Hirdetés
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- iPhone topik
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
- Telekom mobilszolgáltatások
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Vartanus
üzenetére
Nem rossz gondolat. Ha néhány héten belül nem kerül közelebb a megoldás, akkor lehet az lesz.

Jó lenne, ha kicsit több időm lenne vele szórakozni. Meg jó lenne, ha nem 3-4 féle hibát produkálna. (csontra fagyás képhiba nélkül, egér nem mozdul, vagy a kockásra fagyás, vagy amikor azzal a kék hétteres, szomorú fejes hibaüzenettel újraindul a Windows 8.1) Filmnézésen kívül eddig bármikor képes volt produkálni ezek valamelyikét. (netezés és alacsony terhelésű játék alatt is, komolyabb game nem volt még)
(#2197) tamikomac: Másnap visszaállítottam az eredetire a feszt, érződött, hogy nem jó neki.
Nem tudom egyébként, mennyire RAM hiba, más hibákat is produkál a korábban írt Windows figyelmeztetéssel együtt. Összefüggés úgy tűnik nincsen köztük.
-
tamikomac
aktív tag
válasz
solfilo
üzenetére
Nem is kell.
Nem kell azt erőltetni szerintem.
Jó az úgy gyárilag, illetve ahogyan az alaplap gondolja.
Az elgondolás nem volt rossz, hogy adj neki kicsit többet, mert ha akkor stabil defaulton meg nem, akkor alaplap hiba. De egyből elkezdett hibázni 1,4-en.
Mondjuk ettől még lehet alaplap hiba, de a kockás kép miatt inkább én is RAM-ot mondanék, de ez számítástechnika, itt "bármi" lehet sajnos
-
tamikomac
aktív tag
válasz
solfilo
üzenetére
Az a biztos.

Ha újrahúzod a rendszert nem kellene egyenlőre chipset drivert felrakni.
A VGA drivert pedig manuálisan az eszközkezelőből tenném fel, igazi driver only mód, mint anno az S3 Trio-nál
Szóval semmi ccc meg hasonlók, csak a driver, de az sem a setup-os telepítővel, hanem manuálisan.Én így szoktam csinálni, sőt legutóbb a chipset drivert is az eszközkezelőből tettem fel egyesével manuálisan.
-
stratova
veterán
válasz
solfilo
üzenetére
+1 memtestre. Az a szép matyóhímzéses "kockázás" tipikus VRAM (itt csak RAM
) hibára emlékeztet. Vagy csak ezekkel a beállításokkal A8 7600 memóriavezérlője nem boldogul.Ps.: a 3300 MHz-et valószínűleg azért nem tudod fixen beállítani AmdMsrTweakerrel, mert az már az első turbólépcső órajele Pb2. Ilyen - egy szinttel magasabb órajalek - beállítás korábban is (Trinity/Richland) akkor volt lehetséges, ha egy alacsonyabb p-state letiltásra került, szintén az msr regiszterek állítgatásával.
-
törölt tag
válasz
tamikomac
üzenetére
Azt hiszem 194-196 körül van a vége, de nem nagyon akartam kínozni, ennyin nem használtam.
Így is "kicsit" elkéstem ezzel, mert tavaly szedtem elő újra és húztam meg.
Bár már akkor is elkéstem vele amikor először használtam.
(2007-2009) Nem baj, van V1-em is, idősebb nálam. 
-
tamikomac
aktív tag
válasz
solfilo
üzenetére
Ezt a fix 1,4V-ot nem kellene erőltetni, sztem tedd vissza defaultra.
A fix 3,1 GHz-et windows alól is meg lehet csinálni, nem kell hozzá sem BIOS, sem ccc.Kellene oda egy másik APU, egy A4-4000 5k-ért tesztelni. Aztán azt ugyanúgy el lehet adni veszteség nélkül.
Vagy egy pl. 9300GE VGA, csak "hogy adjon képet".Volna "kedved" kifotózni egyesével a BIOS beállításokat? Aztán ide feltöltenéd és okoskodnánk.
Ha még bírod.A GPU-Z-től meg képes fagyni az APU (pont azért kérdeztem, hogy megy-e), azt ne indítsd el

-
patomi
őstag
válasz
solfilo
üzenetére
Akkor nem a progi a ludas.
No igen, de forintosítva kb. 8e. a különbség, tehát 35K körül kéne lennie. E helyett 40, vagy fölötte van most árukereső szerint. Gyakorlatilag ugyan ott vagyunk. A 7700K meg be kellett volna essen 30K alá.
No mindegy is. A cikkben oly szépek voltak azok a számok, csak ez itt nálunk mindig más egy kicsit. -
letepem
aktív tag
válasz
solfilo
üzenetére
Mivel ga ris minden így én ezt így ahogy van megmutatnám a szervíznek, hogy ez a jelenség persze elmondod nekik hogy egy kis feszt is emeltél ! Én is raktam össze már pár apus gépet de ilyeb hibával még nem találkoztam

Mondjuk régen a vgak produkaltak ilyet ram hiba miatt!
Probald meg hogy csak egy modult raksz be és ha elojon kicseréled ha megszunik akkor az a modul volt a hibás ami kint van -
Igen, fenn van az az AI Suite. Felraktam Bios frissítséhez, de akkor leszedem. Bár a fagyások hibajaleneségek előtte is voltak.
Az árcsökkenés nem lehet, hogy elért ide is, csak gyenge a forint?
Iponban az A10-7850K árgrafikonján látszik, hogy október végén esett az átlagár.
Ajánlott ára ugye most 143$ (a linkelt hírből szedtem), napi árfolyamon az most 268,91*143=38454, ehhez képest 3k-val drágább az ipon és ugye más az adóterhelés mifelénk. -
válasz
solfilo
üzenetére
Újra hibázott a gép. Csak most lilás, de kezdetben szintén színváltós volt, mint az előbb.
A hangfalak most csendben voltak. Igaz, hiba bekövetkeztekor le volt teljesen tekerve a hangerő. Potit hiába tekertem utána, nem lett hangjuk. Az előző hibánál is írhattam volna, csak elfelejtettem: egér egy idő után elsötétül.
Reset után jártam UEFI Biosban is (csak 3-szorra sikerült belépni, első kettőnél nem nyomtam időben a Del/F2 -t
), az A8-at 40 fokosnak mutatta. -
válasz
solfilo
üzenetére
No, sikerült bele szaladni egy másik hibába. Mintha szaporodnának a hibajelenségek a fix 31-es szorzó és 1,4V óta.

Közben futott a CPU-Z és a GPU-Z.Kép a lenti képeken lévő formára fagy, enyhén vibrál. Először a sárgás/arany szín türkiz volt, aztán magenta, végül megállapodott ezen a színen, enyhe vibrálás van közben. (lehet le kellett volna videóznom...)
Hangfalak be voltak kapcsolva, zene nem szólt. Ellenben, mikor a hiba bekövetkezett, akkor elkezdtek sisteregni, jobb-bal oldal váltogatva egymást, aztán egyenletes búgássá alakult, mindkettőből ez szólt, ami nem állt le egészen a resetig.
közelebbről:

(#2173) AxBattler:
Igen, elég baba! Az A10-7700K értelmét is veszti kb.
-
Aylarth
tag
válasz
tamikomac
üzenetére
Köszönöm a válaszokat!

Arra gondoltam, hogy akkor most lehet, hogy végül a 7700K lesz a nyerő.
Elviekben tuningolható, (mondjuk kíváncsi leszek mennyire és hogy) tehát a gyorsasággal nem lesz baj, a játékhoz meg ráérek később venni külön kártyát...és addig amíg szükség lesz rá, téma lezárva.Köszi mindenkinek a brainstormingot! :-)
-
válasz
tamikomac
üzenetére
GPU-Z nem megy, mindjárt elindítom.
Leszedhetem a CCC-t, meg a többit, bár sosem volt még gondom miatta. De előbb szétszedem a gépet, újra összerakom, sztem újra is húzom, SSD-re gyorsan felmegy.

(#2166) Aylarth: A10-7850K nem éri meg az árát. Vagy most egy A10-7700K, vagy megvárod az A8-7650K-t. Kb 20$-al alacsonyabb áron jön, mint az A10-7700K, miközben 100MHz csak a kölönbség a két APU között. IGP-ben egyeznek, órajelben 3,3/3,7GHz vs. 3,4/3,8GHz.
-
-
tamikomac
aktív tag
válasz
Aylarth
üzenetére
A 7850K árából külön CPU és külön GDDR5 VGA is kijön ami mindig gyorsabb lesz (játék alatt) mint az APU.
A 7700K már alakul, de a fentiek itt is majdnem érvényesek.
Én a 7600-at venném. Marad is plusz 15.000 Ft a zsebedben / bankszámlán a 7850k-hoz képest.
Ha meg kevés lesz idővel majd veszel bele külön VGA-t amihez már 15.000 Ft kezdő tőkéd meg is van
-
tamikomac
aktív tag
válasz
solfilo
üzenetére
Őszintén a ccc-t én fel se tettem volna.
Vannak akiknél csak a bajt csinálja.
A nélkül is tökéletesen megy az APU, legfeljebb nem tudod tuningolni windows alól, meg forgatni a monitor képet, meg kontrasztolni (de szép magyar szó)... na és akkor mi van...

És "a kevesebb sokszor több" híve vagyok

Én eltávolítanám vagy tiltanám a services.msc-ben (is).
Szerintem az Asus appok sem kellenek. Vesztenivalód nincs.
GPU-Z is megy? -
Aylarth
tag
Sziasztok,
Proci választásban szeretnék a segítséget/javaslatokat/véleményeket kérni.
Már megvásároltam az új gépemhez minden összetevőt (
Thermaltake Armor A30i ház
Thermaltake 530W Smart SE
Asus A88XM-PLUS alaplap - Mini ATX
Corsair 2x4GB DDR3 2133MHz - CL9-es
Raijintek Zelos processzor hűtő
Samsung 850 Pro 128 GB )Csak a proci hiányzik, hogy a fentiekhez melyiket lenne érdemes:
Az A10 7850 - kb 40.000,- Ft. nem tudom érdemes-e....illetve várhatóak-e még procik az FM2+ foglalatba.
Mellette érv: Ez a leggyorsabb. Ellene
agyon nem szívesen adnék ki érte.Az A10 7700K - úgy tudom tuningolható típus, kb 33.000,- Ft
Mellette érv: Ez már barátibb ár, és tuningolható elviekben. Ellene: Esetleg a nagy tesztet nézve ár/érték arányban nem jobban megéri az A8 7600?AMD A8 7600 - Kb 25.000,- Ft
Mellette: Ár/érték arányban talán a legjobb, és akkor még lenne mit kajálni is a hónap végéig
Játszani ritkán játszanék, de akkor jó lenne ha számíthatnék úgy is a gépre.
Az előző gépemet 6 éve vettem, azért ruháztam be most ezekre.Mik a véleményeitek, javaslataitok? :-)

Előre is köszönöm szépen!

-
válasz
solfilo
üzenetére
No, a gép produkált is egy összeomlást (pedig épp semmit nem csináltam, az előbbi programok is futottak).
Csinált már ilyen kék hátteres üzenetet máskor is, csak mindig olyan gyorsan felment a zárójelben a százalék, hogy még sosem bírtam lefotózni, vagy megjegyezni, mit ír. De most nem ment fel a százalék, maradt vagy egy percig 0%, resetelni kellett.
Ilyen sosem volt még és tán még ilyet sem írt ki sosem, mindig valami más volt a hibajelzés a szövegben.
page_fault_in_nonpaged_area (Rt630x64.sys) -
válasz
letepem
üzenetére
Na, csak nem bírtam magammal, összeszedtem a bátorságom és nekiestem.
RAM-okat 2133-on hagytam. 33-as szorzót nem engedett valamiért,úgyhogy 31-es szorzóra raktam. +0,125V-ot kapott az A8-7600, így most 3100 MHz-en 1,4V.
APM Master mode-ot kilőttem, AMD Power Now-t kilőttem. C6-ot kilőttem.Ha jól tévedek, akkor így jó lesz talán. Akkor most így kéne használnom pár napig a gépet?

Amelyiknél szükséges, azon képek kattinthatóak.CPU-Z mutatja az 1,4 V-ot.

-
-
tamikomac
aktív tag
válasz
solfilo
üzenetére

Jónak tűnik.
Nálad több esetben a lap kicsit több feszt ad a procinak, mint a tesztben lévő GA-F2A88X-UP4 volt ,de ez jelentéktelen. Lényeg, hogy ad eleget.
Az viszont feltűnt, hogy nálad 19-es a 2. szorzó, míg a Oliverdáéknak 20-as volt.http://prohardver.hu/teszt/amd_kaveri_apu_teszt_review/fogyasztas.html
-
Win8.1 Pro, OEM, már volt újra húzás is. Driverből az Omega van fent.
(#2152) patomi: Még nem próbáltam, lehet neki fekszek még.
Nekiállok majd a dolgoknak, ha lesz egy kis időm. Bár itt megint bejön az a gond, hogy van, hogy napokig semmi fagyás vagy ilyesmi (igaz, a fenti hibaüzikből az egyik minden nap van). Majd meglátjuk, még nem vagyok ideges.

Köszi mindenkinek!

(#2155) letepem: Erről hogyan lehetne megbizonyosodni?

-
Toby888
senior tag
az szép

-
MiklosSaS
nagyúr
Hasonlo problemam volt nekem is...ugyanaz az alaplap s processzorral. Semmi nam valtoztatott..driverek cserebere...win7 -> win8 -> win7 -> win8.1 .....semmi.
Most van egy "csoro" pentium a gepben es tiz napja megyen egy ujrainditas nelkul. Csak alaplap es processzor csere volt.
-
patomi
őstag
válasz
solfilo
üzenetére
Próbáltad már szétszedni a gépet és összerakni újra? Proci, ramok, csatlakozók(táp is) minden. Aztán átnézés és ha nincs semmi mehet össze. Egy rosszul érintkező proci láb is lehet a ludas pl. (az ssd-t én említettem a múltkor) Borzasztó ez, mert rengeteg alkatrész van és bármi lehet. De, ahogy =HG= írja driver hiba is.
-
válasz
solfilo
üzenetére
Ezek a figyelmeztetések voltak a tegnapi fagyás és reset után közvetlenül (monitorra 22:19-es idő fagyott rá, néhány percet vártam, hátha magához tér, s csak aztán volt reset). Előtte csak órákkal korábbról van bejegyzés.
Figyelmeztetés 2015.01.06. 22:25:51 Kernel-PnP 219 (212)
Napló neve: System
Forrás: Microsoft-Windows-Kernel-PnP
Dátum: 2015.01.06. 22:25:51
Eseményazonosító:219
Feladatkategória: (212)
Szint: Figyelmeztetés
Kulcsszavak:
Felhasználó: SYSTEM
Számítógép: solfilo
Leírás:
The driver \Driver\WudfRd failed to load for the device USB\VID_2717&PID_1240&MI_00\6&2475a217&0&0000.
Esemény XML:
<Event xmlns="http://schemas.microsoft.com/win/2004/08/events/event">
<System>
<Provider Name="Microsoft-Windows-Kernel-PnP" Guid="{9C205A39-1250-487D-ABD7-E831C6290539}" />
<EventID>219</EventID>
<Version>0</Version>
<Level>3</Level>
<Task>212</Task>
<Opcode>0</Opcode>
<Keywords>0x8000000000000000</Keywords>
<TimeCreated SystemTime="2015-01-06T21:25:51.327277500Z" />
<EventRecordID>8055</EventRecordID>
<Correlation />
<Execution ProcessID="4" ThreadID="180" />
<Channel>System</Channel>
<Computer>solfilo</Computer>
<Security UserID="S-1-5-18" />
</System>
<EventData>
<Data Name="DriverNameLength">45</Data>
<Data Name="DriverName">USB\VID_2717&PID_1240&MI_00\6&2475a217&0&0000</Data>
<Data Name="Status">3221226341</Data>
<Data Name="FailureNameLength">14</Data>
<Data Name="FailureName">\Driver\WudfRd</Data>
<Data Name="Version">0</Data>
</EventData>
</Event>Figyelmeztetés 2015.01.06. 22:25:57 Kernel-PnP 219 (212)
Napló neve: System
Forrás: Microsoft-Windows-Kernel-PnP
Dátum: 2015.01.06. 22:25:57
Eseményazonosító:219
Feladatkategória: (212)
Szint: Figyelmeztetés
Kulcsszavak:
Felhasználó: SYSTEM
Számítógép: solfilo
Leírás:
The driver \Driver\WudfRd failed to load for the device SWD\WPDBUSENUM\{403850fb-758f-11e4-8260-bcee7b752dc4}#0000000000008000.
Esemény XML:
<Event xmlns="http://schemas.microsoft.com/win/2004/08/events/event">
<System>
<Provider Name="Microsoft-Windows-Kernel-PnP" Guid="{9C205A39-1250-487D-ABD7-E831C6290539}" />
<EventID>219</EventID>
<Version>0</Version>
<Level>3</Level>
<Task>212</Task>
<Opcode>0</Opcode>
<Keywords>0x8000000000000000</Keywords>
<TimeCreated SystemTime="2015-01-06T21:25:57.773142400Z" />
<EventRecordID>8070</EventRecordID>
<Correlation />
<Execution ProcessID="4" ThreadID="2500" />
<Channel>System</Channel>
<Computer>solfilo</Computer>
<Security UserID="S-1-5-18" />
</System>
<EventData>
<Data Name="DriverNameLength">70</Data>
<Data Name="DriverName">SWD\WPDBUSENUM\{403850fb-758f-11e4-8260-bcee7b752dc4}#0000000000008000</Data>
<Data Name="Status">3221226341</Data>
<Data Name="FailureNameLength">14</Data>
<Data Name="FailureName">\Driver\WudfRd</Data>
<Data Name="Version">0</Data>
</EventData>
</Event> -
letepem
aktív tag
válasz
solfilo
üzenetére
Próbáld meg visszavenni a szorzót és adni neki egy kis többlet feszt. Én még az energiamenedzsmentet is kikapcsolnám! Az igp órajelét is vedd vissza! Ha ez megoldja a problémát akkor nem túl acélos a lap tápellátása és nem tudja tartani a feszt vagy nem jók a statek a proci alapbeállításánál ( bár ezt csak egy másik lapban tudod megnézni ( vagy pscheck)).
-
válasz
tamikomac
üzenetére
Majd bemásolom a hibaüziket, most nem vagyok otthon.
Arra gondoltam még, hogy kiveszem az SSD-t, s telepítem a merevlemezre a Win-t, hátha mégis az lesz a ludas, korábban írta valaki, hogy lehet még az is. Nekiveselkedek egy memtesztnek is.
A legrosszabb az, hogy van, hogy napi többször fagy, van, hogy egy hétig semmi. Így nehéz lesz kiszűrni a hiba okozóját, mert ha x napig hibátlanul is megy, nem jelenti, hogy később nem üt be megint a dolog.
Az viszont tényleg meglepett, hogy az egér nem világított tegnap, eddig nem tűnt fel. Kép ráfagyva a monitorra, gép kék led is világít, egér meg közben nem kap áramot újraindulásig. Innentől hibakor megnézem majd az egeret. Lehet alaplap gond?
-
tamikomac
aktív tag
válasz
solfilo
üzenetére
Pfffff...

Kínomban "mondom", mert vesztenivalód nincs próbáld ki a 1302-es BIOS-t és attól fölfelé (ha továbbra is fagy).
A 1302-es az első ami támogatja a 7600-at.Itt már nem hiszem, hogy ez sokat segítene, de sose lehet tudni.
Esetleg teljes jumperes CMOS reset és használd teljesen defaulton bármit is állítson be.
Vagy BIOS elemcsere.
Milyen figyelmeztetések vannak?
-
válasz
solfilo
üzenetére
Korai volt az öröm.
Csinálja a fagyásokat most is, jellemzően játék alatt (széteső kép, zúgó hang, csak reset segít), csak ritkábban. Hiába volt Bios frissítés.De most pl csontra fagyott az előbb. Ráégett a kép a monitorral Csak net ment, meg asztali viber. Ami feltűnt, hogy az egér optikája nem világított fagyás után, reset előtt. Ez eddig nem tűnt fel. Néztem Windows eseménynaplót, semmi bejegyzés, csak a reset utániak, hogy az újraindulás előtt nem volt megfelelő leállítás.

mod: utána vannak figyelmeztetések, de ezek nem mondanak nekem sokat.
-
Joe.36
addikt
Eddig csak egy A10 7850K volt a gépben, de kevésnek bizonyult....
Most ez van +...
R7 260X nél csak film nézés közben (VLC) elmegy a kép időnként, ez nagyon változó... van hogy órákig nem... nem mindig... néha aztán fagyi... Valakinél már fordult elő ilyesmi ?
Játék közben soha! Vagy ha használom, pl netezek.... soha!
Csak ha magában elvan és filmet nézek! És eltelik bizonyos idő...ez nagyon változó... és véletlenszerű... Lehet hogy bekavar valami energia takarékos funkció ? De más kártyával még nem tapasztaltam ilyet soha... -
konci79
őstag
válasz
tamikomac
üzenetére
Persze,biztos jobb a külön vga,ez tény.
Én spec. ahhoz a réteghez tartozom akinek bejön ez a megoldás,és ha pár perc alatt megoldható hogy tuningoljak kicsit a procin(persze lehet hogy alapból is elég valakinek,de ha lehet akkor miért ne?)megéri,utána már nem kell vele foglalkozni.. -
feedme
tag
válasz
tamikomac
üzenetére
Nem, tényleg nem játszok annyit, inkább csak a kíváncsiság hajt, hogy lehet ilyent is, valószínűleg nem is használnám ki rendesen. Játékok inkább csak WoW, LoL, meg talán 1-2 régi MMO, de ezekre már i3 a HD4400-al is jó lenne, de azt annyira nem szívlelem.
Mindenképp maradnék ennél a procinál, de ha van jobb lap kb ilyen áron, akkor azt meghallgatnám, Tuning akkor nem lesz.
-
tamikomac
aktív tag
-
konci79
őstag
válasz
tamikomac
üzenetére
Nekem a d3h verzió van ebből a lapból,és tényleg nem tuning lap,de azért lehet vele egészséges mértékűt előcsalni a prociból.
És van különbség ha emeled az igp-t,nyilván nem eget verő,de érezhető,pláne ezen a szinten.Nem mindegy pl. hogy 20-25 vagy 30-35 fps -el megy valami,itt van különbség,nem pl. 80 és 100 között.. -
tamikomac
aktív tag
Boldog karácsonyt.
Ha régebbi BIOS van az alaplapon vásárláskor mint ami kellene a procihoz, az AMD szerencsésebb mint az Intel, mert sok esetben (tehát nem 100%) még így is beindul és lehet frissíteni a BIOS-t. Jó, ha már egy USB-re kiírod a friss BIOS-t és bekapcsoláskor már frissítessz is.
Az alaplap nem rossz, de belépő szintű az A88X-esek között, így sok tuningra ne számíts, de valóban az A8-7600-at alapból nem is lehet.
Már 103 MHz-es fsb mellett instabil lehet, mint ahogyan az összes APU.
Ha tudja a BIOS az IGP emelést (sok Asrock tudja), akkor a gyári 720 MHz-et feljebb lehet vinni, de van egy érzésem, hogy ha egy játék 720 MHz-es IGP mellett szaggat, akkor 900 MHz-en is fog, szóval sok értelme nincs egy nem K-s APU-t tuningolni.
De mivel rögtön "túrni" szeretnéd a procid van egy megérzésem, hogy komolyan befognád játékra (1920x1080 / high / 16x MSAA, stb.).
Ha tényleg így van lehet jobban járnál külön CPU és külön VGA párossal, nehogy csalódj az APU-ban.De ahogyan érzed, nálad a pénz...

-
feedme
tag
Sziasztok!
Kellemes ünnepeket kívánok(így utólag) és boldog új évet!
Pár kérdésem lenne felétek.

Gépet szeretnék frissíteni és apura gondoltam, pontosabban a8 7600-ra. Ahogy vissza olvastam ezt ajánljátok. Néha játszok csak, ahogy néztem amikkel játszok arra bőven elég. Igazábol a kérdésem az lenne, hogy
GA-F2A88XM-HD3 lapot néztem ki hozzá, de a BIOS nem támogatja alapból, lehet ebből problémám? Nincs másik fm2-es procim.Még 1 kérdés, ezt a CPU-t ügye nem lehet húzni, de úgy olvastam hogy igp-t lehet benne, ha azt akarom ahoz is ajánlott a tuning lap? Na meg jó ez a lap egyáltalán?

-
nyakdam
aktív tag
válasz
Venyera7
üzenetére
Durván összefoglalva a 250-el 5-ből 3 játéknál jól muzsikál. 1-nél rosszabbul teljesít és 1-nél nincs különbség. Ha nagyobbat használsz pl. 260-ast nem nagyon van rá teszt, de régen csináltak 6800k-val és ott kb. az volt a felálás, hogy 5-ből 1 játéknál működött, 1-nél ugyan az volt, 3-nál rosszul teljesített.
Szerintem többet vesztesz mint nyersz vele. Talán idővel javítanak rajta, de nem DX11 alatt az biztos.
-
-
szunyi777
őstag
Sziasztok
Pár napja cseréltem alaplapot és procit:
CPU típusa QuadCore AMD Athlon X4 740
Alaplap neve ASRock FM2A88M-HD+Tudom, hogy alapból a turbó mód 3700 mhz-ig engedi a cpu-t maxon. Kicsit játszottam már az FSB szorzóval, és 105% ra emeltem a 100-ról... Igy 3900Mhz-re is fel tud menni terhelés alatt. A DDR3 ramnak a 667 helyett is emelte ezáltal 707mhz-re..
Kérdésem, hogy ezt a procit, Ram, meddig lehet stabilan húzni? Szerintetek ez már sok neki?
Feszültséget auto-n hagytam, de gondolom, hogy manuálisan kellene állitanom..
Ha valaki ilyen CPU-t használ, és húzta is esetleg segitene ebben?! Esetleg a mentett confingot elküldené?
Köszönöm előre is.
-
Venyera7
senior tag
Valaki mondja már meg legyen szives,hogy csak r7 250x-el megy a dual graphics vagy megy nagyobb vga-kal is?
-
tamikomac
aktív tag
Ha tényleg nem kell a VGA rész, 5800K-val jobban jársz.
Jelentősen magasabb órajelen jár és tuningolható, nincs szorzózár.Csak egy javaslat...
---------------------------------------
A magasabb órajelú RAM sokkal inkább csak az IGP sebességét növeli, a CPU rész messze nem húz ebből akkora hasznot, de a DUAL RAM itt is kötelező.
-
=HG=
addikt
Amennyiben az integrált GPu-t is használni akarod, akkor ajánlott, de megy 1600-assal is, csak teljesítménybeli különbség lesz. Ha külön vga-val használod, akkor tök mind1.
A cikkben az szerepel, hogy tuning nélkül az 1866-os memóriákat kezeli...Tehát nem feltétel neki, de ha most veszel memóriát is, akkor például ez csak minimálisan drágább mint az 1600-as... -
=HG=
addikt
Amit olvastál, az APU-s procikra vonatkozott. Mivel az integrált vga szereti a magas frekvencián működő memóriákat. Tekintve, hogy ebben nincs, ezért teljesen jó neki az 1600-as is...
Valószínű más is karira akarta összerakni a gépet..
A boltok/nagyker meg nem akar sokat leltározni, így nem rendelnek... -
kispéé
senior tag
sziasztok,
elvileg jó helyre írok, mert kaveri alapú x4 860K-t szeretnék venni, de csak 1600 mhz-es memóriám van hozzá, úgy olvastam, hogy ez a proci igényli az 1866 mhz-es modult, szerintetek el fog indulni vele?Másik problémám, hogy a 860K pár napja beszerezhetetlen még a pesti hardvereseknél is, ez mitől van? Még kari előtt szerettem volna összeépíteni a gépet.
Új hozzászólás Aktív témák
AMD "Kaveri" APU topik
- FM2+ tokozás
- Négy vagy két mag
- Integrált DX11.2 Radeon GPU
- Integrált PCIe 3.0 vezérlő
- DDR3-2133 RAM támogatás
- HSA / Mantle / TrueAudio
- Szorzózármentes "K" modellek
* Kaveri (Steamroller & GCN):
AMD Ax-7xx0

- Konzol felvásárlás!! Xbox Series S, Xbox Serries X
- Game Pass Ultimate előfizetés azonnal, problémamentesen, méghozzá OLCSÓN! Immáron 8 éve!
- Dell 14 Latitude 5430 FHD IPS i7-1255U vPro 4.7Ghz 10mag 16GB 256GB Intel Iris XE Win11 LTE Garancia
- 131 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
- MacBook felvásárlás!! Macbook, Macbook Air, Macbook Pro
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

) hibára emlékeztet. Vagy csak ezekkel a beállításokkal A8 7600 memóriavezérlője nem boldogul.

agyon nem szívesen adnék ki érte.
Az a max. támogatott.