- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Bemutatkozott a Fairphone 6
- Mobil flották
- Google Pixel 9a - a lapos munka
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Samsung Galaxy Z Fold6 - ugyanaz, sarkosan fogalmazva
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- LTE frekvenciák
- Huawei Watch GT 2 Pro - egyszerűen gyönyörű
- Csúcstámadó és kompakt tablet is érkezett a Xiaomitól
-
Mobilarena
AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Megnyitott a Retro beárazás topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Yutani #30556 üzenetére
Igen, meg minél kisebb a kiinduló fesz annál rosszabb lesz az eredmény hosszú kábellel. Ki lehet próbálni, mondjuk egy bakelit-lemezjátszóról a mágneses hangszedő jelét vezessük a phono előerősítőig mondjuk 5m- es kábelen.A jel felére csökken, a zaj duplájára nő, a brum meg 10x- esére
-
Sanchez638
addikt
válasz
Yutani #30227 üzenetére
agyamra ment a sok kártya
Más: közbe vissza kaptam a k6-2+ noteszemet, toshiba satellite 1620 cds
-
válasz
Yutani #30162 üzenetére
Ugyes, nagyon ugyes. A heten nekilatok rendet vagni a cuccaim kozott vettem ket konyvespolcot nekik. Lexikonok helyett laptopok es alaplapok lesznek a polcon. A kisebb konyveket meg majd feltoltom merevlemezekkel, videokartyakkal... Csak azt nem tudom, hogy hova rakjam a zx-81 - Amiga kozotti szekciot
-
Ganz-[HUN]
addikt
válasz
Yutani #29631 üzenetére
BIOS-ban Paralell portot lődd ECC+EPP-re (vagy mi)
és használj DOS6.22-ttest.
a meghajtó fejet csekkold le, nem -e retkes. ha az, alkohollal vagy arcszesszel pucoldd meg.
ha retkes, akkor a lemezt is.
berakod a meghajtóba, a felső leszorító filcfejet fel emeled, és valahogy ráveszed hogy forgassa meg a lemezt. a fejmotort és a fejet lekötöd az alaplapról. alkoholos fülpiszkát lassan forgatva végighúzod lassan a lemezen. -
-
válasz
Yutani #29501 üzenetére
Az lett a fake/hamis GTX 650 Ti sztori vége, hogy egy kis alkudozás után az eladó $25 refundot ad.
Felvettem az Ebay Customer Care-rel is a kapcsolatot, full refundot csak visszapostázással kaphatok, és nem számít, mennyi a postaköltség, ami az én esetemben 12k lenne, és legfeljebb 14k-t kapnék vissza a full refunddal.
Szóval azt hiszem, még így jártam a legjobban, bár úgysem lehet jól eladni ezt a kártyát, bukok rajta néhány ezer forintot. Mondjuk tudtam, hogy érdekes sztori lesz, kíváncsiságból vettem meg.
-
-
válasz
Yutani #29501 üzenetére
Szeretnél még venni belőle?
Brand GeoForce 2GB 384Bit DDR3Ebay vásárlói védelme megvéd, valószínű vissza kapod az árát.
-
válasz
Yutani #29421 üzenetére
Egy kis adalék a fake/hamis Geforce GTX 650 Ti kártya ügyében:
Levettem a hűtőt, lefényképeztem a GPU-t és készítettem egy montázst két másik GPU-val:
Azt hiszem, nem kell sokat magyarázni, hibátlanul alátámasztja azt a véleményem, miszerint ez egy 9600GT kártya.
Másik kérdés a RAM valódi mérete volt. A kártyán Samsung K4J10324QD-H12 IC-k vannak. Ez 1 Gbit méretű IC, 1600 MHz sebességű. Mivel 8 darab van a kártyán, ezért a RAM össz mérete 1GB.
-
-
-
válasz
Yutani #29341 üzenetére
A C64 képének megjelenítésére még jó alternatíva a külső TV-tuner DSub kimenettel.Egy Avermedia van nekem ilyenben, előnye hogy be sem kell hozzá a számítógépet kapcsolni de ha be van kapcsolva akkor meg pipben is lehet nézni a képét, akár TV akár külső videoforrás, C64, retro konzol, stb. Hátránya hogy grabbelni nem lehet róla.
Én meg meghajtótömböt készítettem laptophoz. Usb hub + Usb to ide-sata kábelek + sima AT táp. 1 vinyó + 2 dvd író + 1 cd író ( ez a retro vonatkozása, régi cd író hogy 1x- esen is lehessen írni, az audio cd- ket ugyanis minél lassabban illik írni ).Csak bekapcsolom az AT tápot és máris beröffen a 4 meghajtó.
-
-
Ádyka
őstag
válasz
Yutani #29280 üzenetére
Diamond Viper V550 8MB AGP, nekem is ez volt. Tök felesleges volt rá a 16 Mb, ahogy a Diamond Viper V770 16MB AGP-re sem kellett a 32 Mb akkor még. 32 biten úgyis használhatatlanul lassú volt. Szerettem mindkettőt. Főleg miután kaptak egy ventit a passzív bordák, már mehetett nekik a TNTCLK.
-
-
-
-
-
Ranagol_5
senior tag
-
-
-
-
-
Ádyka
őstag
válasz
Yutani #28766 üzenetére
Valahogy ez így természetes.
Átküldte a többi cuccának a linkjét... hát hogy is mondjam. fax modemek 1000-ért és társai.2x32 edo még jó lehet valamire, meg esetleg a S7 lapok, Compaq PPro. A többire úgyis ráérez, hogy senkinek sem kell.
-
válasz
Yutani #28754 üzenetére
igen-igen, inkább a déli híddakkal variáltak
Pl Az Asrock 4dualCore Sata lapon, ahol AGP+PCIe csati is van, úgy oldotta meg hogy olya déli hídat használt, amiben volt 4X PCIe is, és a PCIe porthoz azt a 4X sávszélt rendelte hozzá, és lényegében a VGA kártyát a déli híd vezérelte -
válasz
Yutani #28752 üzenetére
Itt a PH-n aztazot írják, hogy S462-höz lett fejlesztveezaze
tehát benne van a memória vezérlő alapból, az látszik a shematikus ábrán is
szal így szvsz megint "nem olyan nagy szám", mert az alaplap csak a kakó egy részét adja le
cheatergs! Kérdés hogy mi az igény és mire használod?
Ha Internetezésre, akkor szvsz bőven elég, gondolom nincs 100Mbitnél gyorsabb neted
vagy ha van is, még akkor sem jelent hátrányt, kivéve ha a nap 24 órájából 25-öt folyamatosan töltesz lefele...
Illetve ha hálózaton rendszeresen másolgatsz több (száz) GB-nyi adatot, és van hozzá Gbites routered, akkor lehet még hátrány... de amúgy nem -
RexMaximus
senior tag
válasz
Yutani #28547 üzenetére
SB live-al nekem is hasonlo elmenyem volt amikor megvettem. Fantasztikus volt elozoekhez kepest. Addig azt gondoltam, hogy a pc ennyit tud leszamitva a soktizezres kartyakat. Pl arra nem emlekszem, hogy az SB 2.0 jelentosen jobb let volna a "noname" cuccoknal. (volt egy nagy Dobozos SB2.0-am, de orulnek neki ma
)
Utana ujbol ilyen elmeny "pc" laptopm vs macbook, htc desire / HD7 / iPhone4-nél volt amikor kikotottem oket erositore. Apple default megoldasa hang teren finoman szolva erosebb volt
-
válasz
Yutani #28547 üzenetére
Valóban, ezt audiofil kifejezéssel úgy hívják hogy analitikusabb, kottázhatóbb a mélytartomány ( és ez távolról is jól kihallható ), ha továbbmegyünk, a stereo képben ülve pedig a prezensz és a magas tisztasága feltűnő, jól érzékelteti a frekvenciasáv szélsőségeit, persze komoly asztali rendszerekhez képest ez még nem hifi, de meglepő módon képes utánozni azokat egy hallgatható hangképpel.
-
-
Ádyka
őstag
válasz
Yutani #28285 üzenetére
Hivatalosan még sehogy, de külső progival elvileg megoldható. Mostanában cikkeztek róla, hogy hivatalos frissítéssel is lesz újra start menü hónapok múlva. Nem próbáltam gányolni. Addig a nagy gépre nem rakom fel amíg nincs benne gyárilag.
Már a mostani uccsó frissítéssel is legalább rögtön az asztal jön be, és nem azok a nyomi user friendly csempék.Azért a Pentium D jóval erősebb, én egy mezei egy magos procin küldöm.
A követelményeknek nem nehéz megfelelni, most a követelmények alá menni... na az lesz csak érdekes egy Athlon XP-n. -
válasz
Yutani #28263 üzenetére
Egyetértek! Gussal csak olyan foglalkozzon aki eltökélt a nehézségek leküzdésére. Az Awe cuccok sokkal kezesebbek. Gusban kezdőként hosszú ideig tartott mire kiismertem de már annyira vittem hogy 2 gépben is dualban Awe mellett is üzemel, ha ezt nem hobbiból hanem kötelességből kellett volna elérnem már hófehér lenne a hajam
-
-
-
válasz
Yutani #27668 üzenetére
dehogynincs, miért kérdezed?
csak most szedegetem össsze a Matrox kártyákat, jók ezek szép a képük
De amúgy lenne még egy gondom...
Szúz Win2k SP4 fel, Voodoo2 feltelepít, de se' a Revolt se a 3Dmark99 se a 2000 nem indul el, mer' aszondják hogy DX6 VGA DX7 VGA stb kell nekik.. a GLQuake az megy szépen.... de a fentebb említet progik meg nem indulnak.. de Voodoo2-vel csak el kéne indulniuk nem? -
Exian
addikt
válasz
Yutani #27635 üzenetére
Köszi srácok, akkor jól sejtettem.
"Szerk: Bacsis mondjon le, mert mi most desktop prociról beszélünk!
"
Ami azt illeti, valóban nem konkretizáltam, hogy asztali alaplapba való érdekel, de egyébként igen
Esetleg van valakinek 754-es prockója, ami nem Sempron és 3000+ feletti? Nekem van több is, de sajnos 939-es tokozásúak
Cserében is benne vagyok
Az egyik asztali gépemet szeretném kicsit "felturbózni", még ha tudom is, hogy hatalmas ugrást nem jelent semmilyen proci a mostani helyett, de azért na. Talán még is. Meg csak "a játék kedvéért", nem megaherc háborút akarok.
-
Ádyka
őstag
válasz
Yutani #27644 üzenetére
Mostanra összejött annyi döglött (nálam megdöglött) lapocska, hogy elkértem haver teszt kártyáját. Soha nem fűztem hozzá sok reményt, és sajna igazam lett.
Az Abit BX6, ami egy egyszerű memória csere után lett se kép se hang, csak 00 -t dobott kártya.
A néha indul néha nem Aristo TX lap, amit már régen nem sikerül indítani, valahol megáll, de nagyrészt 00-t mutat. Amikor nem 00 -n áll meg, a leírás szerint azzal az eredménnyel sem megyek semmire. Sok mindenre nem jó ezek. -
-
válasz
Yutani #27641 üzenetére
rendeltem valami olyan országból ami nem is létezik
ment is egy jó darabig, azt egyszer csak meg akad valamiylen POST kódnál.. azt ha többnyire celeron procit rakok beléje, ki meg be meg cmos clear-ok sorozata meg ki be kapcsolgatás, akkor elkapja a gépszíjat és elindul... Azt szól hogy sérült a BIOS file frissítsem fel, Floppy rá BIOS felrak, szépen meg is flasheli és kezdi előről
-
válasz
Yutani #27635 üzenetére
Yutani monnyon le, mert egy szó sem volt only desktop prociról
Szal 4000+Sajna nekem csak eyg 3400+-osom van, nagyon ritkák a nagyobb példányok
ÉS a legszörnyűbb hogy van egy Epox lapom mármint S754-es, Nforce4-es csipszettel és SLI!!!! supportal
pedig miylen király lenne egy 4000+-al meg 2db 6800 Ultrával -
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Dell notebook topic
- Horgász topik
- Milyen légkondit a lakásba?
- Bestbuy játékok
- Xbox Series X|S
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Videó stream letöltése
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy S21 Ultra , 12GB , 128 GB , Kártyafüggetlen
- HP Victus 15-fb1002AX - 15,6"FHD IPS - Ryzen 5 7535HS - 8GB - 512GB SSD - RTX 2050 - Win11
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 7 9700X Processzor!
- 0% THM részletfizetés, beszámítás! ÚJ 27% 3 év AMD RX 7900 XT / 7900 XTX készletről KAMATMENTESEN!
- 3DKRAFT.HU - 3D NYOMTATÁS - AZONNALI ÁRAJÁNLAT - GYORS KIVITELEZÉS - 480+ POZITÍV ÉRTÉKELÉS
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest