesz.
Ötletek?
-
tamikomac
aktív tag
válasz
solfilo
üzenetére
Igazából én sem, megfordult a fejemben, hogy nem is A6-3500-on lett futtatva, mert "túl jó".
De sok értelme itt nem lenne a csalásnak, szerintem pont azt mutatja meg a készítő, hogy ezen is elfut a game elég jól.Őszintén szólva ha választani kellene, hogy pl. A6-5400K vagy A6-3500, ez utóbbit választanám.
--------
(#3516) patomi - Szerintem is jó.
2D alatt rendesen hideg a borda, F1 alatt langyosodik be. -
AxBattler
félisten
válasz
zed1983
üzenetére
Baja nem lesz. Próbáld ki mind a kettőt, aztán amelyik hatékonyabb / halkabb, azt hagyd rajta (preferenciától függően).
Mondanám, hogy figyeld az aprót, gyári rézcsöves AMD hűtésért, de mostanában 2.5k HUF-ért vesztegetik, annyiért meg már kapsz Alpine 64-et, szóval csak 1k HUF-körül érné meg.
-
zed1983
őstag
Van egy A10 5800K hűtőm és van egy az A8 7600-hoz, viszont a 7600-as hűtője alacsonyabb bordázattal rendelkezik, szerintetek tegyem fel rá az A10-es hűtőt?
-
válasz
vgabri1
üzenetére
Én is a VGA-ra szavazok, de nem az R7 250-re, hanem egy R7 250X-re. Majdnem 40%-kal gyorsabb és alig 15%-kal drágább. Persze ha bele fér a keretbe. Az R7 250 is gyorsabb, mint az A10 felturbózott RAM-okkal, szóval ha van keret, mindenképp kártyát vennék.
HD7770 = R7 250

innenAz A10-6790K ( ~A10-6800K) pedig kb így viszonyul egy R7 250-hez. Jóval erősebb tőle már a sima R7 250 is.

innen -
vgabri1
tag
válasz
solfilo
üzenetére
Szia!
Ezek vannak:
A proci: AMDA10-6790K APU with Radeon(tm) HD graphics 3,99 GHz
Alaplap: Asrock FM2A58M-DG3+
Memória: 4Gb 1600Mhz
VGA: AMD radeon HD 8670D integrált
A célom hogy javuljon az Fps 30 fölé.
A keretem azt nem tudom előre (az asszony mennyit enged
), max közép kategória, vagy használt.
Új hozzászólás Aktív témák
AMD "Kaveri" APU topik
- FM2+ tokozás
- Négy vagy két mag
- Integrált DX11.2 Radeon GPU
- Integrált PCIe 3.0 vezérlő
- DDR3-2133 RAM támogatás
- HSA / Mantle / TrueAudio
- Szorzózármentes "K" modellek
* Kaveri (Steamroller & GCN):
AMD Ax-7xx0

- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Mi az optikai internet és hogyan működik?
- Intel Core i3 / i5 / i7 8xxx "Coffee Lake" és i5 / i7 / i9 9xxx “Coffee Lake Refresh” (LGA1151)
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen alaplapot vegyek?
- Autós topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- A legrosszabb CPU-k – az ExtremeTech szerint
- Milyen okostelefont vegyek?
- További aktív témák...
- Realme 9 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro 256GB Black Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3503
- Pixel 7 pro 128/8
- Xiaomi Redmi Pad 2 128GB,Újszerű,Dobozaval,12 hónap garanciával
- új akku Ár/ÉRTÉK BAJNOK! Dell Latitude 5330 i3-1215U 6magos! - 16GB 256GB 13.3" FHD 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

Nem is mondta milyen monitorja van.

Csak megerősítésképpen: BIOS-ban a Turbo Core-t kikapcsoltad? RAM-oknál beállítottad az XMP Profilt, hogy 2133Mhz-en menjenek? Ezekkel nyerhetsz még sebességet